Γωνιακές πολυθρόνες

Δεν ήταν από καιρό μυστικό ότι τα γωνιακά έπιπλα σας επιτρέπουν να λύσετε πολλά προβλήματα κατά τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου σε ένα δωμάτιο – είτε πρόκειται για σαλόνι, γραφείο, υπνοδωμάτιο ή ακόμη και κουζίνα. Διάφορα ανεξάρτητα στοιχεία χρησιμοποιούνται παντού και βοηθούν στην έμφαση στην ίδια την ιδέα του σχεδιασμού, στην απόκρυψη ελαττωμάτων διάταξης και στην εξοικονόμηση πολύτιμων τετραγωνικών μέτρων. Οι γωνιακές καρέκλες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Κάθε καρέκλα είναι ένα ξεχωριστό τελειωμένο έπιπλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σετ με άλλα προϊόντα (για παράδειγμα, με καναπέ) ή να τοποθετήσετε δύο ίδιες καρέκλες μαζί (παίρνετε καναπεδάκι).

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι πολυθρόνες μπορούν να “διασκορπιστούν” σε όλο το διαμέρισμα ή να “περιβάλλουν” ένα τραπεζάκι σαλονιού και τη νύχτα – πάλι να συγκεντρωθούν στη γωνία.

Ιστορία

Πιστεύεται ότι αυτή η εφεύρεση οφείλει την εμφάνισή της στην ευπρέπεια που υιοθετήθηκε στην κοσμική κοινωνία της Αγγλίας τον 18ο αιώνα. Σε μια τέτοια πολυθρόνα, ένας ευγενής μπορούσε άνετα να καθίσει χωρίς καν να βγάλει το σπαθί του. Στις βρετανικές αποικίες ονομάστηκε “κάπνισμα” ή “αγγλικό”. Αυτό το έπιπλο ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό σε βιβλιοθήκες και γραφεία. Convenientταν βολικό να εργάζεστε στο τραπέζι και ταυτόχρονα να επικοινωνείτε με τον επισκέπτη χωρίς να γυρίζετε την καρέκλα προς το μέρος του.

Προβολές

Υπάρχουν διαφορετικές γωνιακές καρέκλες: στενές και φαρδιές, μαλακές και σκληρές, μικρές και μεγάλες, με ή χωρίς λειτουργία αναδίπλωσης, ακόμη και με συρτάρια για λινό. Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι να χωρέσουν επιτυχώς στο εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου. Είναι πιο βολικό να τα χωρίσετε ανάλογα με τις ζώνες τοποθεσίας τους.. Υπάρχουν προϊόντα σχεδιασμένα:

 • Για κουζίνα. Αυτή είναι μια βολική και λειτουργική λύση για ένα τέτοιο μέρος του διαμερίσματος. Η καρέκλα δεν θα γεμίσει το χώρο, θα διακοσμήσει την εσωτερική διακόσμηση. Δεδομένου ότι υπάρχει υψηλή υγρασία σε αυτό το δωμάτιο, θα πρέπει επίσης να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή ταπετσαρίας της καρέκλας..

Η ταπισερί είναι η παραδοσιακή επιλογή για έπιπλα κουζίνας. Περιέχει συνθετικές ίνες που είναι ανθεκτικές στη φθορά. Το γνήσιο και τεχνητό δέρμα δεν απορροφά οσμές και καθαρίζεται εύκολα.

 • Για το σαλόνι. Σε μια τέτοια πολυθρόνα είναι βολικό να καθίσετε ενώ διαβάζετε ένα βιβλίο ή παρακολουθείτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα. Εάν μια τέτοια γωνιακή καρέκλα διπλώνει επίσης, μετατρέπεται σε ένα πλήρες υπνοδωμάτιο, τότε αυτό δεν είναι μόνο μια ειδική άνεση, αλλά και η κατάλληλη χρήση πολύτιμων τετραγωνικών μέτρων.
 • Για γραφείο. Είναι βολικό να εργάζεστε στον υπολογιστή σε αυτό – και ταυτόχρονα να επικοινωνείτε με πολλούς συνομιλητές.

Υπάρχουν αποκλειστικές πολυθρόνες που είναι πραγματικά έργα τέχνης επίπλων. Σε πολλούς αρέσουν οι αντίκες (Αναγέννηση, Αυτοκρατορία), οι οποίες έχουν από καιρό μετατραπεί σε οικογενειακά κειμήλια. Συνήθως τους δίνεται μια θέση τιμής – ως κομψή προφορά ολόκληρου του εσωτερικού..

Συμβουλή

Για να μην κάνετε λάθος με την επιλογή, πριν αγοράσετε, πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες λεπτομέρειες:

 • Διαστάσεις (επεξεργασία). Όταν πρόκειται να λάβετε μια τελική απόφαση, πρέπει να μετρήσετε τα πάντα πολλές φορές, επειδή η καρέκλα πρέπει να ταιριάζει ακριβώς σε μια γωνία ή σε ένα στενό τοίχο.
 • Σχεδιασμός και σχήμα. Εξαρτάται από το πόσο άνετα θα είναι να είσαι σε μια τέτοια καρέκλα. Ορισμένα προϊόντα κατασκευάζονται με λεία περιγράμματα στην πλάτη και το κάθισμα, επαναλαμβάνοντας τα ανατομικά χαρακτηριστικά του σώματος. Όσον αφορά την άνεση, είναι πολύ πιο άνετα από τα μοντέλα με σαφείς ορθογώνιες άκρες..

Ένα βάθος καθίσματος από 40 έως 45 cm θεωρείται μια ιδανική άνετη επιλογή. Ένα καλά επιλεγμένο σχήμα του προϊόντος επίπλων θα βοηθήσει να συμπληρώσει και να δώσει έμφαση στην ίδια την ιδέα του εσωτερικού σχεδιασμού..

 • Ταπετσαρία. Επιλέξτε επιχρίσματα που έχουν εξαιρετική αντοχή στη βρωμιά και την υγρασία. Αυτό είναι οικολογικό δέρμα, ματ ή ταπισερί. Τα καπιτονέ ταπετσαρίες θα δώσουν επιπλέον αντοχή και ένα κάλυμμα θα βοηθήσει να διατηρηθούν τα έπιπλα καθαρά..
 • Γεμιστικό. Ο εξαιρετικά ελαστικός αφρός πολυουρεθάνης λατέξ (αφρός πολυουρεθάνης) είναι σε θέση να αντέξει παρατεταμένα φορτία και να επαναφέρει το αρχικό του σχήμα.
 • Υλικό. Συνήθως διατίθενται αξιόπιστες καρέκλες με στιβαρό πλαίσιο από διαφορετικά είδη ξύλου ή μπαστούνι..

Μια ασυνήθιστη σύγχρονη λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γωνιακή καρέκλα – "καρέκλα τσάντας". Πώς να το επιλέξετε, δείτε παρακάτω..

Τιμές

Σήμερα, μια μεγάλη γκάμα γωνιακών πολυθρόνων παρουσιάζεται στη ρωσική αγορά. Μπορείτε να βρείτε προϊόντα σε πολύ διαφορετικές τιμές (το κόστος εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο, την επένδυση, την επίστρωση και πρόσθετα στοιχεία):

 • Πολυθρόνα “Μόντρεαλ” το ρωσικό εργοστάσιο “Five Stars” δίνει εγγύηση ενός έτους. Το προϊόν παράγεται χωρίς λειτουργία αναδίπλωσης, με πλαίσιο από μασίφ ξύλο. Ο αφρός πολυουρεθάνης υψηλής πυκνότητας (αφρός πολυουρεθάνης) λειτουργεί ως πληρωτικό. Η καρέκλα πωλείται για 11.500 ρούβλια.
 • Μια άλλη (αλλά πολύ παρόμοια στο σχήμα) γωνιακή πολυθρόνα – “Χαλάρωσε”. Το πλαίσιο κατασκευάζεται με τη μορφή μονοκόμματης κατασκευής σε εύκαμπτη βάση από υφαντές κορδέλες. Επιπλέον, το προϊόν είναι εξοπλισμένο με μεταλλικά στηρίγματα. Δεν ξεδιπλώνεται. Πληρωτικό – αφρός πολυουρεθάνης. Τιμή – 12.300 ρούβλια.
 • Καρέκλα σαλονιού “Wave chrome”. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο σε μοντέρνο στιλ, με ένα κομψό υποβραχιόνιο και χρωμιωμένα πόδια. Το σετ περιλαμβάνει διακοσμητικά μαξιλάρια. Το κάθισμα παρέχει βαθιά χαλάρωση των μυών της πλάτης. Το υλικό πλήρωσης αποτελείται από ένα ελατήριο με ένα κουτί αφρού πολυουρεθάνης περιμετρικά. Ένα τέτοιο προϊόν πωλείται για 8400 ρούβλια.

 • Πιο πρόσφατα, μια αρθρωτή γωνιακή καρέκλα μπορούσε να αγοραστεί μόνο σε σετ με καναπέ. Ωστόσο, τώρα μπορεί να αγοραστεί ελεύθερα ξεχωριστά.. Μαλακό προϊόν “Tete-a-tete” με βάση holofiber, είναι κατάλληλο για υπνοδωμάτιο, φυτώριο ή την αγαπημένη σας σοφίτα. Κοστίζει 9900 ρούβλια.
 • Εργοστάσιο Izhevsk “M-style” παράγει μια μεγάλη γκάμα παιδικών γωνιακών καρεκλών-κρεβατιών. Ένα ενδιαφέρον σχέδιο θα γοητεύσει κάθε παιδί και οι χαμηλές τιμές θα εκπλήξουν ευχάριστα τους γονείς. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για παιδιά – όπως λένε πολλοί καταναλωτές..

Η τιμή επηρεάζεται από την ποιότητα κατασκευής και τη διάρκεια ζωής. Οι κατασκευαστές δίνουν διαφορετικές εγγυήσεις – από 1 έως 10 χρόνια.