Κρεβάτια με μαλακό κεφαλάρι και μηχανισμό ανύψωσης

Μεταξύ της ποικιλίας μοντέρνων μοντέλων χώρων ύπνου, οι ηγετικές θέσεις καταλαμβάνονται από κρεβάτια με μαλακό κεφαλάρι και μηχανισμό ανύψωσης. Ιδανικό για ύπνο και χαλάρωση, συνδυάζει άνεση, κομψότητα και πρακτικότητα..

Η αισθητική αξία ενός τέτοιου κρεβατιού έγκειται στην εμφάνισή του. Ένα μαλακό κεφαλάρι δεν είναι μόνο άνεση, αλλά και πολυπλοκότητα. Μπορεί να είναι καμπύλο ή ίσιο, από αυτό η ελκυστικότητά του δεν θα χαθεί. Ένα τέτοιο κρεβάτι είναι κατάλληλο σε οποιοδήποτε εσωτερικό και θα διακοσμήσει οποιοδήποτε δωμάτιο..

Επιλογές ταπετσαρίας

Κατά κανόνα, αυτά τα μοντέλα έχουν υψηλό κεφαλάρι. Αλλά τα κρεβάτια με χαμηλό κεφαλάρι έχουν πολλούς θαυμαστές. Για το σχεδιασμό του χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά. Διαφέρουν ως προς την ποιότητα και το κόστος, το οποίο αντικατοπτρίζεται στην τιμή των τελικών επίπλων..

Δημοφιλείς επιλογές υλικού για μαλακό κεφαλάρι:

 • Δέρμα. Ωραίο στην αφή, υπέροχο να το κοιτάξεις. Η επιλογή σεβαστών αγοραστών για πολυτελείς εσωτερικούς χώρους. Είναι ένα ακριβό υλικό που τείνει να φθείρεται με την πάροδο του χρόνου. Εύκολο στο ντύσιμο. Ένα προϊόν με δερμάτινη βάση χρειάζεται τακτική φροντίδα με ειδικά προϊόντα.

 • Αρπάτεκ. Ανθεκτικό και μαλακό ταυτόχρονα. Τέλεια απομίμηση φυσικού δέρματος. Συχνά χρησιμοποιείται ως ταπετσαρία σε εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων. Το πλεονέκτημα έναντι του φυσικού δέρματος είναι ότι το υλικό είναι πιο ανθεκτικό στην τριβή, καθαρίζεται εύκολα, δεν γυαλίζει.

 • Σουέτ δέρμα. Συνήθως χρησιμοποιείται τεχνητό, αφού είναι πιο ανθεκτικό στη χρήση και δεν είναι τόσο ιδιότροπο όσο το φυσικό. Προσελκύει τους αγοραστές με μια πολυτελή εμφάνιση. Φαίνεται υπέροχο σε δωμάτια διακοσμημένα σε διαφορετικά στυλ, από μοντέρνο έως μπαρόκ.

 • Βελουτέ. Φθηνό, αλλά όχι λιγότερο κομψό υλικό από τις παραπάνω παραλλαγές. Αλλά όχι χωρίς μειονεκτήματα – ο σωρός φθείρεται με την πάροδο του χρόνου.

 • Ταπισερί. Το πιο αζήτητο, αλλά μερικές φορές ακόμα βρήκε τύπο ταπετσαρίας. Δύσκολο στο ντύσιμο, αλλά πρακτικό και ανθεκτικό.

Μεταμόρφωση

Και αν όλα είναι λίγο πολύ καθαρά με ένα υφασμάτινο κεφαλάρι, τότε αξίζει να μιλήσουμε λεπτομερέστερα για τους μηχανισμούς ανύψωσης της βάσης..

Πλεονεκτήματα των ανυψωτικών κρεβατιών:

 • Πρώτα απ ‘όλα, αυτό το μοντέλο είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Ακόμα και ένα παιδί μπορεί να ανεβάσει και να κατεβάσει τη βάση χωρίς κόπο.
 • Η ικανότητα ορθολογικής χρήσης του χώρου. Το συρτάρι από λινό θα ταιριάζει όχι μόνο σεντόνια και μαξιλάρια, αλλά και σε πολλά άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, είναι πολύ σοφό να αποθηκεύσετε εκεί πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται στην τρέχουσα σεζόν. Or κάτι χρήσιμο, αλλά σπάνια χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή.
 • Εάν ένας τέτοιος χώρος ύπνου βρίσκεται στο βρεφονηπιακό σταθμό, δεν θα έχετε πλέον την ερώτηση πού να τοποθετήσετε όλα τα είδη παιχνιδιών και “θησαυρούς” των μικρών κατοίκων του δωματίου..
 • Πολυλειτουργικότητα. Μια ευρύχωρη θέση κάτω από τη βάση είναι αρκετά ικανή να αντικαταστήσει μια ογκώδη συρταριέρα ή μια βιβλιοθήκη. Θα παίξει το ρόλο μιας λινής γκαρνταρόμπας ή θα κρύψει από τα αδιάκριτα μάτια αυτό που δεν θέλετε να αφήσετε σε κοινή θέα.
 • Τα πράγματα προστατεύονται αξιόπιστα όχι μόνο από τα αδιάκριτα μάτια, αλλά και από τη σκόνη και τη βρωμιά.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χώρο κάτω από τη βάση του κρεβατιού κατά την κρίση σας.
 • Τα άτομα στα οποία απαγορεύεται να σηκώνουν βάρη για λόγους υγείας μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα κρεβάτι με βάση που ανυψώνεται..

Λόγω των τόσων προφανών πλεονεκτημάτων, είναι ακριβώς τέτοια έπιπλα με ρυθμιζόμενη βάση που προτιμούν να αγοράζουν για εγκατάσταση σε δωμάτια μικρού μεγέθους. Λύνουν εύκολα το πρόβλημα της έλλειψης χώρου διαβίωσης..

Παραδοσιακά, τέτοια κρεβάτια είναι κατασκευασμένα με ορθοπεδικό στρώμα, το οποίο μετατρέπει τον ύπνο σε πραγματική χαλάρωση και παρέχει στο σώμα πλήρη ξεκούραση..

Το σύστημα αποθήκευσης κάτω από τη βάση έχει σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με τις επιλογές pull-out και roll-out. Είναι στιβαρό και εργονομικό. Για να χρησιμοποιήσετε μια θέση, δεν χρειάζεται να βγάζετε συρτάρια, καταλαμβάνοντας έναν ήδη μέτριο ελεύθερο χώρο. Και ακόμη και σε ευρύχωρα υπνοδωμάτια, είναι πολύ πιο εύκολο και πιο βολικό να σηκώσετε τη βάση παρά να μετακινήσετε κάτι και να το τυλίξετε κάπου..

Η ταξινόμηση των μηχανισμών μετασχηματισμού πραγματοποιείται ανάλογα με τον τύπο ανελκυστήρα που είναι εγκατεστημένος σε αυτούς.. Η βάση του κρεβατιού μπορεί να κλίνει προς τα πάνω ή στο πλάι. Εάν είναι απαραίτητο, το κάλυμμα αφαιρείται, αλλά τις περισσότερες φορές στερεώνεται ελαφρώς ανυψωμένο σε γωνία 45 μοιρών από το επίπεδο του πλαισίου.

Η βάση μπορεί να ανυψωθεί με διάφορους τρόπους:

 • Χάρη στα ελατήρια πηνίου. Αυτή η μέθοδος μετασχηματισμού είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση και είναι δημοφιλής λόγω του προσιτού κόστους της. Υπάρχει όμως και ένα μείον εδώ. Συνίσταται στη γρήγορη φθορά των ελατηρίων. Οι κατασκευαστές δεν δίνουν εγγυήσεις για τη συντήρηση αυτού του τύπου επίπλων για 5 χρόνια. Τα ελατήρια με την πάροδο του χρόνου αρχίζουν να τρίζουν, να τεντώνονται και ακόμη και να ξεπροβάλλουν.

 • Με αμορτισέρ αερίου. Συνήθως, σε φαρδιά διπλά κρεβάτια του τελευταίου μοντέλου, είναι ένας ανελκυστήρας αερίου που έχει εγκατασταθεί για να ανεβάσει τη βάση. Δεν απαιτείται καμία προσπάθεια για τη μετακίνηση της βάσης από και προς την ανοιχτή θέση. Το σύστημα αερίου χαρακτηρίζεται από αυξημένη απορρόφηση κραδασμών, η οποία επιτρέπει στην επιφάνεια ύπνου να κινείται ομαλά πάνω -κάτω, χωρίς να κάνει θόρυβο, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στο κουτί κάτω από τη βάση ανά πάσα στιγμή. Κατά μέσο όρο, οι ανελκυστήρες αυτοί είναι εγγυημένοι για 10 χρόνια. Όταν επιλέγετε ένα αμορτισέρ αερίου, αξίζει να λάβετε υπόψη όλες τις διαστάσεις και το βάρος της κουκέτας.

 • Σε μεντεσέδες. Αυτή η επιλογή είναι η φθηνότερη. Η ανύψωση πραγματοποιείται χειροκίνητα. Η κίνηση της βάσης πραγματοποιείται χωρίς βοηθητικά μέρη, γεγονός που περιπλέκει τη διαδικασία, αλλά έχει ευεργετική επίδραση στη δύναμη του μηχανισμού. Η φθηνότητα δικαιολογείται από την απλότητα της συσκευής, αλλά για ένα νηπιαγωγείο, η επιλογή με ελατήρια ή ανελκυστήρα αερίου ταιριάζει καλύτερα, εκτός από τις περιπτώσεις που δεν προγραμματίζεται η τακτική χρήση του κουτιού και ένας ενήλικας θα το κάνει.

Κάθε ένα από τα συστήματα που περιγράφονται διακρίνεται από την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα.. Ακόμα και τα ελατήρια έχουν μεγάλες πιθανότητες να υπηρετούν πιστά για περισσότερο από μία δεκαετία, με την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά. Και η χειροκίνητη έκδοση συνιστάται να χρησιμοποιείται σε μονά κρεβάτια..

Πλαίσιο

Ούτε το πλαίσιο ενός τέτοιου κρεβατιού δεν μπορεί να αγνοηθεί. Πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικό. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε μέταλλο, ξύλο (οξιά, τέφρα, δρυς) ή να μείνετε σε μοριοσανίδες, μοριοσανίδες ή MDF υψηλής ποιότητας.

Η επιλογή είναι πάντα δική σας. Θα το κάνετε με βάση τις δικές σας προτιμήσεις, επιλέγοντας ένα κρεβάτι για το συνολικό σχέδιο της κρεβατοκάμαρας, με γνώμονα το γούστο σας, εστιάζοντας σε ορισμένες παραμέτρους και το ποσό που σκοπεύετε να δαπανήσετε για την αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά τέτοιων επίπλων θα είναι πρακτική και κερδοφόρα. Ειδικά η σύγκριση θα γίνει υπέρ ενός κρεβατιού με κουτί αποθήκευσης, αν είχατε στο παρελθόν ξεχωριστά κρεβάτι και συρταριέρα. Θα εκτιμήσετε τον ελεύθερο χώρο και θα παραγγείλετε ότι θα σας προσφέρει η βαθιά λινή θέση. Επιλέξτε αξιόπιστους κατασκευαστές και μελετήστε διεξοδικά από τι είναι φτιαγμένα τα έπιπλα στα οποία πρέπει να ξεκουραστείτε.

Δείτε ένα βίντεο με παρόμοιο θέμα.

Αλλά για να συναρμολογήσετε ένα κρεβάτι με μαλακή πλάτη και χώρο αποθήκευσης κάτω από τη βάση ανύψωσης, είναι καλύτερο να αφήσετε στους έμπειρους τεχνίτες. Η αυτοσυναρμολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα που θα επηρεάσουν αρνητικά τους όρους και την ποιότητα λειτουργίας. Οι κατασκευαστές επίπλων θα συναρμολογήσουν επαγγελματικά ένα κρεβάτι που θα σας εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα κρύψει αξιόπιστα τα προϊόντα σας στα σπλάχνα του.