Πάνελ MDF για τοίχους: τύποι και χρώματα

Πάνελ MDF για τοίχους: τύποι και χρώματα

Η επιλογή υλικών για εσωτερική διακόσμηση δεν περιορίζεται στην ταπετσαρία ή το χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνελ MDF για τοίχους, καθώς οι τύποι και τα χρώματα τους σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εσωτερικούς χώρους σε διαφορετικά στυλ. Εκτός από τον ελκυστικό σχεδιασμό του, το υλικό έχει λειτουργικά πλεονεκτήματα.

Τι είναι?

Η συντομογραφία MDF είναι μια συντομογραφία για το αγγλικό όνομα του υλικού, το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει νοβοπάν. Δηλαδή, είναι ένα ανάλογο μοριοσανίδων, μόνο υψηλότερης ποιότητας ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή του είναι τα απόβλητα της βιομηχανίας ξυλουργικής – πριονίδι, μικρά πατατάκια. Όλα αυτά είναι φυσικές ίνες. Για τη σύνδεσή τους, χρησιμοποιείται παραφίνη ή λιγνίνη – ακίνδυνα συνδετικά, επομένως το MDF μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε χώρο διαβίωσης, οι πλάκες είναι ασφαλείς για ανθρώπους και ζώα, θεωρούνται φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.

Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία κατασκευής των πλακών είναι η ίδια, υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτού του υλικού – ανθεκτικοί στην υγρασία, οι οποίοι είναι κατάλληλοι για δωμάτια με υψηλή υγρασία, πλαστικοποιημένα με όμορφη επίστρωση, ώστε να μπορείτε να μαζέψετε φύλλα για οποιεσδήποτε ανάγκες.

Προδιαγραφές

Οι ιδιότητες των πάνελ ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τον τύπο τους, ωστόσο, τα χαρακτηριστικά πρέπει να αντιστοιχούν σε ορισμένους δείκτες..

Αυτό ρυθμίζεται από τα κανονιστικά έγγραφα στα οποία καθοδηγούνται οι κατασκευαστές..

 • Στη σύνθεση, τουλάχιστον το 90% καταλαμβάνεται από πριονίδι, το υπόλοιπο αποτελείται από συνδετήρες και συστατικά που εμποδίζουν τη φθορά.
 • Η τελική αντοχή της πλάκας κυμαίνεται από 17-23 MPa.
 • Επιτρέπεται έως 10% υγρασία, αλλά τουλάχιστον 3%.
 • Η πυκνότητα είναι ένας σημαντικός δείκτης από τον οποίο εξαρτάται η ισχύς του πίνακα. Συνήθως κυμαίνεται από 600 έως 850 κιλά ανά κυβικό μέτρο. Μπορείτε να ελέγξετε πώς οι δηλωμένοι δείκτες αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, εάν είναι δυνατόν να ζυγίσετε την πλάκα και, στη συνέχεια, η προκύπτουσα μάζα πρέπει να διαιρεθεί με τον όγκο – αυτό είναι το προϊόν τριών διαστάσεων πίνακα.
 • Η αντίσταση στην υγρασία μπορεί να ποικίλει. Υπάρχουν συμβατικές σανίδες και αυτές που έχουν αυξημένη αντοχή στην υγρασία λόγω της προσθήκης ειδικών εξαρτημάτων κατά την κατασκευή.
 • Για την παροχή αντίστασης στη φωτιά, χρησιμοποιούνται πρόσθετα – επιβραδυντικά πυρκαγιάς.
 • Στο στάδιο της παραγωγής, οι πρώτες ύλες επεξεργάζονται έτσι ώστε τα τελικά προϊόντα να γίνουν ανθεκτικά στις βιολογικές επιδράσεις – μύκητες και μούχλα.
 • Επιπλέον, το MDF μπορεί να διαφέρει ως προς την υφή, το σχεδιασμό του προϊόντος, το χρώμα και άλλα χαρακτηριστικά των καταναλωτών. Κατά την επιλογή πάνελ, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στην πυκνότητά τους, καθώς η δύναμη και η ανθεκτικότητα των προϊόντων εξαρτώνται από αυτό..

Το πρόβλημα με αυτό το υλικό είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς του, καθώς βασίζεται σε ξύλο. Αν και πολλοί κατασκευαστές προσθέτουν ειδικά εξαρτήματα για να κάνουν τις κουζίνες ασφαλείς, δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε ανοιχτή φλόγα..

Επίσης, κατά την αγορά, είναι καλύτερο να ελέγξετε την τεκμηρίωση, η οποία επιβεβαιώνει ότι τα προϊόντα περιέχουν πραγματικά συστατικά που εμποδίζουν την ανάφλεξη και την εξάπλωση της φωτιάς..

Προβολές

Τα πάνελ τοίχου που βασίζονται σε MDF ενδέχεται να διαφέρουν στην τεχνολογία παραγωγής. Τα προϊόντα πλήρους συμπίεσης λαμβάνονται από μια ομοιογενή μάζα που υποβάλλεται σε επεξεργασία υπό πίεση υψηλής πίεσης και υψηλής θερμοκρασίας. Ως αποτέλεσμα, το τελικό προϊόν μοιάζει με μια λεία πλάκα. Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πάνελ που παρέχουν καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση..

Τα πλαστικοποιημένα πάνελ τοίχου λαμβάνονται με παρόμοιο τρόπο, αλλά επιπλέον καλύπτεται με μια λεπτή μεμβράνη πολυμερών υλικών, η οποία δίνει στα προϊόντα αντοχή, αντοχή στη μηχανική καταπόνηση και την υγρασία. Αυτές οι πλάκες έρχονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, οπότε είναι εύκολο να βρείτε μια επιλογή για οποιοδήποτε σχέδιο δωματίου..

Ειδικά πάνελ ανθεκτικά στην υγρασία για εσωτερική διακόσμηση κατασκευάζονται επίσης με θερμή πίεση, πλένονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μπάνια ή κουζίνες, ενώ κατά τη διάρκεια της παραγωγής το φαινόμενο θερμοκρασίας διαρκεί περισσότερο και η σκόνη ξύλου έχει πιο πυκνή δομή.

Τα προϊόντα ενδέχεται να διαφέρουν στον σχεδιασμό της μπροστινής πλευράς. Τα πάνελ με καπλαμά μιμούνται την υφή του φυσικού ξύλου και τόσο ακριβώς που με την πρώτη ματιά δεν είναι πάντα δυνατό να διακρίνουμε τα διακοσμητικά πάνελ από πλάκες από μασίφ ξύλο. Τα πάνελ με επένδυση τοίχου θα είναι κατάλληλα σε ένα κλασικό εσωτερικό, καθώς και σκαλιστά προϊόντα με διακόσμηση. Γυαλιστερό επικαλυμμένο με πολυμερές φιλμ που δίνει στην επιφάνεια μια χαρακτηριστική λάμψη. Μπορούν να έχουν ποικιλία χρωμάτων. Τα βαμμένα παράγονται χρησιμοποιώντας έναν χρωστικό παράγοντα, ο οποίος εφαρμόζεται στο τελευταίο στάδιο της παραγωγής και δίνει στις σανίδες την επιθυμητή απόχρωση, καθώς και εξομαλύνει τις παρατυπίες.

Οι φόρμες έκδοσης μπορεί να είναι διαφορετικές:

 1. τα προϊόντα κεραμιδιών έχουν συνήθως τετράγωνο σχήμα, προσαρτώνται με κόλλα, μπορούν να συνδυαστούν με άλλα υλικά στο εσωτερικό.
 2. Τα πηχάκια μοιάζουν με πηχάκια διαφορετικού μήκους και πάχους, είναι προσαρτημένα στο κιβώτιο και βοηθούν στην οπτική επέκταση ενός μικρού χώρου.
 3. το φύλλο χρησιμοποιείται όταν είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε γρήγορα τις εργασίες φινιρίσματος σε ένα μεγάλο δωμάτιο.

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Οι διαστάσεις του προϊόντος ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή. Διατίθεται σε μεγάλες και μικρές πλάκες, φαρδιά πάνελ και στενά πηχάκια.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τυπικοί δείκτες:

 • μήκος – 2,6 μέτρα, αλλά οι παράμετροι μπορεί να διαφέρουν τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω.
 • το πλάτος για μια συνηθισμένη πλάκα είναι εντός 90 cm, αλλά ορισμένα προϊόντα μπορούν να είναι 1,2 μέτρα, και για τα πηχάκια, αυτοί οι δείκτες είναι περίπου 15 cm.
 • το πάχος κυμαίνεται από 3 mm έως 3 cm και οι σανίδες καπλαμά μπορούν να φτάσουν τα 6 cm.

Οι δείκτες πάχους σχετίζονται άμεσα με τη δύναμη των προϊόντων. Το πολύ λεπτό μπορεί να σπάσει ή να λυγίσει, ενώ τα παχιά απαιτούν ειδική στερέωση. Η καλύτερη επιλογή είναι περίπου 10 mm. Υλικά πάχους άνω των 1,2 cm μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετη θερμομόνωση, αφού το ξύλο διατηρεί καλά τη θερμότητα. Επίσης, η επίστρωση παρέχει ηχομόνωση στο δωμάτιο..

Φάσμα χρωμάτων

Δημοφιλή είναι τα πάνελ που μοιάζουν με ξύλο που μιμούνται δρυς, wenge ή άλλα ακριβά είδη. Τα ποιοτικά προϊόντα μοιάζουν με πλάκες από μασίφ ξύλο, αλλά είναι φθηνότερα και ζυγίζουν λιγότερο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κλασικούς και μοντέρνους τρόπους, ενσωματώνοντας διάφορες ιδέες σχεδιασμού. Ο πίνακας μπορεί να μιμηθεί οποιοδήποτε μοτίβο και παρόλο που η υφή του ξύλου είναι η πιο δημοφιλής, υπάρχουν επίσης χρώματα πέτρας ή δέρματος..

Στην πώληση μπορείτε να βρείτε έγχρωμο MDF. Είναι μονόχρωμα, η παλέτα περιλαμβάνει οποιοδήποτε χρώμα από το φάσμα, καθώς και λευκές και μαύρες πλάκες. Η επιφάνεια μπορεί να είναι ματ ή γυαλιστερή. Υπάρχουν επιλογές με εικόνα – μοτίβο ή στολίδι, καθώς και πλήρη εκτύπωση φωτογραφιών με τη μεταφορά κάποιας πολύπλοκης εικόνας.

Σχέδιο

Οι διακοσμητικές πλάκες μπορεί να είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Αυτά δεν είναι μόνο μονόχρωμα επιχρίσματα – γυαλιστερά ή ματ, αλλά και διάφορα προϊόντα με σχέδια που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Οι ανοιχτές πλάκες με ογκομετρικό σκαλιστό μοτίβο φαίνονται ιδιαίτερα όμορφες στο εσωτερικό. Μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο ή να χρησιμοποιηθούν ως ελαφρύ διαμέρισμα για να προσθέσουν μια πινελιά κομψότητας στην επίπλωσή σας..

Εάν το χρώμα των πάνελ έχει πάψει να ταιριάζει ή θέλετε να τα ενημερώσετε σε σχέση με την επερχόμενη επισκευή, τότε τα προϊόντα μπορούν να βαφτούν χρησιμοποιώντας βερνίκι ή άλλα παρόμοια υλικά. Αυτό όχι μόνο θα σας επιτρέψει να αλλάξετε χρώμα, αλλά και να κρύψετε μικρές τραχύτητες ή γρατζουνιές που θα μπορούσαν να εμφανιστούν κατά τη λειτουργία..

Εφαρμογή

Λόγω των πλεονεκτημάτων τους, τα πάνελ χρησιμοποιούνται ευρέως. Η επένδυση τοίχων είναι η πιο κοινή χρήση. Με αυτές τις πλάκες, μπορείτε να δημιουργήσετε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο σε κλασικό ή μοντέρνο στυλ, να βρείτε ένα πρωτότυπο ντεκόρ. Τα υλικά καθαρίζονται εύκολα και τα ανθεκτικά στην υγρασία μπορούν να πλυθούν, επομένως οι πλάκες είναι κατάλληλες για φινίρισμα στο διάδρομο ή στο διάδρομο.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα και όχι μόνο για επένδυση τοίχων.. Ένα τραπέζι για ένα τραπέζι φαγητού μπορεί να φτιαχτεί από ένα πιάτο. Εάν τα έπιπλα κουζίνας προορίζονται για μαγείρεμα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα πιο ανθεκτικό υλικό. Το MDF χρησιμοποιείται για την κατασκευή προσόψεων επίπλων. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, οι πλάκες μπορούν να διαμορφωθούν σε οποιοδήποτε σχήμα, ακόμη και καμπύλες. Μια ποδιά από MDF είναι μια οικονομική λύση, τοποθετείται γρήγορα, φαίνεται όμορφη και, εάν είναι απαραίτητο, κάποιο μέρος μπορεί να αντικατασταθεί γρήγορα. Αλλά τα παραδοσιακά υλικά, για παράδειγμα, κεραμικά πλακίδια, το MDF είναι κατώτερο σε αντοχή, αντοχή στη θερμοκρασία και την υγρασία, τη δύναμη.

Ορισμένοι τύποι υλικών είναι επίσης κατάλληλοι για χρήση στο μπάνιο, τουλάχιστον αυτό διαβεβαιώνουν οι κατασκευαστές. Ωστόσο, αυτό το ζήτημα έχει τις δικές του αποχρώσεις. Υπό παρατεταμένη έκθεση σε υψηλή υγρασία, η πλάκα μπορεί να αλλάξει σχήμα, μύκητες και μούχλα αναπτύσσονται συχνά πίσω από τα πάνελ και τα ίδια τα προϊόντα μπορεί να υποστούν ζημιά λόγω μηχανικής καταπόνησης. Ως εκ τούτου, αν και είναι υπό όρους κατάλληλα για μπάνιο, είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιείτε σε ένα δωμάτιο όπου οι ιδιοκτήτες δεν κανονίζουν μακρές διαδικασίες νερού για αρκετές ώρες με ατμό σε ζεστό νερό.

Στο υπνοδωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνελ για να διακοσμήσετε την περιοχή στο κεφάλι του κρεβατιού. Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε όλους τους τοίχους μαζί τους, αλλά η επισήμανση ενός μέρους είναι μια ενδιαφέρουσα λύση, ειδικά αν το υπνοδωμάτιο συνδυάζει διάφορες λειτουργίες, για παράδειγμα, υπάρχει μια θέση για έναν χώρο εργασίας σε αυτό. Η χρήση τόνων με τη μορφή πάνελ θα βοηθήσει στην οριοθέτηση του δωματίου..

Κατάλληλο για MDF και μπαλκόνι. Με τη βοήθεια πλακών, μπορείτε όχι μόνο να καλύψετε όμορφα τους τοίχους, αλλά και να μονώσετε επιπλέον, αφού το υλικό έχει καλή θερμομόνωση. Το περίβλημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοίχους και οροφές. Σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, η οροφή μπορεί επίσης να τελειώσει με MDF για να δημιουργήσει μια επίπεδη επιφάνεια ή μια σχεδιαστική δομή πολλαπλών επιπέδων..

Ανεξάρτητα από την επιλογή επιλογής φινιρίσματος, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Δεδομένου ότι η εργασία με MDF δεν είναι πολύ δύσκολη, δεν είναι απαραίτητο να καταφύγετε στη βοήθεια ενός πλοιάρχου. Το κύριο πράγμα είναι να προετοιμάσετε όλα τα εργαλεία και να αγοράσετε το υλικό. Είναι καλύτερα να το αγοράσετε λίγο με περιθώριο..

Θα απαιτηθούν ορισμένα εργαλεία για την κοπή των πάνελ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις ακόλουθες επιλογές:

 1. ένα πριόνι για ξύλο – κατά προτίμηση με τα μεγαλύτερα δόντια, από μικρά το υλικό αρχίζει να θρυμματίζεται ενεργά.
 2. παζλ – με τη βοήθειά του μπορείτε να κάνετε ακριβείς και ακόμη και περικοπές χωρίς να χάσετε πολύ χρόνο.
 3. ένας μύλος είναι ένα θορυβώδες εργαλείο, όταν το χρησιμοποιείτε, τα απόβλητα παραμένουν με τη μορφή πριονιδιού, αλλά ελλείψει άλλων επιλογών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό.
 4. Ένα πριόνι για μέταλλο είναι κατάλληλο όταν πρέπει να κόψετε με τη μέγιστη ακρίβεια, καθώς μπορεί να δημιουργήσει πολύ προσεγμένες τομές.

Προκειμένου η επίστρωση MDF να διαρκέσει περισσότερο, συνιστάται να προετοιμάσετε εκ των προτέρων την επιφάνεια. Εάν υπάρχει ένα στρώμα γύψου στον τοίχο, τότε πρέπει να αφαιρεθεί – μπορεί να συσσωρεύσει υγρασία με την πάροδο του χρόνου και να επιδεινώσει την κατάσταση των πλακών, καθώς και να συμβάλει στην εμφάνιση μούχλας. Μετά τον καθαρισμό, πρέπει να παραμείνει μια επίπεδη επιφάνεια, η οποία υποβάλλεται σε επεξεργασία με αντισηπτικό και ασταρωμένο.

Τα πάνελ σε σχήμα φύλλου είναι προσαρτημένα στο κορδόνι, το οποίο μπορεί να είναι μέταλλο ή ξύλο. Στην τελευταία περίπτωση, είναι απαραίτητο να φροντίσουμε για πρόσθετη επεξεργασία της δομής προκειμένου να την προστατεύσουμε από την υγρασία, τους μύκητες και τη μούχλα..

Κατά την εγκατάσταση, χρησιμοποιείται μία από τις μεθόδους σύνδεσης των πάνελ για να εξασφαλιστεί η άνετη εφαρμογή τους μεταξύ τους:

 • η πιο κοινή επιλογή είναι η σύνδεση αγκάθι-αυλάκι?
 • μπορεί να υπάρχει στερέωση αυλακιού-αυλακιού.
 • για σύνδεση, χρησιμοποιούνται προφίλ που συγκρατούν τις πλάκες μεταξύ τους.
 • Η στερέωση κόλλας είναι δυνατή μόνο σε επίπεδη επιφάνεια και για ελαφριά πάνελ.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μπορεί να εγκατασταθεί ένα επιπλέον στρώμα θερμομονωτικού υλικού στις πλάκες, εάν είναι απαραίτητο. Σε περίπτωση που η καλωδίωση θα περάσει κάτω από τα πάνελ, αξίζει να χρησιμοποιήσετε μια πυρίμαχη αυλάκωση για να αποφύγετε την ανάφλεξη και τη φωτιά σε περίπτωση βραχυκυκλώματος ή άλλων δυσλειτουργιών..

Τα πάνελ ανθεκτικά στην υγρασία έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά – δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρφιά για την τοποθέτησή τους, καθώς παραβιάζουν την ακεραιότητα του υλικού και την προστατευτική επίστρωση, μετά την οποία η υγρασία μπορεί να διεισδύσει στις πλάκες. Για να στερεώσετε τέτοιες πλάκες, χρησιμοποιείται ειδική κόλλα. Ταυτόχρονα, παραμένει μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, η οποία στη συνέχεια επικαλύπτεται με στεγανωτικό.

Πώς να βάψετε?

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται βαφή MDF. Αυτό γίνεται συνήθως για την προστασία των πάνελ από αρνητικές επιρροές, για την ενημέρωση αρκετά παλιών προϊόντων ή για την αλλαγή του χρώματος της επένδυσης εάν θέλετε να αλλάξετε το εσωτερικό. Δεδομένου ότι η εργασία πραγματοποιείται σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να επιλέξετε μη τοξικά προϊόντα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ειδικές ενώσεις σχεδιασμένες ειδικά για εργασία με MDF – είναι ασφαλείς.

Ο χρωματισμός έχει πολλά πλεονεκτήματα ταυτόχρονα:

 • με τη βοήθεια μιας τέτοιας επίστρωσης, μπορείτε να κάνετε τα πάνελ πιο ανθεκτικά στις επιδράσεις της θερμοκρασίας και να τα χρησιμοποιήσετε ως ποδιά στην κουζίνα ή σε άλλα παρόμοια μέρη.
 • ειδικά πρόσθετα: μαργαριτάρια, μαργαριτάρι, μεταλλικά-αυτή είναι μια ευκαιρία να προσθέσετε μοναδικότητα στο φινίρισμα.
 • Τα βαμμένα προϊόντα διαρκούν περισσότερο καθώς το στρώμα βαφής παρέχει πρόσθετη προστασία.

Για βαφή, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ενώσεις πολυουρεθάνης που δεν περιέχουν πτητικά συστατικά, είναι ασφαλείς και παρέχουν ομοιόμορφο χρωματισμό. Αξίζει επίσης να αγοράσετε ένα αστάρι με την ίδια βάση..

Η διαδικασία εργασίας απαιτεί προκαταρκτική προετοιμασία.

 • Πρώτον, η επιφάνεια πρέπει να λειανθεί προσεκτικά – αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη πρόσφυση, δηλαδή την πρόσφυση του χρώματος στο ξύλινο υλικό. Η λείανση μπορεί να γίνει με ειδικό μηχάνημα ή γυαλόχαρτο με το χέρι.
 • Μετά τον καθαρισμό, η επιφάνεια πρέπει να απολιπανθεί χρησιμοποιώντας αντι-σιλικόνη.
 • Εάν ο πίνακας έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει εμφανιστεί τραχύτητα, βαθουλώματα, γρατζουνιές και άλλα εμφανή ελαττώματα, τότε πρέπει να είναι στόκος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ακρυλικό ξύλινο στόκο και μια λαστιχένια σπάτουλα για να το εφαρμόσετε.
 • Μετά από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αστάρι, διανέμοντας το προϊόν σε ένα ομοιόμορφο στρώμα σε ολόκληρη την επιφάνεια. Χρειάζονται τουλάχιστον 12 ώρες για να στεγνώσουν, στη συνέχεια θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε ξανά τον πίνακα με ένα εργαλείο σμύριδας.

Μετά από όλες τις προπαρασκευαστικές εργασίες, μπορείτε να προχωρήσετε στη ζωγραφική. Ένα πινέλο, ρολό ή ειδικό τηλεχειριστήριο είναι κατάλληλο για αυτό. Το δωμάτιο πρέπει να είναι αρκετά ζεστό, αλλά όχι ζεστό – περίπου 20 μοίρες. Ανάλογα με τις συνθήκες, η ξήρανση του χρώματος μπορεί να διαρκέσει από 5 ώρες έως την ημέρα..

Κριτικές

Οι ιδιοκτήτες διακοσμητικών πάνελ MDF, που μιμούνται την υφή του ξύλου, σημειώνουν ότι αυτά τα προϊόντα φαίνονται εμφανή και ακριβά στο εσωτερικό, συχνά συγχέονται με πλάκες από μασίφ ξύλο. Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει μονόχρωμα πάνελ με γυαλιστερό φινίρισμα για διακόσμηση έχουν παρατηρήσει ότι πρακτικά δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο. Επιπλέον, όλα τα προϊόντα αυτού του τύπου δεν απαιτούν πολύπλοκη συντήρηση και εξυπηρετούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Είναι βολικό ότι, εάν είναι απαραίτητο, ένα μέρος της επένδυσης μπορεί να αντικατασταθεί εάν είναι κατεστραμμένο ή εάν θέλετε να αλλάξετε την κατάσταση.

Επιλογές εσωτερικού χώρου

 • Μπορείτε να προσθέσετε πρωτοτυπία τοποθετώντας τις πλάκες με ασυνήθιστο τρόπο. Κατά τη διακόσμηση αυτού του τοίχου, χρησιμοποιήθηκαν πάνελ δύο μεγεθών – ορθογώνια και τετράγωνα, αλλά η επιλεγμένη μέθοδος εγκατάστασης δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα που μοιάζει με ψηφιδωτό ή ψάθινο πάνελ. Ταυτόχρονα, οι τελειωμένοι τοίχοι φαίνονται όμορφοι και λόγω της μίμησης μιας υφής ξύλου. Το χρώμα του MDF είναι αρκετά σκούρο, οπότε είναι καλύτερο να το συνδυάσετε με μερικές ελαφριές λεπτομέρειες, έτσι ώστε το εσωτερικό να φαίνεται αρμονικό. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε την επένδυση σε ένα στρώμα. Γιατί να μην προχωρήσετε, γιατί μπορείτε να βρείτε μια πρωτότυπη έκδοση και να προσθέσετε όγκο. Σε αυτό το εσωτερικό, τοποθετήθηκαν περισσότερα πάνελ πάνω από τις σανίδες απομίμησης. Με αυτόν τον σχεδιασμό, ακόμη και ένας τοίχος σε συγκρατημένα χρώματα φαίνεται με νέο τρόπο, δεν χρειάζεται πρόσθετη διακόσμηση..

 • Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα. Σε αυτήν την επιλογή, έχει επιλεγεί μια ενοποιητική κατεύθυνση – όλα τα πάνελ έχουν μοτίβο φυσικού ξύλου, αλλά οι αποχρώσεις είναι διαφορετικές. Αυτό το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με ένα μωσαϊκό, αλλά δεν φαίνεται πολύ παρεμβατικό, καθώς παρατηρείται μια συγκρατημένη γκάμα καφέ αποχρώσεων, συμπεριλαμβανομένου του καλούπι, το οποίο χρησιμοποιείται για να τονίσει τη διακόσμηση. Το υλικό εδώ ταιριάζει καλά με την πέτρα, η οποία χρησιμοποιείται για την περικοπή του μικρού τοίχου στο πλάι..
 • Οι πίνακες μπορούν να καταλάβουν μόνο μέρος του χώρου, δεν είναι απαραίτητο να διακοσμήσετε ολόκληρο το δωμάτιο με αυτά. Ο συνδυασμός τέτοιων προϊόντων στο κάτω μέρος με την ταπετσαρία που βρίσκεται παραπάνω είναι μια κλασική λύση. Αν σας αρέσει το βικτοριανό στιλ και τα αγγλικά κλασικά, τότε μπορείτε να επιλέξετε αυτήν την επιλογή και να δημιουργήσετε ένα διακριτικό αλλά κομψό εσωτερικό χρησιμοποιώντας MDF.

 • Διακόσμηση κεφαλαριού με πάνελ – μια ενδιαφέρουσα ιδέα για διακόσμηση. Ταυτόχρονα, οι τοίχοι μπορούν να είναι απλοί και ελαφροί και το MDF μπορεί να έχει σκούρα απόχρωση, με μοτίβο που μοιάζει με ξύλο. Μια τέτοια πρωτότυπη προφορά θα κάνει το σχέδιο ασυνήθιστο. Εάν υπάρχει ανάγκη οριοθέτησης του χώρου στο δωμάτιο, τότε μια παρόμοια λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χωρισμό..

 • Το MDF δεν είναι μόνο πάνελ που μοιάζουν με ξύλο, αλλά και απλά προϊόντα με ματ ή γυαλιστερή επιφάνεια, που μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χρώμα. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο εσωτερικό στυλ, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτεινές κόκκινες πλάκες διαφορετικών μεγεθών, τοποθετώντας τις στον τοίχο σαν ψηφιδωτό πάνελ. Είναι καλύτερα να κάνετε μια τέτοια επένδυση για έναν τοίχο, ο οποίος θα θεωρηθεί έμφαση και να οργανώσετε τον υπόλοιπο χώρο σε πιο συγκρατημένα χρώματα, έτσι ώστε η κατάσταση να μην φαίνεται υπερφορτωμένη και κραυγαλέα..

 • Ποδιά από πάνελ – είναι πολύ αληθινό. Για να διαρκέσουν περισσότερο και να μην φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας, επεξεργάζονται και βερνικώνονται, μετά από τα οποία μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε σχέδιο σας αρέσει. Σε αυτό το εσωτερικό, έχει επιλεγεί μια συγκρατημένη ασπρόμαυρη γκάμα, σε συνδυασμό με ένα κλασικό σκηνικό. Τα πάνελ από MDF σχηματίζουν μια ποδιά πάνω από την επιφάνεια εργασίας και χρησιμοποιούνται ως επένδυση τοίχων στο δωμάτιο.

 • Σε αυτό το σαλόνι, το αποτέλεσμα δημιουργείται σαν ο τοίχος να έχει ραγίσει από την πρόσκρουση.. Τα πάνελ είχαν σκόπιμα ακανόνιστο σχήμα και ήταν διατεταγμένα με ειδική σειρά για να δώσουν αυτή την εντύπωση. Δεδομένου ότι το MDF είναι εύκολο να επεξεργαστεί, δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό. Perhapsσως δεν αρέσει σε όλους αυτή η λύση, αλλά αυτή η ιδέα φαίνεται αρκετά πρωτότυπη..

 • Τα πάνελ μπορούν να λειτουργήσουν όχι μόνο ως επένδυση τοίχων, αποκτώνται πρωτότυπα χωρίσματα για τη χωροθέτηση χώρου. Για να αποφύγετε τη συγχώνευση των επιφανειών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλάκες με διαφορετικά σχέδια, αλλά ταυτόχρονα να αφήσετε ένα συνδυασμό χρωμάτων έτσι ώστε το εσωτερικό να φαίνεται ομοιόμορφο. Ο συνδυασμός δύο χρωμάτων δημιουργεί μια πρωτότυπη αντίθεση. Τα λευκά πάνελ φαίνονται εντυπωσιακά, ενώ τα καφέ κάνουν την ατμόσφαιρα λιγότερο αυστηρή, προσθέτοντας άνεση. Ταυτόχρονα, η αρχική διαγώνια διάταξη βοηθά στην οπτική επέκταση του χώρου, επομένως αυτή η επιλογή είναι επίσης κατάλληλη για μικρά δωμάτια. Το σχέδιο μπορεί να βρίσκεται μόνο σε έναν από τους τοίχους, ενώ άλλοι μπορούν να είναι λευκοί με τη χρήση καφέ προσόψεων στα έπιπλα. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων κάνει τη συνολική εμφάνιση πιο ενδιαφέρουσα..

Στο επόμενο βίντεο, θα βρείτε την εγκατάσταση πάνελ MDF στους τοίχους..