Κονσόλα τραπέζι-μετασχηματιστής: χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Κονσόλα τραπέζι-μετασχηματιστής: χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ένα μεταμορφωτικό τραπέζι κονσόλας σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα είναι η ενσάρκωση της λειτουργικότητας και του στυλ. Η κονσόλα επέστρεψε σε εμάς από το παρελθόν, ελαφρώς ενημερωμένη και βελτιωμένη. Για πολλούς, ένα τέτοιο έπιπλο συνδέεται με τη βασιλική εποχή του Μεσαίωνα, την πολυτέλεια και τα εξαίσια παλάτια. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές προσφέρουν εκπληκτικά τραπέζια κονσόλας που ταιριάζουν σε κάθε εσωτερικό χώρο.

Ταυτόχρονα, το τραπέζι της κονσόλας θα είναι επωφελές για να συμπληρώσει το διάδρομο, το σαλόνι ή την κουζίνα και δεν θα μοιάζει με μουσειακό κομμάτι..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Το τραπέζι της κονσόλας είναι ένα στενό μικρογραφικό τραπέζι και κομοδίνο, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος του τοίχου και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Ένα συρόμενο σχέδιο προσθέτει λειτουργικότητα. Η επιτραπέζια κονσόλα που μετατρέπεται σε τραπέζι μπορεί να έχει μήκος έως δύο μέτρα.

Ένα τόσο απλό και άνετο έπιπλο αντικαθιστά ευνοϊκά το συνηθισμένο επιτραπέζιο βιβλίο, που ήταν οικείο σε κάθε οικογένεια από τα σοβιετικά χρόνια. Ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός: το κεντρικό τμήμα είναι σε σταθερή θέση και τα πλευρικά στοιχεία του τραπεζιού είναι στερεωμένα με μεντεσέδες και κρέμονται κατά μήκος των ποδιών. Όπως τα φτερά, τα μέρη του τραπεζιού μπορούν να ανυψωθούν σε οριζόντια θέση και να στηριχθούν με ένα αναδιπλούμενο πόδι.

Και το κύριο χαρακτηριστικό ενός τέτοιου μεταμορφωτικού τραπεζιού είναι το γεγονός ότι όταν διπλώνεται, το τραπέζι δεν διαφέρει καθόλου από μια κανονική κονσόλα και το να κάθεσαι σε αυτό είναι πολύ πιο άνετο από ό, τι σε ένα διπλωμένο τραπεζάκι, όταν δεν υπάρχει πουθενά να βάλεις τα πόδια σου.

Όταν συναρμολογούνται, οι διαστάσεις μιας τέτοιας κονσόλας δεν είναι περισσότερες από 55 x 90 εκ. Το ύψος των ποδιών κυμαίνεται από 70 έως 110 εκ. Οι διαστάσεις επιλέγονται με βάση τον σκοπό του πτυσσόμενου τραπεζιού. Εάν θέλετε η κονσόλα να μετατραπεί σε τραπέζι για την υποδοχή επισκεπτών, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα τυπικό ύψος εντός 70 εκ. Και αν το πτυσσόμενο μοντέλο θα εκτελεί μόνο διακοσμητική λειτουργία, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα υψηλότερο τραπέζι.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του πίνακα μετατροπής κονσόλας:

 • ευκολία και πρακτικότητα.
 • συνοπτική και αισθητική εμφάνιση.
 • μικρό μέγεθος;

 • μοντέρνο σχεδιασμό και τη δυνατότητα να συμπληρώσει οποιοδήποτε εσωτερικό.
 • πολυλειτουργικότητα και δυνατότητα γρήγορης αλλαγής του σκοπού των επίπλων.
 • ορθολογική χρήση μικρού χώρου.
 • ποικιλία μοντέλων και στυλ.
 • κερδοφορία?
 • ευελιξία – το τραπέζι της κονσόλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος.

Σχέδιο

Ανάλογα με τη λειτουργικότητα και τον μετασχηματισμό, η κονσόλα μπορεί να αποτελείται από δύο ή περισσότερα στοιχεία. Και, όπως κάθε τραπέζι, έχει πόδια / στηρίγματα (από 4 έως 8 κομμάτια) και μια επιφάνεια τραπεζιού. Τμήματα του μετασχηματιστή κονσόλας μπορούν να απομακρυνθούν, να περιστραφούν ή να ξεδιπλωθούν. Ταυτόχρονα, στην αποσυναρμολογημένη θέση, το σχήμα του τραπεζιού μπορεί να είναι ορθογώνιο, οβάλ ή στρογγυλό..

Τα μοντέρνα τραπέζια μετατροπής έχουν συρόμενο σύστημα, ενώ το μήκος της επιφάνειας του τραπεζιού είναι “χτισμένο” και εξαρτάται από τον αριθμό των πρόσθετων ένθετων, καθένα από τα οποία αυξάνει το μήκος του τραπεζιού κατά 45-50 εκ. Όταν συναρμολογείται, το μέγιστο μήκος είναι το πλάτος των δύο ακραίων τμημάτων της κονσόλας, τα οποία παραμένουν σταθερά σταθερά. Οι διαστάσεις του τραπεζιού μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις επιθυμίες. Ο σχεδιασμός είναι σε θέση να αντέξει πολύ βάρος λόγω των ανθεκτικών ποδιών που διπλώνονται κατά μήκος των πλευρών του τραπεζιού.

Τα πιο απλά μοντέλα διαθέτουν επιτραπέζιους πάγκους που μετατρέπουν ένα μικρό τραπεζάκι καφέ ή καφέ σε ένα μεγάλο τραπέζι φαγητού. Όταν ξεδιπλωθεί, μια τέτοια δομή δεν έχει επιπλέον πόδια και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντέξει ένα μεγάλο φορτίο στις άκρες..

Προβολές

Στην κατασκευή συρόμενων τραπεζιών, χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά: γυαλί, ξύλο, μέταλλο, μοριοσανίδες, ακόμη και πλαστικό. Ιδιαίτερα χαριτωμένες και ακριβές κονσόλες μπορούν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας μάρμαρο ή άλλη πέτρα, τέτοια μοντέλα φαίνονται τα πιο ευγενή και κομψά.

Οι πιο αξιόπιστες και ανθεκτικές κονσόλες είναι κατασκευασμένες από μασίφ ξύλο. Τα τραπέζια από πεύκο, βελανιδιά, τέφρα και άλλα είδη με δομή φυσικού ξύλου ανήκουν στην premium κατηγορία. Αλλά τέτοιες κονσόλες είναι ακριβές. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές συχνά συνδυάζουν διαφορετικά υλικά για να δημιουργήσουν ένα έπιπλο..

Η κονσόλα συχνά συνδυάζει πολλές λειτουργίες στο σχεδιασμό της και μπορεί να εκπληρώσει διαφορετικούς ρόλους. Χρησιμοποιείται ως επιφάνεια εργασίας ή γραφείο υπολογιστή. Και επίσης αντί για τραπέζι στο υπνοδωμάτιο ή στο διάδρομο. Or, αντί για μια πτυσσόμενη τραπεζαρία για την υποδοχή επισκεπτών, έως και 14 άτομα μπορούν συχνά να χωρέσουν πίσω από ένα τέτοιο προϊόν..

Το χρώμα της κονσόλας μπορεί να είναι φωτεινό και σε αντίθεση ή ήρεμο και ουδέτερο. Ένα τολμηρό και πλούσιο χρώμα θα δώσει στο εσωτερικό μια ιδιαίτερη διάθεση και γοητεία. Ένα ισορροπημένο λευκό θα κάνει το δωμάτιο πιο διακριτικό και λεπτό..

Εσωτερική χρήση

Η ευελιξία και η ποικιλία ελκυστικών μοντέλων επιτρέπουν τη χρήση της κονσόλας οπουδήποτε στο διαμέρισμα. Ως διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σκαλιστά μέρη, μεταλλικά ένθετα, δαντέλα, γυαλί ή ψηφιδωτά. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε μερικά αποχρώσεις που πρέπει να δώσετε προσοχή όταν επιλέγετε μια κονσόλα που μετατρέπεται σε τραπέζι:

 • Κονσόλα Hallway – καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και ταιριάζει τέλεια ακόμη και στον μικρότερο διάδρομο. Ιδανικό για την αποθήκευση μικρών αξεσουάρ. Ένας καθρέφτης μπορεί να εγκατασταθεί στον τοίχο δίπλα του και ένας Οθωμανός μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την επιτραπέζια επιφάνεια, στον οποίο μπορείτε να καθίσετε και να φορέσετε τα παπούτσια σας. Για ένα στενό διάδρομο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα έπιπλα, έτσι ώστε η κονσόλα να μην φαίνεται ογκώδης και μεγάλη.

 • Για το σαλόνι, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα πρωτότυπο τραπέζι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποδέχεται επισκέπτες. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως μπαρ. Όταν διπλωθούν, πολλοί τοποθετούν φυτά εσωτερικού χώρου σε μπολ, λουλούδια σε βάζο, φωτογραφία σε κορνίζες ή λάμπα πάνω του. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με το χρώμα και το στυλ, μια ενδιαφέρουσα λύση θα σας βοηθήσει να κάνετε το σαλόνι φωτεινό και ελκυστικό.
 • Οι γυαλιστερές σύγχρονες κονσόλες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στο σαλόνι για διάφορους εξοπλισμούς: κοντά στην περιοχή τηλεόρασης για στερεοφωνικό σύστημα ή για τη δημιουργία χώρου εργασίας με υπολογιστή.

 • Για την κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μικροσκοπικά vintage, πολυτελή ή μινιμαλιστικά dressing τραπέζια. Ένας μεγάλος καθρέφτης σε ένα κομψό πλαίσιο θα συμπληρώσει τέλεια τη γωνία του υπνοδωματίου. Μπορείτε να τοποθετήσετε την κονσόλα μπροστά από το κρεβάτι ή κοντά στο κεφαλάρι, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φλιτζάνι καφέ, ένα βιβλίο ή ένα επιτραπέζιο φωτιστικό..
 • Για την κουζίνα, η κονσόλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για πάγκο μπαρ ή μπουφέ, τραπέζι κοπής ή για αποθήκευση όμορφων πιάτων. Για μια μικρή τραπεζαρία, η κονσόλα χρησιμεύει ως τραπέζι διπλωμένο για δείπνο για δύο άτομα ή αποσυναρμολογημένο για μια μεγάλη οικογένεια.

Κατασκευαστές και κριτικές

Τα έπιπλα από την Ιταλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη σύγχρονη αγορά. Βολική και ελκυστική κονσόλα Γολιάθ η ιταλική μάρκα εκτιμήθηκε από πολλούς αγοραστές. Ο απλός και κομψός σχεδιασμός του τραπεζιού ταιριάζει απόλυτα σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Ο κατασκευαστής προσφέρει αυτό το μοντέλο σε δύο χρώματα: λευκό και ξύλο. Η διπλωμένη κονσόλα έχει πολύ συμπαγείς διαστάσεις 55x90x75 cm, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, αλλά μετατρέπεται σε ένα άνετο μεγάλο τραπέζι φαγητού έως 300 cm σε μήκος.

Το πρωτότυπο και πιασάρικο μοντέλο της ιταλικής εταιρείας Φρατέλι Μπάρι. Μια γυαλιστερή λευκή κονσόλα με λακαρισμένο φινίρισμα και λεπτά σχήματα είναι ιδανική για ένα μοντέρνο στυλ.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές προσφέρουν κλασικά και μοντέρνα μοντέλα τραπεζιών. Οι παραδοσιακές κονσόλες με εξαιρετικά φινιρίσματα και διακοσμητικά γλυπτά θα ταιριάζουν απόλυτα στο μπαρόκ και κλασικό στιλ. Και για μοντέρνα εσωτερικά στυλ, τολμηρά, φωτεινά και πρακτικά μοντέλα είναι πιο κατάλληλα. Σαν μοντέλο από σχεδιαστές Garda Decor (Κίνα) συνδυάζει την αίγλη και την τόλμη για να ανανεώσει πλήρως το εσωτερικό του σαλονιού.

Οι καναδοί κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από κονσόλες για σκανδιναβικό στιλ και μινιμαλισμό. Τα υπέροχα τραπέζια από φυσικό ελαφρύ ξύλο θα συμπληρώσουν τέλεια ένα μικρό σαλόνι σε μοντέρνο στιλ.

Τα εγχώρια μοντέλα είναι επίσης πολύ δημοφιλή μεταξύ των αγοραστών. Οι θετικές κριτικές δείχνουν την υψηλή ποιότητα, αξιοπιστία και ανθεκτικότητα των επίπλων. Στην κατασκευή υλικών, χρησιμοποιούνται συνδετήρες και αξεσουάρ εγχώριων και ξένων κατασκευαστών, επομένως η ποιότητα των ρωσικών κονσολών δεν είναι κατώτερη από τις δυτικές..

Κομψές επιλογές σχεδίασης

Δείτε τι μας προσφέρουν οι σχεδιαστές:

 • Η αρχική λύση θα είναι μια απομίμηση μιας κονσόλας στο εσωτερικό. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε απλά να στερεώσετε την επιτραπέζια επιφάνεια στον τοίχο και να στερεώσετε ξεχωριστά τα διακοσμητικά σγουρά πόδια ή απλά να σχεδιάσετε στον τοίχο ως τελική πινελιά..
 • Ένας μεταμορφωτικός πίνακας με επιπλέον συρτάρια ή ένα κρυφό σύστημα αποθήκευσης διευρύνει τη λειτουργικότητα των επίπλων.
 • Οι κονσόλες συμπληρώνουν τέλεια διάφορα στυλ εσωτερικού χώρου. Το λείο, γυαλιστερό με μεταλλικό τραπέζι μετασχηματισμού λάμψης θα εκτιμηθεί από τους λάτρεις του μοντέρνου στιλ σοφίτας.

 • Το τραπέζι της κονσόλας θα κάνει οποιοδήποτε εσωτερικό πιο ελαφρύ και εκφραστικό.
 • Αυτό το μοντέλο συνδυάζει κομψότητα και λειτουργικότητα, συμπληρώνει το σαλόνι και γίνεται ένα πραγματικό χαρακτηριστικό που προσελκύει την προσοχή..

 • Ιδανικό για μικρό σαλόνι κουζίνας: φωτεινό γυαλιστερό φινίρισμα και ελαφριά κατασκευή.
 • Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι μια χιονισμένη κονσόλα που μετατρέπεται σε τραπεζαρία. Ακόμη και αποσυναρμολογημένο, ένα τέτοιο τραπέζι θα φαίνεται ελαφρύ και σχεδόν χωρίς βάρος..
 • Η μακριά κονσόλα μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στον καναπέ στο σαλόνι. Αυτό είναι πολύ βολικό, πρώτον, επειδή όταν διπλώνεται, είναι πολύ βολικό να τοποθετήσετε ένα φλιτζάνι καφέ, μια λάμπα ή βιβλία. Και δεύτερον, κατά την άφιξη των επισκεπτών δεν θα αργήσει να ξεδιπλωθεί η κονσόλα και να οργανωθεί ένα μεγάλο οικογενειακό δείπνο..

Για το πώς μεταμορφώνεται ο πίνακας κονσόλας, δείτε το επόμενο βίντεο..