Τυπικά μεγέθη τραπεζιού σαλονιού

Τυπικά μεγέθη τραπεζιού σαλονιού

Το τραπεζάκι σαλονιού είναι ένα έπιπλο πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να γίνει το highlight του εσωτερικού του σαλονιού και ακόμη και να παίξει το πρώτο βιολί σε αυτό. Ένα από τα σημαντικά κριτήρια για την επιλογή τέτοιων τραπεζιών είναι το μέγεθός τους. Μετά από όλα, οι σωστά επιλεγμένες διαστάσεις του τραπεζιού καναπέ όχι μόνο θα επιτρέψουν τη χρήση του για τον προορισμό του, αλλά επίσης δεν θα παραβιάσουν τη συνολική αρμονία του δωματίου..

Σωστό ύψος – κριτήριο επιλογής

Όταν επιλέγετε ένα έπιπλο όπως ένα τραπεζάκι σαλονιού, το μέγεθος, δηλαδή το ύψος του, είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό. Ωστόσο, δεν υπάρχουν θεμελιώδεις περιορισμοί σε αυτήν την παράμετρο. Εάν αναφερόμαστε στις συστάσεις του GOST, τότε το ύψος της δομής στήριξης των τραπεζιών θα πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με το αναμενόμενο φορτίο.

Σύμφωνα με την ταξινόμηση των επίπλων ανά ύψος, που προτάθηκε από τον κονστρουκτιβιστή Le Corbusier, τραπέζια με παραμέτρους ύψους 70 cm και άνω ανήκουν στην κατηγορία τραπεζιών, καθώς είναι βολικό να κάθεστε σε καρέκλες πίσω τους. Το πρότυπο για ένα τραπεζάκι σαλονιού, κατά τη γνώμη του, είναι τα μοντέλα με ύψος 40 εκ. έως μισό μέτρο. Είναι αυτό το ύψος του τραπεζιού που θα σας επιτρέψει να καθίσετε άνετα πίσω από αυτό σε μια μαλακή πολυθρόνα ή ένα μικρό πουφ.

Σήμερα, οι διαστάσεις από τη θεωρία του Le Corbusier σπάνια χρησιμοποιούνται από τους σχεδιαστές στην πράξη. Σε εσωτερικούς χώρους διαφορετικών στυλ, μπορείτε να βρείτε πολύ χαμηλά μοντέλα με ύψος ποδιού όχι μεγαλύτερο από 10 εκ. Άλλοι τύποι τραπεζιών για το σαλόνι χρησιμεύουν ως βάση και μπορούν να έχουν ύψος 60 ή 65 εκ. Βολικό σε μικρά διαμερίσματα μπορεί να είναι τραπέζια μετασχηματιστών, τα οποία με ευκολία από ένα συμπαγές τραπεζάκι σαλονιού μπορούν να επεκταθούν σε ένα πλήρες τραπέζι φαγητού.

Η μόνη απόχρωση που ισχύει για τα συνημμένα έπιπλα είναι ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ύψος των επικαλυμμένων επίπλων. Ωστόσο, είναι καλύτερο να λάβετε υπόψη όλες τις συστάσεις στο σύνολο όταν επιλέγετε αυτό το έπιπλο..

Πλάτος – που είναι το πιο κοινό?

Οι διαστάσεις του τραπεζιού είναι μια άλλη σημαντική παράμετρος που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε χαμηλό τραπέζι. Πιστεύεται ότι όσο υψηλότερο είναι το τραπέζι του καφέ, τόσο μεγαλύτερο μπορεί να είναι το τραπέζι του. Ωστόσο, μερικές φορές οι σχεδιαστές παραμελούν σκόπιμα αυτές τις αναλογίες για να δημιουργήσουν ένα προσαρμοσμένο κομμάτι..

Επιλέγοντας ένα τραπεζάκι σαλονιού ως προς το πλάτος, αξίζει να συσχετίσετε τις διαστάσεις του με τις διαστάσεις του δωματίου. Σε ένα στενό και μικρό δωμάτιο, η παρουσία ενός μεγάλου τραπεζιού σαλονιού δεν είναι απολύτως κατάλληλη και σε ένα ευρύχωρο σαλόνι ένα μικροσκοπικό έπιπλο μπορεί απλά να χαθεί.

Το μέσο μήκος ενός τυπικού ορθογώνιου τραπεζιού είναι 120 cm και το πλάτος του είναι περίπου 60 cm. Ωστόσο, αυτές οι τιμές είναι σχετικές και οι διαστάσεις του τραπεζιού εξαρτώνται από το σχήμα.

Η μορφή

Στην κατασκευή αυτού του επίπλου, οι σχεδιαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο παραδοσιακά γεωμετρικά σχήματα όσο και ασυνήθιστες διαμορφώσεις φαντασίας για να δημιουργήσουν αποκλειστικά προϊόντα:

  • Συχνά, όταν οργανώνετε ένα σαλόνι, επιλέγεται ένα τραπεζάκι σαλονιού. με τετράγωνη κορυφή. Οι τυπικές διαστάσεις ενός τέτοιου επίπλου είναι 80×80 cm, αλλά το ύψος των ποδιών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο και τις ατομικές προτιμήσεις..

  • Σε αντίθεση με τα τετράγωνα μοντέλα ορθογώνια δείγματα πιο ευρύχωρα, αλλά καταλαμβάνουν και περισσότερο χώρο. Το μήκος ενός ορθογώνιου τραπεζιού μπορεί να φτάσει τα 160 εκατοστά και το πλάτος είναι πάντα μέσα στα 60. Οι πίνακες με ορθογώνια επιτραπέζια συνήθως δεν είναι ψηλά, το ύψος έως 50 εκατοστά θεωρείται βέλτιστο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αυτοί οι κανόνες μπορούν να αγνοηθούν.

  • Οι πίνακες μπορούν να ονομαστούν καθολικά μοντέλα με στρογγυλούς ή οβάλ πάγκους. Τέτοια δείγματα δεν έχουν κανέναν περιορισμό ως προς το ύψος, το πλάτος και το μήκος. Υπάρχουν τόσο μικροσκοπικά μοντέλα καφέ, που μόλις χωράνε ένα φλιτζάνι, όσο και εντυπωσιακά τραπέζια με μεγάλη λειτουργική περιοχή. Επιπλέον, αυτό το σχήμα είναι ιδανικό για ένα διαμέρισμα με μικρά παιδιά..

Σε αντίθεση με τα τεράστια ορθογώνια ή τετράγωνα μοντέλα με αιχμηρές γωνίες, τα στρογγυλά τραπέζια δεν αποτελούν κίνδυνο για ενεργά παιδικά παιχνίδια. Και τα ψηλά πόδια του τραπεζιού θα κάνουν τα αντικείμενα σε αυτό απρόσιτα για τους μικρούς άτακτους..

  • Εκτός από τις πιο κοινές μορφές πινάκων περιοδικών που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχουν και άλλες ποικιλίες που εκτελούνται συχνά για παραγγελία για συγκεκριμένο σχεδιασμό δωματίου. Έτσι, ένα ρομαντικό εσωτερικό μπορεί να συμπληρωθεί με ένα τραπέζι σε σχήμα καρδιάς, ένα μικροσκοπικό τριγωνικό τραπέζι με ψηλά πόδια θα ταιριάζει απόλυτα σε ένα μινιμαλιστικά επιπλωμένο σαλόνι και ένα τοξωτό επιτραπέζιο θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε έπιπλα κοντά σε έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα όσο το δυνατόν..

Πώς να επιλέξετε το σωστό?

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου ενός τέτοιου επίπλου επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες..

Υλικό

Το ξύλο χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή τραπεζιών – ένα φυσικό και ανθεκτικό υλικό που ταιριάζει εύκολα στο χρώμα με τα υπόλοιπα έπιπλα στο σαλόνι. αλλά Τα ξύλινα μοντέλα δεν πρέπει να τοποθετούνται στον ήλιο ή κοντά σε μπαταρία, καθώς μπορεί να στεγνώσουν ή να ξεθωριάσουν. Τα έπιπλα με επένδυση καπλαμά θεωρούνται η πιο οικονομική επιλογή, αλλά στο εσωτερικό τους χρησιμοποιούν μοριοσανίδες ή MDF.

Γυάλινα μοντέλα με όμορφα πόδια, τα οποία είναι ορατά μέσα από μια διαφανή επιτραπέζια επιφάνεια, φαίνονται πρωτότυπα και κομψά. Ωστόσο, σε τέτοιες επιφάνειες υπάρχουν εκτυπώσεις και ίχνη ακόμη και από νερό, οπότε το γυάλινο τραπέζι θα πρέπει να σκουπίζεται συνεχώς. Επιπλέον, το γυαλί είναι ένα μάλλον εύθραυστο υλικό που απαιτεί προσεκτικό χειρισμό..

Τα μοντέλα από πέτρα έχουν το δικό τους πρωτότυπο και μοναδικό χρώμα, για το οποίο εκτιμώνται ιδιαίτερα. Τέτοια δείγματα θεωρούνται τα πιο ανθεκτικά και ανθεκτικά, αλλά είναι μάλλον δύσκολο να τα μεταφέρουμε συνεχώς από τόπο σε τόπο. Δεν θα αρέσει σε όλους η ψυχρότητα της πέτρας και το χυμένο κρασί ή ο καφές μπορεί να λεκιάσει.

Τα δερμάτινα τραπέζια είναι ιδανικά για ένα πλούσια επιπλωμένο σαλόνι. Είναι καλύτερα να αγοράζετε τέτοια αντικείμενα σε σετ με άλλα δερμάτινα έπιπλα για να αποφύγετε δυσκολίες στην αντιστοίχιση χρωμάτων..

Τέτοια εσωτερικά αντικείμενα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και μια κούπα τσάι πρέπει να τοποθετηθεί σε μια ειδική βάση κάτω από το ζεστό.

Εκτός από τα τυποποιημένα υλικά, μη συμβατικοί φελλός ή πορσελάνη, κεραμικά ή ίνες παλάμης, ακόμη και χαρτί χρησιμοποιούνται επίσης για τη δημιουργία αυτού του τύπου επίπλων..

Λειτουργικότητα

Ο ρόλος του αγορασμένου τραπεζιού σαλονιού επηρεάζει επίσης την επιλογή του μοντέλου. Εάν σκοπεύετε να μεταφέρετε συνεχώς αυτό το έπιπλο από μέρος σε μέρος, τότε θα ήταν σκόπιμο να αγοράσετε ένα μοντέλο σε τροχούς.

Όταν ο πίνακας χρησιμοποιείται σύμφωνα με το όνομά του – για την αποθήκευση περιοδικών, βιβλίων και άλλων μικρών πραγμάτων, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μοντέλα με ράφια ή συρτάρια. Αυτό θα σας επιτρέψει να μην γεμίσετε την επιτραπέζια επιφάνεια και ταυτόχρονα να κανονίσετε τα απαραίτητα πράγματα..

Εάν το έπιπλο αργότερα θα χρησιμοποιηθεί για σχέδιο από ένα παιδί ή ως υποπόδιο, τότε δεν πρέπει να επιλέξετε ψηλά μοντέλα. Όταν το τραπέζι βρίσκεται ανάμεσα σε πολυθρόνες ή καναπέ και πολυθρόνα, το ύψος του δεν πρέπει να υπερβαίνει το ύψος του υποβραχιόνιου με επικαλυμμένα έπιπλα.

Όταν υπάρχει ένα ελαφρύ χαλί στο σαλόνι ή υπάρχουν άλλα εύκολα λερωμένα εσωτερικά αντικείμενα στο δωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο τραπεζιού σαλονιού με υπερυψωμένες πλευρές. Αυτή η λύση θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την ταλαιπωρία του χυμένου καφέ ή ενός ποτηριού κρασί, και επίσης θα διατηρήσει το δωμάτιό σας καθαρό μετά το δείπνο για παιδιά. Για τέτοιους σκοπούς, η εξυπηρέτηση μοντέλων με αφαιρούμενη επιφάνεια τραπεζιού θα είναι βολική..

Όταν επιλέγετε ένα τραπέζι για το σαλόνι, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο αν τα πόδια του θα βλάψουν την επένδυση του δαπέδου. Το παλιό ξύλο ή το σκουριασμένο σίδερο μπορεί να καταστρέψει το χαλί ή το ακριβό παρκέ δάπεδο και τα πόδια με μαλακές άκρες θα ταιριάζουν σε κάθε πάτωμα.

Στυλ

Αυτή η παράμετρος επιλογής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μετά από όλα, το τραπέζι μπορεί όχι μόνο να συμπληρώσει αρμονικά το σχέδιο του δωματίου, αλλά και να γίνει η κύρια προφορά του..

Για ένα κλασικό εσωτερικό, θα πρέπει να επιλέξετε μοντέλα από μασίφ ξύλο που έχουν αυστηρό γεωμετρικό σχήμα και στερούνται επιτηδευμένων λεπτομερειών. Η παρουσία ενός τέτοιου επίπλου δημιουργεί μια επιχειρηματική διάθεση και σοβαρές συζητήσεις..

Τα μοντέρνα σαλόνια μπορούν να διακοσμηθούν με στρογγυλεμένα τραπέζια που συνδυάζουν διάφορα υλικά όπως ξύλο και γυαλί. Τα ανοιχτά πόδια μπορούν να είναι μια κομψή προσθήκη..

Για ένα δωμάτιο επιπλωμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αξίζει να επιλέξετε εκλεπτυσμένα και χωρίς βάρος μοντέλα με διαφανή επένδυση τραπεζιού και λεπτό μεταλλικό σκελετό. Το σχήμα ενός τέτοιου πίνακα δεν πρέπει να είναι περίπλοκο..

Εάν, κατά τη διαρρύθμιση ενός καθιστικού, η επιλογή έπεσε σε ένα από τα εθνικά στυλ, τότε τα έπιπλα πρέπει επίσης να ταιριάζουν. Έτσι, ένα τραπεζάκι σαλονιού σε έθνικ στιλ είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά. Μπορεί να είναι ακατέργαστο ξύλο, μπαμπού ή ύφασμα. Ένα φωτεινό και πιασάρικο ντεκόρ με τη μορφή μωσαϊκού από πέτρες ή κοχύλια είναι ευπρόσδεκτο..

Για το γαλλικό στυλ της Προβηγκίας, είναι σκόπιμα παλαιωμένα μοντέλα από βαμμένο ξύλο, πόδια με μοτίβο χαραγμένα πάνω τους και απαλά παστέλ χρώματα.

Για μια βάναυση και άθλια σοφίτα, είναι κατάλληλες μαζικές μεταλλικές κατασκευές ή μοντέλα από ξύλο χωρίς επεξεργασία. Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται ότι ένα τέτοιο έπιπλο έχει τη σωστή θέση στο δρόμο, αλλά αυτή είναι η ομορφιά μιας σοφίτας..

Έχοντας αποφασίσει για τις κύριες παραμέτρους του μελλοντικού επίπλου, μπορείτε να πάτε με ασφάλεια για ψώνια.

Δεν πρέπει να τσιγκουνεύεστε την αγορά και να επιλέγετε φθηνές επιλογές από ελάχιστα γνωστές εταιρείες. Είναι προτιμότερο να αγοράζετε προϊόντα από δημοφιλή εργοστάσια επίπλων που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια..

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Ένα απόλυτα διαφανές τραπέζι στους τροχούς δεν θα φαίνεται τεράστιο ακόμη και στο μικρότερο δωμάτιο. Λόγω του ασυνήθιστου σχήματος του, έχει δύο επίπεδα, τα οποία σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε περισσότερα πράγματα πάνω του..

Η ατμόσφαιρα άνεσης και ζεστασιάς θα βοηθήσει στη διατήρηση του μοντέλου για το σαλόνι με απομίμηση φλεγόμενης φλόγας. Επιπλέον, ελλείψει κύριου φωτισμού, ένα τέτοιο τραπέζι είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα ρομαντικό και ελαφρώς μυστηριώδες σκηνικό..

Μια πραγματική διακόσμηση του σαλονιού θα είναι ένα vintage τραπέζι με βάση από μασίφ ξύλο και διαφανή κορυφή, μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε περίτεχνα μεταλλικά μοτίβα.

Οι πραγματικοί γνώστες των κλασικών θα αρέσουν σε ένα χαμηλό και μακρύ τραπέζι με σκαλιστά πόδια. Μαζικά έπιπλα από πολύτιμα είδη ξύλου θα προσθέσουν αξιοπρέπεια στο δωμάτιο.

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς να φτιάξετε ένα τραπεζάκι σαλονιού με ρύθμιση ύψους, δείτε το παρακάτω βίντεο.