Επισκευή αυτοεπιπεδούμενων δαπέδων: αιτίες ρωγμών και μέθοδοι εξάλειψής τους

Επισκευή αυτοεπιπεδούμενων δαπέδων: αιτίες ρωγμών και μέθοδοι εξάλειψής τους

Η δημοτικότητα των αυτοεπιπεδούμενων δαπέδων αυξάνεται καθημερινά, καθώς το σχετικά χαμηλό κόστος τους συνδυάζεται με την καλή απόδοση.

Είναι πολύ ανθεκτικά στο χρόνο και δεν εκτίθενται σε πολλές χημικές ουσίες. Παρ ‘όλα αυτά, ακόμη και η συμμόρφωση με όλους τους κανόνες στην κατασκευή τους, καθώς και η υψηλής ποιότητας και επαγγελματική εγκατάσταση, δεν μπορούν να αποκλείσουν εντελώς το ενδεχόμενο διαφόρων ζημιών που απαιτούν επισκευή και ανακαίνιση..

Αιτίες ελαττωμάτων

Οι κύριοι λόγοι που προκαλούν την εμφάνιση ζημιών διαφόρων τύπων σχετίζονται με την παραβίαση των τεχνολογιών στα αρχικά στάδια:

 • εσφαλμένα ή κακώς αναμεμειγμένη σύνθεση ·
 • κακώς προετοιμασμένη επιφάνεια εργασίας.
 • χρήση υλικών χαμηλής ποιότητας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο είναι εξοπλισμένο με τσιμεντένια επίστρωση. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι είναι εντελώς στεγνό. Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχει βρωμιά πάνω του. Τυχόν λεκέδες σκόνης, βρωμιάς ή λίπους θα οδηγήσουν περαιτέρω σε ελαττώματα στη λειτουργία του δαπέδου..

Εάν αφήσετε τη βάση υγρή, τότε η απελευθέρωση περίσσειας υγρασίας θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο γεγονός ότι οι περιοχές του δαπέδου θα σπάσουν ή θα διογκωθούν..

Η επίστρωση πρέπει να ασταρωθεί. Οποιεσδήποτε παρατυπίες οδηγούν στο γεγονός ότι η σύνθεση πολυμερούς και η βάση σκυροδέματος δεν προσκολλώνται καλά και αυτό οδηγεί στην εμφάνιση ρωγμών.

Είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε και να ρίξετε το μείγμα, τηρώντας όλους τους κανόνες και τις οδηγίες του κατασκευαστή. Το αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο θα είναι εύθραυστο εάν η εργασία γίνει σε λάθος θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια της πλήρωσης του δαπέδου, η θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 25 βαθμούς.

Είναι επίσης αδύνατο να εκτελέσετε εργασίες σε κρύο δωμάτιο με θερμοκρασία κάτω από 15 μοίρες..

Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκληθεί βλάβη στο αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο λόγω ακατάλληλης χρήσης.. Ακατάλληλα επιλεγμένα απορρυπαντικά και καθαριστικά μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα της επίστρωσης, και μετά θα ραγίσει. Η υπερβολική υγρασία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα με τα αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα..

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα

Τα συχνά προβλήματα με τα αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα περιλαμβάνουν ρωγμές. Είναι ρηχά και μπορούν να φτάσουν ακόμη και στη βάση από σκυρόδεμα. Τις περισσότερες φορές, η εμφάνισή τους προκαλείται από το γεγονός ότι το υποδάπεδο ήταν κακώς κατασκευασμένο. Εάν ήταν εύθραυστο, κινητό ή δεν είχε στεγνώσει επαρκώς, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην εμφάνιση διαφόρων ειδών ρωγμών κατά τη λειτουργία..

Το αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο επίσης συχνά σπάει εάν το μείγμα δεν είχε προετοιμαστεί σωστά. Αιτίες μπορεί να είναι η προσθήκη υπερβολικού νερού ή η χρήση διαλύματος που έχει λήξει..

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν απαιτείται να γεμίσετε εντελώς το πάτωμα και μπορείτε να το κάνετε με τη χρήση μιας αυτοεπιπεδούμενης λύσης.

Συμβαίνει ότι η εμφάνιση ρωγμών στο αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο συνοδεύεται από αποκόλληση. Ένα άλλο όνομα για αυτό το φαινόμενο βράζει. Όταν τυλιχτεί, το τμήμα της επιφάνειας στο οποίο εμφανίζονται ρωγμές μπορεί να βγει από τη βάση. Μετά αρχίζει να τρίζει και να κινείται. Μπορεί να εμφανιστούν γεμίσματα εάν, εάν ένα στρώμα στεγανοποίησης δεν έχει εφαρμοστεί στη βάση ή εάν υπάρχουν ρωγμές στη τσιμεντένια επίστρωση. Στη συνέχεια, η υγρασία διαρρέει εύκολα και η σύνδεση μεταξύ του αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου και της βάσης διακόπτεται..

Ένα ανώμαλο ανώμαλο αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο ή μια επιφάνεια με βαθουλώματα δεν φαίνεται καθόλου τακτοποιημένο. Επιπλέον, τυχόν παρατυπίες θα περιπλέξουν σημαντικά την εγκατάσταση άλλων επιχρισμάτων στο αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο..

Αυτά τα ελαττώματα συχνά προκαλούνται από ανακριβή έκχυση του μείγματος ή μη τήρηση των αναλογιών κατά την παρασκευή του..

Χαρακτηριστικά επισκευής

Η επισκευή πολυμερών επιχρισμάτων απαιτεί συνήθως μόνο επιφανειακή επεξεργασία του ανώτερου στρώματος ή αφαίρεση του. Για πιο σοβαρά ελαττώματα, μπορεί να είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί η επίστρωση ή μπορεί να χρειαστεί να ξανακάνουμε το σκυρόδεμα..

Είναι δυνατή η αποκατάσταση της αρχικής λάμψης ή η εξάλειψη των γρατζουνιών από την επιφάνεια χρησιμοποιώντας γυάλισμα. Αυτή η λειτουργία πραγματοποιείται με μια ειδική περιστρεφόμενη μηχανή στίλβωσης χρησιμοποιώντας τροχούς από τσόχα. Μια ειδική σύνθεση εφαρμόζεται σε αυτά. Η αποκατάσταση των δαπέδων πολυουρεθάνης πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας προστατευτικό βερνίκι.

Πριν από οποιαδήποτε επιφανειακή επεξεργασία, είναι πολύ σημαντικό να το καθαρίσετε καλά από τη σκόνη και τη βρωμιά, καθώς και να το απολιπάνετε..

Αφού αλέσετε το επιφανειακό στρώμα και αφαιρέσετε μικρά ελαττώματα όπως φυσαλίδες ή χαλάρωση από αυτό, αρκεί να γεμίσετε το στρώμα φινιρίσματος. Διάφορες ρωγμές και αποκόλληση απαιτούν πλήρη αφαίρεση της επικάλυψης πολυμερούς. Μερικές φορές αρκεί να περιοριστούμε σε μια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά μπορεί επίσης να χρειαστεί να αντικαταστήσουμε το επιφανειακό στρώμα σε όλη την περίμετρο, ενώ η επίστρωση κόβεται στο σκυρόδεμα, η επίστρωση σκυροδέματος τρίβεται.

Στη συνέχεια, εκτελέστε τις ίδιες ενέργειες όπως κατά την αρχική εγκατάσταση του αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου:

 • απολιπάνετε την επιφάνεια της επίστρωσης.
 • το ετοίμασα?
 • εφαρμόστε τα απαραίτητα στρώματα.

Κατά την ενημέρωση μιας μικρής περιοχής του δαπέδου, είναι σημαντικό να αλέσετε προσεκτικά όλες τις αρθρώσεις, να τις επεξεργαστείτε με μια ειδική μαστίχα.

Συνήθως, γίνεται πλήρης αντικατάσταση ενός αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου εάν η ζημιά επηρεάζει τουλάχιστον το 30% της περιοχής. Η επισκευή του σκυροδέματος μπορεί να απαιτηθεί εάν η κακή του ποιότητα και οι πιθανές ανωμαλίες προκάλεσαν ελαττώματα στο αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο.

Εάν το σκυρόδεμα είναι ικανοποιητικής ποιότητας, αλλά υπάρχουν ρωγμές στην επίστρωση, είναι απαραίτητη η αποκατάσταση του υποστρώματος. Για να γίνει αυτό, οι ρωγμές ράβονται σε επαρκές επίπεδο, στη συνέχεια, όλα ξεσκονίζονται, ασταρώνονται και χύνονται με ένα συστατικό επισκευής.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τεχνολογία έγχυσης. Πρώτον, το στρώμα πολυμερούς αφαιρείται για να εκθέσει εντελώς τη ρωγμή. Στη συνέχεια, γίνεται μια τρύπα στο σκυρόδεμα υπό γωνία, τοποθετούνται συσκευαστές εκεί. Χρησιμοποιώντας μια αντλία έγχυσης, μια στεγανοποιητική ένωση εγχέεται μέσω των συσκευαστών μέχρι να γεμίσει πλήρως τη ρωγμή.

Οι ρωγμές ή οι αποκολλήσεις μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα, οπότε μην καθυστερείτε τον χρόνο επισκευής, έτσι ώστε αργότερα, αντί για ξεχωριστό χώρο, να μην χρειάζεται να γεμίσετε ξανά ολόκληρο το πάτωμα.

Μέθοδοι εξάλειψης ρωγμών

Εάν το αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο είναι ραγισμένο, πρέπει να διορθώσετε τη ζημιά το συντομότερο δυνατό. Πώς να τα διορθώσετε εξαρτάται από το βάθος της ρωγμής και το μέγεθός της. Σε περίπτωση μικρής ζημιάς μήκους άνω του 1 cm, δεν χρειάζεται να ξαναγεμίσετε το δάπεδο.

Αρκεί να κάνετε τα εξής:

 • με τη βοήθεια εργαλείων, η ρωγμή επεκτείνεται σε 2 cm σε όλο το μήκος της.
 • όλη η βρωμιά αφαιρείται με ηλεκτρική σκούπα.
 • στη βάση και στους τοίχους, η ρωγμή επεξεργάζεται με ένα αστάρι.
 • τότε ένα μίγμα πολυμερούς χύνεται στις ρωγμές, η επιφάνεια ισοπεδώνεται.

Εάν η περιοχή στην οποία έχει σπάσει το πάτωμα είναι αρκετά μεγάλη, ολόκληρη η κατεστραμμένη περιοχή του δαπέδου πρέπει να αφαιρεθεί και να ξαναγεμίσει.. Το κάνουν ως εξής:

 • το στρώμα πλήρωσης κόβεται, καθαρίζεται και κοιτάζεται η βάση.
 • εάν η βάση από σκυρόδεμα περιέχει ρωγμές, χρησιμοποιήστε στόκο τσιμέντου.
 • ο χώρος καθαρίζεται από μόλυνση ·
 • ασχολούνται με το αστάρωμα των εκτεθειμένων πλευρικών επιφανειών, ασταρώνοντας την ίδια τη βάση από σκυρόδεμα.
 • όλα χύνονται με νέα λύση και ισοπεδώνονται.

Οργανα

Για να επισκευάσετε μια αυτοεπιπεδούμενη επίστρωση σε ένα διαμέρισμα, πρέπει να αποθηκεύσετε ένα συγκεκριμένο σύνολο εργαλείων και συσκευών. Συνιστάται η χρήση αναπνευστήρα. Για υψηλής ποιότητας ανάμιξη του διαλύματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό ηλεκτρικό τρυπάνι, καθώς μια κακώς αναμεμειγμένη σύνθεση θα προκαλέσει ελαττώματα στο αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στο μέλλον..

Μπορείτε να ισοπεδώσετε την επιφάνεια ή να αφαιρέσετε το χαλασμένο στρώμα χρησιμοποιώντας ένα μύλο..

Εάν η επισκευή της επίστρωσης απαιτεί πλήρη επίστρωση ή επίστρωση, πρέπει να χρησιμοποιηθεί οδοντωτή σπάτουλα. Είναι ευκολότερο με αυτό το εργαλείο να διανείμετε την ουσία πάνω από τη βάση από σκυρόδεμα και στη συνέχεια το προϊόν θα ισοπεδωθεί στην επιφάνεια..

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα εργαλείο με ύψος δοντιού που είναι το μισό πάχος του στρώματος. Το πλάτος της σπάτουλας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 m.

Το τελειωτικό στρώμα εφαρμόζεται συνήθως χρησιμοποιώντας σπάτουλα. Αυτό το εργαλείο είναι παρόμοιο με μια οδοντωτή σπάτουλα, αλλά το πλάτος και το μήκος των δοντιών μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε να είναι δυνατή η ομοιόμορφη κάλυψη της επιφάνειας με ένα λεπτό στρώμα φινιρίσματος..

Με τη βοήθεια ενός κυλίνδρου βελόνας, μπορείτε να επαναφέρετε ένα τμήμα ενός αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου οποιασδήποτε περιοχής. Διανέμουν το μείγμα ομοιόμορφα και αφαιρούν φυσαλίδες αέρα. Ανάλογα με την περιοχή της επισκευασμένης περιοχής, επιλέγεται ένα εργαλείο διαφορετικού πλάτους και με διαφορετικό μήκος πείρων..

Το επίπεδο του κτιρίου ελέγχει πόσο λεία είναι η βάση του δαπέδου και της επένδυσης. Σε αυτήν την περίπτωση. είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή μήκους περίπου 2 μ. Εφαρμόστε ένα αστάρι με ρολό στις περιοχές από τις οποίες αφαιρέθηκε προηγουμένως το κατεστραμμένο υλικό.

Συνιστάται να επιλέξετε ένα μακρύ σωρό.

Όλα τα όργανα πρέπει να βυθίζονται σε διαλύτη για τουλάχιστον 4 ώρες για να αφαιρεθεί το συντηρητικό λίπος. Διαφορετικά, το λάδι μπορεί να χυθεί στο πάτωμα και να προκαλέσει ξανά ελαττώματα..

Μπορεί να χρειαστούν πρόσθετα εργαλεία για την αποκατάσταση μαζικών δαπέδων σε μια αποθήκη. Δεν πρέπει ποτέ να καθυστερείτε την επισκευή ακόμη και μικρών ρωγμών στο αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο, αφού η έγκαιρη εξάλειψή τους θα βοηθήσει στην αποφυγή εμφάνισης σοβαρότερων προβλημάτων, που θα οδηγήσει στην ανάγκη για πλήρη εκ νέου έκχυση του διαλύματος.

Θα μάθετε πώς να επιδιορθώνετε τις ρωγμές σε μια τσιμεντένια επίστρωση στο επόμενο βίντεο..