Τζάκι αερίου για εξοχικές κατοικίες

Το τζάκι είναι ένας αρχαίος τύπος εστίας. Οι σύγχρονες εκδόσεις του γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς κάθε χρόνο. Επί του παρόντος, υπάρχουν τζάκια φυσικού αερίου που δημιουργούν άνεση, είναι εύκολο στη χρήση, μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο και παίζουν το ρόλο ενός διακοσμητικού στοιχείου στο εσωτερικό..

7 φωτογραφίες

Τύποι, τύποι, πλεονεκτήματα

Ένα τζάκι σε ένα σπίτι λειτουργεί ως θερμάστρα ή διακόσμηση, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια προσθήκη σε ένα υπάρχον σύστημα θέρμανσης. Οι παραδοσιακοί τύποι είναι θερμαντήρες αερίου εξοπλισμένοι με εστία και καμινάδα, με πραγματική φλόγα..

Τα τζάκια με υπέρυθρο αέριο λειτουργούν με υγροποιημένο ή φυσικό αέριο και ειδικά κεραμικά πάνελ συμβάλλουν στην ακτινοβολία της θερμότητας. Τέτοιοι θερμαντήρες είναι εγκατεστημένοι με μια χαλύβδινη καμινάδα που οδηγείται στο δρόμο, με ένα μονωτικό στρώμα για την αποφυγή συμπύκνωσης. Για να συνδέσετε το τζάκι, είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν ειδικό και να λάβετε τα απαραίτητα δικαιώματα για αυτό. Οι θερμαντήρες δρόμου με υπέρυθρο αέριο βρίσκονται συχνότερα σε χώρους εστιατορίων, σε χώρους αναψυχής. Στολίζουν την περιοχή και ζεσταίνουν τον περιβάλλοντα χώρο..

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εγκατάστασης τζακιού.

Το πάτωμα εγκαθίσταται σε προετοιμασμένη, συμπαγή βάση με την εγκατάσταση καμινάδας.

Σε σπίτια όπου υπάρχουν παιδιά, κατοικίδια ζώα, είναι καλύτερο να κρεμάσετε ένα επιτοίχιο τζάκι, σε αγκύλες, κατά προτίμηση με κλειστή κάμερα, εξοπλισμένο με κουκούλα. Αυτός ο τύπος εγκατάστασης δεν απαιτεί ανάπλαση χώρου και είναι εύκολος στην εγκατάσταση..

Για τους ενσωματωμένους θερμαντήρες, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια πύλη από τούβλα ή μεταλλικά προφίλ με την υποχρεωτική αφαίρεση των προϊόντων καύσης. Για μοντέλα που λειτουργούν με υγροποιημένο αέριο (από κύλινδρο), είναι εξοπλισμένο ένα συγκεκριμένο, ασφαλές μέρος.

Ανοιχτοί χώροι, βεράντες, κιόσκια συμπληρώνονται με τζάκια στο δρόμο, όπου δεν απαιτείται η εγκατάσταση αγωγών καμινάδας.

Ιδιαιτερότητες

Η αποτελεσματικότητα των σόμπων αερίου και των τζακιών εξαρτάται από το σχεδιασμό τους. Για να αυξηθεί η περιοχή μεταφοράς θερμότητας, χρησιμοποιούνται ανθεκτικοί στη θερμότητα χαλύβδινοι φούρνοι με επιφάνεια τοίχου με ραβδώσεις. Στο κάτω μέρος του κλιβάνου, εγκαθίσταται καυστήρας αερίου, με τα παρεχόμενα στοιχεία αυτοματισμού. Μερικές φορές καλύπτεται με διακοσμητικά κάρβουνα ή κορμούς, δημιουργώντας το αποτέλεσμα της καύσης ξύλου. Η κορυφή της εστίας συνδέεται με την καμινάδα. Στην μπροστινή πλευρά, συνήθως, προστατεύεται από γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα, υπάρχει επίσης έλεγχος τζακιού, αλλά υπάρχουν και ανοιχτά μοντέλα.

Για την ασφάλεια στη χρήση, ο αυτοματισμός των θερμαντήρων προβλέπει την παρουσία αισθητήρων για τη διακοπή της παροχής αερίου, τον έλεγχο πρόσφυσης και την κατάσβεση της φλόγας. Σε αντίθεση με τα τζάκια που καίνε ξύλο, τα μοντέρνα μοντέλα αερίου αναφλέγονται εύκολα χωρίς μακροχρόνια θέρμανση, ελέγχονται από το τηλεχειριστήριο και μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα χωρίς να απαιτείται συνεχής παρακολούθηση..

Οι εγκατεστημένοι θερμοστάτες θα αντιμετωπίσουν τη διατήρηση του επιπέδου θερμοκρασίας και την εξασφάλιση της ασφάλειας. Τα τζάκια αερίου σώζουν τους ιδιοκτήτες στη συντήρηση από τον καθαρισμό της τέφρας και την απομάκρυνση της αιθάλης, και το διοξείδιο του άνθρακα και ο ατμός που παράγονται κατά τη διαδικασία καύσης απορρίπτονται στην εξοπλισμένη καμινάδα, εξασφαλίζοντας έτσι την περιβαλλοντική ασφάλεια.

9 φωτογραφίες

Προτάσεις επιλογής

Λόγω της μάζας των πλεονεκτημάτων και της ευκολίας χρήσης των τζακιών αερίου, σε σύγκριση με αυτά που καίνε ξύλο, τα καθιστά ακόμη περισσότερο σε ζήτηση. Η σύγχρονη ζωή περιπλέκει την εγκατάσταση θερμαντήρων από τούβλα και καμινάδες, οι οποίες δεν απαιτούν χαμηλό κόστος. Μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων συνδυάζει τα ίδια δομικά στοιχεία και πριν αγοράσετε έναν θερμαντήρα αερίου, πρέπει να δώσετε προσοχή στα χαρακτηριστικά του, να κατανοήσετε τις ιδιότητές τους, λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία και την εγκατάσταση.

Για τη θέρμανση, ο δείκτης θερμικής ισχύος, μετρημένος σε kW, πρέπει να αντιστοιχεί στον υπολογισμένο όγκο ενός καλά μονωμένου δωματίου. Όταν επιλέγετε μια εστία, δώστε προσοχή στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Ο χυτοσίδηρος θεωρείται ο ισχυρότερος, καθώς είναι ανθεκτικός στις χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν κατά την καύση..

Μια αξιόπιστη επιλογή είναι ένα τζάκι από ανοξείδωτο χάλυβα. Μια σημαντική παράμετρος κατά την αγορά είναι η κατανάλωση αερίου στην υψηλότερη λειτουργία θέρμανσης. Τα σύγχρονα μοντέλα τζακιών αερίου είναι ασφαλή και εύχρηστα χάρη στον αυτοματισμό και τις πρόσθετες επιλογές: παροχή ηλεκτρικής ανάφλεξης χωρίς ανοιχτή φλόγα, αυτόματη ρύθμιση της λειτουργίας καύσης όταν αλλάζει η θερμοκρασία στο δωμάτιο, έλεγχος διατήρησης της φλόγας και παροχής αερίου, τηλεχειριστήριο έλεγχος του τζακιού.

Επίσης, μας εμπιστεύονται δημοφιλείς κατασκευαστικές εταιρείες, δοκιμασμένες στο χρόνο, έχοντας εμπειρία στην αγορά θερμαντήρων, με καλές κριτικές χρηστών. Εταιρείες όπως οι Cheminyan Diffusion (Γαλλία), Gutbrod Keramik (Γερμανία), Element4 (Ολλανδία) διακρίνονται για την αποκλειστικότητα, τη λειτουργικότητα, την ανθεκτικότητα, την οικονομία, το υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, τις προσιτές τιμές για τα προϊόντα τους, που θα είναι πάντα μια άξια διακόσμηση διαμέρισμα, εξοχικό σπίτι ή εξοχικό σπίτι..