Διακόσμηση ψυγείου με μεμβράνη

Η σύγχρονη ανθρώπινη ζωή είναι στενά συνδεδεμένη με τη μόδα, και ως εκ τούτου απαιτεί συνεχώς νέες μετενσαρκώσεις σε κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό. Αυτό ισχύει όχι μόνο για την προσωπική σας εικόνα, αλλά και για το εσωτερικό του σπιτιού σας. Αργά ή γρήγορα, εμφανίζεται μια μεγάλη επιθυμία να ενημερώσετε ή να αλλάξετε κάτι στο σχεδιασμό των δωματίων, με ιδιαίτερη προσοχή στην κουζίνα, αφού καταλαμβάνει μια σημαντική θέση στο σπίτι. Όταν διακοσμείτε μια κουζίνα σε νέο στυλ, συχνά πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο πρόβλημα ώστε το ψυγείο να μην ταιριάζει στη συνολική εμφάνιση του εσωτερικού. Φυσικά, όλα αυτά μπορούν εύκολα να διορθωθούν αγοράζοντας ένα νέο μοντέλο της μονάδας στο επιθυμητό χρώμα και στυλ, αλλά αυτό θα απαιτήσει επιπλέον κεφάλαια. Μπορείτε απλά να επιλέξετε το σχέδιο του ψυγείου χρησιμοποιώντας μεμβράνη.

Ιδιαιτερότητες

Η σωστή λύση θα ήταν να διακοσμήσετε το ψυγείο σας με μεμβράνη βινυλίου. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία αυτοκόλλητων υλικών. Παρουσιάζεται σε διάφορες αποχρώσεις και υφές, καθώς και με τη χρήση στοιχείων εκτύπωσης. Τα κύρια πλεονεκτήματα του βινυλίου είναι η αντοχή, η μεγάλη αντοχή στη φθορά, η αξιόπιστη προστασία από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις. Η μεμβράνη βινυλίου είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για επικόλληση του ψυγείου. Είναι εύκολο στη χρήση και ο καθένας μπορεί να συνεργαστεί με αυτό. Χάρη σε αυτόν τον τύπο διακόσμησης, το παλιό ψυγείο θα μετατραπεί γρήγορα σε ένα κομψό “όμορφο” με επιφάνεια όπως βελούδο, μάρμαρο, ξύλο.

Πώς να επιλέξετε?

Εάν πρόκειται να κολλήσετε το ψυγείο με μια μεμβράνη, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό υλικό, καθώς όχι μόνο η διάρκεια λειτουργίας, αλλά και η εμφάνιση του εξοπλισμού θα εξαρτηθεί από την ποιότητά του. Η ταινία κακής ποιότητας δεν θα διαρκέσει πολύ, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να ξεφλουδίσει στις γωνίες ή να στεγνώσει. Επομένως, πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά, δίνοντας προτίμηση σε αξιόπιστους κατασκευαστές. Η μεμβράνη πρέπει απαραιτήτως να είναι υδατοαπωθητική, γιατί η κουζίνα είναι ένας χώρος με υψηλή υγρασία.

Η ποιότητα της εκτύπωσης σε φιλμ θεωρείται επίσης σημαντικό σημείο. Συχνά, για έναν αρμονικό συνδυασμό του ψυγείου με το γενικό εσωτερικό της κουζίνας, οι ειδικοί συνιστούν να επιλέξετε ανεξάρτητα μια εικόνα, η οποία στη συνέχεια δίνεται στο στούντιο εκτύπωσης και εφαρμόζεται σε λευκή μεμβράνη. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να παραγγείλετε τη συνήθη εκτύπωση μεγάλου μεγέθους, αλλά για το σχεδιασμό του ψυγείου είναι προτιμότερο να προτιμάτε την ειδική εσωτερική εκτύπωση. Έτσι το σχέδιο είναι πολύ πιο σαφές, είναι κοντά στην ποιότητα της φωτογραφίας..

Όταν αγοράζετε βινύλιο, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε το μέγεθος του μοτίβου. Μετριέται όχι σε εκατοστά, αλλά σε εικονοστοιχεία. Για να αποφύγετε ένα σφάλμα στους υπολογισμούς, αρκεί να θυμηθείτε έναν απλό τύπο – 1 εκατοστό ισούται με 38 εικονοστοιχεία. Για ένα τυπικό ψυγείο (πλάτος 55 cm και ύψος 180 cm), είναι κατάλληλη μεμβράνη 6800 x 2090 pixel. Δεν πρέπει να ξεχνάμε μια τέτοια έννοια όπως η τοποθεσία της εικόνας. Είναι οριζόντια και κάθετη..

Πώς να επικολλήσετε?

Συνιστάται να κολλήσετε το φιλμ στην υγρή επιφάνεια του ψυγείου. Για να γίνει αυτό, υγραίνεται με διάλυμα σαπουνιού που αποτελείται από νερό και μερικές σταγόνες οποιουδήποτε απορρυπαντικού. Όταν η επιφάνεια του ψυγείου καθαριστεί από βρωμιά, θα είναι δυνατή η έναρξη της εργασίας, η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

  • Σήμανση. Χρησιμοποιώντας κιμωλία ή μολύβι, σημειώστε το μέρος όπου υποτίθεται ότι τοποθετείται το σχέδιο.
  • Προετοιμασία ταινιών. Το αυτοκόλλητο βινύλιο εφαρμόζεται στην επιφάνεια του ψυγείου και ισοπεδώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν στρεβλώσεις. Για ευκολία, η ταινία στερεώνεται με ταινία.
  • Επικόλληση. Το άνω άκρο του αυτοκόλλητου απελευθερώνεται από το υπόστρωμα και κολλάται στο ψυγείο – σύμφωνα με τις προηγουμένως σχεδιασμένες σημάνσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορείτε να απελευθερώσετε ολόκληρο το ρολό από τη βάση χαρτιού ταυτόχρονα. Η εργασία πρέπει να γίνει προσεκτικά – αφαιρέστε το υπόστρωμα κατά 5 εκατοστά, με ομαλή κίνηση από πάνω προς τα κάτω. Στη συνέχεια, η μεμβράνη εξομαλύνεται από το κέντρο στις άκρες (χρησιμοποιώντας ειδικό σφουγγάρι ή πανί).

Για να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το σχέδιο πρέπει να είναι καλά προσαρμοσμένο για να αποφύγετε τις ρυτίδες, τις ανομοιότητες και τις φυσαλίδες. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το αυτοκόλλητο κολλάει ομαλά. Συνιστάται να ξεκινήσετε με μεγάλα στοιχεία και να τελειώσετε με μικρά. Εάν υπάρχει πολύ φιλμ, η περίσσεια της περιοχής μπορεί να κοπεί με ψαλίδι ή κόφτη..

Μερικές φορές μπορεί να παραμείνουν φυσαλίδες αέρα μετά την κόλληση. Για να τα αφαιρέσετε, αρκεί να κάνετε μια διάτρηση στη μέση με μια βελόνα και να εξομαλύνετε την επιφάνεια. Όσο για τις πτυχώσεις, χρησιμοποιείται στεγνωτήρας μαλλιών για την εξάλειψή τους. Η μεμβράνη θερμαίνεται με ζεστό αέρα και εξομαλύνεται με σπάτουλα.

Εάν υπάρχει ανάγκη να διακοσμήσετε ξανά το ψυγείο, τότε η παλιά μεμβράνη πρέπει να αφαιρεθεί. Συνήθως, τα αυτοκόλλητα βινυλίου αφαιρούνται εύκολα. Η άκρη της μεμβράνης εκτείνεται με ένα μαχαίρι και ξεφλουδίζεται διαγώνια. Η υπόλοιπη κόλλα ξεπλένεται γρήγορα με ζεστό νερό. Για πιο λεπτομερή καθαρισμό της επιφάνειας, πολλοί χρησιμοποιούν επίσης αλκοόλ..

Ιδέες διακόσμησης

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να καλύπτουν το ψυγείο με μεμβράνη βινυλίου. Είναι γρήγορο, φθηνό και πρωτότυπο. Ένα παλιό ψυγείο που έχει χάσει την αισθητική του εμφάνιση μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε ένα μοντέρνο και όμορφο “gadget”. Η κατασκευαστική αγορά σήμερα είναι μια μεγάλη ποικιλία από φιλμ βινυλίου, οπότε η επιλογή της σωστής διακόσμησης δεν θα είναι δύσκολη. Ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τον εαυτό του ως σχεδιαστή.

Πρόσφατα, το αυτοκόλλητο υλικό με φωτογραφίες, εθνοτικά κίνητρα, ανθοσυνθέσεις και εικόνες ζώων έχει μεγάλη ζήτηση. Το αυτοκόλλητο μπορεί να αγοραστεί τόσο σε μονόχρωμο σχεδιασμό όσο και σε διαφορετικά χρώματα – όλα εξαρτώνται από το συνολικό εσωτερικό της κουζίνας. Για τους λάτρεις της νεωτερικότητας, η σωστή λύση θα ήταν να διακοσμήσετε το ψυγείο με μια μεμβράνη με κυματιστή επιφάνεια ή με σχέδια με τη μορφή τετραγώνων και διαγώνιων λωρίδων. Εάν η κουζίνα είναι διακοσμημένη σε κλασικό στιλ και είναι γεμάτη με ξύλινα έπιπλα, μια εξαιρετική επιλογή είναι να επικολλήσετε πάνω από το ψυγείο κάτω από ένα δέντρο.

Για εκείνους που τους αρέσει να ονειρεύονται, η συνδυασμένη επικόλληση του ψυγείου είναι κατάλληλη, στην οποία ο συνδυασμός χρωμάτων επιλέγεται σύμφωνα με τις επικρατούσες αποχρώσεις του σχεδιασμού στην κουζίνα. Εάν, για παράδειγμα, η κουζίνα είναι διακοσμημένη με μπλε χρώμα, τότε το ψυγείο μπορεί να επικολληθεί με μπλε αλουμινόχαρτο. Η διακόσμηση του ψυγείου σε κόκκινο και μαύρο φαίνεται επίσης όμορφη. Όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις και τη φαντασία σας. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, όλα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά – αυτός είναι ο μόνος τρόπος που το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο..

Πώς να διακοσμήσετε ή να ενημερώσετε το ψυγείο, δείτε το επόμενο βίντεο.