Λευκό τζάκι – μια πινελιά πολυτέλειας στο εσωτερικό

Το λευκό χρώμα στο εσωτερικό είναι η πιο ευέλικτη και πρακτική απόχρωση, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε εκπληκτικούς συνδυασμούς στυλ ή αντικειμένων..

Ένα τέτοιο τζάκι θα γίνει το κύριο χαρακτηριστικό του χώρου όπου είναι εγκατεστημένο..

Παρά την ευελιξία του χρώματος, ένα λευκό τζάκι θα γίνει ένα άτυπο πρωτότυπο μιας σύγχρονης «εστίας» στο χώρο σας..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

  • Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό ενός λευκού τζακιού θα είναι το γεγονός ότι είναι κατάλληλο για τη δημιουργία οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου, φυσικά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή και να επιλέξετε το μοντέλο του για να ταιριάζει με το στυλ του σπιτιού ή του σαλονιού σας.

  • Ένα λευκό τζάκι θα επιτρέψει στον χώρο να γίνει οπτικά πιο ευρύχωρος και το αριστοκρατικό του χρώμα θα χρησιμεύσει ως δικαιολογία για τη δημιουργία του πιο τολμηρού εσωτερικού χώρου.

Ποικιλίες

Το πιο δημοφιλές μοντέλο τζακιών είναι η ηλεκτρική έκδοση της εστίας, η οποία είναι ασφαλής και οικονομική στη συντήρηση, σε αντίθεση με το μοντέλο “καύσης ξύλου”.

Ένα λευκό ηλεκτρικό τζάκι είναι σε θέση να συμπληρώσει οποιοδήποτε εσωτερικό, είτε πρόκειται για ένα κλασικό σαλόνι με ρέοντα σχήματα, μοντέρνα Προβηγκία και τα φυσικά της υλικά, είτε μοντέρνα με αυστηρά σχήματα ή μινιμαλισμό.

Τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού λευκού τζακιού είναι προφανή:

  • Η ασφάλεια της δομής σας επιτρέπει να τη διατηρείτε σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι όπου υπάρχουν παιδιά ή ζώα.

  • Η σχετική ευκολία εγκατάστασης δεν απαιτεί γενικές αλλαγές στο σχεδιασμό του σπιτιού σας και η ηλεκτρική έκδοση του τζακιού είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση σε πολυκατοικία, σε αντίθεση με τα τζάκια ανοιχτού τύπου.

  • Ένα ηλεκτρικό τζάκι είναι πάντα μια κλειστή κατασκευή που δεν σας επιτρέπει να καείτε ή να καταστρέψετε τα έπιπλα..

  • Ένα ηλεκτρικό τζάκι δεν χρειάζεται καύσιμο – καυσόξυλα, τα οποία απαιτούν οικονομική υποστήριξη και επιπλέον χώρο για τη σωστή αποθήκευσή τους.

Το επιδαπέδιο τζάκι είναι μια βελτιωμένη και ευκολότερη εγκατάσταση έκδοση ηλεκτρικού τζακιού, η οποία δεν είναι μεγάλη σε μέγεθος και σας επιτρέπει να τα εγκαταστήσετε εύκολα σε ένα διαμέρισμα. Τα ηλεκτρικά τζάκια δαπέδου είναι κομψά σχεδιασμένα και εύκολο στην εγκατάσταση – τοποθετήστε ένα τζάκι οπουδήποτε στο δωμάτιο και του παρέχετε ηλεκτρικό ρεύμα.

Επιπλέον, τα τζάκια από λευκό πάτωμα είναι φθηνά όσον αφορά το κόστος και την περαιτέρω συντήρηση..

Το επιτοίχιο τζάκι θα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο δάπεδο, καθώς έχει απλή δομή και είναι κρεμασμένο στον τοίχο. Το κύριο πράγμα είναι να παρέχετε ένα τέτοιο αξεσουάρ με ηλεκτρική ενέργεια και μπορείτε να απολαύσετε παρακολουθώντας μια ελκυστική φλόγα..

Ένα επιτοίχιο τζάκι είναι σε θέση να μεταμορφώσει σημαντικά το εσωτερικό, να προσθέσει ζεστασιά και ζεστασιά σε αυτό, καθώς το ηλεκτρικό στοιχείο σε ένα τέτοιο μοντέλο λειτουργεί στο 100%.

Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις των ηλεκτρικών τζακιών μπορούν εύκολα να χρησιμεύσουν ως θερμάστρες για εσάς και το σπίτι σας, σε αυτές μπορείτε να ρυθμίσετε την παραγωγή θερμότητας και την έντασή της..

Ένα ανοιχτό τζάκι με πραγματική ζωντανή φλόγα είναι ένα «σπίτι» για ένα ιδιωτικό σπίτι, η εγκατάσταση του οποίου απαιτεί πολλά κόστη και προσπάθειες.

Το πλεονέκτημα ενός ανοιχτού τζακιού είναι ότι δίνει την αίσθηση της ζεστασιάς και το άρωμα μιας πραγματικής φωτιάς, αλλά ένα τέτοιο τζάκι απαιτεί σημαντική επένδυση χρόνου για να το λιώσει και να διατηρήσει την απαιτούμενη θερμοκρασία..

Μια εναλλακτική λύση για ένα ανοιχτό τζάκι θα είναι ένα βιοκάμινο, το οποίο προστατεύεται αξιόπιστα από ανθεκτικό στη θερμότητα μετριασμένο γυαλί και μια πραγματική φλόγα ζει μέσα σε αυτό, η οποία δημιουργείται με την παροχή αερίου στην εστία. Το βιο-τζάκι είναι ασφαλές για την υγεία και το σπίτι σας, αφού η απόρριψή του δεν είναι τοξική και είναι απλά αδύνατο να πάρετε φλόγα σε χαλί ή άλλα εσωτερικά αντικείμενα..

Υλικά (επεξεργασία)

Σήμερα, όπως αρκετές δεκάδες και εκατοντάδες χρόνια πριν, το τζάκι συμβολίζει την υψηλή θέση του ιδιοκτήτη του σπιτιού, την ανώτερη θέση του στην κοινωνία και τον πλούτο..

Ένα μαρμάρινο τζάκι θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο πλούτου και το εξαιρετικό γούστο σας, αφού αυτό το είδος «σπιτιού» επιλέγεται από ανθρώπους που είναι πρακτικοί και προτιμούν την αισθητική..

Δεν είναι μυστικό ότι στη σύγχρονη εποχή ένα τζάκι χρησιμεύει ως διακόσμηση και όχι ως πραγματική συσκευή θέρμανσης, ωστόσο, το επίπεδο δημοτικότητας αυτής της “συσκευής” δεν πέφτει σχεδόν.

Το μάρμαρο είναι ένα υλικό φυσικής προέλευσης, ευγενές, φυσικό, επομένως χρησιμοποιείται συχνά ως υλικό επένδυσης για τζάκι.

Ένα όμορφο και ευγενές μαρμάρινο τζάκι θα σας επιτρέψει να συσσωρεύσετε τη θερμότητα που παράγει το ίδιο το τζάκι, επομένως θα είναι μια ιδανική επιλογή για άτομα που προτιμούν τη λειτουργικότητα της “εστίας” μαζί με την εμφάνισή της.

Αντιμετωπίζοντας ένα τζάκι με μάρμαρο, μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά έργα τέχνης – τζάκια μοναδικά στο σχεδιασμό τους για το σπίτι. Η σκιά του μαρμάρου μπορεί να ποικίλει, αλλά το λευκό παραμένει το πιο περιζήτητο και ευγενές χρώμα..

Τα τζάκια από τούβλα είναι πιο οικονομικά στο κόστος τους, αλλά φαίνονται εξίσου ευγενή και αξιοπρεπή και λειτουργικά – κρατούν θερμότητα από τη σόμπα.

Το ημιτελές τούβλο στην πρόσοψη του τζακιού φαίνεται υπέροχο στο εσωτερικό μιας μοντέρνας μορφής ή “κλασικού”, ενώ το ίδιο το χρώμα του υλικού δεν είναι σημαντικό, η τοιχοποιία του είναι πολύ πιο σημαντική. Ένα τζάκι από λευκά τούβλα φαίνεται ιδιαίτερα προσεγμένο και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό που δεν είναι διακριτικό, μετρημένο και όσο το δυνατόν πιο άνετο..

Ένα άλλο δημοφιλές υλικό για την αντιμετώπιση ενός τζακιού είναι το κεραμίδι – ένα φθηνό και προσιτό υλικό που ταιριάζει καλά με άλλα σύγχρονα εργαλεία εσωτερικής διακόσμησης. Το κεραμίδι έχει καλή αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση και είναι εύκολο στην εγκατάσταση, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με μάρμαρο.

Είναι δυνατή η δημιουργία επένδυσης τζακιού από γυψοσανίδα ή οποιοδήποτε άλλο τεχνητό υλικό, είναι σημαντικό να είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και ασφαλές όταν θερμαίνεται και τότε αξίζει μόνο να δοθεί προσοχή στην εμφάνισή του και στην ελκυστικότητα που μπορεί να δημιουργήσει.

Διακοσμητικό τζάκι για σπίτι ή διαμέρισμα

Εάν είναι αδύνατο να αγοράσετε ή να εγκαταστήσετε ένα πραγματικό τζάκι, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ένα πονηρό βήμα – δημιουργούν ένα διακοσμητικό τζάκι στο σπίτι και απολαμβάνουν την οπτική ζεστασιά και άνεση που τους δίνει η “εστία”.

Τα πλεονεκτήματα ενός “τεχνητού” τζακιού θα είναι το χαμηλό κόστος, η ασφάλεια, η δυνατότητα εγκατάστασης όπου θέλετε. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε σε αυτή την περίπτωση είναι να αγοράσετε ένα ανάλογο ενός πραγματικού τζακιού και πώς να το προσθέσετε στο εσωτερικό έτσι ώστε να αποδειχθεί λακωνικό και άνετο.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους διακοσμητικών τζακιών θεωρείται μια συσκευή κατασκευασμένη από πολυουρεθάνη ή γυψοσανίδα. Είναι εύκολο να αγοράσετε ένα τέτοιο τζάκι σε εξειδικευμένα καταστήματα ή τμήματα “εσωτερικών χώρων”, όπου πωλούνται διάφορα χρήσιμα και διακοσμητικά gizmos. Μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα τζάκι γυψοσανίδας, οπλισμένο με υλικό και τη δική σας εφευρετικότητα.

Συμβατικά, τα τζάκια γυψοσανίδας χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: αποκλειστικά διακοσμητικές εκδόσεις – όχι λειτουργικές και οι πιο απλές, που σας επιτρέπουν να διακοσμήσετε το εσωτερικό και μόνο. υπό όρους – δηλαδή, τέτοιες κατασκευές μέσα στις οποίες μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι ή μια εικόνα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο με εικόνα (πιθανώς “ζωντανή”) φλόγας. αληθινά τζάκια – μοντέλα όταν το ίδιο βιοκαύσιμο ή η ηλεκτρική του έκδοση μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε μια δομή γυψοσανίδας.

Ας επιστρέψουμε στα διακοσμητικά τζάκια από γυψοσανίδες. η ιδέα της δημιουργίας μιας “εστίας” στο σπίτι πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και προσοχή, αφού αξίζει να ξεκινήσετε την εργασία στο τζάκι με την ανάπτυξη ενός σκίτσου – τον εξωτερικό σχεδιασμό της μελλοντικής τεχνητής σόμπας. Αφού απεικονίσετε το τζάκι σε ένα φύλλο, τοποθετήστε τη δομή στον τοίχο – τη βάση, το τζάκι, τους πάγκους, τις διακοσμήσεις του τεχνητού τζακιού και τον γενικό σχεδιασμό του. Η βάση ακόμη και ενός διακοσμητικού τζακιού είναι σαν το θεμέλιο ενός μελλοντικού σπιτιού. ακόμη και αν το τζάκι δεν είναι πραγματικό, πρέπει να προσεγγίσετε διεξοδικά την ανάπτυξη και τη δημιουργία του θεμελίου του.

Η απλούστερη και πιο προσιτή, πρακτικά φθηνή έκδοση ενός διακοσμητικού τζακιού είναι ένα χαρτόνι. Για να δημιουργήσετε ένα τζάκι από χαρτόνι για ένα σπίτι ή ένα μικρό διαμέρισμα, θα πρέπει να βρείτε ένα μεγάλο κουτί, για παράδειγμα, κάτω από την τηλεόραση. Από ένα μεγάλο κουτί θα χρειαστεί να φτιάξετε τη βάση του μελλοντικού τζακιού, έχοντας απεικονίσει προηγουμένως τη δομή σε χαρτί.

Έχοντας κόψει το τζάκι και δημιουργήσετε την έκδοση από χαρτόνι, μπορείτε να το διακοσμήσετε: σκοτεινό και ανοιχτό, κόκκινο χρώμα, υπολείμματα laminate, χαρτόνι, κεραμίδια, ταπετσαρία και άλλα υλικά για τη διακόσμηση της τελικής δομής. Η εγκατάσταση ενός τζακιού από χαρτόνι είναι απλή: διορθώστε το με ταινία διπλής όψης, για παράδειγμα, έτσι ώστε να μην πέσει και παραβιάσει την έννοια του εσωτερικού σας.

Εγγραφή

Ένα λευκό τζάκι φαίνεται καλό σε ευρύχωρα δωμάτια και ακόμη και σε μικρά σαλόνια, οπότε ο συνδυασμός τζακιού με άλλα εσωτερικά αντικείμενα είναι ιδιαίτερα εύκολος.

Η πιο δημοφιλής έκδοση του συνδυασμού τζακιού και τηλεόρασης είναι να τα τοποθετήσετε στον ίδιο τοίχο: πάνω είναι μια τηλεόραση, κάτω είναι ένα τζάκι.

Μια εναλλακτική λύση σε αυτήν την προσέγγιση θα ήταν η τοποθέτηση της τηλεόρασης σε έναν τοίχο κάθετο σε αυτόν στον οποίο έχει τοποθετηθεί το λευκό τζάκι..

Ένας καναπές ή μαλακές πολυθρόνες εγκαθίστανται παραδοσιακά απέναντι από το τζάκι για να απολαύσετε πλήρως το ζεστό περιβάλλον του σπιτιού..

Ένας πολύ ασυνήθιστος σύγχρονος τρόπος τοποθέτησης του βιολογικού τζακιού είναι η θέση του στο κέντρο του δωματίου: ένα μινιμαλιστικό τζάκι φαίνεται να «κρέμεται» στον αέρα στη μέση του σαλονιού ή του υπνοδωματίου, δημιουργώντας μια μυστηριώδη και απίστευτα ελκυστική ατμόσφαιρα.

Ανασκόπηση των καλύτερων μοντέλων

Υπάρχουν πολλά μοντέλα τζακιών, τα καλύτερα από αυτά καθορίζονται από αγοραστές: Ρωσικές μάρκες Meta (συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου Κορσικής), Yenisei, Amur, Oka, Narva, Sherwood, που έχουν λακωνικό σχεδιασμό και μέτρια τιμολογιακή πολιτική.

Το τζάκι του μοντέλου Electrolux efp m 5012w είναι ηλεκτρικό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους αγοραστές “μας”. Οι χρήστες του τζακιού σημειώνουν το μικρό του μέγεθος και τον εξαιρετικό σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και την προσιτή τιμή.

Το σετ τζακιού Adelaida βοηθά στη δημιουργία ενός κομψού και μοντέρνου εσωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας ένα λειτουργικό και πρακτικό τζάκι που τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια.

Ενδιαφέρουσες εσωτερικές ιδέες

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό στο στυλ της “Προβηγκίας”: επιλέξτε μια ενσωματωμένη λευκή “εστία” από πέτρα με διακοσμητικά στοιχεία στη διακόσμησή της, για παράδειγμα, στήλες. Μια καυτή ιδέα θα ήταν ένα λευκό τζάκι με χρυσό, το άκρο του οποίου μπορεί να είναι ορθογώνιο, όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Σχήμα 1

Προσθέστε λευκά έπιπλα και περισσότερα υφάσματα για να ολοκληρώσετε την Προβηγκιανή εμφάνιση του σαλονιού σας.

7 φωτογραφίες

Σε έναν σκοτεινό τοίχο, το τζάκι φαίνεται ελκυστικό: επιλέξτε ένα μοντέλο λευκής εστίας με μεγάλα περιθώρια, το οποίο θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια αρμονική εικόνα ή να ταιριάξετε με τον ίδιο τον τοίχο. Εικ. 2 Εικ. 3

Ένα κλασικό εσωτερικό με τζάκι σας υποχρεώνει να αγοράσετε ένα τεράστιο και βαρύ μοντέλο, πλούσια επενδεδυμένο με πέτρα ή άλλο υλικό. Εικ. 4