Λιλά υπνοδωμάτιο

Λιλά υπνοδωμάτιο

Όταν κάνετε επισκευές στο υπνοδωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για τη διακόσμησή του. Παρόλο που οι παστέλ αποχρώσεις είναι οι πιο δημοφιλείς για το σχεδιασμό του, ακόμα πολλοί προτιμούν κάτι πιο φωτεινό. Για παράδειγμα, όλα τα είδη μοβ παραλλαγών. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε ποια πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται κομψό και σας αρέσει..

Τιμή χρώματος

Αρχικά, ας δούμε γιατί αυτό το χρώμα είναι καλό για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου. Αξίζει να πούμε ότι η επιρροή της πασχαλιάς σε ένα άτομο είναι αρκετά μεγάλη. Διαφορετικές αποχρώσεις αυτού του χρώματος προκαλούν συναισθήματα που δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα πιο σκούρα χρώματα μας βυθίζουν σε μια μυστικιστική ατμόσφαιρα, ενώ ένας ανοιχτός λιλά τόνος προσαρμόζει ένα άτομο σε μια ειρηνική διάθεση και τον ηρεμεί.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το μοβ, η απόχρωση του οποίου είναι λιλά, παρακινεί ένα άτομο για αυτο-ανάπτυξη και συμβάλλει στην αυτοπραγμάτωσή του. Ως εκ τούτου, σε τέτοια χρώματα, μπορείτε να διακοσμήσετε ένα υπνοδωμάτιο για έναν έφηβο που χρειάζεται πολλή δημιουργική ενέργεια και έμπνευση. Επίσης θεωρείται, ότι το λιλά, ως μια αρκετά ανοιχτή σκιά, αγαπιέται περισσότερο από τις γυναίκες παρά από τους άνδρες. Αυτό το χρώμα συνδέεται κυρίως με το μυστήριο, τον ρομαντισμό και την τρυφερότητα. Ακόμα και στην Ανατολή, αυτό το χρώμα θεωρείται θηλυκό, επειδή, σύμφωνα με τις τοπικές διδασκαλίες, κυριαρχεί η θηλυκή ενέργεια γιν σε αυτό..

Οι ψυχολόγοι μπορούν επίσης να αναλύσουν την προσωπικότητα ενός ατόμου που επιλέγει ένα χρώμα για να διακοσμήσει την κρεβατοκάμαρά του. Πιστεύεται ότι οι μάλλον επιφανειακοί άνθρωποι είναι οπαδοί τέτοιων αποχρώσεων. Στη νεολαία του, ένας λάτρης των απαλών πασχαλιών είναι ασταθής στα ενδιαφέροντά του και μάλιστα ελαφρώς μάταιος. Και ένα ώριμο άτομο που διατηρεί στην ψυχή του την αγάπη για αυτή τη μαγική απόχρωση εκτιμά πολύ όλα όσα τον περιβάλλουν.

Δεν έχει σημασία αν πιστεύετε ότι τα χρώματα επηρεάζουν τη συνείδησή μας ή όχι – το κυριότερο είναι ότι το υπνοδωμάτιο, διακοσμημένο σε λιλά τόνους, δεν προκαλεί αρνητικά συναισθήματα σε εσάς, επειδή αυτό είναι το μέρος όπου πρέπει πρώτα απ ‘όλα να ξεκουραστούμε, και να μην αποσπάται η προσοχή από το δυσάρεστο χρώμα των ματιών.

Αποχρώσεις

Παρόλο που το λιλά είναι απόχρωση του μωβ, έχει επίσης αρκετούς διαφορετικούς τόνους, οι οποίοι γίνονται διαφορετικά αντιληπτοί από τη συνείδησή μας και προκαλούν διαφορετικούς συσχετισμούς..

Ροζ λιλά

Αυτή η απόχρωση επιλέγεται συχνότερα από νέες ρομαντικές νεαρές κυρίες. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα και να συντονιστείτε σε μια ρομαντική διάθεση. Εάν θέλετε να διακοσμήσετε ένα υπνοδωμάτιο για ένα ζευγάρι σε αυτό το χρώμα, θυμηθείτε ότι οι άντρες δεν είναι ιδιαίτερα έμπειροι στις αποχρώσεις και ένα λεπτό λιλά πιθανότατα θα εκληφθεί ως ροζ. Αξίζει λοιπόν να συζητήσουμε μια τέτοια δημιουργική λύση εκ των προτέρων..

Φως

Ένα πιο ανοιχτό λιλά χρώμα είναι πιο ουδέτερο. Σε αυτή την περίπτωση, η ταπετσαρία ενός ανοιχτού λιλά χρώματος είναι σε καλή αρμονία με φυσικά υλικά – ελαφριά υφάσματα, ξύλο, φρέσκα λουλούδια. Ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε τόσο παστέλ χρώματα αποδεικνύεται πραγματικά άνετο και γαλήνιο..

Σκοτάδι

Το σκούρο λιλά χρώμα χρησιμοποιείται λίγο λιγότερο συχνά στο σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεται. Εάν το δωμάτιο είναι πολύ μικρό, τότε οι σκούρες αποχρώσεις θα κάνουν το δωμάτιο ακόμη και μικρό.. Επομένως, αξίζει να χρησιμοποιείτε πλούσιους λιλά τόνους μόνο σε ευρύχωρα δωμάτια, όπου μια τέτοια κίνηση σχεδίασης θα ήταν κατάλληλη..

Επιπλέον, οι σχεδιαστές συνιστούν την προσθήκη αντίθετων λεπτομερειών σε ένα σκοτεινό εσωτερικό. Έτσι, το δωμάτιο δεν θα φαίνεται πολύ ζοφερό και το χρώμα θα φαίνεται με νέο τρόπο, σκιασμένο με ανοιχτόχρωμους τόνους.

Ένα χρωματικό σχέδιο

Είναι σημαντικό να συνδυάσετε επιδέξια όλες τις αποχρώσεις του λιλά με άλλα χρώματα. Διαφορετικά, το δωμάτιό σας δεν θα αποδειχθεί όμορφο και αρμονικό. Ας ρίξουμε μια ματιά στα χρώματα που λειτουργούν καλά με αυτήν την όμορφη απόχρωση..

λευκό

Η πιο προφανής λύση είναι να συνδυάσετε το λιλά με το ουδέτερο λευκό. Η πιο ανοιχτή απόχρωση θα απορροφήσει τη φωτεινότητα του λιλά και το υπνοδωμάτιο θα φαίνεται πιο ήρεμο. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λευκές κουρτίνες ή κουβέρτες ως διακόσμηση, μπορείτε να περιοριστείτε σε δυσδιάκριτες προφορές – τοποθετήστε πιάτα, ασημί ή μικρές λευκές λεπτομέρειες στα ράφια ή στα ντουλάπια.

Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για κλασικό εσωτερικό σχεδιασμό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες λεπτομέρειες που θα το κάνουν πιο ενδιαφέρον και κομψό..

Πράσινος

Στη φύση, το λιλά βρίσκεται συχνά σε συνδυασμό με το πράσινο. Κοιτάξτε τους λιλά θάμνους – φαίνονται όμορφα ακριβώς λόγω της φυσικότητας και του απλού συνδυασμού χρωμάτων τους. Προσπαθήστε να επαναλάβετε το κόλπο που εφευρέθηκε από τη φύση και στο εσωτερικό σας. Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές σχεδίασης σε λιλά-πράσινους τόνους. Το πιο εύκολο είναι να κάνετε τη βάση του δωματίου πασχαλιά και οι λεπτομέρειες πρασινωπές. Όλα τα είδη των φυτικών κινήτρων θα είναι κατάλληλα εδώ..

Ένα δωμάτιο διακοσμημένο με αυτόν τον τρόπο θα έχει μια ευχάριστη ρομαντική ατμόσφαιρα. Και θα είναι πολύ άνετο να ξεκουραστείτε εδώ. Το δωμάτιο μπορεί επίσης να συμπληρωθεί με φυσικό πράσινο, δηλαδή φρέσκα λουλούδια..

Γκρί

Μαζί με το λευκό, το γκρι είναι επίσης ικανό να εξισορροπήσει τη φωτεινότητα του ιώδους. Αυτός ο τόνος φαίνεται πολύ βαρετός για πολλούς από μόνος του, αλλά συνδυάζοντάς τον με άλλες αποχρώσεις μπορείτε να πάρετε έναν πολύ ενδιαφέρον συνδυασμό. Ένα τέτοιο υπνοδωμάτιο θα απευθύνεται όχι μόνο σε αφελείς και ρομαντικές κοπέλες, αλλά και σε παντρεμένα ζευγάρια..

Ο συνδυασμός του γκρι και του λιλά είναι ιδανικός για τη διακόσμηση ενός μοντέρνου υπνοδωματίου.

Θυμηθείτε ότι το γκρι μπορεί να συνδυαστεί εξίσου επιτυχώς με σκούρες και ανοιχτές αποχρώσεις του λιλά..

Κίτρινος

Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων δεν είναι εντελώς προφανής με την πρώτη ματιά. Αλλά, ταυτόχρονα, φαίνεται καλό, επειδή αυτή η σειρά μοιάζει με όμορφες λεπτές βιολέτες που ανθίζουν την άνοιξη. Συνδυάστε παστέλ κίτρινο με ανοιχτό λιλά για ένα ενδιαφέρον εσωτερικό με ανοιξιάτικο στιλ.

Μαύρος

Ένα μαύρο και λιλά υπνοδωμάτιο είναι μια άλλη win-win επιλογή. Επιλέξτε οποιαδήποτε απόχρωση του μωβ και συνδυάστε την με μια σκούρα. Θα φαίνεται εξίσου καλό τόσο σε κλασικούς όσο και σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Εάν το δωμάτιο σας φαίνεται πολύ σκοτεινό, προσθέστε λίγο φως σε αυτό. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κάνετε απαλό φωτισμό πάνω από τεντωμένες οροφές. Είναι δυνατό να κάνετε τον χώρο ελαφρύτερο όχι μόνο με τη βοήθεια τεχνητού φωτισμού. Μια καλή επιλογή είναι να κρεμάσετε αρκετούς καθρέφτες στο δωμάτιο ή να τακτοποιήσετε γυάλινα διακοσμητικά μέρη..

8 φωτογραφίες

το κόκκινο

Εάν δεν φοβάστε να χρησιμοποιήσετε φωτεινά χρώματα στο σχεδιασμό του δωματίου, δώστε προσοχή στο μοβ ή το μπορντό. Το νόημα αυτού του χρώματος είναι το πάθος. Όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου σας επιτρέπουν να συντονίσετε ένα άτομο σε μια ρομαντική διάθεση. Οπότε είναι απολύτως λογικό να το χρησιμοποιούμε στην κρεβατοκάμαρα. Επιπλέον, το ματζέντα προσθέτει ζεστασιά στο εσωτερικό.. Σε ένα υπνοδωμάτιο που συνδυάζει λιλά και κόκκινα, οι επιχρυσωμένες ή ασημί λεπτομέρειες θα είναι κατάλληλες.. Ένα τέτοιο tandem είναι καλό πρώτα απ ‘όλα επειδή είναι ένα από τα λίγα που σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ασημένια και χρυσά κοσμήματα στο ίδιο δωμάτιο..

Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων είναι ιδανικός για ένα δωμάτιο κλασικού στιλ. Ένα τέτοιο δωμάτιο με τριαντάφυλλα θα φαίνεται καλό, τόσο με ζωντανά όσο και με αυτά που απεικονίζονται ως μοτίβα στην ταπετσαρία ή στους τοίχους..

Ιδέες για διακόσμηση

Ένα υπνοδωμάτιο σε διαφορετικές αποχρώσεις του λιλά μπορεί να διακοσμηθεί με διαφορετικούς τρόπους.

Χρησιμοποιούμε προφορές

Έτσι ώστε ένα απλό λιλά υπνοδωμάτιο να μην φαίνεται πολύ βαρετό, θα πρέπει να συμπληρωθεί με φωτεινές πινελιές. Σχεδόν κάθε λεπτομέρεια μπορεί να λειτουργήσει ως αυτές. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για φωτεινά διακοσμητικά μαξιλάρια ή κουβέρτες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό χνουδωτό χαλί σε πλούσιο χρώμα για αυτό το σκοπό..

Φωτεινό δωμάτιο

Είναι καλό να χρησιμοποιείτε ανοιχτές αποχρώσεις για την κρεβατοκάμαρα – τα παστέλ χρώματα ειρηνεύουν και κάνουν το δωμάτιο κατάλληλο για έναν μακρύ και υγιή ύπνο. Αυτό το υπνοδωμάτιο θα ταιριάζει τόσο σε εφήβους όσο και σε μικρές οικογένειες. Συμπληρώστε το δωμάτιο με κάποιες ιδιαίτερες λεπτομέρειες που θα δώσουν στο δωμάτιο ατομικότητα και το δωμάτιο θα αποκτήσει μια ιδιαίτερη γοητεία..

7 φωτογραφίες

Ροζ όνειρα

Αν ονειρευόσασταν πάντα ένα πραγματικό υπνοδωμάτιο πριγκίπισσας, τότε μπορεί να διακοσμηθεί σε λιλά-ροζ τόνους. Αυτό είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το να χρησιμοποιείτε ροζ μόνο. Συνδυάστε ανοιχτό λιλά με απαλό ροζ, κρεμάστε χαριτωμένες ημιδιαφανείς κουρτίνες στα παράθυρα. Εάν είναι δυνατόν, ένα κρεβάτι με ουρανό μπορεί να εγκατασταθεί στο κέντρο του δωματίου. Αυτό θα κάνει το δωμάτιο πραγματικά βασιλικό..

Λουλουδάτα κίνητρα

Μια άλλη αρκετά απλή κίνηση είναι να συνδυάσετε απλή λιλά ταπετσαρία με λουλουδάτα ένθετα. Οι κουρτίνες και τα κλινοσκεπάσματα μπορεί να είναι τόσο χαριτωμένα. Λεπτομέρειες όπως αυτές σίγουρα θα δώσουν ζωή στο δωμάτιό σας..

Προβηγκίας

Το στυλ της γαλλικής επαρχίας είναι πλέον αγαπητό από πολλούς. Για να μεταδώσετε τη γοητεία του, αρκεί να συνδυάσετε απλή ελαφριά ταπετσαρία από λιλά με έπιπλα από φυσικό ξύλο. Είναι καλύτερο αν το ξύλο είναι επίσης ελαφρύ. Οι ελαφριές κουρτίνες διακοσμημένες με διακριτικά μοτίβα θα είναι επίσης κατάλληλες..

Όπως μπορείτε να δείτε, το λιλά χρώμα είναι πολύ ευέλικτο και ενδιαφέρον. Χρησιμοποιήστε τις προτεινόμενες ιδέες ή βρείτε κάτι δικό σας για να δημιουργήσετε ένα υπνοδωμάτιο στο οποίο θα είστε άνετοι και ήρεμοι..

Για ακόμη πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για ένα υπνοδωμάτιο σε λιλά χρώμα, δείτε το επόμενο βίντεο..