Τζάκια κάτω από την τηλεόραση στο εσωτερικό του σαλονιού

Ποιος σήμερα δεν ονειρεύεται ένα ζεστό σαλόνι με ζεστό τζάκι, ένα ευρύχωρο δωμάτιο όπου μπορείτε να συγκεντρώσετε την οικογένειά σας και να απολαύσετε ένα χαλαρό χόμπι; Πολλοί άνθρωποι θέλουν να θαυμάσουν τις τεμπέλικες φλόγες και να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους ταινίες σε τηλεόραση ευρείας οθόνης.

Ο συνδυασμός τζακιού και τηλεόρασης σε ένα δωμάτιο δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά αρκετά εφικτή, η εφαρμογή των οποίων θα δώσει στο σπίτι ακόμα περισσότερη άνεση..

Είναι γνωστό από την ιστορία ότι η φωτιά συνόδευε ένα άτομο από την αρχαιότητα και χρησίμευσε όχι μόνο ως “βοηθός” στη μαγειρική, αλλά και ως σύμμαχος στη δημιουργία μιας ζεστής και ζεστής ατμόσφαιρας.. Σήμερα, ένα τζάκι έχει ένα μέρος για να βρίσκεται σε ένα ευρύχωρο εξοχικό σπίτι ή διαμέρισμα στην πόλη, είναι σημαντικό μόνο να επιλέξετε το σωστό και το πιο κατάλληλο μοντέλο για το σπίτι σας.

Τι είναι τα τζάκια?

Συμβατικά, τα τζάκια μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

  • τζάκι με πραγματική ζωντανή φωτιά.
  • ηλεκτρικά μοντέλα με προσομοιωμένη φλόγα.

Για μια ιδιωτική κατοικία, οποιαδήποτε επιλογή είναι κατάλληλη, είτε πρόκειται για τζάκι με ζωντανή φωτιά σε ξύλο, φυσικό αέριο ή τροφοδοτείται από ηλεκτρικό ρεύμα, και για ένα διαμέρισμα η μόνη επιλογή θα είναι ένα ηλεκτρικό τζάκι χωρίς ανοιχτό τζάκι ή μια οικολογική έκδοση, ή βιο, όπου η ανοιχτή φωτιά κλείνει αξιόπιστα με επιπλέον πόρτες.

Ένα μεγάλο τζάκι ανοιχτού τύπου απαιτεί πολύ χώρο σε ένα δωμάτιο ή σαλόνι, πολύ περισσότερο από ό, τι θα απαιτούσε το ηλεκτρικό ή βιο πρωτότυπο του. Δεν μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από την τηλεόραση, καθώς ο καπνός και οι αναθυμιάσεις θα επηρεάσουν την κανονική λειτουργία των ηλεκτρονικών και σύντομα θα την απενεργοποιήσουν..

Μια ιδανική επιλογή για ένα σαλόνι με τηλεόραση θα ήταν ένα ηλεκτρικό τζάκι, το οποίο βρίσκεται εύκολα στο κάτω μέρος του τοίχου και μια επίπεδη τηλεόραση είναι κρεμασμένη από πάνω του..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Η επιλογή των οικολογικών τζακιών ή των ηλεκτρικών μοντέλων είναι τεράστια σήμερα, και μεταξύ των κύριων πλεονεκτημάτων τους είναι η διαθεσιμότητά τους, η ευκολία εγκατάστασης και λειτουργίας, καθώς και ένας μεγάλος βαθμός ασφάλειας..

Το Biofireplace είναι μια ελαφρώς μικρότερη έκδοση ενός πραγματικού τζακιού, το οποίο μπορεί πραγματικά να εγκατασταθεί σε ένα διαμέρισμα οποιουδήποτε πολυώροφου κτιρίου. Το καύσιμο που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια πραγματική φωτιά στο εσωτερικό του είναι η αιθυλική αλκοόλη. Τα βιολογικά καύσιμα είναι αβλαβή για τον άνθρωπο και την υγεία, οπότε όποιος ονειρεύεται ένα ζεστό εσωτερικό αντικείμενο και μια ασυνήθιστη θερμάστρα μπορεί να αντέξει οικονομικά να έχει ένα τέτοιο τζάκι..

Ένα ηλεκτρικό τζάκι στερείται ζωντανής φωτιάς και έχει μόνο την εικόνα μιας κόκκινης φλόγας, η οποία δημιουργεί ένα “highlight” στο εσωτερικό.

Το βιο τζάκι ή η ηλεκτρική του έκδοση σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το εσωτερικό των ονείρων σας, ακόμη και σε ένα διαμέρισμα.

Η εγκατάσταση ενός τζακιού στο σαλόνι ενός διαμερίσματος εξαρτάται από το μέγεθος και τον τύπο του: επιδαπέδιο, επιτοίχιο και επιτραπέζιο.

Η εγκατάσταση εξοπλισμού δεν είναι δύσκολη εάν η μονάδα είναι μικρή. εάν ο βιοκατοικία είναι ενσωματωμένος, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά του ακόμη και στο στάδιο της επισκευής.

Η κατεύθυνση στυλ των τζακιών σας επιτρέπει να επιλέξετε το μοντέλο που θα ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό σας.

Υπάρχουν μοντέλα παλαιού χαρακτήρα ή υπερσύγχρονα μοντέλα στο στυλ του μινιμαλισμού..

Το τζάκι ζεσταίνει το δωμάτιο και λειτουργεί ως ένα είδος συσκευής θέρμανσης.

Το κόστος ενός μοντέλου οικολογικού τζακιού ή ενός ηλεκτρικού αναλόγου κυμαίνεται από αρκετές χιλιάδες έως αρκετές δεκάδες χιλιάδες ρούβλια, ωστόσο, η περαιτέρω “συντήρηση” της σύγχρονης τεχνολογίας θα κοστίσει πολύ λιγότερο από την παραδοσιακή.

Τζάκια στο εσωτερικό

Το μοντέλο Eco, ή βιοκαυσίμου ή ηλεκτρικού μπορεί απλά να τοποθετηθεί στο εσωτερικό κάθε σαλόνι κάτω από την τηλεόραση, το οποίο θα δημιουργήσει ιδιαίτερη άνεση κατά την παρακολούθηση της αγαπημένης σας ταινίας. Οι επαγγελματίες έδωσαν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα λακωνικό και λειτουργικό εσωτερικό με τζάκι:

  • Μπορείτε να τοποθετήσετε την τηλεόραση πάνω από το τζάκι εάν το μοντέλο του τζακιού είναι μοντέρνο και δεν μπορεί να βλάψει τον εξοπλισμό – ηλεκτρικό, φυσικό αέριο ή ψεύτικο μοντέλο.
  • Για να κάνετε το εσωτερικό να φαίνεται αρμονικό, αξίζει να επιλέξετε ένα τζάκι και μια τηλεόραση περίπου του ίδιου πλάτους (επιτρέπεται μεγαλύτερη διάμετρος μιας τηλεόρασης από ένα τζάκι).
  • Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το τζάκι στο εσωτερικό του δωματίου για να ζεσταθείτε.
  • Η θέση ενός ηλεκτρικού τζακιού ή μιας βιολογικής έκδοσης μιας διάσημης εστίας με τηλεόραση σε έναν τοίχο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εξοικονόμηση χώρου και δημιουργία μιας μοναδικής σύνθεσης σε μια μικρή πλατεία.

Εσωτερικές ιδέες

Το εσωτερικό ενός καθιστικού με τζάκι και τηλεόραση απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό με το χρώμα και το υλικό των τοίχων και του τζακιού, έτσι ώστε καθένα από τα αντικείμενα να φαίνεται σε ευνοϊκό φως..

Σκεφτείτε προσεκτικά τον τοίχο στον οποίο θα βρίσκεται το τζάκι και η τηλεόραση, εάν το τζάκι απαιτεί μια ιδιαίτερα σύνθετη εγκατάσταση, τότε επιλέξτε ένα μοντέλο ακόμη και πριν από την επισκευή.

Ο σχεδιασμός του τζακιού πρέπει να συμπίπτει με την έννοια του δωματίου: εάν το σαλόνι είναι κατασκευασμένο σε αυστηρό κλασικό στιλ, τότε το τζάκι πρέπει να ταιριάζει με αυτό και τα πιο κατάλληλα υλικά θα είναι μάρμαρο και πέτρα.

Για να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό σε στυλ Art Nouveau ή άλλη μοντέρνα κατεύθυνση σημαίνει να επιλέξετε υλικά όπως κεραμικά ή μέταλλο για τη διακόσμηση ενός καθιστικού ή ενός τοίχου με τζάκι.

Μην αφήνετε τον χώρο να περιττεύει – μαζέψτε μικρά αντικείμενα όπως κορνίζες φωτογραφιών, βάζα ή ειδώλια και τοποθετήστε τα πάνω ή γύρω από το τζάκι για να κάνετε το εσωτερικό ακόμα πιο άνετο.

Ως μέρος ενός κλασικού εσωτερικού χώρου

Για τη δημιουργία εσωτερικού σχεδιασμού με τζάκι, παραδοσιακά χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά φινιρίσματος: ξύλο, βαμβάκι, μάρμαρο, πέτρα, γούνα και άλλα, επειδή συνδυάζονται συνοπτικά με αυστηρές μορφές και μεταξύ τους. Το τζάκι και τα έπιπλα στα κλασικά είναι συνήθως μαζικά και απαιτούν πολύ χώρο ή σαλόνι. Ενθαρρύνεται η χρήση χαλιών δαπέδου και άλλων υφασμάτων διακριτικών αποχρώσεων, αλλά πλούσιων σε βάθος χρώματος. Χρησιμοποιήστε έπιπλα αντίκες για να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό «κλασικό» εσωτερικό ή προσθέστε κάτι από τη «νέα κλασική» συλλογή για το τέλειο σαλόνι.

Στο εσωτερικό “Προβηγκία”

Ένα από τα πιο ρομαντικά και φιλικά προς το περιβάλλον στυλ εσωτερικού χώρου είναι η Προβηγκία, η οποία ήρθε σε εμάς από τη γαλλική επαρχία. Η Προβηγκία περιλαμβάνει τη χρήση αποκλειστικά φυσικών υλικών: ξύλου, πέτρας και υφασμάτων και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα είδος ευρωπαϊκού “ρουστίκ” στυλ. Το τζάκι στο σαλόνι σε στιλ “Προβηγκίας” είναι παραδοσιακά λευκό, κατασκευασμένο από πέτρα και έχει μαζικότητα. Ένα μεγάλο τζάκι με καλούπι από γυψομάρμαρο θα ταιριάζει καλά σε ένα τέτοιο εσωτερικό και είναι εύκολο να εγκαταστήσετε μια μοντέρνα επίπεδη τηλεόραση από πάνω για να δώσετε στο σαλόνι περισσότερη λειτουργικότητα..

Μοντέρνο

Το μοντέρνο στυλ στο σχεδιασμό του καθιστικού στερείται προσποιητικότητας και περιττών λεπτομερειών. ένα τζάκι στο σαλόνι του στυλ “μοντέρνου” ή “μινιμαλισμού” θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη και πρέπει να αντιστοιχεί: να είναι λακωνικό και μέτρια αυστηρό, να μην έχει περιττές λεπτομέρειες όπως γυψομάρμαρο ή μαζικές στήλες. Ένας ηλεκτρικός ή βιοκαμινάδας φαίνεται υπέροχος σε ένα εσωτερικό πλήρως τελειωμένο με ξύλο διαφόρων ειδών και δεν έχει σημασία αν ο χώρος είναι χωρισμένος από χρώμα ή όχι.

Τζάκι σε ένα μικρό σαλόνι

Στα διαμερίσματα της πόλης, δεν υπάρχει σχεδόν αρκετός χώρος για έπιπλα, αλλά είναι πολύ πιθανό να εγκαταστήσετε ένα τζάκι χάρη στις ακόλουθες συμβουλές:

  • Αφήστε το γενικό χρώμα των τοίχων να είναι ελαφρύ για να επεκτείνετε οπτικά το χώρο. Εξαλείψτε τη χρήση φωτεινών ποικίλων ταπετσαριών και προτιμήστε τις λακωνικές αποχρώσεις όπως το λευκό, το μπεζ, η κρέμα, η λεβάντα και άλλες ουδέτερες.
  • Σε ένα μικρό διαμέρισμα, τα μοντέρνα σχέδια φαίνονται καλά, τα οποία επιτρέπουν τη χρήση γυαλιστερών επιφανειών και γυάλινων επίπλων, τα οποία δεν περιορίζουν το χώρο και τον εμπλουτίζουν οπτικά.
  • Αποφύγετε τους περιμετρικούς τοίχους για να αποφύγετε τη σκίαση του χώρου και τη δημιουργία ενός τυπικού εσωτερικού χώρου. Τοποθετήστε τον καναπέ ενάμιση ή δύο μέτρα από το τζάκι και την τηλεόραση σε ελεύθερο χώρο και στο πίσω μέρος, αν είναι δυνατόν, τοποθετήστε μια στενή συρταριέρα ή ένα τραπέζι.
  • Για ένα διαμέρισμα, επιλέξτε ένα τζάκι κάτω από την τηλεόραση σύμφωνα με το μέγεθος του δωματίου: εάν το σαλόνι είναι μεγάλο ή πολύ ευρύχωρο, επιλέξτε ένα μοντέλο μεγάλου μεγέθους, αν, αντίθετα, το δωμάτιο είναι μέτριο, προτιμήστε μικρά μοντέλα ηλεκτρικού ή βιολογικού τζακιού.