Υγρή ταπετσαρία στην κουζίνα

Η κουζίνα συνδέεται πάντα με ευχάριστες σκέψεις. Εδώ οι οικοδέσποινες ετοιμάζουν τα αριστουργήματά τους, οι φίλοι συζητούν καθημερινές υποθέσεις, η οικογένεια μοιράζεται τις εντυπώσεις της ημέρας. Στη χώρα μας, οι κουζίνες γίνονται συχνά τόπος συγκέντρωσης. Αυτό το μικρό δωμάτιο τις περισσότερες φορές απαιτεί συντήρηση και επισκευή. Υποφέρει από συνεχές χάος. Είναι για αυτούς τους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν τόσο προσεκτικά κάθε έπιπλο για κουζίνες..

Η ταπετσαρία για αυτό το μέρος του σπιτιού πρέπει να είναι ξεχωριστή. Δεν διακοσμούν μόνο τους τοίχους, αλλά και τους προστατεύουν από τις ανεπιθύμητες ενέργειες του λίπους και της θερμότητας. Μια τέτοια ταπετσαρία πρέπει να καθαρίζεται εύκολα..

7 φωτογραφίες

Ιδιαιτερότητες

Η υγρή ταπετσαρία είναι παρόμοια με τις αντίστοιχες υφασμάτινες ή διακοσμητικό γύψο. Όταν ξεκινάτε μια επισκευή, δώστε προσοχή σε αυτό το προϊόν. Τέτοιες ταπετσαρίες δεν φοβούνται την παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, αυτό είναι τόσο σημαντικό για την περιοχή εργασίας. Η υφή της ταπετσαρίας δίνει εγγύηση αντοχής, δεν είναι επιρρεπείς σε μηχανικές βλάβες.

Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας έχει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό – τη δυνατότητα ηχομόνωσης. Το υλικό έχει ένα συγκεκριμένο όνομα λόγω των ιδιαιτεροτήτων εφαρμογής της σύνθεσης στους τοίχους. Η τεχνολογία είναι παρόμοια με την εφαρμογή στο γύψο. Το μείγμα πωλείται σε σακούλες σε μορφή σκόνης. Μετά την αγορά πρέπει να αραιωθεί με νερό, επομένως οι οδηγίες.

Το μείγμα εφαρμόζεται σε τοίχους σε θερμοκρασία αέρα +10 μοίρες. Η ταπετσαρία στεγνώνει σε περίπου 3 ημέρες. Αλλά εδώ πολλά εξαρτώνται από το επίπεδο υγρασίας, στρώματος και υφής. Είναι καλύτερα να αγοράσετε μερικά κιλά περισσότερη σκόνη από ό, τι απαιτείται. Το προϊόν σε ξηρή μορφή δεν είναι επιλεκτικό στην αποθήκευση.

Η χρήση της σύνθεσης δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Οι τοίχοι δεν χρειάζεται να ισοπεδωθούν. Αλλά το αστάρωμα γίνεται σε δύο στάδια: κάθετα και οριζόντια. Μετά την εφαρμογή υγρών ταπετσαριών, το δωμάτιο μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας. Η μεταξένια υφή περιβάλλει την επιφάνεια των τοίχων με έναν ενδιαφέροντα τρόπο..

7 φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως κάθε υλικό, έτσι και η υγρή ταπετσαρία έχει τα υπέρ και τα κατά της. Μελετήστε τα και αποφασίστε πώς αυτό το σχέδιο ταιριάζει σε εσάς και στις ανάγκες σας. Κύρια πλεονεκτήματα:

 • Ένας απλός τρόπος χρήσης. Απλώς πρέπει να αγοράσετε μια σκόνη, να την αραιώσετε σε αναλογία 1 κιλού σύνθεσης σε 6 λίτρα νερού. Μετά από αυτό, παραμένει να εφαρμόσετε το προκύπτον μείγμα σε ένα λεπτό στρώμα στον τοίχο με μια σπάτουλα.
 • Μεγάλη γκάμα από. Η υγρή ταπετσαρία διατίθεται στην αγορά σε ποικιλία χρωμάτων. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον συστατικά στον πολτό και να αλλάξετε την υφή του φινιρίσματος. Αυτά τα συστατικά μπορεί να είναι πέτρες ή λάμψη..
 • Σε αντίθεση με τη συμβατική ταπετσαρία, η χρήση υγρών αναλόγων δεν απαιτεί εξωτερική βοήθεια. Επιπλέον, η χρήση αυτής της σύνθεσης εξοικονομεί σημαντικά χρόνο για τη διακόσμηση τοίχων..
 • Η υγρή ταπετσαρία μπορεί να εφαρμοστεί σε τοίχους και οροφές. Αυτό το υλικό δίνει μια τέλεια λεία επιφάνεια χωρίς ραφές. Μια τέτοια τελειότητα είναι ανέφικτη με τη συνηθισμένη ταπετσαρία..
 • Χρησιμοποιώντας υγρή ταπετσαρία, μπορείτε να διορθώσετε παρατυπίες έως 3 mm. Ως συνήθως, πριν κολλήσετε την ταπετσαρία, οι τοίχοι πρέπει να ισοπεδωθούν προσεκτικά. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να εφαρμόσετε υγρή ταπετσαρία στον λευκό τοίχο. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με συμβατική βαφή με βάση το νερό. Σε λευκό φόντο, το χρώμα της σύνθεσης θα είναι πιο κορεσμένο και βαθύ..
 • Η εφαρμογή υγρών ταπετσαριών δεν εμποδίζει την πρόσβαση οξυγόνου στον τοίχο. Αυτό καθιστά τη σύνθεση ιδιαίτερα σχετική με την κουζίνα. Σε δωμάτια με τέτοια επίστρωση, το επίπεδο υγρασίας δεν διαταράσσεται, δεν εμφανίζονται μύκητες και μούχλα.
 • Οι άνθρωποι με καλή φαντασία θα λατρέψουν τις υγρές ταπετσαρίες. Τα πιο τολμηρά πειράματα σχεδιασμού είναι διαθέσιμα μαζί τους. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδυάσετε πολλά χρώματα ή υφές. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό και πρωτότυπο σχέδιο..

Υπάρχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα της υγρής ταπετσαρίας:

 • Πολλοί φοβούνται το κόστος του υλικού. Είναι αρκετά υψηλό σε σύγκριση με την παραδοσιακή ταπετσαρία. Οι αρχάριοι συχνά πειραματίζονται με την κατανόηση ότι η δοκιμή και το λάθος θα είναι δαπανηρές..
 • Δεν μπορείτε να πλύνετε την ταπετσαρία. Εάν εμφανιστεί βρωμιά στην επιφάνεια, θα πρέπει να την αφαιρέσετε με ένα μαχαίρι και να καλύψετε την προκύπτουσα ερημιά με φρέσκο ​​υλικό.

Το τελευταίο μειονέκτημα μπορεί να γίνει αντιληπτό με δύο τρόπους. Αφενός, η ταπετσαρία δεν πρέπει να καθαρίζεται υγρά. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν ρύπανση και να πραγματοποιήσετε επείγουσες επισκευές.

Μπορώ να κολλήσω

Οι απόψεις διαφέρουν σημαντικά σχετικά με το αν η υγρή ταπετσαρία είναι κατάλληλη για την κουζίνα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τοίχοι με τέτοια επίστρωση δεν μπορούν να πλυθούν. Και η ρύπανση στην κουζίνα εμφανίζεται κάθε μέρα. Υπάρχει όμως μια εναλλακτική λύση. Η υγρή ταπετσαρία μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την επιφάνεια εκτός από την εργασία.

Σε περιοχές με μεγαλύτερο κίνδυνο, είναι καλύτερο να μην εφαρμόσετε το μείγμα, αλλά να τοποθετήσετε ένα εντελώς οικείο κεραμίδι. Η υγρή ταπετσαρία κουζίνας μπορεί να επικαλυφθεί με ακρυλικό βερνίκι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όχι σε όλους τους τοίχους, αλλά στην περιοχή εργασίας. Στη συνέχεια, η ταπετσαρία θα ταιριάζει απόλυτα στην κουζίνα..

7 φωτογραφίες

Κολλάει

Η εφαρμογή υγρών ταπετσαριών απαιτεί κάποια προετοιμασία. Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να δοκιμάσετε λίγο και να ακολουθήσετε απλούς κανόνες. Δείτε πώς να προετοιμάσετε ένα δωμάτιο:

 • Αφαιρούμε την παλιά επίστρωση και καθαρίζουμε τον τοίχο. Σοβάτισμα μεγάλων κενών.
 • Εάν υπάρχουν μεταλλικά στοιχεία στον τοίχο, καλύψτε τα με χρώμα. Αυτό θα προστατεύσει το μέρος από τη διάβρωση..
 • Γειώνουμε τους τοίχους.
 • Συνιστάται να καλύπτετε τον τοίχο με λευκή βαφή με βάση το νερό ή ειδικό παχύ στόκο.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τη διαδικασία κατά την αραίωση της σύνθεσης. Αρχικά, ρίξτε τη σύνθεση στο δοχείο και στη συνέχεια ρίξτε το νερό. Αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό σβώλων και θρόμβων..

Η εφαρμογή του υλικού είναι παρόμοια με την εφαρμογή στόκου. Συλλέγουμε το διάλυμα με μια μικρή σπάτουλα. Τώρα απλώς τρίψτε το μείγμα στον τοίχο. Τα στρώματα πρέπει να είναι περίπου 2-3 ​​mm. Για να μην κάνετε λάθος – διαβάστε τις οδηγίες. Ορισμένοι τύποι ταπετσαριών εφαρμόζονται σε παχύτερο ή λεπτότερο στρώμα. Πρέπει να κολλήσετε την ταπετσαρία με μικρά τακούνια.

Προσθέστε ένα νέο επίπεδο στο υπάρχον. Απλώστε το προϊόν με κινήσεις με μικρό πλάτος, αλλά προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό θα κάνει τις ίνες πιο ομοιόμορφα μεταξύ τους. Στη γωνία, θα πρέπει να εκτελείται με πλωτήρα ή σπάτουλα προς την κατεύθυνση από τη γωνία. Και μόνο τότε κάντε κινήσεις προς την επιλεγμένη κατεύθυνση. Αφού καλυφθεί ολόκληρος ο τοίχος, περάστε με ένα υγρό πλωτήρα. Έτσι, όλες οι παρατυπίες θα εξομαλυνθούν.

Η επίστρωση θα στεγνώσει για περίπου 3 ημέρες. Πώς να καλύψετε την ταπετσαρία για να εξαλείψετε όλα τα μειονεκτήματά τους; Χρησιμοποιήστε ακρυλικό βερνίκι. Μια τέτοια επίστρωση θα γίνει λιγότερο βρώμικη και δεν θα φοβάται τον υγρό καθαρισμό. Αλλά μια τέτοια αδιάβροχη επίστρωση θα στερήσει από τους τοίχους την ικανότητα “αναπνοής”.

8 φωτογραφίες

Ποικιλίες

Οι υγρές ταπετσαρίες χωρίζονται σε 3 μεγάλες ομάδες:

Κυτταρίνη

Η πιο προσιτή ποικιλία ως προς την τιμή. Τέτοιες ταπετσαρίες καλύπτουν καλά τοίχους με μικρά ελαττώματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση τοίχων σε δωμάτια χωρίς θέρμανση. Αλλά μια τέτοια επίστρωση δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία. Το χρώμα τους θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Μεταξένιος

Η σύνθεση βασίζεται σε φυσικές ίνες μεταξιού. Αυτός είναι ο πιο διάσημος και ακριβός τύπος υγρής ταπετσαρίας. Ένα τέτοιο υλικό δεν θα αλλάξει το χρώμα του με την πάροδο του χρόνου και έχει εξαιρετικές διακοσμητικές ιδιότητες. Η υγρή ταπετσαρία δημιουργεί την αίσθηση ότι οι τοίχοι είναι πλήρως επενδυμένοι με μετάξι.

Μείγμα μεταξιού και κυτταρίνης

Αυτός ο τύπος υγρής ταπετσαρίας ανήκει στο μεσαίο τμήμα τιμών. Μπορεί να περιέχουν φυσικές ίνες βαμβακιού.

Χρωματιστά

Η παλέτα των υγρών ταπετσαριών είναι αρκετά μεγάλη. Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από το μελλοντικό εσωτερικό του δωματίου. Εάν η κουζίνα σας δίνει έμφαση σε στυλιζαρισμένα έπιπλα και συσκευές, επιλέξτε χαλαρωτικούς μπεζ τόνους. Οι φωτεινές ταπετσαρίες θα είναι σχετικές σε μια κουζίνα με έπιπλα χωρίς περιγραφή. Η ταπετσαρία πασχαλιά θα σκιάσει καλά το χώρο. Ένα τόσο βαθύ και πλούσιο χρώμα θα κάνει τη βρωμιά λιγότερο αισθητή..

Η μίξη χρωμάτων ή η μετάβαση του ενός τόνου στον άλλο είναι πολύ δημοφιλής. Τα σκούρα χρώματα ταπετσαρίας για την οροφή είναι σχετικά σε ένα φωτεινό και ευάερο δωμάτιο. Και τα ανοιχτά χρώματα είναι πάντα σχετικά.

8 φωτογραφίες

Πώς να επιλέξετε

Υπάρχουν δύο επιλογές αγοράς ανάλογα με τις ικανότητές σας. Το πρώτο περιλαμβάνει την αγορά ενός έτοιμου ξηρού μίγματος. Η χρήση μιας τέτοιας σύνθεσης δεν απαιτεί πρόσθετες δεξιότητες. Στη δεύτερη επιλογή, αγοράζεται ένα είδος πρώτης ύλης. Πρέπει να προσθέσετε μόνοι σας χρώματα και διακοσμητικά στοιχεία στο λευκό μείγμα. Τέτοιο υλικό μπορούν να λάβουν άτομα με συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε βαφή ταπετσαρίας για το ταβάνι..

Η υγρή ταπετσαρία για την κουζίνα πρέπει να έχει αυξημένη αντοχή στην υγρασία. Αυτές οι πληροφορίες αναγράφονται στη συσκευασία. Μιλώντας για την τιμή, αξίζει να θυμηθούμε και τους κατασκευαστές. Η τουρκική υγρή ταπετσαρία είναι φθηνότερη από τις αντίστοιχες γαλλικές. Ταυτόχρονα, η ποιότητα των προϊόντων δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερη. Δώστε προσοχή και στην περίοδο στεγνώματος. Μπορεί να διαφέρει από 12 έως 72 ώρες.

Κριτικές

Πολυάριθμες κριτικές δείχνουν ότι οι καταναλωτές έλκονται από την απλότητα της προετοιμασίας των τοίχων για τη χρήση του προϊόντος και τα χαρακτηριστικά του καθαρισμού από τη σκόνη και τη βρωμιά. Οι κατεστραμμένες περιοχές είναι εύκολο να ανακαινιστούν. Η ταπετσαρία μπορεί να ξαναβαφτεί χωρίς να ξανακολληθεί. Η μεγάλη διάρκεια ζωής εξοικονομεί σημαντικά χρήματα για πρόσθετες επισκευές.

Ορισμένοι καταναλωτές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εφαρμογή της σύνθεσης, οι λεκέδες εμφανίζονται μετά το στέγνωμα. Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν με την κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας. Σύμφωνα με κριτικές, είναι σαφές ότι η μεταξωτή ταπετσαρία εφαρμόζεται ευκολότερα από την κυτταρίνη.

Ενδιαφέρουσες λύσεις στην εσωτερική διακόσμηση

Μπορείτε να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα σχέδια στους τοίχους. Για την κουζίνα, η μίμηση μιας ποδιάς με πέτρες από ταπετσαρία θα είναι σχετική. Ένα τέτοιο θεματικό σχέδιο θα αμβλύνει τη συνολική ατμόσφαιρα. Υπάρχει μια γενική τεχνολογία για τη δημιουργία μιας εικόνας:

 1. Βρείτε ή βρείτε ένα σχέδιο.
 2. Φτιάξτε ένα στένσιλ του απαιτούμενου μεγέθους και κυκλώστε το. Or σχεδιάστε περιγράμματα στον τοίχο χρησιμοποιώντας ένα απλό μολύβι.
 3. Εφαρμόζουμε το υλικό που υπερβαίνει το περίγραμμα κατά 1 mm.
 4. Με μια μικρή λαστιχένια σπάτουλα μεταφέρουμε το υλικό πίσω κάτω από το ρείθρο. Έτσι, δημιουργείται ένα ανάγλυφο περίγραμμα..
 5. Περιμένουμε την πλήρη ξήρανση του στοιχείου και μετά κολλάμε το επόμενο.
 6. Τα καθαρά περιγράμματα μπορούν να εφαρμοστούν με έναν δείκτη ήδη πάνω στο τελειωμένο σχέδιο. Για διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα εξαρτήματα.

Το σχέδιο πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Εάν είστε εφαρμοσμένοι πάνω στο βασικό χρώμα, μην πιέζετε πολύ δυνατά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση του υλικού..