Μικρά γωνιακά ντουλάπια

Οποιαδήποτε οικογένεια τελικά κατέχει έναν μεγάλο αριθμό πραγμάτων που πρέπει να αποθηκευτούν κάπου. Ακόμα και ένα μικρό γωνιακό ντουλάπι θα βοηθήσει στην επίλυση αυτής της ερώτησης. Έχοντας ακόμη και μικρές διαστάσεις, θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε απολύτως όλο τον ελεύθερο χώρο. Τέτοια έπιπλα καταλαμβάνουν ακόμη και γωνίες που δεν χρησιμοποιούνται ποτέ. Παρά τις μικρές διαστάσεις τους, αυτά τα φθηνά γωνιακά μοντέλα έχουν μεγάλη χωρητικότητα και ταιριάζουν αρμονικά σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο..

Πλεονεκτήματα

Τα σχέδια γωνιακών ντουλαπιών έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ευρυχωρία. Ακόμα και μικρά μοντέλα μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό αντικειμένων..
 • Εργονομική Ταιριάζει στη γωνία οποιουδήποτε δωματίου, αφήνοντας ελεύθερο χώρο γύρω.
 • Πολυλειτουργικότητα. Χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων.
 • Ευστροφία. Κατάλληλο για οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ χάρη σε μια ποικιλία σχεδίων.

Προβολές

Γίνεται διάκριση μεταξύ ενσωματωμένων και ανεξάρτητων γωνιακών ντουλαπιών.

Στην πρώτη περίπτωση, οι τοίχοι του ντουλαπιού είναι οι δομές του ίδιου του δωματίου, στις οποίες είναι προσαρτημένες οι μπροστινές πόρτες. Αυτό το μοντέλο ντουλαπιού είναι ένα ακίνητο αντικείμενο.. Το πλεονέκτημα είναι η οικονομία του και το μειονέκτημα είναι η αδυναμία μεταφοράς σε άλλο μέρος..

Τα ανεξάρτητα μοντέλα είναι γωνιακά ντουλάπια ντουλαπιών που είναι πιο κινητά. Αυτά τα συμπαγή προϊόντα μπορούν να μετακινηθούν, για παράδειγμα, στην απέναντι γωνία ή να τα πάρετε μαζί σας όταν μετακινείστε..

Το γωνιακό μοντέλο, το οποίο είναι το πιο συμπαγές, ονομάζεται κασετίνα.

Μορφές

Τα γωνιακά ντουλάπια διαφέρουν ως προς το σχήμα:

 • τριγωνικός,
 • τραπεζοειδής,
 • πεντάγωνος,
 • ακτίνα κύκλου,
 • Σε σχήμα L.

Τα πενταγωνικά και τριγωνικά μοντέλα γωνιών είναι αρκετά μεγάλα, επομένως είναι πιο κατάλληλα για ένα ευρύχωρο δωμάτιο με συμμετρικές γωνίες. Τα συμπαγή μοντέλα είναι τραπεζοειδή ή γωνιακά ντουλάπια σε σχήμα L.

Το σχέδιο του τραπεζοειδούς ντουλαπιού αλιευμάτων μοιάζει με τραπεζοειδές. Ως αποτέλεσμα, συνδυάζονται καλά με τα υπόλοιπα έπιπλα. Το σχήμα L στο σχέδιο μοιάζει με το γράμμα G. Εδώ, ο γωνιακός χώρος χρησιμοποιείται βέλτιστα. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι η απλότητα του σχεδιασμού..

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα μοντέλα γωνίας ακτίνας. Αυτά τα στρογγυλεμένα ντουλάπια είναι κατάλληλα για στυλ αρτ ντεκό, αυτοκρατορία. Λόγω της πολυπλοκότητας της κατασκευής, είναι ακριβά. Τα κυρτά ντουλάπια είναι κάπως ογκώδη και τα κοίλα γωνιακά ντουλάπια είναι μικρά, εξοικονομούν σημαντικά χώρο, ενώ έχουν καλή χωρητικότητα αποθήκευσης..

Αυτά τα μοντέλα θα ταιριάζουν σε οποιαδήποτε γωνία.

Πόρτες

Τα γωνιακά ντουλάπια διαφέρουν στον τρόπο που ανοίγουν οι πόρτες, οι οποίες είναι μεντεσέδες και συρόμενες:

 • Οι περιστρεφόμενες πόρτες μπορούν να ανοίξουν μέσα στο δωμάτιο, είναι απλές και αξιόπιστες. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται πολύς χώρος για να ανοίξει..
 • Οι συρόμενες πόρτες είναι χαρακτηριστικές για το μοντέλο κουπέ · για να τις ανοίξετε, απλά πρέπει να μετακινήσετε τις πόρτες στο πλάι. Είναι καλά για μικρά δωμάτια ή διαδρόμους..

Πλήρωση

Τα σύγχρονα συστήματα αποθήκευσης που γεμίζουν το γωνιακό μίνι ντουλάπι περιέχουν πολλά στοιχεία:

 • Ράφια. Είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή μέταλλο, τοποθετούνται σε πράγματα σε κουτιά, βαλίτσες και πολλά άλλα πράγματα..
 • Κουτιά. Τα συρτάρια έχουν σχεδιαστεί για την αποθήκευση διαφόρων ειδών ρούχων. Τα καλύτερα μοντέλα ντουλαπιών έχουν συνήθως κλεισίματα θυρών για ομαλή πρόοδο..

 • Μπάρμπελες. Αυτό το μέρος του εσωτερικού του ντουλαπιού είναι απαραίτητο για ρούχα που κρέμονται σε κρεμάστρες. Το ύψος της μπάρας είναι διαφορετικό: για να κρεμάσετε ένα φόρεμα είναι 140-160 cm, για να κρεμάσετε παντελόνια, φούστες, πουκάμισα, ύψος 95-120 cm είναι αρκετό.
 • Καλάθια. Κουτιά με τη μορφή καλαθιών πλέγματος χρειάζονται για διπλωμένα ρούχα ή παπούτσια. Χάρη στο υλικό πλέγματος, τα περιεχόμενα είναι σαφώς ορατά, αυτό το υλικό συμβάλλει επίσης στον αερισμό. Τα καλάθια είναι εξοπλισμένα με κυλίνδρους για εύκολο τράβηγμα.

Επιπλέον, τα μικρά γωνιακά ντουλάπια διαθέτουν επιπλέον γάντζους και ράφια για τσάντες, ζώνες, γραβάτες και άλλα αξεσουάρ..

Υλικά (επεξεργασία)

Για την κατασκευή γωνιακών ντουλαπιών σήμερα χρησιμοποιούνται μοριοσανίδες, ξύλο, MDF. Η μοριοσανίδα έχει τα πιο ποικίλα χρώματα. Για τους λάτρεις των στρογγυλεμένων σχημάτων, δημιουργήθηκε MDF, από το οποίο κατασκευάζονται ακτινικά μοντέλα. Το μασίφ ξύλο δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο παλιά, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία κλασικών μοντέλων..

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τελειωμάτων για τις προσόψεις των γωνιακών ντουλαπιών:

 • Καθρέφτης. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να διακοσμήσετε το διάδρομο, διευρύνοντας το οπτικά μικρό δωμάτιο, για αυτό χρησιμοποιούνται καθρέφτες μέσα και έξω..
 • Υαλογράφημα. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διακοσμήσετε το φύλλο της πόρτας: μπορείτε να απλώσετε ολόκληρη την εικόνα με κομμάτια πολύχρωμου γυαλιού.

 • Εκτύπωση φωτογραφιών. Νέα – απολύτως οποιαδήποτε εικόνα εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες στην επιφάνεια καθρέφτη του ντουλαπιού.
 • Σχέδιο αμμοβολής. Κατ ‘αναλογία με την προηγούμενη έκδοση, εφαρμόζεται ένα σχέδιο στο γυαλί. Σε αντίθεση με την εκτύπωση φωτογραφιών, το γυαλί διατηρεί τις ανακλαστικές του ιδιότητες.

 • Ειδικό γυαλί. Διαφανής ή παγωμένη επιφάνεια γυαλιού με αυξημένη ανθεκτικότητα. Για μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων, εφαρμόζεται ένα στρώμα έγχρωμου βερνικιού ή φωτογραφικής εικόνας κάτω από το γυαλί.
 • Φυσικά υλικά. Οι δημιουργικοί σχεδιαστές χρησιμοποιούν τα πιο απροσδόκητα υλικά για να διακοσμήσουν την πρόσοψη: δέρμα, μπαμπού, μπαστούνι και άλλα..

Μόνο ένας τρόπος διακόσμησης δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ. Κατά κανόνα, είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών υλικών. Για παράδειγμα, μοριοσανίδες και καθρέφτες ή μοριοσανίδες και γυαλί.

Χρώμα

Τα ανοιχτά χρώματα τονίζουν συνήθως τις διαστάσεις, κάνοντας έτσι το ντουλάπι να φαίνεται πιο ογκώδες από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Ωστόσο, τα σκούρα χρώματα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Για να αποφύγετε την επίδραση ενός σκοτεινού σημείου, το χρώμα του γωνιακού ντουλαπιού πρέπει να είναι σε αρμονία με την κύρια παλέτα στο εσωτερικό του δωματίου..

Μια ουδέτερη κλίμακα σε καφέ ή γκρι είναι πάντα κατάλληλη..

Για τους λάτρεις των λευκών επίπλων, οι ειδικοί δεν συνιστούν να τα προμηθεύετε άσκοπα με καθρέφτες για να αποφύγετε μια κρύα ατμόσφαιρα, εκτός αυτού, το λευκό χρώμα λερώνεται εύκολα, οπότε θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε καθαριστικά για έπιπλα.

Εσωτερική χρήση

Τα μικρά γωνιακά ντουλάπια είναι σωτήρια για έναν μικρό χώρο. Για παράδειγμα, μπορεί να τοποθετηθεί σε διάδρομο, αίθουσα, σαλόνι, παιδικό σταθμό ή υπνοδωμάτιο:

 • Υπνοδωμάτιο. Ένα υπνοδωμάτιο είναι ένα μέρος όπου μια ντουλάπα είναι ένα από τα στοιχεία του εσωτερικού, μαζί με ένα κρεβάτι. Και αν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, είναι η γωνιακή ντουλάπα που βοηθά στην επίλυση του προβλήματος της συμπαγούς αποθήκευσης των πραγμάτων. Αυτή η διαμόρφωση κάνει την καλύτερη δυνατή χρήση του χώρου της κρεβατοκάμαρας. Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι το ενσωματωμένο μοντέλο, το οποίο είναι εγκατεστημένο μεταξύ δύο παρακείμενων τοίχων. Μια τέτοια ντουλάπα, που καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο, περιέχει πολλά απαραίτητα πράγματα. Κατά κανόνα, το προϊόν είναι εξοπλισμένο με ράφια, συρτάρια, ημιώροφο, κρεμάστρες, οι οποίες είναι στερεωμένες σε διαφορετικά ύψη για διάφορους τύπους ρούχων.

Ένα τριγωνικό ντουλάπι με καθρέφτη θα ταιριάζει καλά σε ένα μικροσκοπικό υπνοδωμάτιο. Στο χρώμα, θα πρέπει να συνδυαστεί με τη διακόσμηση του τοίχου, έτσι ώστε να μην συσσωρεύεται οπτικά ο χώρος του υπνοδωματίου..

 • Διάδρομος. Για έναν μικροσκοπικό διάδρομο, μια γωνιακή ντουλάπα είναι απλώς ένα δώρο Θεού. Μπορείτε να βάλετε ρούχα και παπούτσια σε αυτό. Όντας συμπαγές, ένα τέτοιο ντουλάπι καταλαμβάνει συνήθως χώρο μέχρι την οροφή, όπου υπάρχουν διαμερίσματα στην κορυφή για την αποθήκευση εποχιακών αντικειμένων. Μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά τον χώρο με τη βοήθεια μιας καθρέφτη πρόσοψης, καθώς και ανοιχτά χρώματα στη διακόσμηση. Δεδομένου του λερωμένου λευκού, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις αποχρώσεις του μπεζ, του λεμονιού, του ροζ. Για παράδειγμα, το κίτρινο δημιουργεί την ψευδαίσθηση του ηλιακού φωτός. Ο καθρέφτης στο διάδρομο εκτελεί επίσης μια λειτουργική εργασία: μπορείτε να κοιτάξετε τον εαυτό σας σε πλήρη ανάπτυξη πριν βγείτε έξω. Σε ένα στενό διάδρομο, επιλέγεται ένα γωνιακό ντουλάπι με ελάχιστο βάθος, αλλά υψηλό. Για ευκολία στη χρήση, είναι καλύτερο να το εξοπλίσετε με πόρτες εξόδου ή περσίδες.

Η λήψη στρογγυλεμένων γωνιών εξοικονομεί χώρο: για παράδειγμα, μια κοίλη γωνιακή ντουλάπα. Αυτό το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ένα πρωτότυπο συρόμενο σύστημα για κρεμάστρες, το οποίο καθιστά δυνατή την τοποθέτηση μεγάλης ποσότητας ρούχων..

 • Παιδιά. Για ένα παιδικό δωμάτιο, η χρήση ενός μικρού γωνιακού ντουλαπιού είναι εξαιρετικά σημαντική. Εξάλλου, είναι απαραίτητο να διαθέσουμε περισσότερο ελεύθερο χώρο για παιχνίδια και αθλήματα. Ένα ευρύχωρο τραπεζοειδές μοντέλο με επιπλέον ράφια είναι κατάλληλο εδώ. Ο μικρός κάτοικος του δωματίου θα διατηρήσει την τάξη βάζοντας τα παιχνίδια του εκεί. Και τα υψηλότερα διαμερίσματα θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση ρούχων και κλινοσκεπασμάτων..

Για ένα φυτώριο, η πρόσοψη μπορεί να διακοσμηθεί με αυτοκόλλητα με εικόνες χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων ή άλλα σχέδια.

Μια γωνιακή μολυβοθήκη είναι επίσης ιδανική για ένα δωμάτιο όπου ζουν τα παιδιά, καθώς δεν θα γεμίζει καθόλου το δωμάτιο, αλλά, αντίθετα, θα το κάνει πιο βολικό διδάσκοντας στον μαθητή να καθαρίζει προσεκτικά τα πράγματά του. Το υπό κλίση κοίλο μοντέλο είναι κατάλληλο στο φυτώριο λόγω της ασφάλειάς του και της απουσίας αιχμηρών γωνιών.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή γωνιακή ντουλάπα, δείτε το επόμενο βίντεο.