Μεταλλική επένδυση για ξυλεία: χαρακτηριστικά και οφέλη

Η εξωτερική επένδυση του κτιρίου είναι το πιο σημαντικό στάδιο της κατασκευής. Αλλά ακόμη και φυσικά υλικά δεν θα είναι πάντα σε θέση να παρέχουν αξιόπιστη προστασία στους τοίχους και να διατηρούν την οπτική τους ελκυστικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα οικοδομικά υλικά τελευταίας γενιάς θα βοηθήσουν στην επίλυση του ζητήματος της αισθητικής μιας φυσικής πρόσοψης και της υψηλής ποιότητας προστασίας των τοίχων. Μεταξύ αυτών των προϊόντων, μπορεί κανείς να διακρίνει μεταλλική επένδυση με απομίμηση ξυλείας.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Η γκάμα των προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξωτερική διακόσμηση σπιτιών είναι εντυπωσιακή στην ποικιλομορφία της. Τέτοια προϊόντα έχουν μια σειρά από μοναδικές τεχνικές ιδιότητες, ωστόσο, η επένδυση εξακολουθεί να είναι η πιο απαιτητική. Αυτό το υλικό μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορες πρώτες ύλες. Τα προϊόντα βινυλίου και μετάλλου είναι πολύ δημοφιλή, τα οποία μοιάζουν με θήκη από ξύλο στην εμφάνιση. Ένας τέτοιος σχεδιασμός των πάνελ δεν επιλέχθηκε τυχαία, επειδή ένα τέτοιο φυσικό δομικό υλικό όπως το ξύλο δεν έχει χάσει τη σημασία του σήμερα. Ωστόσο, το δέντρο χρειάζεται συνεχή προστασία από την ανάπτυξη διαφόρων μικροοργανισμών, καθώς και από την υγρασία, ως αποτέλεσμα, απαιτείται επεξεργασία της ξύλινης επιφάνειας με ακριβές ενώσεις. Μια εξίσου ελκυστική και φθηνή μεταλλική επένδυση που μιμείται τη διακόσμηση της πρόσοψης με τη μορφή ξύλινης ράβδου είναι τώρα μια άξια εναλλακτική λύση στο ξύλο..

Εξωτερικά, η ομοιότητα των μεταλλικών πάνελ με το ξύλο είναι σχεδόν 100%. Διαπιστώστε ότι οι τοίχοι δεν είναι επενδεδυμένοι με ξύλο είναι δυνατός μόνο αν το χτυπήσετε. Η παραγωγή προϊόντων πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας χαλύβδινο προφίλ, το οποίο καλύπτεται με ένα στρώμα διαφόρων πολυμερών, λόγω του οποίου τα πάνελ έχουν την απαιτούμενη εμφάνιση.

Η τοποθέτηση κάτω από μια ράβδο δεν έχει κανέναν περιορισμό ως προς το πεδίο εφαρμογής, επομένως μπορεί να αγοραστεί για επένδυση των προσόψεων οποιωνδήποτε χαμηλών κτιρίων. Η στερέωση των λωρίδων μεταξύ τους πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ειδικά στοιχεία τύπου ασφάλισης και διάτρητη άκρη στερέωσης.

Τις περισσότερες φορές, τα πάνελ από ξύλο χρησιμοποιούνται ειδικά για εξωτερική διακόσμηση, λόγω των χαρακτηριστικών υψηλής απόδοσης, τα οποία παραμένουν αμετάβλητα ακόμη και υπό την επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος. Εκτός από την πρόσοψη, το υπόγειο των κτιρίων είναι επικαλυμμένο με μεταλλικά προϊόντα, καθώς τα προϊόντα ανέχονται την επαφή με την υγρασία και τα αντιδραστήρια που περιέχονται καλά στην κατακρήμνιση. Εκτός από τα κτίρια κατοικιών, η μεταλλική επένδυση για ξυλεία χρησιμοποιείται για επενδύσεις γκαράζ, δημόσια κτίρια, διάφορες εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, καθώς και πύλες και πηγάδια. Η εγκατάσταση πλαισιώσεων πραγματοποιείται σε κιβώτιο κατασκευασμένο από ξύλινα ή μεταλλικά προφίλ. Η χρήση ενός τέτοιου υλικού για τη διάταξη της πρόσοψης σας επιτρέπει να μονώσετε επιπλέον τις βάσεις με τη βοήθεια θερμομονωτικών υλικών διαφόρων τύπων.

Σε σύγκριση με άλλα υλικά για την εξωτερική επένδυση κτιρίων, η μεταλλική επένδυση κάτω από μια ράβδο έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά όπως:

 • τα πάνελ είναι ίσια ή σγουρά, φαρδιά και στενά, γεγονός που σας επιτρέπει να σχεδιάζετε κτίρια, εφαρμόζοντας τυχόν σχεδιαστικές λύσεις.
 • τα προϊόντα έχουν βολικές διαστάσεις – το πλάτος είναι περίπου 120 mm, το πάχος ορισμένων προϊόντων κυμαίνεται από 0,4-0,7 mm.
 • η εγκατάσταση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη τομή, η οποία σας επιτρέπει να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας.
 • η διάρκεια ζωής του υλικού είναι περίπου μισός αιώνας.

 • τα πάνελ δεν παραμορφώνονται από υψηλή θερμοκρασία και επίσης δεν χάνουν το σχήμα τους από το κρύο.
 • οι πρώτες ύλες είναι ανθεκτικές στην υπεριώδη ακτινοβολία, λόγω της οποίας δεν χάνουν το χρώμα τους από την τακτική έκθεση στο ηλιακό φως.
 • αυτός ο τύπος πάνελ μπορεί να τοποθετηθεί τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, γεγονός που συμπληρώνει την ομοιότητά του με ξύλινα κτίρια.
 • το υλικό είναι απολύτως ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
 • λόγω των ιδιαιτεροτήτων της εγκατάστασης, η επένδυση παρέχει παραγωγικό αερισμό στην πρόσοψη.
 • η δυνατότητα τοποθέτησης μόνωσης κάτω από τα πάνελ σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε θέρμανση του κτιρίου.
 • οι πρώτες ύλες είναι ανθεκτικές στη διάβρωση.
 • τέτοιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την επένδυση ενός νέου κτιρίου, αλλά και για την ανακατασκευή παλαιών ξύλινων κτιρίων.
 • λόγω του συγκεκριμένου στρογγυλεμένου σχήματος των πάνελ, είναι επιρρεπείς στον αυτοκαθαρισμό, καθώς η υγρασία και η πιθανή ρύπανση ρέουν από αυτά χωρίς να συσσωρεύονται στην επιφάνεια.
 • σε ορισμένες περιπτώσεις, μεταλλική επένδυση κάτω από μια ράβδο χρησιμοποιείται για εσωτερική διακόσμηση.

Χρώματα και σχέδια

Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της μεταλλικής επένδυσης κάτω από την ξυλεία, αξίζει να επισημανθούν οι ακόλουθες ποικιλίες αυτών των προϊόντων:

 • στρογγυλεμένα πάνελ που είναι κατασκευασμένα με σχήματα προφίλ.
 • προφίλ λωρίδες, οι οποίες είναι ίσια μεταλλικά στοιχεία.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί που χρησιμοποιούνται κατά την κατασκευή του πλαισίου καθιστούν δυνατή τη διάκριση δύο ομάδων προϊόντων, όπως:

 • ένα προφίλ που έχει σκιά και υφή που επαναλαμβάνει με ακρίβεια την εμφάνιση του φυσικού ξύλου.
 • προϊόντα, το χρώμα των οποίων επιλέγεται σύμφωνα με τον πίνακα RAL.

Σημαντικό: η παλέτα μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε κατασκευαστή τέτοιων πάνελ.

Η μεταλλική επένδυση για ξυλεία κατασκευάζεται με απομίμηση για τους ακόλουθους τύπους ξύλου:

 • έλατος δρυς?
 • πεύκο με υφή, το οποίο μπορεί να είναι ματ ή γυαλιστερό.
 • μίμηση κέδρου?
 • πάνελ με γυαλιστερή επιφάνεια που μιμούνται προϊόντα σφενδάμου.
 • πλαισιωμένη καρυδιά, παρόμοια προϊόντα έρχονται σε διαφορετικές αποχρώσεις.
 • Κεράσι.

Όταν επιλέγετε μεταλλική επένδυση για μεγάλες προσόψεις, είναι προτιμότερο να επιλέξετε πάνελ σε σκούρες αποχρώσεις. Για μικρά κτίρια, πολλοί σχεδιαστές προτείνουν πιο ανοιχτές αποχρώσεις του πλαισίου. Όταν αγοράζετε πάνελ από διαφορετικούς κατασκευαστές, το ίδιο χρώμα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, οπότε όλα τα υλικά και τα πρόσθετα στοιχεία πρέπει να αγοράζονται από έναν κατασκευαστή..

Διαστάσεις και άλλα χαρακτηριστικά

Τα πάνελ για την ξυλεία κατασκευάζονται σύμφωνα με το με τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • το μήκος των σανίδων κυμαίνεται από 0,8 έως 8 μ.
 • το πλάτος του πλαισίου μπορεί να είναι 22,6-36 cm.
 • ύψος προφίλ – 12-15 mm.
 • το πάχος των στοιχείων κυμαίνεται από 0,8 έως 1,1 mm.
 • Το εύρος θερμοκρασίας είναι από -50 έως + 60 ° C..

Επιπλέον, τα μεταλλικά προϊόντα διαθέτουν ειδική προστατευτική επίστρωση πολλαπλών στρωμάτων, η οποία αποτελείται από γαλβανισμένο και πολυμερές υλικό. Όλα τα δομικά στοιχεία είναι εξοπλισμένα με κλειδαριά κατά των τυφώνων, η οποία εξασφαλίζει αξιόπιστη στερέωση των λωρίδων, αποκλείοντας τη διάσπαση μεμονωμένων πάνελ σε περίπτωση σοβαρών ριπών των στοιχείων. Έχοντας μελετήσει τα παρουσιαζόμενα χαρακτηριστικά του υλικού, θα πρέπει ωστόσο να ληφθεί υπόψη ότι όλες οι παράμετροι έχουν μια μέση τιμή, επομένως, μπορούν να αλλάξουν από τον κατασκευαστή του προϊόντος τόσο πάνω όσο και κάτω. Το ίδιο το σχήμα της μεταλλικής επένδυσης κάτω από ένα κούτσουρο θεωρείται το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των προφίλ. Αν και η παραγωγή του δεν διαφέρει σχεδόν από την τεχνολογία κατασκευής άλλων τύπων πάνελ για επένδυση κτιρίων.

Η βάση των πάνελ είναι μια σφραγισμένη λωρίδα χάλυβα, στην οποία δίνεται στρογγυλεμένο σχήμα λόγω επεξεργασίας σε ειδικό πρέσα. Ένα προστατευτικό στρώμα ψευδαργύρου εφαρμόζεται στην επιφάνεια του υλικού, ασταρώνεται και παθητικοποιείται. Τέτοιες διαδικασίες καθιστούν δυνατή την αύξηση του δείκτη πρόσφυσης όλων των διαθέσιμων στρωμάτων, γεγονός που αυξάνει την αντοχή των προϊόντων στη διάβρωση. Μετά τον γαλβανισμό και την επεξεργασία του προϊόντος, η επιφάνεια του υλικού καλύπτεται με μια πολυμερή ένωση, η οποία λειτουργεί επίσης ως προστατευτικό κέλυφος για τα στοιχεία. Με τη βοήθεια της εκτύπωσης όφσετ φωτογραφιών, εφαρμόζεται το απαραίτητο μοτίβο σε αυτό, μιμούμενο φυσικό ξύλο, λόγω του οποίου αποκτά τη μέγιστη ομοιότητα με το ξύλο.

Πολυουρεθάνη, πουράλ ή πολυεστέρας χρησιμοποιείται ως στρώμα πολυμερούς. Ορισμένα ακριβά μεταλλικά πάνελ, εκτός από όλα τα παραπάνω στρώματα, έχουν ένα άλλο πρόσθετο στρώμα κατασκευασμένο με διαφανές βερνίκι. Η μεταλλική δομή πλαισίου για ανοίγματα και γωνίες παραθύρων και θυρών χρειάζεται πρόσθετες λεπτομέρειες. Η απουσία τους θα επηρεάσει αρνητικά τη συντομία ολόκληρου του φινιρίσματος, επιπλέον, οι αρθρώσεις των στοιχείων δεν θα φαίνονται αισθητικά ευχάριστες χωρίς αυτές..

Αυτά τα προϊόντα ονομάζονται πρόσθετα εξαρτήματα, κατά κανόνα, κατασκευάζονται μαζί με πάνελ, υποβάλλονται σε επεξεργασία με τα ίδια μέσα, λόγω των οποίων αντιστοιχούν πλήρως στην εμφάνιση του πλαισίου, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια πλήρη επένδυση πρόσοψης.

Το κιτ για μεταλλικά πάνελ περιλαμβάνει τα ακόλουθα μέρη:

 • Προφίλ Η, με το οποίο οι λωρίδες συνδέονται κατά μήκος.
 • μπάρα εκκίνησης και τερματισμού.
 • προβολείς?
 • γωνιακές λωρίδες?
 • πλάκες και καλούπια.
 • πλαγιές παραθύρων.

Εκτός από τις καθορισμένες λεπτομέρειες, ορισμένες συλλογές ενδέχεται να περιέχουν επιπλέον τύπους πρόσθετων προϊόντων για πλαισιώσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της μεταλλικής επένδυσης κάτω από μια ράβδο, αξίζει να επισημανθούν διάφοροι τύποι υλικών που πωλούνται.

 • Το Eurobeam παράγεται σε έκδοση ενός ή δύο διακοπών. Το τελευταίο ξεχωρίζει για το πλάτος του, λόγω του οποίου είναι πολύ πιο βολικό να το στερεώσετε. Τα προϊόντα έχουν υψηλό επίπεδο αντοχής στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • L-bar. Τις περισσότερες φορές, ένα τέτοιο υλικό είναι μικρότερο σε σύγκριση με το eurbeam. Ένα διακριτικό χαρακτηριστικό τέτοιων πάνελ είναι η παρουσία μιας αυλάκωσης στη μέση των στοιχείων, η οποία είναι παρόμοια με το γράμμα L.
 • Το Ecobrus μοιάζει με σφενδάμι.
 • Το μπλοκ σπίτι μιμείται το φινίρισμα χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλεμένο κούτσουρο.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά της μεταλλικής επένδυσης κάτω από ένα κούτσουρο, θα πρέπει να επισημανθούν τα ακόλουθα μειονεκτήματα που είναι εγγενή στο υλικό:

 • εάν τα στοιχεία είναι κατεστραμμένα, μπορεί να σχηματιστεί σκουριά στα τσιπ.
 • μπορεί να εμφανιστεί ένα χτύπημα στον πίνακα από ένα χτύπημα, ως αποτέλεσμα του οποίου θα είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί ένα στοιχείο στη δομή.
 • εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε ένα φθαρμένο μέρος, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε ολόκληρη τη δομή στη θέση του πίνακα με ένα ελάττωμα για να αποσυναρμολογήσετε την κατεστραμμένη λωρίδα.

Πώς να επιλέξετε?

Με μια ικανή προσέγγιση στην επιλογή προϊόντων για επένδυση πρόσοψης, μπορείτε να πάρετε μια υψηλής ποιότητας, ανθεκτική και ελκυστική επίστρωση.

Για να αποφύγετε πολλά λάθη, πρέπει να τηρείτε τις ακόλουθες συστάσεις κατά την αγορά πλαισίου:

 • για να επιτευχθεί η μέγιστη ομοιότητα του κτιρίου με το ρουστίκ στιλ, αξίζει να προτιμάτε την ευρωζώνη.
 • Η δέσμη L είναι πιο κατάλληλη για εργασία με πρόσοψη που έχει μεγάλη επιφάνεια.
 • σε σύγκριση με άλλους τύπους οικολογικής δέσμης, μιμείται σε μεγαλύτερο βαθμό τη διακόσμηση του κτιρίου με ακριβά είδη ξύλου.
 • η επιλογή προϋπολογισμού, μεταξύ της παρουσιαζόμενης ποικιλίας υλικού, είναι η ξυλεία της Καρελίας ή της Σιβηρίας.
 • Οι επιλογές γυαλιστερού προϊόντος είναι πιο ανθεκτικές σε εξωτερικούς παράγοντες, επιπλέον, είναι πιο πρακτικές όσον αφορά τη φροντίδα, αλλά φαίνονται λιγότερο φυσικές.
 • Τα ματ πάνελ ταιριάζουν πιο αρμονικά στο φυσικό εξωτερικό, αλλά απαιτούν συχνή συντήρηση.
 • κατά την επιλογή του μεγέθους των στοιχείων, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα μεμονωμένα δομικά χαρακτηριστικά σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, ωστόσο, δεν πρέπει να αγοράζετε προϊόντα τεσσάρων μέτρων, καθώς μπορούν να παραμορφωθούν κατά τη μεταφορά.
 • η μεταλλική επένδυση κάτω από μια μπάρα σάς επιτρέπει να επενδύετε κτίρια σε ρουστίκ και κλασικό ρωσικό στιλ και επειδή ταιριάζει καλά με οποιαδήποτε υλικά φινιρίσματος, μπορεί να συνδυαστεί με σχεδόν κάθε τύπο υλικού στέγης.

Θεαματικά παραδείγματα

Η διακόσμηση εξοχικών σπιτιών με μεταλλική όψη που μιμείται φυσικό ξύλο θα επιτρέψει στο κτίριο να ταιριάζει στη γύρω φύση όσο το δυνατόν πιο αρμονικά. Και η αντίθεση των φωτεινών στοιχείων με μια οροφή με πιο σκούρες αποχρώσεις θα τονίσει ευνοϊκά την ιδιαιτερότητα της δομής, τοποθετώντας σωστά τονισμούς.

Εκτός από το ίδιο το κτίριο κατοικιών, η επένδυση κάτω από την ξυλεία θα είναι μια εξαιρετική λύση για το φινίρισμα της πρόσοψης του λουτρού. Οι σκοτεινές και ευγενείς αποχρώσεις θα δώσουν στο κτίριο την πρωτοτυπία του, καθώς και θα τονίσουν το χρώμα και την ομορφιά του κτιρίου..

   Οι ζεστές αποχρώσεις των μεταλλικών πάνελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επένδυση της πρόσοψης ενός διώροφου σπιτιού θα προσθέσουν πολυτέλεια στο εξωτερικό σχέδιο, επιτρέποντάς σας να αναδημιουργήσετε την αυθεντική ατμόσφαιρα ενός εξοχικού σπιτιού.

   Συμβουλές για την επιλογή και την εγκατάσταση μεταλλικής επένδυσης – στο επόμενο βίντεο.