Εγκατάσταση πλυντηρίου πιάτων

Απαιτούμενα εργαλεία

Αφού αγοράσετε ένα πλυντήριο πιάτων, θα πρέπει να προετοιμάσετε αμέσως ένα σύνολο απαραίτητων εργαλείων για την αυτόματη εγκατάστασή του και να καθορίσετε τον τύπο και την ποσότητα των αναλώσιμων. Το τελευταίο εξαρτάται από τη θέση του εξοπλισμού και τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων επικοινωνιών εκεί. Το τυπικό σύνολο υλικών για μεταλλικούς-πλαστικούς σωλήνες ύδρευσης ¾ ίντσας έχει ως εξής:

  1. απορρίμματα σιφόνι με 1 εξάρτημα ή με 2, εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε ένα αυτόματο πλυντήριο ρούχων δίπλα του.
  2. Μπλουζάκι ¾ ίντσας
  3. Βαλβίδα κλεισίματος ¾ ίντσας.
  4. Καουτσούκ ταινία.

Ο χώρος εγκατάστασης πρέπει να έχει γειωμένη πρίζα, αν δεν είναι, τότε απαιτείται πρόσθετη καλωδίωση.

Τα εργαλεία για την εγκατάστασή του είναι τα εξής:

  1. ηλεκτρικό τρυπάνι;
  2. κατσαβίδια ίσια και Phillips.
  3. ψαλίδι για πλαστικούς σωλήνες.
  4. μαχαίρι;
  5. υδραυλικό κλειδί?
  6. επίπεδο κτιρίου.

Μπορεί να απαιτούνται ηλεκτρικά εργαλεία και ένα κατσαβίδι ένδειξης για την καλωδίωση και τη σύνδεση της ηλεκτρικής πρίζας.

9 φωτογραφίες

Επιλέγοντας ένα κατάλληλο μέρος

Τις περισσότερες φορές, το πλυντήριο πιάτων συνδέεται στον χώρο εργασίας της κουζίνας, έτσι ώστε να ταιριάζει καλά στο σετ κουζίνας και σε άλλες οικιακές συσκευές. Η απόσταση από την αποχέτευση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 1,5 m, ώστε να μην υπερβαίνει τη λειτουργική ικανότητα της αντλίας. Είναι επίσης βέλτιστο να επιλέξετε ένα μέρος δίπλα σε μια ελεύθερη πρίζα, ώστε να μην χρειάζεται να εκτελέσετε επιπλέον ηλεκτρικές εργασίες.

Τις περισσότερες φορές, το πλυντήριο πιάτων είναι συνδεδεμένο: κάτω από τον πάγκο στην άκρη του νεροχύτη, δίπλα στο φούρνο, κάτω από την εστία, εστία αερίου. Για το μοντέλο επιφάνειας εργασίας, οι επιλογές σύνδεσης βρίσκονται σε οποιοδήποτε βολικό μέρος, αλλά έτσι ώστε το μήκος του σωλήνα αποχέτευσης να είναι αρκετό και κοντά στην πρίζα. Τέτοιες μικροσκοπικές συσκευές είναι λίγο περισσότερο από ένα φούρνο μικροκυμάτων σε μέγεθος, μπορούν εύκολα να αναδιαταχθούν σε άλλο μέρος..

8 φωτογραφίες

Πολλά μοντέλα έχουν τυπικές διαστάσεις ειδικά για τα ακουστικά, έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν στην τελική κουζίνα χωρίς προβλήματα. Ο μπροστινός πίνακας σε συνδυασμό με τα κάτω ντουλάπια, σόμπα, πλυντήριο ρούχων δεν θα χαλάσουν την εμφάνιση της πρόσοψης επίπλων κουζίνας..

Με μια τυπική διάταξη κουζίνας σε ένα διαμέρισμα πόλης, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν προβλήματα σύνδεσης – όλες οι επικοινωνίες είναι κοντά και τίποτα δεν πρέπει να επαναληφθεί. Σε συνθήκες καλοκαιρινής εξοχικής κατοικίας, εξοχικής κατοικίας, εάν η αποχέτευση και η παροχή νερού δεν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, μπορείτε να επιλέξετε άλλες κατάλληλες θέσεις εγκατάστασης, για παράδειγμα, στο μπάνιο.

11 φωτογραφίες

Σύνδεση με παροχή νερού

Πριν συνδέσετε μια παρόμοια μονάδα στο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσετε τη γενική παροχή νερού στο σπίτι: ζεστό και κρύο. Περαιτέρω, το μεταλλικό πλαστικό μπλουζάκι συνδέεται με τον εύκαμπτο σωλήνα του μίξερ, ο ένας κλάδος του συνδέεται με το ίδιο το μηχάνημα, ο άλλος με τη στρόφιγγα και το λεπτό φίλτρο, εάν παρέχεται. Οι αρμοί με νήματα τυλίγονται σε διάφορα στρώματα ταινίας FUM. Παρέχει επιπλέον στεγανοποίηση. Το πλυντήριο πιάτων συνδέεται μόνο με κρύο νερό, θερμαίνεται ήδη μέσα.

Είναι πολύ αποθαρρυντικό να συνδέσετε μια τέτοια μονάδα με ζεστό νερό, καθώς υπάρχουν πολύ περισσότερες ακαθαρσίες σε αυτό, επομένως, τα εσωτερικά του μηχανήματος θα καλυφθούν τελικά με άνθηση. Και η θέρμανσή του θα καταναλώσει αρκετές φορές ηλεκτρικό ρεύμα από ό, τι στην περίπτωση του κρύου νερού.

Σωλήνες αποχέτευσης

Ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης από μια τέτοια συσκευή οδηγείται απλά σε ένα σιφόνι κάτω από το νεροχύτη · μια πρόσθετη έξοδος παρέχεται ειδικά σε αυτό. Είναι απαραίτητο ο εύκαμπτος σωλήνας να είναι υπό γωνία, τότε η αποστράγγιση θα είναι πιο αποτελεσματική. Για να αποτρέψετε την είσοδο νερού στο νεροχύτη στην αποχέτευση του πλυντηρίου πιάτων, πρέπει να κάνετε μια κάμψη στο σημείο σύνδεσης. Όλες αυτές οι λειτουργίες πραγματοποιούνται με απλό βίδωμα στο σπείρωμα, εδώ δεν εκτελούνται περίπλοκες εργασίες εγκατάστασης..

Ηλεκτρική σύνδεση

Προκειμένου να συνδεθεί σωστά το πλυντήριο πιάτων στο δίκτυο, η πρίζα πρέπει να είναι γειωμένη και να έχει διατομή καλωδίου που να αντέχει φορτίο 16 Α. Είναι καλύτερο να εξοπλίσετε το δίκτυο σύνδεσης του μηχανήματος με διακόπτη κυκλώματος 16 Α. Μία γραμμή με άλλη ισχυρή οικιακή συσκευή όπως πλυντήριο ρούχων δεν συνιστάται.

Λειτουργικός έλεγχος

Μετά τη σύνδεση με κρύο νερό, αποχέτευση και ηλεκτρικό ρεύμα, το πλυντήριο πιάτων τίθεται σε λειτουργία δοκιμής, δηλ. χωρίς πιάτα. Ταυτόχρονα, ελέγχεται ο χρόνος πλήρωσης με νερό και η αποστράγγισή του, η απουσία διαρροών στις αρθρώσεις. Εάν ο τρόπος δοκιμής πέρασε χωρίς προβλήματα, τότε η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Χαρακτηριστικά σύνδεσης στη χώρα

Στο dacha, τα κύρια προβλήματα που σχετίζονται με την εγκατάσταση είναι η έλλειψη αποχέτευσης, μια μεγάλη απόσταση από συστήματα ύδρευσης ή εξόδους. Αλλά αν όλες οι επικοινωνίες πραγματοποιούνται στον τόπο εγκατάστασης, τότε για προαστιακές συνθήκες ένα τέτοιο μηχάνημα είναι ακόμη και η πιο επιτυχημένη επιλογή, καθώς δεν απαιτείται ζεστό νερό για το πλύσιμο των πιάτων.

Πολλοί άνθρωποι εγκαθιστούν μια τέτοια μονάδα, ακόμη και αν δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό στο σπίτι. Είναι απαραίτητο μόνο να υπάρχει κανονική πίεση κρύου νερού. Για αυτό, χρησιμοποιούνται δεξαμενές που μπορούν να τοποθετηθούν, για παράδειγμα, στη σοφίτα σε ένα κτίριο..

Χρήσιμες συμβουλές

Στην κουζίνα, ένα πλυντήριο πιάτων και ένα πλυντήριο ρούχων συνδέονται συχνά μεταξύ τους. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα κοινό μπλουζάκι από την παροχή νερού και ένα σιφόνι απορριμμάτων με δύο κλάδους. Αλλά για να αποφύγετε τις υπερφορτώσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο, δεν μπορείτε να τα τροφοδοτήσετε από μία γραμμή διανομής, για κάθε συσκευή πρέπει να διατηρείτε ξεχωριστό.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι ο καθαρισμός του νερού που θα χρησιμοποιήσει η μονάδα. Είναι βολικό να συνδέσετε ένα μύλο φίλτρου ή μια συσκευή βαθύ καθαρισμού στην είσοδο. Το κρύο νερό από το δίκτυο ούτως ή άλλως περιέχει ακαθαρσίες, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου θα συσσωρευτούν στα θερμαντικά στοιχεία και στα εσωτερικά ράφια του μηχανήματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Η συσκευή φιλτραρίσματος θα απαλλαγεί από αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πριν συνδέσετε την ίδια τη συσκευή, πρέπει να φροντίσετε μια επίπεδη επιφάνεια όπου θα βρίσκεται. Τα περισσότερα μοντέλα δαπέδου έχουν χαμηλότερα επίπεδα ισοπέδωσης που προσαρμόζουν το οριζόντιο επίπεδο. Αλλά μετά την εγκατάσταση, είναι καλύτερο να ελέγξετε ξανά τη θέση στάθμης χρησιμοποιώντας το κατάλληλο εργαλείο..

Πολλές εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες εγκατάστασης μαζί με την πώληση του προϊόντος. Επομένως, η εγγύηση για αυτοσύνδεση στη λειτουργία της ίδιας της συσκευής δεν θα είναι έγκυρη. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη: είναι καλύτερα να πληρώσετε λίγο για την εργασία, παρά αργότερα να μην έχετε το δικαίωμα αντικατάστασης και συντήρησης ελαττωματικού εξοπλισμού.

Κατά την τοποθέτηση της επιδαπέδιας έκδοσης στον τοίχο, το κενό μεταξύ της οροφής και του οπίσθιου τοιχώματος της μονάδας πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 cm. Αυτό θα εξασφαλίσει αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα, η οποία είναι σημαντική για την απόδοση του μηχανήματος.

Δεν συνιστάται η χρήση καλωδίου επέκτασης εάν η πρίζα είναι μακριά από τον εξοπλισμό. Δεδομένου ότι τα πλυντήρια πιάτων καταναλώνουν αρκετή ενέργεια, θα υπάρχει αυξημένο φορτίο στα μακριά καλώδια, το οποίο συχνά οδηγεί σε αστοχία τους, τήξη της μόνωσης ή ακόμη και πυρκαγιές. Είναι καλύτερα να μην εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα και να δημιουργήσετε μια νέα γραμμή με πρίζα από το διακόπτη. Δεν μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή μαζί με άλλες μέσω συνηθισμένων τύπων..

Η γείωση από την πρίζα πρέπει να πηγαίνει μόνο στο λεωφορείο γείωσης του διαμερίσματος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδεθεί με μεταλλικούς σωλήνες για θέρμανση, παροχή αερίου και παροχή νερού. Δεν είναι ασφαλές.

Πολλά προϊόντα, ειδικά από γνωστούς κατασκευαστές, είναι πολύ απαιτητικά σε μια επίπεδη επιφάνεια κατά την εργασία. Εάν υπάρχει έστω και μια μικρή κλίση, τότε ο τρόπος λειτουργίας διακόπτεται ή μπορεί να προκύψουν βλάβες. Επομένως, πριν από μια δοκιμαστική λειτουργία, αξίζει να μετρήσετε προσεκτικά τη θέση χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο κτιρίου..

Ο εύκαμπτος σωλήνας εξόδου προς την αποχέτευση πρέπει να έχει πάντα κλίση. Αυτό θα εξασφαλίσει σωστή αποστράγγιση και αποτελεσματική λειτουργία του μηχανήματος γενικά. Η ευελιξία των κυματοειδών πλαστικών σωλήνων σας επιτρέπει να κάνετε οποιαδήποτε γωνία κλίσης χωρίς προβλήματα, απλά πρέπει να το ακολουθήσετε κατά την εγκατάσταση.