Ορθοπεδική βάση κρεβατιού

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν υγιή και υγιή ύπνο μετά από εργάσιμες ημέρες. Και για να κοιμάστε όσο το δυνατόν πιο άνετα, πρέπει να φροντίζετε για την ποιότητα του χώρου ύπνου. Σίγουρα κανείς δεν θα υποστηρίξει ότι όσο άνετοι και να είναι οι μοντέρνοι καναπέδες, είναι ακόμα μακριά από ένα πλήρες κρεβάτι. Αυτό το πλεονέκτημα γίνεται ιδιαίτερα εμφανές όταν πρόκειται για ορθοπεδικές επιδόσεις..

Δεν είναι μυστικό ότι τα ορθοπεδικά στρώματα, τα οποία είναι σε θέση να πάρουν ένα σχήμα που αντιστοιχεί στις καμπύλες του σώματος ενός παραθεριστή, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι ότι για την αποτελεσματικότητά τους είναι επίσης απαραίτητο να φροντίσουμε μια αξιόπιστη βάση κρεβατιού..

Ευεργετικά χαρακτηριστικά

Πρώτα απ ‘όλα, η βάση του κρεβατιού, η οποία αποτελείται από ένα συμπαγές πλαίσιο και τα λεγόμενα πηχάκια, είναι απαραίτητη για τη βελτίωση των ανατομικών ιδιοτήτων του επιλεγμένου στρώματος. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι κατασκευαστές επίπλων υπνοδωματίου έχουν σταματήσει να προσφέρουν στους πελάτες τους κρεβάτια με τυπική σχισμή ή επίπεδη βάση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνήθως το κύριο πλαίσιο με λαμέλες χρησιμοποιείται ως συστατικό στοιχείο. Αποτελεί την εσωτερική βάση του κρεβατιού, γεμίζοντας ουσιαστικά τον εσωτερικό χώρο του κρεβατιού..

Επιπλέον, μια τέτοια βάση σε ορισμένες περιπτώσεις, αν αγοράζεται ξεχωριστά, μπορεί να αφαιρεθεί από τα έπιπλα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ύπνου..

Τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου στοιχείου καθορίζονται από τη δομή του. Συνήθως, η βάση για ένα ορθοπεδικό στρώμα είναι ένα ορθογώνιο πλαίσιο από ξύλο ή ακόμα και μέταλλο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με σχάρα πάνω από ειδικά ελαστικά πηχάκια – λαμέλες. Οι λαμέλες μπορούν να κατασκευαστούν από οποιοδήποτε ανθεκτικό υλικό, αλλά το ξύλο θεωρείται το “χρυσό πρότυπο”, ειδικά ορισμένα είδη, για παράδειγμα, οξιά, σημύδα, μπαμπού. Φυσικά, δεν χρησιμοποιείται στερεό υλικό, αλλά το ιδιαίτερο λυγισμένο σχήμα του, το οποίο επιτρέπει σε κάπως καμπύλες λαμέλες να ευθυγραμμιστούν κάτω από το βάρος του κοιμισμένου ατόμου.

Έτσι, μια καλά επιλεγμένη βάση για κρεβάτι κάτω από ορθοπεδικό στρώμα έχει τις ακόλουθες χρήσιμες ιδιότητες:

 • Μια τέτοια βάση πλέγματος εγγυάται επιπλέον ελεύθερη κυκλοφορία αέρα στο κρεβάτι σας, η οποία, με τη σειρά της, διασφαλίζει την υγιεινή.
 • Το ορθοπεδικό αποτέλεσμα ενισχύεται πολύ και πράγματι καθίσταται δυνατό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια κακή βάση κρεβατιού αναιρεί τις ανατομικές ιδιότητες του στρώματος σας, αλλά μια καλή βάση lamella εγγυάται ομοιόμορφη κατανομή βάρους και υποστήριξη σώματος.
 • Σε σύγκριση με το συμβατικό χαλύβδινο πλέγμα, μια τέτοια βάση όχι μόνο διατηρεί τις ορθοπεδικές ιδιότητες των επίπλων, αλλά εγγυάται και την ασφάλεια της υγείας, κατασκευασμένη από φυσικά, οικολογικά υλικά.
 • Τα χαρακτηριστικά της δομής παρέχουν υψηλό περιθώριο ασφάλειας και, ως εκ τούτου, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
 • Η ορθοπεδική βάση είναι ελαφρύτερη και πιο κινητική.
 • Αντέχει περισσότερο βάρος. Μια υψηλής ποιότητας βάση lamella μπορεί να αντέξει φορτίο 100-150 kg ανά κουκέτα.

Χαρακτηριστικά σχεδίου

Η βάση ενός τέτοιου σχεδιασμού, κατά κανόνα, αντιπροσωπεύεται από ένα αρκετά απλό ορθογώνιο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να παρέχεται ξεχωριστά για το κρεβάτι ή αρχικά να ενσωματώνεται σε αυτό. Από πάνω, το πλαίσιο καλύπτεται με ένα ειδικό πλέγμα, το οποίο μπορεί να στερεωθεί με μια πτυσσόμενη ή αφαιρούμενη μέθοδο και αποτελείται από ξεχωριστά πηχάκια – λαμέλες, που βρίσκονται με την κυρτή πλευρά προς τα πάνω, δηλαδή προς τον κοιμισμένο. Η ειδική ελαστική δομή των ελασμάτων τους επιτρέπει να ισιώσουν κάτω από το σώμα, λόγω του οποίου συμβαίνει πιο ομοιόμορφη κατανομή βάρους και το στρώμα πρακτικά δεν κρεμά, διατηρώντας την απαλότητα και την ελαστικότητά του.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι συνδετήρες για τη στήριξη των πτερυγίων, οι λεγόμενοι πλευρικοί κάτοχοι, μπορούν να είναι δύο τύπων: πτυσσόμενοι ή εναέριοι, δηλαδή αφαιρούμενοι. Οι αφαιρούμενες επιλογές θεωρούνται πιο ευέλικτες, οι οποίες, με τη σειρά τους, μπορούν να κατασκευαστούν είτε από πλαστικό είτε από φυσικό καουτσούκ. Πρόσφατα, οι λαστιχένιες βάσεις λαβών εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα, καθώς παρέχουν μια πιο μαλακή και ασφαλή εφαρμογή, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για στρώματα πάχους έως 20 cm. Σε περίπτωση που το στρώμα σας είναι πολύ παχύτερο, τότε η επιλογή των κατόχων lat μπορεί να είναι παραμελείται κατά την επιλογή.

Οι σύγχρονες βάσεις μπορούν να σας εκπλήξουν με τις πρόσθετες λειτουργίες τους. Πολλά από αυτά είναι εξοπλισμένα με κάθε είδους επιλογές μετατροπής πλαισίου. Σας επιτρέπει να αλλάξετε το σχήμα, για παράδειγμα, να σηκώσετε μέρος της βάσης στο κεφαλάρι ή στο πλάι των ποδιών. Τέτοιοι μηχανισμοί μπορούν να είναι εντελώς χειροκίνητοι ή να παρέχονται με ηλεκτρική κίνηση..

Επίσης, σε ορισμένα μοντέλα, είναι δυνατή η αλλαγή της ακαμψίας της βάσης σε όλο το μήκος ή σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτές οι επιλογές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης ή είναι υπέρβαρα..

Οποιοδήποτε πλαίσιο μπορεί να βρίσκεται μέσα στο ίδιο το κρεβάτι σε ειδικούς συνδετήρες – αυτά είναι τα λεγόμενα πλαίσια εισαγωγής ή στα δικά τους πόδια στερέωσης. Τα περισσότερα διπλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με έξι πόδια: δύο ζεύγη στις γωνίες του πλαισίου και δύο στο κεντρικό τμήμα.

Οι σύγχρονες επιλογές μονό κρεβάτι έχουν πέντε πόδια. Ένα επιπλέον είναι εγκατεστημένο ακριβώς στη μέση του πλαισίου, όπου βρίσκεται το εγκάρσιο εσωτερικό υπέρθυρο. Αυτό βοηθά στη μείωση και τη σωστή κατανομή του φορτίου στο πλέγμα. Επίσης, ιδιαίτερα βολικά και φορητά είναι τα μοντέλα με αναδιπλούμενα πόδια ή πτυσσόμενη βάση, τα οποία μπορούν ακόμη και να είναι κατάλληλα για κουκέτα.

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Συνήθως, οι κατασκευαστές προσφέρουν τυπικές αναλογίες ορθοπεδικών βάσεων που ταιριάζουν σε κάθε μονό ή διπλό κρεβάτι. Το ύψος ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο ή μπορεί να προσανατολιστεί πλήρως σε ένα συγκεκριμένο κρεβάτι. Συνήθως μπορείτε να βρείτε βάσεις με παραμέτρους 80×200 ή 90×200 cm, 120×200, 120×190 cm, 140×200 cm, 160×200 και 180×200 cm.

Μην ξεχνάτε ότι η βάση είναι ένα μάλλον μεμονωμένο στοιχείο, επομένως είναι ευκολότερο και πιο αξιόπιστο να παραγγείλετε από τον κατασκευαστή μια επιλογή που ταιριάζει στις ανάγκες σας, όχι μόνο λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις, αλλά και τα χρησιμοποιούμενα υλικά, τα οποία σας φαίνονται καταλληλότερο από άποψη τιμής και ποιότητας..

Τύποι πλαισίων

Σήμερα, η επιλογή υλικού πλαισίου δεν είναι τόσο μεγάλη: μέταλλο ή ξύλο. Μέχρι τώρα, αυτά τα δύο υλικά δείχνουν τους καλύτερους δείκτες ποιότητας και αντοχής, ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά τους..

Για παράδειγμα, ένα ξύλινο πλαίσιο έχει τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες σε σύγκριση με ένα μεταλλικό:

 • Ελαφρύ βάρος?
 • Τις περισσότερες φορές είναι πτυσσόμενο. Ένα τέτοιο πλαίσιο είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφερθεί σε ένα δωμάτιο με στενή πόρτα και να συναρμολογηθεί επί τόπου.
 • Κατασκευασμένο από φυσικές οικολογικές πρώτες ύλες.
 • Μπορεί να παρέχει επιπλέον κυκλοφορία αέρα στην περιοχή ύπνου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τα μεταλλικά πλαίσια έχουν ενισχυμένη βάση. Συνήθως είναι ένα πλαίσιο με τοίχους πάχους όχι μεγαλύτερου από 1,2 – 1,7 mm. Σε αντίθεση με μια ξύλινη δομή, ένα τέτοιο μοντέλο πωλείται πάντα συναρμολογημένο και “συγκολλημένο”, δηλαδή είναι πιο ογκώδες, βαρύ και όχι τόσο εύκολο στη μεταφορά. Από την άλλη, είναι οι μεταλλικές βάσεις που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, η οποία φτάνει τα 20 χρόνια..

Επιπλέον, οι μεταλλικές κατασκευές μπορούν να είναι πιο προηγμένες τεχνολογικά. Συχνά είναι εξοπλισμένα με διάφορους μηχανισμούς για αυτόματη ή χειροκίνητη ρύθμιση της κλίσης της βάσης του κρεβατιού. Αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά τέτοια κρεβάτια που μεταμορφώνονται έχουν επιπλέον ελεύθερο χώρο για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων, κάτι που είναι πολύ πρακτικό..

Τύποι ελασμάτων και κατόχων

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η βασική σημασία για την ορθοπεδική βάση δεν είναι τόσο το πλαίσιο όσο οι ίδιες οι λαμέλες – τα πηχάκια που σχηματίζουν το πλέγμα. Χάρη στον καμπύλο σχεδιασμό τους, το βάρος του ατόμου που βρίσκεται στο κρεβάτι κατανέμεται ομοιόμορφα, γεγονός που καθιστά δυνατή την ενίσχυση της ορθοπεδικής δράσης του στρώματος, την παράταση της ζωής του και την εξασφάλιση ενός πιο άνετου ύπνου γενικά.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι πραγματικές ορθοπεδικές λαμέλες πρέπει να είναι κατασκευασμένες από μπαμπού ή βελανιδιά..

Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να μην είναι ίσια, αλλά να βρίσκονται με το κυρτό τμήμα προς τα πάνω. Φυσικά, σήμερα υπάρχει μια φθηνότερη και πιο προσιτή έκδοση λαμέλας, για παράδειγμα, κατασκευασμένη από σημύδα, καρυδιά, οξιά και οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο ξύλο. Επίσης, το πλαστικό χρησιμοποιείται συχνά ως κύριο υλικό, αλλά έχει μικρότερη διάρκεια ζωής και δεν είναι πάντα σε θέση να παρέχει επαρκές επίπεδο ακαμψίας. Οι προτάσεις για αγορά ορθοπεδικής βάσης με μεταλλικά πηχάκια πρέπει να αποφεύγονται κατηγορηματικά.!

Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο τύπος στερέωσης των ελασμάτων στο πλαίσιο, δηλαδή οι λεγόμενοι πλευρικοί κάτοχοι. Φυσικά, υπάρχουν επιλογές για ορθοπεδικές βάσεις στις οποίες είναι ενσωματωμένες οι λαμέλες, δηλαδή, στην πραγματικότητα, είναι στερεωμένες στο πλαίσιο. Αυτό μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ωστόσο αποκλείει τη δυνατότητα αυτόματης αντικατάστασης της ράγας σε περίπτωση θραύσης ή κατά τη ρύθμιση της ακαμψίας.

Συνήθως, οι βάσεις lat μπορούν να είναι κατασκευασμένες από πλαστικό ή καουτσούκ. Τα συγκρατητικά καουτσούκ είναι πιο πολύτιμα. Έχουν επιπλέον απορρόφηση κραδασμών, παρέχουν μαλακή εφαρμογή στο πλέγμα και εξαλείφουν την πιθανότητα δυσάρεστου τριξίματος του κρεβατιού. Επιπλέον, ακόμη και τα πιο απλά πλαστικά κλιπ μπορούν να παρέχουν τη δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης της ακαμψίας της βάσης..

Γενικά, υπάρχουν τρεις επιλογές για τους πλευρικούς κατόχους:

 • Το Mortise είναι μια αρχικά προετοιμασμένη αυλάκωση για λαμέλες συγκεκριμένου πλάτους. Τέτοιοι σφιγκτήρες χρησιμοποιούνται συνήθως σε μεταλλικά μοντέλα πλαισίων.
 • Τα γενικά έξοδα είναι μια προετοιμασμένη βάση στήριξης από πλαστικό, μέταλλο ή καουτσούκ, η οποία είναι εξοπλισμένη με δύο πείρους στερέωσης. Έτσι, τοποθετούνται και από τα δύο άκρα των ελασμάτων και “κουμπώνουν” στο πλαίσιο του πλαισίου.
 • Οι λεγόμενοι κάτοχοι “στόχευσης” χρησιμοποιούνται συχνότερα για ξύλινα πλαίσια. Είναι ειδικά εξαρτήματα που αποτελούνται από ένα κουτί στερέωσης και ένα ξεχωριστό στήριγμα. Το κουτί τοποθετείται σε κάθε πλευρά της λαμέλας και στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας γωνίας και ενός ειδικού συρραπτικού, “κουμπώνει στη θέση του” σε ένα ξύλινο πλαίσιο.

Τι να προσέξετε κατά την επιλογή?

Όταν επιλέγετε ορθοπεδική βάση για κρεβάτι, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μπορείτε να αγοράσετε μια κατάλληλη επιλογή για εσάς, η οποία θα εξασφαλίσει έναν υγιή και υγιή ύπνο, μόνο με προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες..

Διαφορετικά, ένα κακώς επιλεγμένο μοντέλο μπορεί όχι μόνο να αποδειχθεί άχρηστο, αλλά ακόμη και να βλάψει την υγεία σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με χρόνιες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και υπέρβαρα..

Φροντίστε να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 • Πρώτα απ ‘όλα, ελέγξτε προσεκτικά όλους τους δείκτες των διαστάσεων της βάσης. Το ύψος, κατά κανόνα, πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 εκ. Σε γενικές γραμμές, όλες οι παράμετροι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με βάση τις διαστάσεις του κρεβατιού σας.
 • Η ποιότητα των ελασμάτων είναι καθοριστικής σημασίας. Βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά. Επιπλέον, δεν πρέπει να έχουν εμφανή σημάδια γάμου, όπως γουργούρι, ρωγμές, περιοχές με κόμπους.
 • Ο αριθμός των πτερυγίων ανά κρεβάτι πρέπει να είναι τουλάχιστον 15.
 • Δώστε προσοχή στη συχνότητα των πηχών, καθώς και στο πάχος και το πλάτος τους. Συνήθως τα φύλλα πρέπει να έχουν πάχος τουλάχιστον 0,8 εκ. Και πλάτος 5,3 έως 6,8 εκ. Επιπλέον, βρίσκονται σε απόσταση 6-8 εκ. Το ένα από το άλλο.
 • Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα βασικό μοντέλο στο οποίο τα κλιπ σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την ακαμψία ορισμένων τμημάτων του κρεβατιού μετακινώντας χειροκίνητα μεμονωμένα πηχάκια.
 • Επιλέξτε προσεκτικά τον τύπο του πλαισίου με βάση τις ανάγκες σας: τα μεταλλικά μοντέλα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, τα ξύλινα είναι ελαφριά, οικολογικά, κινητά.
 • Δώστε προτίμηση στις λαστιχένιες βάσεις πιάτων υψηλής ποιότητας.
 • Φροντίστε να ελέγξετε την προσθετική βάση για πιθανότητα τριξίματος. Ένα έντονο τσίκι είναι το πρώτο σημάδι της κακής ποιότητας τέτοιων επίπλων.
 • Για ένα στρώμα με ελατήρια, ένα πλέγμα με φαρδιές, όχι πυκνά διαχωρισμένες λάμαλες ταιριάζει καλύτερα. Τα μοντέλα που είναι πολύ σφιχτά δεν μπορούν να επιλεγούν για στιβαρά στρώματα όπως αυτά που είναι φτιαγμένα από κουκούλα καρύδας.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας?

Η απλούστερη βάση για το κρεβάτι μπορεί να γίνει ανεξάρτητα σύμφωνα με τα διαγράμματα κόβοντας ένα κατάλληλο πάτο, κεφαλάρι και υποπόδιο, πλευρές στήριξης από πλαστικοποιημένο και γυαλισμένο μοριοσανίδες. Όλα αυτά τα στοιχεία στερεώνονται εύκολα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας βίδες αυτοεπιπεδώματος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε το διαχωριστικό στο οποίο θα ταιριάζει η βάση κάτω από το στρώμα.

Φυσικά, είναι καλύτερο να κάνετε τη βάση όχι επίπεδη, αλλά από λαμέλες. Μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά από τον κατασκευαστή μαζί με αντίστοιχα ελαστικά ή πλαστικά συγκρατητικά.

Τα κύρια δομικά στοιχεία θεωρούνται ότι είναι το πέλμα, το κεφαλάρι και η εξωτερική πλευρά. Μόλις είναι έτοιμα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση της βάσης στον τόπο όπου το κρεβάτι θα βρίσκεται στο μέλλον. Στο συναρμολογημένο πλαίσιο, τοποθετείται πρώτα η λεγόμενη κεντρική ράβδος, η οποία θα χρησιμεύσει ως στήριγμα, στην οποία έχει ήδη τοποθετηθεί η βάση κάτω από το στρώμα. Τα στηρίγματα, η ξυλεία και τα στηρίγματα στερεώνονται μεταξύ τους σε σειρά χρησιμοποιώντας βίδες αυτοεπιπεδώματος, σχηματίζοντας έτσι μια σταθερή ξύλινη κατασκευή.

Μην ξεχνάτε ότι οι διαστάσεις της βάσης κάτω από το στρώμα πρέπει να είναι κάπως μικρότερες σε σύγκριση με τα στοιχεία της θήκης, καθώς πρέπει να τοποθετηθεί ελεύθερα σε αυτό για δυνατότητα περαιτέρω αντικατάστασης.

Φυσικά, είναι πολύ πιο εύκολο να αγοράσετε ένα έτοιμο πλαίσιο σε αποσυναρμολογημένη έκδοση από τον κατασκευαστή, καθώς όλα τα εξαρτήματα θα προσαρτηθούν σε αυτό, καθώς και ένα λεπτομερές διάγραμμα συναρμολόγησης. Διαφορετικά, θα πρέπει να εκτελέσετε ανεξάρτητα όλα τα κενά με βάση τις διαστάσεις του πλαισίου που χρειάζεστε και να αγοράσετε χωριστά λαμέλες με θήκες.

Κριτικές

Τα πλεονεκτήματα μιας ορθοπεδικής βάσης κάτω από ένα στρώμα σε σχέση με ένα επίπεδο κρεβάτι είναι προφανή. Οι περισσότεροι αγοραστές που έχουν ήδη δοκιμάσει γρίλιες lamella υψηλής ποιότητας στον εαυτό τους σημειώνουν σημαντική αύξηση της άνεσης στον ύπνο. Τα φύλλα από φυσικό ξύλο βελτιώνουν τις ανατομικές ιδιότητες του στρώματος, επιτρέποντάς του να επαναλαμβάνει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θέση του σώματος και επίσης να παρατείνει τη ζωή του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι οι σύγχρονες βάσεις στρωμάτων διαθέτουν πρόσθετες πρακτικές λειτουργίες. Η σχάρα σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την κλίση του κεφαλαριού ή του ποδιού και προσθέτει επιπλέον χώρο στο κρεβάτι σας για να αποθηκεύσετε κλινοσκεπάσματα ή άλλα βασικά είδη.

Μια ορθοπεδική βάση κρεβατιού υψηλής ποιότητας είναι εξίσου απαραίτητη για έναν υγιή ύπνο όπως τα φυσικά ανατομικά στρώματα. Με τη σωστή επιλογή, θα εξασφαλίσετε στον εαυτό σας μια ποιοτική ξεκούραση μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, η οποία θα σας κάνει να νιώσετε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια το επόμενο πρωί.!

Για το τι είδους βάσεις ραφιών είναι, δείτε το επόμενο βίντεο..