Βαφή τοίχου κουζίνας

Οι τοίχοι στην κουζίνα είναι το μέρος του δωματίου που υποφέρει συνεχώς κατά το μαγείρεμα. Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά μαγειρεύετε, με την πάροδο του χρόνου, πιτσιλιές λίπους, κάθε είδους σάλτσες, αιθάλη και ούτω καθεξής θα συσσωρευτούν στους τοίχους. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιλέξετε προσεκτικά την επίστρωση, δίνοντας προτίμηση στην επιλογή που θα είναι εύκολο να καθαριστεί. Η βαφή τοίχων είναι μόνο μία από αυτές τις επιλογές..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η βαφή τοίχων κουζίνας είναι μια επιλογή σχεδιασμού που είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ένα δωμάτιο υψηλής τεχνολογίας θα συμπληρώσει τέλεια τους τοίχους βαμμένους με απλό χρώμα. Αλλά στο στυλ της Προβηγκίας, μπορείτε να πειραματιστείτε με μοτίβα που δημιουργήσατε μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και χρώματα.

Το χρώμα είναι αδιάβροχο υλικό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στην κουζίνα, όπου εκπέμπεται συνεχώς ατμός κατά το μαγείρεμα. Η υψηλής ποιότητας μη τοξική βαφή είναι μια αρκετά φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι δεν χρειάζεται να προσλάβετε ειδικούς για να εφαρμόσετε χρώμα. Είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο μόνοι σας. Η βαφή τοίχων είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει ακόμη και από εκείνους που δεν έχουν απολύτως καμία εμπειρία στην εκτέλεση εργασιών επισκευής..

Επιλέγοντας βαφή υψηλής ποιότητας, μπορείτε να ξεχάσετε τις επισκευές για αρκετά χρόνια. Ο έλεγχος της ποιότητας του χρώματος κουζίνας είναι αρκετά απλός. Για να το κάνετε αυτό, ζωγραφίστε ένα μικρό δείγμα. Τοποθετήστε αυτό το δείγμα σε νερό για μια ημέρα. Έτσι μπορείτε να ελέγξετε αν το χρώμα θα αντέξει τις συνθήκες μαγειρέματος. Εάν μετά τη λήξη της “δοκιμαστικής περιόδου” το χρώμα καλύπτεται με φυσαλίδες και αρχίζει να ξεφλουδίζει, τότε δεν θα διαρκέσει πολύ ούτε στους τοίχους της κουζίνας..

Τύποι

Όταν βάφουμε τους τοίχους στην κουζίνα, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το επιλεγμένο χρώμα είναι κατάλληλο για αυτό το σκοπό..

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι η βαφή με βάση το νερό.. Αυτό το χρώμα αποτελείται από νερό, πολυμερή και χρωστικές που του δίνουν χρώμα. Το κύριο συστατικό στη σύνθεση ενός τέτοιου χρώματος είναι ακριβώς το ίδιο πολυμερές. Αυτό το πολυμερές μπορεί να είναι σιλικόνη, PVA ή ακρυλικό. Εάν δεν ξέρετε τι να επιλέξετε, τότε θα πρέπει να αποφεύγετε μόνο τα χρώματα που βασίζονται σε PVA. Δεν είναι ανθεκτικά στην υγρασία και ως εκ τούτου δεν είναι κατάλληλα για χρήση στην κουζίνα..

Το ακρυλικό χρώμα είναι επίσης αρκετά δημοφιλές.. Είναι φθηνό, αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά καλής ποιότητας. Οι τοίχοι βαμμένοι με ακρυλικό χρώμα φαίνονται πολύ ελκυστικοί λόγω μιας ματ και ακόμη και ελαφρώς βελούδινης επιφάνειας. Επιπλέον, ένα τέτοιο χρώμα ανέχεται εύκολα όχι μόνο τα αποτελέσματα του ατμού, αλλά και τον υγρό καθαρισμό..

Μια πιο πρακτική, αλλά, κατά συνέπεια, και πιο ακριβή επιλογή είναι το χρώμα λατέξ.. Μετά τη βαφή με τέτοιο χρώμα, οι τοίχοι φαίνεται να καλύπτονται με μια λεπτή μεμβράνη, η οποία παρέχει προστασία από την απώλεια χρώματος κατά τον καθαρισμό. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικά στον ατμό όσο τα ακρυλικά..

Τα αλκυδικά χρώματα είναι επίσης κατάλληλα για διακόσμηση τοίχων στην κουζίνα.. Δεν χάνουν την ελκυστικότητά τους ως αποτέλεσμα ξαφνικών αλλαγών θερμοκρασίας και καθαρίζονται εύκολα. Οι τοίχοι βαμμένοι με αλκυδικά χρώματα έχουν έντονο και πλούσιο χρώμα. Αλλά ένα τόσο καλό χρώμα έχει επίσης τα μειονεκτήματά του. Δεν είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον και πυρίμαχο..

Η τελευταία επιλογή που αξίζει να αναφερθεί είναι το χρώμα σιλικόνης. Κοστίζει περισσότερο από όλους τους άλλους. Αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ υψηλής ποιότητας και διατηρεί μια ελκυστική εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Πώς να βάψετε τοίχους

Η επιλογή του χρώματος είναι μόνο ένα από τα πρώτα στάδια της αναδιακόσμησης μιας κουζίνας. Εάν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, τότε πρέπει να εξοικειωθείτε λεπτομερώς με τη διαδικασία..

Το χρώμα πρέπει να εφαρμόζεται σε ομοιόμορφους και προ-καθαρισμένους τοίχους. Πριν βάψετε, καθαρίστε τους τοίχους από κάθε ίχνος βρωμιάς, σκόνης και λίπους. Φροντίστε να καθαρίσετε τους τοίχους από μούχλα και μούχλα. Επίσης, φυσικά, ο τοίχος πρέπει να καθαριστεί από όλα τα ίχνη υλικών φινιρίσματος..

Εάν υπάρχουν λακκούβες ή ρωγμές στον τοίχο, τότε πρέπει να επισκευαστούν προσεκτικά με μια πυκνή σύνθεση σε βάση τσιμέντου ή γύψου..

Κατά τη ζωγραφική, οι τοίχοι πρέπει να είναι επίπεδοι, γιατί η επιφάνειά τους δεν θα καλύπτεται με τίποτα. Επομένως, οι τοίχοι πρέπει να ευθυγραμμιστούν καλά. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας γύψο υψηλής ποιότητας και ακρυλικό στόκο ανθεκτικό στην υγρασία. Και για να είναι η επιφάνεια απόλυτα λεία, πρέπει να υποβληθεί σε επιπλέον επεξεργασία με γυαλόχαρτο μετά από πλήρη ξήρανση..

Αλλά πίσω στη ζωγραφική. Για να αποτρέψετε το χρώμα να χαλάσει τις υπερβολικές επιφάνειες, πρέπει να σφραγιστούν με ταινία κάλυψης. Ανακατέψτε καλά πριν βάλετε χρώμα..

Εάν είναι απαραίτητο, αξίζει να προσθέσετε χρώμα στο χρώμα. Αυτό μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή απευθείας στο κατάστημα χρησιμοποιώντας μια μηχανή χρωματισμού. Είναι αλήθεια ότι αξίζει να θυμόμαστε ότι για να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο χρώμα, όλο το χρώμα πρέπει να αναμειχθεί αμέσως και να μην προσπαθήσετε να επαναλάβετε τη σκιά αρκετές φορές..

Όταν επιλέγετε ένα χρώμα, θυμηθείτε ότι η απόχρωση θα είναι διαφορετική μετά την εφαρμογή. Θα γίνει λιγότερο κορεσμένο από ό, τι αρχικά. Για να αποκτήσετε ένα όμορφο κορεσμένο χρώμα, βάψτε τον τοίχο σε πολλά στρώματα..

Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους στην κουζίνα με ένα απλό πινέλο, ένα ρολό βελούρου και ένα δίσκο ή ακόμα και ένα μπουκάλι ψεκασμού..

Οι βούρτσες χρησιμοποιούνται για λεπτή εργασία, ενώ οι άλλες δύο είναι κατάλληλες για μεγάλες επιφάνειες..

Η βαφή των τοίχων με ρολό δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Το μόνο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι όταν ζωγραφίζετε, σίγουρα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μπάνιο. Αυτό θα σας γλιτώσει από την εμφάνιση μουτζούρων στους τοίχους, που μπορεί να προκύψουν ακόμη και με προσεκτική στάση εργασίας. Το χρώμα χύνεται στο δίσκο. Στη συνέχεια, ένας κύλινδρος τραβιέται κατά μήκος της ραβδωτής επιφάνειας – έτσι η ποσότητα του χρώματος που είναι απαραίτητη για τη ζωγραφική παραμένει πάνω του και όχι περισσότερο.

Συνιστάται να αρχίσετε να βάφετε τους τοίχους από την πλευρά του παραθύρου. Πριν βάψετε το κύριο μέρος του τοίχου, συνιστάται να βουρτσίζετε όλα τα δυσπρόσιτα σημεία με ένα πινέλο. Αυτό γίνεται με ένα πινέλο.

Ο τοίχος πρέπει να βαφτεί πρώτα στην οριζόντια κατεύθυνση, στη συνέχεια στην κάθετη κατεύθυνση. Έτσι κολλάει καλύτερα το χρώμα. Με την ευκαιρία, πιο συχνά, πριν από την εφαρμογή του πρώτου στρώματος, το χρώμα αραιώνεται με νερό κατά δέκα τοις εκατό. Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους τους τύπους χρωμάτων. Είτε αξίζει να το φυτέψετε είτε όχι, μπορείτε να το μάθετε από τις οδηγίες.

Όταν βάφετε τοίχους, θυμηθείτε ότι μπορείτε να εφαρμόσετε ένα νέο στρώμα χρώματος μόνο αφού στεγνώσει τελείως το προηγούμενο. Διαφορετικά, το χρώμα απλώς θα λερωθεί και ο τοίχος θα φαίνεται ακατάστατος και την επόμενη μέρα θα σκεφτείτε πώς να αφαιρέσετε το χρώμα από τον τοίχο..

Παρεμπιπτόντως, οι τοίχοι μπορούν να βαφτούν σε περισσότερα από ένα χρώματα. Εάν δεν σας αρέσουν τα μονότονα χρώματα, τότε είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον σχέδιο συνδυάζοντας πολλά χρώματα ή χρησιμοποιώντας ενδιαφέροντα σχέδια. Μπορούν να είναι είτε αφηρημένα είτε floral είτε floral. Αυτά τα μοτίβα φαίνονται καλύτερα σε μια Προβηγκία, ρετρό ή vintage κουζίνα..

Εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα σχέδια χρησιμοποιώντας χρώμα, τότε η υφή με υφή ή η φαντασία σας θα σας σώσουν. Οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με διάφορα γεωμετρικά σχήματα χρησιμοποιώντας απλή βαφή. Για να διακοσμήσετε τον τοίχο με τετράγωνα ή τρίγωνα διαφορετικών χρωμάτων, μπορείτε απλά να σημειώσετε τα περιθώρια με ταινία κάλυψης και να βάψετε πάνω στα μέρη του τοίχου που χρειάζεστε. Αυτή η ταινία μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα χωρίς να αφήσει υπολείμματα..

Εάν είστε καλοί στο σχέδιο, μπορείτε να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα σχέδια και σχέδια στον τοίχο χρησιμοποιώντας απλή βαφή και πινέλο.. Η διαδικασία είναι περίπλοκη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πραγματικά μοναδική και εντυπωσιακή εικόνα. Για να αποκτήσετε ένα όμορφο σχέδιο, είναι σκόπιμο να το εφαρμόσετε πρώτα στον τοίχο χρησιμοποιώντας ένα απλό μολύβι. Μετά από αυτό, επαναλάβετε το μοτίβο που δημιουργήθηκε με λεπτές γραμμές, ήδη με το ίδιο το χρώμα..

7 φωτογραφίες

Για να κάνετε το τελικό σχέδιο να φαίνεται πιο ογκώδες, συμπληρώστε το σχέδιο κατά μήκος των άκρων με θολές γραμμές. Για μέγιστο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε βαφή με βάση το νερό. Προκειμένου το σχέδιο να παραμείνει το ίδιο όσο την πρώτη ημέρα όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να στερεωθεί με ένα λεπτό στρώμα βερνικιού ή να καλυφθεί με διαφανές ακρυλικό. Εάν συμμορφώνεστε με αυτήν την προϋπόθεση, τότε η εικόνα θα παραμείνει στον τοίχο για δέκα έως δεκαπέντε χρόνια..

Στην κουζίνα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βάψετε τους τοίχους με διακοσμητικό γύψο. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια απομίμηση μιας πυκνής δομής πέτρας.

Έτσι, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, θα φτιάξετε έναν κομψό πέτρινο τοίχο στην κουζίνα σας. Το καλύτερο από όλα, ένας τοίχος με “υφή πέτρας” θα ταιριάζει στο εσωτερικό σε μοντέρνο ή υψηλής τεχνολογίας στυλ..

Η επιφάνεια των τοίχων της κουζίνας είναι διακοσμημένη με πολλούς τρόπους και η χρώση είναι μία από τις πιο δημοφιλείς, λόγω του μεγάλου αριθμού πλεονεκτημάτων. Είναι αδύνατο να απαντήσουμε κατηγορηματικά στο ερώτημα ποιο είναι καλύτερο – βαφή ή ταπετσαρία. Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες. Αλλά τώρα γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα των βαμμένων τοίχων και μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας εάν πρέπει να διακοσμήσετε τους τοίχους με αυτόν τον τρόπο..