DIY γωνιακός καναπές

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να φτιάχνουν έπιπλα μόνοι τους, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι από πού να ξεκινήσουν και πώς να τα φτιάξουν σωστά. Άλλωστε, αυτή είναι μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί μεγάλη προσοχή και ακρίβεια. Τα χειροποίητα έπιπλα θα ταιριάζουν απόλυτα στο δωμάτιο, επειδή θα κατασκευαστούν σύμφωνα με μεμονωμένα σχέδια. Θα έχει την ταπετσαρία και τη γέμιση που επέλεξε ο ίδιος ο τεχνίτης. Αν μιλάμε για την οικονομική πλευρά του θέματος, τότε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η αυτοσυναρμολόγηση επίπλων θα κοστίσει λίγο λιγότερο από την αγορά σε έναν εκθεσιακό χώρο επίπλων. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν έναν γωνιακό καναπέ με τα χέρια τους και να μην ξοδεύουν χρήματα σε ακριβά έπιπλα..

πλεονεκτήματα

Κάθε άτομο που ξέρει πώς να χειρίζεται εργαλεία και καταλαβαίνει μερικές από τις αποχρώσεις είναι ικανό να φτιάξει έναν γωνιακό καναπέ. Ο γωνιακός καναπές θα γίνει στολίδι ακόμη και του πιο απλού δωματίου και σε ποιότητα μπορεί να ξεπεράσει τις επιλογές καταστημάτων..

Τα πλεονεκτήματα της κατασκευής επίπλων με τα χέρια σας:

 • Εξοικονόμηση χρημάτων. Αγοράζοντας προϊόντα σε εκθέσεις επίπλων ή παραγγέλνοντας έπιπλα σε εργαστήριο, πληρώνετε υπερβολικά όχι μόνο για τη δουλειά των τεχνιτών, αλλά και για μεταφορά, ενοικίαση χώρων, για τον μισθό του προσωπικού.
 • Προσωπικός έλεγχος ποιότητας. Θα αγοράσετε μόνοι σας τα υλικά, οπότε θα είστε 100% σίγουροι για την ποιότητά τους.
 • Δικό σχέδιο. Εάν στο κατάστημα πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν από αυτό που προσφέρεται, τότε η αυτοπαραγωγή σας επιτρέπει να καταλήξετε στο δικό σας μέγεθος, σχήμα και σχέδιο.
 • Εκμάθηση χρήσιμων δεξιοτήτων (για παράδειγμα, γέμισμα). Αργά ή γρήγορα, τα έπιπλα πρέπει να ανατραπούν και η στροφή σε επαγγελματίες μπορεί να πλήξει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό..
 • Απόλαυση από τη διαδικασία και υπερηφάνεια για το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να παίρνετε διθυραμβικές κριτικές από την οικογένεια και τους καλεσμένους που θαυμάζουν τις ικανότητές σας..

Επιλογή υλικών

Για να επιτύχετε την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του προϊόντος, πρέπει να ακολουθήσετε μια υπεύθυνη προσέγγιση στην επιλογή των υλικών. Ένας αρχάριος δεν πρέπει να σταματήσει να επιλέγει περίπλοκα σχέδια και ακριβά υλικά. Για αρχάριους σε αυτήν την επιχείρηση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ινοσανίδες ή μοριοσανίδες, κόντρα πλακέ σημύδας και δοκάρια κωνοφόρων. Πριν από την εργασία, πρέπει να προετοιμάσετε μπουλόνια, βίδες, καρφιά, συνθετικό χειμερινοποιητή (P = 150 g / dm), κτύπημα, αφρώδες ελαστικό (2-4 cm), ύφασμα για έπιπλα, ξύλινα πόδια (5 cm), μηχανισμό ανύψωσης δομής. Πρέπει να στερεώσετε το ύφασμα και το αφρώδες ελαστικό χρησιμοποιώντας ειδικά συγκολλητικά..

Για να εξυπηρετήσει το προϊόν για αρκετά χρόνια, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε βίδες με αυτοκόλλητο για να το στερεώσετε. Τα νύχια δεν θα μπορούν να παραμείνουν στη μοριοσανίδα ή την ινοσανίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την πάροδο του χρόνου θα χαλαρώσουν και θα πέσουν. Η κόλλα επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο αφού ο πλοίαρχος πειστεί για την ακρίβεια του συγκροτήματος..

Εάν χρησιμοποιούνται μη πλαστικοποιημένες πλάκες στο έργο, τότε πρέπει να καλύπτονται με ειδικό βερνίκι από πάνω..

Οργανα:

 • χειροπριονο με απλο κουτι μιτερ?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι;
 • υψηλής ποιότητας συρραπτικό?
 • ραπτομηχανή;
 • ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το αφρώδες ελαστικό.
 • το πιο απλό μούστο.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε μια περικοπή στο σπίτι, τότε μπορείτε να το παραγγείλετε.

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Εάν πρόκειται να φτιάξετε έναν γωνιακό καναπέ με τα χέρια σας, πρέπει να αποφασίσετε πού ακριβώς θα βρίσκεται το προϊόν για να δημιουργήσετε την επιθυμητή δομή. Είναι καλύτερα για έναν αρχάριο να μείνει σε έναν απλό καναπέ, χωρίς περίπλοκες δομές. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να ξεκινήσετε με έναν πτυσσόμενο καναπέ γιατί είναι αρκετά δύσκολο. Όλες οι διαστάσεις και οι λεπτομέρειες πρέπει να αναφέρονται στο σχέδιο έτσι ώστε να μην υπάρχουν σφάλματα κατά τη διάρκεια της εργασίας..

 • Φτιάξτε υποβραχιόνια. Για την κατασκευή του προϊόντος, ετοιμάστε δύο υποβραχιόνια 90 × 20 × 55 εκ. Λαμβάνεται ένα μεγάλο φύλλο μοριοσανίδας και δύο δοκοί. Οι βίδες με αυτοκόλλητο πρέπει να βιδωθούν στη μοριοσανίδα, στερεώνοντάς τις με μια ράβδο. Η απόσταση μεταξύ των συνδετήρων πρέπει να είναι περίπου 20 εκ. Αποδεικνύεται ότι σε κάθε ράβδο θα υπάρχουν τελικά τέσσερις βίδες και στο τέλος της ράβδου – 2. Στη συνέχεια, η ινοσανίδα είναι προσαρτημένη με δύο καρφιά – σε απόσταση έως 15 εκατοστά το ένα από το άλλο. Συνιστάται να στερεώσετε τα νύχια με κόλλα ξύλου για να κάνετε τη δομή πιο ανθεκτική. Όταν τα υποβραχιόνια είναι έτοιμα, καλύψτε τα με αφρώδες ελαστικό. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε πρώτα τραχιά και αιχμηρά σημεία στο πάνω μέρος της δομής και στη συνέχεια κολλήστε ελαστικό αφρού στο μπροστινό τμήμα. Στο πίσω μέρος πρέπει να κολλήσετε το χτύπημα.

 • Εργασία με την αριστερή πλευρά. Με τη βοήθεια φύλλων κόντρα πλακέ, δύο μέρη της μοριοσανίδας είναι προσαρτημένα σε βίδες, λιπαίνοντάς τα από πάνω με ηλιακή κόλλα. Κάθε μισό πρέπει να έχει 4 βίδες αυτοεπιπεδώματος. Στη συνέχεια, δύο ξύλινα ράφια βιδώνονται, μια επίστρωση γίνεται από μια ράβδο. Η επάνω μπάρα πρέπει να ταιριάζει καλά στο κάτω μέρος για να δημιουργήσει σταθερή στήριξη. Για να συναρμολογήσετε το πλαίσιο του τμήματος καθίσματος, θα χρειαστείτε μια επίπεδη μπάρα χωρίς εξογκώματα. Οι διαγώνιες πλαισίου πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος. Η συναρμολόγηση του πλαισίου ακολουθεί την ίδια αρχή με την πλάτη. Το τελικό πλαίσιο είναι εγκατεστημένο στο πλαίσιο. Για αυτό, τα σημεία στερέωσης της μπροστινής ράβδου είναι ελαφρώς ασθενέστερα, όλες οι επιφάνειες είναι επικαλυμμένες με κόλλα. Στη συνέχεια, όλα σφίγγονται με βίδες (7-9 cm). Το κόντρα πλακέ είναι προσαρτημένο με βίδες και κόλλα. Η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι περίπου 15-20 εκατοστά. Η ίνα είναι προσαρτημένη στο πίσω μέρος (χρησιμοποιώντας καρφιά και κόλλα), το αφρώδες ελαστικό είναι κολλημένο στην κορυφή

 • Συλλέξτε τη δεξιά πλευρά. Οι λεπτομέρειες στερεώνονται με φύλλα από κόντρα πλακέ. Οι ράβδοι βιδώνονται περιμετρικά, πάνω στις οποίες θα βάλουν στη συνέχεια ένα κουτί αποθήκευσης. Το κάτω μέρος είναι κατασκευασμένο από μοριοσανίδες. Για τον μηχανισμό ανύψωσης, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε μια σήμανση, τότε με ένα τρυπάνι θα είναι απαραίτητο να κάνετε τρύπες για τα μπουλόνια, τα οποία θα πρέπει να κοιτάζουν από την πλευρά της ράβδου. Το αφρώδες ελαστικό είναι κολλημένο στην κορυφή.

 • Εργασία με πληρωτικό.Για να κόψετε με ακρίβεια τον αφρό, πρέπει να λάβετε μετρήσεις από όλες τις πλευρές. Έχοντας κόψει μια λεπτομέρεια, είναι καλύτερα να το κολλήσετε αμέσως στη θέση του. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην μπερδευτείτε. Το πάχος του μαξιλαριού αφρού για το τμήμα καθίσματος πρέπει να είναι 12 cm.

 • Ταπετσαρία. Για να χωρέσετε στον καναπέ, θα πρέπει να κάνετε σχέδια. Για αυτό, το προϊόν μετριέται διαιρώντας το οπτικά σε μέρη. Όλα τα τμήματα πρέπει να είναι ορθογώνια ώστε να είναι πιο εύκολο να τα τοποθετήσετε με ύφασμα. Στη συνέχεια, χρειάζεστε ένα μοτίβο. Όλες οι λεπτομέρειες πρέπει να κοπούν και στη συνέχεια το ύφασμα πρέπει να κοπεί. Πρέπει να κόψετε το ύφασμα από τη λάθος πλευρά, αφήνοντας δικαιώματα 5 εκατοστών – για μελλοντικές ραφές.

Το ύφασμα πρέπει να σιδερωθεί εκ των προτέρων για να μην κάνετε λάθη με τους υπολογισμούς και να μην χαλάσετε τη γενική εμφάνιση της ταπετσαρίας.

Με τη βοήθεια καρφίτσες, το ύφασμα είναι στερεωμένο στον καναπέ και τα κομμάτια του πρέπει να ράβονται στο χέρι με χρωματιστό νήμα. Αυτό είναι απαραίτητο για να γίνει η τέλεια περίπτωση. Στη συνέχεια, το κάλυμμα αφαιρείται προσεκτικά από το προϊόν, γίνονται σκίτσα σε μια ραπτομηχανή.

Το κάλυμμα ρίχνεται στον καναπέ με τη φωτεινή πλευρά και ισιώνεται. Χρησιμοποιείται συρραπτικό για τη στερέωση του στο προϊόν. Εάν δεν έχετε μια ραπτομηχανή στο χέρι ή ένα άτομο δεν ξέρει πώς να εργάζεται με μοτίβα, τότε μπορείτε να αγοράσετε καταστρώματα καναπέδων. Αυτά τα κλινοσκεπάσματα θα προσθέσουν μοναδικότητα στο προϊόν και θα δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Το Divandeks μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα που πετιέται πάνω από την κύρια ταπετσαρία. Αυτό ολοκληρώνει τη διαδικασία δημιουργίας ενός γωνιακού καναπέ. Τώρα μπορεί να τοποθετηθεί σε μπαλκόνι ή σε κιόσκι. Εξαρτάται από τι προοριζόταν αρχικά. Έχοντας φτιάξει έναν απλό γωνιακό καναπέ με τα χέρια σας, μπορείτε να συνηθίσετε να εργάζεστε με ξύλο και εργαλεία. Αυτή η ικανότητα θα σας βοηθήσει να συναρμολογήσετε ένα πιο σύνθετο προϊόν ή να ξαναφτιάξετε έναν ήδη τελειωμένο καναπέ..

Συμβουλή

Η απόφαση να φτιάξετε έναν γωνιακό καναπέ στο σπίτι με τα χέρια σας θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά, έτσι ώστε αργότερα να μην υπάρξουν αλλαγές στα σχέδια. Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί να εργαστούν με πριόνι ή τρυπάνι. Επομένως, ένα άτομο που αποφάσισε να φτιάξει έναν καναπέ πρέπει να εκτιμήσει σωστά και αντικειμενικά τις δυνάμεις του. Για να μην μπερδεύετε σε δύσκολες εργασίες (για παράδειγμα, κοπή), μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα ανταλλακτικά. Το ίδιο ισχύει και για την ταπετσαρία. Μπορείτε να το παραγγείλετε σε κατάστημα επίπλων με τις μετρήσεις και τα σχέδιά σας. Σήμερα, σχεδόν κάθε αρχάριος μπορεί να δοκιμάσει τον εαυτό του στο ρόλο του πλοιάρχου επίπλων. Πράγματι, στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε οδηγίες στις οποίες όλα περιγράφονται με προσιτό τρόπο. Οι επαγγελματίες θα σας πουν λεπτομερώς από πού να ξεκινήσετε, τι χρειάζεστε. Θα δείξουν την ίδια τη διαδικασία κατασκευής..

Για μια λεπτομερή πορεία για την κατασκευή ενός καναπέ με τα χέρια σας, δείτε το παρακάτω βίντεο.