Αμερικάνικο στιλ στο εσωτερικό

Το αμερικάνικο στυλ διαβίωσης είναι μια σχεδιαστική κατεύθυνση χωρίς αυστηρά περιοριστικά πλαίσια. Αυτό οφείλεται στην πολυεθνική συνιστώσα της χώρας, όπου κάθε λαός έφερε τα έθιμά του στην κοινή ιστορία..

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα

Η ιστορία του αμερικανικού στυλ ξεκινά με την άφιξη των Ευρωπαίων στην αμερικανική ήπειρο και τον επακόλουθο αποικισμό της. Τα χαρακτηριστικά του είναι η αρμονία μεταξύ παράδοσης, μόδας και σύγχρονων τεχνικών επιτευγμάτων.. Η λακωνική προσέγγιση του εσωτερικού σχεδιασμού και του σχεδιασμού, καθώς και η λειτουργικότητα είναι μία από τις πιο σημαντικές αρχές κατά τη σχεδίαση..

Στην αμερικανική συλλογική κατεύθυνση, υπάρχουν χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών, ανατολικών και αφρικανικών αποικιακών στυλ. Ο εκλεκτικισμός συνδυάζει διαφορετικές εποχές από διαφορετικές χώρες. Όλη αυτή η περίεργη μίξη ανά τους αιώνες έχει σχηματίσει ένα ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο κράμα, ένα είδος μονόλιθου κατασκευασμένο από υλικά διαφορετικής υφής..

Εδώ η αξιοπρέπεια της βικτοριανής εποχής, η ελαφρότητα, η ευελιξία και η απλότητα των αποικιακών κτιρίων των βαμβακοκαλλιεργητών συγχωνεύτηκαν μαζί..

Χαρακτηριστικά στυλ:

 • έπιπλα τοποθετούνται περιμετρικά, αφήνοντας το κέντρο του δωματίου σε τεράστιους καναπέδες.
 • προτιμάται ο τοπικός φωτισμός (πολλά επιτραπέζια φωτιστικά, φωτιστικά, φωτιστικά δαπέδου), αν και υπάρχουν επίσης πολυελαίοι οροφής.
 • ελάχιστος αριθμός τοίχων μέσα στο χαμηλότερο επίπεδο: κατά κανόνα, αυτός είναι ένας ενιαίος χώρος, ζωνοποιημένος με ράφια, χωρίσματα κ.λπ.
 • χρήση τεχνητών υλικών φινιρίσματος αντί για φυσικό (πλαστικό, MDF).

Πρέπει να σημειωθεί ότι παρά την επιρροή της Ανατολής και της μαύρης ηπείρου, τη συνεχή βελτίωση του στυλ, κυριαρχούν σε αυτό αγγλικά κλασικά. Ταυτόχρονα, το εσωτερικό παραμένει πρωτότυπο και μοναδικό..

Εξοχικό σπίτι σε αμερικάνικο στιλ πάντα δημιουργεί μια αίσθηση υπερπληθυσμού με φως, ζεστασιά, άνεση. Προσελκύει την προσοχή με την εξωτερική και εσωτερική του εμφάνιση, διακρίνεται από μια ιδιαίτερη εκλεπτυσμένη και διακριτική ομορφιά..

Σχεδιασμός σπιτιού στην Αμερική

Το αμερικάνικο στυλ είναι, κατά κανόνα, σπίτια με δύο ορόφους (λιγότερο συχνά τρεις) ή με σοφίτα, όπου το εσωτερικό στο χαμηλότερο επίπεδο υπόκειται σε ελάχιστο χωρισμό με τη βοήθεια των κύριων τοίχων. Αυτός ο ρόλος ανατίθεται σε χωρίσματα, μέσω ή τυφλών ραφιών, καμάρες. Στο ισόγειο υπάρχει μια μικρή αίθουσα εισόδου, ένα ευρύχωρο σαλόνι σε συνδυασμό με μια κουζίνα και βοηθητικά δωμάτια όπως μπάνιο, ντουλάπι κλπ. Τις περισσότερες φορές, ένα σχέδιο σπιτιού αμερικανικού τύπου δεν μπορεί να κάνει με μία εξώπορτα.. Συνήθως υπάρχουν τρεις από αυτές:

 • εμπρός;
 • πόρτα στο γκαράζ?
 • έξοδο στο αίθριο.

Μερικές φορές μπορείτε να βρείτε μια εντελώς απροσδόκητη λύση – να βγείτε έξω από την τουαλέτα.

Αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα της ίδιας αμερικανικής πρακτικότητας. Έτσι, μπορείτε να φτάσετε στο μπάνιο από την πλευρά της πισίνας χωρίς να χρησιμοποιήσετε την ομάδα εισόδου.

Ιδιωτικά δωμάτια

Μιλάμε για τους λεγόμενους ιδιωτικούς χώρους – υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια, που βρίσκονται στο δεύτερο επίπεδο, εάν το σπίτι είναι χτισμένο σε δύο ορόφους ή έχει σοφίτα. Με την αμερικανική έννοια, αυτό είναι το υπνοδωμάτιο του πλοιάρχου και τα υπόλοιπα, για παράδειγμα, παιδικά δωμάτια. Η αρχή της κατανομής δωματίων για τους Αμερικανούς πολίτες είναι απλή. Οι γονείς μοιράζονται ένα υπνοδωμάτιο για δύο. Τα μικρά παιδιά ή τα παιδιά του ίδιου φύλου χρησιμοποιούν ένα κοινό δωμάτιο, οι έφηβοι και τα ενήλικα μέλη της οικογένειας έχουν ξεχωριστά δωμάτια.

Οποιοδήποτε αμερικανικό υπνοδωμάτιο πρέπει να έχει παράθυρο, ενσωματωμένη ντουλάπα, το δωμάτιο των γονιών έχει γκαρνταρόμπα και πλήρες μπάνιο (τουαλέτα και μπάνιο). Τα μικρότερα δωμάτια μπορούν να έχουν κοινόχρηστο μπάνιο με πρόσβαση από διαφορετικά δωμάτια ή ακόμα και χωρίς αυτό. Στα παιδικά μπάνια, μερικές φορές εγκαθίστανται υδραυλικά είδη ειδικού μεγέθους, σχεδιασμένα για μικρούς χρήστες..

Κοινά δωμάτια

Δημόσιοι χώροι – σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, βιβλιοθήκη, μπαρ, γυμναστήριο, αίθουσα μπιλιάρδου. Τα δύο τελευταία δωμάτια βρίσκονται συνήθως στο υπόγειο ή στο υπόγειο. Είναι ο κοινόχρηστος χώρος που βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο ή στο κέντρο, αν μιλάμε για μονοκατοικία. Πιο πρόσφατα, η αρχή που εισήλθε στο εσωτερικό των ρωσικών κατοικιών στην Αμερική χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό – ο διαχωρισμός της κουζίνας και της τραπεζαρίας με έναν πάγκο μπαρ. Μια άλλη τεχνική στο σχεδιασμό σπιτιών αυτού του τύπου είναι η θέση μισού μπάνιου στο ισόγειο. Τοποθετήστε μια τουαλέτα με νιπτήρα, αλλά όχι ντους ή μπανιέρα.

Χώροι εξυπηρέτησης

Το αμερικάνικο στιλ σε ένα ιδιωτικό αρχοντικό περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ενσωματωμένων κόγχων, ντουλάπες, αποθήκες. Η σοφίτα είναι συνήθως οργανωμένη για την αποθήκευση περιττών πραγμάτων, το υπόγειο, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι εξοπλισμένο για κοινόχρηστους χώρους: εργαστήριο, λεβητοστάσιο, πλυντήριο. Σχεδόν πάντα, τα έργα τέτοιων σπιτιών προβλέπουν διάταξη με γκαράζ που έχει πρόσβαση στο σπίτι. Σκάλες που βρίσκονται στη γωνία του σαλονιού, απέναντι από το διάδρομο κ.λπ. οδηγούν στο δεύτερο ή στη σοφίτα..

Επισκόπηση προβολών στυλ

Το αμερικανικό στυλ σχηματίστηκε με τη συμμετοχή των αρχών και των εθίμων εσωτερικών χώρων πολλών χωρών. Η Μεγάλη Μετανάστευση επέφερε τη διαμόρφωση ενός νέου έθνους και ενός νέου πολιτισμού. Οι ντόπιοι της Ασίας, της Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής επιπλώσαν τα σπίτια τους σύμφωνα με τις δικές τους παραδόσεις. Ο χρόνος και η αφομοίωση έχουν δημιουργήσει τέσσερις κύριους εσωτερικούς τύπους, καθένας από τους οποίους έχει μια μοναδική γοητεία, ατομικότητα και λεπτό πνεύμα μακρινών χωρών..

Κλασσικός

Το κλασικό αμερικανικό εσωτερικό είναι ένας φόρος τιμής στη Βικτωριανή Αγγλία, μια αριστοκρατική ηχώ του Παλαιού Κόσμου.

Κυριαρχείται από:

 • αντιστοίχιση στοιχείων επίπλων.
 • συμμετρία στη διάταξη και το σχεδιασμό ·
 • ελαφριά παλέτα στη διακόσμηση και ένα λευκό τζάκι.
 • τεράστιοι ευρύχωροι καναπέδες, πολυθρόνες, κλασικές κουρτίνες.

Ο φωτισμός εδώ είναι τοπικός, χωρισμένος σε ζώνες.

Νεοκλασικός

Ο νεοκλασικισμός στο αμερικανικό στυλ είναι κομψότητα, πολυπλοκότητα, εκλεπτυσμένος λακωνισμός και ταυτόχρονα πλαστικότητα. Οι σχεδιαστές δημιουργούν αρμονία μεταξύ κλασικών και σύγχρονων τεχνικών επιτευγμάτων. Συνδυάζει καινοτόμα υλικά φινιρίσματος και παλιές αρχές σχεδιασμού χώρου.

Ένα παρόμοιο στυλ χρησιμοποιεί ανάμεικτα υφάσματα, πλαστικά στη διακόσμηση, διακοσμητικές απομιμήσεις, καθώς και κλασικά υλικά και τεχνικές..

Μοντέρνο

Οι μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι συνδυάζουν την προσεγμένη άνεση με τη λειτουργικότητα. Όταν επιλέγετε έπιπλα, προτιμάτε τα μοντέρνα μοντέλα, αλλά οι συμπεριφορές κλασικών και αρτ ντεκό, στοιχεία υψηλής τεχνολογίας και ένας βικτοριανός συζευκτήρας μεταφοράς είναι αποδεκτά. Ένα παραδοσιακό τζάκι συνυπάρχει με μια μοντέρνα τηλεόραση LED και σύστημα οικιακού κινηματογράφου, ο εξωτισμός συνυπάρχει με ψηφιδωτά. Στην εταιρεία μετάλλων και καθρεφτών, μπορείτε να βρείτε κηλίδες από βιτρό.

Χώρα

Χώρα αμερικανική σημαίνει εσωτερικό της αγροτικής ζωής, όπου η βάση για το φινίρισμα δαπέδων, τοίχων και οροφών είναι φυσικό ξύλο, βερνικωμένο ή βαμμένο. Οι απλοί τοίχοι αντικαθίστανται από ταπετσαρία με floral print. Ένας δερμάτινος καναπές, άνετα έπιπλα, ένα τζάκι στο σαλόνι είναι υποχρεωτικά χαρακτηριστικά της κατεύθυνσης.

Επιλογές ολοκλήρωσης

Ένα από τα χαρακτηριστικά του στυλ είναι η μίμηση ακριβών υλικών. Άγρια ή φυσική πέτρα, πολύτιμα ξύλα, κεραμικά αντίκες, μαγιόλικα μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς καμία ζημιά για μια επιδέξια εκτελεσμένη απομίμηση. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι η μίμηση πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και όχι βιοτεχνικά καταναλωτικά αγαθά..

 • Για την ολοκλήρωση των εργασιών με τοίχους, χρησιμοποιούνται απλές τεχνικές και υλικά.. Οι τοίχοι ενός αμερικανικού σπιτιού είναι πιο συχνά βαμμένοι με απλό χρώμα σε μια ελαφριά παλέτα. Η διακόσμηση ταπετσαρίας χρησιμοποιεί την αρχή της προφοράς. Το κύριο μέρος των τοίχων είναι καλυμμένο με μονόχρωμο καμβά και ως έμφαση σε μια περιοχή, χρησιμοποιείται υφή με μοτίβο, πιθανώς τοιχογραφία, ταπετσαρία φωτογραφιών. Απαιτήσεις για συνοδευτικά υλικά – ένας αρμονικός συνδυασμός χρώματος και υφής, η ικανότητα μιας έντονης προφοράς να τονίζει την ομορφιά της γύρω βάσης.

 • Πάτωμα. Η πιο κοινή επιλογή για δάπεδα είναι το laminate και το αμερικανικό στιλ χαρακτηρίζεται από ανοιχτές αποχρώσεις. Το παρκέ χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά, αλλά αυτό δεν το καθιστά λιγότερο δημοφιλές. Πορσελάνινα κεραμίδια ή πλακάκια χρησιμοποιούνται μερικές φορές για την επένδυση του δαπέδου στα μπάνια, αλλά αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Η κρύα υφή τρομάζει τους ιδιοκτήτες, προκαλώντας συσχετισμούς με δημόσιους χώρους. Τα χαλιά δεν έχουν μεγάλη ζήτηση μεταξύ των πρακτικών και σύγχρονων Αμερικανών..

 • Οροφή. Κατά την ανακαίνιση ή τη διακόσμηση ενός νέου σπιτιού, οι οροφές είναι βαμμένες με λευκό χρώμα, αποτίοντας φόρο τιμής στην εκλεπτυσμένη απλότητα και συντομία. Εάν η επιλογή γίνεται υπέρ μιας δομής με καφετέρια, τότε σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται υλικό όπως το ακριβό ξύλο που καλύπτεται με γλυπτά. Εάν κλίνουν προς μίμηση, τότε μπορεί να αντικατασταθεί με πάνελ από MDF, γυψοσανίδα, πλαστικό. Με τη σωστή δεξιοτεχνία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια υπέροχη εμφάνιση πολυτέλειας. Το στυλ της χώρας απαιτεί δοκάρια οροφής, τα οποία είναι επίσης κατασκευασμένα από φυσικό υλικό ή αντικαθίστανται με απομίμηση. Επιτρέπεται η επικόλληση πάνω από την επιφάνεια της οροφής με ταπετσαρία ολόκληρη ή εν μέρει, για παράδειγμα, με τοιχογραφία.

Όσον αφορά τις εσωτερικές πόρτες, χρησιμοποιούνται σε όλη την ποικιλία τους:

 • κούνια, συρόμενη και συρόμενη (διαμέρισμα, μολυβοθήκη, “αχυρώνας”).
 • πτυσσόμενος (“Βιβλίο”, “ακορντεόν”), καθώς και περιστροφικό και εκκρεμές.

Ο κανόνας ισχύει επίσης εδώ, επιτρέποντάς σας να αντικαταστήσετε μια ακριβή συστοιχία με τεχνητά υλικά..

Παλέτα χρωμάτων

Το αμερικάνικο στυλ στο εσωτερικό είναι η κυριαρχία των απαλών φυσικών αποχρώσεων που διασκορπίζονται με πιο φωτεινές (προφορά). Ως κύρια, χαρακτηρίζεται από παστέλ χρώματα..

 • λευκό χρώμα που αντικαθίσταται από απαλές γαλακτώδεις, κρεμώδεις αποχρώσεις. Χρησιμεύοντας ως βάση, μια τέτοια παλέτα τονίζει ιδανικά τον χαρακτήρα και την έκφραση του χρώματος προφοράς, το σκιάζει, το συμπληρώνει, συσσωρεύει προσοχή.
 • Μπεζ εκτελεί σόλο ή παράλληλα με το λευκό. Το μπεζ χρώμα θεωρείται πρακτικό: δεν είναι τέτοιων εμπορικών σημάτων, δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί καθαρό και ολόκληρο το δωμάτιο φαίνεται αξιοπρεπές.
 • Αμμος. Μαλακό και υποτονικό, χρησιμοποιείται ως διακοσμητική προφορά σε ένα πιο σκούρο φόντο. Furniture έπιπλα, χαλιά κλπ. Είναι σε αυτό το χρώμα..

Τα ζεστά και κρύα χρώματα του φάσματος, όπως η σοκολάτα, χρησιμοποιούνται ως αντιθέσεις αποχρώσεων. Ο ζεστός ευγενής τόνος του ταιριάζει απόλυτα σε οποιαδήποτε ελαφριά παλέτα, ειδικά γαλακτώδεις-κρεμώδεις αποχρώσεις με πούδρα..

Το μπλε και το κόκκινο σε αντίθεση δεν φαίνονται λιγότερο οργανικά, ειδικά στην κατακόκκινη κλίση του..

Επιλογή επίπλων

Όλα τα έπιπλα πρέπει να αντιστοιχούν στο επιλεγμένο στυλ, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να επιτευχθεί συμμόρφωση. Προτιμάται η μαζική επίπλωση που μπορεί να χρησιμεύσει για περισσότερα από δώδεκα χρόνια, ή ακόμα και αιώνες..

 • Καναπέδες (πτυσσόμενα, γωνιακά) και οι πολυθρόνες είναι το κέντρο του εσωτερικού, ο σχεδιασμός τους έχει ισχυρή επιρροή στον περιβάλλοντα σχεδιασμό. Η απαλή ομάδα τοποθετημένη στο κέντρο του σαλονιού είναι μια σόλο σύνθεση. Όσο πιο μαζικά και ακριβά τα έπιπλα, τόσο πιο πολυτελή θα είναι ολόκληρη η εμφάνιση του περιβάλλοντος χώρου. Ως ταπετσαρία χρησιμοποιούνται φυσικό ή τεχνητό δέρμα, ακριβά υφάσματα (βαμβάκι, λινό και βαμβάκι). Η ταπετσαρία δίνει τον τόνο: το δέρμα είναι πολυτέλεια και αριστοκρατία, τα υφάσματα είναι άνεση και άνεση.

 • Για την κατασκευή τραπεζιών και πάγκων μπαρ, χρησιμοποιείται πολύτιμο ξύλο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα σχήματα είναι αποδεκτά σε οποιαδήποτε γεωμετρία: στρογγυλά, ελλειπτικά, τετράγωνα, ορθογώνια.

 • Η παλέτα καπλαμά γραφείων και τραπεζιών καφέ είναι πιο σκούρα, γεγονός που τους δίνει αρχοντιά και στυλ. Τα γραφεία και τα γραφεία είναι εφοδιασμένα με μεγάλο αριθμό συρταριών, αντανακλώντας το αμερικανικό πάθος για λειτουργικότητα. Ο καφές, οι επιλογές εργασίας είναι επίσης απαραίτητες για το αμερικάνικο στιλ.

 • Καρέκλες και σκαμπό φτιαγμένα με διακοσμητικά μεταλλικά ή χειροποίητα προσθήκες.

 • Μαζικά κρεβάτια, οι πάγκοι δίπλα στο κρεβάτι που είναι εγκατεστημένοι στο κέντρο είναι άψογης ποιότητας καθώς είναι οι πρώτοι που εφιστούν την προσοχή στον εαυτό τους. Μπουφές και συρταριέρες πρέπει να είναι ένα ενιαίο σύνολο με μεγαλύτερη επίπλωση.

Βιβλιοθήκες και ντουλάπες, ράφια, ράφια, βάση τηλεόρασης, ενσωματωμένα έπιπλα – όλο αυτό το σετ είναι χαρακτηριστικό για το αμερικανικό στιλ.

Στην κατασκευή χρησιμοποιούν ξύλο, μέταλλο, γυαλί, MDF κλπ. Τα παιδικά έπιπλα πρέπει να είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία.

Φωτισμός

Ο φωτισμός γίνεται κυρίως τοπικά.

Χαρακτηριστικά:

 • οργάνωση σημείου φωτισμού σε διαφορετικές ζώνες.

 • ένας μεγάλος αριθμός λαμπτήρων, απλίκων, φωτιστικών δαπέδου, επιτραπέζιων λαμπτήρων.

 • οι πολυελαίοι οροφής είναι εγκατεστημένοι στο κέντρο του καθιστικού, της τραπεζαρίας ή του υπνοδωματίου.

Οι πηγές φωτός πρέπει να παρέχουν απαλό, διάχυτο φως κοντά στο φυσικό. Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας ένα σύνολο προβολέων χαμηλής ισχύος, συνήθως ενσωματωμένων στην περίμετρο της οροφής..

Διακόσμηση και υφάσματα

Δεν είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε τεράστια διακοσμητικά στοιχεία, για παράδειγμα, ψεύτικες στήλες, στο σχεδιασμό, καθώς αντιβαίνουν στις βασικές αρχές: απλότητα και λειτουργικότητα. Ούτε η μία ούτε η άλλη τέτοιες απολαύσεις αντιστοιχούν. Πιο σημαντικό θα είναι η άνεση και η άνεση, η οποία μπορεί να προσφέρει:

 • αρμονικός συνδυασμός υφασμάτων και κύριων χρωμάτων.
 • ένα κομψό φωτιστικό σε ένα τραπέζι στο καθιστικό.
 • υπαίθρια φυτά εσωτερικού χώρου, εικόνες στους τοίχους σε όμορφα πλαίσια κ.λπ..

Ο σχεδιασμός δεν χρησιμοποιεί φανταχτερές κουρτίνες με λαμπρέκι, κασκόλ, πιάσιμο και αναρτήσεις. Αυτές πρέπει να είναι κλασικές κουρτίνες μέχρι το πάτωμα, που αποτελούνται από χοντρά λινά και τούλια, ή κουρτίνες με μια σειρά στην κουζίνα. Οι περσίδες, οι ρωμαϊκές, οι ιαπωνικές, οι περσίδες δεν είναι λιγότερο δημοφιλείς στο εσωτερικό. Αξεσουάρ όπως κουβέρτες, πίνακες ζωγραφικής, διακοσμητικά μαξιλάρια είναι καλοί βοηθοί στη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας. Θα βοηθήσουν στη διακόσμηση του δωματίου και θα ισοπεδώσουν την ευρυχωρία του κατώτερου επιπέδου. Μια καλή διακόσμηση θα ήταν ένα παραδοσιακό ή διακοσμητικό τζάκι..

Διακόσμηση διαφορετικών δωματίων

Ο αμερικανικός σχεδιασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι μόνο σε ένα αρχοντικό της χώρας, αλλά και σε ένα διαμέρισμα, εάν κάνετε κατάλληλες επισκευές. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις βασικές αρχές στην επιλογή υλικών, επίπλων, να λάβετε υπόψη τις απαιτήσεις για την τοποθεσία. Εάν γίνει σωστά, μπορείτε ακόμη και να μετατρέψετε το στούντιο σε μέρος του σπιτιού των Yankee..

Σαλόνι

Όταν διακοσμείτε ένα σαλόνι, πρέπει να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια και να το κάνετε φωτεινό, ευρύχωρο και άνετο.. Εάν το πλάνο το επιτρέπει, τότε μαζικά επικαλυμμένα έπιπλα βρίσκονται στο κέντρο. Πρέπει να θυμόμαστε – Το αμερικάνικο στυλ δεν ανέχεται τοίχους, διαφάνειες και άλλα ντουλάπια με τα οποία αγαπούν να πιέζουν την περίμετρο. Το τζάκι θα χρησιμεύσει ως άγκυρα, η βάση γύρω από την οποία ομαδοποιείται η μαλακή ζώνη: καναπές, πολυθρόνες, καφέ και τραπεζάκια.

Στους τοίχους, είναι σκόπιμο να οργανώσετε κόγχες με απαλό φωτισμό, να τις διακοσμήσετε με μια εικόνα, ένα πάνελ, τηρώντας ταυτόχρονα το μέτρο και τη συντομία.

Υπνοδωμάτιο

Σε ιδιωτικά δωμάτια, υπνοδωμάτια, συνδυάζουν με επιτυχία κλασικά και εξοχικά. Οι μεγάλες διαστάσεις του κρεβατιού, της δεξίωσης, της ντουλάπας θα απαλύνουν τις παστέλ και τις πούδρες αποχρώσεις στους τοίχους και στα υφάσματα. Η ενσωματωμένη ντουλάπα θα σας βοηθήσει με τη λειτουργικότητα και την άνεση. Μια πολυθρόνα, ένα χνουδωτό χαλί κάτω από τα πόδια, μια καρέκλα και φωτιστικά στα κομοδίνα θα συμπληρώσουν την άνεση..

Κουζίνα

Μια σύγχρονη κουζίνα αμερικάνικου στιλ είναι ένα τεράστιο και ακριβό σετ κουζίνας, ενσωματωμένες συσκευές, πάγκος μπαρ, ένα νησί κουζίνας με ή χωρίς ενσωματωμένη εστία, κουκούλα και πολλά άλλα. Η μορφή του σετ κουζίνας μπορεί να είναι σχήματος L, σχήματος U, γραμμική. Και φυσικά εδώ πρέπει να υπάρχει πολύ φως.

Παιδιά

Στο παιδικό δωμάτιο, τοποθετούνται έπιπλα στο κέντρο, δίνοντας τους τοίχους σε ράφια, ενσωματωμένες ντουλάπες, κομμάκια και ράφια. Τα έπιπλα σε κλασικό αγγλικό στιλ είναι πιο κατάλληλα για μοντέρνα θαύματα παιδιών. Για τα παιδιά, προτιμούν τη ζωγραφική των παιδιών στον τοίχο, τα αυτοκόλλητα στο ταβάνι. Ο έφηβος επιλέγει περισσότερες επιλογές ενηλίκων: ταπετσαρία, βαφές τοίχων, την κατάλληλη παλέτα.

Τουαλέτα

Ένα αμερικανικό μπάνιο είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς παράθυρο που παρέχει επαρκή επίπεδα φωτισμού. Κατά κανόνα, ένα ιδιωτικό σπίτι, ειδικά διώροφο ή σοφίτα, είναι εξοπλισμένο με 2-3 μπάνια. Το ένα από αυτά είναι υποχρεωτικό αξεσουάρ στο κυρίως υπνοδωμάτιο, έχει μπανιέρα και ντους, ενώ το άλλο βρίσκεται κάτω και θεωρείται κοινόχρηστος χώρος.. Υπάρχουν παιδικά δωμάτια, όπου οι τουαλέτες βρίσκονται με βάση τη διάταξη του σπιτιού. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να τηρείτε το μέτρο στο περιβάλλον – ένα ελάχιστο έπιπλο. Κρεμαστό ντουλάπι με καθρέφτη, ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη, πιθανώς ντους, αν το επιτρέπουν τα πλάνα. Αυτό είναι αρκετά αρκετό. Μια κουρτίνα θα είναι κατάλληλη στο παράθυρο.

Διάδρομος

Η αίθουσα εισόδου, όπως και οι υπόλοιποι χώροι, πρέπει να συμμορφώνεται με τις βασικές αρχές του εσωτερικού. Φωτεινοί τοίχοι και οροφή, ελάχιστη διακόσμηση, καθρέφτης τοίχου, λάμπα, ελεύθερος χώρος. Αυτό διευκολύνεται από μια ενσωματωμένη ντουλάπα, έναν καναπέ καναπέ στο διάδρομο, μια σχάρα παπουτσιών.

Όμορφα παραδείγματα

Σαλόνι σε νεοκλασικό στιλ. Γαλακτοί τοίχοι και ταπετσαρίες λευκών επίπλων, αυστηρές κλασικές κουρτίνες δαπέδου, γραφικές μαύρες κηλίδες. Όλα διατηρούνται απόλυτα με αυστηρή κομψότητα στυλ. Ένα ψεύτικο τζάκι είναι φόρος τιμής στους κλασικούς.

Το υπνοδωμάτιο, διακοσμημένο σε εξοχικό στιλ, διακρίνεται από εξαιρετική άνεση, τονισμένο από ένα vintage κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο, τοίχους με ξύλινες σανίδες, δοκάρια απομίμησης οροφής και συμπαγή έπιπλα. Ένα κλωστοϋφαντουργικό χαλί στο πάτωμα και ένα καπιτονέ κλινοσκεπάσμα ενισχύουν τη ρουστίκ γοητεία.

Άνετο παιδικό δωμάτιο που ανήκει σε ένα κορίτσι. Ο τοίχος δίπλα στο παράθυρο καταλαμβάνεται από ενσωματωμένα έπιπλα, τα οποία περιλαμβάνουν ράφια, ράφια, ημιώροφο. Το ροδακινί χρώμα των τοίχων απηχεί το εσωτερικό του ράφι, βαμμένο στο ίδιο χρώμα. Υπάρχει πολύ φως στο δωμάτιο, όλα αναπνέουν με καθαρότητα και νεότητα.