Πόρτες εισόδου στο διαμέρισμα με ηχομόνωση

Πόρτες εισόδου στο διαμέρισμα με ηχομόνωση

Το σπίτι είναι το μέρος όπου, μετά από μια κουραστική και κουραστική μέρα στη δουλειά, θέλετε να νιώσετε όσο το δυνατόν πιο άνετα. Αυτό διευκολύνεται από πολλούς παράγοντες, για παράδειγμα, η βέλτιστη θερμοκρασία αέρα στο διαμέρισμα και ηχομόνωση. Επιπλέον, το τελευταίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμεληθεί για να αποφευχθούν δυσμενείς συνέπειες για την υγεία, επειδή ο θόρυβος είναι ένας προφανής ερεθιστικός παράγοντας του νευρικού συστήματος, ικανός να επηρεάσει την ταχύτητα των αντιδράσεων και την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου.

Μια εξαιρετική λύση για την απομόνωση του διαμερίσματος από τον υπερβολικό θόρυβο είναι η εγκατάσταση ηχομονωτικών θυρών.

Η παρουσία καμβάδων με καλά εγκατεστημένο σχεδιασμό ηχομόνωσης εγγυάται ότι η διείσδυση ξένων ήχων από το εξωτερικό θα είναι αδύνατη.

Ιδιαιτερότητες

Οι θωρακισμένες πόρτες εισόδου αποτελούνται από πολλά στρώματα, γεγονός που εμποδίζει τον υπερβολικό θόρυβο να μπει μέσα. Ένας υψηλής ποιότητας μονωτικός ήχος τοποθετείται στο σχεδιασμό τέτοιων μοντέλων, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους.. Είναι συνηθισμένο να εγκαθιστάτε παρόμοια προϊόντα:

 • σε γραφεία όπου η εκτέλεση εργασιών απαιτεί υψηλή συγκέντρωση και συγκέντρωση.
 • Σε δημόσια ιδρύματα, όπου ένα συνεχές ρεύμα επισκεπτών δημιουργεί θόρυβο από την επικοινωνία. Επιπλέον, συμβαίνει ότι η συνομιλία μεταξύ των εργαζομένων γίνεται με αυξημένη φωνή, η οποία επίσης δεν πρέπει να βγαίνει έξω από την πόρτα του γραφείου..

 • Σε νοσοκομεία και κλινικές, όπου το επίπεδο ευθύνης των εργαζομένων δεν τους επιτρέπει να αποσπούν την προσοχή τους από ξένους ήχους και θόρυβο, που συχνά προέρχονται από τους διαδρόμους του νοσοκομείου λόγω της μαζικής συγκέντρωσης ανθρώπων εκεί.
 • Σε διαμερίσματα (ειδικά πολυώροφα), όπου θέλετε να απομονωθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από τον εξωτερικό θόρυβο, τις συνομιλίες των γειτόνων στη σκάλα και τον ήχο του ανοίγματος και του κλεισίματος των θυρών των γειτόνων.

Η καλή ηχομόνωση της πόρτας εισόδου παρέχεται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • ηχομονωτικό υλικό για.
 • Βάθος φύλλου πόρτας
 • Δεν υπάρχουν κενά μεταξύ του καμβά και του κουτιού.
 • Η παρουσία σταθερής σφράγισης περιμετρικά.
 • Εγκατάσταση κλειδαριάς, εξαιρουμένων των οπών

Ηχομονωτικά υλικά

Για το μικρότερο ποσοστό εξωτερικής διείσδυσης θορύβου στο διαμέρισμα, χρησιμοποιούνται πόρτες πολυστρωματικών.. Συνήθως, τα πιο κοινά υλικά για την πλήρωση καμβάδων είναι:

 • Ορυκτό μαλλί. Ένα εξαιρετικό υλικό τόσο για μόνωση όσο και για ηχομόνωση. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση αλλά χρειάζεται προστασία από την υγρασία. Η δομή της πόρτας γίνεται βαρύτερη λόγω των εγκατεστημένων πρόσθετων ενισχυτικών που ενισχύουν το πλαίσιο της πόρτας.
 • Φελιζόλ. Ένα από τα πιο προσιτά υλικά πλήρωσης πορτών. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι το χαμηλό βάρος και η υψηλή πυκνότητα, γεγονός που συμβάλλει στην καλή ηχομόνωση. Ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε για την ευφλεκτότητα και τον καπνό του κατά την καύση. Οι ειδικοί δεν συνιστούν πάντα να αγοράζετε πόρτες με αφρώδες υλικό λόγω της χαμηλής πυρασφάλειάς τους.

 • Αφροποιημένη πολυουρεθάνη. Όσον αφορά τις λειτουργίες του, ανταγωνίζεται το ορυκτοβάμβακα, αλλά συγκρίνεται ευνοϊκά λόγω της στενής εφαρμογής του στην επιφάνεια του καμβά και της διατήρησης του σχήματος και της αντοχής του στη φωτιά.
 • Κυματοειδές χαρτόνι. Η πιο προσιτή επιλογή από τις προτεινόμενες, ωστόσο, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται σε φθηνές πόρτες και δεν ικανοποιεί πάντα την ανάγκη των κατοίκων πολυώροφων κτιρίων για προστασία από θόρυβο.

Ηχομονωμένη πόρτα εισόδου κατασκευασμένη από πολλά στρώματα διαφορετικών υλικών, συμπληρώνοντας η μία την άλλη, καθιστά τις ιδιότητες της δομής και τις λειτουργίες της πιο αποτελεσματικές. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με ειδικά μαρσπιέ και περιγράμματα, χάρη στα οποία το φύλλο της πόρτας πιέζεται σφιχτά στο πλαίσιο, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση των λειτουργιών ηχομόνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τα ενσωματωμένα εσωτερικά ηχομονωτικά υλικά είναι απίθανο να είναι αρκετά. Η πόρτα είναι επίσης σφραγισμένη σε ολόκληρη την περίμετρο σε διάφορα στρώματα, χρησιμοποιώντας αφρώδες ελαστικό ή πλαστικές νευρώσεις.

Μοντέλα

Για την κατασκευή χρησιμοποιούνται δύο τύποι υλικών: ξύλο και χάλυβας..

Το μέταλλο είναι καλός αγωγός ξένου θορύβου, Ως εκ τούτου, κατά τη διαδικασία παραγωγής, στις χαλύβδινες πόρτες παρέχεται πρόσθετη ηχομόνωση προσθέτοντας διάφορα ηχομονωτικά υλικά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Πίσω στη σοβιετική εποχή, όταν τα μεταλλικά μοντέλα μόλις κέρδιζαν τη δημοτικότητά τους, αλλά δεν ήταν καλής ποιότητας, ήταν απαραίτητο να εγκατασταθούν δεύτεροι καμβάδες για να αποφευχθεί η περιττή διείσδυση θορύβου στο δωμάτιο. Με την πάροδο του χρόνου, οι πόρτες εισόδου από τέτοιο υλικό έχουν αλλάξει, γίνονται πιο “κουφές” και ανθεκτικές.

Η παραγωγή αυτών των μοντέλων ξεκινά με τη συγκόλληση ενός μεγάλου πλαισίου, στη μέση του οποίου τοποθετείται ένα μονωτικό υλικό με ηχομόνωση υψηλής ποιότητας. Τοποθετείται ανάμεσα σε δύο φύλλα μετάλλου, γεμίζοντας τις νευρώσεις σχήματος U. Επιπλέον, μέσα στις νευρώσεις σχήματος U του μεταλλικού σκελετού, το επίπεδο απορρόφησης θορύβου βελτιώνεται από πάνελ MDF ή δέρμα βινυλίου. Η επίστρωση σε σκόνη βοηθά στην αποφυγή μηχανικών βλαβών. Μια πόρτα με αυτή τη θεραπεία φαίνεται πολύ πιο πρωτότυπη και είναι πολύ δύσκολο να τη βλάψετε..

Με ξύλινες πόρτες, όλα είναι πολύ πιο εύκολα, αφού το ίδιο το δέντρο είναι υλικό απορρόφησης ήχου. Επίσης, το επίπεδο ηχομόνωσης τέτοιων θυρών επηρεάζεται από το πάχος τους. Όσο πιο παχύ είναι το προϊόν, τόσο καλύτερη είναι η μόνωση. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ξύλου για την κατασκευή θυρών εισόδου είναι δρυς, καρυδιά, τέφρα, κεράσι και μερικά κωνοφόρα. Ένα τέτοιο φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν είναι σε θέση να ρυθμίσει την ισορροπία υγρασίας-θερμοκρασίας του δωματίου. Διάφορα είδη χρωστικών χρησιμοποιούνται για ζωγραφική (μερικές φορές είναι βερνικωμένα).

Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες κινήσεις στο σχεδιασμό των μοντέλων θυρών εισόδου. Μία από τις πιο πρωτότυπες και ασυνήθιστες επιλογές σχεδίασης είναι ο σχεδιασμός με ενσωματωμένο καθρέφτη..

Εκτός από την εκτέλεση του άμεσου λειτουργικού σκοπού του, μια τέτοια λεπτομέρεια είναι σε θέση να επεκτείνει οπτικά το χώρο του δωματίου.

Είναι δυνατόν να ηχομονωθείτε με τα χέρια σας?

Μπορείτε να εκτελέσετε εργασίες στην ηχομόνωση της πόρτας μόνοι σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι αν οι πόρτες είναι πτυσσόμενες. Εάν ναι, τότε μετά την αφαίρεση του εσωτερικού φύλλου μετάλλου, η κοιλότητα γεμίζει με ηχομονωτικό υλικό και στερεώνεται με κόλλα.

Εάν η δομή δεν είναι ακόμη χωρισμένη σε μέρη, τότε είναι δυνατό να κάνετε τη δουλειά μόνο από έξω. Τέτοια προϊόντα συναρμολογούνται από δύο μεταλλικά φύλλα που είναι προ-συγκολλημένα στο πλαίσιο. Η πόρτα είναι διακοσμημένη με ηχομονωτικό υλικό και στις δύο πλευρές επιπλέον εξωτερικό φινίρισμα για να δώσει στο μοντέλο μια τακτοποιημένη εμφάνιση:

 • Στην πρώτη περίπτωση (με πτυσσόμενες πόρτες), το ηχοαπορροφητικό υλικό στερεώνεται στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας ειδικά καρφιά ή ειδική κόλλα. Μετά από αυτό, το εσωτερικό φύλλο εγκαθίσταται στην αρχική του θέση..

 • Στην περίπτωση μιας δομής που δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, χρησιμοποιούνται μονωτές θερμότητας με συγκολλητική βάση, οι οποίοι είναι τέλεια προσαρτημένοι και στις δύο πλευρές του φύλλου της πόρτας. Μετά από αυτό, η επένδυση δέρματος γίνεται πάνω από το στρώμα με το υλικό, το οποίο δίνει στο προϊόν μια ευπαρουσίαστη εμφάνιση..

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν τυχόν κενά και κενά μεταξύ του φύλλου της πόρτας και του πλαισίου. Ο καθορισμός ενός επιπλέον ορίου είναι επιθυμητός για καλή ηχομόνωση.

Επισκόπηση κατασκευαστών

Κατά κανόνα, τα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας παράγονται από κατασκευαστές εργοστασίων που ενδιαφέρονται για τη φήμη και την ποιότητα των προϊόντων τους.. Εξετάστε τη βαθμολογία των εγχώριων κατασκευαστών:

 • πόρτες εισόδου “Κηδεμόνας”. Μια εταιρεία που, με πενήντα χρόνια εμπειρίας, κατάφερε να αποκτήσει εμπιστοσύνη στους καταναλωτές και καλή φήμη στην αγορά. Αυτός ο κατασκευαστής είναι πλούσιος σε θετικές κριτικές. Ένα από τα σημαντικά σημεία είναι η εγγύηση προστασίας βαρέως τύπου. Χάλυβας δύο χιλιοστών είναι εγκατεστημένος σε οποιοδήποτε μοντέλο πόρτας και οι κλειδαριές που κατασκευάζονται σύμφωνα με τον τύπο θυρίδων εγγυώνται ασφάλεια και εμπιστοσύνη στην αξιόπιστη προστασία από ανεπιθύμητους επισκέπτες.
 • Πόρτες εισόδου “Torex”. Η εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και 17 χρόνια και έχει πολλές θετικές κριτικές. Οι πόρτες αυτού του κατασκευαστή διακρίνονται για τις καλές τους ιδιότητες θερμικής και ηχομόνωσης. Ωστόσο, το μειονέκτημα της εταιρείας, σύμφωνα με ορισμένους καταναλωτές, είναι η χρήση κινεζικών εξαρτημάτων στην κατασκευή προϊόντων πόρτας..

 • Πόρτες εισόδου “Κόνδωρ”. Η εταιρεία φημίζεται για τις εξαιρετικές σχεδιαστικές λύσεις και λύσεις που είναι μοναδικές στην αισθητική τους αξία. Οι πόρτες Condor είναι εύκολο να εγκατασταθούν και έχουν καλή αντοχή σε διάρρηξη.
 • Εταιρεία “Σκίουρος”. Η ποικιλία περιλαμβάνει μια τεράστια επιλογή εξωτερικών υλικών. Οι κατασκευές θυρών συμμορφώνονται με τα τελευταία πρότυπα, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην απόδοσή τους. Τα μοντέλα BelKa πληρούν τις απαιτήσεις αντοχής σε διάρρηξη όλων των κατηγοριών.

Πώς να επιλέξετε?

Η επιλογή μιας πόρτας εισόδου με ηχομόνωση πρέπει να προσεγγιστεί με σοβαρό και ενδελεχή τρόπο, γιατί πρώτα απ ‘όλα – Αυτή είναι η προστασία του σπιτιού μας:

 • Το πρώτο πράγμα που αξίζει να προσέξετε είναι η ποιότητα του ίδιου του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το φύλλο πόρτας, καθώς και το πάχος του. Η πυκνότητα της δομής είναι ένας δείκτης της πληρότητας του υλικού ηχομόνωσης. Σε γενικές γραμμές, κυμαίνεται από 50 έως 130 εκατοστά.
 • Επίσης, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι οι ιδιότητες του ηχομονωτικού και θερμομονωτικού υλικού πλήρωσης του φύλλου της πόρτας, επειδή η λειτουργία του προϊόντος εξαρτάται άμεσα από αυτό. Το φθηνό, εύφλεκτο υλικό δεν αξίζει τα έξοδα του αγοραστή. Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε αυτό το ζήτημα λεπτομερώς..

 • Η ηχομόνωση της πόρτας έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά στην περίπτωση επεξεργασίας της πόρτας με στεγανοποιητικό περίγραμμα που περνάει περιμετρικά του φύλλου. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει επίσης να είναι ένα μέτρο. Μια σφραγίδα δεν είναι αρκετή, τρεις είναι ήδη πολλές. Δύο σφραγίδες είναι αρκετές για την αποτελεσματική λειτουργία του προϊόντος.

Πως να βελτιωθεί?

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης της ηχομόνωσης είναι η εγκατάσταση μιας δεύτερης πόρτας, η οποία θα σας βοηθήσει πολύ να απαλλαγείτε από τον θόρυβο. Εάν ο στόχος είναι να βελτιωθεί η ηχομόνωση μιας υπάρχουσας δομής, τότε το πρώτο βήμα είναι να βρούμε προβληματικές περιοχές στον παλιό καμβά και να τις εξαλείψουμε απομονώνοντάς τις με ειδικές λωρίδες μόνωσης.

Ελαχιστοποιώντας την απόσταση των σχισμών μεταξύ του πλαισίου της πόρτας και του ανοίγματος, μπορείτε να αυξήσετε όχι μόνο τον ήχο, αλλά και τη θερμομόνωση:

 • Για να βρείτε περιοχές που έχουν υποστεί ζημιά, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φύλλο Α4 στο κενό μεταξύ του μεταλλικού φύλλου και του κουτιού, σύροντάς το πάνω και κάτω. Αυτό θα δείξει κενά που πρέπει να κλείσουν..

 • Πρόσφατα, ο αφρός πολυουρεθάνης χρησιμοποιήθηκε για να φυσήξει τις περιττές ρωγμές. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική μονωτική ταινία, η οποία είναι κολλημένη περιμετρικά του προϊόντος και βοηθά στην ηχομόνωση της μεταλλικής πόρτας..
 • Υπάρχουν ειδικές λωρίδες που είναι προσαρτημένες στην πόρτα, βελτιώνοντας τις μονωτικές του ιδιότητες. Συνδέονται στο κουτί με υγρά καρφιά..

 • Επίσης, εγκαθίστανται ειδικά μαρσπιέ στο κάτω μέρος της πόρτας, τα οποία βοηθούν στην προστασία του χώρου από τη διείσδυση περιττών ήχων..
 • Μερικές φορές οι άνθρωποι επενδύουν μια μεταλλική κατασκευή με μια ξύλινη σανίδα μοριοσανίδων. Σε αυτή την περίπτωση, το πάχος του φινιρίσματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5-2 εκ. Για να βελτιώσετε τις αισθητικές ιδιότητες της πόρτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε MDF ή συνηθισμένη επένδυση.

Όπως μπορείτε να δείτε, η ηχομόνωση ή η βελτίωση της ποιότητας της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης δεν απαιτούν ειδικές δεξιότητες και ικανότητες. Είναι απλό και προσιτό για όλους.

Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.