Ράφια για ράγες κουζίνας

Η πρώτη συσκευή που έρχεται στο μυαλό για την τοποθέτηση αντικειμένων στο κιγκλίδωμα είναι τα άγκιστρα. Πράγματι, τα άγκιστρα υπάρχουν σε οποιοδήποτε σύστημα κιγκλιδώματος. Είναι βολικό να τοποθετήσετε λακκούβες, σκουπίδια, κουτάλες, ψαλίδια κουζίνας και αντικείμενα με μια λαβή που μπορεί να κρεμαστεί από ένα άγκιστρο πάνω τους. Αλλά μερικές φορές η εγκατάσταση ράφια κιγκλιδώματος απλοποιεί σημαντικά το έργο της τοποθέτησης σκευών κουζίνας..

Η ποικιλία των ράφια κιγκλιδώματος σας επιτρέπει να τοποθετήσετε σχεδόν τα πάντα στον δημόσιο τομέα – από χαρτί κουζίνας έως μπουκάλια λάδι ή κρασί. Πριν αγοράσετε ράφια, πρέπει να αποφασίσετε: για ποιο σκοπό θα εγκατασταθούν, τι θα θέλατε να τοποθετήσετε σε αυτά, ποιο υλικό θα είναι προτιμότερο για το στυλ της κουζίνας. Για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα ράφια των κιγκλιδωμάτων..

7 φωτογραφίες

Σε αναστολή και αναστολή

Η επιλογή των ραφιών είναι πρωτίστως απαραίτητη ανάλογα με το αν το οριζόντιο ή το κάθετο σύστημα κιγκλιδώματος οροφής είναι εγκατεστημένο στην κουζίνα σας. Για οριζόντια συστήματα, προσφέρονται συχνότερα μεταλλικά ράφια με αρθρώσεις. Μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στην εγκάρσια ράβδο μετά την εγκατάσταση του σιδηροδρομικού συστήματος. Τέτοια ράφια διακρίνονται για την κινητικότητά τους, μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή και να μετακινηθούν σε άλλο μέρος..

Υπάρχουν κρεμαστά ράφια από διάφορα υλικά για κάθετο κιγκλίδωμα. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν μετά τη συναρμολόγηση του κύριου βραχίονα, αλλά απαιτείται σύστημα στερέωσης για την ασφαλή θέση τους. Τις περισσότερες φορές έρχεται με ένα ράφι. Για να αλλάξετε το ύψος των αναρτημένων δομών, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τα ράφια από το κάθετο κιγκλίδωμα και να τα εγκαταστήσετε ξανά χρησιμοποιώντας συνδετήρες.

Υλικά (επεξεργασία)

Διάφορα χρώματα και υλικά των ράφια κιγκλιδώματος σας επιτρέπουν να υποστηρίξετε τη στιλιστική λύση οποιασδήποτε κουζίνας. Συνήθως στην πώληση μπορείτε να βρείτε:

 • Μεταλλικά ράφια. Η πιο κοινή επιλογή είναι ράφια κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με την εγκάρσια ράβδο. Τα ράφια από ανοξείδωτο πλέγμα μπορούν να βαφτούν σε χρυσό, αντίκα, χρώμιο, νικέλιο ή χυτοσίδηρο. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η υψηλή αντοχή και η αντοχή τους στη διάβρωση και τη φθορά. Τέτοια ράφια θα κάνουν μια αρμονική σύνθεση μαζί με το εγκατεστημένο κιγκλίδωμα..

 • Γυάλινα ράφια. Προορίζονται κυρίως για την αποθήκευση ποτηριών, κούπας και άλλων σκευών σε κάθετες ράγες. Σε αυτή την περίπτωση, η βάση του ράφι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό γυαλί, το οποίο συμπληρώνεται από μεταλλικά στοιχεία που διακοσμούν το ράφι και αυξάνουν τη δύναμή του. Τα γυάλινα ράφια σε σχήμα μπολ μπορούν να λειτουργήσουν ως δίσκοι φρούτων σε μια κάθετη σχάρα κιγκλιδώματος.

 • Ξύλινα ράφια. Φαίνονται ιδιαίτερα καλά σε μια κουζίνα της Προβηγκίας ή της εξοχής. Σε αντίθεση με τα μεταλλικά ράφια, τα ξύλινα είναι συνήθως μικρά. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά πάνω τους, καθώς και διακοσμητικά πιάτα ή γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου. Επίσης, τέτοια ράφια είναι κατάλληλα για τη διακόσμηση της κουζίνας – μπορείτε να τοποθετήσετε αναμνηστικά ή πιάτα σε αυτά..

 • Πλαστικά ράφια. Είναι λιγότερο συχνές από τις μεταλλικές, αλλά σας επιτρέπουν να προσθέσετε φωτεινά σημεία στην κουζίνα, καθώς η ικανότητα εμφάνισης σε οποιοδήποτε χρώμα είναι το κύριο πλεονέκτημα των πλαστικών ραφιών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για κουζίνες υψηλής τεχνολογίας. Διατίθενται επίσης πλαστικά ράφια σε λευκό ή ουδέτερο χρώμα. Κατά κανόνα, είναι φθηνότερα από τα ανάλογα που κατασκευάζονται από άλλα υλικά..

Η μορφή

Το σχήμα και οι διαστάσεις του ράφι κιγκλιδώματος πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με το τι σχεδιάζεται να τοποθετηθεί σε αυτό. Για παράδειγμα, ένα ράφι για φυτικά έλαια σε μια κουζίνα μπορεί να είναι στενό και βαθύ και ένα ράφι για μια φρυγανιέρα ή βραστήρα μπορεί να είναι τετράγωνο και αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει εύκολα στο ράφι πάνω από τον πάγκο..

Οι πιο συνηθισμένες μορφές ράφια κιγκλιδώματος είναι:

 • Ορθογώνιος. Ανάλογα με την αναλογία του μήκους και του πλάτους του ράφι, μπορείτε να τοποθετήσετε οτιδήποτε: βάζα με δημητριακά, απορρυπαντικά, καρυκεύματα, κούπες, ποτήρια … Δεν μπορείτε να περιορίσετε τη φαντασία σας και να τοποθετήσετε αντικείμενα που δεν σχετίζονται άμεσα με το μαγείρεμα σε ορθογώνιο ράφι. Για παράδειγμα, φωτογραφίες ή άλλη διακόσμηση για να διακοσμήσετε την κουζίνα.

 • Γωνία. Τέτοια ράφια είναι κατάλληλα εάν έχει εγκατασταθεί γωνιακή ράγα στην κουζίνα. Τις περισσότερες φορές, καταλαμβάνει χώρο κοντά στο νεροχύτη, οπότε το γωνιακό ράφι μπορεί να αφαιρεθεί κάτω από σφουγγάρια, κουρέλια, σαπούνι και επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αποστράγγιση πιάτων. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα τέτοιων ράφια είναι ότι τις περισσότερες φορές είναι πολυεπίπεδα..

 • Εγκύκλιος. Εγκαθίστανται μόνο σε κάθετα συστήματα, καθώς είναι δυσκίνητα για οριζόντια συστήματα και λιγότερο ευρύχωρα από τα ορθογώνια ράφια. Τα ράφια μπορούν να είναι με ή χωρίς πάτο, με άγκιστρα περιμετρικά, με τη μορφή μπολ, καρουζέλ κ.λπ. Κατά την εγκατάσταση κυκλικών ραφιών, οι σχεδιαστές συνιστούν να τα τοποθετήσετε σε αύξουσα σειρά διαμέτρου από την οροφή στη βάση του κιγκλιδώματος. Έτσι, το κάθετο σύστημα κιγκλιδώματος θα επεκταθεί προς τα κάτω, δημιουργώντας οπτικά το αποτέλεσμα μιας πυραμίδας..

Άλλα αξεσουάρ

Εκτός από τα ράφια, υπάρχουν αρκετοί άλλοι τύποι αξεσουάρ κιγκλιδώματος:

 • μαγνητικός πίνακας?
 • θήκη για χαρτοπετσέτες.
 • δοχεία για την αποθήκευση μαχαιροπίρουνα και είδη κουζίνας ·
 • βαμβακερές ή λινές τσάντες.

8 φωτογραφίες

Φροντίδα

Ανάλογα με το υλικό των ράφια, η φροντίδα τους θα είναι διαφορετική. Τα μεταλλικά και πλαστικά ράφια είναι ανεπιτήδευτα από αυτή την άποψη – πρέπει να σκουπίζονται μόνο με ένα πανί περιστασιακά και οι περιοχές που έχουν λερωθεί με λίπος πρέπει να καθαρίζονται με ένα καθαριστικό σόμπας. Τα γυάλινα ράφια πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά από αποτυπώματα χεριών και ψίχουλα – αμέσως παρατηρείται βρωμιά και σκόνη πάνω τους. Όταν επιλέγετε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως ξύλο και υφάσματα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι απορροφούν τις μυρωδιές της κουζίνας και διατηρούν την όμορφη εμφάνισή τους όχι τόσο πολύ όσο τα μεταλλικά..