Att resa till Kanada för att upptäcka de vackraste vinterlandskapen är värt det!

Oavsett säsong hittar Kanada alltid sin plats bland våra främsta destinationer att upptäcka. Lika vackert i oktober, när det pryds av tusentals magiska färger, som i januari när landet förvandlas till ett isrik, är Kanada en plats som aldrig skulle misslyckas med att fascinera oss med sin transsäsongliga skönhet. Oavsett vad vi säger dig är de låga temperaturerna under den kalla årstiden inte en anledning att ge upp din kanadensiska dröm, eftersom de mest underbara vinterlandskapen finns i detta unika territorium, nedsänkt av berg, skogar och alla slags naturliga mirakel. . Och all denna skönhet kan du upptäcka med withanada.

Ett av Kanadas vackraste vinterlandskap – de snötäckta topparna i Banff National Park

vinterlandskap i Banff National Park, snötäckta berg, höjdfoto, bergstopp

Ta hänsyn till de klimatiska särdragen i landet

Kanadas territorium är ganska stort i område, skillnader och meteorologiska särdrag från en region till en annan är ganska frekventa. Det enda man kan säga kategoriskt är dock att kanadensiska vintrar i allmänhet är ganska kalla och ju närmare man kommer Arktis, desto hårdare blir vädret. Om du drömmer om de pittoreska landskapen i Yukon (i nordväst), vill vi varna dig för att kylan i januari och februari fryser. Efteråt börjar vintern få en mycket mer uthärdlig karaktär och det är då du kan njuta av att upptäcka de snötäckta skatterna i regionen..

Kristallklart vatten, snötäckta berg och oändliga skogar – de vackraste vinterlandskapen som finns i Kanada

vinterlandskap visslaren i snö, en flod med kristallklart vatten, skogar och berg runt, spektakulär utsikt, vad du ska besöka i Kanada

Men om du är mycket känslig för låga temperaturer, vet du att västkusten, som badar i Stilla havets vatten, har ett mycket mildare klimat än östkustens. På grund av närheten till havet går vintertemperaturerna ganska ofta över fryspunkten, men samtidigt är mängden regn som faller ganska stor. Det är där, på samma territorium, som de kanadensiska klipporna är länkade – en riktig pärla i regionen som erbjuder oss en ganska spektakulär utsikt..

Tillbringa din vistelse i en trästuga, omgiven av de vackraste vinterlandskapen

vinterlandskapstuga i bous vid kanten av en sjö omgiven av en snötäckt skog av granar, varför besöka Kanada

Men för att bli lite mer konkret nu kommer vi att presentera våra tre bästa kanadensiska landskap som kommer att lämna dig mållös. Vi börjar med Rockies Pearl – Banff Park och dess unika, vykortsvärda sjöar.

Lake Louise i Banff National Park, Alberta 

Det är omöjligt att hitta de rätta orden för att beskriva skönheten i denna webbplats så ikonisk för kanadensare. Lake Louise är en levd upplevelse, en högsta känsla som bara kan upplevas när man närmar sig dessa berömda turkosa vatten där blicken drunknar. Inbäddat mellan glaciärer och berg med snötäckta toppar, ger denna plats panoramautsikt som ingen fotograf har varit likgiltig för. Sjön är ett av mirakel i Banff National Park – Canadas första nationalpark.

Denna park och dess sevärdheter kan upptäckas på många sätt. Naturligtvis vandring, men också kanotpaddling eller varför inte en hundspannstur. Banff är framför allt en vacker plats för alla som vill beundra naturen i all sin prakt. Å andra sidan, om du är en ivrig skidåkare och vill utöva din favoritsport omgiven av sublima landskap, kommer Whistler att vara det bästa förslaget för dig..

Lake Louise – en riktig nationell skatt. Ett spektakulärt snöigt landskap

idé vad du ska besöka i Kanada, vinterlandskap, louise omgiven av höga snötäckta berg

Whistler station norr om Vancouver, British Columbia

Förmodligen en av de bästa skidorterna i världen har Whistler etablerat sig som ett skidåkarparadis. Det är en favoritplats för vintersportentusiaster. Värdstation för vinter -OS 2010, Whistler går långt bortom sitt rykte som en olympisk park. Utöver backarnas oklanderliga skick har Whistler fördelen av en fantastisk naturlig miljö. Landskapet som omges mellan bergen Whistler och Blackcomb är inte mindre spektakulärt än Banffs. Även här finns det många andra aktiviteter du kan göra förutom sport..

De snötäckta topparna i Whistler – ett vinterlandskap av denna värld

snöigt landskap på toppen av whistlerberget, solig himmel, idé för skidortbesök

Churchill, Monitoba – av Houdson Bay

Världens isbjörnhuvudstad – så kallas den lilla staden Churchill och detta rykte är ingen slump! Här får du den unika möjligheten att observera dessa underbara djur i deras naturliga livsmiljö och i oktober välkomnar viken också särskilt intressanta gäster. Detta är säsongen för vitvalar som du också kan stöta på på din arktiska safari. Slutligen, låt oss inte glömma ett av de vackraste fenomenen på planeten som du någonsin kan bevittna i Churchill. Vi pratar om skådespelet av norrsken som gör oss mållösa.

Norrsken – en upplevelse som kommer att förändra ditt liv för alltid. Ett av de vackraste vinterlandskapen – en riktig dagdröm

aurora borealis eller aurora borealis, idé om snöigt landskap i ett berg med silhuett av rådjur

Slutligen, oavsett landskapet som förför dig att komma och upptäcka detta magnifika land, är en sak säker, du kommer att spendera betydande tid på att organisera alla förberedelser som garanterar dig en molnfri vistelse. Lyckligtvis finns det nu proffs som är redo att hjälpa dig med alla administrativa researrangemang. Välj till exempel avecanada – det här är en av de byråer som kommer att ta hand om att förverkliga dina drömmar. Tack vare servicen Ave Canada Online, Det har blivit enklare att få ditt elektroniska reseautorisation. Så vad väntar du på? Kom och besök Kanada, det har aldrig varit så tillgängligt!