Πλευρά: τύποι και πεδίο εφαρμογής τους

Η επιλογή του πλαισίου για εξωτερική χρήση πραγματοποιείται αρκετά συχνά. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του υλικού, εν μέρει – στις διακοσμητικές του ιδιότητες. Δεν είναι τόσο σημαντικό για ποιους λόγους επιλέξατε την επένδυση πλαισίου. Αλλά πριν κάνετε μια αγορά, πρέπει να κατανοήσετε πολλές από τις λεπτότητες και τις αποχρώσεις αυτού του υλικού..

Ιδιαιτερότητες

Η επένδυση είναι ένα υλικό για εξωτερική επένδυση κτιρίων και κατασκευών. Εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1950, όταν μια ομάδα κατασκευαστών αποφάσισε να τοποθετήσει τις σανίδες όχι ως συνήθως “άρθρωση άκρου”, αλλά μια μικρή επικάλυψη, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η διαπερατότητα υγρασίας μιας τέτοιας επένδυσης. Φυσικά, τα πρώτα καλύμματα πλαισιώσεων δεν κράτησαν πολύ, γιατί ήταν κυρίως κατασκευασμένα από ξύλο..

Τώρα υπάρχουν πολλές επιλογές από τις οποίες μπορεί να γίνει παρακαμπτήριος. Τόσο τα υλικά όσο και η εμφάνιση των πάνελ διαφέρουν. Αλλά ολόκληρη η ποικιλία των ειδών δεν εγγυάται ότι οποιαδήποτε από τις ποικιλίες θα στερείται εντελώς ελαττωμάτων. Αντίθετα, πολλοί παραπονιούνται ότι η ποικιλία των πλαισίων μπερδεύει μόνο.

Ωστόσο, τα πλαισιωμένα σπίτια γίνονται πιο συνηθισμένα. Φυσικά, τα χαρακτηριστικά του υλικού παίζουν σημαντικό ρόλο. Κοιτάζοντας μπροστά, μπορούμε να υπολογίσουμε μεταξύ τους την ευελιξία και τη χαμηλή τιμή, καθώς και την εξαιρετική απόδοση. Ωστόσο, πολλοί έλκονται όχι από τις αστικές και πρακτικές λειτουργίες του υλικού, αλλά από την εμφάνισή του..

Παρά την πληθώρα των διαφόρων επιλογών, με την παραδοσιακή έννοια, η επένδυση παρουσιάζεται ως μια εμφάνιση τελειώματος με μια σανίδα πλοίου. Με την εγκατάσταση των πλαισίων με σωστό τρόπο, θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια ζεστή εμφάνιση πρόσοψης. Μια μεγάλη ποικιλία επιλογών θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο δείγμα, ενώ η επένδυση δεν θα φαίνεται φθηνή. Αντίθετα, ένα όμορφο φινίρισμα θα είναι μια απόδειξη της εκλεπτυσμένης καλλιτεχνικής γεύσης των ιδιοκτητών..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το υλικό πλαισίωσης έχει πολλά πλεονεκτήματα. Τα θετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Αντοχή. Με την κατάλληλη φροντίδα, η επένδυση μπορεί να διαρκέσει έως και 50 χρόνια.
 • Ευρείες δυνατότητες διακόσμησης. Λόγω της αφθονίας των ποικιλιών, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταπετσαρία της πρόσοψης σε σχεδόν οποιαδήποτε στιλιστική κατεύθυνση..
 • Ευκολία φροντίδας. Το εξωτερικό φινίρισμα από αυτό το υλικό δεν χρειάζεται περιοδική επαφή. Η φροντίδα της είναι επίσης εξαιρετικά απλή..
 • Ευκολία στην εργασία με το υλικό. Η επένδυση είναι ελαφριά και ευέλικτη. Τα πάνελ είναι εξοπλισμένα με ένα βολικό σύστημα στερέωσης. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, η επένδυση με αυτό το υλικό μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και μόνη της..
 • Βιωσιμότητα. Τα πλαϊνά πάνελ δεν ανταποκρίνονται στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, δεν διαβρώνονται ή στις βλαβερές συνέπειες των παρασίτων.
 • Ο ρόλος του φραγμού. Το Siding κάνει εξαιρετική δουλειά με την προστατευτική του λειτουργία, προστατεύοντας τους τραχείς τοίχους του κτιρίου από κάθε είδους καταστροφικές επιπτώσεις περιβαλλοντικών παραγόντων.
 • Η ικανότητα να “αναπνέει”. Δεδομένου ότι τα πάνελ έχουν σχεδιαστεί με ειδικά κενά εξαερισμού, το κτίριο έχει την ευκαιρία να “αναπνεύσει”. Επιπλέον, η συμπύκνωση δεν συσσωρεύεται μεταξύ του πλαισίου και της τραχιάς επιφάνειας..

Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο απλά. Το υλικό έχει πολλά μειονεκτήματα:

 • Χαμηλή φιλικότητα προς το περιβάλλον. Η όψη, ακόμη και από φυσικά υλικά, περνάει από πολλά στάδια επεξεργασίας, επομένως δεν μπορεί να ονομαστεί φιλική προς το περιβάλλον. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων στην αγορά είναι κατασκευασμένα από συνθετικές πρώτες ύλες..
 • Ευφλεκτότητα. Ορισμένα δείγματα υποστηρίζουν καλά την καύση, οπότε αυτός ο τύπος φινιρίσματος δεν μπορεί να ονομαστεί πυρίμαχος.
 • Εύθραυστο. Ορισμένες ποικιλίες είναι εξαιρετικά ασταθείς σε μηχανική καταπόνηση, ειδικά ως αποτέλεσμα μακράς έκθεσης σε χαμηλές θερμοκρασίες..

Προβολές

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες πλαισιώσεων. Πρώτα απ ‘όλα, κατηγοριοποιείται ανάλογα με τον τύπο του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται. Ορισμένα υλικά είναι κατάλληλα για το φινίρισμα εξοχικών σπιτιών, άλλα για αυτά που πρέπει να φαίνονται αξιόπιστα και σταθερά. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι όλες οι επιλογές κατάλληλες για τη διακόσμηση ιδιωτικών κτημάτων..

Πριν επιλέξετε ένα υλικό, πρέπει να αποφασίσετε για τη μορφή του πλαισίου. Έτσι, διακρίνετε μεταξύ κάθετου και οριζόντιου. Το κάθετο δεν έχει λάβει σωστή κατανομή, αφού δεν φαίνεται πολύ άνετο. Μπορείτε να τον συναντήσετε κυρίως σε μη οικιστικούς χώρους..

Η οριζόντια επιλογή είναι άλλο θέμα. Τυποποιείται με επιτυχία κάτω από ένα δέντρο. Τα πάνελ παράγονται σε δύο τύπους τοιχοποιίας: κάτω από το ναυπηγείο και το ψαροκόκαλο. Το σχήμα ψαροκόκαλο είναι πιο συνηθισμένο, καθώς θεωρείται βέλτιστο για την προστασία των τραχιών τοίχων από τη βρωμιά, επιπλέον, η βρωμιά ρέει από τις κεκλιμένες επιφάνειές του, επομένως, είναι ευκολότερο να φροντίσετε τους τοίχους που έχουν τελειώσει με αυτό το είδος υλικού.

Αφρισμένο

Η επένδυση αφρού παράγεται με εξώθηση αφρώδους PVC. Το υλικό αποδεικνύεται ελαφρύ, πορώδες, το οποίο έχει θετικές και αρνητικές τιμές. Αφενός, το αυξημένο πορώδες επιτρέπει στο υλικό να κρύψει καλά τον θόρυβο και τους κραδασμούς. Από την άλλη πλευρά, το πορώδες δεν εμποδίζει την απώλεια θερμότητας, γι ‘αυτό είναι επιτακτικό να τοποθετήσετε ένα φιλμ για υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση κάτω από το υλικό.

Η αφρισμένη έκδοση έχει αυξημένη αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις, όπως κρούσεις ή γρατζουνιές. Δεν είναι τόσο εύκολο να το καταστρέψεις. Ακόμα κι αν τα πάνελ έχουν υποστεί ζημιά ακόμη και κάτω από ειδικές συνθήκες, αυτό δεν οδηγεί στην απώλεια των προστατευτικών ιδιοτήτων του υλικού. Τα πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχεδόν όλες τις κλιματολογικές συνθήκες. Δεν συρρικνώνονται ή διαστέλλονται λόγω αλλαγών θερμοκρασίας.

Κατά κανόνα, η αφρισμένη ποικιλία μιμείται το δάπεδο σανίδας, συμπεριλαμβανομένου όχι μόνο του χρώματος του, αλλά και του χαρακτηριστικού ξύλινου μοτίβου. Αυτό επιτυγχάνεται με το πάτημα.

Η επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προσόψεις από οποιοδήποτε υλικό: τούβλο, μπλοκ, ξύλινο, πλαίσιο. Η στερέωση είναι εύκολη. Κάθε ένας από τους κατασκευαστές παρέχει ο ίδιος ένα ή άλλο σύνολο πρόσθετων και αγκυρών που χρησιμοποιούνται κατά την εγκατάσταση. Η επένδυση αφρού τοποθετείται από κάτω προς τα πάνω, όπως και άλλες ποικιλίες πλαισιώσεων.. Δεδομένου ότι το υλικό είναι ελαφρύ, οι οδηγοί κάτω από αυτό μπορούν να στερεωθούν με αυξημένο βήμα 70 cm. Αυτό θα απλοποιήσει σημαντικά την εγκατάσταση και θα εξοικονομήσει χρόνο στις προπαρασκευαστικές εργασίες.

Βινύλι

Όπως και η αφρισμένη έκδοση, η επένδυση βινυλίου είναι κατασκευασμένη από PVC. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πάνελ PVC με διαφορετικές διαστάσεις. Οι επιλογές βινυλίου είναι στυλιζαρισμένες όχι μόνο για ξύλο, αλλά και μιμούνται επιτυχώς κάποια άλλα υλικά: πέτρα, πλινθοδομή και τα παρόμοια. Χάρη σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και στολιδιών, είναι δυνατό να επιλέξετε τη σωστή λύση για οποιοδήποτε εξωτερικό, κάνοντας την εξωτερική επένδυση του σπιτιού σε αρμονία με το περιβάλλον.

Το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου όχι μόνο ενός ευρέος φάσματος χρωμάτων. Η επένδυση βινυλίου είναι ελαφριά, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί μόνη της. Επίσης ανέχεται καλά διάφορες ατμοσφαιρικές επιδράσεις, είτε πρόκειται για βροχή είτε για υπεριώδη ακτινοβολία.. Το βινύλιο ξεθωριάζει, αλλά ομοιόμορφα και όχι πολύ.

Εάν το υλικό έχει εγκατασταθεί σωστά, τότε δεν θα χάσει τις λειτουργικές του ιδιότητες σε εξαιρετικά υψηλές (έως +50 μοίρες) και χαμηλές (έως -50 μοίρες) θερμοκρασίες. Επιπλέον, το κόστος αυτής της επιλογής είναι πολύ μικρό..

Ωστόσο, το βινύλιο έχει επίσης πολλά σημαντικά μειονεκτήματα. Έτσι, κατά την εγκατάσταση, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τείνει να επεκτείνεται και να συστέλλεται ανάλογα με το καθεστώς θερμοκρασίας. Τα πάνελ βινυλίου καταστρέφονται εύκολα μηχανικά, οπότε κατά την εκτέλεση εργασιών επισκευής και φινιρίσματος, πρέπει να προχωρήσετε με μεγάλη προσοχή.. Το υλικό δεν διαρκεί πολύ με τα πρότυπα του πλαισίου – μόνο 5 χρόνια, οπότε δεν πρέπει να υπολογίζετε στη μακροχρόνια λειτουργία.

Ακρυλικό

Τα ακρυλικά μοντέλα είναι κατασκευασμένα από ακρυλικό στυρόλιο – μια ουσία που είναι το πιο πρόσφατο πολυμερές. Το ακρυλικό για πλακάκια είναι πολλές φορές ανώτερο από το βινύλιο σε διάφορους δείκτες. Μεταξύ αυτών – αντίσταση στην εξουθένωση. Η ανθεκτικότητα του ακρυλικού είναι 10 φορές μεγαλύτερη από του βινυλίου. Άλλα χαρακτηριστικά επίσης δεν τον προσπέρασαν. Για παράδειγμα, η αντίσταση σε κάθε είδους χημικές ενώσεις που μπορεί να περιλαμβάνονται σε καθαριστικά είναι πολύ μεγαλύτερη. Το πλάτος των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας που μεταφέρει αυτό το υλικό είναι πιο σημαντικό: η εξάπλωση είναι από -80 μοίρες έως +80 μοίρες.

Είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι τα ακρυλικά δείγματα διαρκούν αρκετές φορές περισσότερο από τα κλασικά βινύλια. Έτσι, η διάρκεια ζωής του ακρυλικού μπορεί να είναι 15-20 χρόνια με μικρές απώλειες στην εμφάνιση των πάνελ. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ακρυλικό υπόκειται σε μικρή παραμόρφωση ως αποτέλεσμα μηχανικής καταπόνησης: είναι πολύ ισχυρότερο από το αντίστοιχο βινύλιο από αυτή την άποψη..

Κατά την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι είναι κατασκευασμένο μόνο σε ξύλινο κιβώτιο. Δεν αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό προφίλ για αυτούς τους σκοπούς.

Οι πλευρικές πλάκες από πάνω έχουν ήδη θέσεις για τη στερέωσή τους, επομένως είναι απαραίτητο να περάσετε τις βίδες από τις ήδη υπάρχουσες οπές. Επίσης, θα πρέπει να αφήνονται μικρά κενά μεταξύ των πάνελ για να αντισταθμιστούν πιθανές μικρές επεκτάσεις. Στο μέλλον, αυτές οι υποδοχές, που ονομάζονται κενά διαστολής, θα κλείσουν με ειδικά πλαστικά προφίλ για να ταιριάζουν με το χρώμα των πλαισίων..

Ξύλο

Η ξύλινη επένδυση, που ονομάζεται επίσης κολλητή σανίδα, είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που χρησιμοποιήθηκε στην επένδυση στην αρχή της “καριέρας” της. Τώρα τα τσιπ πιέζονται χρησιμοποιώντας εντελώς διαφορετικές τεχνολογίες. Το υλικό έχει αποκτήσει καλές ιδιότητες απόδοσης και ανθεκτικότητα: μπορεί να διαρκέσει έως και 15 χρόνια. Αρκετά στρώματα χρώματος και βερνικιού εφαρμόζονται στα πάνελ, γεγονός που εμποδίζει σημαντικά την εμφάνιση μυκήτων και μούχλας..

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το τμήμα της ξύλινης επένδυσης:

 • Επικάλυψη. Οι σανίδες είναι διατεταγμένες με μια μικρή στρώση η μία πάνω στην άλλη.
 • Στο ένα τέταρτο. Η ποικιλία μοιάζει περισσότερο με ένα παραδοσιακό φινίρισμα από clapboard.
 • Αυλάκι-χτένα. Η εμφάνιση είναι παρόμοια με την προηγούμενη, αλλά τα κενά μεταξύ των σανίδων είναι πολύ μικρότερα. Τις περισσότερες φορές συναντάται στην κατασκευή πάνελ μπλοκ σπιτιών.
 • Βαρέλι. Συνηθισμένη επένδυση ξύλου τύπου “πλοίου”.

  Μεταξύ άλλων, το ξύλο έχει εξαιρετικές αισθητικές ιδιότητες. Εάν το σπίτι είναι καλυμμένο με αυτό από έξω, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις θερμομονωτικές ιδιότητες του υλικού: το ξύλο κάνει εξαιρετική δουλειά με αυτόν τον ρόλο. Λόγω της φιλικότητας προς το περιβάλλον, τα ξύλινα πάνελ είναι κατάλληλα όχι μόνο για εξωτερική επένδυση, αλλά και για εσωτερική διακόσμηση των δωματίων, ωστόσο, το πλάτος και το πάχος των σανίδων σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι πολύ μικρότερα από ό, τι για εξωτερικές εργασίες.

  Παρά όλες τις αρετές, το ξύλο δεν είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς το υλικό είναι πολύ εύφλεκτο και καίει καλά, παραμορφώνεται και παραμορφώνεται, με αποτέλεσμα να χάνει γρήγορα την αρχική του ελκυστική εμφάνιση. Επιπλέον, τα ξύλινα πάνελ είναι αρκετά ακριβά..

  Μέταλλο

  Η επένδυση είναι κατασκευασμένη από τρεις τύπους μετάλλων: χάλυβα, ψευδάργυρο και αλουμίνιο. Κάθε ένα από αυτά τα δείγματα είναι συγκεκριμένο, αλλά όλα τα μέταλλα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.. Είναι οι εξής:

  • Αντοχή. Παρά την αφθονία ισοδύναμων υλικών πλαισίωσης, κανένα από αυτά δεν μπορεί να ταιριάξει με την αντοχή του μετάλλου. Τα μεταλλικά στοιχεία μπορούν να διαρκέσουν έως και 50 χρόνια χωρίς να χάσουν την εμφάνισή τους, εάν χρησιμοποιούνται και φροντίζονται σωστά.
  • Θερμική αντίσταση. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα, το μέταλλο δεν παραμορφώνεται υπό την επίδραση ακραίων θερμοκρασιών. Αυτό θα χαροποιήσει ιδιαίτερα εκείνους που δεν τους αρέσει όταν τα προφίλ είναι στρωμένα πάνω από την επένδυση για να κρύψουν τα κενά επέκτασης. Δεν θα χρειαστείτε τέτοια προφίλ εδώ..

  • Έλλειψη μυκήτων. Το μέταλλο δεν υπόκειται σε μόλυνση από μύκητα ή μούχλα, μικροοργανισμοί που μπορούν να το καταστρέψουν δεν ζουν σε αυτό. Το μόνο που μπορεί να συναντηθεί είναι διαβρωτικές διαδικασίες, αλλά μπορεί επίσης να συμβούν μόνο εάν οι μεταλλικές λωρίδες δεν έχουν υποστεί σωστή επεξεργασία στο εργοστάσιο..
  • Υψηλή αντοχή. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το μέταλλο είναι πολύ ισχυρότερο από άλλα υλικά. Αυτό επηρεάζει ριζικά την απόδοσή του, η οποία δεν μπορεί να καταστραφεί από κανένα ατμοσφαιρικό φαινόμενο..
  • Αφλεκτο. Δεδομένου ότι τα μέταλλα δεν υποστηρίζουν την καύση, μπορούν να ταξινομηθούν με ασφάλεια ως πυρίμαχες πρώτες ύλες. Διακοσμώντας ένα σπίτι με μια τέτοια επένδυση, θα ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς για το κτίριό σας..

  Διαφορετικοί τύποι μετάλλων προσδίδουν επιπρόσθετα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα πλαϊνά πάνελ, οπότε είναι λογικό να εξετάσουμε καθένα από αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες..

  Ψευδάργυρος

  Παρά τα υψηλότερα χαρακτηριστικά αντοχής, η έκδοση ψευδαργύρου δεν έχει βρει την κατάλληλη αναγνώριση μεταξύ των εγχώριων καταναλωτών. Αυτό οφείλεται στο πολύ μεγάλο βάρος του υλικού, το υψηλό κόστος του, καθώς και μια μικρή επιλογή χρωμάτων. Έτσι, το βάρος ενός κυβικού μέτρου είναι 10 κιλά. Είναι λογικό να σημειωθεί ότι μια τέτοια επένδυση θα επηρεάσει σημαντικά το βάρος ολόκληρης της δομής και, ως εκ τούτου, θα αυξήσει σημαντικά το φορτίο στο θεμέλιο. Όσον αφορά τα χρώματα, διατίθενται μόνο γκρι και μαύρα πάνελ.

  Ατσάλι

  Αυτή η επιλογή εκτιμάται ιδιαίτερα λόγω πολλών χαρακτηριστικών της, τόσο τεχνικού περιεχομένου όσο και εξωτερικών. Πρώτον, τα πάνελ έχουν ένα ευρύ φάσμα διαστάσεων. Διατίθενται σε πλάτη από 12 cm έως 55 cm. Το μήκος είναι από 2 έως 6 μ. Δεύτερον, ο χρωματισμός και η επεξεργασία επιτρέπουν στο υλικό να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εμφάνιση με τον τύπο κάτω από τον οποίο στυλιζαρίστηκε (συνήθως ξύλο ή πέτρα). Επίσης, η επίστρωση πολυμερούς που χρησιμοποιείται στην επεξεργασία μεταλλικών πλακιδίων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν όμορφο συνδυασμό μεταλλικής οροφής και τοίχων διακοσμημένων με χαλύβδινη επένδυση.

  Ωστόσο, τα πάνελ μπορούν να βαφτούν όχι μόνο εφαρμόζοντας επίστρωση πολυμερούς σε αυτά. Υπάρχει επίσης επίστρωση σε σκόνη. Εάν στην πρώτη περίπτωση η γκάμα των χρωμάτων είναι πολύ περιορισμένη (υπάρχουν μόνο έξι διαθέσιμα χρώματα), τότε το χρώμα σε σκόνη σας επιτρέπει να δώσετε στο πλάι οποιοδήποτε χρώμα.

  Η χαλύβδινη επένδυση είναι καθολική. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει συγκεκριμένη προδιάθεση για κάθετη ή οριζόντια τοποθέτηση: μπορείτε να στοιβάζετε έτσι και εκεί..

  Παίζει επίσης ρόλο στο γεγονός ότι η επένδυση δεν παράγεται με ανάγλυφο, αλλά μόνο λεία. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με χρώση. Ωστόσο, υπάρχει μία από τις ποικιλίες που δεν μπορεί πλέον να βρεθεί στην αγορά, αφού είναι κατασκευασμένη μόνο από χάλυβα. Μιλάμε για διάτρητα πλαισιωτά πάνελ.

  Η χαλύβδινη επένδυση μπορεί να στερεωθεί μόνο σε ένα κιβώτιο από μεταλλικό προφίλ, ένα δέντρο δεν είναι κατάλληλο για αυτούς τους σκοπούς – απλά δεν θα αντέξει. Επιπλέον, το ξύλινο πλαίσιο είναι ευαίσθητο στην αποσύνθεση και στην περίπτωση όχι πολύ υψηλής ποιότητας επεξεργασίας, τα χαλύβδινα πάνελ στις αρθρώσεις με τα ξύλινα στοιχεία μπορεί να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Έτσι, επιλέγοντας χαλύβδινη επένδυση ως υλικό επένδυσης, μπορείτε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή, ανεξάρτητα από το αν είναι καλοκαίρι έξω ή χειμώνας.

  Τα ατσάλινα πάνελ φαίνονται ελκυστικά, γι ‘αυτό επιλέγονται τόσο συχνά για την επένδυση της πρόσοψης ενός σπιτιού για χρήση όλο το χρόνο. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα: ανεπαρκής αντίσταση κλονισμού. Ο χάλυβας δεν έχει ελαστικότητα, οπότε αν αφήσετε μια πτυχή ή βαθούλωμα σε αυτό, δεν θα επιστρέψει στην προηγούμενη εμφάνισή του και στο μέλλον, για να διατηρήσετε μια αισθητικά ευχάριστη εμφάνιση, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε την πλαισιωμένη πλευρά. Ωστόσο, αυτό δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο τα χαρακτηριστικά αντοχής..

  Αλουμίνιο

  Αυτή η επιλογή είναι αρκετά ακριβή, λόγω της οποίας σπάνια επιλέγεται ως υλικό επένδυσης για ιδιωτικά νοικοκυριά. Έχει πολύ βάρος, γι ‘αυτό είναι καλύτερο να μην προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας τέτοια πάνελ. Τα πλεονεκτήματα του αλουμινίου περιλαμβάνουν την επιλογή τόσο των ανάγλυφων όσο και των λείων επιφανειών. Αυτό επιτυγχάνει τη μέγιστη πιστότητα: τα πάνελ αλουμινίου ουσιαστικά δεν διακρίνονται από το ξύλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση με τέτοιο υλικό δεν κάνει τη συνολική δομή του σπιτιού βαρύτερη, δεν αυξάνει το φορτίο στο θεμέλιο..

  Ωστόσο, το αλουμίνιο έχει περισσότερα μειονεκτήματα από πλεονεκτήματα και όχι μόνο είναι ακριβό. Αυτό το υλικό παραμορφώνεται εύκολα, καθιστώντας δύσκολη τη μεταφορά. Κατά λάθος, μπορεί να λυγίσει τη στιγμή που θα μεταφερθεί. Η ευθυγράμμιση των πάνελ πίσω δεν θα λειτουργήσει και η συστροφή θα παραμείνει. Από αυτή την άποψη, κατά τη στιγμή της παραλαβής των εμπορευμάτων, είναι απαραίτητο να ελέγξετε προσεκτικά τα εξαρτήματα για την παρουσία τυχόν βαθουλωμάτων ή πτυχών..

  Ξεχωριστά, είναι απαραίτητο να κάνετε μια κράτηση ότι το αλουμίνιο είναι ένα πολύτιμο μέταλλο, επομένως είναι επικίνδυνο να το επικαλύψετε με μια δομή στην οποία δεν ζείτε όλο το χρόνο. Οι τοίχοι μπορούν απλά να απογυμνωθούν για χάρη του μη σιδηρούχου μετάλλου, το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα όταν το παραδίδετε σε σημεία συλλογής παλιοσίδερων.

  Τσιμέντο

  Τα δείγματα τσιμέντου παρασκευάζονται από τσιμέντο και κυτταρίνη. Αυτό το είδος είναι σχετικά νεαρό. Δεν έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ όσο οι ξύλινες ποικιλίες και εμφανίστηκε ταυτόχρονα ως μεταλλικά πάνελ. Η ιδέα να χρησιμοποιηθεί τσιμέντο εμφανίστηκε όταν προέκυψε η ανάγκη να βρεθεί ένα υλικό που δεν θα υποστήριζε απολύτως την καύση. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό σε περιπτώσεις όπου επιβάλλονται πιο σοβαρές απαιτήσεις πυρασφάλειας στα κτίρια.. Η επένδυση από τσιμέντο είναι ένα ιδανικό υλικό επένδυσης για τέτοιες κατασκευές..

  Σπάνια χρησιμοποιείται για επένδυση κτιρίων κατοικιών λόγω των πολλών ελλείψεών του. Το πρωταρχικό είναι η τιμή. Είναι πολύ υψηλότερο από ό, τι για τα αντίστοιχα βινυλίου, τα οποία ωφελούνται σημαντικά στην εμφάνιση..

  Το βάρος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο: τα πηχάκια τσιμέντου ζυγίζουν πολύ, με αποτέλεσμα να καταστεί απαραίτητο να φτιαχτεί ένα ενισχυμένο κιβώτιο.

  Κατά την εργασία με αυτό το υλικό, προκύπτουν πολλές δυσκολίες, καθώς είναι πρώτα απαραίτητο να ληφθούν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. Το γεγονός είναι ότι ως αποτέλεσμα του πριονίσματος των πάνελ, εκλύεται τοξική σκόνη πυριτίου στην ατμόσφαιρα, η εισπνοή του οποίου είναι γεμάτη προβλήματα υγείας..

  Είναι απαραίτητο να προστατεύετε την αναπνευστική οδό με έναν ποιοτικό αναπνευστήρα κάθε φορά που ξεκινάτε το πριόνισμα, το οποίο μπορεί να μην είναι πάντα βολικό.

  Πρόσφατα, εμφανίστηκε ένας νέος και βελτιωμένος τύπος πλαισίου πλαισίου – τσιμέντο από ίνες. Αυτό το υλικό στερείται πολλά από τα μειονεκτήματα του παραδοσιακού «προγόνου» τσιμέντου.

  Τσιμέντο ινών

  Η επένδυση ινών τσιμέντου συχνά αναφέρεται ως σανίδα λόγω της απίστευτης ομοιότητάς της με το ξύλο. Μια άλλη ομοιότητα μεταξύ τσιμέντου από ίνες και ξύλου είναι η φυσικότητά τους.. Το τσιμέντο ινών είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό που έχει μοναδικά χαρακτηριστικά αντοχής:

  • αντίσταση καύσης?
  • δεν εκτίθενται σε προσβολές από παράσιτα ·
  • δεν αντιλαμβάνεται αρνητικές χημικές επιδράσεις.
  • ανέχεται καλά τις μηδενικές θερμοκρασίες.

   Η σύνθεση του τσιμέντου από ίνες περιλαμβάνει άμεσα τσιμέντο, άμμο ποταμού λεπτού κλάσματος, πριονίδι, μεταλλικά πρόσθετα και νερό. Προηγουμένως, προστέθηκε επίσης αμίαντος, αλλά αφού αποδείχθηκε ότι ήταν επικίνδυνο για την υγεία, αποκλείστηκε από τη σύνθεση. Μετά από πλήρη ξήρανση, ένα τέτοιο μείγμα δεν είναι κατώτερο σε δύναμη από την πέτρα. Μπορείτε να σμιλέψετε οτιδήποτε από αυτό, οπότε είναι εύκολο να δώσετε ένα σχέδιο σε πλαισιωτά πάνελ κατασκευασμένα από τσιμέντο από ίνες..

   Επιπλέον, για μεγαλύτερη αξιοπιστία, μπορούν να βαφτούν και στο μέλλον να ανανεώσετε περιοδικά το στρώμα χρώματος και βερνικιού ή να το αντικαταστήσετε εντελώς..

   Τα πάνελ πλαισίωσης από τσιμέντο από ίνες πρέπει να είναι εξοπλισμένα με μεταλλικά ή βινυλικά εξαρτήματα για να παρέχουν εξαερισμό, τα οποία μπορούν επίσης να βαφτούν.

   Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος του υλικού, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού που έχουν επενδύσει με πάνελ από τσιμέντο από ίνες λένε ότι το υλικό αξίζει τα χρήματά του.. Η εγκατάσταση δεν είναι επίσης εύκολη, καθώς πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο στη ρύθμιση του εξαερισμού..

   Υπόγειο

   Η επένδυση του υπογείου κατασκευάζεται με τη μορφή συμπαγών πλαισίων μικρής μορφής. Το υλικό κατασκευής μπορεί να είναι οποιοδήποτε, αλλά τις περισσότερες φορές είτε βινύλιο είτε μέταλλα επιλέγονται για αυτούς τους σκοπούς. Ορισμένες απαιτήσεις επιβάλλονται σε υπόγεια πάνελ, οι κυριότερες από τις οποίες είναι η αντοχή στην υγρασία και η αντοχή. Τέτοια πάνελ χρησιμοποιούνται για το φινίρισμα του επιπέδου του υπογείου του κτιρίου. Από τη μία πλευρά, αυτό σας επιτρέπει να προστατεύσετε αυτό το τμήμα του κτιρίου από τις ατμοσφαιρικές επιρροές, από την άλλη πλευρά, να το διακοσμήσετε.

   Μεταξύ άλλων, η επένδυση του υπογείου πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

   • Καμία αλλαγή συρρίκνωσης. Είναι απαράδεκτο να επεκτείνονται και να συστέλλονται τα πάνελ πλίνθου λόγω μεταβολών της θερμοκρασίας, οπότε εδώ πρέπει να χρησιμοποιούνται οι καλύτερες πρώτες ύλες. Το ίδιο ισχύει και για την ικανότητά τους να μην ανταποκρίνονται σε έντονη ανισορροπία στις θερμοκρασίες της τραχιάς επιφάνειας των τοίχων και του εξωτερικού περιβάλλοντος..
   • Αντοχή σε κρούση. Το κάτω μέρος του κτιρίου έχει μεγάλο φορτίο και επομένως είναι απαραίτητο τα πάνελ να μην ραγίσουν ή να παραμορφωθούν ως αποτέλεσμα μηχανικής καταπόνησης.
   • Ευκολία εγκατάστασης. Σε αυτή την περίπτωση, ο πίνακας θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να εγκατασταθεί ξανά εύκολα, προκειμένου να εκτελεστούν πλήρως οι απαραίτητες εργασίες επισκευής.

   Κατά την επιλογή, είναι σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή όχι στην εμφάνιση, αλλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς η επένδυση του υπογείου είναι πιο απαραίτητη για να εξυπηρετήσει λογικούς σκοπούς. Φροντίστε να δώσετε προσοχή στον κατασκευαστή.

   Block house

   Το όνομα “block house” προέρχεται από το αγγλικό “block house” – ένα μπλοκ σπίτι. Στη Δύση, αυτό το όνομα αναφέρεται σε σπίτια που έχουν ανεγερθεί βιαστικά από τετράγωνα και μοιάζουν με ξύλινες καμπίνες. Στη Ρωσία, αυτό είναι το όνομα για τις πλευρικές πλάκες ενός συγκεκριμένου σχήματος, μετά την επένδυση με την οποία οποιοδήποτε, ακόμη και ένα σκελετό, έχει τη μορφή μιας συμπαγούς ρωσικής καλύβας ή ενός εξαιρετικού σκανδιναβικού σαλέ.

   Τα πάνελ μπλοκ ή οι λαμέλες είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά:

   • μέταλλο (κυρίως αλουμίνιο)?
   • βινύλι;
   • ξύλο.

   Κάθε ένα από αυτά είναι συγκεκριμένο. Για παράδειγμα, το ξύλο και το μέταλλο είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Τα ξύλινα πάνελ φαίνονται τα πιο πιστευτά, ακόμη και παρά το είδος του ξύλου από το οποίο κατασκευάζεται το μπλοκ σπίτι. Τα μεταλλικά σάς επιτρέπουν να έχετε ένα κατά προσέγγιση αποτέλεσμα, αν και είναι πιο ανθεκτικά, καθώς δεν σαπίζουν και δεν διαβρώνονται λόγω ειδικής επεξεργασίας. Το βινύλιο είναι το πιο δημοφιλές από όλα. Με πολλούς τρόπους, αυτή η ζήτηση επιτυγχάνεται λόγω της φθηνότητας του υλικού και των ελκυστικών διακοσμητικών ιδιοτήτων του. Παρ ‘όλα αυτά, το βινύλιο είναι μια συνθετική πρώτη ύλη, η οποία απωθεί πολλά από αυτό..

   Η εγκατάσταση του σπιτιού δεν είναι τόσο εύκολη. Το θέμα είναι ότι οι επιφάνειες πρέπει πρώτα να προετοιμαστούν, να υποβληθούν σε επεξεργασία με αντιβιοτικά, καθώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου που σχηματίζεται μεταξύ των πάνελ και των τραχιών τοίχων της πρόσοψης είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και μικροοργανισμών, μυκήτων και μούχλας. Είναι επίσης απαραίτητο να δημιουργηθούν επιπλέον κενά εξαερισμού..

   Κεραμικός

   Η κεραμική επένδυση δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία πριν από περίπου 40 χρόνια. Σήμερα είναι ένα από τα αρκετά γνωστά υλικά που έχουν τόσο τους θαυμαστές τους όσο και τους αντιπάλους τους. Η βάση για τα κεραμικά είναι το τσιμέντο από ίνες, το οποίο δεν στεγνώνει απλά, όπως στην κλασική έκδοση, αλλά ψήνεται, σκληραίνει με ειδικό τρόπο και στη συνέχεια καλύπτεται με πολλά στρώματα χρωστικών υλικών.

   Ωστόσο, το χρώμα δεν μπορεί να ονομαστεί συνηθισμένο, καθώς είναι παρόμοιο σε σύνθεση με τα κεραμικά. Ως εκ τούτου, προέκυψε το όνομα τέτοιων πάνελ..

   Η κεραμική επένδυση χρησιμοποιείται με μεγάλη ποικιλία τραχιών επιφανειών, από ξύλο έως οπλισμένο σκυρόδεμα. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για λειτουργία στη ρωσική πραγματικότητα, καθώς έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

   • Αντοχή σε αρνητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες: βροχοπτώσεις, ακραίες θερμοκρασίες, φυσικά φαινόμενα, υπεριώδη ακτινοβολία και άλλα
   • Διατήρηση του αρχικού χρώματος καθ ‘όλη τη διάρκεια της λειτουργίας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση μιας σύγχρονης κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας επικάλυψης με ειδική κεραμική βαφή..
   • Υψηλές ιδιότητες μόνωσης θορύβου του υλικού, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη διείσδυση ξένων ήχων στο σπίτι, ακόμη και αν βρίσκεται στην πλευρά ενός πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου.
   • Εξαιρετική θερμομόνωση που κανένα άλλο υλικό δεν μπορεί να ταιριάξει. Έτσι, ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι οι θερμομονωτικές ιδιότητες της κεραμικής επένδυσης είναι 10 φορές υψηλότερες από την ποιότητα του σκυροδέματος..
   • Δεδομένου ότι το υλικό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στην καύση, δεν χρειάζεται να είναι πιστοποιημένο για πυρασφάλεια..
   • Η κεραμική επένδυση δεν περιέχει αμίαντο. Αντίθετα, περιέχει μόνο φυσικά συστατικά, γεγονός που καθιστά δυνατή τη δήλωση ότι αυτό το υλικό ανήκει σε φιλικά προς το περιβάλλον.

   Η κεραμική ποικιλία έχει πολλά μειονεκτήματα: την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης και το εντυπωσιακό βάρος, καθώς και το κόστος πάνω από το μέσο όρο.

   Πεδίο εφαρμογής

   Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επένδυση είναι κατάλληλη μόνο για εξωτερική επένδυση. Αυτό ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Πρέπει να δίνεται προσοχή κατά την επένδυση, ειδικά κατά την επεξεργασία παραθύρων και θυρών. Για να τα διακοσμήσετε όμορφα, θα χρειαστείτε ειδικά πρόσθετα προφίλ..

   Ορισμένες ποικιλίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους. Για παράδειγμα, τα ξύλινα πάνελ, που θυμίζουν περισσότερο eurolining ή συνηθισμένα, είναι ιδανικά για τη δημιουργία ενός ρουστίκ εσωτερικού, σαλέ ή Προβηγκίας.

   Εάν, με εξωτερική επένδυση, η ποιότητα των πρώτων υλών από ξύλο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν στο επίπεδο και θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τις άλλες μόνο όσον αφορά τις διακοσμητικές ιδιότητες, τότε μέσα στο δωμάτιο δεν υπάρχει ίση με το δέντρο..

   Τα σωστά τελειωμένα πάνελ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, όπως εξωτερικές τουαλέτες και ντους. Το βινύλιο είναι ιδανικό για αυτούς τους σκοπούς, καθώς αντιδρά ευνοϊκά στην υγρασία που πέφτει πάνω του και μέσα σε μια κλειστή δομή θα παραμορφωθεί λιγότερο κατά τη διάρκεια αλλαγών στις θερμοκρασιακές καιρικές συνθήκες..

   Με μια λέξη, η επένδυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε το σωστό μέγεθος των πάνελ και το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστούν. Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι για επένδυση πρόσοψης, είναι καλύτερο να επιλέξετε φαρδιά και χοντρά πάνελ και για εσωτερική διακόσμηση – στενά.

   Χρωματιστά

   Μπορείτε να βρείτε πλαισιώσεις σε οποιοδήποτε χρώμα – όλα εξαρτώνται από το υλικό που επιλέγεται. Όλες οι αποχρώσεις του καφέ θεωρούνται οι πιο κλασικές, αφού είναι εύκολο να μιμηθούμε ένα ξύλινο μοτίβο σε αυτό το φόντο. Μπορείτε επίσης συχνά να δείτε γκρι μοντέλα, καθώς και λευκά, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνονται γιορτινά και επίσημα και μερικές φορές δίνουν στο σπίτι μια βαρετή και επίσημη εμφάνιση..

   Η ευρύτερη γκάμα χρωμάτων, φυσικά, είναι σε μοντέλα βινυλίου. Υπάρχουν όλες οι επιλογές εδώ, που κυμαίνονται από κλασικό καφέ, μαύρο και άσπρο και τελειώνουν με λεμόνι, ροδάκινο, μπλε. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες αποχρώσεις, όπως μόκα, καπουτσίνο και άλλοι καφέ αποχρώσεις. Μπορείτε επίσης να βρείτε φωτεινά χρώματα όπως ακτινίδιο (έντονο πράσινο), ρόδι (μοβ-κόκκινο) ή sakura (απαλό ροζ). Με λίγα λόγια, ο καθένας θα βρει εδώ κάτι που του αρέσει..

   Εάν επιλέξετε ξύλινη επένδυση, τότε δίνεται μεγάλη προσοχή σε καρυδιά, δρύινα χρώματα, καθώς και σε μια σκιά μαόνι..

   Το τελευταίο φαίνεται το πιο όμορφο και ακριβό εάν έχουν τελειώσει μόνο μερικές φωτεινές λεπτομέρειες, για παράδειγμα, ένα πλαίσιο γύρω από ένα παράθυρο, διακοσμητικά πόρτας, γωνιακά προφίλ. Η βελανιδιά, ειδικά η βαμμένη βελανιδιά, προτιμάται συχνά για τα υπόγεια επίπεδα. Φαίνεται όμορφο εάν η κύρια δομή είναι ελαφριά βελανιδιά και το φινίρισμα είναι στη σκιά της “λεκιασμένης βελανιδιάς”.

   Κατασκευαστές

   Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που προσφέρουν τα προϊόντα τους στην αγορά πλαισίων. Μερικές φορές είναι δύσκολο να διακρίνουμε επιλογές πραγματικά υψηλής ποιότητας από αυτές χαμηλής ποιότητας, ειδικά αν δεν υπήρχε τέτοια εμπειρία στο παρελθόν. Ακολουθεί μια λίστα κατασκευαστών που έχουν λάβει τις καλύτερες κριτικές από αγοραστές:

   • “Alta-siding”. Ρωσική εταιρεία, η οποία είναι ένας από τους ηγέτες στην παραγωγή υλικών επένδυσης πρόσοψης. Προσφέρει πάνελ σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Η ποιότητα είναι εξαιρετική.
   • Kaycan. Κατασκευαστής από τον Καναδά με αποδεδειγμένο ιστορικό. Κατασκευάζει πλαισιώσεις για πάνω από 40 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το εργοστάσιο κατάφερε να κερδίσει πολλούς οπαδούς των προϊόντων του σε όλο τον κόσμο..

   • Ψευτογάντι. Ένας άλλος Καναδός κατασκευαστής που εμφανίστηκε στην εγχώρια αγορά σχετικά πρόσφατα – στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το εργοστάσιο παράγει όχι μόνο τα ίδια τα πλαϊνά πάνελ, αλλά και πρόσθετα αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν το έργο της εγκατάστασης πλαισιώσεων..
   • Ομάδα Tapco. Μια αμερικανική εταιρεία που έχει κερδίσει πολλές θετικές κριτικές για τα προϊόντα της. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η γραμμή Χυτήριο, η οποία είναι πιο δημοφιλής λόγω της ενδιαφέρουσας διακόσμησης και των υψηλών επιδόσεων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατασκευαστής δίνει πενήντα χρόνια εγγύηση στα προϊόντα του..
   • Nichiha. Διάσημος Ιάπωνας κατασκευαστής που ειδικεύεται στην παραγωγή κεραμικών πλαισίων. Η εταιρεία έχει ουσιαστικά μονοπωλήσει την αγορά πλαισίου στην Ιαπωνία, γεγονός που δείχνει ότι όντως φτιάχνει αξιόλογα προϊόντα..

   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

   Πριν προχωρήσετε στην επιλογή ή την εγκατάσταση πλαισίων, θα ήταν καλή ιδέα να εξοικειωθείτε με χρήσιμες συμβουλές και να τις λάβετε υπόψη στο μέλλον. Οι ειδικοί δίνουν αρκετές συστάσεις για να βοηθήσουν στη δύσκολη επιλογή του πλαισίου. Έτσι, κατά την επιλογή, πρέπει να δώσετε προσοχή στους ακόλουθους παράγοντες:

   • Ομοιομορφία και ευελιξία χρώματος. Βεβαιωθείτε ότι ο πίνακας είναι βαμμένος και στις δύο πλευρές, όχι μόνο στο εξωτερικό. Ένα ομοιόμορφο χρώμα υποδηλώνει ότι είναι πιθανό να έχετε ένα δείγμα καλής ποιότητας..
   • Πάχος. Δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά στο πάχος του πάνελ. Πρέπει να είναι εξίσου παχιά σε ολόκληρη την περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για το πλάτος, εκτός αν, φυσικά, επιλέξατε σγουρές επιλογές..

   • Τρύπες για συνδετήρες. Εξετάστε όλες τις τρύπες των νυχιών από πάνω. Θα πρέπει να έχουν το ίδιο σχήμα και μέγεθος, τακτοποιημένα, σε μια γραμμή. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, πιθανότατα δεν ακολουθήθηκε η τεχνολογία παραγωγής..
   • Επιφάνεια. Εάν επιλέξετε πλαισιωμένο βινύλιο, τότε θα πρέπει να είναι εντελώς ματ στην μπροστινή πλευρά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι λαμπερές γυαλιστερές επιφάνειες προσελκύουν τις ακτίνες του ήλιου πιο έντονα, επομένως, ξεθωριάζουν και παραμορφώνονται έντονα..
   • Εγγύηση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την περίοδο εγγύησης για το προϊόν. Το μεγάλο μήκος του δείχνει ότι ο κατασκευαστής δεν φοβάται να αναλάβει υποχρεώσεις, επομένως, είναι ευσυνείδητος.

   Φροντίδα

   Τα πλαϊνά πάνελ είναι εύκολο στη συντήρηση. Αρκεί μόνο να τα σκουπίζετε κατά διαστήματα με νερό και ένα μη επιθετικό διάλυμα σαπουνιού. Εάν το επιθυμείτε, και παρουσία σοβαρής μόλυνσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα karcher – μια ειδική συσκευή που παρέχει νερό υπό υψηλή πίεση και το τζετ κυριολεκτικά ρίχνει τη βρωμιά από τις επιφάνειες. Ωστόσο, πρέπει να εργαστείτε με τον Karcher προσεκτικά, καθώς μπορείτε να προκαλέσετε ακούσια βλάβη στα πάνελ και, ως εκ τούτου, να τα χαλάσετε, ειδικά όταν πρόκειται για μεταλλική επένδυση..

   Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά ή προϊόντα. Μπορούν να ξύσουν την επιφάνεια των πάνελ και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην προηγούμενη ελκυστική τους εμφάνιση..

   Εάν υπάρχει επίμονη βρωμιά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή βούρτσα. Μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή αυτοκινήτου, το κύριο πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι η βούρτσα είναι μαλακή και δεν τραυματίζει την επιφάνεια. Εάν ο κατασκευαστής υποδείξει ότι η επένδυση είναι ανθεκτική σε χημική προσβολή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαλύτη και κουρέλια. Δώστε προσοχή στις προφυλάξεις: εργαστείτε με γάντια και πρέπει επίσης να προστατέψετε την αναπνευστική οδό.

   Όμορφα παραδείγματα

   Μερικές φορές κάποιοι άνθρωποι προσαρμόζουν κάποιο υλικό για να ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Αυτό συνέβη και σε αυτή την περίπτωση. Εδώ ολόκληρο το σπίτι είναι επενδυμένο με υπόγειο που πλαισιώνεται κάτω από την πέτρα. Ωστόσο, αυτή η απόφαση μπορεί να ονομαστεί νικήτρια..

   Σε περιπτώσεις που το πλακάκι ξεφλουδίζει, θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω μη τήρησης της τεχνολογίας επιμετάλλωσης, κακής ποιότητας του υλικού, λανθασμένης επιλογής για τις κλιματολογικές σας συνθήκες – υπάρχουν πολλές επιλογές.

   Η όμορφη επένδυση από βινύλιο είναι δύσκολο να διακριθεί από την ξύλινη επένδυση, ακόμη και όταν το βλέπουμε από κοντά. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι είναι ακόμα καλύτερο να επιλέξετε ελαφριά δείγματα: είναι τόσο λιγότερο αισθητό που ξεθωριάζουν στον ήλιο..

   Οι πίνακες μπλοκ σπιτιών σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια αξιοπρεπή μίμηση μιας πραγματικής επένδυσης κορμών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επεξεργαστείτε σωστά τις γωνιακές αρθρώσεις. Είναι καλύτερα να αναθέσετε μια τέτοια εργασία σε επαγγελματίες και ακόμη και τότε δεν είναι όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο έργο..

   Οδηγίες βίντεο για την εγκατάσταση πλαισιώματος βινυλίου, δείτε παρακάτω.