Χαλιά Pom-pom

Τα χαλιά χρησιμεύουν όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό έπιπλο. Συχνά χρησιμοποιούνται για την προστασία των ποδιών από την επαφή με πολύ κρύες επιφάνειες δαπέδου. Έρχονται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και υλικών. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε χαλιά από πομπόν – μια πρωτότυπη προσθήκη στο εσωτερικό.

Αυτά τα προϊόντα θα διακοσμήσουν κάθε δωμάτιο, θα κάνουν την εσωτερική ατμόσφαιρα του σπιτιού πιο άνετη και ευχάριστη..

Ιδιαιτερότητες

Κάθε οικοδέσποινα ξέρει πώς να δημιουργεί άνεση στο σπίτι. Αρκεί να περιβάλλετε τον εαυτό σας με πράγματα που είναι αγαπητά στην καρδιά σας, τα οποία θα σας φτιάξουν τη διάθεση, θα σας κάνουν να χαμογελάσετε. Οι κουρτίνες, η διακόσμηση τοίχων και δαπέδων πρέπει να ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες, να συνδυάζονται μεταξύ τους, να αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά.

Ένα μαλακό χνουδωτό χαλί φτιαγμένο από πομπόν δεν είναι μόνο ένα χαριτωμένο και με καλή διάθεση προϊόν. Αυτό είναι ένα πρακτικό πράγμα που σώζει τους ιδιοκτήτες του από κρύα δάπεδα.. Μια τέτοια επίστρωση θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη σε παιδικό δωμάτιο.. Προς έκπληξη πολλών, ένα τέτοιο χαλί συλλέγει τόση σκόνη όσο και τα χαλιά από άλλα υλικά, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Και για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη βρωμιά, απλώς πλύνετε το χαλί στο πλυντήριο..

Τα χαλιά Pom-pom είναι καλά στο ότι μπορούν να έχουν ποικιλία μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων. Τα πομπόν βρίσκονται από κλωστές πλεξίματος και αποκόμματα υφάσματος. Σε κάθε περίπτωση, ένα προϊόν κατασκευασμένο από τέτοια στοιχεία δεν θα είναι μόνο όμορφο, αλλά και μοναδικό, αφού δεν μπορούν να υπάρχουν δύο πανομοιότυπα χαλιά από πομπόν..

Πλεονεκτήματα των χαλιών pom-pom:

  • έχουν τελείως διαφορετικά μεγέθη και σχήματα: γεωμετρικά σχήματα, προϊόντα με τη μορφή ζώων και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, παραμύθια.
  • ο συνδυασμός πομ-πομ διαφορετικών διαμέτρων δημιουργεί το εφέ ενός τρισδιάστατου προϊόντος.
  • παρουσιάζεται σε μια ευρεία παλέτα χρωμάτων.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας?

Μπορείτε να αγοράσετε ένα χαλί pom-pom ή να το φτιάξετε μόνοι σας. Και παρόλο που δεν υπάρχουν πολλές δυσκολίες σε μια τέτοια εργασία, χρειάζεται πολύς χρόνος για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο..

Αυτό δεν είναι ένα μονοήμερο έργο, οπότε πρέπει να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων για το γεγονός ότι θα πρέπει να περάσετε πολλά βράδια σε αυτήν την εργασία..

Για να φτιάξετε ένα χνουδωτό χαλί, θα χρειαστείτε:

  • Δύο κομμάτια υφάσματος 50 εκ.
  • Βαμβακερό μαλλί για γέμιση.
  • Κλωστή και ραπτομηχανή.
  • Νήματα διαφορετικών χρωμάτων και δομών.
  • Ψαλίδι.
  • Βελόνα.

Το πρώτο στάδιο της εργασίας είναι το ράψιμο της βάσης του χαλιού. Οπτικά, αυτό είναι το απλούστερο αντικείμενο που αποτελείται από ύφασμα και βαμβάκι, ή, πιο απλά, ένα μαξιλάρι. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια άλλη μορφή δαπέδου, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε ένα χαλί σε σχήμα πεταλούδας ή λουλουδιού για παιδικό δωμάτιο, να κόψετε το περίγραμμα μιας τίγρης με τη μορφή δέρματος ζώου από το ύφασμα στο σαλόνι και καλύψτε το ζώο.

Οι περικοπές υφάσματος γεμισμένες με βαμβάκι δεν είναι ραμμένες εντελώς, πρέπει να αφήσετε μια τρύπα 10 εκατοστών έτσι ώστε το προϊόν να μπορεί να γυρίσει την κατάλληλη στιγμή.

Ακολουθεί η διαδικασία ραψίματος σε πομ-πομ. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμες μπάλες οποιουδήποτε χρώματος και απόχρωσης που σας αρέσουν ή μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας. Αυτή η επιλογή είναι πιο χρονοβόρα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα δώσει στη χειροτέχνη μέγιστη ευχαρίστηση..

Αν θέλετε το χαλί να είναι πολύ πλούσιο, πρέπει να ράψετε όσο το δυνατόν περισσότερα πομ-πομ και να τα ράψετε κοντά το ένα στο άλλο. Τα πομ-πομ πρέπει να πηγαίνουν στις άκρες έτσι ώστε να μην φαίνεται η υφασμάτινη βάση του χαλιού.

Αφού στερεώσετε τα πομ-πομ, πρέπει να κάνετε μερικές τελευταίες πινελιές, να αφαιρέσετε όλες τις παρατυπίες. Μαλακό δάπεδο τελειωμένο!

Μικρό μυστικό: αν διορθώσετε αρκετές σειρές πομ-πομ μαζί, μπορείτε να πάρετε ένα πρωτότυπο μαλακό Οθωμανό για καθιστή θέση.

Ένα χαρακτηριστικό των χαλιών από πομπόν είναι ότι είναι ευχάριστο να φτιάχνονται όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και για να τα χαρίσετε στους αγαπημένους σας. Εάν, ωστόσο, για κάποιο λόγο, δεν ήταν δυνατό να φτιάξετε προσωπικά μια ενδιαφέρουσα επένδυση δαπέδου, μπορείτε να την αγοράσετε σε ένα θεματικό κατάστημα που ειδικεύεται σε πρωτότυπα αναμνηστικά και μη τυπικά αντικείμενα διακόσμησης..

Για έναν άλλο τρόπο να φτιάξετε ένα χαλί pom-pom μόνοι σας, δείτε το επόμενο βίντεο

Τοποθετήστε στο εσωτερικό

Το τελειωμένο μαλακό δάπεδο μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Ένα μεγάλο προϊόν φωτεινών χρωμάτων θα διακοσμήσει ένα φυτώριο, σε πιο ήρεμα χρώματα είναι κατάλληλο για ένα σαλόνι.

Το κύριο πράγμα είναι να μην το παρακάνετε και να βρείτε ένα μέσο στη χρωματική παλέτα του προϊόντος και στο εσωτερικό του δωματίου..

Μικρά χαλιά θα ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας του πλοιάρχου ή θα “συναντήσουν” τους ιδιοκτήτες τους στο χολ.

Φωτεινά pom-pom pom-poms μεσαίου μεγέθους θα εξυπηρετήσουν τέλεια σε παιδικό δωμάτιο. Το μαλακό κρεβάτι θα γίνει παιχνίδι και άνετο κάθισμα. Οι ενήλικες θα μπορούν να παρακολουθούν ήρεμα το παιχνίδι των αγαπημένων τους παιδιών, χωρίς να ανησυχούν ότι το παιδί μπορεί να κρυώσει ενώ κάθεται στο κρύο πάτωμα.

Κριτικές

Τα μάλλινα χαλιά pom-pom είναι συνήθως πολύ θετικά για τα χαλιά, ειδικά για τα άτομα που έχουν μικρά παιδιά. Οι γονείς λένε ότι αυτά δεν είναι μόνο όμορφα προϊόντα. Οι ενήλικες τους αρέσουν για την ευελιξία τους. Εκτελώντας διακοσμητική λειτουργία, τέτοια καλύμματα δαπέδου προστατεύουν τα παιδιά από υποθερμία. Ξοδεύοντας χρόνο σε έναν μαλακό καμβά, τα παιδιά δεν θα παγώσουν ποτέ. Επίσης, σε ένα δωμάτιο με αυθεντικό χαλί, τα παιδιά δεν θα βαρεθούν. Τα μαλακά πολύχρωμα πομ-πομ θα αντικαταστήσουν κάθε βελούδινο παιχνίδι.

Ωστόσο, υπάρχουν και αντίπαλοι στη χρήση χαλιών pom-pom. Μερικοί είναι πεπεισμένοι ότι τα χνουδωτά σβώλοι δεν είναι παρά αντικείμενα που συλλέγουν σκόνη, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελούν πηγές ρύπανσης και μπορούν να προκαλέσουν επίθεση αλλεργικού βήχα..