Εγκατάσταση επεκτάσεων στην πόρτα

Η εγκατάσταση των εισόδων και των εσωτερικών θυρών δεν μπορεί πάντα να γίνει ομαλά. Το πλαίσιο της πόρτας και το πάχος του τοίχου στο δωμάτιο μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ειδική εγκατάσταση πρόσθετων στοιχείων στην πόρτα. Τι είναι και πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε σωστά αυτά τα στοιχεία θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο..

Ιδιαιτερότητες

Πριν προχωρήσετε στην περιγραφή των χαρακτηριστικών μιας τέτοιας διαδικασίας όπως η εγκατάσταση επεκτάσεων, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με το τι είναι και σε τι χρησιμοποιούνται γενικά. Το Dobor είναι μια ειδική λωρίδα από ξύλο ή MDF, με την οποία μπορείτε να ισοπεδώσετε το πάχος του πλαισίου της πόρτας και του ίδιου του τοίχου. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε θα είναι ορατό ένα κενό μεταξύ του πλαισίου και του τοίχου, το οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του ίδιου του φύλλου της πόρτας. Μια τέτοια συσκευή είναι προσαρτημένη στην κορυφή της δομής της πόρτας..

Το κύριο χαρακτηριστικό της εγκατάστασης πρόσθετων στοιχείων στην πόρτα είναι ότι πραγματοποιείται από την αντίθετη πλευρά στους μεντεσέδες της πόρτας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο καμβάς ανοίγει και κλείνει ελεύθερα. Το δεύτερο χαρακτηριστικό έγκειται στο γεγονός ότι ακόμη και κατά την εγκατάσταση αυτών των τμημάτων, είναι απαραίτητο να αφήσετε ένα κενό 2 mm μεταξύ της κορυφής της ίδιας της πόρτας και του πλαισίου της.

Εάν οι προεκτάσεις παρεμβαίνουν στο άνοιγμα της πόρτας, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ειδικά υποστρώματα στην πλευρά των μεντεσέδων, δίπλα στις πλαγιές. Πριν τα εγκαταστήσετε, πρέπει να αφαιρέσετε το επάνω στρώμα γύψου..

Και μια ακόμη δυσκολία έγκειται στην επιλογή των ίδιων των προϊόντων. Είναι καλύτερο να αγοράσετε τα προϊόντα που είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με το ίδιο το φύλλο πόρτας και το πλαίσιο του.

Μια απρόσεκτη στάση σε αυτά τα χαρακτηριστικά θα οδηγήσει απλά στο γεγονός ότι τα ίδια τα εξαρτήματα θα φθαρούν γρήγορα ή θα σπάσουν. Η δομή της πόρτας θα αρχίσει να κρεμάει και να παραμορφώνεται. Είναι επιτακτική ανάγκη μετά από άμεση εγκατάσταση, να χειριστείτε προσεκτικά την ίδια την προσθήκη. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα προστατευτικό παλτό, βερνίκι επίπλων ή χρώμα του σωστού μεγέθους..

Η εγκατάσταση των ίδιων των πρόσθετων, καθώς και η μετέπειτα ολοκλήρωσή τους, στην πραγματικότητα, απαιτούν λίγο χρόνο. Αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι ο τύπος αυτού του προϊόντος ήταν σωστά επιλεγμένος.

Θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι η χρήση τέτοιων τμημάτων επιτρέπει όχι μόνο να ισοπεδώσει το πάχος του κουτιού και των τοίχων, αλλά και να σχεδιάσει όμορφα την ίδια την πόρτα..

Προβολές

Σήμερα, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι αξεσουάρ πόρτας:

 • Τυπικό ή κανονικό πρόσθετο είναι μια κανονική λωρίδα, η οποία μπορεί να κοπεί με καπλαμά, ή χωρίς αυτήν. Αυτή είναι η απλούστερη έκδοση αυτού του προϊόντος, η οποία, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα από τον εαυτό σας. Το τυπικό πλάτος αυτού του τύπου είναι από 100 έως 200 mm.
 • Τηλεσκοπικός φράχτης είναι μια βελτιωμένη έκδοση της προηγούμενης έκδοσης. Η διαφορά έγκειται στην προφανή ομοιότητα με το clapboard. Κάθε στοιχείο μιας τέτοιας συναρμολόγησης συναρμολογείται σαν παζλ, χάρη στην παρουσία, αφενός, ενός ειδικού αυλακιού, και αφετέρου, ενός μικρού αγκάθι. Είναι αυτός ο σχεδιασμός που σας επιτρέπει να σχεδιάσετε όμορφα μια πόρτα οποιουδήποτε μεγέθους. Το πλάτος της τηλεσκοπικής προέκτασης κυμαίνεται από 90 έως 150 mm.
 • Συνδυασμένη προσθήκη πήρε το όνομά του όχι μόνο επειδή σας επιτρέπει να εξισώνετε το πάχος του πλαισίου της πόρτας και του τοίχου, αλλά παίζει επίσης το ρόλο ενός περιβλήματος. Στην εμφάνιση, είναι μια γωνία με άκρα για στερέωση. Ο ίδιος σχετίζεται άμεσα με τη δομή της πόρτας, δηλαδή το πλαίσιο.

Πώς να επιλέξετε?

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τόσες πολλές ποικιλίες αυτού του προϊόντος, είναι συχνά δύσκολο για τους απλούς ανθρώπους να επιλέξουν τον πιο κατάλληλο τύπο του..

Για να μην απογοητευτείτε από την αγορά και έτσι ώστε κατά την εγκατάσταση του πρόσθετου να μην υπάρχουν δυσκολίες, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένες αποχρώσεις:

 • Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί το πλάτος της ίδιας της εξώθησης. Για να είναι ακριβής αυτός ο δείκτης, πρέπει να γίνουν μετρήσεις σε πολλά σημεία στο επάνω μέρος της ίδιας της πόρτας, στη δεξιά και αριστερή πλευρά..
 • Το μήκος της επέκτασης πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μήκος του ίδιου του χάσματος. Τα επιπλέον εκατοστά, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να αφαιρεθούν σε λίγα δευτερόλεπτα.
 • Εάν η εγκατάσταση αυτών των τμημάτων θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα, τότε όλα τα απαραίτητα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των προσθηκών, θα πρέπει να αγοραστούν με μικρό περιθώριο. Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε σε περίπτωση τυχόν δυσλειτουργιών, να μπορείτε να πραγματοποιήσετε αμέσως την εγκατάσταση σωστά και να μην σταματήσετε την εργασία και να επιστρέψετε στο κατάστημα..
 • Τα Dobras πρέπει να επιλέγονται στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων με το ίδιο το πλαίσιο και το φύλλο της πόρτας. Θα είναι ακόμα καλύτερα αν όχι μόνο έχουν το ίδιο χρώμα, αλλά είναι επίσης κατασκευασμένα από παρόμοια υλικά..
 • Όταν επιλέγετε αξεσουάρ για εσωτερικές πόρτες και ατσάλινα φύλλα εισόδου, πρέπει να τηρείτε τις ίδιες συστάσεις. Η επιλογή θα είναι η ίδια, αλλά η εγκατάσταση θα είναι ελαφρώς διαφορετική..
 • Το Dobory είναι ένα προϊόν που δεν αξίζει να το εξοικονομήσετε. Η ποιότητά του θα καθορίσει όχι μόνο τη γενική εμφάνιση της πόρτας, αλλά και τη διάρκεια της υψηλής ποιότητας λειτουργίας της ίδιας της πόρτας.

Οι έμπειροι ειδικοί συνιστούν να αγοράζετε πρόσθετα αμέσως με το κουτί. Για να γίνει αυτό, πρέπει να μετρήσετε το πλάτος του ίδιου του τοίχου. Μόνο αν το πάχος του είναι μικρότερο από 80 cm θα χρειαστούν.

Πώς να υπολογίσετε?

Πριν πάτε στο κατάστημα και επιλέξετε τα κατάλληλα πρόσθετα, πρέπει να υπολογίσετε σωστά τον απαιτούμενο αριθμό. Για να μην χρειαστεί να τρέξετε ξανά μετά το τμήμα που λείπει κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ή, αντίθετα, να πετάξετε τα υπολείμματα, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά τον απαιτούμενο αριθμό τους.

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε ότι το ύψος των επεκτάσεων προέρχεται από το ύψος των θυρών. Αν μιλάμε για φύλλα πόρτας τυπικού μεγέθους, τότε το ύψος τους είναι 2000 m, το ύψος της προσθήκης σε αυτή την περίπτωση θα είναι το ίδιο. Αλλά πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο πλάτος αυτών των προϊόντων, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται στην περιοχή των 50-500 mm. Το ύψος τους μπορεί επίσης να είναι διαφορετικό..

Για να αποφύγετε μια λανθασμένη αγορά, ο υπολογισμός του απαιτούμενου αριθμού πρόσθετων και των μεγεθών τους πρέπει να πραγματοποιηθεί σε διάφορα στάδια:

 • Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα ειδικό αυλάκι στο κουτί του μελλοντικού φύλλου πόρτας, στο οποίο θα εγκατασταθεί η επέκταση. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο, επειδή πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το συστατικό προϊόν θα εισαχθεί σε αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειωθεί επίσης σε μέγεθος..
 • Οπλισμένο με μεζούρα, πρέπει να το τοποθετήσετε στο σημείο όπου έρχεται σε επαφή με το κουτί. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί η προκύπτουσα απόσταση, θα δείξει την άκρη του τοίχου. Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι τοίχοι σε οποιοδήποτε δωμάτιο δεν είναι σχεδόν ποτέ, οπότε οι μετρήσεις πρέπει να λαμβάνονται αρκετές φορές, τόσο από δεξιά προς τα αριστερά, όσο και αντίστροφα. Αλλά μετρήστε το σωστό μόνο στην κορυφή.
 • Η βάση του μεγέθους της μελλοντικής προσθήκης θα γίνει η μεγαλύτερη απόσταση. Εάν είναι λίγο ευρύτερο, μπορεί εύκολα να περιοριστεί στο επιθυμητό πλάτος..

Εάν οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια εποχή που το παλιό κουτί δεν είχε ακόμη αποσυναρμολογηθεί, στο κατάστημα, όταν αγοράζετε ένα κουτί πρόσθετων, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το πλάτος της δομής της πόρτας από την ληφθείσα τιμή.

Μπορεί να υποτεθεί ότι το πλάτος του τοίχου είναι 200 ​​mm και το αγορασμένο κουτί έχει πλάτος 75 mm. Αποδεικνύεται ότι η πρόσθετη σανίδα πρέπει να έχει πλάτος 125 mm. Είναι ακόμα καλύτερο να αγοράσετε ένα πρόσθετο πλάτους 200 mm και να κόψετε όλα όσα θα είναι περιττά κατά την εγκατάσταση.

Βάση

Αφού γίνουν όλες οι μετρήσεις και αγοραστούν τα απαραίτητα εξαρτήματα και εργαλεία, μπορείτε να αρχίσετε να εγκαθιστάτε αξεσουάρ μόνοι σας. Ταυτόχρονα, πρέπει να τοποθετηθούν λίγο διαφορετικά, ανάλογα με τον τύπο της προσθήκης τους..

Κανονικός

Εδώ, με τη σειρά του, υπάρχει επίσης μια μικρή διαίρεση. Υπάρχουν επεκτάσεις με αυλάκωση και υπάρχουν και χωρίς αυτήν. Κάθε περίπτωση έχει τις δικές της αποχρώσεις..

Πρώτον, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε και να ασφαλίσετε το μπλοκ πόρτας με υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία και μόνο μετά από αυτό προχωρήστε απευθείας στην εγκατάσταση:

 • Εάν το κουτί διαθέτει αυλάκι για την προσθήκη, πρέπει να καθαριστεί καλά από τυχόν εσωτερικές βρωμιές και συντρίμμια, καθώς μπορεί να επηρεάσουν την ομαλή εγκατάσταση του προϊόντος..
 • Η επάνω γραμμή εισάγεται τώρα για προκαταρκτική αξιολόγηση και γίνονται τα απαραίτητα σημάδια, τα οποία στη συνέχεια συνδέονται σε μια γραμμή. Σύμφωνα με τις σημάνσεις, η σανίδα και οι πλευρικές επεκτάσεις κόβονται.
 • Τώρα αυτά τα συστατικά εισάγονται στην αυλάκωση, ισοπεδώνονται και γεμίζονται απαλά με αφρό πολυουρεθάνης από πάνω..
 • Εάν δεν υπάρχουν πρόσθετες αυλακώσεις, τότε μπορούν να συνδεθούν απευθείας στις ράβδους που είναι στερεωμένες στον τοίχο. Τα στοιχεία των πρόσθετων στερεώνονται με βίδες αυτοεπιπεδώματος στις ράβδους στην ίδια απόσταση. Στη συνέχεια, η ράγα γεμίζεται, αλλά μόνο από έξω, και ήδη τα ίδια τα πρόσθετα είναι προσαρτημένα σε αυτό.

Perhapsσως η περιγραφή μιας τέτοιας διαδικασίας να είναι λίγο ακατανόητη, αλλά ξεκινώντας να χρησιμοποιείτε αυτές τις συμβουλές στην πράξη, μπορείτε εύκολα να πειστείτε για το αντίθετο..

Τηλεσκοπικός

Αυτή η διαδικασία δεν έχει σημαντικές διαφορές στην εφαρμογή. Το μόνο πράγμα είναι ότι θα είναι απαραίτητο να αυξηθεί η προσφορά σταδιακά και όχι αμέσως, όπως στην πρώτη επιλογή. Και όμως, μια τέτοια διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, γιατί κάθε επόμενη σανίδα μπορεί να τοποθετηθεί μόνο αφού στεγνώσει εντελώς ο αφρός πολυουρεθάνης στην προηγούμενη σανίδα..

Η τεχνολογία για την εκτέλεση της εργασίας θα έχει ως εξής:

 • Καθαρισμός του αυλακιού από εσωτερική βρωμιά.
 • Η πρώτη σανίδα εισάγεται στην αυλάκωση προσαρμογής και πραγματοποιείται η σωστή σήμανση..
 • Τα μέρη κόβονται για να τους δώσουν το επιθυμητό μέγεθος.
 • Τώρα η πρώτη προέκταση εισάγεται στην αυλάκωση και γεμίζει με αφρό πολυουρεθάνης.
 • Αφού στεγνώσει ο αφρός, επαναλάβετε το τέταρτο βήμα μέχρι να εγκατασταθούν όλες οι επεκτάσεις.

Μερικοί άνθρωποι, για να εξοικονομήσουν χρόνο, συνδέουν πρώτα όλες τις πρόσθετες λωρίδες μεταξύ τους και στη συνέχεια τοποθετούν εντελώς την ασπίδα στο αυλάκι. Αυτό δεν συνιστάται αν δεν είστε επαγγελματίας κατασκευαστής..

Διαφορετικά, θα εμφανιστούν κενά μεταξύ των πτερυγίων, τα οποία θα πρέπει να εξαλειφθούν με την εκ νέου επεξεργασία όλης της εργασίας..

Σε συνδυασμό

Είναι ευκολότερο να καλύψετε την πόρτα με τη βοήθεια τέτοιων εξαρτημάτων. Δεν χρειάζεται να στερεωθούν χρησιμοποιώντας αφρό πολυουρεθάνης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να οδηγήσετε τις σανίδες στους κόλπους του κουτιού. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει ξεκινώντας από την κορυφή της δομής της πόρτας, προσαρμόζοντας τη στεγανότητα της σύνδεσης στα πλευρικά τοιχώματα των αρμών.

Σε γενικές γραμμές, η εγκατάσταση τέτοιων εξαρτημάτων στην πράξη διαρκεί όχι περισσότερο από μισή ώρα ελλείψει κατάλληλων δεξιοτήτων και όχι περισσότερο από 15 λεπτά με την υπάρχουσα εμπειρία εκτέλεσης τέτοιων εργασιών.

Το κύριο πράγμα είναι να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία εκ των προτέρων, καθώς και να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες..

Τι να εγκαταστήσετε αντί για πρόσθετα?

Μερικοί άνθρωποι δυστυχώς διαπιστώνουν ότι είναι πολύ πιο ενοχλητικό να θέσουμε τον πήχη παρά να προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό με άλλους τρόπους. Σήμερα υπάρχουν πολλά ανάλογα αυτού του προϊόντος:

 • Στόκος ή ταπετσαρία. Μερικές φορές με τη βοήθειά τους προσπαθούν να κρύψουν αυτό το κενό. Πριν από 10 χρόνια, αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος, αλλά σήμερα δεν είναι αποδεκτός. Πρώτον, αργά ή γρήγορα, το κενό θα είναι ακόμα ορατό. Και δεύτερον, ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν φαίνεται αρκετά αισθητικά και μπορεί να χαλάσει οπτικά ακόμη και την πιο ακριβή και κομψή πόρτα..
 • Κανονικές πλάκες, που εγκαθίστανται συχνά σε πλαστικά παράθυρα και πόρτες. Αλλά αυτή η επιλογή είναι πιο κατάλληλη για τη διακόσμηση παραθύρων του δρόμου. Μια τέτοια αντικατάσταση χαλάει οπτικά την εμφάνιση και επιπλέον δημιουργεί την εντύπωση ότι βρίσκεστε στο δρόμο..

 • Αφρό πολυουρεθάνης, χρησιμοποιείται επίσης συχνά από μερικούς λαϊκούς τεχνίτες όταν καλύπτουν κενά. Αλλά και πάλι, μοιάζει μη αισθητικό και ο ίδιος ο αφρός, ή μάλλον τα υπολείμματά του, θα πρέπει επίσης να κρυφτεί με κάτι..
 • Ειδικό μπαρ καμουφλάζ, το οποίο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και βαμμένο με πολυμερές χρώμα σε διάφορα χρώματα. Αλλά όταν το επιλέγετε, πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξετε ανεξάρτητα το μήκος και το ύψος του και όχι σε κάθε περίπτωση θα είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο προϊόν καθόλου.

Με βάση μια τόσο σύντομη περιγραφή πιθανών αναλόγων, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η πιο αισθητική και λογική θα είναι η χρήση αξεσουάρ πόρτας και μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις μια διακοσμητική λωρίδα θα είναι κατάλληλη. Αλλά η επιλογή του πρέπει να προσεγγιστεί όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνα..

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να πω για άλλη μια φορά ότι με τις σωστές μετρήσεις και την επιλογή των κατάλληλων εξαρτημάτων, είναι δυνατό όχι μόνο να εξαλειφθεί το κενό μεταξύ της πόρτας και του τοίχου, αλλά και να δοθεί ένα πλήρες, και το πιο σημαντικό, όμορφο και τελειωμένη εμφάνιση ολόκληρης της δομής στο σύνολό της. Εάν αμφιβάλλετε για την ορθότητα της επιλογής σας, τότε μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εγκαταστάτη ο οποίος θα συμβουλεύσει αυτά τα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας και τα πιο κατάλληλα για εσάς. Μόνο χρησιμοποιώντας μια πρόσθετη σανίδα υψηλής ποιότητας μπορείτε να ελπίζετε για ένα υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό αποτέλεσμα..

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης επεκτάσεων θυρών στο παρακάτω βίντεο..