Πώς να καθαρίσετε τις τεντωμένες οροφές;

Το τεντωμένο ταβάνι είναι ένα συγκεκριμένο και μάλλον ιδιότροπο υλικό που χρησιμοποιείται για εσωτερική διακόσμηση. Έχει και πολυπλοκότητα και πρακτικότητα..

Παρά τις πεποιθήσεις των κατασκευαστών ότι τέτοιες οροφές δεν απαιτούν προσεκτική συντήρηση, με τον καιρό, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πλυθούν..

Οι αρχές της ασφαλούς φροντίδας και καθαρισμού καθορίζονται από τον τύπο του καμβά, ωστόσο, η τήρηση και η εφαρμογή τους δεν απαιτεί την κατοχή σοβαρών γνώσεων και δεξιοτήτων..

Γενικές συστάσεις και μέθοδοι φροντίδας

Οι τεντωμένες οροφές είναι κατασκευασμένες είτε από μεμβράνη PVC είτε από ύφασμα πολυεστέρα. Αυτά τα υλικά χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο αντοχής και αντοχής σε εξωτερικές ζημιές. Για να αυξήσετε την περίοδο λειτουργίας τέτοιων οροφών, πρέπει να γνωρίζετε σαφώς τους κανόνες για τη φροντίδα τους στο σπίτι και να ακούτε τις συστάσεις για τον ασφαλή καθαρισμό αυτών των επιφανειών..

Ο καθαρισμός των τεντωμένων οροφών εξαρτάται από τον βαθμό ρύπανσης και πραγματοποιείται από δύο τύπους καθαρισμού:

 • Στεγνό καθάρισμα πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί, που κινείται πάνω από την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις χωρίς πίεση. Περιλαμβάνει την απομάκρυνση της σκόνης που έχει συσσωρευτεί για μικρό χρονικό διάστημα..
 • Υγρός καθαρισμός περιλαμβάνει την πλύση και τον καθαρισμό πιο πολύπλοκων βρωμιών χρησιμοποιώντας μαλακά κουρέλια και ειδικά απορρυπαντικά που δεν είναι ικανά να βλάψουν τη δομή του υλικού. Ο καθαρισμός της επιφάνειας, που πραγματοποιείται κατά τη χρήση διαλυμάτων, είναι μια πιο εμπεριστατωμένη και δύσκολη διαδικασία, αφού μετά το πλύσιμο είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η απουσία διαφόρων ειδών ραβδώσεων και λωρίδων..

Πριν από τη διαδικασία καθαρισμού της οροφής, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες χρήσιμες συστάσεις:

 • Κατά την επεξεργασία των επιφανειών, χρησιμοποιήστε μόνο ένα μαλακό σφουγγάρι, φανέλα ή καστόρι.
 • Θα πρέπει να ξεκινήσετε τον καθαρισμό από κάποιο μακρινό μέρος της οροφής για να εξασκηθείτε στον έλεγχο των κινήσεών σας, συμβάλλοντας στο πάτημα του κουρέλι στην επιφάνειά του. Απαιτείται μικρή προσπάθεια για την απομάκρυνση της σκόνης ή των λεκέδων..
 • Για ψηλά ταβάνια, πρέπει να χρησιμοποιείτε σκαλοπάτι, ελαφριά και κοντή σφουγγαρίστρα. Το προκαταρκτικό στάδιο είναι να ελέγξετε την κατάσταση της σκάλας και το ύψος της, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετή για να φτάσει στην επιφάνεια της οροφής. Όταν χρησιμοποιείτε σπάτουλα με αιχμηρές γωνίες, συνιστάται να ενεργείτε με εξαιρετική προσοχή, καθώς αυτή η συσκευή μπορεί να βλάψει σοβαρά το υλικό..

 • Προϋπόθεση, αυστηρή τήρηση της οποίας είναι απαραίτητη πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι η αφαίρεση δαχτυλιδιών, βραχιόλια, ρολόγια και άλλα κοσμήματα. Μπορούν εύκολα να αγγίξουν μια λεπτή επιφάνεια και να αφήσουν μια γρατζουνιά ή μια κατάθλιψη.
 • Απαγορεύεται ο καθαρισμός της βρωμιάς από την οροφή με αυτοσχέδια μέσα από μέταλλο ή πλαστικό – αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρή ζημιά στον καμβά, η αποκατάσταση της δομής του οποίου δεν θα είναι πλέον δυνατή.

Η τεντωμένη οροφή πρέπει να καθαριστεί καθώς λερώνεται και φροντίζεται προσεκτικά, τότε θα διαρκέσει για πολλά χρόνια και θα ευχαριστηθεί με την παρθένα εμφάνισή της.

Επιλογή κεφαλαίων

Η τεντωμένη οροφή είναι κατασκευασμένη από ένα μάλλον εύθραυστο υλικό, το οποίο δεν είναι κατάλληλο για καθαρισμό με κάθε απορρυπαντικό. Η χρήση λειαντικών καθαριστικών απαγορεύεται αυστηρά..

Ο πιο αποδεδειγμένος και ασφαλέστερος τρόπος αντιμετώπισης των τεντωμένων οροφών θεωρείται ότι είναι μια λύση σαπουνιού., παρασκευάζεται με ανάμιξη νερού με υγρό σαπούνι, το οποίο έχει διαφανές χρώμα, ή με ροκανίδια σαπουνιού. Για να αποκτήσετε αυτό το είδος προϊόντος, πρέπει να τρίψετε το μισό σαπούνι πλυντηρίου και να διαλύσετε τα ρινίσματα που προκύπτουν σε ένα κουβά γεμάτο με ζεστό νερό.

Το διάλυμα πρέπει να εγχυθεί για μισή ώρα και στη συνέχεια πρέπει να περάσει μέσα από κόσκινο ή πανί γάζας. Παρέχεται εναλλακτική αντικατάσταση σαπουνιού – αυτό είναι ένα τζελ πλύσης.

Ο αφρός κάθε απορρυπαντικού πιάτων είναι επίσης κατάλληλος για πλύσιμο, βασίζεται σε μη λειαντικά σωματίδια ή κόκκους. Μετά τη χρήση αυτού του τύπου προϊόντος, η αρχική λάμψη της επιφάνειας θα σας βοηθήσει να δώσετε ένα στεγνό πανί από φανέλα, το οποίο χρησιμοποιείται για να σκουπίσετε την κατεργασμένη περιοχή..

Οι οροφές καθαρίζονται από τη σκόνη που δημιουργείται κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής με ηλεκτρική σκούπα. Με αυτόν τον τύπο καθαρισμού, μην αγγίζετε το κάλυμμα της οροφής με το ακροφύσιο με μια μαλακή βούρτσα τρίχας, διαφορετικά θα συμβάλει στον σχηματισμό σοβαρών ζημιών στην επιφάνεια..

Φυσικά, είναι καλύτερο να καθαρίζετε τις τεντωμένες οροφές με παρασκευάσματα που συνιστούν οι κατασκευαστές. Είναι αυτά τα προϊόντα που εξουδετερώνουν τις οσμές και μπορούν να αντιμετωπίσουν την αιθάλη και τις κίτρινες κηλίδες που σχηματίζονται από τη νικοτίνη..

Οι κατασκευαστές συμβουλεύουν τη χρήση ειδικής σύνθεσης για κάθε τύπο επιφάνειας, που περιέχει πρόσθετα συστατικά για να αποφευχθεί ο σχηματισμός λεκέδων και λωρίδων μετά την επεξεργασία. Πριν χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα προϊόντα, πρέπει να εξοικειωθείτε με τους όρους χρήσης. Η αυστηρή τήρηση των οδηγιών της ουσίας και η απουσία υπέρβασης της αναφερόμενης δοσολογίας εγγυώνται ένα λαμπρό αποτέλεσμα..

Πώς να πλένετε σωστά?

Πριν πραγματοποιήσετε το σωστό πλύσιμο της τεντωμένης οροφής, πρέπει να αποθηκεύσετε ένα συγκεκριμένο σύνολο υλικών:

 • σκάλα;
 • ειδικό σφουγγάρι?
 • σουέτ ή ύφασμα από φανέλα.
 • ηλεκτρική σκούπα ή σφουγγαρίστρα?
 • απορρυπαντικά.

Οι μέθοδοι καθαρισμού της οροφής εξαρτώνται άμεσα από τον τύπο και τον βαθμό ρύπανσης:

 • Για να αφαιρέσετε τη σκόνη ή τις ραβδώσεις, υγράνετε ένα πανί με νερό και πλένετε τη μολυσμένη περιοχή με αυτό. Μετά την επεξεργασία, σκουπίστε την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί.

 • Μια ηλεκτρική σκούπα ή μια σφουγγαρίστρα θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το εντυπωσιακό στρώμα σκόνης που σχηματίστηκε μετά την επισκευή.. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα. Η μαλακή κεφαλή της βούρτσας πρέπει να απέχει 3 εκατοστά από την επιφάνεια της οροφής. Η μη τήρηση αυτού του κανόνα μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση της οροφής ή σε σοβαρές ζημιές. Κατά την αφαίρεση σκόνης με σφουγγαρίστρα, συνιστάται να είστε προσεκτικοί ώστε να μην αγγίζετε τις αιχμηρές γωνίες του φωτιστικού με την επιφάνεια της οροφής.

Οι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν με ένα πανί και απορρυπαντικό. Συνιστάται να σκουπίζετε το ταβάνι με απαλές και προσεκτικές κινήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, η οροφή πρέπει να σκουπιστεί στεγνή.

 • Για να προσθέσετε λάμψη στην επιφάνεια, κορεστείτε το σφουγγάρι με καθαριστικό παραθύρων. ή με διάλυμα αμμωνίας 10%. Όταν εργάζεστε με αμμωνία, είναι απαραίτητο να λάβετε προφυλάξεις: φορέστε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και εξασφαλίστε καλό αερισμό του δωματίου. Μετά τη διαδικασία, η οροφή σκουπίζεται καλά με ένα στεγνό πανί.
 • Ένα πανί εμποτισμένο με προηγουμένως αραιωμένο απορρυπαντικό πιάτων θα αντιμετωπίσει λιπαρούς λεκέδες. Αφού επεξεργαστείτε το πανί με απορρυπαντικό, πρέπει να το πιέσετε καλά και να το περπατήσετε με το πανί κατά μήκος της οροφής, ενώ κάνετε ελαφρές κινήσεις πάνω από τη μολυσμένη περιοχή. Μην πιέζετε πολύ, διαφορετικά η επιφάνεια θα υποστεί ζημιά.

 • Εάν πρέπει να αφαιρέσετε ιστούς αράχνης από τη γωνία, είναι καλύτερα να φτάσετε σε αυτό το μέρος με ένα πανί παρά με μια ηλεκτρική σκούπα ή σφουγγαρίστρα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του καλύμματος οροφής, είναι αδύνατο να αφαιρέσετε λεκέδες και βρωμιά από το εσωτερικό της επιφάνειας. Ο μόνος τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα είναι να αφαιρέσετε το ταβάνι..

Υπάρχουν βασικοί κανόνες, η τήρηση των οποίων εγγυάται την ασφαλή απομάκρυνση της βρωμιάς από το ταβάνι:

 • οι κινήσεις πρέπει να γίνονται από τη μια γωνία στην άλλη.
 • όταν χρησιμοποιείτε καθαριστικό παραθύρων, συνιστάται να το ψεκάσετε όχι περισσότερο από δύο ή τρεις φορές και να περπατήσετε στην επιφάνεια με ένα πανί ή σφουγγάρι, ενώ κάνετε κυκλικές κινήσεις.
 • χρησιμοποιώντας μαλακό χαρτί και μειώνοντας την ένταση του ψεκασμού θα απαλλαγείτε από τις ραβδώσεις.

Καθαρισμός καμβάδων διαφορετικών τύπων

Η σωστή αφαίρεση ρύπων από την επιφάνεια της οροφής είναι δυνατή με τον εντοπισμό των διαφορών μεταξύ τους και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των δομών τους. Σύμφωνα με το υλικό του καμβά, διακρίνονται δύο τύποι μιας τέτοιας επίστρωσης:

 • PVC?
 • ύφασμα.

Πρόσφατα, οι σατέν οροφές ήταν πολύ δημοφιλείς, οι οποίες έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των οροφών PVC και η εμφάνισή τους μοιάζει με ένα ακριβό υφασμάτινο κάλυμμα οροφής.

Το ανώτατο όριο μπορεί να πλυθεί μόνο όταν λαμβάνονται υπόψη τα χαρακτηριστικά του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένο.

Λείος

Για να μην βλάψετε την άψογη εμφάνιση του γυαλιστερού ταβανιού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τις σωστές ουσίες και τις αποδεκτές μεθόδους χρήσης τους..

Η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση βρωμιάς σε αυτόν τον τύπο επιφάνειας είναι η επεξεργασία παραθύρων.. Αλλά πριν το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να ελέγξετε την επίδρασή του στη γωνία της οροφής. Είναι απαραίτητο να ψεκάσετε λίγο διάλυμα (μία σταγόνα) στην επιλεγμένη περιοχή της επιφάνειας και να περιμένετε λίγα λεπτά (περίπου 10). Εάν αυτό το χρονικό διάστημα δεν επηρέασε την επίστρωση με κανέναν τρόπο: δεν άλλαξε τη σκιά του και δεν έχασε το σχήμα του, αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία ολόκληρης της επιφάνειας της οροφής.

Για να αποφύγετε σκισίματα, γρατζουνιές και άλλες ζημιές στο κάλυμμα της οροφής, η χρήση καθολικών μαντηλιών καθαρισμού θα βοηθήσει. Αυτά μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού..

Ο κορεσμός και η ελκυστικότητα μιας στιλπνής επίστρωσης είναι σε θέση να επιστρέψει την αμμωνία. Όταν το χρησιμοποιείτε, είναι απαραίτητο να φοράτε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και να αερίζετε τακτικά το δωμάτιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η αμμωνία εφαρμόζεται σε ένα πανί, με τη βοήθεια του οποίου επεξεργάζεται σταδιακά το κάλυμμα οροφής. Κάθε σκουπισμένη περιοχή πρέπει να σκουπιστεί με ένα καθαρό πανί. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος χρήσης της αμμωνίας για να δώσει μια εκθαμβωτική λάμψη σε μια γυαλιστερή επιφάνεια – αραιώστε την αλκοόλη σε νερό σε αναλογία 1 έως 10 και σκουπίστε την επιφάνεια με το υγρό που προκύπτει. Το αλκοόλ μπορεί να αντικατασταθεί με βότκα.

Η ηλεκτρική σκούπα θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε σκόνη από τη γυαλιστερή επιφάνεια της οροφής, όταν χρησιμοποιείτε την οποία πρέπει να τηρείτε απόσταση 3 cm από το ακροφύσιο έως την οροφή.

Πριν επεξεργαστείτε μια γυαλιστερή επιφάνεια με ένα εξειδικευμένο προϊόν, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης, οι οποίες βρίσκονται στη συσκευασία της ουσίας. Η υποχρεωτική εκπλήρωση των όρων χρήσης και η τήρηση της αναφερόμενης δοσολογίας θα εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα..

Ματ

Τα ματ ταβάνια είναι κατασκευασμένα από πολυουρεθάνη. Μια τέτοια επίστρωση δεν είναι ικανή να προσελκύσει πολλή σκόνη στον εαυτό της, και ως εκ τούτου είναι μάλλον δύσκολο να λεκιάσει τη ματ επιφάνεια. Ωστόσο, ακόμη και η πιο άψογη επιφάνεια οροφής χρειάζεται υποχρεωτική φροντίδα..

Ο καθαρισμός των ματ οροφών πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας υδρατμούς ή ένα συνηθισμένο πανί, στο οποίο έχει εφαρμοστεί ένας ειδικός παράγοντας που έχει απολίπανση. Μετά την επεξεργασία, η καθαρισμένη περιοχή σκουπίζεται με ένα πανί.

Ιστός

Το υφασμάτινο κάλυμμα μεγάλης διάρκειας είναι πολύ ισχυρότερο από το συνθετικό. Η συντήρηση αυτού του τύπου επιφάνειας είναι πολύ πιο δύσκολη. Πρέπει να πλύνετε ένα τέτοιο ταβάνι πολύ προσεκτικά..

Για να καθαρίσετε υφάσματα από ύφασμα, μην χρησιμοποιείτε ειδικό διάλυμα απορρυπαντικού για γυαλιά, γιατί περιέχει χρωστικές ουσίες που μπορούν να το εμποτίσουν όταν μπει στο ύφασμα, να το βάψετε σε εντελώς διαφορετική απόχρωση και να αφήσετε ραβδώσεις.

Μην τρίβετε ή πλένετε το πανί με κυκλικές κινήσεις, καθώς αυτό θα λερώσει τη βρωμιά αντί να το καθαρίσετε. Είναι προτιμότερο να κάνετε κινήσεις μόνο προς μία κατεύθυνση – αυτό βοηθά στην αποτελεσματική απομάκρυνση της σκόνης.

Παρουσία σοβαρής μόλυνσης, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα τζελ για το πλύσιμο των ρούχων με νερό.. Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το καθαριστικό, συνιστάται επίσης να ελέγξετε την επίδρασή του σε μια μικρή περιοχή του δωματίου..

Στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένας τόπος ταχείας μόλυνσης όλων των τύπων επιφανειών. Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε κουζίνες χωρίς κουκούλα..

Οι κύριες αιτίες μόλυνσης στην κουζίνα είναι ο καπνός, η αιθάλη, οι λιπαροί λεκέδες που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Ο καπνός από τον καπνό, ο οποίος παρέχει τον επακόλουθο σχηματισμό κίτρινης επίστρωσης, είναι επίσης ένας από τους λόγους εμφάνισης μόλυνσης στις οροφές της κουζίνας..

Ο καθαρισμός της οροφής στην κουζίνα δεν διαφέρει πολύ από την ίδια διαδικασία που πραγματοποιείται σε άλλα δωμάτια..

Ο κύριος κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λειαντικές ουσίες και η διαδικασία πλύσης της οροφής συνιστάται να εκτελείται με μεγάλη προσοχή..

Η οροφή της κουζίνας μπορεί να καθαριστεί χρησιμοποιώντας μια απλή και αποδεδειγμένη μέθοδο – ένα πανί βουτηγμένο σε σαπουνόνερο. Θα χρειαστεί να σκουπίσει το ταβάνι και στο τέλος της διαδικασίας, πρέπει να περπατήσετε πάνω από την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί.

Χρήσιμες συμβουλές

Προκειμένου η λεπτή επιφάνεια της οροφής να παραμείνει καθαρή και ελκυστική για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες συμβουλές:

 • Τα καλύμματα οροφής συνιστώνται να αντιμετωπίζονται μία φορά κάθε 6 μήνες..
 • Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο συχνός καθαρισμός της οροφής είναι απαράδεκτος, καθώς οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης της επικάλυψης.
 • Το φύλλο οροφής χρειάζεται συνεχή αντιστατική επεξεργασία για να αποφευχθεί η συσσώρευση σκόνης.
 • Μόνο εξειδικευμένα προϊόντα για το πλύσιμο των τεντωμένων οροφών μπορούν να καθαρίσουν γρήγορα οποιαδήποτε επιφάνεια..
 • Υπάρχει ένας βασικός περιορισμός που πρέπει να τηρείται κατά το πλύσιμο αυτού του τύπου οροφής – αυτός είναι η απαγόρευση της χρήσης σκληρών σφουγγαριών ή πινέλων που μπορεί να καταστρέψουν τον καμβά ή να τον σπάσουν..

 • Τα προϊόντα που δεν συνιστώνται για τον καθαρισμό της οροφής περιλαμβάνουν λειαντικά, απορρυπαντικά ρούχων, σόδα και κρέμες με σωματίδια..
 • Οι λύσεις για τον καθαρισμό των οροφών δεν πρέπει να περιέχουν ακετόνη, επειδή συμβάλλει στην επιδείνωση μιας ελκυστικής εμφάνισης. Συνιστάται να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες για την ουσία πριν την αγοράσετε..
 • Όταν χρησιμοποιείτε αυτοσχέδιο εργαλείο, είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε την επίδρασή του σε μια μικρή περιοχή της οροφής εφαρμόζοντας μια σταγόνα διαλύματος στην επιφάνεια και περιμένοντας ένα τέταρτο της ώρας. Μετά από αυτήν την ενέργεια, μπορείτε να αξιολογήσετε το αποτέλεσμα και να αποφασίσετε για τη χρήση μιας ή άλλης μεθόδου καθαρισμού. Εάν έχει συμβεί παραμόρφωση και έχει αλλάξει η απόχρωση του καμβά, αυτό σημαίνει ότι το επιλεγμένο εργαλείο δεν είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό αυτού του τύπου επιφάνειας..
 • Για να αφαιρέσετε γρήγορα τη βρωμιά και να αποφύγετε την καταστροφή του καμβά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ζεστό υγρό.
 • Ο αφρός από το διάλυμα καθαρισμού είναι ικανός να καθαρίσει την οροφή.

 • Δεν συνιστάται η χρήση συμπυκνωμένων υγρών, ειδικά όταν πρόκειται για την παρουσία εκτύπωσης φωτογραφιών στο ταβάνι.
 • Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα αποτελεσματικά καθαριστικά βασίζονται σε αμμωνία και αντιστατικούς παράγοντες, χάρη στα οποία η καθαριότητα της οροφής παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα..
 • Όταν εργάζεστε με αμμωνία, φροντίστε να φοράτε αναπνευστήρα, ειδικά γυαλιά και λαστιχένια γάντια.
 • Παρουσία τεντωμένων οροφών στο σπίτι, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση φωτιστικών στοιχείων υψηλής θέρμανσης, την αναπαραγωγή φυτών εσωτερικού χώρου με εντυπωσιακές διαστάσεις και ιπτάμενα πουλερικά, κάπνισμα σε ένα δωμάτιο με τέτοιες οροφές, απρόσεκτο άνοιγμα σαμπάνιας, παιδικά παιχνίδια που μπορούν να βλάψουν λεπτές επιφάνειες.
 • Θα πρέπει να κρεμαστεί μια ειδική κουρτίνα στο μπάνιο, η οποία αποκλείει τη δυνατότητα ψεκασμού να εξαπλωθεί στην επιφάνεια της οροφής και το σχηματισμό λεκέδων και λωρίδων σε αυτό..

 • Στην κουζίνα, είναι επιτακτική η εγκατάσταση μιας ισχυρής κουκούλας, η οποία θα βρίσκεται πάνω από τη σόμπα..
 • Κατά την επεξεργασία μιας γυαλιστερής επιφάνειας, απαγορεύεται η χρήση σφουγγαριών, καθώς η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μικρών γρατζουνιών.
 • Ο καθαρισμός των οροφών με ματ φινίρισμα πραγματοποιείται με ατμοκαθαριστή ή κανονικό πανί, στο οποίο έχει εφαρμοστεί ήπιος παράγοντας.
 • Η γεννήτρια ατμού θα αντιμετωπίσει τέλεια τους λεκέδες, λιπαρούς, λιπαρούς.
 • Τα υπολείμματα κόλλας ξεπλένονται με καθαριστικό γυαλιού ή λευκό αλκοόλ και στο τέλος της διαδικασίας καθαρισμού, η επιφάνεια που πρόκειται να υποβληθεί σε επεξεργασία σκουπίζεται στεγνή.

 • Ο λεκές από αιθάλη μπορεί να αφαιρεθεί με σαπουνόνερο, το οποίο εφαρμόζεται στο ταβάνι για το ένα τρίτο της ώρας και στη συνέχεια συνιστάται να σκουπίσετε την επιφάνεια με ένα καθαρό, υγρό σφουγγάρι. Όταν απαλλαγείτε από αυτού του είδους τους λεκέδες, πρέπει να εκτελέσετε κινήσεις απόξεσης..
 • Η σκόνη μετά την επισκευή αφαιρείται με ηλεκτρική σκούπα.
 • Εάν εντοπίσετε επίμονους λεκέδες, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο εγκαταστάτη οροφής. Ο ειδικός θα είναι σε θέση να προτείνει ποια μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πλύση της δομής τάνυσης με τον περιγραφόμενο τύπο μόλυνσης.
 • Στις πιο δύσκολες καταστάσεις, μια λογική λύση θα ήταν να στραφείτε στις υπηρεσίες μιας υπηρεσίας καθαρισμού..

Από το παρακάτω βίντεο μπορείτε να μάθετε πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα τεντωμένης οροφής.