Ντουλάπες δίπλα στο κρεβάτι για το υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο θεωρείται ένα ξεχωριστό μέρος στο σπίτι, όπου μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα από την καθημερινή φασαρία. Για να κάνετε ευχάριστο να περνάτε χρόνο στο υπνοδωμάτιο, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη όλες τις λεπτομέρειες στο σχεδιασμό του δωματίου και να επιλέξετε όχι μόνο όμορφα, αλλά και άνετα, πολυλειτουργικά έπιπλα που πληρούν όλα τα πρότυπα ποιότητας και αισθητικής. Σήμερα είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ένα υπνοδωμάτιο χωρίς ένα τόσο σημαντικό έπιπλο όπως η ντουλάπα. Ταυτόχρονα, τα ντουλάπια για την κρεβατοκάμαρα είναι πολύ δημοφιλή στο μοντέρνο εσωτερικό..

Ιδιαιτερότητες

Τα ντουλάπια της κρεβατοκάμαρας παρέχουν έναν διακοσμητικό χώρο που σας επιτρέπει να οργανώσετε τα πράγματα και να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Επιπλέον, αυτός ο τύπος επίπλων βοηθά στην εξοικονόμηση χώρου, καθώς τα ντουλάπια μπορούν να τοποθετηθούν στα πλάγια, πάνω από το κρεβάτι ή στο κεφαλάρι. Θήκες με μολύβι και συμπαγή μοντέλα ντουλαπιών με ενσωματωμένα ράφια φαίνονται επίσης όμορφα στο υπνοδωμάτιο..

Λόγω της αρχικής εμφάνισής του, τέτοια έπιπλα χρησιμοποιούνται συχνά όχι μόνο για την αποθήκευση αντικειμένων, αλλά και ως το κύριο στοιχείο διακόσμησης που κοσμεί το υπνοδωμάτιο και του δίνει μια πινελιά μοντέρνας..

Προβολές

Τα ντουλάπια δίπλα στο κρεβάτι διαφέρουν σε μια ποικιλία σχεδίων, επομένως μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στο υπνοδωμάτιο. Για μικρά υπνοδωμάτια, οι σχεδιαστές συμβουλεύονται να αγοράσουν κρεμαστά ντουλάπια με ράφια ή μοντέλα που είναι τοποθετημένα γύρω από το κρεβάτι με το γράμμα P.

Τα υπνοδωμάτια έχουν μια πρωτότυπη εμφάνιση με μια γωνιακή ημι -ντουλάπα, η οποία συχνά γεμίζει με διαφορετικά αντικείμενα. Σε αυτή την περίπτωση, το κύριο μέρος της δομής χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ρούχων και επιπλέον μέρη του ντουλαπιού προορίζονται για την τοποθέτηση κλινοσκεπασμάτων, τραπεζομάντηλων, πετσετών και άλλων αξεσουάρ. Κατά κανόνα, τα περισσότερα μοντέλα τέτοιων επίπλων είναι εξοπλισμένα με πόρτες με διαφανές γυαλί, πίσω από το οποίο μπορείτε να κανονίσετε όμορφα πιάτα ή ειδώλια..

Οι ντουλάπες του κρεβατοκάμαρα διαθέτουν μια ποικιλία από φινιρίσματα, έτσι ώστε να ταιριάζουν καλά με οποιοδήποτε στυλ δωματίου..

Για ένα υπνοδωμάτιο σε κλασικό σχεδιασμό, είναι κατάλληλα έπιπλα με γλυπτά. Όσο για το μοντέρνο στυλ υψηλής τεχνολογίας, τα ντουλάπια με διαφανείς γυάλινες πόρτες και μεταλλικά ένθετα θα γίνουν σημαντικό μέρος του.. Τα ντουλάπια δίπλα στο κρεβάτι χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους (ανάλογα με το σχεδιασμό τους):

  • Γωνία. Εγκαθίστανται στις γωνίες του υπνοδωματίου. Αυτά τα ντουλάπια είναι κατάλληλα για μικρά δωμάτια. Τέτοια μοντέλα κατασκευάζονται με τη μορφή τραπεζοειδούς, τριγώνου ή γράμματος G. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα ερμάρια ακτίνας με κοίλα ή κυρτά φύλλα..
  • Με αρθρωτά ράφια. Ο κύριος σκοπός αυτών των ντουλαπιών είναι η αποθήκευση βιβλίων. Τοποθετώντας τη δομή κοντά στο κρεβάτι, μπορείτε εύκολα να πάρετε όλα τα απαραίτητα βιβλία. Σε τέτοια μοντέλα υπάρχουν ειδικά φύλλα και ένας συρόμενος μηχανισμός με δύο θέσεις, χάρη στους οποίους τα φύλλα ανοίγουν προς τα πάνω, προς τα κάτω και στα πλάγια..
  • Για την αποθήκευση ρούχων. Σε τέτοια μοντέλα, υπάρχει ένας χώρος με ράφια και ράβδους. Τα έπιπλα είναι μικρά σε μέγεθος, αλλά συμπαγή και ευρύχωρα..

Πώς να επιλέξετε το σωστό?

Εάν πρόκειται να αγοράσετε μια ντουλάπα δίπλα στο κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, πρέπει να αποφασίσετε για το μέγεθος του δωματίου και του τόπου. Εάν η επιλογή έπεσε υπέρ των μεντεσέδων προϊόντων, τότε οι τοίχοι πρέπει να ελεγχθούν για αντοχή, ώστε να αντέξουν μια τέτοια δομή..

Για κρεμαστά έπιπλα, το κεφαλάρι θεωρείται το καλύτερο μέρος. Όσο για άλλες επιλογές για ντουλάπια, τοποθετούνται σε οποιοδήποτε βολικό μέρος. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν παρεμβαίνουν στην ελεύθερη κυκλοφορία στο υπνοδωμάτιο. Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη το γενικό εσωτερικό του δωματίου: τα έπιπλα πρέπει να αντιστοιχούν πλήρως στο ύφος της διακόσμησης του δωματίου..

Τα περισσότερα υπνοδωμάτια σήμερα είναι μικρά. Σε αυτή την περίπτωση, οι σχεδιαστές συνιστούν την επιλογή γωνιακών ντουλαπιών. Όμορφα μοντέλα επίπλων με καθρέφτη ή γυάλινα ένθετα θα βοηθήσουν όχι μόνο να τονίσουν την εμφάνιση του δωματίου με έναν πρωτότυπο τρόπο, αλλά και να αυξήσουν οπτικά το χώρο του..

Σε αυτή την περίπτωση, είναι σκόπιμο να επιλέξετε μικρά σχέδια, θα φαίνονται τακτοποιημένα.

Ένα εξίσου σημαντικό σημείο κατά την επιλογή ενός ντουλαπιού δίπλα στο κρεβάτι είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Πρέπει να επιλέξετε έπιπλα υψηλής ποιότητας, καθώς αγοράζονται για περισσότερο από ένα χρόνο.

Κατά την απόκτηση του υπουργικού συμβουλίου, όλοι οι μηχανισμοί του θα πρέπει να ελέγχονται για λειτουργικότητα. Είναι επίσης σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα εξαρτήματα επίπλων, από τα οποία θα εξαρτηθεί η ομορφιά της δομής. Οι πόρτες του ντουλαπιού πρέπει να είναι ελεύθερες και να ανοίγονται εύκολα, δεν πρέπει να υπάρχουν σκασίματα ή τριξίματα. Πριν εγκαταστήσετε έπιπλα, πρέπει να αποφασίσετε για το ύψος του ντουλαπιού, το οποίο θα ήταν κατάλληλο για κάθε μέλος της οικογένειας..

9 φωτογραφίες

Πώς να το φτιάξετε μόνοι σας?

Κατά κανόνα, τα ντουλάπια δίπλα στο κρεβάτι αγοράζονται έτοιμα. Ωστόσο, εάν το υπνοδωμάτιο έχει ακανόνιστο σχήμα ή θέλετε να δημιουργήσετε μια τεχνητή ασυμμετρία στο δωμάτιο, είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε τη δομή μόνοι σας. Πριν από τη συναρμολόγηση, πρέπει να υπολογίσετε σωστά το μέγεθος του κρεβατιού, καθώς και να λάβετε υπόψη τα υλικά από τα οποία αποτελείται. Η ντουλάπα πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο του ξύλου και το βερνίκι των υπόλοιπων επίπλων. Για να αποκτήσετε μια πρωτότυπη αντίθεση, μπορείτε να διακοσμήσετε τις πλαϊνές σανίδες του κρεβατιού με ύφασμα ή ταπετσαρία..

Η διαδικασία κατασκευής ενός ντουλαπιού δίπλα στο κρεβάτι είναι επίπονη και αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια:

  • Παρασκευή. Τα κενά για ράφια, πόρτες, τοίχους, καπάκια και το κάτω μέρος του ντουλαπιού κόβονται από ξύλινα πάνελ. Για τα ράφια, κόψτε κόντρα πλακέ με πάχος τουλάχιστον 10 mm, και για τους τοίχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικοποιημένο πλαστικό ή φύλλο χάλυβα με πάχος 0,6 mm. Η επιφάνεια όλων των τεμαχίων που λαμβάνονται (καθώς και οι άκρες και οι άκρες) είναι λειασμένη. Ανοίγονται τρύπες για μηχανισμούς σύνδεσης.
  • Συνέλευση. Συνδέοντας καρφίτσες, τρυπημένες οπές λιπαίνονται με ένα στρώμα κόλλας. Τα πίσω και πλευρικά τοιχώματα συνδέονται διαδοχικά και στη συνέχεια εγκαθίσταται το κάτω μέρος του ντουλαπιού. Εάν είναι επιθυμητό, ​​η δομή μπορεί επιπλέον να εφοδιαστεί με ράφια. Μετά από αυτό, οι πόρτες και το μπροστινό πτερύγιο είναι προσαρτημένα. Οι πόρτες είναι αναγκαστικά διακοσμημένες με όμορφες λαβές και οι πλευρικοί τοίχοι – με ύφασμα.

Εάν το μοντέλο προβλέπει την παρουσία ράφια βιβλίων, είναι ξεχωριστά κολλημένα μεταξύ τους και στη συνέχεια στερεώνονται στη δομή. Συχνά σε σπιτικά ντουλάπια υπάρχουν ράφια για το τηλέφωνο, είναι κατασκευασμένα από υαλοβάμβακα. Λωρίδες από χαλύβδινο υλικό τυλίγονται σε πάγκο εργασίας, με την επιθυμητή ακτίνα και σχήμα, στη συνέχεια ανοίγονται οπές για καρφιά και εφαρμόζεται καπλαμά.

Κατά την εκτέλεση εργασιών, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει περίσσεια κόλλας στην επιφάνεια του υλικού. Για να προστατεύσετε την επιφάνεια από κόλλα, συνιστάται η προεπεξεργασία της με διάλυμα απολίπανσης. Στη συνέχεια, όλα πρέπει να χαραχτούν και να καλυφθούν με ένα στρώμα διαφανούς βερνικιού. Σε αυτή την περίπτωση, το βερνίκι εφαρμόζεται σε πολλά στρώματα και μετά από κάθε επίστρωση, η επιφάνεια τρίβεται και γυαλίζεται..

Μετά από όλα αυτά, όλα τα μέρη του ντουλαπιού συναρμολογούνται, μια ράβδος εισάγεται για να κρεμάσει το κρεβάτι. Για να διατηρήσετε τη δομή στιβαρή, μπορείτε επιπλέον να επισυνάψετε μια ανάρτηση στο πίσω μέρος του καλύμματος..

8 φωτογραφίες

Πού να βάλετε?

Προκειμένου η ντουλάπα να συμπληρώσει αρμονικά το εσωτερικό του υπνοδωματίου, έτσι ώστε να είναι βολικό να το χρησιμοποιήσετε, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό μέρος. Ανεξάρτητα από τη διάταξη του δωματίου, πρέπει να μείνει ένας ελεύθερος χώρος 30 εκατοστών μεταξύ της ντουλάπας και των άλλων επίπλων..

Δεν πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ντουλάπι δίπλα στο κρεβάτι μπροστά από το παράθυρο – όχι μόνο θα αποκλείσει το φως στο υπνοδωμάτιο, αλλά θα αρνηθεί την πρόσβαση στο παράθυρο, μετά από το οποίο θα είναι δύσκολο να πλύνετε το γυαλί ή να στερεώσετε τις κουρτίνες.

Εάν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, δεν μπορείτε να το γεμίσετε με μεγάλες ντουλάπες. Είναι καλύτερο να επιλέξετε κρεμαστές δομές και να τις κρεμάσετε κοντά στο κρεβάτι ή το κεφαλάρι. Εναλλακτικά, για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε να αγοράσετε ντουλάπες πολλαπλών τεμαχίων που ταιριάζουν άνετα στα πλάγια του κρεβατιού..

Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.