Καουτσούκ χαλάκια μπάνιου

Τα ελαστικά χαλιά στο μπάνιο έχουν αγαπηθεί από καιρό από τους πελάτες λόγω της ευκολίας και της πρακτικότητάς τους. Ένα τόσο απλό πράγμα έχει μια σειρά από θετικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την ασφάλεια της χρήσης του..

Ιδιαιτερότητες

Το μπάνιο είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο δωμάτιο σε διαμέρισμα ή σπίτι, ειδικά παρουσία μικρών παιδιών, γιατί στο μπάνιο δεν κάνουν μόνο ντους, αλλά διασκεδάζουν και τα μικρά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει απλώς μια τεράστια επιλογή τέτοιων αξεσουάρ μπάνιου στα καταστήματα..

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ελαστικών χαλιών:

 • Μην παραμορφώνεστε.
 • Δεν καταστρέφονται όταν εκτίθενται σε οικιακές χημικές ουσίες.
 • Έχουν πυκνή δομή.
 • Εύκολος καθαρισμός?
 • Μην βραχείτε ή απορροφήσετε υγρασία.
 • Ανθεκτικό στη φθορά.
 • Γρήγορο στέγνωμα της επιφάνειας.
 • Αντιολισθητικό σε λείες επιφάνειες.
 • Διαθέτει διηλεκτρικές ιδιότητες για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας.

Επίσης, τα χαλιά είναι ανθεκτικά σε λεκέδες διακοσμητικών καλλυντικών και δεν είναι εμποτισμένα με αρωματοποιία. Επιπλέον, αντιβακτηριακοί παράγοντες προστίθενται στη σύνθεση ορισμένων ελαστικών χαλιών..

Αυτό είναι ιδιαίτερα πρακτικό για δημόσιες σάουνες και ντους, καθώς αποτρέπει τη μόλυνση από μύκητες.

Για να κάνουν το μπάνιο των παιδιών πιο ενημερωτικό και ενδιαφέρον, οι κατασκευαστές παράγουν προϊόντα που μπορούν να αλλάξουν χρώμα ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού. Υπάρχουν επίσης μοντέλα που αλλάζουν χρώμα όταν πέφτει υγρασία πάνω τους. Το πιο δημοφιλές με διαφορά είναι το χαλί, το οποίο αλλάζει χρώμα από ανοιχτό σε κόκκινο αίματος..

Ποικιλίες

Οι κατασκευαστές αυτού του αξεσουάρ μπάνιου έχουν επιτύχει την τελειότητα στην κατασκευή πρωτότυπων και πολύχρωμων μοντέλων, μαζί με τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά..

Οι πιο συνηθισμένοι και απαιτητικοί τύποι χαλιών:

 • Παιδιά;
 • Αντικραδασμική?
 • Αντιολισθητικό;
 • Μασάζ.

Μωρό

Το πράγμα είναι απλά αναντικατάστατο όταν λούζετε μωρά και παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα ελαστικά μοντέλα εξασφαλίζουν ασφάλεια όταν κινείστε στο κάτω μέρος της μπανιέρας, έτσι ώστε το μωρό να μην γλιστράει ακόμη και κατά τη διάρκεια ενεργού και κινητού παιχνιδιού.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ των παιδικών μοντέλων:

 • Αντιολισθητικό;
 • Κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά με ποικιλία αποχρώσεων και έντονες εκτυπώσεις.
 • Εξοπλισμένο με βεντούζες στην κάτω πλευρά του στρώματος, που εγγυάται την ισχυρή πρόσφυσή του στην επιφάνεια.

Αυτά τα χαλιά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στην τουαλέτα ή σε μέρη όπου το δάπεδο έχει συρόμενη επιφάνεια..

Ένα καλά επιλεγμένο χαλί θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι κολύμβησης από μόνο του. Ως εκ τούτου, ειδικά για παιδιά, παράγονται χαλιά με σπυρωτές επιφάνειες, με την εικόνα των αγαπημένων τους χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων ή απλά με αντίθεση φωτεινών χρωμάτων. Για πιο αξιόπιστη πρόσφυση του λαστιχένιου στρώματος στην επιφάνεια, συνιστάται να το τοποθετήσετε πριν γεμίσετε απευθείας το λουτρό με νερό.

Μασάζ

Τα μοντέλα διακρίνονται από μια ειδική επιφάνεια που έχει αποτέλεσμα μασάζ στα πόδια. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία παρόμοιων χαλιών – από κλασικά σχήματα έως επιλογές με τη μορφή ποδιού ή ψαριού.

Ιδιαιτερότητες:

 • Κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή μετά το ντους, το χαλάκι έχει χαλαρωτική επίδραση στα πόδια και κάνει μασάζ στα απαραίτητα σημεία.
 • Έχει αντιολισθητικές ιδιότητες.
 • Ανάλογα με το επιθυμητό εφέ μασάζ, μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν με τον απαιτούμενο αριθμό και μέγεθος κυρτών τμημάτων.

Τα στρώματα μασάζ είναι επίσης κατασκευασμένα από καουτσούκ, αλλά είναι σημαντικά κατώτερα από το καουτσούκ όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Μπορούν να τοποθετηθούν στην μπανιέρα, στο ντους και ακόμη και ακριβώς μπροστά από τις διαδικασίες νερού..

Οι θεραπευτικές ιδιότητες τέτοιων προϊόντων είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην επιφάνεια των ποδιών, η οποία έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα στο σύνολό του. Μπορείτε να αγοράσετε μοντέλα με κυρτές επιφάνειες, στυλιζαρισμένες στην εμφάνιση και αισθήσεις όπως άμμο ποταμού, κοχύλια ή πέτρες. Πωλούνται σε ποικιλία χρωμάτων..

Συστάσεις για χρήση:

 • Πρόληψη και θεραπεία επίπεδων ποδιών.
 • Σύνθετο μασάζ για αντανακλαστικά σημεία του ποδιού.
 • Ενισχυτική επίδραση στους μύες και τους συνδέσμους του αστραγάλου.

Αντικραδασμική

Είναι χαλιά από καουτσούκ για την αποφυγή ολίσθησης επίπλων και οικιακών συσκευών. Βασικά, χρησιμοποιείται για να μειώσει το θόρυβο κατά τη λειτουργία του πλυντηρίου, εκτός από το να στερεώνει με ασφάλεια τα πόδια του στην επιφάνεια του δαπέδου. Λόγω της χρήσης τέτοιων χαλιών στην καθημερινή ζωή, η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού αυξάνεται και τα νοικοκυριά δεν υποφέρουν από υπερβολικούς κραδασμούς και ήχους.

Τα αντικραδασμικά χαλιά έχουν εντυπωσιακό μέγεθος και πυκνότητα, γεγονός που παρατείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. πρέπει να σημειωθεί ότι η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του ελαστικού εξαρτάται επίσης από τη σωστή και τακτική συντήρησή του. Επιπλέον, τα ειδικά χαλιά εξακολουθούν να είναι ικανά να παραμορφώνονται κάτω από το βάρος των πλυντηρίων, επομένως συνιστάται να τα αλλάξετε εάν είναι απαραίτητο για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις..

Αντιολισθητικό

Perhapsσως αυτό είναι το πιο κοινό μοντέλο, επειδή αυτός ο τύπος προϊόντος είναι πολύ ευέλικτος. Τα αντιολισθητικά χαλάκια είναι κατάλληλα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, καθώς και για ηλικιωμένους. Τα μεγέθη χαλιών κυμαίνονται από μικρά έως άσεμνα μεγάλα. Η πιο αξιόπιστη είναι η κατασκευή λαστιχένιας βάσης με βεντούζες..

Οι κατασκευαστές παράγουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων από καουτσούκ για κάθε γούστο και χρώμα. Έτσι, δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα μοντέλο για μπανιέρα, τουαλέτα ή ντουζιέρα. Και οι διάφορες μορφές χαλιών επιτρέπουν τη χρήση τους ως διακοσμητικό σχέδιο του δωματίου..

Πού να κοιμηθώ?

Perhapsσως, απαιτείται ειδική θέση για τοποθέτηση μόνο για αντικραδασμικά μοντέλα προϊόντων. Μετά από όλα, το πλυντήριο καταλαμβάνει μια ορισμένη περιοχή του δωματίου.

Οι υπόλοιποι τύποι χαλιών μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος βολικό για τον ιδιοκτήτη. Για παράδειγμα, τα χαλιά τοποθετούνται τόσο στην μπανιέρα (δίσκος ντους) όσο και μπροστά από αυτήν. Τέτοια μέτρα εφαρμόζονται για την αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών κατά τη διάρκεια και μετά τη λήψη διαδικασιών νερού. Αυτή η απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική παρουσία μικρών παιδιών και ηλικιωμένων. Το ελαστικό προϊόν θα βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας και θα αποτρέψει την ολίσθηση των ποδιών.

Τα ελαστικά χαλιά για το μπάνιο μπορούν να αγοραστούν με τη μορφή ρολών, τα οποία σας επιτρέπουν να τα απλώσετε σε μονολιθικό στρώμα σε ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου ή ακόμα και στην μπανιέρα. Αυτή η επιλογή είναι βολική και θα κοστίσει λίγο λιγότερο από την αγορά πολλών ξεχωριστών προϊόντων..

Φροντίδα

Ο πιο σημαντικός κανόνας για τη διατήρηση της αρχικής εμφάνισης και της αντοχής του προϊόντος είναι η τακτική συντήρηση. Για να γίνει αυτό, αρκεί να αφαιρέσετε την υγρασία από την επιφάνεια του στρώματος μετά από διαδικασίες νερού. Έτσι, αρκεί να σκουπίσετε το στρώμα δαπέδου με ένα στεγνό πανί και να στεγνώσετε το προϊόν από το μπάνιο. Ωστόσο, δεν πρέπει να τοποθετείτε λάστιχα από καουτσούκ κοντά στη θέρμανση και τις ηλεκτρικές συσκευές. Διαφορετικά, το χαλί μπορεί να παραμορφωθεί και να βγάλει δυσάρεστες οσμές..

Τα χαλιά είναι πολύ καλά στην απορρόφηση οσμών, για παράδειγμα, ο καπνός του τσιγάρου, οπότε αξίζει να καθαρίζετε το προϊόν με ειδικό απορρυπαντικό οσμής περίπου μία φορά το μήνα.

Οι κανόνες για τη φροντίδα των χαλιών από καουτσούκ είναι αρκετά απλοί και η τήρησή τους εξασφαλίζει ανθεκτικότητα και διατηρεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος στο κατάλληλο επίπεδο..

Κόστος προϊόντος

Η τιμή εξαρτάται άμεσα από το υλικό, τη μάρκα και την περιοχή του χαλιού. Έτσι, για παράδειγμα, ένα τυπικό ελαστικό χαλί σε ένα κατάστημα υλικού θα κοστίσει στους πελάτες από 150 ρούβλια. Τέτοια μοντέλα είναι κατασκευασμένα από μία απόχρωση καουτσούκ χαμηλής ποιότητας. Τα χαλιά μπορούν να είναι με ή χωρίς βεντούζες.

Τα προϊόντα με ασυνήθιστη επιφάνεια (για παράδειγμα, τραχιά) είναι πολύ πιο ακριβά. Μασάζ και αντιολισθητικά αντιολισθητικά χαλάκια μπορούν να αγοραστούν για χίλια ρούβλια ή περισσότερα. Τα επώνυμα χαλιά από καουτσούκ υψηλής ποιότητας θα κοστίσουν στους αγοραστές τουλάχιστον 3.000 ρούβλια. Αλλά τα προϊόντα που κατασκευάζονται κατά παραγγελία και τα χαλιά σχεδιαστών θα κοστίσουν πολύ περισσότερο..

Έτσι, πριν επιλέξετε έναν ή έναν άλλο τύπο ελαστικού στρώματος για το μπάνιο, θα πρέπει να αποφασίσετε για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ποιοτικά προϊόντα με βεντούζα. Τέτοια μοντέλα θα διαρκέσουν περισσότερο και θα ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη με την εμφάνισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Μπορείτε να δείτε αν χρειάζεστε ένα λαστιχένιο χαλάκι στο μπάνιο και πόσο βολικό είναι στο επόμενο βίντεο..