Οι λεπτότητες της διάταξης ενός ορόφου σπιτιού

Κατά τη διαδικασία επιλογής ενός έργου για την κατασκευή ενός εξοχικού σπιτιού σε μια προαστιακή περιοχή, είναι απαραίτητο να αποφασίσετε πόσους ορόφους θα υπάρχουν στο κτίριο. Όχι μόνο η λειτουργικότητα του σπιτιού εξαρτάται από αυτήν τη στιγμή, αλλά και το συνολικό κόστος της εργασίας. Η επιλογή του αριθμού των ορόφων ενός κτιρίου επηρεάζεται άμεσα από την περιοχή της επικράτειας. Εάν είναι μικρό, τότε τα μονοόροφα σπίτια θα είναι πάντα στη θέση τους..

Χαρακτηριστικά της διάταξης

Αυτός ο τύπος ανάπτυξης θα καταστήσει δυνατή τη ζωή όλων των σχεδιαστικών ιδεών. Το τελικό κτίριο αποδεικνύεται όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και ανθεκτικό, αλλά αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για μικρές οικογένειες. Τα χαρακτηριστικά της διάταξης μονοκατοικιών εξαρτώνται άμεσα από το επιλεγμένο έργο. Ο κύριος στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου στον οποίο κάθε μέτρο χρησιμοποιείται ορθολογικά. Να γιατί είναι απαραίτητο να εξετάσουμε προσεκτικά κάθε στιγμή που μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας.

Πρέπει να το κάνουμε, έτσι ώστε κάθε δωμάτιο να βρίσκεται σωστά. Ο αριθμός των δωματίων πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συνδυασμένο μπάνιο, το οποίο θα εξοικονομήσει όσο το δυνατόν πολύτιμο χώρο. Τα χαρακτηριστικά διάταξης μεγάλων σπιτιών και μικρών κατασκευών είναι διαφορετικά. Εάν σε ευρύχωρα σπίτια είναι δυνατό να δημιουργηθεί ξεχωριστό καμαρίνι ή άλλα δωμάτια, τότε σε μικρά κτίρια τέτοιες στιγμές αποκλείονται.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την περιοχή του σπιτιού σας για να καθορίσετε την καλύτερη επιλογή σε μια συγκεκριμένη κατάσταση..

Μεγάλα εξοχικά σπίτια

Εάν πρέπει να σχεδιάσετε ένα σπίτι με έκταση έως 100 τ. m, τότε είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατεύθυνση των κλίσεων της οροφής. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι άνεμοι φυσούν απευθείας μέσα τους. Χάρη σε αυτό, μπορεί να επιτευχθεί ένα ελάχιστο επίπεδο αντίστασης, το οποίο αποκλείει τις πρόωρες παραμορφώσεις. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η κατεύθυνση του ανέμου αλλάζει συχνά και δραματικά, οι στέγες τύπου ισχίου είναι κατάλληλες για εσάς. Αυτές οι δομές σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε επιπλέον επίπεδα που δεν θα επιτρέπουν στις βροχοπτώσεις να επηρεάσουν τους τοίχους του κτιρίου..

Δημιουργία σχεδίου σπιτιού με διαστάσεις 150 τ. m θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις αποχρώσεις που είναι χαρακτηριστικές του σχεδιασμού τοπίου της περιοχής. Δεν είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα κτίριο στα ακραία σημεία., αφού αυτό θα προκαλέσει παραμόρφωση του κτιρίου μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η τοπική διοίκηση θα βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων και δυσκολιών στη διαδικασία επιλογής ενός χώρου για την τοποθέτηση ενός κτιρίου. Σε τέτοια σώματα, μπορείτε να πάρετε έναν χάρτη που να δείχνει τα κύρια χαρακτηριστικά του ανάγλυφου του ιστότοπου, γι ‘αυτό μπορείτε να χτίσετε ένα σπίτι στο καλύτερο μέρος, αποφεύγοντας δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον..

Για την αποθήκευση των πραγμάτων, μπορείτε να οργανώσετε ένα ξεχωριστό καμαρίνι. Εκεί μπορείτε να διπλώσετε τακτοποιημένα τα ρούχα σας, τα κλινοσκεπάσματα, τα σακάκια και τα γούνινα παλτά σας. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια ντουλάπα, κόγχες, αρθρωτά ράφια σε μια ντουλάπα. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα σας επιτρέψουν να σχεδιάσετε ορθολογικά το χώρο, η χρήση του οποίου θα είναι η βέλτιστη..

Σε μεγάλες εξοχικές κατοικίες, συχνά είναι εξοπλισμένο ένα συνδυασμένο μπάνιο. Τέτοιες εγκαταστάσεις καθιστούν δυνατή την εξοικονόμηση όσο το δυνατόν περισσότερου πολύτιμου χώρου.Το συνδυασμένο μπάνιο έχει αρκετό χώρο για την εγκατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων, επιπλέον έπιπλα, πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο..

Μικρά σπίτια

Η διάταξη ενός μικρού σπιτιού εγείρει πολλές ερωτήσεις μεταξύ των ανθρώπων. Θα ήθελα να εξοικονομήσω χρήματα και να αυξήσω τον εσωτερικό χώρο έτσι ώστε οι συνθήκες διαβίωσης να είναι άνετες. Εάν χτίζετε ένα μικρό σπίτι με εμβαδόν 8×9, 10×12 ή 9×12 sq. μ τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλές και προσιτές συμβουλές:

 • η καλύτερη επιλογή θα ήταν η διάταξη του ορόφου του υπογείου. Διάφορα δωμάτια μπορούν να μετακινηθούν εκεί, εξοικονομώντας έτσι χώρο.
 • μπορείτε να δημιουργήσετε μια στοχαστική στέγη μανσάρ, η οποία θα χρησιμοποιηθεί επίσης για διάφορους σκοπούς.
 • μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν να εγκαταστήσετε μια οροφή με μία μόνο κλίση, καθώς στο μέλλον θα είναι δυνατή η οργάνωση ενός δωματίου σοφίτας ή ενός ειδικού χώρου.
 • σε ένα σπίτι μικρού μεγέθους, είναι επίσης κατάλληλη μια επίπεδη οροφή, η οποία θα γίνει ένα εξαιρετικό μέρος για τη χαλάρωσή σας.
 • ένας ασυνήθιστος τρόπος για να αυξήσετε τον πολύτιμο χώρο είναι να οργανώσετε ένα γκαράζ ή ένα εργαστήριο στο σπίτι.

Με τη βοήθεια αυτών των εργονομικών στοιχείων, μπορείτε να κάνετε τη διάταξη του σπιτιού πιο ποικίλη. Επιπλέον, το κτίριο γίνεται ενδιαφέρον από λειτουργική και αρχιτεκτονική άποψη. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διάταξη των συστημάτων επικοινωνίας. Είναι καλό εάν είναι δυνατόν να μειωθεί το μήκος των σωλήνων στη δομή του αγωγού στο ελάχιστο. Διαφορετικά, θα πρέπει να δημιουργήσετε πολλές συνδέσεις, επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εγκαταστήσετε μακριούς σωλήνες. Εάν υπάρχουν πάρα πολλές συνδέσεις στις επικοινωνίες, ο κίνδυνος διαρροών αυξάνεται σημαντικά..

Εάν δημιουργείτε ένα σύστημα αποχέτευσης, αξίζει να οργανώσετε μια καλή εκροή νερού. Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι πρέπει να χειρίζεται μεγάλους όγκους υγρού, άλλωστε, ένας μεγάλος αριθμός οικιακών συσκευών εγκαθίσταται σε σπίτια, για τη λειτουργία των οποίων χρειάζεται νερό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε αυτό το θέμα αξίζει να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια έμπειρων επαγγελματιών που μπορούν να υπολογίσουν τα πάντα σωστά.

Η οργάνωση συστημάτων επικοινωνίας στο εσωτερικό του κτιρίου πραγματοποιείται σύμφωνα με τις απαιτήσεις που παρουσιάζονται από τις υγειονομικές-τεχνικές αρχές. Η επεξεργασία λυμάτων πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο, όπου η επίδραση της βαρύτητας είναι κατάλληλη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό μέρος όπου θα βρίσκεται η αποχέτευση. Για να οργανώσετε μια τέτοια εργασία, θα χρειαστείτε μια ειδική άδεια, η οποία εκδίδεται από τις υγειονομικές υπηρεσίες. Πρέπει επίσης να εξετάσετε προσεκτικά τη διάταξη του λάκκου, όπου θα αποβληθούν τα λύματα..

Μη χρησιμοποιείτε υπονόμους καταιγίδων ή υδάτινα σώματα για αποστράγγιση. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να λάβετε πρόστιμο, καθώς ο υγειονομικός έλεγχος θα αντιδράσει αμέσως σε τέτοιες παραβιάσεις. Μπορεί ακόμη και να κληθείτε στο δικαστήριο από μια εταιρεία κοινής ωφέλειας, καθώς τέτοιες ενέργειες είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Να είστε πολύ προσεκτικοί στη μελέτη αυτών των κανόνων και απαιτήσεων που ισχύουν για την οργάνωση του αποχετευτικού συστήματος σε ιδιωτική περιοχή.

Οι εταιρείες δικτύου που λειτουργούν στην περιοχή σας ενδέχεται επίσης να έχουν ειδικούς κανόνες και απαιτήσεις. Βασικά, οι συνθήκες τους σχετίζονται με τη χρήση οικιακών συσκευών.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε εκ των προτέρων όλες τις σημαντικές αποχρώσεις για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα και δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον.. Υπάρχουν μερικές χρήσιμες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε σωστά τον χώρο σας:

 • μπορείτε να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή διάταξη εάν εγκαταλείψετε τον τυπικό διάδρομο. Μπορείτε να επιλέξετε να μεταφέρετε αυτό το δωμάτιο σε κλειστή βεράντα. Επίσης, μια κατάλληλη επιλογή θα ήταν η εγκατάσταση ενός ευρύχωρου ντουλαπιού, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την πόρτα.
 • μερικοί άνθρωποι προτιμούν να συνδυάζουν την κουζίνα και το σαλόνι σε έναν ενιαίο χώρο. Αυτό θα επεκτείνει το χώρο, καθώς δεν θα υπάρχουν μαζικά χωρίσματα μέσα στη δομή.
 • μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο οργανώνοντας ένα συνδυασμένο μπάνιο. Τα γωνιακά υδραυλικά θα σας βοηθήσουν εδώ, τα οποία δεν θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα είστε άνετοι και ευρύχωροι.

 • είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ενεργά κόγχες, ντουλάπια τοίχου και άλλα πρακτικά έπιπλα, τα οποία θα φιλοξενήσουν τον μέγιστο αριθμό πραγμάτων. Αποφύγετε τα ογκώδη ντουλάπια, καθώς και τις τεράστιες θήκες μολυβιών, καθώς κρύβουν πολύτιμο χώρο.
 • εξοπλίστε ένα ντουλάπι σε συνδυασμό με ένα καμαρίνι. Αυτό είναι ένα καλό μέρος για να αποθηκεύσετε αντικείμενα που δεν φοράτε αυτήν τη στιγμή. Επίσης σε ένα τέτοιο δωμάτιο μπορείτε να αποθηκεύσετε απόθεμα, καθώς και άλλα εργαλεία κατασκευής..

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε πολλά διαμερίσματα με δομικές στήλες. Θα σχεδιαστούν από έμπειρους επαγγελματίες.

Μόνο επαγγελματίες θα μπορούν να υπολογίσουν το βέλτιστο επίπεδο φορτίου, το οποίο θα αποφύγει προβλήματα στο μέλλον..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του σχεδιασμού μιας μονοκατοικίας, μπορούν να επισημανθούν τα ακόλουθα σημεία:

 • το κόστος κατασκευής ενός ιδρύματος δεν είναι πολύ υψηλό, αφού μπορείτε να περιοριστείτε στους απλούστερους τύπους του. Η βάση θα υποστηρίξει εύκολα το βάρος του κτιρίου, οπότε στο μέλλον δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα.
 • μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε στην κατασκευή τοίχων, επειδή δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς να ενισχύσετε τη δομή. Επίσης, δεν περιορίζεστε στη διαδικασία επιλογής του καλύτερου δομικού υλικού για να ολοκληρώσετε τις εργασίες που σας έχουν ανατεθεί.
 • είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργηθεί μηχανική σε ένα κτίριο ενός ορόφου παρά σε ένα πολυώροφο κτίριο. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά οικονομικά και χρόνο για τη διευθέτηση των επικοινωνιών, καθώς και για την οργάνωση του συστήματος θέρμανσης.
 • ο απλός σχεδιασμός μονοκατοικιών συμβάλλει στο γεγονός ότι οι κατασκευαστικές εργασίες απαιτούν πολύ λιγότερο χρόνο.
 • δεν χρειάζεται να χτίσετε μια σκάλα που οδηγεί στον δεύτερο όροφο, γεγονός που καθιστά δυνατή την σημαντική εξοικονόμηση στη διαδικασία κατασκευής.

Εάν δεν χρειάζεστε πάρα πολλά δωμάτια, επιλέξτε ένα σπίτι ενός ορόφου.. Αυτά τα κτίρια έχουν αρκετές αδυναμίες, τις οποίες αξίζει επίσης να αναφέρουμε:

 • ο σχεδιασμός τέτοιων σπιτιών προκαλεί πολλές δυσκολίες, καθώς είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας ελάχιστος αριθμός περιπατητικών δωματίων που προκαλούν δυσφορία.
 • τα κτήρια ενός ορόφου απαιτούν σημαντικό κόστος για τη διευθέτηση της στέγης.
 • είναι δύσκολο να δημιουργήσετε μια διάταξη που θα εξοικονομήσει πολύτιμο χώρο μέσα σε ένα μικρό σπίτι.

Παρά αυτά τα μειονεκτήματα, τα μονοκατοικίες είναι δημοφιλή στους ανθρώπους. Μπορείτε να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα και κόπο για την κατασκευή του.

Στυλιστικός σχεδιασμός

Αν μιλάμε για το στυλ του σπιτιού, τότε υπάρχουν πολλές επιλογές. Σήμερα, τα κτίρια είναι διακοσμημένα σε στυλ που προκαλούν θαυμασμό και απόλαυση. Μπορείτε να επιλέξετε το σωστό εσωτερικό, εστιάζοντας στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας..

8 φωτογραφίες

Μοντέρνο

Αυτή είναι μια πρακτική και λογική επιλογή για τη διακόσμηση ενός ξύλινου σπιτιού. Το εσωτερικό θα πρέπει να περιέχει φυσικές αποχρώσεις, καθώς και φυσικά υλικά. Οι επιθετικοί συνδυασμοί αποχρώσεων είναι ακατάλληλοι εδώ. Επιλέξτε έπιπλα με λείες και προσεγμένες γραμμές. Οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με πίνακες ζωγραφικής από καλλιτέχνες διαφορετικών εποχών. Το μοντέρνο είναι ένα στυλ στο οποίο το παρελθόν είναι αρμονικά συνυφασμένο με το παρόν.

7 φωτογραφίες

Κλασσικός

Στα φινλανδικά και άλλα κτίρια, το κλασικό στυλ θα είναι πάντα win-win. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, είναι κατάλληλα καλούπια από γυψομάρμαρο, μεταξωτές ταπετσαρίες, όμορφες λάμπες και στοιχεία αρχαιότητας. Αξίζει να επιλέξετε απαλές αποχρώσεις που θα δημιουργήσουν μια χαλαρωτική και ζεστή ατμόσφαιρα. Φυσικά, τα έπιπλα είναι κατάλληλα εδώ. από φυσικά υλικά. Ένα μεγάλο ξύλινο κρεβάτι μπορεί να εγκατασταθεί στο υπνοδωμάτιο, άνετες πολυθρόνες στην αίθουσα.

Είναι καλύτερο να τελειώσετε τους τοίχους με τεχνητή πέτρα ή ξύλο, αφού ομοιόμορφες λύσεις πρέπει να εντοπίζονται σε όλες τις εσωτερικές λεπτομέρειες..

Πατάρι

Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον και ασυνήθιστο στυλ που είναι δημοφιλές στις μέρες μας. Είναι κατάλληλο για τη διακόσμηση ενός σπιτιού από κορμούς ή άλλα υλικά. Είναι ένας αρμονικός συνδυασμός βιομηχανικού σχεδιασμού κτιρίων με εξελιγμένες λύσεις. Οι ημιτελείς τοίχοι από τούβλα συμπληρώνονται με βιομηχανικά φωτιστικά. Επίσης, ένα τέτοιο εσωτερικό μπορεί να περιέχει άλλα ενδιαφέροντα “τσιπ”. Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του στυλ, αλλά έχει καθιερωθεί θετικά μεταξύ των οπαδών μη τυποποιημένων λύσεων. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τους βαρετούς και συνηθισμένους εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι στην εποχή μας δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν..

Μινιμαλισμός

Αυτή είναι μια ασυνήθιστη επιλογή που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εσωτερικό. Συχνά μπορεί να δει σε αμερικανικά σπίτια. Εδώ οι συνδυασμένοι χώροι συμπληρώνονται με πανοραμικά παράθυρα. Τα έπιπλα είναι λειτουργικά και πρακτικά. Τα σχήματα των αντικειμένων πρέπει να είναι σαφή και ομοιόμορφα. Κάθε γωνιά του χώρου χρησιμοποιείται ορθολογικά, το οποίο είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη εσωτερική διακόσμηση.

Μπορείτε να επιλέξετε το στυλ της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού που σας ταιριάζει. Πάρτε στα αγγλικά σπίτια και άλλες δομές που θα σας επιτρέψουν να δείξετε φαντασία και δημιουργικότητα.

Το κύριο πράγμα είναι ότι καταλαβαίνετε ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες αυτού ή εκείνου του υλικού. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορείτε να τα συνδυάσετε αρμονικά μεταξύ τους, γεγονός που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τα αποτελέσματα της εργασίας σας..

Ο εσωτερικός σχεδιασμός, υπέρ του οποίου κάνετε την επιλογή σας, πρέπει να εντοπιστεί σε κάθε δωμάτιο μέσα στη δομή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ενιαίο χώρο που θα σας ενθουσιάσει με μια αξεπέραστη εμφάνιση και λειτουργικότητα. Δώστε προσοχή στα χαρακτηριστικά των υλικών που χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο στυλ εσωτερικού χώρου, χρώματα, σχήματα και γραμμές επίπλων. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε την άνεση, καθώς η σωστή ατμόσφαιρα θα βασιλεύει στο σπίτι. Προγραμματιστές που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα για πολλά χρόνια στη σειρά, επισημάνετε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για τη δημιουργία ενός ιδανικού σπιτιού:

 • Τα παράθυρα πρέπει να βρίσκονται στους τοίχους που βλέπουν στην ηλιόλουστη πλευρά της αυλής. Χάρη σε αυτό, το δωμάτιο θα φωτίζεται όλη την ημέρα.
 • τα δωμάτια στα οποία θα ξεκουραστούν οι άνθρωποι θα πρέπει να βρίσκονται στο πίσω μέρος του σπιτιού. Θυμηθείτε ότι η κουζίνα και ο διάδρομος είναι οι κύριες πηγές θορύβου, καθώς και δυσάρεστες οσμές.
 • δεν πρέπει να εξοπλίσετε ένα βρεφονηπιακό σταθμό και ένα υπνοδωμάτιο, των οποίων η έκταση είναι τέτοια ώστε να είναι μικρότερη από 8 τ. Μ.

Η καλύτερη επιλογή θα ήταν το σχήμα του δωματίου, το οποίο μοιάζει με τετράγωνο ή ορθογώνιο. Θυμηθείτε ότι το μήκος και το πλάτος στην περίπτωση επιλογής ορθογώνιου σχήματος δεν πρέπει να διαφέρουν περισσότερο από δύο φορές. Για παράδειγμα, με πλάτος 3 m, το μήκος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 m.

8 φωτογραφίες

Σύγχρονα έργα

Κατά τη διαδικασία σχεδιασμού ενός ιδιωτικού σπιτιού, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη αρκετές χρήσιμες ιδέες που θα σας επιτρέψουν να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να βρείτε την ιδανική επιλογή για κάθε συγκεκριμένη κατάσταση, μελετήστε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά των διαφόρων διατάξεων.

Με δάπεδο στο υπόγειο

Ένα υπόγειο είναι ένα στοιχείο μιας δομής που δεν είναι ένα πλήρες δάπεδο, γι ‘αυτό είναι αδύνατο να διορθωθεί ο χαμηλός αριθμός ορόφων ενός κτιρίου με τη βοήθειά του. Ωστόσο, ο υπόγειος χώρος στο σπίτι σας μπορεί να γίνει άνετος και πρακτικός, με αποτέλεσμα το υπόγειο να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνολικής επιφάνειας της δομής. Αν μιλάμε για υπόγειο σε μονοόροφο σπίτι, τότε πρέπει να το θυμόμαστε αυτό Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι κατάλληλος για την οργάνωση σαλόνων. Ακόμα κι αν έχετε σπίτι τριών υπνοδωματίων, δεν πρέπει να μεταφέρετε ένα από τα δωμάτια στο υπόγειο. Δεν θα μπορείτε να αισθάνεστε άνετα λόγω ανεπαρκούς φωτισμού και έλλειψης επαρκούς εξαερισμού..

Ωστόσο, ακόμη και σε μικρά σπίτια 10×12 τ. m, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλυντήριο ή ένα γυμναστήριο στο πάτωμα του υπογείου. Η οικογένεια θα λάβει νέες ευκαιρίες για άνετη αποθήκευση πραγμάτων, καθώς και για την εγκατάσταση οικιακών συσκευών.

Θυμηθείτε ότι η βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σωληνώσεις, πλυντήρια και γυμναστήριο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ντουλάπια στο υπόγειο για να αποθηκεύσετε πράγματα για τα οποία δεν υπάρχει χώρος στο σπίτι..

Με σοφίτα

Αυτή είναι ακριβώς η επιλογή που είναι ευρέως διαδεδομένη και σε ζήτηση μεταξύ των ανθρώπων. Το κόστος οργάνωσης μιας σοφίτας είναι συχνά ίσο με το κόστος οργάνωσης δύο χώρων σοφίτας. Αυτό είναι επειδή για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για επιπλέον εργασία:

 • θέρμανση του δωματίου.
 • διακόσμηση του δωματίου.
 • διάταξη του συστήματος θέρμανσης.

Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να οργανώσετε σαλόνια στη σοφίτα με άνετες συνθήκες. Έτσι, τα χρήματα που επενδύονται στη διαδικασία επισκευής σίγουρα θα αποδώσουν στο μέλλον. Η σοφίτα, όπως και το υπόγειο, δεν θεωρείται πλήρες δάπεδο. Η χρήσιμη περιοχή εδώ είναι αρκετά μικρή, επομένως δεν θα είναι δυνατή η πλήρης επίλυση του προβλήματος με την έλλειψη χώρου. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα και ποικίλη διάταξη ενός στενού σπιτιού χωρίς μεγάλη προσπάθεια..

Σε ένα σπίτι με τέσσερις ορόφους, μια σοφίτα σίγουρα δεν χρειάζεται, αλλά σε ένα κτίριο ενός ορόφου είναι αναντικατάστατη. Η σοφίτα μπορεί να γίνει ο δεύτερος όροφος στο κτίριο. Εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα μικρό μπάνιο. Ανάλογα με την περιοχή αυτού του ιστότοπου, ένα άτομο μπορεί να επιλέξει ποιο δωμάτιο θα μετακομίσει εδώ..

Μπορεί να υπάρχουν πολλά μικρά υπνοδωμάτια στη σοφίτα. Επίσης, μια αίθουσα ή ένα μπάνιο είναι συχνά εξοπλισμένο εδώ. Μπορείτε να φτιάξετε μπάνιο, ντουλάπι ή άλλα δωμάτια.

Με γκαράζ

Εάν το σπίτι σας έχει μόνο έναν όροφο, μπορείτε ακόμα να έχετε γκαράζ ή εργαστήριο στο σπίτι. Χάρη σε τέτοιες λύσεις, ο πολύτιμος χώρος μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Μια συμμετρική διάταξη είναι κατάλληλη εδώ, η οποία σας επιτρέπει να οργανώσετε σωστά το χώρο, ωστόσο, ορισμένοι κάνουν μια επιλογή υπέρ ενός συγκεκριμένου αριθμού δωματίων, τα οποία είναι διατεταγμένα με αυθαίρετη σειρά..

Εάν μιλάμε για μια συμμετρική έκδοση της διάταξης της δομής, τότε το δωμάτιο γκαράζ πρέπει να διαχωριστεί από τα δωμάτια τύπου κατοικίας. Για τέτοιους σκοπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεφαλαίους τοίχους, οι οποίοι έχουν υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας. Ένα κτίριο σαν αυτό φαίνεται συμμετρικό όταν χωρίζεται στο μισό σε δύο ξεχωριστές ζώνες. Το ένα μέρος θα είναι κατοικημένο και το άλλο – ένα οικόπεδο που έχει αφιερωθεί για τη δημιουργία ενός γκαράζ. Εάν έχετε κάνει μια επιλογή υπέρ της ελεύθερης διαίρεσης του χώρου, τότε το γκαράζ θα γειτνιάσει απλά με έναν από τους τοίχους έξω από το κτίριο..

Να θυμάστε ότι είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε μια διάταξη πολύ προσεκτικά. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η δυνατότητα πρόσβασης στους χώρους όχι μόνο από το δρόμο, αλλά και από την πλευρά της δομής. Έτσι μπορείτε να φτάσετε γρήγορα στο γκαράζ ή στο συνεργείο χωρίς να υποφέρετε από κακές καιρικές συνθήκες..

Για να αυξήσετε τον πολύτιμο χώρο μέσα στο σπίτι σας, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε μία από αυτές τις επιλογές. Μπορείτε να δημιουργήσετε και τα τρία δωμάτια ταυτόχρονα για να απολαύσετε την άνεση και το ζεστό περιβάλλον διαβίωσης.

Ντεκόρ

Πολλά έργα έχουν ολοκληρωθεί με δομικά στοιχεία. Έχουν θετική επίδραση στην αρχιτεκτονική του κτιρίου.. Μεταξύ αυτών των λεπτομερειών, μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθες επιλογές:

 • διακόσμηση παραθύρων στον κόλπο?
 • μπαλκόνια?
 • βεράντες?
 • ταράτσες.

Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία είναι μια επέκταση, η μόνη εξαίρεση είναι το παράθυρο του κόλπου. Τα παραρτήματα χρειάζονται για τη ζεστή εποχή, καθώς παρέχουν την ευκαιρία να χαλαρώσετε σε άνετες συνθήκες, απολαμβάνοντας τα γύρω τοπία. Το καθιστικό μπορεί να οργανωθεί χτίζοντας βεράντα ή βεράντα. Το βράδυ, τέτοιες επεκτάσεις χρησιμοποιούνται για ζεστό τσάι στον κύκλο αγαπημένων προσώπων. Στο μπαλκόνι μπορείτε να χαλαρώσετε, θαυμάζοντας την περιοχή που περιβάλλει το εξοχικό.

Ένα παράθυρο προεξοχής είναι ένα πολύπλοκο στοιχείο που εκτελεί άλλες λειτουργίες. Αυτή είναι μια υπέροχη λεπτομέρεια του εξωτερικού κάθε κατασκευής, αφού το παράθυρο του κόλπου μεταμορφώνει ριζικά τη διάταξη του κτιρίου μέσα στις εγκαταστάσεις. Επίσης, χρησιμοποιώντας ένα παράθυρο στον κόλπο, μπορείτε να κάνετε τη ροή του φυσικού φωτός πιο έντονη, αφού θα εισέλθει ελεύθερα στο σπίτι από το δρόμο. Στα σχέδια με ένα παράθυρο κόλπου στην πλευρά της δομής, μπορείτε να δείτε ότι το κουτί με τις τυπικές παραμέτρους γίνεται πιο ενδιαφέρον, ασυνήθιστο και πρωτότυπο.

Τις περισσότερες φορές, τα παράθυρα του κόλπου προτιμούνται να εγκαθίστανται σε κτίρια που είναι χτισμένα από ξύλο ή πέτρα. Ο τύπος του υλικού εξαρτάται άμεσα από τη μορφή με την οποία θα κατασκευαστεί αυτό το στοιχείο..

Χρήσιμες συμβουλές

Η ανάπτυξη ενός έργου για μια μονοκατοικία είναι μια ενοχλητική και υπεύθυνη επιχείρηση. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, αποφεύγοντας μελλοντικά προβλήματα. Κατά τη διαδικασία της εργασίας, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες για να κάνετε τα πάντα αποτελεσματικά και γρήγορα..

Στην αρχή, πρέπει να αποφασίσετε για τον τόπο στον οποίο θα χτιστεί το σπίτι. Όλες οι σημαντικές αποχρώσεις λαμβάνονται υπόψη εδώ. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε το βάθος των υπόγειων υδάτων, να αποφασίσετε για τη δυνατότητα τοποθέτησης επικοινωνιών, να επιλέξετε το καλύτερο μέρος για την κατασκευή ενός σπιτιού. Σε μια τέτοια κατάσταση ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες είναι σημαντικές, καθώς τα λάθη μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτες συνέπειες στο μέλλον.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να μετρήσετε προσεκτικά τη μελλοντική δομή, χωρίς να χάσετε κάθε λεπτομέρεια. Τις περισσότερες φορές, είναι λάθη στη διαδικασία μέτρησης που κάνουν το περίβλημα να είναι ακατάλληλο για χρήση. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το τετράγωνο, να προσδιορίσετε τη θέση πρόσθετων χώρων, να υπολογίσετε προσεκτικά το μέγεθος της περιοχής. Αυτό θα σας επιτρέψει να χτίσετε ένα σπίτι με βέλτιστες διαστάσεις χωρίς να παραβιάζετε τις βασικές τεχνολογίες κατασκευής..

Φυσικά, κάθε κτίριο πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες του SNiP. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο, χωρίς το οποίο είναι απλώς αδύνατο να τεθεί σε λειτουργία..

Πρέπει επίσης να εντοπιστεί η συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας, διότι διαφορετικά δεν θα δημιουργηθούν άνετες συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι. Επιπλέον, η ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν εδώ μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο..

Όμορφα παραδείγματα

Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από αυτά τα σχέδια σπιτιών. Υπάρχουν πολλά καλά παραδείγματα που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια μοναδική και πρωτότυπη δομή..

Ένα κομψό σπίτι με στέγη που βρίσκεται σε μικρή κλίση θα γίνει το καμάρι σας. Φαίνεται ευπαρουσίαστο και συμπαγές λόγω του αρμονικού συνδυασμού διαφόρων υλικών. Τα μεγάλα παράθυρα που γεμίζουν το κτίριο με φυσικό φως είναι μια άξια προσθήκη στο έργο..

Ένα άλλο ζεστό σπίτι, που αναπνέει με άνεση και ζεστασιά. Το ξύλο που χρησιμοποιείται στη διαδικασία κατασκευής δημιουργεί μια απαράμιλλη ατμόσφαιρα. Η πρόσοψη είναι εμπλουτισμένη με παστέλ χρώμα, που συνδυάζεται αρμονικά με έναν ξύλινο φράκτη που περικλείει τη βεράντα.

Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα ορθολογικής χρήσης του δαπέδου του υπογείου. Μπορείτε να οργανώσετε ένα μικρό γυμναστήριο εκεί τοποθετώντας όλους τους απαραίτητους προσομοιωτές και άλλο εξοπλισμό στο δωμάτιο. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να μετατρέψουν το υπόγειο σε ντουλάπι, το οποίο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διαφόρων ειδών..

Ακόμη και η οροφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ορθολογικά εάν είναι κατασκευασμένη σε επίπεδη μορφή. Είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε. Εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα τζάκι και άλλα στοιχεία με τα οποία μπορείτε να χαλαρώσετε εντελώς, βυθισμένοι στον κόσμο της χαλάρωσης. Μπορεί να είναι μαλακοί καναπέδες, τραπεζάκι σαλονιού, καθώς και άλλα εσωτερικά στοιχεία..

Μια ευρύχωρη βεράντα, η οποία σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε διάφορα έπιπλα, θα είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε. Μπορείτε να χαλαρώσετε σε ένα ζεστό περιβάλλον απολαμβάνοντας το τοπίο που περιβάλλει το σπίτι σας. Χάρη σε αυτό το χόμπι, μπορείτε να συντονιστείτε σε μια ρομαντική διάθεση..

Αυτό το όμορφο σπίτι προσελκύει την προσοχή με την ευπαρουσίαστη εμφάνισή του. Οι γυάλινες πόρτες είναι μεγάλες, οπότε η μέγιστη ποσότητα φυσικού φωτός εισέρχεται στο δωμάτιο. Ο συνδυασμός διαφορετικών αποχρώσεων φαίνεται ενδιαφέρον και ασυνήθιστος. Η δομή φαίνεται φωτεινή ενάντια στο πράσινο τοπίο.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορείτε να οργανώσετε τον εσωτερικό χώρο σε ένα σπίτι από ξύλο. Ένα ζεστό τζάκι και μια εύκολη καρέκλα θα σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε, βυθισμένοι στην αξεπέραστη ατμόσφαιρα της άνεσης στο σπίτι. Με ένα τέτοιο εσωτερικό μπορείτε να αισθανθείτε σαν ένα ευτυχισμένο άτομο..

Όταν επιλέγετε ένα στυλ για τη διακόσμηση του σπιτιού, δώστε προσοχή σε διαφορετικά υλικά. Φαίνονται καλά όταν συνδυάζονται μεταξύ τους, ώστε να μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα με λίγη προσπάθεια. Το τελειωμένο μονοόροφο σπίτι θα είναι όμορφο, άνετο και άνετο.

Θα μάθετε περισσότερα για τις περιπλοκές της διάταξης ενός ορόφου στο παρακάτω βίντεο..