Μικρές γωνιακές κουζίνες με μπαρ

Πλεονεκτήματα

Μια γωνιακή κουζίνα με ένα μπαρ μπορεί να είναι μια πραγματική σωτηρία και να μετατρέψει ένα δωμάτιο μαγειρέματος σε κάτι ξεχωριστό. Σε μια τέτοια κουζίνα, μπορείτε άνετα να τακτοποιηθείτε με φίλους που έχουν πιει για καφέ. Επιπλέον, ο πάγκος μπαρ μπορεί να γίνει χώρος για σνακ ή ακόμη και να αντικαταστήσει πλήρως το τραπέζι της κουζίνας..

8 φωτογραφίες

Τα κύρια πλεονεκτήματα μιας γωνιακής κουζίνας με μπαρ περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  1. Τα έπιπλα σε μια τέτοια κουζίνα βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο συμπαγή, γεγονός που σας επιτρέπει να ελευθερώσετε περισσότερο χώρο από ό, τι με μια συμβατική διάταξη..
  2. Σε μια τέτοια κουζίνα, το μαγείρεμα μετατρέπεται σε κάτι ευχάριστο και άνετο. Όλα τα είδη κουζίνας και τα σκεύη είναι τοποθετημένα ώστε να εξασφαλίζουν τη μέγιστη ευκολία κατά την προετοιμασία φαγητού.
  3. Η γωνία σε μια τέτοια κουζίνα έχει μεγάλη σημασία. Μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει ένα πλυντήριο πιάτων ή ακόμη και μια εστία και φούρνο..
  4. Μια μικρή κουζίνα με πάγκο μπαρ είναι εξοπλισμένη με μεγάλο αριθμό κρεμαστών ντουλαπιών, η οποία σας επιτρέπει να τοποθετήσετε συμπαγή όλα τα απαραίτητα σκεύη κουζίνας.
  5. Για να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο, μπορείτε να αγοράσετε μικρά σκαμπό για τη μπάρα, τα οποία μπορούν εύκολα να κρυφτούν κάτω από αυτήν..

8 φωτογραφίες

Οι τάσεις της μόδας

Για να δημιουργήσετε μια πλήρη ελκυστική εμφάνιση, ένα δωμάτιο κουζίνας δεν χρειάζεται μόνο να αποφασίσει για την επιλογή επίπλων και οικιακών συσκευών. Είναι πολύ σημαντικό όλα τα αντικείμενα να τηρούν ένα συγκεκριμένο στυλ..

  • Κλασικό στιλ. Το κλασικό στυλ χαρακτηρίζεται από συμμετρία μορφών και παρουσία κομψότητας. Αρχικά, πρέπει να αποφασίσετε για το χρώμα και το σχέδιο της κουζίνας. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα κλασικού στιλ είναι το λευκό, το καφέ και το γαλακτώδες. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μια φωτεινή προφορά στο εσωτερικό με τη μορφή υφασμάτινων κουρτινών..

Το κλασικό στιλ είναι ξύλινα έπιπλα με λαβές από σφυρήλατο σίδερο. Αξίζει να θυμηθείτε αυτόν τον κανόνα και να τον τηρήσετε όταν επιλέγετε ακουστικά..

Σε μια τέτοια κουζίνα θα είναι πολύ άνετο να μαγειρεύετε ή απλά να περνάτε χρόνο με φίλους..

  • Στυλ χώρας. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του στυλ είναι η απλότητα. Η χώρα είναι μια έκφραση ρουστίκ στιλ. Μια κουζίνα που κατασκευάζεται προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι εξαιρετικά κατάλληλη σε μια εξοχική κατοικία. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της κουζίνας, στυλιζαρισμένο σε εξοχικό στιλ, είναι η χρήση φυσικών υλικών. Ξύλο, πλακάκια και πέτρα θα διακοσμήσουν την κουζίνα στα καλύτερα της και θα της δώσουν μια αίσθηση ενότητας με τη φύση..

Για το country style, τα κυρίαρχα χρώματα είναι το πράσινο, το καφέ, το μπλε και το μπεζ..

  • Στυλ υψηλής τεχνολογίας. Το στυλ υψηλής τεχνολογίας καλεί τους ιδιοκτήτες μιας μικρής γωνιακής κουζίνας με έναν πάγκο μπαρ να φέρουν έναν μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών συσκευών που ανοίγουν καινούργια. Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από ακαμψία και επιχρωμίωση μεμονωμένων εξαρτημάτων. Το στυλ υψηλής τεχνολογίας προσφέρει απλό σχεδιασμό και ταυτόχρονα άνεση και άνεση κατά τη χρήση..

Το εσωτερικό πρέπει να έχει μεταλλικά μέρη και γυαλί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας γυάλινος πάγκος μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη για μια μικρή γωνιακή κουζίνα. Εκτός από την οπτική γοητεία, μια τέτοια λεπτομέρεια θα “διαλυθεί” οπτικά στο χώρο, κάνοντας έτσι την κουζίνα οπτικά μεγαλύτερη.

Τα κύρια χρώματα που χρησιμοποιούνται σε στιλ υψηλής τεχνολογίας είναι το γκρι και οι μεταλλικές αποχρώσεις. Αλλά για να δώσει το εσωτερικό "καλούδια" επιτρέπεται η χρήση λεπτομερειών χρωμάτων όπως ανοιχτό πράσινο, βατόμουρο, κίτρινο και άλλες φωτεινές αποχρώσεις.

Χώρος μπαρ

Ο πάγκος μπαρ, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, είναι ένα πραγματικό εύρημα για μια μικρή κουζίνα. Μιλάμε για τον ίδιο μικρό πάγκο με την ίδια την κουζίνα, επειδή ο πάγκος που καταλαμβάνει το μισό χώρο της κουζίνας θα φαίνεται ακατάλληλος και μπορείτε να ξεχάσετε την άνεση σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να διατηρείται μια ισορροπία μεταξύ ομορφιάς, άνεσης και λειτουργικότητας της κουζίνας..

Για μια κουζίνα μικρού μεγέθους, υπάρχουν δύο επιλογές για την τοποθέτηση του μετρητή μπαρ:

  • Γωνιακό νησί χωρίς όρθια. Αυτή η επιλογή προϋποθέτει ότι η περιοχή εργασίας θα ξεκινήσει από τη γωνία και θα μεταβεί ομαλά στην περιοχή του μετρητή ράβδων. Για μια μικρή κουζίνα, αυτή είναι η καλύτερη θέση. Ένα τέτοιο ράφι μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το τραπέζι της κουζίνας. Η απουσία κάθετης σχάρας δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο την ελκυστικότητα ολόκληρου του εσωτερικού. Αντίθετα, σας επιτρέπει να τοποθετήσετε αρκετές κρεμαστές λυχνίες..

  • Ράφι με κάθετη στήριξη. Αυτή η επιλογή μπορεί συχνά να βρεθεί σε οικεία σχέδια διαμερισμάτων. Η στερέωση του ράφι σε κάθετη βάση βοηθά στη δημιουργία ενός άνετου εσωτερικού χώρου για μια μικρή κουζίνα. Στο επάνω μέρος, μπορείτε να τοποθετήσετε συμπαγείς προβολείς, δίνοντας στο δωμάτιο το απαραίτητο φως. Εκτός από την ελκυστική του εμφάνιση, το κάθετο στήριγμα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να τοποθετήσει μικρά ράφια ή γυάλινα στηρίγματα σε αυτό..