Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στο γκαράζ: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα γκαράζ είναι ένα συγκεκριμένο δωμάτιο που απαιτεί ειδικά δομικά στοιχεία που θα συμβάλουν στην εκπλήρωση των κύριων εργασιών του κτιρίου. Αυτό ισχύει για το θεμέλιο, τους τοίχους και τα δάπεδα. Το τελευταίο είναι το κύριο στοιχείο ολόκληρης της δομής, αφού εκτελεί μια σειρά σημαντικών λειτουργιών και υπόκειται σε σκληρή λειτουργία κάθε μέρα..

Ιδιαιτερότητες

Για να δημιουργήσετε ένα δάπεδο με ομοιόμορφη και συμπαγή επιφάνεια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε την επιλογή ενός αυτοεπιπεδούμενου αυτοεπιπεδούμενου μείγματος. Μια τέτοια επίστρωση θα γίνει μια πρακτική και αξιόπιστη λύση, καθώς έχει μια σειρά από διακριτικά χαρακτηριστικά. Συνίστανται, πρώτα απ ‘όλα, στο γεγονός ότι το υλικό αυτό παρήχθη αρχικά για χρήση σε χώρους βιομηχανικού τύπου, όπου σημαντική πτυχή ήταν η διάρκεια ζωής της επιφάνειας του δαπέδου. Ωστόσο, η δημοτικότητά του, λόγω των θετικών ιδιοτήτων του, ευνόησε την έξοδο του αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου από την επικάλυψη στενής εστίασης, στην περιοχή ευρείας χρήσης για κάθε χώρο..

Το αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο χρησιμοποιείται στην κατασκευή τσιμεντοκονιών για δάπεδα, για παράδειγμα, κάτω από πλακάκια, λινέλαιο ή πολυστρωματικό υλικό. Κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της επίστρωσης, είναι επίσης δυνατό να οργανωθεί ένα ζεστό δάπεδο, τόσο ηλεκτρικό όσο και νερό.

εκτός, Οι διακριτικές ιδιότητες αυτού του υλικού περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, παρουσιάζονται στη σύγχρονη κατασκευαστική αγορά. Είναι επίσης δυνατό να εφαρμοστούν τσιπ στην επιφάνεια, τα οποία είναι μικρά θραύσματα μιας σύνθεσης ακρυλικής βαφής. Διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, μιμούνται φυσικά υλικά όπως μάρμαρο ή γρανίτη.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου θεωρείται ότι είναι υγιεινό, λόγω του οποίου η επιφάνεια αποκτά αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αυτό το χαρακτηριστικό οφείλεται κυρίως στη μονολιθική δομή του υλικού. Οι πόροι και οι ραφές της επικάλυψης απουσιάζουν εντελώς, επομένως μικροοργανισμοί και βακτήρια δεν είναι σε θέση να διεισδύσουν και να πολλαπλασιαστούν.

Ορισμένα μίγματα περιλαμβάνουν μυκητοκτόνα πρόσθετα που παρέχουν βακτηριοκτόνες προστατευτικές ιδιότητες της επιφάνειας. Αυτή η ουσία όχι μόνο λειτουργεί ως συστατικό που αποτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων, αλλά παρέχει επίσης ένα ορισμένο φράγμα κατά της καταστροφής των πρώτων υλών λόγω των βλαβερών επιδράσεων διαφόρων μυκήτων, φυκών και μούχλας. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της επίστρωσης καθιστούν δυνατή τη χρήση δαπέδων σε αντικείμενα στα οποία επιβάλλονται ειδικά υγειονομικά πρότυπα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα αυτής της επίστρωσης περιλαμβάνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • αντοχή στη φθορά, η οποία παραμένει στο αρχικό επίπεδο με την πάροδο του χρόνου.
 • καλή απόδοση θερμομόνωσης (ακόμη και για επίστρωση με ελάχιστο πάχος).
 • αντοχή στην κρούση, η οποία εξασφαλίζει την ικανότητα της επιφάνειας να αντέχει σε μεγάλο βάρος και μηχανικές καταπονήσεις διαφόρων ειδών.
 • αντοχή στην υγρασία?
 • αντοχή στον παγετό?

 • μια μεγάλη επιλογή εξωτερικού σχεδιασμού (εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να εφαρμοστεί ένα μοτίβο στην επιφάνεια, και επίσης, χρησιμοποιώντας χρωματικές συνθέσεις, μπορεί να δοθεί στην επιφάνεια οποιοδήποτε επιθυμητό χρώμα).
 • εξαιρετική απλώση του μείγματος, παρέχοντας ομοιόμορφη γέμιση.
 • ουδετερότητα σε διάφορες επιθετικές χημικές ενώσεις (το υλικό δεν θα υποφέρει ακόμη και από το πετρέλαιο που χύθηκε πάνω του).
 • την αντοχή της επίστρωσης σε κραδασμούς (επομένως, συνιστώνται αυτοεπιπεδούμενα πολυμερή δάπεδα για δωμάτια με αυξημένο επίπεδο μηχανικών κραδασμών).
 • στιβαρότητα της επιφάνειας, η οποία συνεπάγεται την απουσία τυχόν ραφών στο τελικό δάπεδο.

  Εκτός:

  • η επίστρωση είναι άοσμη.
  • το υλικό δεν ηλεκτροδοτείται και δεν καίγεται.
  • το πάτωμα είναι ανεπιτήδευτο όσον αφορά τη συντήρηση και τη φροντίδα.

  Τα μειονεκτήματα των αυτοεπιπεδούμενων δαπέδων περιλαμβάνουν το σχετικά υψηλό κόστος. Αυτό οφείλεται στο υψηλό κόστος των συστατικών που αποτελούν το μείγμα. Ωστόσο, όταν το καθήκον είναι να επιλέξετε ένα υλικό για να δημιουργήσετε μια υψηλής ποιότητας και ανθεκτική επίστρωση, είναι καλύτερο να μην εξοικονομήσετε πρώτες ύλες..

  Προβολές

   Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης, διακρίνονται διάφοροι τύποι αυτοεπιπεδούμενων δαπέδων για το γκαράζ.

   • Εποξειδικά δάπεδα έχουν μεγάλη ζήτηση, η οποία εξηγείται από την πιο αποδεκτή αναλογία της ποιότητας του υλικού και του κόστους του. Η χαλαζιακή άμμος, η οποία αποτελεί μέρος του μείγματος, είναι υπεύθυνη για το υψηλό επίπεδο αντοχής των πρώτων υλών σε λειαντικές ουσίες, η επαφή με την οποία οδηγεί σε τριβή της επιφάνειας. Η παρουσία ρητινών παρέχει προστασία έναντι χημικών ενώσεων. Για να είστε σίγουροι για τις παραπάνω ιδιότητες, θα αρκεί να εφαρμόσετε ένα στρώμα αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου με πάχος περίπου 1 mm στο γκαράζ. Αυτός ο τύπος σύνθεσης χαρακτηρίζεται από αντοχή στον παγετό και αντοχή στο νερό. Τα μειονεκτήματα της επιφάνειας περιλαμβάνουν χαμηλή ελαστικότητα.
   • Μείγμα τσιμέντου-ακρυλικού είναι ένα φθηνό αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο. Μια επιφάνεια υψηλής αντοχής σχηματίζεται μετά το σχηματισμό ενός στρώματος 12 mm στο πάτωμα του γκαράζ. Η σύνθεση είναι ανθεκτική σε σημαντική μηχανική καταπόνηση, η οποία είναι αναπόφευκτη σε τέτοιους χώρους. Το υλικό δεν θρυμματίζεται ή ξεφλουδίζει. Το ολισθητικό αποτέλεσμα σε μια τέτοια επιφάνεια απουσιάζει εντελώς..

   • Ένωση πολυουρεθάνης έχει υψηλό βαθμό αντοχής στη φθορά. Έχει επίσης πολλές άλλες θετικές ιδιότητες. Μεταξύ αυτών είναι η αντίσταση σε ακραίες θερμοκρασίες, η χημική ουδετερότητα, η αντοχή σε κραδασμούς και οι κραδασμοί. Το υλικό εκτιμάται ιδιαίτερα λόγω της καλής ελαστικότητάς του, επομένως είναι προτιμότερο για τη διάταξη του δαπέδου στο γκαράζ. Ωστόσο, δεν θα είναι περιττό να σημειωθεί επίσης ότι η επίστρωση πολυουρεθάνης είναι πολύ απαιτητική στη βάση, οπότε η χρήση της σε γκαράζ δεν αποδίδει πάντα..
   • Μεθακρυλικός μεθυλεστέρας – μια σύνθεση για αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο, η οποία δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά σε σύγκριση με τους παραπάνω τύπους, αν και το μείγμα έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Ένα τέτοιο δάπεδο χαρακτηρίζεται από καλή αντοχή και ελαστικότητα, αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα μειονεκτήματα της επικάλυψης περιλαμβάνουν μια πολύ γρήγορη σκλήρυνση του στρώματος, λόγω του οποίου η εργασία για την έκχυση της σύνθεσης στο γκαράζ είναι γεμάτη με κάποιες δυσκολίες. Ένα άλλο μειονέκτημα του υλικού είναι η παρουσία μιας συγκεκριμένης οσμής, η οποία γίνεται αισθητή στο δωμάτιο καθ ‘όλη τη διάρκεια του στεγνώματος της σύνθεσης..

   Πως να φτιάξεις?

   Το αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο από μόνοι σας πραγματοποιείται, κατά κανόνα, σε αρκετά υποχρεωτικά διαδοχικά στάδια.

   Το δάπεδο πλήρωσης στο γκαράζ χρειάζεται προκαταρκτικό σχηματισμό κατάλληλης βάσης. Οι κατασκευαστές συστήνουν μια βάση για αυτοεπιπεδούμενα μείγματα που αντιστοιχούν σε τις απαιτήσεις των υγειονομικών προτύπων 29.13330.2011, και 3.02.01-87. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε σκυρόδεμα M250. Πρέπει να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου αφού η επίστρωση στερεοποιηθεί πλήρως, αυτό θα διαρκέσει περίπου 30 ημέρες.

   Πρώτα απ ‘όλα, η επιφάνεια καθαρίζεται από μολυσματικούς παράγοντες, όπως σκόνη, βρωμιά, ίχνη χρώματος, λάδι ή άλλες ενώσεις που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την πρόσφυση του διαλύματος στη βάση. Όλες οι παρατυπίες πρέπει να λειανθούν, οι λάκκοι πρέπει να ασταρωθούν και να υποστούν επεξεργασία με στόκο ή άλλο υλικό επισκευής. Στη συνέχεια, η επιφάνεια πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με αστάρι βαθιάς διείσδυσης. Για πολύ βρώμικα και χαλαρά υποστρώματα, χρησιμοποιείται μια “πλωτή επίστρωση”, η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός στρώματος πολυαιθυλενίου με πυκνότητα 150 μικρών στη βάση.

   Εάν υπάρχει χώμα κάτω από το δωμάτιο με υψηλό επίπεδο υπόγειων υδάτων, τότε δεν αποκλείεται η τριχοειδής αύξηση της υγρασίας. Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι προτιμότερο να αγοράσετε μια στεγανοποίηση επίστρωσης για μια βάση από σκυρόδεμα. Το υλικό στέγης και η υδροστεκλοϊζόλη σε αυτή την περίπτωση θα είναι αναποτελεσματικά.

   Ο σχηματισμός μιας κλίσης απαιτεί τη ρύθμιση ειδικών σημάτων στους τοίχους στο γκαράζ. Για τέτοιες εργασίες, ένα επίπεδο λέιζερ είναι χρήσιμο για εσάς. Σε κρύους χώρους χωρίς θέρμανση, τοποθετείται περιμετρικά ταινία αποσβεστήρα ή αφρώδες πολυαιθυλένιο.

   Στη συνέχεια, πρέπει να ξεκινήσετε την προετοιμασία της λύσης. Παρασκευάζεται σε καθαρό δοχείο με ζεστό νερό χωρίς περιττές ακαθαρσίες. Ένα ξηρό μίγμα εισάγεται στην απαιτούμενη ποσότητα υγρού, αναδεύοντας το μίγμα με έναν αναμικτήρα. Το έτοιμο διάλυμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 30 λεπτών..

   Ξεκινήστε να εφαρμόζετε το μείγμα στην επιφάνεια από τη μακρινή γωνία προς την έξοδο. Η μάζα χύνεται στη βάση και ισοπεδώνεται με μια φαρδιά σπάτουλα, και επίσης τυλίγεται με έναν κύλινδρο βελόνας. Ανάλογα με τη σύνθεση του μείγματος χύδην, μπορείτε να περπατήσετε στην επίστρωση σε μια ημέρα ή σε δύο ημέρες. Για τον επιδιωκόμενο σκοπό του, το δάπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί 7 ημέρες μετά την έκχυση.

   Η επεξεργασία με διακοσμητικό και προστατευτικό στρώμα πραγματοποιείται μετά από ενδελεχή εξέταση της επιφάνειας για παρατυπίες. Όλα τα ελαττώματα που εντοπίστηκαν τρίβονται με ένα σμύριδα.

   Για την προετοιμασία της χρωματικής σύνθεσης, ο σκληρυντής και το χρώμα αναμιγνύονται, μετά από το οποίο περιμένουν έως ότου τελειώσουν όλες οι χημικές αντιδράσεις στην ουσία. Η τεχνολογία ζωγραφικής περιλαμβάνει την εφαρμογή της σύνθεσης με ένα πινέλο περιμετρικά με προσεκτική επεξεργασία των γωνιών. Στη συνέχεια, ολόκληρη η επιφάνεια είναι βαμμένη με ρολό. Μετά από περίπου 4-5 ημέρες, το δάπεδο θα είναι έτοιμο για χρήση..

   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

   Το αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επίστρωση που δεν εκπέμπει ουσίες επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Οι εξαιρετικές ιδιότητες απόδοσης τέτοιων δαπέδων, η ανθεκτικότητα και η αντοχή τους έχουν ήδη εκτιμηθεί από πολλούς ιδιοκτήτες γκαράζ. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές χρήσιμες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε ένα άψογο φινίρισμα..

   Οι εργασίες για την προετοιμασία της βάσης για τη διασφάλιση της μέγιστης απόδοσης της μελλοντικής επίστρωσης πρέπει να πραγματοποιούνται στο εύρος θερμοκρασιών από +10 έως +25 C. Το επίπεδο υγρασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50%. Κατά την έκχυση του μείγματος, τα ρεύματα είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητα. Αξίζει επίσης να αποκλείσετε το άμεσο ηλιακό φως στην επιφάνεια. Κατά τη διαδικασία εκτέλεσης εργασιών, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις προφυλάξεις ασφαλείας. Όλες οι εργασίες πρέπει να εκτελούνται μόνο με γάντια..

   Προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός σβώλων στο υγρό διάλυμα, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της πλήρωσης, το σύστημα ανάμιξης των συστατικών θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο μια μηχανική μέθοδο. Διαφορετικά, το μείγμα θα περιέχει πυκνά εγκλείσματα που σχηματίζουν κενά στην επιφάνεια του δαπέδου. Η αυστηρή τήρηση της ακολουθίας εισαγωγής όλων των συστατικών στο μείγμα θα βοηθήσει στην αποφυγή λαθών κατά την παρασκευή του διαλύματος..

   Όπως δείχνει η πρακτική, η πρόσθετη επεξεργασία του αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου με βερνίκι θα βοηθήσει στην παράταση της διάρκειας ζωής του. Και οι βαφές και τα τσιπ θα δώσουν στην επιφάνεια μια πιο ελκυστική εμφάνιση..

   Οι περισσότεροι τεχνίτες συμφωνούν ότι τα πιο κατάλληλα υλικά για τη δημιουργία ενός αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου σε ένα γκαράζ είναι εποξειδικά και κονιάματα πολυουρεθάνης. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε την τελική επιλογή υπέρ μιας ή άλλης μαζικής σύνθεσης, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και το επίπεδο έντασης της επιφανειακής εκμετάλλευσης..

    Για να μην κάνετε λάθος με την επιλογή ενός αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου για ένα γκαράζ, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

    • την ποιότητα της βάσης για την επίστρωση και τις συνθήκες στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας, της υγρασίας, των όρων εργασίας κ.λπ.
    • επιτρεπόμενοι δείκτες θερμοκρασίας που συνιστώνται για τη λειτουργία ενός συγκεκριμένου υλικού ·
    • το επίπεδο αντοχής της επίστρωσης σε χημικές και μηχανικές επιδράσεις, καθώς αυτά τα χαρακτηριστικά για κάθε τύπο αυτοεπιπεδούμενου δαπέδου διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους και το επίπεδο επιφανειακών φορτίων και ο κίνδυνος βενζίνης ή λαδιού στο πάτωμα στα γκαράζ είναι πολύ υψηλός.

    Πώς να φτιάξετε ένα εποξειδικό δάπεδο σε ένα γκαράζ με τα χέρια σας, δείτε παρακάτω.