Στρώματα χωρίς ελατήρια

Στρώματα χωρίς ελατήρια

Στο ρυθμό της σύγχρονης ζωής, δεν πρέπει να ξεχνάμε μια άνετη διαμονή. Είναι σημαντικό το σώμα να ξεκουράζεται όσο το δυνατόν περισσότερο τη νύχτα, διαφορετικά όχι μόνο η διάθεση θα επιδεινωθεί, αλλά και η παραγωγικότητα της εργασίας. Η σωστή επιλογή στρώματος είναι η βάση για καλή ξεκούραση. Τα μοντέλα χωρίς ελατήρια αντικαθιστούν εδώ και καιρό τα αντίστοιχα της άνοιξης, καθιστώντας τα άξια ανταγωνισμού και έχοντας μια σειρά από χαρακτηριστικά.

Διαφορά από την άνοιξη

Τα στρώματα που δεν περιλαμβάνουν χαλύβδινα ελατήρια έχουν αρκετές διαφορές από τις επιλογές ελατηρίου. Η σύγκριση των μπλοκ δεν θα ξεχωρίσει έναν από τους τύπους, αφού καθένα από αυτά έχει καλά μοντέλα που διαφέρουν σε ποιότητα και απόδοση. Κάθε είδος έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Και σε μία, και σε άλλη περίπτωση, εξαρτάται από το υλικό κατασκευής, καθώς και τον τύπο της κατασκευής..

Δομή

Ένα στρώμα δεν είναι μόνο μια γέμιση σε ένα κάλυμμα. Ο σχεδιασμός κάθε τύπου έχει μελετηθεί προσεκτικά ώστε να μην βλάψει τη στάση του σώματος και να εξασφαλίσει επαρκή ξεκούραση κατά τη διάρκεια του ύπνου ή της ανάπαυσης. Τα στρώματα και οι εκδόσεις χωρίς ελατήριο έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρουν κάτι περισσότερο από ένα λειτουργικό φορτίο. Είναι σημαντικό αυτό το φορτίο να είναι σωστό..

Το πρώτο πράγμα που διακρίνει ένα μπλοκ χωρίς ελατήρια είναι η έλλειψη ελαστικότητας. Η δομή των στρωμάτων ελατηρίου είναι ελαστική, λόγω των τεντωτικών στοιχείων από χάλυβα, παίρνει τη μορφή του σώματος. Ένα στρώμα χωρίς ελατήρια λειτουργεί διαφορετικά: λυγίζει κάτω από φορτίο, αλλά δεν αναπηδά.

Όλοι οι τύποι μπλοκ χωρίς ελατήρια μπορούν να χωριστούν σε τέσσερα υποείδη:

 • μονολιθικός;
 • αφρό πολυουρεθάνης;
 • σε συνδυασμό;
 • ξεφλουδισμένο.

Στην πρώτη περίπτωση, είναι ένα τεμάχιο μπλοκ από γέμιση διαφορετικής προέλευσης με κυλινδρικές οπές διαφορετικών μεγεθών. Η διάμετρος των οπών παρέχει διαφορετική ελαστικότητα στις ζώνες στρώματος, επομένως διαφέρει σε διαφορετικά μέρη του μπλοκ, επιτυγχάνοντας μια βέλτιστη ισορροπία απαλότητας και ελαστικότητας.

Τα μοντέλα αφρού πολυουρεθάνης μοιάζουν με ένα μονολιθικό μπλοκ, ωστόσο, σε αντίθεση με αυτό, δεν έχουν διαίρεση σε ζώνες. Σε αυτή την περίπτωση, η έμφαση δίνεται στην αυξημένη πυκνότητα και ελαστικότητα του υλικού, λόγω του οποίου το στρώμα δεν πέφτει και η επιφάνεια του παραμένει επίπεδη χωρίς βαθουλώματα.

Ο συνδυασμένος τύπος διατηρεί ένα μονολιθικό μπλοκ στη βάση, ωστόσο, ένα άλλο πληρωτικό προστίθεται σε αυτό στο πάνω και κάτω μέρος. Μπορεί να είναι είτε ένας είτε πολλοί διαφορετικοί τύποι επένδυσης, οι οποίοι παρέχουν διαφορετικούς βαθμούς σταθερότητας στρώματος. Αυτός ο τύπος είναι βολικός και μπορεί να είναι όχι μόνο διπλής όψης, αλλά και να λαμβάνει υπόψη διαφορετικές εποχές (το μοντέλο “χειμώνα -καλοκαίρι”: ζεστό – από τη μία πλευρά και φως – από την άλλη).

Η αποκοπή ενός μπλοκ φούσκας είναι παρόμοια με ένα κέικ, που αποτελείται από διαφορετικά στρώματα. Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες κατηγορίες, δεν έχει έντονη βάση, αφού αποτελείται από στρώματα διαφορετικού υλικού με πάχος περίπου 3-4 εκατοστά το καθένα. Επιπλέον, το πάχος κάθε στρώματος μιας τέτοιας δομής είναι το ίδιο, αλλά η πυκνότητα είναι διαφορετική. Η ακεραιότητα του μπλοκ δημιουργείται χρησιμοποιώντας μια ειδική κόλλα. Αυτά τα στρώματα είναι αρκετά σκληρά και ανθεκτικά, αλλά μπορεί να έχουν μαλακή επιφάνεια..

Ανάλογα με τον τύπο και την ποσότητα πλήρωσης, ένα στρώμα χωρίς ελατήριο μπορεί να είναι ελαφρύ, κινητό ή βαρύ, μη λυγισμένο. Τα αντίστοιχα ελατήρια δεν λυγίζουν.

Πλεονεκτήματα

Τα στρώματα χωρίς ελατήρια θεωρούνται καλή αγορά. Παρά τις αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την ευκολία τους, παρέχουν μέγιστη άνεση και σωστή υποστήριξη στο σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Λόγω του προσεκτικού σχεδιασμού, οι μύες μπορούν να χαλαρώσουν εντελώς, οπότε ο πόνος στην πλάτη και στα άκρα που σχετίζονται με σωματική δραστηριότητα ή ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος μειώνονται.

Τα στρώματα χωρίς ελατήρια έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • αυτοί μην τρίζει κατά τη λειτουργία, ακόμη και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα λόγω απουσίας μεταλλικών στοιχείων που τρίβονται μεταξύ τους.
 • ανάλογα με τον τύπο της συσκευασίας, τα μοντέλα χωρίς ελατήρια δεν είναι κατώτερα από το μπλοκ με ανεξάρτητα ελατήρια ευκολία και άνεση?

 • λόγω απουσίας ελατηρίων, αυτοί μην τεντωθείς, Ως εκ τούτου, είναι λιγότερο ευαίσθητα σε παραμόρφωση και επιπλέον, δεν συσσωρεύουν στατικό ηλεκτρισμό και επομένως δεν έχουν αρνητική μαγνητική επίδραση στο σώμα.
 • αυτοί ικανό να προσαρμοστεί σε κάθε καμπύλη του σώματος ανθρώπινη (ανατομική επίδραση) και δεν έχουν κυματιστές επιφανειακές δονήσεις.
 • στρώματα χωρίς ελατήρια λόγω σκληρού γεμίσματος μπορεί να έχει ορθοπεδικό αποτέλεσμα, τι είναι σημαντικό τόσο για τα παιδιά όσο και για τα άτομα των οποίων οι δραστηριότητες σχετίζονται με έντονη σωματική άσκηση ή μακροχρόνια καθιστική εργασία ·
 • τέτοια στρώματα σχεδιασμένο για διαφορετικό βάρος, ύψος και ηλικία, Δηλαδή, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ενός μεμονωμένου μπλοκ για κάθε μέλος της οικογένειας)?

 • επιλογή σχεδίων τόσο μεγάλο που η επιλογή της σωστής επιλογής, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις σας, δεν θα είναι δύσκολη.
 • λόγω της έλλειψης πηγών, αυτοί ασφαλής, Ως εκ τούτου, εξαλείφουν τον κίνδυνο τραυματισμού του σώματος, ακόμη και με αυξημένο φορτίο.
 • τέτοια στρώματα μην συσσωρεύετε σκόνη σε μεγάλο όγκο, όπως τα αντίστοιχα ελατήρια με μεγάλες εσωτερικές κοιλότητες.
 • υλικό συσκευασίας μπλοκ χωρίς ελατήρια δεν προκαλεί αλλεργίες, επομένως δεν επηρεάζει αρνητικά το δέρμα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή της ανάπαυσης.

 • αυτοί κατασκευασμένα από σύγχρονα υλικά, δεν είναι ευαίσθητο στο σχηματισμό μύκητα, μούχλα, αποσύνθεση.
 • αυτός ο τύπος συσκευασίας μπλοκ χαρακτηρίζεται από διαφορετικούς βαθμούς ελαστικότητας, λόγω των οποίων ορισμένοι τα στρώματα μπορούν να τυλιχτούν κατά τη μεταφορά.

Επιπλέον, τα στρώματα χωρίς ελατήρια συντηρούνται εύκολα. Συχνά έχουν ένα επιπλέον αφαιρούμενο κάλυμμα που επιτρέπει τον καθαρισμό και το πλύσιμο στο σπίτι.

μειονεκτήματα

Για όλα τα πλεονεκτήματά του, τα μοντέλα χωρίς ελατήρια έχουν επίσης μειονεκτήματα. Μακριά όχι κάθε τύπος πληρωτικού έχει υψηλή ελαστικότητα. Κατά κανόνα, αυτό ισχύει για επιλογές συσκευασίας προϋπολογισμού. Τέτοια στρώματα διαρκούν όχι περισσότερο από 7 χρόνια, ενώ για ακριβά αντίστοιχα χωρίς ελατήρια ο αριθμός αυτός είναι 15 χρόνια.

Η τιμή των φυσικών στρωμάτων είναι αρκετά υψηλή, το οποίο συχνά δημιουργεί αμφιβολίες για την αγορά ενός μπλοκ και τους αναγκάζει να αγοράσουν πιο αποδεκτές επιλογές. Επιπλέον, τα στρώματα χωρίς ελατήρια έχουν ένα ακόμη μειονέκτημα: Οι άκαμπτες ορθοπεδικές δομές δεν έχουν σχεδιαστεί για άτομα με υπερβολικό βάρος. Η υπερπίεση μπορεί να τα σπάσει. Όταν αγοράζετε ένα τέτοιο στρώμα για ένα παιδί, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να πηδήξετε πάνω του, διαφορετικά δεν θα διαρκέσει πολύ.

Τύποι

Τα στρώματα χωρίς ελατήρια διαφέρουν ως προς το βαθμό σταθερότητας. Με βάση αυτό, είναι μαλακό, μεσαίο σκληρό ή σταθερό, σκληρό. Κάθε τύπος έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο βάρος ενός ατόμου, το επίπεδο υγείας του. Για παράδειγμα, οι μαλακές και άκαμπτες δομές δεν είναι κατάλληλες για άτομα με υπερβολικό βάρος. Ένα μαλακό μπλοκ μπορεί να λυγίσει γρήγορα στο κεντρικό τμήμα, ένα σκληρό μπλοκ μπορεί απλά να σπάσει.

Ένα μπλοκ με μέση ακαμψία είναι μια καθολική επιλογή, μπορεί να αντέξει μεγάλα φορτία και, ανάλογα με τον αριθμό των θέσεων, είναι σχεδιασμένο για ένα, δύο ή τρία άτομα (οικογένειες με παιδί). Τέτοια σχέδια είναι σε ζήτηση από την πλειοψηφία των αγοραστών. Είναι ανθεκτικά και αξιόπιστα.

Υλικά (επεξεργασία)

Η επένδυση είναι η βάση του στρώματος. Ο βαθμός ακαμψίας και η διάρκεια ζωής του μπλοκ εξαρτάται από τον τύπο του.. Μεταξύ της μεγάλης ποικιλίας πληρωτικών, μπορεί κανείς να διακρίνει πολλοί δημοφιλείς τύποι:

 • φυσικό λατέξ – οι ίνες που παράγονται με βάση το χυμό του δέντρου Hevea είναι ένα πολύ ελαστικό, πυκνό, αντιστατικό και ελαστικό υλικό που προσαρμόζεται στα ανατομικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος.
 • συνθετικό λάτεξ – ένα ανάλογο ενός μπλοκ λατέξ, κατώτερο από αυτό στην πρακτικότητα και την απαλότητα, αλλά έχει υψηλό βαθμό ακαμψίας.
 • αφρός πολυουρεθάνης (PPU) – μια οικονομική επιλογή για επένδυση από καουτσούκ αφρού επίπλων τύπου HR σε αφρώδη βάση, η οποία έχει χαμηλότερη πυκνότητα, αλλά αντισταθμίζει αυτό το μειονέκτημα με εξαιρετική ελαστικότητα και αντοχή σε μεγάλα φορτία.

 • φυτικές ίνες καρύδας – αναπνεύσιμο πληρωτικό που παράγεται από ίνες περικάρπιας καρύδας, μάλλον σκληρή καφετί συσκευασία χωρίς αποτέλεσμα εμβάπτισης.
 • struttofiber – έντυπο υλικό αποτελούμενο από κατακόρυφες ίνες, το οποίο αποτελεί καλή και πρακτική προσθήκη στο κύριο μπλοκ, το οποίο βελτιώνει τους δείκτες απαλότητας του ·
 • holofiber – υλικό πλήρωσης σπειροειδούς σχήματος, που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική διαπνοή και αντοχή στην υγρασία και τη σκόνη.

Ανάλογα με το κόστος του πληρωτικού, η τιμή του μπλοκ διαφέρει. Για παράδειγμα, ένα μοντέλο αφρού πολυουρεθάνης είναι φθηνότερο. Η πιο ακριβή επιλογή είναι ένα στρώμα από λατέξ, καθώς και συνδυασμένη επένδυση..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Οι διαστάσεις είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των στρωμάτων χωρίς ελατήρια. Δεδομένου ότι οι εταιρείες επίπλων κατασκευάζουν κρεβάτια σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα, τα στρώματα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά. Χάρη στη μεγάλη ποικιλία, σήμερα είναι εύκολο να το κάνετε αυτό: μπορείτε όχι μόνο να αγοράσετε ένα στρώμα τυπικού μεγέθους, αλλά και να επιλέξετε μια μη τυποποιημένη επιλογή παραγγέλλοντάς το online.

Κατά μέσο όρο, ο χώρος ύπνου ενός στρώματος χωρίς ελατήρια μπορεί να είναι 160×200, 180×200 cm – για διπλό κρεβάτι, 140×190, 140×200, 120×190 και 120×200 cm – για ενάμιση μοντέλο. Τα μοντέλα για ένα άτομο είναι πολύ πιο στενά: ο χώρος ύπνου τους είναι 90×185, 80×190, 85×190, 90×190, 100×190, 80×200, 90×200 εκ. Τα μοντέλα για παιδιά είναι ακόμη μικρότερα: ανάλογα με το ύψος του παιδιού, είναι 70×140, 180×75 cm.

Εκτός από το μήκος και το πλάτος, το πάχος του στρώματος είναι επίσης διαφορετικό.. Για λεπτά μοντέλα με ορθοπεδικό αποτέλεσμα, το ύψος είναι συνήθως 8 cm (παιδικές εκδόσεις). Αυτό είναι αρκετό για να αποτρέψει την πτώση του μπλοκ και να υποστηρίξει το απαιτούμενο βάρος..

Σε ορισμένες δομές (τύπος χυτού), το πάχος δεν υπερβαίνει τα 10 εκ. Για παράδειγμα, οι παράμετροι του στρώματος μπορεί να είναι 140x200x10 cm. Το μπλοκ του καθολικού μοντέλου είναι πολύ παχύτερο: 15-18 εκ. Σύνθετες κατασκευές συνδυασμένου τύπου είναι πολύ πλούσια, φτάνοντας σε ύψος 20 εκατοστά.

Πώς να επιλέξετε?

Επιλέγοντας ένα στρώμα χωρίς ελατήριο, πρέπει να βασιστείτε σε διάφορους παράγοντες. Δεν αρκεί μόνο η εμπιστοσύνη στον πωλητή, επειδή το καθήκον του είναι να προσελκύσει έναν πελάτη. Επιπλέον, κάθε άτομο έχει τις δικές του προτιμήσεις, οπότε αυτό που μπορεί να συμβουλεύσει το κατάστημα μπορεί στην πραγματικότητα να αποδειχθεί ότι δεν είναι καθόλου αυτό που θα ήθελε κανείς..

Η επιλογή συνεπάγεται γνώση των χαρακτηριστικών ενός παιδικού και ενήλικου στρώματος. Για να είναι επιτυχής η αγορά, το στρώμα είναι υψηλής ποιότητας, πρακτικό και αξιόπιστο, αξίζει να εξεταστούν ορισμένες αποχρώσεις στις οποίες οι ειδικοί συμβουλεύουν να δώσουν προσοχή:

 • καλό στρώμα όχι φθηνό, εξάλλου, όσο χαμηλότερη είναι η τιμή, τόσο χειρότερα είναι τα χαρακτηριστικά του υλικού πλήρωσης και μικρότερη η διάρκεια ζωής.
 • αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, αξίζει να προτιμήσετε μπλοκ με φυσική συσκευασία – λάτεξ ή φλις καρύδας ·

 • όταν επιλέγετε ένα στρώμα για παιδιά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή μοντέλο με άκαμπτο μπλοκ και ορθοπεδικό αποτέλεσμα. Δεν θα βλάψει την ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος, αλλά θα διατηρήσει τη σωστή θέση του σώματος χωρίς να λυγίζει και να καμπυλώνει την πλάτη.
 • αξίζει να επιλέξετε υποαλλεργικούς τύπους συσκευασίας, κατά προτίμηση μια συνδυασμένη μορφή (με την προσθήκη ενός άκαμπτου στρώματος).
 • δεν πρέπει να ξεχάσουμε να λάβουμε υπόψη την ανάπτυξη: Το μήκος του μπλοκ πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 cm μεγαλύτερο.
 • η επιλογή του στρώματος υπόκειται στον κανόνα: όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός ακαμψίας (εκτός από προϊόντα για ηλικιωμένους).

Συμβουλές φροντίδας

Τα στρώματα χωρίς ελατήρια καθαρίζονται εύκολα. Ο βασικός κανόνας είναι η προσεκτική μεταφορά και ο έγκαιρος καθαρισμός. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το βάλετε σε μια άκρη ή να το δέσετε σφιχτά με ένα σχοινί, αφήνοντάς το στριμμένο.

Στην αρχή της λειτουργίας, αξίζει να τοποθετήσετε ένα αφαιρούμενο κάλυμμα στη μονάδα, το οποίο προστατεύει το προϊόν από τη σκόνη και τη βρωμιά. Το πλύσιμο του στρώματος δεν συνιστάται. Αντ ‘αυτού, είναι καλύτερο να σκουπίσετε τον λεκέ με ένα υγρό πανί και νερό με σαπούνι, στη συνέχεια αφαιρέστε και σκουπίστε την επιφάνεια με μια χαρτοπετσέτα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θερμανθεί το μπλοκ για να στεγνώσει. Εάν υπάρχει πολλή βρωμιά, πρέπει να το πάρετε για στεγνό καθάρισμα..

Εάν πρέπει να αφαιρέσετε τη σκόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα και, στη συνέχεια, αερίστε για αρκετές ώρες για να αφαιρέσετε την υγρασία. Μην πετάτε τη σκόνη όπως από ένα χαλί: αυτό θα διαταράξει τη δομή και θα συντομεύσει τη διάρκεια ζωής.

Το στρώμα πρέπει να παραμένει πάντα οριζόντιο σε σκληρή επιφάνεια. Μπορεί να είναι είτε κόντρα πλακέ είτε βάση πλέγματος (κουφώματα). Για να παρατείνετε τη ζωή του και να εξαλείψετε το κέικ, αξίζει να το γυρίζετε περιοδικά στην άλλη πλευρά. Δεν είναι μόνο το πάνω ή το κάτω μέρος που πρέπει να αλλάξετε: μπορείτε να αλλάξετε τη θέση του κεφαλιού ή των ποδιών..

Εκτίμηση

Τίποτα δεν θα σας πει περισσότερα για ένα προϊόν από την αξιολόγηση πελατών. Είναι εύκολο να χαθείτε στην τεράστια συλλογή από τα καλύτερα στρώματα χωρίς ελατήρια. Είναι σημαντικό ο σχεδιασμός να μην είναι μόνο ανθεκτικός, πρακτικός, αλλά και κατασκευασμένος από εξαρτήματα υψηλής ποιότητας..

Για να έχετε μια ιδέα για στρώματα χωρίς ελατήρια, μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα προϊόντα αρκετών κατασκευαστών, των οποίων τα προϊόντα είναι δημοφιλή στους καταναλωτές:

 • “Compact Effect Low” – ένα μοναδικό στρώμα λατέξ μονολιθικού σχεδίου με ορθοπεδική υποστήριξη πλάτης. Έχει μεγάλη αντοχή και επίστρωση που προστατεύει την επιφάνεια από την τριβή. Ωστόσο, δεν έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πάνω από 90 κιλά. Μπλοκ μεσαίου πάχους, αξιόπιστο και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής (15 χρόνια).

 • Eco-Flex – ένα στρώμα χωρίς ελατήριο με μέσο βαθμό σκληρότητας, που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική αντοχή και πρακτικότητα, κατασκευασμένο από πυκνά έπιπλα από αφρό πολυουρεθάνης με προστασία από ακάρεα σκόνης και μούχλα. Εξοπλισμένο με ένα κομψό κάλυμμα ζακάρ που μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί όπως απαιτείται. Κατά την παράδοση μπορεί να τυλιχτεί.
 • “Toris Magic Sleep Kontrast” – ένα μπλοκ που αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία “ErgoFoam”. Το στρώμα είναι κατασκευασμένο με βάση μονολιθικό τύπο από συνδυασμό λατέξ και κουλουριού, έχει 7 ζώνες στο σχεδιασμό του, που διαφέρουν ως προς το επίπεδο πυκνότητας. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα μπλοκ με ορθοπεδικό αποτέλεσμα, οι ποιότητες του οποίου δεν αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου..

Κριτικές

Τα στρώματα χωρίς ελατήρια θεωρούνται καλή αγορά. Πολλά σχόλια έχουν γραφτεί σχετικά με αυτό στο Διαδίκτυο. Οι κριτικές πελατών σημειώνουν τη δύναμη, την αντοχή και την πρακτικότητα των μπλοκ αυτού του τύπου, την απουσία τριξίματος ακόμη και μετά από μακροχρόνια χρήση. Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών στις αναθεωρήσεις, σημειώνεται η μοναδική επίδραση μοντέλων με ανατομικά δεδομένα, όταν το μπλοκ πλήρωσης είναι σε θέση να θυμάται το σχήμα ενός ατόμου, γίνεται πιο μαλακό όταν θερμαίνεται και πιο σκληρό όταν ψύχεται.

Λόγω της πορώδους δομής, τέτοια στρώματα στεγνώνουν πολύ γρήγορα, – λένε ικανοποιημένοι πελάτες. Αυτά τα σχέδια εμποδίζουν το σώμα να γλιστρήσει στη μέση, όπως στα αντίστοιχα ελατήρια. Λυγίζουν μόνο στη σωστή θέση και το φορτίο στη σπονδυλική στήλη κατανέμεται πιο ομοιόμορφα και το πρωί μπορείτε να σηκωθείτε ξεκούραστοι και χαλαροί.

Για μια πιο λεπτομερή ανασκόπηση των στρωμάτων χωρίς ελατήρια, δείτε το επόμενο βίντεο.