Μπλέντερ για παιδικές τροφές

Η απόκτηση ενός μωρού δεν είναι μόνο μεγάλη χαρά, αλλά και τεράστια ευθύνη. Μετά από όλα, πρέπει να λύσετε τόσα πολλά σημαντικά ζητήματα, τα περισσότερα από τα οποία θα σχετίζονται με τη διατροφή του μωρού. Εδώ πρέπει να επιλέξετε αν θα αγοράσετε παιδικές τροφές στο κατάστημα και θα το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Φυσικά, το μαγείρεμα στο σπίτι απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το μωρό σας παίρνει όλα όσα χρειάζεται..

Ας ρίξουμε μια ματιά στα κατάλληλα μπλέντερ για την παρασκευή παιδικής τροφής στο σπίτι.

Ταξινόμηση μπλέντερ

Κάθε μέρα όλο και περισσότερα μοντέλα εμφανίζονται στην αγορά και είναι όλο και πιο δύσκολο να επιλέξετε από αυτήν την ποικιλία. Πρώτα απ ‘όλα, ας δούμε ποιοι τύποι μπλέντερ είναι γενικά διαθέσιμοι.. Έτσι, χωρίζονται σε:

  • Κατάδυτος;
  • Ακίνητος.

Ποιο από αυτά λειτουργεί καλύτερα για παιδιά, εξαρτάται από εσάς..

Κατάδυτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε πιάτο ή κατσαρόλα χωρίς να αδειάσετε το περιεχόμενο σε ειδικό μπολ. Στα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου, μπορείτε να γράψετε με ασφάλεια το γεγονός ότι είναι μικρό και συμπαγές, και επίσης αλέθει το φαγητό σε πουρέ, κατάλληλο ακόμη και για μωρά έως ένα έτος. Αν αναφέρουμε τα μειονεκτήματα, τότε δεν υπάρχουν πάρα πολλά από αυτά..

Το μπλέντερ χειρός δεν είναι πάντα άνετο να κρατιέται · τουλάχιστον ένα χέρι είναι πάντα απασχολημένο με αυτό. Επίσης, είναι πολύ ισχυρό, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σημασία, γιατί σίγουρα θα έχει αρκετή δύναμη για το μωρό να μαγειρεύει φαγητό. Επιπλέον, ένα τέτοιο μηχάνημα είναι ικανό να προετοιμάσει νόστιμα κοκτέιλ για ενήλικες..

Τα μίνι μπλέντερ μπορούν επίσης να θεωρηθούν υποβρύχια μοντέλα. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για μικρές μερίδες καθώς δεν χρειάζεται να ξύσετε όλο το περιεχόμενο στη φιάλη..

Αλλά ένα τέτοιο μηχάνημα είναι μόνο μια προσωρινή λύση, επειδή τα παιδιά μεγαλώνουν και σύντομα το μωρό σας δεν θα έχει αρκετή από τη μερίδα που είναι σε θέση να παράγει αυτό το μπλέντερ. Επιπλέον, τέτοια μοντέλα συχνά καταστρέφονται και έχουν πολύ μικρή ισχύ, η οποία δεν είναι πάντα αρκετή για να αλέθουν τα πάντα σωστά..

Ακίνητος τα μοντέλα είναι ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Κατά κανόνα, έρχονται με ένα μπολ που είναι προσαρτημένο στη βάση. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα τέτοιων μπλέντερ είναι ότι φορτώνετε τα συστατικά μέσα, ορίζετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις – και μπορείτε να συνεχίσετε με ασφάλεια την επιχείρησή σας..

Εάν έχετε μεγάλη οικογένεια και θέλετε να μαγειρέψετε φαγητό για όλους με αυτό το μηχάνημα, τότε το Σταθερό μπλέντερ είναι για εσάς..

Στα πλην, μπορείτε να υποδείξετε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να καθαρίσετε μια τέτοια μονάδα λόγω των πολλών λεπτομερειών. Επομένως, επιλέξτε ένα μπλέντερ με ένα μπολ που αποκολλάται – αυτό θα διευκολύνει τον καθαρισμό..

Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι τέτοια μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την παρασκευή μεγάλου όγκου τροφίμων και αν χρειάζεστε πολύ λίγα, τότε σίγουρα δεν σας ταιριάζει..

Επιπλέον επιλογές

Για τη διευκόλυνση των μητέρων και όχι μόνο, τα τελευταία δύο χρόνια εμφανίστηκε ένα τέτοιο μοντέλο ως μπλέντερ πολλαπλών μαγειρέματος. Αυτό είναι ένα είδος σταθερού μπλέντερ, αλλά με λειτουργία πολλών μαγειρέματος. Κατά κανόνα, αυτό το μηχάνημα διαθέτει γυάλινο μπολ.

Έτσι, μπορείτε όχι μόνο να αλέσετε φαγητό για το παιδί σας, αλλά και να το προετοιμάσετε. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης αυτής της μονάδας είναι προφανή – ενώ είστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα, θα προετοιμάσει τα πάντα και αρκετά γρήγορα. Τα μειονεκτήματα είναι ότι είναι αρκετά ογκώδες και επίσης δεν είναι εύκολο να το πλύνετε. Αλλά η εναλλακτική λύση είναι να αγοράσετε δύο ξεχωριστές συσκευές αντί για μία, κάτι που δεν είναι πολύ πρακτικό..

Υπάρχει επίσης μια τέτοια ποικιλία όπως ένα μπλέντερ ταξιδιού. Οι μονάδες αυτού του είδους είναι κατάλληλες όχι μόνο για την προετοιμασία παιδικής τροφής, αλλά και για εκείνους που βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο και θέλουν να παραμείνουν υγιείς. Είναι ελαφριά, αποσυναρμολογούνται γρήγορα και έχουν αρκετή δύναμη για να μαγειρέψουν οτιδήποτε..

Ένα μπλέντερ βύθισης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως παρόμοια μονάδα, αφού είναι εύκολο να το πάρετε μαζί σας και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο..

Αλλά εδώ είναι σημαντικό να θυμάστε ότι θα χρειαστείτε ένα δοχείο όπου θα χρειαστεί να αναμίξετε όλα τα προϊόντα και να τα αλέσετε. Αυτό είναι ίσως το μόνο αρνητικό αυτής της ιδέας..

Κριτήρια επιλογής

Όλα εδώ εξαρτώνται πλήρως από τις ανάγκες σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ αποκλειστικά για πουρέ μωρών, τότε ένα κανονικό μίνι μπλέντερ θα λειτουργήσει επίσης. Εάν πρέπει να μαγειρέψετε για τον εαυτό σας και για κάποιον άλλο, ένα μοντέλο βύθισης είναι αρκετά κατάλληλο για αυτούς τους σκοπούς. Σε περίπτωση που η οικογένειά σας είναι μεγάλη και σκοπεύετε να μαγειρέψετε για όλους, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς στατική μηχανή. Λοιπόν, για ταχύτητα και καλύτερη λειτουργικότητα, ένα μπλέντερ multicooker είναι η καλύτερη λύση..

Εκτός όμως από αυτές τις προφανείς λεπτομέρειες, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

  • Εξουσία. Όσο πιο ισχυρό είναι το μοντέλο, τόσο καλύτερα θα μπορεί να αλέσει τόσο μαλακά όσο και σκληρά τρόφιμα.
  • Πόσο ευρύχωρο είναι το μπολ. Εδώ, πάλι, όλα εξαρτώνται από το πόσα άτομα σκοπεύετε να μαγειρέψετε. Τα μεγαλύτερα μπολ είναι για ένα σταθερό μπλέντερ ή μπλέντερ πολλών μαγειρέματος και τα μικρότερα για ένα μίνι μπλέντερ.
  • Κατάλογος τροφίμων κατάλληλων για άλεση. Φροντίστε να δώσετε προσοχή σε αυτό. Μια ισχυρή συσκευή είναι πιο πιθανό να μπορεί να αλέσει όλα τα σκληρά φρούτα, για παράδειγμα, ένα μήλο, αλλά είναι καλύτερο να το επαληθεύσετε μόνοι σας.
  • Τι συνημμένα περιλαμβάνονται στο σετ. Εάν σχεδιάζετε μόνο την προετοιμασία παιδικής τροφής, δεν χρειάζεστε πολλές πρόσθετες δυνατότητες. Αλλά το μπλέντερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους και κάθε εξάρτημα θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε ένα νέο πιάτο.
  • Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η συσκευή είναι επίσης πολύ σημαντικό.. Επιπλέον, στην περίπτωση των μωρών, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μοντέλο από μέταλλο ή γυαλί, καθώς είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον από το πλαστικό. Σε περίπτωση που συναντήσετε μια πλαστική συσκευή, βεβαιωθείτε ότι το υλικό δεν έρχεται σε επαφή με το φαγητό κατά το μαγείρεμα..

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η υγρή τροφή προορίζεται μόνο για βρέφη και παιδιά κάτω του ενός έτους. Τον επόμενο χρόνο, πρέπει να μεταφέρετε σταδιακά το μωρό σε στερεά τροφή..

Ανασκόπηση δημοφιλών μοντέλων

Εδώ θα εξετάσουμε τα πιο δημοφιλή μοντέλα, καθώς και θα διαβάσουμε κριτικές για αυτά..

Είναι αδύνατο να μην πω για το μοντέλο Avent-Philips SCF 870/22. Σε αυτό, μπορείτε εύκολα να μαγειρέψετε λαχανικά, χυλό ή κρέας και ψάρια στον δικό σας χυμό. Τα μαγειρεμένα λαχανικά μπορούν να τεμαχιστούν εκεί και να σερβιριστούν ως παιδικές τροφές. Μπολ με όγκο 450 ml. θα βοηθήσει να μαγειρευτεί αρκετά, αλλά για μια μεγάλη οικογένεια αυτή η ποσότητα προφανώς δεν θα είναι αρκετή.

Το σετ περιλαμβάνει μόνο ένα ακροφύσιο, για απλά πιάτα, ισχύος 400 W, το οποίο σας επιτρέπει να αλέθετε τα τρόφιμα καλά και αποτελεσματικά. Αλλά αυτό το αυτοκίνητο εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα – είναι πολύ θορυβώδες..

Οι αγοραστές είναι γενικά ικανοποιημένοι με τη νέα συσκευή, υπάρχουν πολλές θετικές κριτικές σχετικά με την ευκολία και την ταχύτητα του μοντέλου. Πολλοί ισχυρίζονται μόνο την τιμή, οι χρήστες πιστεύουν ότι το κόστος είναι πολύ υπερεκτιμημένο. Αρκετοί άνθρωποι έχουν διαμαρτυρηθεί για πλάκα που δεν μπορεί να πλυθεί και για τη λειτουργία του μαχαιριού.

Επόμενο στη λίστα μας – BeabaBabycook 912130. Ένα μπολ 600 χιλιοστόλιτρων είναι σίγουρα αρκετό για μια μεγάλη οικογένεια. Η ισχύς είναι χαμηλότερη εδώ – μόνο 350 W, αλλά ταυτόχρονα το μηχάνημα αντιμετωπίζει καλά με μεγάλες μερίδες και λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κατασκευαστή, αυτή η μονάδα είναι αδιάβροχη.

Πολλοί άνθρωποι επαινούν την ποιότητα των λεπτομερειών και τον όγκο του μπολ, καθώς θέλουν να μαγειρέψουν όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για τον εαυτό τους. Το μοντέλο δεν έχει ηχητικό σήμα, αλλά ανάβει ένα φως και υπήρχε μια πολύ διφορούμενη στάση προς αυτό. Κάποιος λέει ότι αυτό είναι βολικό, καθώς το παιδί δεν ξυπνά από τον ήχο και μπορείτε να μαγειρέψετε σε άμεση γειτνίαση με αυτόν και κάποιος είναι πολύ άβολο να παρακολουθεί αν το φως είναι αναμμένο.

Philips AVENT SCF860 / 25 – ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στη λίστα μας. Έρχεται σε ένα εύχρηστο σετ με έξι φλιτζάνια που μπορείτε να καλύψετε και να τα αφήσετε στο ψυγείο ή να τα έχετε μαζί σας για βόλτες. Επιπλέον, αυτό το μοντέλο είναι σε θέση να αλέσει όχι μόνο λαχανικά και φρούτα, αλλά και κρέας, ξηρούς καρπούς και άλλα στερεά αντικείμενα, τα οποία θα επεκτείνουν σημαντικά τη διατροφή του μωρού σας. Περιλαμβάνει ένα βιβλίο συνταγών και ένα σετ σίτισης.

Οι χρήστες είναι πολύ ικανοποιημένοι με την αγορά, σημειώστε την ευκολία και την ποιότητα των ανταλλακτικών.

Braun MR 320 Baby. Δυνατότητα πολτοποίησης 500 χιλιοστόλιτρων φαγητού τη φορά, κάτι που είναι πολύ βολικό αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά. Το μπολ δεν είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, αλλά από γυαλί που είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, ώστε να μπορεί να θερμανθεί στο φούρνο μικροκυμάτων. Η ισχύς 450 W το βοηθά να κόβει σκληρά λαχανικά και φρούτα, καθώς και ξηρούς καρπούς.

Για ευκολία διατήρησης της φρεσκάδας, το μπλέντερ είναι εξοπλισμένο με ειδικό καπάκι που αντλεί αέρα από το δοχείο και το κάνει αεροστεγές. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες πρόσθετες λειτουργίες, όπως μύλος μπαχαρικών και άλεση κόκκων καφέ..

Οι αγοραστές είναι σίγουρα ικανοποιημένοι με την αγορά, επαινούν την ταχύτητα και την ικανότητα να αλέθουν σχεδόν τα πάντα, να μιλήσουν για την ποιότητα. Υπήρξαν κάποια παράπονα για το μικρό ποτήρι, αλλά ακόμη και αυτοί οι άνθρωποι μίλησαν θετικά για το μοντέλο..

Στην πρώτη γραμμή μεταξύ στατικών μοντέλων, θα υπάρξει αναμφίβολα Μονάδα Rolsen SM-310MW. Αυτό το μπλέντερ, πρώτα απ ‘όλα, διαφέρει από όλα τα άλλα στο ότι είναι ασύρματο. Με άλλα λόγια, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας σε ταξίδια, να το μετακινήσετε από δωμάτιο σε δωμάτιο και γενικά να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο έπακρο. Στα 300W, είναι ακόμα σε θέση να ψιλοκόψει πολλά διαφορετικά τρόφιμα..

Οι κριτικές χαμηλώνουν ελαφρώς τον πήχη για αυτήν τη μονάδα. Οι χρήστες λένε ότι η περιγραφή του κατασκευαστή είναι λανθασμένη και το μπλέντερ είναι στην πραγματικότητα με ένα καλώδιο. Το οποίο είναι ήδη ένα τεράστιο μειονέκτημα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν παράπονα.

Το επόμενο μοντέλο είναι πιο ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο – Braun multiquick 5 ένα από τα πιο λειτουργικά μηχανήματα στην αγορά. Είναι σε θέση να αλέσει στερεά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος, αν και ο πλήρης κιμάς δεν θα λειτουργήσει εδώ. Χάρη σε μια ποικιλία εξαρτημάτων, είναι εύκολο να ετοιμάσετε σπιτική μαγιονέζα, πατέτες και κοκτέιλ. Αυτό το μοντέλο θα είναι σίγουρα χρήσιμο όχι μόνο για παιδιά, αλλά και για όλα τα μέλη της οικογένειας..

Οι χρήστες που έχουν δοκιμάσει αυτό το μοντέλο δεν σταματούν να το επαινούν. Λένε ότι είναι πολύ γρήγορο, ισχυρό, αλλά ταυτόχρονα δεν κάνει πολύ θόρυβο. Το μόνο μειονέκτημα στο οποίο συμφώνησαν όλοι ήταν η τιμή..

Clatronic MZ 2619 – ένα από τα πιο φθηνά μηχανήματα, αλλά με καλή λειτουργικότητα. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να ετοιμάσετε φαγητό για το μωρό, να φτιάξετε κοκτέιλ και πουρέ σούπες. Το μόνο αρνητικό είναι η χαμηλή ισχύς, μόνο 100 W.

Οι κριτικές είναι ως επί το πλείστον θετικές – στους αγοραστές αρέσει η λειτουργικότητα και η χαμηλή τιμή. Υπάρχουν όμως πολλά παράπονα σχετικά με τη χαμηλή ισχύ και το γεγονός ότι το μηχάνημα θερμαίνεται μετά από πολύ καιρό..

Σφαίρα μωρού. Αυτό είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μπλέντερ σχεδιασμένο ειδικά για την προετοιμασία φαγητού για το μικρό σας. Μπορείτε να μαγειρέψετε έως και επτά διαφορετικά πιάτα με αυτό. Επιπλέον, περιλαμβάνεται ένα βιβλίο συνταγών, ένας διατροφικός οδηγός και ένα δοχείο με έξι μερίδες..

Το μοντέλο είναι πολύ γρήγορο – μπορεί να ετοιμάσει μια τροφή για το μωρό σας σε πέντε λεπτά. Μπορεί να ληφθεί εύκολα μαζί σας και η θήκη είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό πλαστικό. Όλοι οι αγοραστές που το χρησιμοποίησαν έμειναν ικανοποιημένοι. Το Baby Bullet εξοικονομεί χρόνο και τα κάνει όλα γρήγορα και αποτελεσματικά.