Resa med bil: våra råd om billig parkering och fantastiska platser runt Paris

För romantiska eller äventyrliga själar hittar den franska huvudstaden utan tvekan sin plats högst upp på rankningen av sevärdheter som du måste besöka minst en gång i ditt liv. Och eftersom det är en av de mest populära platserna i världen är tillgång till Paris relativt lätt, oavsett transportmedel: flyg, buss, tåg eller till och med med bil. Har du fallit bland de entusiaster som planerar en biltur i hjärtat av Frankrike? Idag ger vår redaktion dig de viktigaste ledtrådarna för att organisera en underbar vistelse utan att oroa dig för var du ska parkera ditt fordon.

Organisera din resa till Paris med bil för en lugn och oförglömlig vistelse

bilresa parkeringsplats parkering billigt pris parkering paris reservation fordon plats

Resa med bil: vad är fördelarna ?

För många av oss kan förberedelse av en oändlig lista över platser att besöka i en vald region i förväg samt anpassa varje besök till kollektivtrafikens scheman ganska döda nöjet att bli svept av det okända och helt njuta av oförutsedda äventyr. Således, friheten att röra sig efter ens humör och behov, ta en paus för att betrakta ett fängslande landskap, byt plats när hjärtat säger till oss … Alla dessa skäl får en stor del av resenärerna att föredra bilresor i stället för att resa med tåg, flyg eller buss.

Varför att resa med bil är ett så frestande alternativ för en stor del av resenärerna ?

besök bilresa arrondissement visa paris från ovan Eiffeltornet sky molnträd

Vad planerar han för att säkerställa en lugn bilresa? ?

Även om du reser med bil har många fördelar när det gäller komfort, finns det fortfarande några punkter som du bör vara särskilt uppmärksam på för att säkerställa en trevlig och fredlig upplevelse. Speciellt om vi talar om en storstad, som i vårt fall den franska huvudstaden. Oavsett om du kommer från andra änden av Frankrike eller från ett grannland, den första och kan vara den viktigaste av faktorerna, så är det den goda informationen (och i förväg) om priserna och villkoren för Paris parkering.

Ta reda på i god tid om parkeringsförhållanden och priser i den franska huvudstaden

bilresa besök paris transport parkering centrum centrum fordonsdistrikt

Billig parkering i Paris: vad finns det för alternativ? ?

Som i varje storstad är det inte en enkel och ekonomisk affär att hitta parkering i Paris, som ibland kan helt störa våra planer. För att undvika besvikelse rekommenderar vi att du först bokar din plats på en billig bilparkering. Ett bra alternativ är till exempel parkering vid Gare de Lyon vilket garanterar dig en säker plats men också enkel åtkomst till Tunnelbanelinje 14 i Paris som går genom centrum. Det bör också noteras att parkeringspriserna varierar beroende på distrikt.

Välj billig parkering och ett säkert läge med tillgång till tunnelbanan

gata förskjutning fordon transport tariffer pris parkering centrum Paris resa med bil

Platser runt Paris som du inte får missa

Om du planerar en längre vistelse i City of Light, förutom de mest kända platserna i Paris, finns det många andra alternativ för att beundra regionens skönhet eller ha kul. Här är vår lilla lista med rekommendationer:

  • Disneyland – en magisk plats som inbjuder dig att glömma verkligheten och dyka in i en värld av underverk; ett utmärkt val för en familjedag med barn
  • staden Senlis – en liten stad belägen cirka 15 km från huvudstaden, som charmar oss med sina medeltida och kullerstensgator, kaféer, butiker men framför allt dess katedral av gotisk arkitektur och sitt kungliga slott
  • Parc de la Vallée aux Loups – en charmig plats för natur- och botanikentusiaster, bara 9 km från Paris, som erbjuder oss en lugnande och zen atmosfär med sina sjö- och växtskatter
  • Thoiry Zoological Park – en annan otrolig plats där du kan utforska vilda djur och natur i safariläge i din egen bil; också att komma närmare djuren genom att observera dem från glastunnlar – en oförglömlig upplevelse för unga och gamla.

Missa inte att besöka några magiska hörn runt Paris

vad man ska besöka runt paris disneyland park bilresa familje vistelse parkering pris besök paris med bil

Planera en safaritur i djurparken i Thoiry med ditt eget fordon

bilresa zoo besök runt paris platser att besöka med fordonsmötet paris