Πώς να κρεμάσετε τα ντουλάπια κουζίνας στον τοίχο

Μετά την αγορά ενός διαμερίσματος ή ενός ιδιωτικού σπιτιού, οι νέοι ιδιοκτήτες συνήθως αρχίζουν να κάνουν επισκευές. Τα σύγχρονα κτίρια είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά είδη υλικών που μπορούν να αντέξουν ορισμένα φορτία. Για το λόγο αυτό, πολλοί άνθρωποι κάνουν την ερώτηση στον εαυτό τους: με ποιον τρόπο τα ντουλάπια μπορούν να στερεωθούν στον τοίχο; Για να εκτελέσετε αυτό το συμβάν, πρέπει να λάβετε υπόψη το ύψος της θέσης, τη μέθοδο στερέωσης, το υλικό για την κατασκευή των τοίχων και άλλων εξαρτημάτων.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά

Το σετ κουζίνας αποτελείται από πολλά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός ντουλαπιού, ενός ντουλαπιού τοίχου. Για κομοδίνα τοποθετημένα στο χαμηλότερο επίπεδο, δεν απαιτούνται βοηθητικοί συνδετήρες και για μεντεσέδες τμήματα, απαιτείται ειδική στερέωση. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι είναι εγκατεστημένα στον τοίχο, ακριβώς πάνω από τα κάτω στοιχεία..

Πριν κρεμάσετε τα ντουλάπια κουζίνας στον τοίχο, πρέπει να κάνετε ακριβείς υπολογισμούς. Η εργασία απαιτεί ακρίβεια, οπότε προχωρήστε σταδιακά. Οι αρμόδιες ενέργειες συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία των ειδών των ακουστικών και βοηθούν στη δημιουργία μιας αρμονικής εικόνας στην κουζίνα σας.

Εκτός από το ζήτημα του ύψους, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα κρέμονται ακριβώς σε σχέση με τη γραμμή του ορίζοντα. Εάν ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, θα λάβετε όχι μόνο αισθητική ομορφιά, αλλά και μεγάλη διάρκεια ζωής των ακουστικών..

Το κρέμασμα των ανώτερων τμημάτων δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Είναι απαραίτητο να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες:

 • η εγκατάσταση των άνω τμημάτων θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αντικείμενα και τα προϊόντα σε αυτό έχουν εύκολη προσβασιμότητα ·
 • τα έπιπλα δεν πρέπει να εμποδίζουν τα ανοίγματα εξαερισμού και να παραβιάζουν τη γεωμετρία του εσωτερικού στην κουζίνα.
 • είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι οι συνδετήρες είναι σταθερά στερεωμένοι έτσι ώστε τα έπιπλα να μην πέσουν κατά λάθος.

Όταν κρεμάτε ένα σετ κουζίνας, φροντίστε για ένα καλά επιλεγμένο ύψος πάνω από το πάτωμα, το οποίο εξαρτάται από το ύψος του ιδιοκτήτη. Το βέλτιστο ύψος ονομάζεται αυτό στο οποίο ο ιδιοκτήτης της κουζίνας μπορεί να φτάσει σε οποιοδήποτε ράφι χωρίς να χρησιμοποιήσει πρόσθετες βάσεις.

Επιλογή ύψους

Αρχικά, πρέπει να πραγματοποιήσετε τη διάταξη του ντουλαπιού τοίχου. Το κριτήριο για την επιλογή ύψους είναι το ύψος του ιδιοκτήτη της κουζίνας. Εάν είστε ψηλοί, κρεμάστε τα επάνω ντουλάπια ψηλότερα. Για τα άτομα που είναι μικρά, η απόσταση μεταξύ του πάγκου και των κάτω άκρων της μονάδας κουζίνας πρέπει να μειωθεί..

Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα που καθορίζουν το ύψος του προσαρτήματος: πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 45 εκατοστά μεταξύ του κάτω και του άνω αντικειμένου. Τις τελευταίες ημέρες, οι άνθρωποι προτιμούν να κρεμούν το ακουστικό σε απόσταση 50-60 εκατοστών από την κορυφή του τραπεζιού. Εάν είναι απαραίτητο, θα πρέπει να μπορείτε να αφαιρέσετε τα εγκατεστημένα έπιπλα από τον τοίχο..

Δώστε προσοχή στο εσωτερικό του δωματίου κατά την εφαρμογή των σημάνσεων, καθώς και στις προτιμήσεις σας. Συχνά, τα κορυφαία ντουλάπια πρέπει να τοποθετούνται σε υψηλότερο επίπεδο ή, αντιστρόφως, χαμηλότερα από τις παραδοσιακές επιλογές. Αυτή η μέθοδος θα είναι σχετική εάν το ακουστικό βρίσκεται πάνω από το ψυγείο και άλλα ψηλά αντικείμενα..

Οι σχεδιαστές συχνά προσφέρουν μη τυπικές λύσεις στο εσωτερικό, οι οποίες σας επιτρέπουν να κρεμάσετε τμήματα πάνω ή αντίστροφα, κάτω. Για το λόγο αυτό, η απόσταση μεταξύ του πάγκου εργασίας και των μονάδων τοίχου θα είναι διαφορετική. Για την κουζίνα σας, η επιλογή όπου τα πάνω τμήματα πρέπει να κρεμαστούν στο επίπεδο της οροφής μπορεί να είναι κατάλληλη, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του δωματίου..

Πώς να καθορίσετε το ύψος της βάσης:

 • εξετάστε την ανάπτυξη κάθε νοικοκυριού ·
 • λάβετε υπόψη το ύψος του ντουλαπιού. Σήμερα, προσφέρεται μεγάλη ποικιλία σχημάτων και κατευθύνσεων, οπότε το ύψος των επίπλων μπορεί να διαφέρει.
 • το ύψος της οροφής θεωρείται σημαντικός δείκτης κατά τον προσδιορισμό του ύψους της τοποθέτησης. Όσο υψηλότερο είναι το ανώτατο όριο, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια που απαιτείται για την ποδιά.
 • δώστε προσοχή στο σχεδιασμό της ποδιάς. Ορισμένα οπτικά στυλ επιτρέπουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των στοιχείων.
 • όταν επιλέγετε μια τοποθεσία, λάβετε υπόψη τι θα αποθηκεύσετε στο σετ κουζίνας.

Εάν μιλάμε για τη σχέση μεταξύ του ύψους ενός ατόμου και του ύψους ενός ντουλαπιού κουζίνας, τότε χρησιμοποιήστε έναν ειδικό υπολογισμό. Στο ύψος ενός ατόμου που θα χρησιμοποιεί συχνά την κουζίνα, πρέπει να προσθέσετε 25 εκατοστά. Η προκύπτουσα τιμή συμβολίζει το σημάδι στο επάνω άκρο του ντουλαπιού.

Κανόνες προετοιμασίας τοίχων

Πριν εγκαταστήσετε τα αρθρωτά τμήματα στους τοίχους, πρέπει να προετοιμάσετε τους τοίχους:

 • αρχικά θα χρειαστεί να παρέχετε μια επίπεδη επιφάνεια των τοίχων, η οποία πρέπει να είναι κάθετη σε επίπεδο. Η γωνία της κουζίνας πρέπει να είναι 90 μοίρες.
 • όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την ηλεκτρική ενέργεια και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από την προετοιμασία των τοίχων.
 • κρύψτε σύρματα και σωλήνες στον τοίχο, εγκαταστήστε πρίζες. Θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα και να μην παρεμβαίνουν στην εγκατάσταση αρθρωτών τμημάτων.
 • οι εργασίες φινιρίσματος και ταπετσαρίας πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από τη στερέωση της μονάδας κουζίνας.

Απαιτούμενο εργαλείο

Φροντίστε να ετοιμάσετε τα ακόλουθα εργαλεία για την τοποθέτηση των ακουστικών σας σε τοίχο:

 • ρουλέτα;
 • Στάθμη νερού;
 • σφυρί τρυπάνι ή τρυπάνι?
 • κατσαβίδι χειρός ή κατσαβίδι?
 • κλειδιά?
 • σφιγκτήρες?
 • σφυρί.

Κατά την εκτέλεση εργασιών, πρέπει να θυμάστε ότι όταν κρεμάτε τα τμήματα σε έναν ξύλινο τοίχο, χρειάζονται σκληρυμένες στρογγυλές βίδες. Απαιτείται πείρος ή φελλός για επιφάνειες από σκυρόδεμα ή τούβλα. Για τοίχους γυψοσανίδας, πρέπει να αγοράσετε πείρους Molly.

Μέθοδοι τοποθέτησης

Η χρήση σύγχρονων τύπων εξαρτημάτων για συνδετήρες καθιστά δυνατή την απλοποίηση της διαδικασίας εργασίας, η οποία αποτελείται από το κρέμασμα ενός σετ κουζίνας. Τα εξαρτήματα καθιστούν δυνατή την εξάλειψη μικρών ελαττωμάτων στα σημάδια και συμβάλλουν στην αύξηση της αντοχής όλων των επίπλων στο σύνολό τους. Μαζί με αυτό, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε λίγο περισσότερη δύναμη..

Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία στηρίξεων, οι οποίες πρέπει να επιλεγούν με βάση το υλικό τοίχου και τις προτιμήσεις σας. Οι βίδες και οι βίδες με αυτοκόλλητη τομή είναι κατάλληλες για τοίχους από σκυρόδεμα και τούβλα. Το κρέμασμα σε πείρους είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κρεμάσετε κρεμαστά ντουλάπια. Αυτή είναι η ευκολότερη και πιο αξιόπιστη μέθοδος στερέωσης. Συνιστάται να κρεμάτε σε πλάκες με γλώσσα και αυλάκια με αυτόν τον τρόπο..

Προηγουμένως, χρησιμοποιήθηκαν ειδικές γωνίες, οι οποίες είναι ξεπερασμένες σήμερα. Προς το παρόν, οι ειδικοί προτείνουν να κρεμαστούν σε μια ράγα στερέωσης και συσκευές που ονομάζονται μεντεσές.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε γωνίες επίπλων, καθώς και όταν εργάζεστε με άλλους συνδετήρες, θα πρέπει να βρείτε το άνω περίγραμμα στο οποίο μπορείτε να κρεμάσετε τους μεντεσέδες. Πρέπει να στερεωθούν σε μία μόνο οριζόντια γραμμή. Η επιτυχία της εγκατάστασης εξαρτάται από το πόσο ομαλά εγκαταστήσατε τους συνδετήρες. Αυτή η μέθοδος είναι λιγότερο δαπανηρή, αλλά πιο επίπονη..

Μπορείτε να κρεμάσετε ένα σετ κουζίνας στο μπαρ. Αυτή η επιλογή αναφέρεται στην ταχύτερη μέθοδο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να κρεμάσετε τα τμήματα μόνοι σας, χωρίς πρόσθετη βοήθεια από το εξωτερικό. Μια παρόμοια μέθοδος περιλαμβάνει τη στερέωση της ράβδου στο πάνω άκρο του τοίχου. Ένας μεντεσές είναι στερεωμένος στον εσωτερικό τοίχο του ντουλαπιού, μετά τον οποίο τα έπιπλα πρέπει να στερεώνονται μεταξύ τους, σαν γάντζος.

Εξετάστε την επιλογή στερέωσης με τη μέγιστη ευθύνη, καθώς πρέπει να στερεώσετε σωστά τα ντουλάπια τοίχου έτσι ώστε να σας εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μεντεσέδες

Οι συνδετήρες με τον παραδοσιακό τρόπο αποτελούνται από διάφορα στάδια εργασίας:

 • τα έπιπλα πρέπει να έχουν ειδικές γωνίες που επιτρέπουν οριζόντια μετατόπιση. Αυτή η λύση καθιστά δυνατή την προσαρμογή της θέσης των τμημάτων. Ένα ντουλάπι πρέπει να τοποθετηθεί μεταξύ των γραμμών σήμανσης, μέσω της οπής των συνδετήρων του οποίου είναι τοποθετημένο ένα σημάδι για τον πείρο.
 • Τώρα μπορείτε να ανοίξετε μια τρύπα στον τοίχο και να εγκαταστήσετε το υλικό.
 • Αφού κρεμάσετε το ακουστικό και το ισοπεδώσετε, πρέπει να κάνετε ένα δεύτερο σημάδι και να αφαιρέσετε το ντουλάπι.
 • πραγματοποιήστε την εγκατάσταση συνδετήρων για τον δεύτερο μεντεσέ.
 • τώρα μπορείτε να κρεμάσετε το ντουλάπι στη θέση του και να ελέγξετε τη σύμπτωση των άκρων και των γραμμών σήμανσης.

Όλοι οι τύποι ντουλαπιών κρέμονται σύμφωνα με αυτήν την αρχή. Αφού κρεμάσετε όλα τα αντικείμενα στο ακουστικό, μπορείτε να τα συνδέσετε μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μια βίδα επίπλων. Στο τελευταίο στάδιο, εγκαθίστανται γείσα, ράφια και στερεώνονται πόρτες..

Ράγα τοποθέτησης

Πλεονεκτήματα χρήσης σιδηροτροχιάς DIN:

 • Μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας.
 • με τη βοήθεια μιας τέτοιας βάσης, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε ήδη εγκατεστημένα ντουλάπια με βίδες.
 • ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αξιοπιστίας, επειδή αρκετές βίδες προσαρτημένες στον τοίχο μπορούν να εγκατασταθούν στη ράγα.
 • με τη βοήθεια μιας ράγας στερέωσης μπορείτε να κρεμάσετε γρήγορα ντουλάπια.

Κρεμαστό τοίχου από γυψοσανίδες

Εάν έχετε ήδη ολοκληρώσει την ανακαίνιση και έχετε εγκαταστήσει χωρίσματα από γυψοσανίδες, καλύπτοντας τους τοίχους με φινίρισμα, θα είναι πιο δύσκολο για σας να εγκαταστήσετε το σετ κουζίνας.

Το γυψοσανίδα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά στη χρήση. Για αυτόν, πωλούνται ειδικοί πείροι πεταλούδας που παρέχουν αξιόπιστη στερέωση της βίδας με αυτοκόλλητο στη δομή. Επομένως, η στερέωση των ντουλαπιών μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι σε γυψοσανίδα, αλλά σε ένα προφίλ, το οποίο αποτελεί συστατικό του πλαισίου..

Πώς να κρεμάσετε ένα ντουλάπι σε τοίχο από γυψοσανίδα:

 • για να εντοπίσετε την εσωτερική σανίδα κάτω από το φύλλο γυψοσανίδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μαγνήτη στο σχοινί για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη θέση των βιδών στερέωσης.
 • αφού βρείτε τα προφίλ, θα πρέπει να αποφασίσετε για τη μέθοδο ανάρτησης των ντουλαπιών. Εάν η απόσταση μεταξύ του προφίλ δεν συμπίπτει με τους μεντεσέδες του ντουλαπιού, μπορούν να μετακινηθούν λίγο. Διαφορετικά, θα χρειαστείτε μια ενδιάμεση γραμμή που θα σας επιτρέψει να κρεμάσετε τα ακουστικά με απλοποιημένο τρόπο.
 • εάν έχετε επιλέξει να τοποθετήσετε σε σανίδα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ένας τοίχος από GLD είναι λιγότερο ανθεκτικός από μια κατασκευή από σκυρόδεμα και άλλα υλικά. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να στερεωθεί η σανίδα στη μέγιστη επιτρεπόμενη περιοχή προκειμένου να διασφαλιστεί η ανακατανομή του φορτίου στους τοίχους.
 • χρησιμοποιώντας την πλάκα στερέωσης, μπορείτε να εγκαταστήσετε το ντουλάπι οπουδήποτε, τοποθετώντας συνδετήρες σε οποιαδήποτε απόσταση.
 • για να κρεμάσετε βαρύτερα ντουλάπια, χρησιμοποιήστε μπουλόνια και βίδες αγκύρωσης. Για να γίνει αυτό, ανοίγει μια τρύπα στο γυψοσανίδα χρησιμοποιώντας έναν κόφτη για να παρέχει πρόσβαση στους φέροντες τοίχους. Μετά την τοποθέτηση των συνδετήρων, τα στοιχεία που κόβονται από τη γυψοσανίδα στερεώνονται στη θέση τους με τη βοήθεια στόκου.
 • αφού εγκαταστήσετε το ντουλάπι στην καθορισμένη θέση, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε τη θέση του και την πόρτα.

Με τη βοήθεια αυτών των κανόνων, μπορείτε ακόμη και να κρεμάσετε ένα σετ κουζίνας στον τοίχο. Η ίδια η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Όλα εξαρτώνται από τις ικανότητές σας, την πολυπλοκότητα του ίδιου του σχεδίου και την επιλεγμένη μέθοδο τοποθέτησης.

Χρήσιμες συμβουλές

Για να διευκολύνετε τη διαδικασία ανάρτησης των κρεμαστών στοιχείων της μονάδας κουζίνας, θα πρέπει να ακούσετε τις συστάσεις των ειδικών και να ακολουθήσετε αυστηρά όλους τους κανόνες. Για να εξαλείψετε πιθανά σφάλματα, διαβάστε τις χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διευκολύνετε τη διαδικασία εγκατάστασης:

 • η αρθρωτή ράγα πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς κάτω από το πάνω άκρο του ακουστικού. Η κατά προσέγγιση απόσταση πρέπει να είναι περίπου 3-4 εκατοστά.
 • η στάθμη του νερού θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τη θέση των άνω τμημάτων. Η μέτρηση του ύψους από την οροφή στο πάτωμα δεν βοηθά πάντα, αφού δεν είναι κάθε δωμάτιο να διαθέτει μια επίπεδη επιφάνεια.
 • όταν εργάζεστε με γυψοσανίδα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πείρους πεταλούδας. Αυτά τα υλικά στερέωσης παρέχουν μια σφιχτή σφράγιση στην επιφάνεια.
 • Εάν ο τοίχος καταρρέει όταν εργάζεστε με ένα τρυπάνι, χρησιμοποιήστε ένα λεπτότερο τρυπάνι. Μετά από αυτό, μπορείτε να εργαστείτε με ένα τρυπάνι του απαιτούμενου μεγέθους.
 • κατά τη διάτρηση, δώστε προσοχή στην περιοχή όπου περνάει η καλωδίωση.
 • για να μην καταστραφεί ο πίνακας του σετ κουζίνας με σφιγκτήρες, βάλτε μια σφήνα ή μια πλάκα ξύλου μεταξύ των αντικειμένων.
 • συχνά, κατά τη διάτρηση στους τοίχους, εμφανίζονται τσιπ στα ντουλάπια. Για να εξαλείψετε αυτό το φαινόμενο, δημιουργήστε πρώτα μια λεπτή τρύπα με ένα λεπτό τρυπάνι..