Ovanliga boendeidéer för en romantisk helg

Det finns inget bättre än att åka på en helg med din älskling för att slippa krånglet i vardagen. Förutom att träffa varandra kommer du att njuta av ett ögonblick av rent välbefinnande och avkoppling för två. För att komma bort från misshandlad spår, varför inte välja ovanligt boende för dina nästa romantiska helger? Förutom att upptäcka nya landskap får du nya atypiska upplevelser.

världskarta man som visar något på kartan

En romantisk helg i en flytande stuga

Stanna kvar i ovanligt boende som en flytande hydda är en original och rolig idé att tillbringa en romantisk helg. Det här är små hus som ligger vid vattnet. Enkel eller lyxig, ansluten till banken eller inte, de flytande stugorna erbjuder en otrolig fågelperspektiv över vattnet.

The Great Lakes Domain

Beläget i Franche-Comté, inbjuder Domaine des Grands Lacs dig att tillbringa en trevlig och atypisk vistelse i en vacker liten flytande stuga. Du kommer att bli desorienterad när du anländer. Du kommer att ro tillbaka till ditt boende ombord på en båt. Varje stuga är isolerad med träull och är utrustad med en 10 L vattenreserv, ett handfat och extra belysning som drivs av solpaneler. För din romantiska tête-à-tête, välj en Boréale eller Neptune spa duo hydda med en privat jacuzzi.

Kabinen på vattnet

Spendera en trevlig vistelse i en oas av fred omgiven av natur och av sjön vid La Cabane sur l’Eau. Ägarna välkomnar dig varmt på 10 hektar mark i Namur-regionen vid den fransk-belgiska gränsen. Du bor i ett litet fritidshus byggt på pålar och omgivet av höga träd. Stugan har en stor terrass och erbjuder en magnifik utsikt över landskapet. Förutom att äta lunch på vattnet kan du njuta av många aktiviteter som fiske och kanot.

ovanligt boende

Aqualodge

Lämna de dagliga bekymmerna bakom dig och ge dig själv en avkopplande paus med en romantisk helg vid havet. Om du vill upptäcka Västindien, gå till Aqualodge i marinan i Saint-François i östra Guadeloupe. Långt från någon urbana städer kommer du att tillbringa en trevlig stund av avkoppling och välbefinnande i tropikerna. Du kommer att passera din vistelse i en vacker lodge som flyter på lagunens turkosa vatten. Många aktiviteter finns på plats.

Förutom att njuta av landskapet medan du smuttar på en utsökt cocktail på terrassen, kan du paddla kajak, upptäcka undervattens skatter, besöka öns symboliska platser … Du kommer också att vinnas av de läckra lokala specialiteterna.

En romantisk helg i en trailer

Få en romantisk tillflyktsort i en släpvagn för att återuppliva flamman från de första dagarna. Detta kommer att vara ett tillfälle för dig att hitta dig själv, att göra nya äventyr och upptäcka nya horisonter. Du kan boka året runt på många adresser i Frankrike.

vit husvagn två älskare par som sitter framför hans husvagn

Mas de la Fougue

Hotel Le Mas de la Fougue öppnar sina dörrar för dig i hjärtat av Camarque Regional Park. Den har tre vackra släpvagnar som kombinerar vintage -inredning och design i hjärtat av naturen och vid kanten av dammar. Du kommer att ha en privat terrass, en pool och ett spa till ditt förfogande. På Table de Marius kommer du att njuta av läckra produkter från Camargue -regionen.

Cirque Raluy

Cirkusälskare, träffas på vägen till den berömda Cirque Raluy. Du kommer att tillbringa din helg i en vacker liten trailer från 1930 -talet. Detta är det perfekta tillfället att återfalla till barndomen, dyka in och upptäcka livet för den stora cirkusfamiljen. Du kan dela deras dagliga liv, delta i repetitioner och shower.

Åsnorna i Vassivière

Detta är en adress att komma ihåg för leva ett bohemiskt liv för en helg romantisk. Du kan övernatta i en släpvagn eller i en riktig yurt av trä och tyger från Mongoliet. Du kommer att förföras av de vackra landskapen vid sjön Vassivière, Plateau de Millevaches eller wienns raviner. Som en aktivitet kan du åka en tur på den vackra Limousin -landsbygden tillsammans med en åsna.

En romantisk helg i en gammal kyrka eller ett kloster

Forntida kyrkor, kloster eller till och med vanhelgade kapell är också bra idéer för ovanligt boende för en romantisk helg. Den är original och särskilt romantisk. Förutom att komma bort från allt, kommer du att ha en vistelse som inte liknar någon annan på en plats genomsyrad av historia.

Det vilda

Le Sauvage, som finns med på Unescos världsarvslista, ligger vid foten av foten av citadellet i Vauban. Det var ett medeltida kloster innan de förvandlades efter den franska revolutionen. Le Sauvage blev sedan ett kloster för de fattiga Clares i Besançon. Hotellet har nu 24 rum, inklusive en duplex -svit i det gamla kapellet.

Klostret Sainte-Croix

Upptäck det söta i det provensalska livet genom att bo på klostret Sainte-Croix. Det verkar ha korsat århundradena med sitt romanska kapell från 1100 -talet, sin renässansveranda och dess två sarkofager från 500 -talet. Inbäddat mellan pinjeskogarnas landskap erbjuder klostret Sainte-Croix en fantastisk utsikt över Salon-de-Provence och Alpilles.

Du har möjlighet att välja bland de 25 rum och sviter som finns tillgängliga. Var och en har varit noggrant utrustad i de tidigare cellerna i benediktinermunken. Du kommer att njuta av läckra och gourmet lokala specialiteter under valven i den gamla refteriet vid Jean-Christophe bord. Å andra sidan står den uppvärmda utomhuspoolen och gymmet till ditt förfogande. Anläggningen erbjuder också ett Garrigae -behandlingskort.

Eremitaget Gantois

Hermitage Gantois är ett 5-stjärnigt hotell i Lille som erbjuder 72 rum och sviter runt lugna innergårdar och majestätiska trädgårdar. Den här uppsättningen med 3 byggnader var en sann historisk juvel i regionen och klassificerades som ett historiskt monument 2003. Förutom den magnifika miljön och de bekväma rummen har Hermitage Gantois en pianobar, ett flamländskt brasserie, en gourmetrestaurang., men också ett spa, en pool och en bastu.

En romantisk helg i en transparent bubbla omgiven av natur

Sov under stjärnorna på sommaren och vintern genom att bo i en transparent bubbla under dina ovanliga romantiska helger. Du kommer att leva i en annan värld med naturen som bakgrund i några dagar eller två.

Noct’en Bulle

Noct’en Bulle inbjuder dig att upptäcka den berömda svarta himlen, en skatt från den underjordiska världen och geologi i Quercy Regional Nature Park. Det är ett litet hörn av paradiset som är mycket populärt bland professionella och amatörastronomer, eftersom stjärnorna är särskilt ljusa där, långt från stadsföroreningar. Anläggningen erbjuder fyra halvtransparenta bubblor för en unik och lantlig vistelse. På höjden av byn Caberets kan du beundra de magnifika klipporna, de historiska platserna i regionen …

Monchâteau Étoile

I parken Monchâteau Étoilé kommer du att tillbringa trevliga vistelser i en vacker hängande stuga eller i en halvtransparent bubbla placerad på marken. Du kommer att kunna beundra det magnifika landskapet och landskapet som förändras över timmar. På kvällen somnar du under stjärnorna. Under ditt besök, tveka inte att dra nytta av ett bra nordiskt bad för att hitta avkoppling och välbefinnande.

hur man tillbringar en bra helg i kärlek med hus vid floden