Μοντέρνοι πολυέλαιοι για την κουζίνα

Μοντέρνοι πολυέλαιοι για την κουζίνα

Για πολύ καιρό, ο πολυέλαιος θεωρείται απαραίτητο διακοσμητικό στοιχείο με σημαντική πρακτική αξία. Εάν νωρίτερα όλοι οι πολυέλαιοι είχαν παρόμοιο σχέδιο, τώρα η ποικιλία αυτών των στοιχείων φωτισμού κάνει τους αγοραστές να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη επιλογή. Η κουζίνα, όπως και κάθε άλλο δωμάτιο, δεν μπορεί να κάνει χωρίς έναν κομψό και υψηλής ποιότητας πολυέλαιο..

Ιδιαιτερότητες

Ο σχεδιασμός φωτισμού για την κουζίνα μπορεί να εξαρτηθεί άμεσα από τη συνολική ατμόσφαιρα του δωματίου. Κατά κανόνα, πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται στην ανακαίνιση κουζίνας σκέφτονται όλες τις λεπτομέρειες εκ των προτέρων, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού.. Παρά το γεγονός ότι πολλοί προτιμούν τον φωτισμό σημείου που διανέμεται σε διαφορετικούς χώρους της κουζίνας, ο πολυέλαιος παραμένει το κεντρικό στοιχείο του φωτισμού..

Πολλές νοικοκυρές περνούν πολύ χρόνο στην κουζίνα, οπότε ο πολυέλαιος πρέπει να είναι όμορφος, διακριτικός και να φωτίζει καλά το δωμάτιο. Το φως πρέπει να είναι ζεστό, να μην ερεθίζει και να μην κουράζει τα μάτια.

Η σύγχρονη αγορά φωτισμού βοηθά στην επιλογή ενός πολυέλαιου κουζίνας για δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους και διαμόρφωσης, καθώς και, ανάλογα με τη θέση στις ηλιόλουστες και σκιερές πλευρές.

Διάφοροι τύποι

Ανασταλεί

Αυτός ο τύπος πολυέλαιων για την κουζίνα έχει ένα αυτονόητο όνομα: αποτελούνται από μία ή περισσότερες αποχρώσεις, οι οποίες κρέμονται σε μια αλυσίδα, σύρμα ή κορδόνι και στερεώνονται στην οροφή. Τις περισσότερες φορές, οι κρεμαστοί πολυέλαιοι κουζίνας μπορούν να ρυθμιστούν σε ύψος, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση του φωτός..

Οι δυνατότητες σχεδιασμού στη δημιουργία πολυελαίων-μενταγιόν είναι απολύτως απεριόριστες, οι λαμπτήρες μπορούν να έχουν απολύτως οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος. Ως υλικά για την κατασκευή αποχρώσεων, χρησιμοποιούνται πλαστικό, μέταλλο, ύφασμα.. Το τελευταίο τρίξιμο είναι οι ψάθινες αποχρώσεις από μπαστούνι, οι οποίες φαίνονται υπέροχες με κουρτίνες από το ίδιο υλικό..

Οροφή

Τα φώτα οροφής τοποθετούνται απευθείας στην οροφή. Αυτός ο τύπος φωτιστικού είναι ιδανικός για δωμάτια με χαμηλή οροφή.. Οι πολυελαίοι οροφής είναι αρκετά μοντέρνοι και μπορούν να διακοσμηθούν με διάφορες λεπτομέρειες. Η δυσκολία χρήσης τέτοιων πολυελαίων έγκειται στην αντικατάσταση λαμπτήρων, κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αφαίρεση των αποχρώσεων. Αλλά αυτό το πρόβλημα γίνεται εντελώς επιλύσιμο εάν χρησιμοποιείτε καινοτόμους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας..

Οι πολυελαίοι οροφής μπορούν να έχουν δύο τύπους ελέγχου: κλασικό με διακόπτη και τηλεχειριστήριο. Στη δεύτερη περίπτωση, οι κατασκευαστές προμηθεύουν συχνότερα πολυελαίους με διόδους πολλών χρωμάτων..

Κλασσικός

Το κλασικό στυλ είναι μοναδικό και δεν ξεφεύγει ποτέ από τη μόδα. Οι κλασικοί πολυέλαιοι είναι κρεμαστά φώτα από διάφορα υλικά. Αυτά τα στοιχεία φωτισμού μπορούν να γίνουν διακόσμηση και να δώσουν χάρη σε κάθε λιτό δωμάτιο..

Μία από τις ποικιλίες των κλασικών πολυελαίων είναι το κρυστάλλινο μοντέλο. Τον περασμένο αιώνα, οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι ήταν το κύριο χαρακτηριστικό σε πολλά σπίτια. Κατά κανόνα, οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι είναι πολύ ογκώδεις και κρέμονται χαμηλά από την οροφή. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσετε έναν τέτοιο πολυέλαιο σε τυπικές κουζίνες με χαμηλά ταβάνια..

Αλλά ακόμη και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με χαμηλή οροφή βρίσκουν μια διέξοδο και κρεμούν έναν πολυέλαιο ακριβώς πάνω από την τραπεζαρία, όπου δεν θα επηρεάσει την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση στο δωμάτιο..

Εκτός από τον κρυστάλλινο πολυέλαιο, ο εκπρόσωπος των κλασικών είναι ο πολυέλαιος με λουλουδάτη διακόσμηση. Τα πλαφόνια με τη μορφή φύλλων, μπουμπουκιών και κλαδιών ανανεώνουν τη γενική ατμόσφαιρα του δωματίου, του δίνουν νότες ανοιξιάτικης διάθεσης, φέρνουν το πιο κοντά στη φύση.

Μοντέρνο

Πολυέλαιοι Art Nouveau διαφέρουν σημαντικά από τις τυπικές επιλογές φωτιστικών. Αυτό το στυλ περιλαμβάνει διάφορα μοντέλα λαμπτήρων, μενταγιόν και οροφής, τα οποία δεν αποτελούν παραλλαγή των κλασικών ή κανόνων.. Αλλά οι λαμπτήρες Art Nouveau δεν θεωρούνται προσχηματικοί ή προσχηματικοί. Τα πιο δημοφιλή υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους..

Ένας πολυέλαιος σε αυτό το στυλ μπορεί να είναι κατάλληλος για τους περισσότερους τύπους εσωτερικών χώρων, καθιστώντας ένα πραγματικό κέντρο προσοχής, ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να υπάρχει σε μια κουζίνα οποιουδήποτε σχεδίου. Τα φωτιστικά Art Nouveau χωρίζονται σε διάφορους τύπους, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων σε vintage στιλ, avant-garde και αποκλειστικές επιλογές σχεδίασης..

Eco

Eco σημαίνει οικολογία, φύση, κάτι φυσικό και φυσικό. Οι λαμπτήρες σε αυτό το στυλ είναι κατασκευασμένοι από φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Αυτοί μπορεί να είναι πολυέλαιοι με τη μορφή σφιγκτήρων δέντρων και απλά πλαφόντα υφαντά από ξερά κλαδιά. Δεν απαγορεύεται η χρήση χαρτιού, μετάλλου ή υφασμάτων στην κατασκευή οικολογικών λαμπτήρων.

Παρά τον εξαιρετικό τους χαρακτήρα, είναι κατάλληλα για κάθε στυλ κουζίνας, από μοντέρνα μέχρι εξοχή. Οι οικολογικοί πολυέλαιοι έχουν τη δυνατότητα να σας φέρουν πιο κοντά στη φύση και να είστε ένα με αυτήν.

Διαφανής

Ένας πολυέλαιος με διαφανείς αποχρώσεις και ελαφριά διακριτική διακόσμηση είναι στολίδι οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου. Οι διαφανείς πολυέλαιοι θα φαίνονται υπέροχοι με φόντο φωτεινές ταπετσαρίες και ένα ελκυστικό σετ κουζίνας. Αντίθετα, ένας λαμπτήρας από διαφανές γυαλί ή κρύσταλλο θα είναι το τέλειο συμπλήρωμα σε μια κουζίνα σε διακριτικό στυλ, χωρίς φωτεινές λεπτομέρειες..

Σκοτάδι

Οι λαμπτήρες με σκούρες αποχρώσεις, γυαλί ή πλαστικό, είναι μια εξαιρετική λύση για τη δημιουργία μιας κουζίνας σε στυλ αντίθεσης. Ένας σκούρος πολυέλαιος φαίνεται υπέροχος με φόντο ένα ελαφρύ γυαλιστερό ακουστικό. Ένα τέτοιο στοιχείο τεχνητού φωτισμού είναι σε θέση να γεμίσει κάθε εσωτερικό με πανηγυρικότητα και να προσθέσει εξαιρετική πολυτέλεια σε αυτό..

Ένας σκούρος κλασσικός σχεδιασμός πολυέλαιος με αποχρώσεις σε σχήμα κεριού μπορεί να μετατρέψει την κουζίνα σας σε μια αίθουσα μουσείων γεμάτη μυστήρια και μυστικά..

ΛΑΜΠΡΌΣ

Ένας πολυέλαιος με έντονο σχεδιασμό δημιουργήθηκε ειδικά για εκείνους τους ιδιοκτήτες που θέλουν η κουζίνα τους να έχει φωτεινά ελκυστικά στοιχεία. Ένα φωτεινό μπλε, τιρκουάζ, πράσινο ή ροζ φωτιστικό θα φαίνεται υπέροχο στο φόντο των διακριτικών επίπλων ή μαζί με άλλες φωτεινές λεπτομέρειες.

Φωτεινό κρεμαστό φωτιστικό θα γίνει το επίκεντρο της προσοχής στο εσωτερικό της κουζίνας σας και θα φέρει φρέσκες νότες σε αυτό.

Chromed

Τα χαλύβδινα χαλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους κουζίνας πρωτοποριακών ή υψηλής τεχνολογίας. Τέτοιοι λαμπτήρες αντανακλούν το φως καλά, λάμπουν όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως.. Μπορείτε να επιλέξετε μια λάμπα με μεταλλική γυαλάδα οποιουδήποτε σχήματος, αλλά ένας στρογγυλός πολυέλαιος φαίνεται ο πιο συμφέρων σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο..

Κατεργασμένος σίδηρος

Εάν θέλετε να αναδημιουργήσετε την ατμόσφαιρα ενός μεσαιωνικού στυλ στην κουζίνα σας, τότε ένας πολυέλαιος από σφυρήλατο σίδερο είναι ιδανικός για αυτό. Σε αντίθεση με πολλά μοντέρνα μοντέλα πολυελαίων που μπορούν να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, το σφυρηλατημένο μοντέλο μπορεί να φαίνεται αρμονικά μόνο με το εγγενές στυλ του Μεσαίωνα..

Κατά κανόνα, ένας πολυέλαιος από σφυρήλατο σίδερο τοποθετείται πάνω από το τραπέζι φαγητού, το οποίο είναι ένα μεγάλο κομμάτι από έπιπλα από βελανιδιά..

Για μια μικρή κουζίνα

Μια μικρή κουζίνα εισάγει πολλούς περιορισμούς στη δημιουργία του εσωτερικού, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν παρά να επηρεάσουν την επιλογή ενός πολυέλαιου.. Τα φωτιστικά για μια μικρή κουζίνα δεν πρέπει να είναι πολύ μαζικά και να έχουν μακρύ σύρμα.

Παρά τη λιτότητά της, η κουζίνα εξακολουθεί να χρειάζεται υψηλής ποιότητας φωτισμό. Ένας στρογγυλός ή διαμαντένιος πολυέλαιος οροφής λειτουργεί καλά για κουζίνες. Για τη σκιά τέτοιων πολυελαίων, χρησιμοποιείται πιο συχνά το θαμπό γυαλί..

Πού να εγκαταστήσετε

Η θέση εγκατάστασης του πολυέλαιου στην κουζίνα εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος και το σχέδιο του δωματίου. Συχνά, για μια άνετη διαμονή σε ένα δωμάτιο τη νύχτα, αρκεί μόνο ένα στοιχείο φωτισμού, το οποίο βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της οροφής. Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν να χρησιμοποιούν επιπλέον πηγές τεχνητού φωτισμού. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιο βολικό να προετοιμάζετε φαγητό εάν ο χώρος μαγειρέματος φωτίζεται από προβολείς..

Εάν η κουζίνα σας συνδυάζεται με ένα σαλόνι, τότε υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι φωτισμού. Μπορείτε να κρεμάσετε έναν μεγάλο πολυέλαιο στη μέση του σαλονιού και να φωτίσετε την τραπεζαρία με ένα μοντέλο χαμηλών κρεμαστών με αρκετές αποχρώσεις..

Πώς να επιλέξετε

Εάν έχετε μόλις προγραμματίσει μια ανακαίνιση, τότε θα πρέπει να αποφασίσετε αμέσως για έναν πολυέλαιο που θα διακοσμήσει την κουζίνα σας. Εάν οι οροφές στην κουζίνα είναι τεντωμένες, τότε ο πολυέλαιος πρέπει να αγοραστεί πριν από την εγκατάστασή τους. Το γενικό στυλ του χώρου της κουζίνας σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για τον μελλοντικό πολυέλαιο. Μπορείτε να εξαλείψετε τις περιττές επιλογές και να επιλέξετε από αρκετές κατάλληλες.

Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε έναν πολυέλαιο με πλαστικές αποχρώσεις, τότε στο στάδιο της επιλογής, βεβαιωθείτε ότι το πλαστικό είναι επαρκούς ποιότητας. Διαφορετικά, όταν θερμαίνεται, ο πολυέλαιος θα αποπνέει μια δυσάρεστη δηλητηριώδη οσμή..