Στρώματα κατά της εκκένωσης με συμπιεστή Orthoforma

Τα έλκη πίεσης είναι μια τοπική ατροφική διαταραχή της παροχής αίματος στο δέρμα και τους μαλακούς ιστούς. Στην προηγμένη μορφή του, είναι στην πραγματικότητα γάγγραινα. Και για να αποκλείσετε τέτοιες τρομερές συνέπειες χωρίς εκείνη την ήδη σοβαρή ασθένεια που οδήγησε τον άνθρωπο στο κρεβάτι, πρέπει να το φροντίσετε εκ των προτέρων, από τις πρώτες ημέρες. Και τα στρώματα κατά της εκκένωσης με συμπιεστή Orthoform το κάνουν αυτό τέλεια..

Ομάδα κινδύνου

Τα άτομα που χρειάζονται στρώματα κατά της εκκόλαψης μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες:

 1. Πρόκειται για άτομα που έχουν υποστεί τυχόν τραυματισμούς και αναγκάζονται να μείνουν στο κρεβάτι για 2-3 μήνες..
 2. Ηλικιωμένοι που, λόγω διαφόρων ασθενειών, είναι κατάκοιτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να χρησιμοποιούν αυτά τα στρώματα όλη την ώρα..

Η θεραπεία των ελκών πίεσης είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ήδη κατεστραμμένοι ιστοί συνεχίζουν να υφίστανται πίεση, γεγονός που περιπλέκει πολύ την αναγέννησή τους. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθεί η εμφάνισή τους..

Λόγω του τι επιτυγχάνεται το θεραπευτικό αποτέλεσμα?

Το γεγονός είναι ότι το ανθρώπινο σώμα έχει φυσιολογικές καμπύλες, επομένως η κατανομή του φορτίου στους μαλακούς ιστούς του σώματος είναι άνιση. Και υπάρχουν περιοχές στις οποίες η απειλή για έλκη πίεσης είναι ιδιαίτερα υψηλή. Αυτή είναι, πρώτα απ ‘όλα, η ιεροκοκκυγική περιοχή, η περιοχή των ωμοπλάτων και των τακουνιών. Σύμφωνα με τα ιατρικά πρότυπα, είναι απαραίτητο να γυρίζετε έναν ασθενή στο κρεβάτι κάθε 30 λεπτά. Ένα στρώμα κατά της εκκένωσης διευκολύνει σημαντικά τη φροντίδα ενός τέτοιου ασθενούς από τους συγγενείς του ή το ιατρικό προσωπικό. Επιπλέον, λόγω της αλλαγής της πίεσης στις κοιλότητες του αέρα, δημιουργείται ένα αποτέλεσμα μασάζ, το οποίο βελτιώνει σημαντικά τη ροή του αίματος στους μαλακούς ιστούς, ενισχύει τη λεμφική ροή και έτσι βελτιώνει τις μεταβολικές διεργασίες..

Μοντέλα

Τα στρώματα Orthoforma anti-decubitus είναι δύο τύπων:

 1. Κυτταρικός τύπος. Μοντέλο M-0003 (M-0007).
 2. Στρώμα μπαλονιού ή σύνθετου τύπου. Μοντέλο M-0021.

Η αρχή της λειτουργίας είναι η ίδια για αυτούς. Ένα αναπόσπαστο μέρος του στρώματος είναι ένας συμπιεστής, λόγω του οποίου αλλάζει το επίπεδο πίεσης στα κελιά ή τους κυλίνδρους. Αυτή είναι η αρχή της λειτουργίας – μια συνεχής εναλλαγή της πίεσης του αέρα, δηλαδή όταν φουσκώνουν κάποια κύτταρα, άλλα ξεφουσκώνουν. Το ίδιο ισχύει και για τα σύνθετα στρώματα. Πρώτα, οι ζυγές σειρές διογκώνονται, στη συνέχεια οι περιττές. Έτσι, το άτομο είναι λιγότερο σε επαφή με την επιφάνεια του κρεβατιού. Το σώμα του κάνει μασάζ, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης ελκών πίεσης. Τα στρώματα είναι αρκετά μαλακά και άνετα. Η κίνηση των θαλάμων αέρα είναι ελάχιστα αισθητή σε ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτό, αλλά παρατηρείται έντονη επίδραση ενός τέτοιου μασάζ.

Το μοντέλο M-0003 (M-0007) έχει σχεδιαστεί για αποτελεσματική πρόληψη και θεραπεία των ελκών πίεσης έως το δεύτερο βαθμό σοβαρότητας. Το μοντέλο M-0021 βοηθά στη θεραπεία των ελκών πίεσης μέχρι την τέταρτη σοβαρότητα. Το ύψος του πλέγματος στρώματος είναι 6,5 cm και πρέπει να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κανονικό στρώμα. Το ύψος των στοιχείων του σύνθετου στρώματος είναι 11 cm, λόγω του οποίου η κατανομή της πίεσης είναι καλύτερη και η επεξεργασία πιο αποτελεσματική και ταχύτερη. Μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς στρώματα, απευθείας στο κρεβάτι.

Ο κύκλος αλλαγής πίεσης και για τα δύο μοντέλα συμβαίνει κάθε 6 λεπτά. Το κυψελοειδές ύφασμα είναι κατασκευασμένο από αντιαλλεργικό πολυβινυλοχλωρίδιο με μικροδιατρήσεις, δηλαδή η επίστρωση δεν ερεθίζει το δέρμα και επιτρέπει επίσης να περάσει μικρή ποσότητα αέρα για να στεγνώσει το δέρμα και τα τραύματα. Το ύφασμα των σύνθετων στρωμάτων είναι επίσης από PVC και καλύπτεται με νάιλον διάτρητο με λέιζερ.

Το μοντέλο M-0003 (M-0007) συνοδεύεται από κιτ επισκευής, με το οποίο μπορείτε απλά να κολλήσετε τη διάτρηση. Στα σύνθετα στρώματα, το μπαλόνι διάτρησης μπορεί απλά να αντικατασταθεί. Το σετ περιλαμβάνει δύο ανταλλακτικά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε?

Είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν από τη χρήση. Το στρώμα κατά της εκκένωσης μπορεί εύκολα να συναρμολογηθεί σε κατάσταση λειτουργίας. Το στρώμα είναι απλωμένο. Στη συνέχεια, οι σωλήνες σύνδεσης τοποθετούνται στα ακροφύσια που βρίσκονται στο στρώμα και στον συμπιεστή. Επιπλέον, ο συμπιεστής τίθεται στη μέγιστη ισχύ για την αρχική πλήρωση κυψελών ή κυλίνδρων με αέρα.. Μετά από αυτό, χρησιμοποιώντας τον ρυθμιστή πίεσης, ρυθμίζεται η θέση που αντιστοιχεί στο βάρος του ασθενούς:

 • Με βάρος ασθενούς μικρότερο από 50 κιλά, η ισχύς του συμπιεστή αντιστοιχεί σε 1-3 θέσεις.
 • 50-55 κιλά – από 4η έως 5η θέση.
 • 56-65 κιλά – από 6 έως 8 θέσεις.
 • 66-80 κιλά – 9 θέση.
 • Πάνω από 81 κιλά – 10 θέσεις.

Το μέγιστο φορτίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 135 κιλά.

Οι οπές για τους σωλήνες σύνδεσης πρέπει να βρίσκονται στα πόδια του ασθενούς. Ο συμπιεστής μπορεί να τοποθετηθεί ή να κρεμαστεί κάθετα σε ειδικά άγκιστρα που βρίσκονται στο κάτω μέρος. Η κύρια προϋπόθεση είναι ότι ο συμπιεστής πρέπει να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο του στρώματος..

Οι συμπιεστές των συστημάτων κατά της εκκένωσης έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς για να παρέχουν ένα αποτέλεσμα κατά της εκκρίσεως, πρέπει να ενεργοποιούνται συνεχώς. Λειτουργεί από 220 W.

Το γέμισμα του στρώματος με αέρα και η ρύθμιση της θέσης του επιτρεπόμενου βάρους πρέπει να γίνει πριν τοποθετήσετε τον ασθενή σε αυτό.. Για να αποφύγετε τη διάτρηση, μην χρησιμοποιείτε καρφίτσες ή άλλες συσκευές διάτρησης για να στερεώσετε με μεγαλύτερη ασφάλεια το στρώμα στην επιφάνεια του κρεβατιού.

Το στρώμα καλύπτεται με κανονικά κλινοσκεπάσματα. Μία φορά το μήνα, συνιστάται να το σκουπίζετε με ένα σφουγγάρι ή πανί εμποτισμένο με νερό με ένα κοινό απορρυπαντικό και στη συνέχεια να το σκουπίζετε στεγνό. Απαγορεύεται αυστηρά το σιδέρωμα του στρώματος..

Η γνώμη των αγοραστών

Από τις αναθεωρήσεις ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα φροντίδας συγγενών που, λόγω ασθένειας, ήταν κατάκοιτοι, μπορούν να διακριθούν τα εξής:

 • Τα στρώματα έχουν όχι μόνο προληπτικό αποτέλεσμα, αλλά συμβάλλουν πραγματικά στην επούλωση των υπαρχόντων πληγών του κρεβατιού.
 • Σωματικά έχει γίνει πιο εύκολο, επειδή οι άνθρωποι που φροντίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα πρέπει τώρα να τα μετακινούν λιγότερο συχνά.
 • Οι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι με την ευκολία συντήρησης του ίδιου του στρώματος, η οποία είναι σημαντική όταν φροντίζουμε κλινήρηδες ασθενείς.

Το μόνο μειονέκτημα που σημείωσαν οι αγοραστές είναι ο θόρυβος του συμπιεστή. Πολλοί το συγκρίνουν με τον ήχο ενός συμπιεστή ψυγείου. Δεν είναι πολύ δυνατά, αλλά στην απόλυτη σιωπή αρχίζει να ενοχλεί. Σε αυτό το ελάττωμα, συμφωνούν να κλείσουν τα μάτια τους (πιο συγκεκριμένα, τα αυτιά τους), αν μόνο οι συγγενείς τους ήταν άνετοι και άνετοι..

Ζούμε σε μια εποχή νέων τεχνολογιών που φροντίζουν τους κλινικούς ασθενείς και τους ηλικιωμένους σε ένα θεμελιωδώς νέο επίπεδο. Κατά τη θεραπεία ατόμων που αναγκάζονται να μείνουν στο κρεβάτι, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε την πρόληψη των ατροφικών επιπλοκών από την πρώτη μέρα. Και να θυμάστε ότι τα στρώματα κατά της εκκένωσης δεν αποκλείουν τη νοσηλευτική. Απλώς το κάνουν ευκολότερο.

Θα μάθετε περισσότερα για το στρώμα κατά της κατακλίσεως στο παρακάτω βίντεο.