Λεπτομέρειες θερμομόνωσης της οροφής του σπιτιού από την πλευρά της σοφίτας

Το κανονικό κλίμα στο σπίτι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του πόσο καλά πραγματοποιείται η εξωτερική μόνωση της οροφής. Επιπλέον, καθώς χρησιμοποιείται το κτίριο, αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί ξανά. Εάν κάτι δεν πάει καλά με τη θερμομόνωση στη σοφίτα, αυτό σηματοδοτείται από το σχηματισμό παγετώνων στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και ένα αποψυγμένο έμπλαστρο στην οροφή..

Όταν η σοφίτα εκτελεί πλήρως την προστατευτική λειτουργία της διατήρησης της θερμότητας, το χειμώνα δεν χρειάζεται να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για θέρμανση και το καλοκαίρι δεν είναι ζεστό στο σπίτι, παρά τον κακό καιρό έξω από το παράθυρο..

Ιδιαιτερότητες

Η προσέγγιση της μόνωσης οροφής από τη σοφίτα εξαρτάται από τον τύπο της οροφής στο σπίτι. Οι οροφές είναι πλάκες και δοκοί.

Πλάκες μπορούν συχνά να βρεθούν σε σπίτια με πολλούς ορόφους. Είναι πολύ απλό να τοποθετήσετε ένα θερμομονωτικό στις πλάκες, δεδομένου ότι έχουν ένα επίπεδο επίπεδο..

Το δάπεδο δοκού είναι ένα δάπεδο όπου οι δοκοί είναι τα κύρια φέροντα στοιχεία. Η μόνωση δοκών είναι μια συνηθισμένη διαδικασία που χρησιμοποιείται συχνότερα σε ιδιωτικές κατοικίες.

Για την κατασκευή των ίδιων των δοκών, συνήθως χρησιμοποιείται ξύλο. Μεταξύ αυτών των δομικών στοιχείων της σοφίτας στερεώνεται θερμομονωτικό υλικό. Μερικές φορές οι οροφές δοκών παρέχονται με πρόσθετες ράβδους, με τη βοήθεια των οποίων είναι πιο εύκολο να στερεωθεί ο θερμομονωτής..

Κατά τη διαδικασία της εργασίας, πραγματοποιείται επίσης φράγμα ατμών. Τα καλά φράγματα ατμών είναι σε θέση να αφήνουν αέρα από μέσα και να μην δίνουν ψυχρή πρόσβαση στο εσωτερικό..

Υλικά (επεξεργασία)

Διάφορα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μόνωση του δαπέδου..

Ορυκτό μαλλί

Διατίθεται σε πλάκες ή ρολά. Θα διακρίνονται από ελαφρότητα, ανθεκτικότητα, υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, πυρασφάλεια και χαμηλή τιμή. Το ορυκτό μαλλί απορροφά την υγρασία, γεγονός που μπορεί να μειώσει τις θερμομονωτικές του ιδιότητες..

Υαλοβάμβακας

Είναι παρόμοιο με το ορυκτοβάμβακα, αλλά όσον αφορά την πυρασφάλεια έχει χαμηλότερες παραμέτρους. Φθηνότερο από το ορυκτό. Μετά την εργασία με αυτό το υλικό, τα ρούχα εργασίας πρέπει μερικές φορές να πεταχτούν, επειδή τα σωματίδια κολλάνε στο ύφασμα – δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

Ecowool

Είναι φτιαγμένο από κυτταρίνη, οι ίνες της οποίας αφρίζονται. Λόγω ειδικών πρόσθετων επιβραδυντικών φλόγας, αυτό το υλικό είναι πρακτικά μη εύφλεκτο. Πιο ακριβό από παρόμοια υλικά.

Μαζικά υλικά

Υπάρχουν πολλές επιλογές, ξεκινώντας από σχεδόν δωρεάν. Μερικοί κάτοικοι των παραθαλάσσιων χωριών μονώνουν τον σοφίτα με αποξηραμένα φύκια και τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σπιτιών – με σανό, άχυρο και ξερά φύλλα. Αλλά όλα αυτά τα δώρα της φύσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως προσωρινή επιλογή, αφού ανάβουν αμέσως.

Για μόνωση υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιείται επίσης σήμερα διογκωμένος πηλός, ο οποίος χρησιμοποιείται όχι μόνο από μόνος του, αλλά και σε μείγμα με ψίχουλα αφρού. Ο διογκωμένος πηλός είναι πυρίμαχος, αλλά έχει μεγάλη μάζα και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν πρόκειται για μόνωση ξύλινου δαπέδου, το οποίο δημιουργεί σοβαρό φορτίο στα δοκάρια.

Ως σόμπα χρησιμοποιείται και σκωρία αναμεμειγμένη με πριονίδι..

Φελιζόλ

Θεωρείται αποτελεσματικός μονωτής θερμότητας. Ταυτόχρονα, είναι πολύ επωφελής από οικονομική άποψη. Κόβει καλά. Φως. Αντέχει στη διείσδυση υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πυρκαγιάς. Το Polyfoam δεν ανέχεται υψηλές θερμοκρασίες: στους + 60 βαθμούς αρχίζει να χάνει το σχήμα του και στους +80 αρχίζει ήδη να λιώνει, απελευθερώνοντας διαβρωτικές ουσίες.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τσιμεντένια πατώματα, αλλά καλύτερα να αποφεύγεται σε ξύλινο σπίτι..

Αφρό πολυουρεθάνης

Η θερμομόνωση με τη βοήθεια ενός τέτοιου υλικού θα διαρκέσει μισό αιώνα, αλλά το κόστος για μια τέτοια λύση στο ζήτημα θα είναι πιο σοβαρό από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε άλλους θερμομονωτές. Ταυτόχρονα, μια τέτοια μόνωση πραγματοποιείται με τη μέθοδο του ψεκασμού και απαιτείται ένα λεπτό στρώμα αφρού πολυουρεθάνης για τη δημιουργία αξιόπιστης θερμομόνωσης. Καλύπτει εύκολα οποιαδήποτε επιφάνεια. Η κατασκευή λαμβάνεται χωρίς ραφές, γεγονός που εξασφαλίζει την αξιοπιστία της διατήρησης της θερμότητας στο σπίτι.

Συμβουλή

Για να μονώσετε την οροφή από τη σοφίτα, πρέπει να αποφασίσετε για τα υλικά που είναι κατάλληλα για μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Για παράδειγμα, για να εκτελέσετε σωστά εργασίες χρησιμοποιώντας αφρό ecowool ή πολυουρεθάνη, θα χρειαστείτε τη βοήθεια επαγγελματιών. Και ένα άτομο που δεν έχει ειδικές κατασκευαστικές ικανότητες μπορεί επίσης να θερμομονώσει το ταβάνι με διογκωμένο πηλό ή ορυκτοβάμβακα..

Εάν το πάτωμα στη σοφίτα είναι πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διογκωμένο πηλό. Δεν πρέπει να υπάρχουν ρωγμές στην ίδια την επιφάνεια. Εάν βρεθούν, θα πρέπει να επισκευαστούν. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια θερμομόνωση, δημιουργείται ένα κάλυμμα από μια ράβδο. Ο διογκωμένος πηλός καλύπτεται με ένα στρώμα 25-30 εκατοστών. Ευθυγραμμίστε χρησιμοποιώντας μια τσουγκράνα.

Για αξιόπιστη πλήρωση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε κόκκους διαφορετικών μεγεθών..

Το ορυκτό μαλλί είναι κατάλληλο για ξύλινα πατώματα. Όταν εργάζεστε με αυτό, πρέπει να χρησιμοποιείτε φόρμες, γυαλιά, αναπνευστήρα και γάντια, καθώς η επαφή αυτού του υλικού με το σώμα μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες.

Εάν υπάρχει διαθέσιμη ξυλεία απορριμμάτων, ο χώρος μεταξύ των δοκών μπορεί να γεμίσει με πριονίδι και ροκανίδια.

Θα μάθετε ακόμη πιο χρήσιμες συμβουλές για το πώς να μονώσετε το ταβάνι από τη σοφίτα στο παρακάτω βίντεο..