Πολυστρωματικές πόρτες

Οποιοδήποτε μοντέρνο εσωτερικό δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς ένα τόσο σημαντικό και λειτουργικό στοιχείο όπως μια πόρτα. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα αρκετά ευρύ φάσμα επιλογών τέτοιων σχεδίων και τα πολυστρωματικά μοντέλα καταλαμβάνουν μια ξεχωριστή θέση σε αυτόν τον κατάλογο. Σε σύγκριση με πολλές δημοφιλείς επιλογές, αυτοί οι τύποι έχουν μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία πρέπει να εξοικειωθείτε..

Τι είναι?

Ο σχεδιασμός των πλαστικοποιημένων θυρών αποτελείται από πολλά σημαντικά στοιχεία. Η βάση των μοντέλων παρουσιάζεται με τη μορφή πλαισίου από ράβδους. Το εσωτερικό μέρος της δομής είναι γεμάτο με ειδικά κελιά από κυματοειδές χαρτόνι. Χάρη σε αυτό, τα πλαστικοποιημένα μοντέλα είναι ανθεκτικά και αξιόπιστα..

Για την επένδυση του πλαισίου, χρησιμοποιούνται σανίδες MDF. Το κάλυμμα των μοντέλων αποτελείται από μια τεχνητή μεμβράνη πλαστικοποίησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι διατίθεται σε μεγάλη χρωματική παλέτα..

Το πολυστρωματικό υλικό που καλύπτει το πλαίσιο είναι ικανό να μιμηθεί διαφορετικά είδη φυσικού ξύλου.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι η ταινία παρουσιάζεται σε διάφορες μορφές. Η λαμινατίνη έχει διαφορετική δομή και πάχος.

Σχέδιο

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, οι πολυστρωματικές πόρτες αποτελούνται από πολλά βασικά στοιχεία. Αυτά τα προϊόντα βασίζονται τόσο σε συνθετικά όσο και σε φυσικά υλικά. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να επιτευχθούν πόρτες υψηλής ποιότητας και η αντοχή τους. Η βάση των θυρών είναι ένα ξύλινο φύλλο.

Το υλικό επεξεργάζεται χρησιμοποιώντας ειδική τεχνολογία. Στην κατασκευαστική βιομηχανία, η ξυλεία που χρησιμοποιείται για τη βάση μιας πολυστρωματικής πόρτας ονομάζεται κολλητός τύπος. Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου πλαισίου είναι η αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες και υγρασία..

Το επόμενο σημαντικό συστατικό είναι το υλικό πλήρωσης. Βασικά, κυματοειδές χαρτόνι ή πολυουρεθάνη χρησιμοποιείται για αυτούς τους σκοπούς. Σε φθηνά μοντέλα, οι κατασκευαστές αντικαθιστούν αυτές τις επιλογές με κανονικό αφρό, κάτι που είναι μεγάλο λάθος. Επίσης, για τη δημιουργία πλαστικοποιημένων προϊόντων, χρησιμοποιούνται πάνελ MDF, τα οποία στερεώνονται στο πλαίσιο κατά τη συναρμολόγηση της πόρτας.. Η βάση αυτού του υλικού αποτελείται από απορρίμματα ξύλου με τη μορφή τσιπς.. Πιέζεται υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και συγκολλάται μαζί με κόλλα..

Όσο για την ταινία, είναι κυρίως υπεύθυνη για το διακοσμητικό μέρος. Εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας μια μέθοδο θερμοκρασίας-κενού. Χάρη σε αυτό, οι πόρτες πλαστικοποιούνται..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως κάθε μοντέλο, οι πολυστρωματικές πόρτες έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.. Τα πλεονεκτήματα τέτοιων σχεδίων περιλαμβάνουν:

 • υψηλή αντοχή σε μηχανική καταπόνηση.
 • οι πολυστρωματικές πόρτες δεν φοβούνται την έκθεση σε υψηλή υγρασία.
 • Αυτά τα μοντέλα έχουν καλή αντοχή στην τριβή.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των πλαστικοποιημένων μοντέλων είναι ότι δεν χρειάζονται μεγάλη συντήρηση..

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκουπίζετε περιοδικά τις δομές με ένα υγρό πανί. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα καθαριστικά.

Επιπλέον, οι πλαστικοποιημένες κατασκευές είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε κατοικίες, αλλά ακόμη και σε ιατρικά ιδρύματα. Κατά τη λειτουργία, δεν εκπέμπουν τοξικές ουσίες στον αέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνθετικές ρητίνες εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στη διαδικασία δημιουργίας τους, αλλά επαναλαμβανόμενες μελέτες έχουν δείξει ότι δεν προκαλούν καμία βλάβη στην ανθρώπινη υγεία..

Παρά την παρουσία μεγάλου αριθμού πλεονεκτημάτων, αξίζει να δοθεί προσοχή στα μειονεκτήματα τέτοιων θυρών. Το πρώτο μειονέκτημα είναι η εμφάνισή τους, η οποία δεν μπορεί να ονομαστεί ευπαρουσίαστη..

Ακόμη και με καλή αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις, οι πόρτες μπορούν να χάσουν την ελκυστικότητά τους με ισχυρό αντίκτυπο..

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τσιπ και οι ρωγμές στα πλαστικοποιημένα μοντέλα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν..

Διαφορά από καπλαμά

Επιλέγοντας τις σωστές πόρτες για το σπίτι, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται: πώς τα πλαστικοποιημένα μοντέλα διαφέρουν από τα καπλαμά. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των τύπων. Είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τις παραμέτρους που διαφέρουν μεταξύ τους με περισσότερες λεπτομέρειες..

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η εμφάνιση των θυρών.. Οι ειδικοί και οι ίδιοι οι αγοραστές ισχυρίζονται ότι οι επιλογές με καπλαμά φαίνονται κάπως πιο σταθερές. Όσον αφορά τα πλαστικοποιημένα μοντέλα, δεν διαφέρουν σε ειδικές λιχουδιές στο σχεδιασμό..
 • Επιπλέον, αξίζει να καταλάβετε τι είναι το καπλαμά.. Για την κατασκευή θυρών, χρησιμοποιείται ξύλο, το οποίο εμποτίζεται με ειδικές προστατευτικές ενώσεις κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης. Αυτές οι ουσίες αυξάνουν την αντοχή των τελικών προϊόντων σε ακραίες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας..

Οι πόρτες με καπλαμά καλύπτονται με πολλά στρώματα βερνικιού. Λόγω αυτού, κατά τη λειτουργία των προϊόντων, το αρχικό χρώμα της δομής διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κύριο διακριτικό χαρακτηριστικό είναι ότι ο καπλαμάς ανήκει σε πολλά φυσικά υλικά..

Τέτοια μοντέλα έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης που ξεπερνούν ακόμη και τις κατασκευές από μασίφ ξύλο..

Προβολές

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές θυρών παρουσιάζουν στην προσοχή των αγοραστών αρκετούς βασικούς τύπους πλαστικοποιημένων κατασκευών. Τα μοντέλα ενδέχεται να διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την εμφάνιση, τον τρόπο ανοίγματος και τον τόπο χρήσης. Επίσης, η διαφορά μεταξύ των πολυστρωματικών θυρών έγκειται στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού..

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ο τρόπος ανοίγματος. Τα πιο δημοφιλή μεταξύ των αγοραστών είναι τα τυπικά μοντέλα swing. Μπορούν να ανοίξουν προς μία ή δύο κατευθύνσεις. Τα μοντέλα εσωτερικού εκκρεμούς θεωρούνται η αρχική επιλογή..
 • Για να εξοικονομήσετε χώρο γύρω από το άνοιγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συρόμενα κομμάτια. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου καμβά, χρησιμοποιείται μια πάνω ράγα και ένας οδηγός στο κάτω μέρος. Τα συρόμενα μοντέλα θα είναι μια καλή επιλογή για ένα μοντέρνο εσωτερικό..
 • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις πολυστρωματικές πόρτες. Μπορούν να έχουν τυφλά ένθετα ή γυάλινα στοιχεία. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δεύτερες επιλογές χρησιμοποιούνται όχι μόνο ως εσωτερικές δομές. Οι μπαλκονόπορτες με γυάλινα ένθετα ταιριάζουν απόλυτα σε κλασικούς ή μοντέρνους εσωτερικούς χώρους.

Υλικά (επεξεργασία)

Διάφορα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία πολυστρωματικών θυρών. Για παράδειγμα, η μοριοσανίδα χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή φθηνών προϊόντων που δεν είναι καλής ποιότητας. Αλλά πρέπει να ειπωθεί αμέσως ότι αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αποκλειστικά για στεγνά δωμάτια. Οι πόρτες από MDF έχουν αρκετά υψηλή απόδοση. Είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τις ακριβές κατασκευές από μασίφ ξύλο.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της ταινίας. Η απλούστερη και φθηνότερη επιλογή είναι η επένδυση από χαρτί. Αλλά αυτές οι ταινίες δεν είναι καλής ποιότητας. Επιπλέον, δεν είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Η επικάλυψη χαρτιού ξεφλουδίζει γρήγορα, επομένως χρησιμοποιείται σπάνια..

Το φύλλο μελαμίνης είναι μια καλή επιλογή για διακόσμηση πόρτας. Για τη δημιουργία του, χρησιμοποιείται πολυστρωματικό χαρτί και ένας ειδικός εμποτισμός ρητίνης. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, το υλικό είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό. Αυτή η ταινία αναφέρεται συχνά ως πολυστρωματικό πλαστικό. Η επίστρωση PVC έχει εξαιρετικές ιδιότητες απόδοσης. Η πλαστική μεμβράνη βασίζεται σε πολυμερή υλικά, γεγονός που την καθιστά ανθεκτική στην υγρασία.

Το πλεονέκτημα αυτών των τμημάτων είναι ότι έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων..

Χρωματιστά

Πολλοί ειδικοί λένε ότι το χρώμα της πόρτας πρέπει να είναι σε αρμονία με τη σκιά του δαπέδου. Λόγω του γεγονότος ότι οι κατασκευαστές πολυστρωματικών μοντέλων παρουσιάζουν ένα αρκετά ευρύ φάσμα παλετών χρωμάτων, σπάνια προκύπτουν προβλήματα με τη λύση αυτού του ζητήματος. Όταν επιλέγετε μια κατάλληλη σκιά, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο στυλ του δωματίου..

Οι ουδέτεροι τόνοι είναι δημοφιλείς στους αγοραστές. Αυτά μπορεί να είναι κρεμ χρώματα ή ανοιχτό γκρι αποχρώσεις. Οι λευκές πόρτες είναι μια καθολική επιλογή για σχεδόν κάθε μοντέρνο εσωτερικό..

Για ευρύχωρα δωμάτια σε κλασικό στιλ, τα σκούρα χρώματα είναι ιδανικά. Μπορεί να μιμηθεί φυσικό ξύλο, για παράδειγμα, καρυδιά, merbau ή βελανιδιά. Οι εσωτερικές πόρτες Wenge θα είναι μια καλή επιλογή για ένα κλασικό σύνολο. Τέτοιες επιλογές προσθέτουν μια ιδιαίτερη πολυπλοκότητα στην ατμόσφαιρα. Το προνόμιο των σύγχρονων τάσεων είναι οι κρύες αποχρώσεις..

Οι πόρτες σε αυτά τα χρώματα θα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό με το στυλ του μινιμαλισμού ή της σοφίτας.

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Εάν επιλέξετε εσωτερική πολυστρωματική πόρτα, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε ένα τέτοιο στοιχείο όπως το μέγεθος της δομής. Οι περισσότεροι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν τυποποιημένα μοντέλα – 200×60 cm. Το πλάτος μπορεί να είναι μεγαλύτερο – από 70 έως 80 cm. Οι μη τυπικές επιλογές περιλαμβάνουν σχέδια των οποίων το μέγεθος υπερβαίνει τα 1,90×55 cm.

Πρέπει να ειπωθεί ότι έχουν καθοριστεί ορισμένα πρότυπα για κάθε δωμάτιο. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε μια πόρτα για την κουζίνα, τότε το μέγεθός της πρέπει να είναι 200×70 cm. Το βέλτιστο βάθος ανοίγματος είναι 7 cm.

Για μπάνιο, οι πόρτες με δείκτες 200×60 cm είναι ιδανικές. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε μοντέλα με μέγεθος 190×55 cm.

Έχοντας ένα μη τυποποιημένο άνοιγμα, είναι καλύτερο να παραγγείλετε την πόρτα. Σε αυτή την περίπτωση, η κατασκευή της δομής θα κοστίσει 30% περισσότερο από την τελική έκδοση. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε τις διαστάσεις του ίδιου του ανοίγματος. Για να μην υπολογίσετε σωστά τις παραμέτρους, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε όλους τους δείκτες εκ των προτέρων. Εάν δεν είστε σίγουροι για την ορθότητα των δεδομένων που λάβατε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ειδικών..

Βασικά, πολλές εταιρείες εγκατάστασης θυρών και παραθύρων παρέχουν αυτήν την υπηρεσία.

Στυλ

Θα πρέπει να ειπωθεί ότι οι κατασκευαστές προσφέρουν στους πελάτες πολυστρωματικές εσωτερικές πόρτες σε διάφορα στυλ. Η επιλογή της κατάλληλης επιλογής εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση στην οποία κατασκευάζεται το εσωτερικό του δωματίου..

 • Ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ είναι ο μινιμαλισμός.. Οι πόρτες σε αυτό το σχέδιο χαρακτηρίζονται από ευθείες γραμμές και απλά γεωμετρικά σχήματα. Τα σχέδια στερούνται κλασικών διακοσμητικών στοιχείων. Συχνά, ένθετα αλουμινίου ή γυαλιού χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των θυρών με το στυλ του μινιμαλισμού..
 • Μια άλλη ενδιαφέρουσα μοντέρνα τάση είναι το στιλ της σοφίτας.. Συχνά αυτός ο τύπος έχει μια “βιομηχανική” κατεύθυνση. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σοφίτας είναι η παρουσία μεγάλου χώρου και ψηλών οροφών..

 • Οι πολυστρωματικές πόρτες στο στυλ Art Nouveau φαίνονται πρωτότυπες και μοντέρνες. Η ιδιαιτερότητα των περισσότερων σχεδίων είναι η έλλειψη συμμετρίας. Συχνά, οι πολυστρωματικές πόρτες σε αυτό το στυλ συμπληρώνονται με βιτρό με πίνακες ζωγραφικής.
 • Μία από τις πιο αγορασμένες επιλογές είναι οι πόρτες κλασικού στιλ.. Αυτή η κατεύθυνση δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες επιλογές. Τα κλασικά χαρακτηρίζονται από λείες καμπύλες γραμμές. Ένα τυπικό δομικό στοιχείο είναι η παρουσία ενός φρεζαρίσματος σε σχήμα ημικυκλίου. Μια άλλη χαρακτηριστική ποιότητα των κλασικών μοντέλων είναι η συμμετρία.

Οι πόρτες είναι διακοσμημένες με επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία με τη μορφή μπαγκέτας.

Πώς να φροντίσετε?

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα πλαστικοποιημένα μοντέλα δεν διαφέρουν σε ιδιαίτερη ιδιότροπη φροντίδα. Παρά τη στιγμή αυτή, η δομή θα μπορεί να σας εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο με περιοδικό καθαρισμό. Βασικά, το κανονικό βερνίκι χρησιμοποιείται για την αφαίρεση λεκέδων από πολυστρωματικές πόρτες. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σκευάσματα που περιέχουν κερί. Μετά τον καθαρισμό, η επιφάνεια θα αποκτήσει μια όμορφη γυαλάδα. Επίσης, το βερνίκι θα σώσει την πολυστρωματική πόρτα από μικρο γρατζουνιές..

Εάν η υγρασία στο δωμάτιο δεν είναι πολύ υψηλή, αρκεί να καθαρίζετε την πόρτα 2 φορές το χρόνο, αλλά μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία πιο συχνά. Οι ειδικοί συνιστούν να δίνετε προσοχή στον καθαρισμό των μηχανικών εξαρτημάτων. Για αυτό, η δομή πρέπει να αφαιρεθεί από τους μεντεσέδες. Επιπλέον, συνιστάται ο καθαρισμός σε δυσπρόσιτα σημεία..

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων με λειαντικά σωματίδια. Διαφορετικά, η επιφάνεια θα χάσει την ελκυστικότητά της..

Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση επιθετικών χημικών..

Όμορφα μοντέλα με πλαστικοποίηση στο εσωτερικό

Οι πολυστρωματικές πόρτες δεν είναι μόνο λειτουργικές, αλλά και ελκυστικές εσωτερικές λεπτομέρειες. Τα εσωτερικά μοντέλα ταιριάζουν απόλυτα στο περιβάλλον, καθιστώντας το πιο ζεστό και πιο άνετο.

Για παράδειγμα, ένα μοντέρνο εσωτερικό μπορεί να συμπληρωθεί με μια πολυστρωματική πόρτα σε ψυχρά χρώματα. Μια εξαιρετική επιλογή για έναν ήρεμο και λακωνικό σχεδιασμό θα είναι ένα μοντέλο με οριζόντια γυάλινα ένθετα στη βάση. Η επιλογή σε φωτεινή απόχρωση θα ταιριάζει ιδανικά σε ένα μη τυποποιημένο και τολμηρό εσωτερικό. Έτσι, για ένα δωμάτιο στο δημοφιλές στυλ boho, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μοντέλο σε ανοιχτό πράσινο, μέντα και απαλό κίτρινο..

Μια πόρτα σε ανοιχτόχρωμη σκιά θα σας βοηθήσει να κάνετε το δωμάτιο πιο άνετο. Τα μοντέλα, συμπληρωμένα με επιχρυσωμένα ένθετα ή παγωμένα γυαλιά, θα δουν αρμονικά με την παστέλ διακόσμηση του δωματίου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις λαβές των θυρών. Για εσωτερικό σε ρουστίκ ή σκανδιναβικό στιλ, είναι κατάλληλα δείγματα με όμορφα επιχρυσωμένα εξαρτήματα..

Μια καλή επιλογή για κλασικό και μοντέρνο σχεδιασμό θα ήταν μια πόρτα με ασύμμετρα γυάλινα ένθετα. Τέτοια μοντέλα συμπληρώνουν ευνοϊκά το εσωτερικό, φέρνοντας κάποια ατομικότητα σε αυτό. Είναι καλύτερο να επιλέξετε πόρτες με παγωμένο γυαλί, καθώς φαίνονται πιο ελκυστικές και κομψές..

Θα μάθετε περισσότερα για τις πολυστρωματικές πόρτες στο παρακάτω βίντεο.