Σγουρά ταβάνια: μοντέρνες ιδέες για εσωτερική διακόσμηση

Η καμπύλη οροφή είναι η ιδανική λύση για τη δημιουργία ενός μοναδικού σχεδιασμού. Οι προηγμένες τεχνολογίες κτιρίων επιτρέπουν τη χρήση τέτοιων διακοσμητικών στοιχείων τόσο σε οικιστικούς όσο και σε δημόσιους χώρους. Τα όμορφα σγουρά ταβάνια, καθώς και οι μοντέρνες ιδέες τους για εσωτερική διακόσμηση, συμβάλλουν στη δημιουργία του πιο άνετου και κομψού χώρου, λαμβάνοντας υπόψη τις ατομικές επιθυμίες.

Χαρακτηριστικά: υπέρ και κατά

Το αρχικό σχήμα οροφής μπορεί να είναι όχι μόνο μια εσωτερική διακόσμηση, αλλά και η λειτουργική της προσθήκη. Τέτοιες κατασκευές ανήκουν σε συστήματα ανάρτησης και τάνυσης. Κάθε φιγούρα που δημιουργείται με γυψοσανίδα έχει ένα ή περισσότερα επίπεδα που καθορίζουν τη συνολική πολυπλοκότητα του σχεδίου. Σχεδόν όλες οι σγουρές οροφές από γυψοσανίδες έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη στη διαδικασία εσωτερικού σχεδιασμού..

Τα οφέλη περιλαμβάνουν:

 • Προσιτη τιμη υλικό και ευκολία εγκατάστασης. Η πρακτικότητα και η ευκολία συντήρησης δεν θα προκαλέσουν ενόχληση κατά τη λειτουργία.
 • Δυνατότητα γρήγορης δημιουργίας φωτισμού. Η παρουσία πολλών επιπέδων σε ένα σχέδιο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το απαιτούμενο επίπεδο φωτισμού χρησιμοποιώντας φωτιστικά που είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικό στυλ.
 • Δυνατότητα οπτικής επέκτασης του χώρου. Ένα ή άλλο μοντέλο σγουράς οροφής καθιστά δυνατή όχι μόνο την οπτική επέκταση της επικράτειας, αλλά και τη διαίρεση ενός δωματίου ή δωματίου σε πολλές ζώνες.
 • Κάλυψη προφανών παρατυπιών και επικοινωνίας. Με τη βοήθεια κατασκευών γυψοσανίδας, είναι δυνατό να αποκρύψετε πλεονεκτικά ορατά ελαττώματα με τη μορφή ρωγμών, παρατυπιών, ηλεκτρικών καλωδιώσεων ή σωλήνων εξαερισμού.

  Τα μειονεκτήματα είναι:

  • Βαρύς βάρος. Δεδομένου ότι η γυψοσανίδα χαρακτηρίζεται από ένα αρκετά μεγάλο βάρος, η στερέωση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σωστή και αξιόπιστη..
  • Αδιαπέραστο από την υγρασία. Με αυξημένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο ή μετά από πλημμύρες, η οροφή παραμορφώνεται γρήγορα, χάνοντας τις αρχικές της ιδιότητες.
  • Απαράδεκτο της αποσυναρμολόγησης μετά την εγκατάσταση. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής, απαγορεύεται αυστηρά η αποσυναρμολόγηση της δημιουργημένης οροφής γυψοσανίδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν ξεκινάτε να διακοσμείτε τις οροφές με σγουρές κατασκευές, είναι απαραίτητο να αποφασίσετε εκ των προτέρων πού θα βρίσκονται οι συσκευές φωτισμού και πώς θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση επικοινωνιών..

  Όλες αυτές οι θετικές και αρνητικές πτυχές πρέπει να ληφθούν υπόψη στη διαδικασία δημιουργίας σγουρών οροφών. Άλλωστε, μια επαγγελματική προσέγγιση είναι το κλειδί για το πιο αποτελεσματικό αποτέλεσμα.

  Τύποι δομών

   Οι οροφές από γυψοσανίδες καταλαμβάνουν υψηλή θέση στην αξιολόγηση χρήσης σε σύγκριση με το συμβατικό γύψο ή τη βαφή. Κάθε φύλλο μοιάζει με κόντρα πλακέ, το μέσο του οποίου είναι γεμάτο με γύψο.. Οι σγουρές κατασκευές οροφής χωρίζονται σε τρεις κύριους τύπους:

   • μονο επιπεδο?
   • απλός;
   • συγκρότημα.

   Οι οροφές ενός επιπέδου χρησιμοποιούνται συχνότερα ως στοιχεία ισοπέδωσης επιφάνειας. Βασικά, είναι ορθογώνιες δομές, οι ομοιόμορφες γωνίες των οποίων προσδίδουν στο δωμάτιο κάποια κομψότητα και αυστηρότητα. Ο μάλλον απλός σχεδιασμός αυτών των διακοσμητικών στοιχείων τα καθιστά όχι μόνο μια εσωτερική διακόσμηση, αλλά και μια εξαιρετική βάση για την τοποθέτηση επιπλέον επιπέδων στην οροφή.. Αυτή η επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε δωμάτια με σχεδόν οποιοδήποτε ύψος..

   Οι απλές οροφές αποτελούνται από δύο ή τρία επίπεδα και μπορούν να γίνουν με τη μορφή πλαισίων, διαγωνίων ή συγκεκριμένων ζωνών. Εδώ, κάθε νέο επίπεδο είναι σταθερό στο προηγούμενο και είναι μια ενιαία σύνθεση. Τις περισσότερες φορές βρίσκονται σε δωμάτια με ψηλά ταβάνια, όπου υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός μοναδικού και πρωτότυπου σχεδιασμού χώρου..

   Οι σύνθετες οροφές χαρακτηρίζονται από σημαντικά περίπλοκες δομές, η δημιουργία των οποίων απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Ένα τέτοιο ανώτατο όριο μπορεί να γίνει με τη μορφή μίας ή περισσότερων όμορφων μορφών που έχουν εγκατασταθεί στο δεύτερο ή το τρίτο επίπεδο. Η κομψή εμφάνιση τέτοιων προϊόντων δίνει στην ατμόσφαιρα μια αριστοκρατική και αισθητική ομορφιά. Ένα δωμάτιο με παρόμοιο διακοσμητικό σχεδιασμό φαίνεται πραγματικά κομψό και μοντέρνο..

   Για δομές οροφής από γυψοσανίδες, τα πιο απαιτητικά σχήματα είναι:

   • ορθογώνια και τετράγωνα?
   • οβάλ και ημικύκλια.
   • κύματα και καμπύλες γραμμές.
   • λουλούδια, φυτά και σχέδια.

   Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά την εγκατάσταση μιας σγουρής οροφής στο κεντρικό τμήμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταπετσαρίες ή καμβάδες με μοτίβο που μιμούνται αστέρια, σύννεφα ή άλλα στοιχεία κατάλληλα για σχεδιασμό.

   Ο τύπος και το χρώμα του φωτισμού επιλέγονται με βάση τα χαρακτηριστικά της κατασκευής γυψοσανίδας, καθώς και τον σκοπό του δωματίου. Μπορεί να είναι είτε ένας συνηθισμένος πολυέλαιος είτε προβολείς, συμπληρωμένοι με φωτισμό LED..

   Ιδέες σχεδίασης

   Ένας ή άλλος σχεδιασμός μιας σγουρής οροφής εξαρτάται άμεσα από το σκοπό του δωματίου. Για κτίρια κατοικιών και διαμερίσματα, παρέχονται οι δικές τους ιδέες σχεδιασμού, οι οποίες είναι αισθητά διαφορετικές από εκείνες που προορίζονται για χρήση σε δημόσιους χώρους.. Ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων και ο επαγγελματικά επιλεγμένος φωτισμός κάνουν κάθε σγουρό συνδυασμό πραγματικά κομψό και μοναδικό..

   Αξίζει να σημειωθεί ότι μια όμορφη οροφή από γυψοσανίδες μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη σε σχεδόν οποιαδήποτε κατεύθυνση στυλ στο σχεδιασμό..

   Οι διαμορφωμένες οροφές χρησιμοποιούνται συχνότερα σε στιλ σχεδιασμού όπως μινιμαλισμός, μπαρόκ, hi-tech, κλασικό και αυτοκρατορικό στυλ. Για καθέναν από αυτούς τους τομείς, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής ενός κατάλληλου σχεδίου..

   Παρά την απλότητά του, το στυλ μινιμαλισμός θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή. Τα χαρακτηριστικά του είναι ασύμμετρα στοιχεία που συνδυάζονται αρμονικά με έντονα χρώματα. Οι οροφές από γυψοσανίδα σε αυτό το στυλ διακρίνονται από ανοιχτά χρώματα, οι κίτρινοι, κόκκινοι ή ροζ τόνοι μπορούν να χρησιμεύσουν ως αντίθεση. Η οροφή σε αυτό το σχέδιο φαίνεται αρκετά ελαφριά και ευάερη και δίνει στο δωμάτιο μια ορισμένη φρεσκάδα..

   Τα σωστά επιλεγμένα στοιχεία φωτισμού μπορούν να δημιουργήσουν ένα όμορφο παιχνίδι φωτός, κάνοντας το σχέδιο πιο έντονο και ελκυστικό.

   Σχεδιασμός με στυλ μπαρόκ προσελκύει με την πρωτοτυπία του, στην οποία βασιλεύει μια περίσσεια λεπτομερειών. Όταν δημιουργείτε ένα σγουρό ανώτατο όριο προς αυτή την κατεύθυνση, αξίζει να τηρήσετε την κεντρική ιδέα, έτσι ώστε η συνολική σύνθεση να έχει μια εμφανή και πλήρη εμφάνιση..

   Οι επαγγελματίες σχεδιαστές συνιστούν τη δημιουργία ρηχών επιπέδων, εστιάζοντας στο κεντρικό τμήμα της δομής με τη βοήθεια φωτισμού και γυψομάρμαρου.

   Η χρωματική γκάμα των προϊόντων μπορεί να είναι αρκετά ποικίλη, αλλά οι πιο βέλτιστες λύσεις θα είναι λευκές, μπλε και χρυσές αποχρώσεις. Το ταβάνι σε αυτήν την παλέτα φαίνεται κομψό και πολυτελές ταυτόχρονα..

   Λογικό και λιτό ύφος υψηλής τεχνολογίας σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη φαντασία σας, πειραματιζόμενοι με καθαρές ή ευκρινείς γραμμές, που συμπληρώνονται αρμονικά με αφηρημένες εικόνες. Ο χρωματικός συνδυασμός τέτοιων σγουρών οροφών περιλαμβάνει λευκές, γκρι και χρυσές αποχρώσεις. Η δροσερή και απρόσωπη εμφάνισή τους ταιριάζει καλύτερα σε χώρους εργασίας και κουζίνες όπου υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ήρεμο και ειρηνικό περιβάλλον..

   Κλασικό στιλ θεωρείται αρκετά μοντέρνο, καθώς συνδυάζει αρμονικά λακωνικές φόρμες και συμμετρικές γραμμές. Ως διακόσμηση χρησιμοποιούνται ενεργά γεωμετρικές φιγούρες, θεματικά σχέδια, λουλούδια ή όμορφα σχέδια. Ο χρωματικός συνδυασμός αυτών των σγουρών οροφών αποτελείται από λευκές, μπεζ και καφέ αποχρώσεις. Για δομές γυψοσανίδας σε αυτό το στυλ, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε ζωγραφική, γεγονός που καθιστά τη συνολική σύνθεση πιο ενδιαφέρουσα και πλούσια..

   Όμορφα και κομψά σγουρά ταβάνια στυλ αυτοκρατορίας προσελκύουν την προσοχή με τις λείες και στρογγυλεμένες γραμμές τους. Ο συνδυασμός χρωμάτων κυριαρχείται από ήρεμους παστέλ τόνους που τονίζουν τέλεια το σχήμα της δομής γυψοσανίδας. Ο επαγγελματικά επιλεγμένος φωτισμός δίνει στα προϊόντα αυτά μια ιδιαίτερη ομορφιά και κομψότητα. Το δωμάτιο, συμπληρωμένο από ένα τόσο κομψό στοιχείο διακόσμησης, χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά και ευνοεί ένα ευχάριστο χόμπι.

   Κάθε μοντέλο σγουράς οροφής γυψοσανίδας είναι σε θέση να τονίσει όλα τα πλεονεκτήματα του συνολικού στυλ εσωτερικής διακόσμησης. Ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων και σχημάτων θα επιτρέψει στα δωμάτια να φαίνονται πάντα κομψά και μοναδικά. Μετά από όλα, τέτοια σχέδια καθιστούν δυνατή τη μετατροπή μιας συνηθισμένης οροφής σε ένα πραγματικό έργο τέχνης.. Το κύριο πράγμα είναι να κάνετε τη σωστή επιλογή..

   Συμβουλές επιλογής

   Τα σγουρά ταβάνια μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. Η όμορφη διακόσμηση οροφών θεωρείται σημάδι καλής γεύσης των ιδιοκτητών και εντυπωσιακό στοιχείο του εσωτερικού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή ενός ή ενός άλλου μοντέλου σγουρής οροφής πρέπει να ληφθεί με μεγάλη ευθύνη.. Υπάρχουν ορισμένες συμβουλές για την επιλογή δομών γυψοσανίδας για κάθε δωμάτιο που κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη:

   • Κουζίνα. Με τη βοήθεια μιας σγουρής οροφής, η κουζίνα μπορεί να γίνει όχι μόνο λειτουργική, αλλά και όμορφη. Συνιστάται να κάνετε μια επιλογή υπέρ των κλασικών επιλογών, η σύνθεση των οποίων εκπλήσσει με την ποικιλία του. Επιλέξτε μια παλέτα χρωμάτων με βάση το χρώμα των επίπλων και του δαπέδου. Ο ελάχιστος αριθμός διακοσμητικών στοιχείων είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας πραγματικά πρακτικής και αισθητικά ευχάριστης κουζίνας..

   • Σαλόνι. Τα σγουρά ταβάνια στο σαλόνι φαίνονται πρωτότυπα και ασυνήθιστα. Αυτό το δωμάτιο θεωρείται το ιδανικό μέρος για την υλοποίηση των πιο τολμηρών και εξαιρετικών σχεδιαστικών λύσεων..

    Είναι πολύ σημαντικό ο συνολικός σχεδιασμός να έχει ομαλές μεταβάσεις από το ένα μέρος στο άλλο. Δεν πρέπει επίσης να υπάρχουν έντονες μεταβάσεις στο χρωματικό σχήμα, ενώ επιτρέπεται η χρήση τόσο ανοιχτών όσο και σκούρων αποχρώσεων..

    • Υπνοδωμάτιο. Για να δημιουργήσετε ένα σγουρό ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο, είναι καλύτερο να επιλέξετε παστέλ χρώματα, ρέοντα σχήματα και απαλό φωτισμό. Λεπτά μοτίβα ή φώτα που τρεμοπαίζουν θα δημιουργήσουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Δεν πρέπει να εγκαταστήσετε ογκώδεις πολυελαίους και ζοφερά στοιχεία σε δομές οροφής από γυψοσανίδες. Οι οροφές με την εικόνα του έναστρου ουρανού ή τα σύννεφα αέρα θεωρούνται η ιδανική λύση για την κρεβατοκάμαρα, αν και υπάρχουν εικόνες με τη μορφή φωτεινών λουλουδιών..

     • Παιδιά. Είναι σημαντικό να διατηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χώρο στο παιδικό δωμάτιο. Εδώ αξίζει να προτιμάτε τις φυσικές αποχρώσεις, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από το φύλο και την ηλικία του παιδιού..

      Συνιστάται να αποκλειστεί εντελώς η παρουσία τεράστιων μορφών στο ταβάνι, καθώς επηρεάζουν αρνητικά την ψυχή των παιδιών. Είναι πολύ καλύτερο εάν η οροφή στο παιδικό δωμάτιο είναι κατασκευασμένη σε ελαφριά μορφή, δημιουργώντας μια αίσθηση άνεσης και άνεσης..

      • Ο διάδρομος. Είναι ο διάδρομος που κάνει την πρώτη εντύπωση του σπιτιού στο σύνολό του. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να το κανονίσετε όσο το δυνατόν πιο όμορφα και κομψά. Για αυτό, τα σγουρά ταβάνια ενός επιπέδου ή δύο επιπέδων σε ανοιχτά χρώματα είναι τέλεια, γεγονός που θα κάνει το συνολικό σχέδιο πιο ενδιαφέρον και πρωτότυπο..

      Ακόμα και το μικρότερο ιδιωτικό σπίτι ή μικρό διαμέρισμα θα φαίνεται μοντέρνο και εξαιρετικό αν προσθέσετε όμορφες σγουρές οροφές στο εσωτερικό τους. Μια συνηθισμένη, με την πρώτη ματιά, σοφίτα θα αλλάξει αισθητά με την παρουσία μιας σγουρής δομής γυψοσανίδας στην οροφή.

      Μια μεγάλη ποικιλία επιλογών σχεδίασης, το σωστό χρώμα και ο τύπος φωτισμού συμβάλλουν στη δημιουργία πραγματικά μοναδικών συνθέσεων με τη μορφή τελικών συγχορδιών για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό.

      Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

      Η παρουσία σγουρών οροφών στο σπίτι το καθιστά πρωτότυπο, ατομικό και πιο ελκυστικό. Οι σύγχρονες τεχνολογίες καθιστούν δυνατή την ενσωμάτωση των πιο εξαιρετικών σχεδιαστικών ιδεών στην πραγματικότητα, δημιουργώντας μοναδικές συνθέσεις οροφής από γυψοσανίδες. Κάθε επιλογή έχει τον δικό της σκοπό και διακρίνεται από τον ατομικό σχεδιασμό της..

      Τα σγουρά ταβάνια με παιδικά θέματα φαίνονται όμορφα και φωτεινά. Αυτά μπορεί να είναι σχέδια με τη μορφή ήλιου, λουλουδιού, σύννεφου, ζιγκ -ζαγκ ή άλλων μοτίβων από παιδικά παραμύθια. Τέτοια καταπληκτικά στοιχεία διακόσμησης προσθέτουν άνεση στο δωμάτιο και δημιουργούν μια χαρούμενη διάθεση. Σε ένα δωμάτιο με παρόμοιο φινίρισμα οροφής, τα παιδιά αισθάνονται άνετα, δείχνοντας τη μέγιστη δραστηριότητά τους..

      Οι σγουρές δομές στο ταβάνι με τη μορφή κυματιστών και ρέοντων γραμμών κάνουν το υπνοδωμάτιο πιο κομψό και ελκυστικό. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα εδώ. Αυτός ο σχεδιασμός δεν χάνει τη σημασία του με την πάροδο των ετών και θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς. Μια οροφή σε σχήμα καρδιάς με ασυνήθιστο φωτισμό θα δώσει μια πινελιά ρομαντισμού, ευνοϊκή για καλή ξεκούραση και χαλάρωση..

      Αυτή η σύνθεση γυψοσανίδας είναι μια εξαιρετική λύση για την κρεβατοκάμαρα, καθώς σχετίζεται με τα πιο ευχάριστα συναισθήματα και συναισθήματα..

      Τα σγουρά ταβάνια με τη μορφή συγκεκριμένου στολιδιού και γεωμετρικά σχήματα φαίνονται εκλεπτυσμένα και πρωτότυπα. Η κομψή οροφή με μοτίβα μπορεί να γίνει μια πραγματική εσωτερική διακόσμηση και η φωτεινή προφορά της. Οι συνθέσεις οροφής από γυψοσανίδες με τη μορφή πετάλων λουλουδιών δίνουν στο δωμάτιο ένα ορισμένο μυστήριο και φρεσκάδα. Οι ομαλές κυματιστές γραμμές στο ταβάνι δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας και ηρεμίας. Όλες αυτές οι επιλογές είναι ιδανικές ως διακόσμηση για ένα σαλόνι, καθιστώντας το όσο το δυνατόν πιο άνετο και προσκαλώντας να δεχτεί επισκέπτες..

      Τα σγουρά σχέδια με μεγάλα γεωμετρικά σχήματα φαίνονται λακωνικά και κομψά. Ο λιτός σχεδιασμός τους συμπληρώνεται τέλεια με θεαματικό φωτισμό που δημιουργεί θετική διάθεση. Τέτοια μοντέλα συχνά διακοσμούν διαδρόμους και αίθουσες λόγω του διακριτικού και πρωτότυπου σχεδιασμού τους. Τέτοια καταπληκτικά στοιχεία διακόσμησης είναι πάντα κατάλληλα όχι μόνο για μεγάλες περιοχές, αλλά και για μικρότερα δωμάτια..

      Μια σωστά σχεδιασμένη οροφή θα είναι πάντα σε αρμονία με τη διακόσμηση του τοίχου, καθώς και με άλλα εσωτερικά αντικείμενα.

      Κάθε μοντέλο αυτών των διακοσμητικών στοιχείων είναι η προσωποποίηση της αριστοκρατίας, της πολυπλοκότητας, της αισθητικής και της πρωτοτυπίας. Ένα σπίτι με σγουρά ταβάνια θα έχει πάντα μια απαράμιλλη εμφάνιση, προσελκύοντας την προσοχή με την απαράμιλλη ομορφιά του. Τέτοιες υπέροχες κατασκευές από γυψοσανίδες χαρακτηρίζονται όχι μόνο από τον αρχικό τους σχεδιασμό, αλλά και από τη λειτουργικότητα, την πρακτικότητα και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους..

      Οι όμορφες σγουρές συνθέσεις μπορούν να γίνουν ένα είδος κάρτας επίσκεψης, επειδή η κομψή και πραγματικά όμορφη εμφάνισή τους δεν μπορεί παρά να εκτιμηθεί.

      Για πληροφορίες σχετικά με το πώς να φτιάξετε μια σγουρή οροφή από γυψοσανίδες, δείτε το επόμενο βίντεο.