Σπιτικό τζάκι

Σήμερα, υπάρχει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για ένα ογκώδες τζάκι από τούβλα – ένα σπιτικό τζάκι. Ένα τέτοιο τζάκι μπορεί να κατασκευαστεί και να εγκατασταθεί από κάθε άτομο στο διαμέρισμά του, στη χώρα, ή σε μια εξοχική κατοικία ή ακόμα και σε ένα γραφείο. Ένα σπιτικό τζάκι, σε αντίθεση με το τούβλο, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, είναι πολύ ελαφρύτερο και, κατά συνέπεια, φθηνότερο και ευκολότερο στην εγκατάσταση.

Ένα σπιτικό τζάκι μπορεί να είναι και “λειτουργικό” και “διακοσμητικό”. “Εργάτης” σημαίνει ότι μια πραγματική φωτιά μπορεί να ανάψει στον κλίβανο του. Είναι αδύνατο να ανάψει φωτιά σε ένα «διακοσμητικό» τζάκι για αντικειμενικούς λόγους..

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους τύπους σπιτικών φούρνων.

7 φωτογραφίες

Μέταλλο

Αυτό το τζάκι «λειτουργεί». Για να το δημιουργήσετε, θα χρειαστείτε ένα μεταλλικό πλαίσιο (χυτοσίδηρο, χάλυβα και άλλο σίδερο). Πρώτα πρέπει να στερεώσετε τις μεταλλικές γωνίες στο πάτωμα. Συνδέστε σιδερένιους τοίχους στις γωνίες για να φτιάξετε ένα μικρό κουτί. Η εστία πρέπει να είναι κατασκευασμένη από διπλό στρώμα μετάλλου για να αυξηθεί η παραγωγικότητα του τζακιού.

Αφού το σιδερένιο πλαίσιο της σόμπας είναι έτοιμο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια καμινάδα. Για αυτό, χρησιμοποιούνται σωλήνες, στρογγυλά μπλοκ. Τοποθετούμε την πόρτα του φούρνου. Θα είναι επίσης κατασκευασμένο από μέταλλο.

Στο τέλος, πρέπει να φροντίσετε για την ασφάλεια της δομής. Ελέγξτε όλους τους αρμούς, τις ραφές, προετοιμάστε τον τοίχο δίπλα στο τζάκι χρησιμοποιώντας ειδικό υλικό.

Μια τέτοια μεταλλική σόμπα συνήθως δεν είναι διακοσμημένη με τίποτα, αλλά μερικές φορές χρησιμοποιούνται ειδικά υλικά επένδυσης. Παρά το χαμηλό βάρος της ίδιας της δομής, αυτή η σόμπα μπορεί να θερμάνει ανεξάρτητα ένα μικρό δωμάτιο.

Γυψοσανίδας

Αυτό το τζάκι είναι «διακοσμητικό». Δεν θα μπορεί να τον ζεστάνει σωματικά, αλλά μπορεί να ικανοποιήσει ψυχικά, αφού μια τέτοια σόμπα φαίνεται πολύ κομψή, ασυνήθιστη και χαροποιεί. Τα διακοσμητικά τζάκια από γυψοσανίδες είναι πολύ πιο εύκολα στην κατασκευή και εγκατάσταση από τα μεταλλικά. Δεν υπάρχουν πλέον τεχνικές στιγμές, αλλά περισσότερη δημιουργικότητα, φαντασία και δημιουργικότητα. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να μετατρέψετε τυχόν σχεδιαστικές ιδέες και δημιουργικές παρορμήσεις σε ζωή..

Η γυψοσανίδα είναι πολύ εύκολη στην εγκατάσταση, επομένως είναι δυνατό να πάρει οποιαδήποτε μορφή του τζακιού. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια ομορφιά, θα χρειαστείτε: φύλλα γυψοσανίδας, μεταλλικά προφίλ, βίδες με αυτοκόλλητη τομή, μαχαίρι, πείρους, διάτρητο, κατσαβίδι. Τρύπες γίνονται στον τοίχο για πείρους, στη συνέχεια προσαρτάται ένα μεταλλικό προφίλ. Το γυψοσανίδα είναι προσαρτημένο στο τελικό πλαίσιο. Επιπλέον, χρώματα, διάφορα 3D αυτοκόλλητα, παιχνίδια κ.λπ. εφαρμόζονται στο γυψοσανίδα..

Ένα διακοσμητικό σπιτικό τζάκι είναι συνήθως πλακαρισμένο με ειδική κόλλα. Άλλες επιλογές επένδυσης είναι δυνατές – τεχνητό τούβλο ή πέτρα, ταινία. Στο ίδιο το τζάκι, υπάρχουν διακοσμητικά καυσόξυλα με λαμπτήρες LED, τα οποία θα σας ευχαριστήσουν με τη λαμπερή λάμψη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διακοσμητικά καυσόξυλα με LED μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένο κατάστημα στην πόλη..

Εκτός από τα διακοσμητικά καυσόξυλα, χρησιμοποιείται και απομίμηση φωτιάς. Αυτή η φωτιά μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους:

Χρήση ολογραμμάτων

Αυτή η μίμηση δεν είναι δύσκολο να γίνει. Θα χρειαστείτε ένα ολόγραμμα με ενσωματωμένο εφέ φωτιάς. Ενσωματώνουμε αυτό το ολόγραμμα σε έναν διακοσμητικό φούρνο, έτσι ώστε οι άκρες του ίδιου του ολόγραμμα να μην είναι ορατές. Για καλύτερο αποτέλεσμα, κάνουμε ένα χαμηλό φως στο δωμάτιο..

Χρησιμοποιώντας το φαινόμενο της ψευδαίσθησης

Αυτό απαιτεί την εγκατάσταση αρκετών καθρεφτών στο τζάκι. Σε διαφορετικές αποστάσεις, αυτά τα γυαλιά είναι εγκατεστημένα σε διαφορετικές γωνίες. Ενσωματώστε την εικόνα της ίδιας της φλόγας στη μέση του φούρνου. Για πιο αποτελεσματικό αποτέλεσμα, τα LED χρησιμοποιούνται μέσα σε ένα τεχνητό τζάκι. Διαθλάση φωτός από καθρέφτες.

Υδρατμοί

Στο κάτω μέρος ενός κουτιού από χαρτόνι, ίσως ένα μεταλλικό, τοποθετούνται 3 υπερηχητικές γεννήτριες ομίχλης. Ένας ανεμιστήρας είναι προσαρτημένος στο κουτί. Ρίξτε νερό σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το στη γεννήτρια. Θα χρειαστείτε επίσης ειδικό φωτισμό από λαμπτήρες RGB, οι οποίοι δίνουν το αποτέλεσμα μιας φλόγας που καίει.

Cυχρή φωτιά με έναν ανεμιστήρα

Θα χρειαστείτε ένα χαρτόνι ή μεταλλικό κουτί στο οποίο είναι κολλημένα πολλά τριγωνικά υπολείμματα υφάσματος. Τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα στο κάτω μέρος του κουτιού. Εγκαθιστούμε LED (κόκκινο, κίτρινο, μπλε) και οπτικά φίλτρα στις γωνίες του κουτιού. Τοποθετήστε καθρέφτες στα πλάγια του κουτιού.

Χρήση οθόνης υγρών κρυστάλλων

Αυτό το τζάκι θα απαιτεί οθόνη LCD μεγέθους που θα ταιριάζει στο μελλοντικό τζάκι. Εγκαθιστούμε την οθόνη LCD στο πλαίσιο του τζακιού και ενεργοποιούμε την εγγραφή της καύσης της φλόγας.

Από παλιά περιττά έπιπλα

Σίγουρα σε κάθε σπίτι ή διαμέρισμα υπάρχει ήδη μια ντουλάπα, κομοδίνο κ.λπ. που δεν χρειάζεται κανείς. αλλά να το πετάξεις είναι κρίμα … Μη διστάσεις να το βγάλεις έξω, θα πάρεις ένα εξαιρετικό τζάκι από το παλιό ντουλάπι. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε: φύλλα κόντρα πλακέ, κατσαβίδι, ακρυλικό χρώμα, λωρίδα LED, στόκος, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Από τα αναφερόμενα εργαλεία, είναι απαραίτητο να φτιάξετε ένα κουτί με μεσαία τρύπα για το τζάκι. Αφαιρούμε τις πόρτες του ντουλαπιού, δεν χρειάζονται πλέον. Είναι επίσης δυνατό να αφήσετε μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος για την αποθήκευση διακοσμητικών καυσόξυλων.

Όταν η δομή είναι έτοιμη, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του φούρνου. Διακοσμήστε την εστία βάζοντας εκεί διακοσμητικό κάρβουνο και κολλώντας μια λωρίδα LED περιμετρικά. Το αποτέλεσμα είναι ένας υπέροχος σπιτικός φούρνος με στυλ "Σοδειά".

Από άλλα υλικά

Αυτοί οι φούρνοι μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά στο χέρι, όπως κουτιά, ξύλο, χαρτί, ράβδους, τεχνητό μπαστούνι κ. Το κύριο πράγμα είναι να σχεδιάσετε σωστά ένα σκίτσο του μελλοντικού σχεδιασμού, να κόψετε προσεκτικά, να στερεώσετε με ασφάλεια τα μέρη μεταξύ τους και στη συνέχεια να τα στερεώσετε σφιχτά στον τοίχο. Ένα σπιτικό διακοσμητικό τζάκι μπορεί απλά να κολληθεί στον τοίχο χρησιμοποιώντας διακοσμητική πέτρα ή αυτοκόλλητα τούβλα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός σίγουρα θα δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα και άνεση στο σπίτι..

Εάν ο χώρος επιτρέπει στο σπίτι, τότε είναι δυνατές τέτοιες επιλογές: φτιάξτε και εγκαταστήστε διαφορετικά σπιτικά τζάκια σε διαφορετικά δωμάτια. Για παράδειγμα, εγκαταστήστε ένα μεταλλικό σπιτικό τζάκι στον πρώτο όροφο ή εγκαταστήστε ένα τζάκι από τούβλα και τοποθετήστε διακοσμητικές σόμπες στον δεύτερο όροφο.

Μην ξεχνάτε τις άδειες για την εγκατάσταση τζακιού “εργασίας” στο σπίτι. Αλλά αν παρ ‘όλα αυτά αποφασίσετε να εγκαταστήσετε, για παράδειγμα, μια σπιτική μεταλλική σόμπα, τότε έχετε τα ακόλουθα βήματα: πρώτα, αξιολογήστε την τεχνική κατάσταση του ίδιου του σπιτιού, στη συνέχεια λαμβάνουμε άδεια και τις συστάσεις τους από το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης (πυροσβεστική ).

Μόνο μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, μετά από ξοδεμένα νεύρα και χρήματα, μπορεί να λάβετε άδεια εγκατάστασης τζακιού. Είναι φθηνότερο και γρηγορότερο να κατασκευάσετε και να εγκαταστήσετε ένα σπιτικό διακοσμητικό τζάκι.

8 φωτογραφίες