Ντουλάπες από το ταβάνι στο σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο στο οποίο περνάμε πολύ χρόνο και συχνά συναντιόμαστε με φίλους και συγγενείς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το δωμάτιο πρέπει να είναι πάντα όσο το δυνατόν πιο άνετο και κομψό. Αυτό το δωμάτιο δεν πρέπει να έχει πάρα πολλά έπιπλα για να αφήσει ελεύθερο χώρο. Μια ντουλάπα με όλους τους τοίχους στο σαλόνι είναι ένας απλός και πρακτικός τρόπος για να τοποθετήσετε όλα τα υπάρχοντά σας, αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσετε πολύ ελεύθερο χώρο. Σχετικά με τις επιλογές για τέτοια ντουλάπια και πώς να επιλέξετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για το δωμάτιό σας, θα μάθετε από αυτό το άρθρο..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Τα ντουλάπια που καταλαμβάνουν έναν ολόκληρο τοίχο έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, υπάρχει μεγάλη ποικιλία επίπλων τώρα. Μπορείτε να βρείτε ντουλάπες που ταιριάζουν σε όλους τους τύπους εσωτερικών χώρων. Αναζητήστε κομψά μοντέλα με ενδιαφέρον φινίρισμα ή ασυνήθιστα χρώματα. Γυαλιστερές επιφάνειες ή ντουλάπια με καθρέφτες πόρτες φαίνονται καλά, τα οποία επεκτείνουν οπτικά το χώρο.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν την επιλογή μοντέλων με καθρέφτη πλήρους τοίχου. Αυτό μπορεί σχεδόν να διπλασιάσει το χώρο. Όσο για τη βάση, μπορεί να είναι είτε ξύλινη, είτε πλαστική είτε μεταλλική. Κάθε υλικό έχει σίγουρα τα δικά του πλεονεκτήματα..

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι είναι καλύτερο να αγοράζετε μοντέρνες ντουλάπες. Πίσω από τις συρόμενες πόρτες ενός τέτοιου ντουλαπιού, μπορούν να κρυφτούν ράφια, συρτάρια και κρεμάστρες ρούχων. Η συρόμενη ντουλάπα είναι πιο πρακτική και πιο ευρύχωρη. Επιπλέον, δεν ανοίγουν, αλλά απλώς μετακινούνται στο πλάι, το οποίο σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε κάτι άλλο δίπλα στο ντουλάπι, για παράδειγμα, μια πολυθρόνα ή καναπέ..

Τα έπιπλα που καταλαμβάνουν ολόκληρο τον τοίχο δεν κάνουν το δωμάτιο μικρότερο, αντίθετα, εγκαθιστώντας ένα τέτοιο ντουλάπι, θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε πιο ελεύθερα τον ελεύθερο χώρο σας. Άλλωστε, κατά κανόνα, δεν τοποθετούνται έπιπλα δίπλα στα ντουλάπια στο σαλόνι και ο χώρος είναι απλά άδειος. Και αν καταλαμβάνετε όλο τον χώρο με ένα συμπαγές ντουλάπι, τότε αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ενοποιημένο χώρο..

Κύριοι τύποι

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχεδίων για το σαλόνι ταυτόχρονα. Η επιλογή των επίπλων εξαρτάται από τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές δημοφιλείς επιλογές επίπλων.

Υπόθεση

Αυτή είναι μια κλασική έκδοση του ντουλαπιού. Δεν είναι ενσωματωμένη σε μια κόγχη, αλλά απλώς τοποθετείται κάτω από τον τοίχο. Εάν είναι απαραίτητο, τέτοια έπιπλα μπορούν να μετακινηθούν στο πλάι. Μια τέτοια δομή, κατά κανόνα, καταλαμβάνει ολόκληρο τον τοίχο και δεν χωρίζεται με κανένα ράφι. Είναι πολύ εύκολο να το συναρμολογήσετε ακόμη και χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών..

Η βάση του ντουλαπιού είναι συνήθως κατασκευασμένη από ξύλο ή μέταλλο. Και στο εσωτερικό, όλα τα ράφια και το κάτω μέρος είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδες.

Ενσωματωμένο

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι ενσωματωμένες ντουλάπες είναι πολύ πιο πρακτικές. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχει μια προκατασκευασμένη θέση στον τοίχο, διαφορετικά θα πρέπει να την φτιάξετε μόνοι σας.

Η τοποθέτηση μιας ενσωματωμένης ντουλάπας είναι λίγο πιο δύσκολη. Αλλά από την άλλη πλευρά, ως αποτέλεσμα, θα έχετε μια αρκετά πρακτική και σταθερή δομή που δεν θα καταλαμβάνει πολύ χώρο.. Λιγότερο υλικό χρησιμοποιείται στην ενσωματωμένη ντουλάπα καθώς αρκετοί τοίχοι παραμένουν άδειοι. Λόγω αυτού, το κόστος αυτού του τύπου ντουλαπιών είναι πολύ χαμηλότερο..

Κουπέ

Η ντουλάπα αξίζει ιδιαίτερη προσοχή, η οποία θεωρείται ένα από τα πιο μοντέρνα σχέδια. Οι συρόμενες πόρτες είναι πολύ πιο πρακτικές από τις πόρτες με κούνια. Πίσω τους υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ράφια και ελεύθερος χώρος για την αποθήκευση όλων των απαραίτητων πραγμάτων..

Τείχος

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη ντουλάπα όχι μόνο ως μέρος όπου διπλώνονται ρούχα και παπούτσια, τότε θα πρέπει να επιλέξετε έναν τοίχο. Μια μεγάλη ντουλάπα με μια καλά μελετημένη διάταξη καθιστά δυνατή την εγκατάσταση μιας τηλεόρασης, ράφια για βιβλία ή αναμνηστικά ή ανοιχτές βιτρίνες σε αυτήν. Όλα εξαρτώνται από τις επιθυμίες σας, επειδή μπορείτε πάντα να επιλέξετε ακριβώς την επιλογή που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας..

Πώς να επιλέξετε?

Η επιλογή μιας καλής ντουλάπας είναι πάντα πολύ μακρά και δύσκολη. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την αγορά. Ας ρίξουμε μια ματιά στα κύρια σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε καλά έπιπλα..

Ποιότητα

Όπως και στην κρεβατοκάμαρα, έτσι και στην αίθουσα πρέπει να προσπαθήσετε να επιλέξετε τα έπιπλα υψηλότερης ποιότητας για να μην χάσετε χρόνο.

Εάν αγοράζετε μια ντουλάπα, προσέχετε πάντα πόσο καλά ανοίγουν οι πόρτες της. Κατά την οδήγηση, ο κύλινδρος δεν πρέπει να πηδάει και η πόρτα δεν πρέπει να λυγίζει.

Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια πιο ακριβή έκδοση με κρεμαστή πόρτα. Σε αυτή την περίπτωση, ο κύλινδρος βρίσκεται στην κορυφή. Αυτό είναι πολύ πιο βολικό, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι αυλακώσεις προστατεύονται από συντρίμμια και τυχόν μικρά αντικείμενα που πέφτουν σε αυτά, πράγμα που σημαίνει ότι η πόρτα δεν θα μπλοκάρει.

Υλικό

Η ποιότητα του προϊόντος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Η υψηλότερη ποιότητα είναι το φυσικό ξύλο. Αλλά ένα ξύλινο ντουλάπι είναι επίσης αρκετά ακριβό. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές προσπαθούν να προσφέρουν πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις..

Η ευκολότερη επιλογή είναι ντουλάπια από μοριοσανίδες. Σε γενικές γραμμές, αυτό το υλικό είναι αρκετά φθηνό. Είναι ένα συμπιεσμένο ανακυκλώσιμο υλικό, κάτι που κάνει το κόστος τόσο χαμηλό. Φυσικά, τα έπιπλα από μοριοσανίδες είναι φθηνά, αλλά έχουν και μειονεκτήματα. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η υδροφιλία. Η μοριοσανίδα απορροφά γρήγορα την υγρασία. Επομένως, εάν το δωμάτιο έχει υψηλή υγρασία ή η θερμοκρασία αλλάζει συνεχώς, τότε το ντουλάπι δεν θα διαρκέσει πολύ..

Ένα καλύτερο υλικό είναι το MDF. Τα έπιπλα από αυτό αποδεικνύονται πιο ισχυρά και πιο ανθεκτικά στην υγρασία. Πολύ συχνά, οι σύγχρονες ντουλάπες είναι κατασκευασμένες από MDF..

Λειτουργικότητα

Το επόμενο σημείο που αξίζει να προσέξετε είναι η λειτουργικότητα του ντουλαπιού που έχετε επιλέξει. Εδώ θα πρέπει να εστιάσετε στις ανάγκες σας και στην ποσότητα ρούχων που έχετε..

Το πρώτο πράγμα που αξίζει να προσέξετε είναι το βάθος του. Είναι αυτή που σας επιτρέπει να καθορίσετε πόσα πράγματα θα χωρέσουν στην ντουλάπα. Μπορούν να τοποθετηθούν σε μία σειρά ή σε δύο.

Εάν το δωμάτιό σας είναι μικρό, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε την πιο συμπαγή επιλογή., στο οποίο όλα τα ρούχα θα κρεμαστούν σε μια σειρά. Αυτό θα είναι αρκετό αν δεν έχετε πολλά πράγματα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχετε την ευκαιρία να τακτοποιήσετε τα πράγματα σε κρεμάστρες, έτσι ώστε τα μακριά φορέματα ή τα παντελόνια να μην τσαλακώνονται..

Όσον αφορά το ύψος, ένα ντουλάπι πλήρους τοίχου θα πρέπει ιδανικά να φτάνει μέχρι την οροφή. Μερικές φορές υπάρχουν επίσης επιλογές με ημιώροφο. Αυτό είναι επίσης αρκετά βολικό, αφού μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα αυτά τα πράγματα που δεν χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή..

Δώστε επίσης προσοχή στην παρουσία διαφόρων ράφια και επιπλέον διαμερίσματα. Εξαρτάται από αυτούς πόσο βολικό θα είναι για σας να χωρίσετε τα πράγματά σας ανά εποχή και σκοπό. Υπάρχουν τυπικές επιλογές με πολλά ράφια και πρακτικά συρτάρια. Αλλά αν η πλήρωση ενός τέτοιου ντουλαπιού δεν σας ταιριάζει με κάτι, μπορείτε να φτιάξετε έπιπλα κατά παραγγελία. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να έχετε κατά νου ότι σε αυτή την περίπτωση, η αγορά θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο..

Επιπλέον μπόνους

Οι κατασκευαστές συχνά μας χαροποιούν με κάθε είδους λειτουργικά μικρά πράγματα που πραγματικά κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Τέτοιες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν βολικά συρτάρια για αποθήκευση μικρών πραγμάτων, καθώς και καλάθια πλυντηρίου, κρεμάστρες για ανδρικές γραβάτες και ζώνες..

Μερικοί κατασκευαστές έχουν προχωρήσει περισσότερο και έχουν ανεβάσει τη δημιουργία ντουλαπών, συμπληρώνοντας τα σχέδιά τους με αναβατήρες που μπορούν να αναμειγνύουν κρεμάστρες με ρούχα ύψους έως και τρία μέτρα. Αν λοιπόν έχετε ένα δωμάτιο με πολύ ψηλά ταβάνια, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια ντουλάπα με ανελκυστήρα του κατάλληλου ύψους και έτσι να λύσετε όλα σας τα προβλήματα με το χώρο..

Σχέδιο

Η εμφάνιση των επίπλων παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην αγορά. Η επιλεγμένη ντουλάπα, φυσικά, πρέπει να ταιριάζει στο εσωτερικό και να το συμπληρώνει ευχάριστα..

Δεδομένου ότι το ντουλάπι θα καταλάβει ολόκληρο τον τοίχο, τότε όλη η κύρια προσοχή θα επικεντρωθεί σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει είτε να είναι κρυμμένο πίσω από συρόμενες πόρτες διακοσμημένες με κάποιο ενδιαφέρον μοτίβο, είτε να έχει ανοιχτά ράφια όπου μπορείτε να οργανώσετε διακοσμητικές λεπτομέρειες ή να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό που χρειάζεστε..

Οι συρόμενες ντουλάπες με καθρέφτες πόρτες είναι πολύ δημοφιλείς. Η επιφάνεια μόνο ενός φύλλου μπορεί να καθρεφτιστεί, ή όλα ταυτόχρονα. Στη δεύτερη περίπτωση, έχετε έναν πλήρως ανακλαστικό τοίχο, ο οποίος φαίνεται πολύ εντυπωσιακός. Το πιο σημαντικό, μην ξεχάσετε να σκουπίζετε τακτικά τους καθρέφτες..

Όπως γνωρίζετε, οι καθρέφτες επιφάνειες αυξάνουν σημαντικά το χώρο, κάτι που είναι πολύ καλό για μικρά σαλόνια. Και αν φοβάστε ότι θα σπάσετε κατά λάθος μια τέτοια πόρτα, τότε επιλέξτε μοντέλα στα οποία η γυάλινη επιφάνεια επεξεργάζεται χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνολογία που καθιστά τον καθρέφτη ανθεκτικό και ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες. Παρεμπιπτόντως, οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να σας σώσουν από τη βρωμιά, αν επιλέξετε μια κατάλληλη επίστρωση που προστατεύει από ραβδώσεις και σκόνη..

Το θέμα χρώματος αποφασίζεται πάντα ξεχωριστά. Εστιάστε στο γενικό χρωματικό σχέδιο στο δωμάτιο και θυμηθείτε πάντα ότι η ντουλάπα είναι μια αρκετά μαζική δομή που προσελκύει πολλή προσοχή, πράγμα που σημαίνει ότι το χρώμα της θα είναι ένα από τα κυρίαρχα στο δωμάτιο..

Επίσης, οι επιλογές για ντουλάπια πλήρους τοίχου μπορούν να προβληθούν στο παρακάτω βίντεο.