Κορνίζες φράχτη: αύξηση της προστασίας του φράχτη

Οι σφυρηλατημένοι φράχτες στα οικόπεδα και τα ντάκα έχουν παραδοσιακά έναν σημαντικό αριθμό υποστηρικτών. Ακόμη και με φόντο ένα σύγχρονο εξοχικό σπίτι, καθώς και περιτριγυρισμένο από ένα σπίτι που μιμείται ένα παλιό κτήμα, φαίνονται πολύ ελκυστικά.

Η προστασία θα είναι καλύτερη και η εμφάνιση είναι πιο τέλεια αν χρησιμοποιείτε σγουρά φτυάκια.

Ιδιαιτερότητες

Οι κορυφές είναι κατάλληλες μόνο για φράχτες από σφυρήλατο σίδερο. Η ποικιλία των εξωτερικών μορφών είναι μεγάλη, αλλά χρησιμοποιούνται συχνότερα πεπλατυσμένα μεταλλικά πέταλα. Οι κώνοι με τρία ή τέσσερα πρόσωπα χρησιμοποιούνται ευρέως., απομίμηση της άκρης ενός δόρατος ή βέλους. Μπορείτε να κάνετε αυτές τις προσομοιώσεις τόσο υφής όσο και επίπεδες..

Μαζί με αυτό, οι λεπτομέρειες των σφυρηλατημένων φραγμάτων, που αναπαράγουν ένα επίμηκες τρίγωνο με ίσες πλευρές, φαίνονται αρκετά καλά..

Τα “χριστουγεννιάτικα δέντρα” ή τα απομίμηση ειδωλίων μπορούν να φαίνονται πολύ κομψά. Όσον αφορά το υλικό, το πλεονέκτημα του μαντεμένιου χυτοσιδήρου είναι η εντυπωσιακή ποικιλία του και το αδύναμο σημείο είναι η ανεπαρκώς αποτελεσματική στερέωση στον ατσάλινο φράχτη..

Τα κορδόνια από χυτοσίδηρο είναι αρχικά περισσότερο διακοσμητικά παρά προστατευτικά. Τα στοιχεία φράχτη από χάλυβα προσκολλώνται εύκολα σε χαλύβδινα θεμέλια και είναι αρκετά αιχμηρά για να εμποδίσουν αξιόπιστα τις εισβολές από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Η συνδυασμένη επιλογή, όταν ακολουθούν εναλλακτικά αιχμηρές και διακοσμητικές κορυφές, σας επιτρέπει να λύσετε με σιγουριά και τα δύο προβλήματα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά..

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου κορυφής καθορίζεται επίσης από τη συνάφεια τους σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, για παράδειγμα, οι χυτές κορυφές του φράχτη είναι απαράδεκτες σε ένα όμορφο σφυρηλατημένο φράγμα, εκεί θα φαίνονται αφύσικες.

Συστάσεις για χρήση

Διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στις κορυφές των φρακτών όσο και κάτω. Οι κορυφές, τοποθετημένες σε διαφορετικά ύψη, όπως κύματα ή ημικύκλια, καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ενός ελαφρώς στρογγυλεμένου φράκτη. Αυτό το βήμα βοηθά στη διόρθωση του ανεπαρκούς ύψους των τμημάτων, αν δημιουργήσετε τον καμβά τόσο πάνω όσο και κάτω..

.

Οι κορυφές συνδέονται πάντα με συγκόλληση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μέρη ενός τμήματος και σχήματος με μεταλλικές ράβδους.

Μοντέλα

Οι κορυφές με εσωτερική κοιλότητα τοποθετούνται συχνότερα σε σφυρηλατημένους φράχτες, η κατασκευή από χάλυβα σας επιτρέπει να βάψετε το μέταλλο, να το βερνικώσετε και να το διακοσμήσετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Εκτός από σφυρηλάτηση, Οι διακοσμήσεις προφίλ έχουν επίσης καλή απόδοση. Για να τα αποκτήσετε, ένα φύλλο χάλυβα κόβεται σε μυτερά άκρα και αυτά τα μπλοκ εγκαθίστανται στην κορυφή του φράχτη. Παρόλο που αυτή η λύση άρχισε να εφαρμόζεται μόλις πριν από λίγο, είναι εύκολο να εγκατασταθεί, όλη η εργασία μπορεί ακόμη και να γίνει με τα χέρια σας..

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν κορδόνια από ξύλο, που δίνουν στους φράχτες την εμφάνιση των παλισσαριών. τέτοια μπλοκ είναι εγκατεστημένα ως κορυφές και ενδέχεται να μην σχηματίζουν μονολιθική σύνθεση με τον ίδιο τον φράκτη. Για την κατασκευή ξύλινων κατασκευών, χρησιμοποιούνται ξυλουργικές μηχανές..

Συμβουλές επιλογής

Οι περισσότεροι καταναλωτές βρίσκονται στο έλεος του στερεότυπου ότι τα χυτά μεταλλικά κορδόνια είναι πολύ ακριβά. Πιθανότατα, τέτοιες παραστάσεις προκαλούνται από το υψηλό κόστος των σφυρηλατημένων περιφράξεων και διακοσμήσεων για αυτούς. Το συμπέρασμα είναι απλό: Τα προϊόντα προφίλ είναι πολύ πιο οικονομικά και πρέπει να επιλέγονται για λόγους μέγιστης εξοικονόμησης.

Αλλά αν έχετε ακόμα την ευκαιρία να αγοράσετε πλαστά εμπόδια, πρέπει να εστιάσετε κυρίως στη γεωμετρική διαμόρφωση της κορυφής. Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα σε διατομή από τα κύρια μέρη του φράχτη, διότι διαφορετικά η τοποθεσία στο επάνω μέρος δεν είναι αρκετά αρμονική και τα άκαμπτα άκρα των φρακτών θα είναι ανοιχτά.

Συνιστάται να μάθετε από ποιο συγκεκριμένο υλικό είναι κατασκευασμένες οι κορυφές. Εάν είναι φθηνά, οι πιθανότητες είναι καλές να χρησιμοποιηθεί κακό μέταλλο, το οποίο γρήγορα θα αποτύχει και δεν θα είναι αρκετά δυνατό..

Όταν επιλέγετε την εμφάνιση διακοσμητικών προϊόντων, πρέπει να ενδιαφέρεστε για τη συμβατότητά τους όχι μόνο με τον φράκτη, αλλά και με την αυλή, το σπίτι και το δρόμο στο σύνολό του. Σκεφτείτε τόσο την ποιότητα της εικόνας όσο και τη συνέπεια των τμημάτων της..

Το κόστος μιας δομής είναι ευθέως ανάλογο με το πόσο περίπλοκη είναι η διαμόρφωσή της.: κάθε μπούκλα, κάθε μικρή λεπτομέρεια και ασήμαντο θραύσμα αυξάνει το κόστος εργασίας και την ποσότητα αναλώσιμου υλικού.

Για να μην επιλέξετε την εμφάνιση της δομής, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε πάνελ φράχτη στα οποία υπάρχουν διακοσμητικά μέρη με αιχμηρά άκρα εγκατεστημένα από τον κατασκευαστή. Οι προστατευτικές τους ιδιότητες είναι αρκετά μεγάλες.

Εάν δεν μπορείτε να επιλέξετε μια κατάλληλη λύση μεταξύ των σειριακών προϊόντων που παρουσιάζονται σε καταστήματα ή σε καταλόγους, μπορείτε πάντα να κάνετε μια ατομική παραγγελία – η ποιότητα και η τιμή δεν θα είναι χειρότερα σε αυτή την περίπτωση..

Εγκατάσταση

Τα μεταλλικά κορδόνια πρέπει να εγκατασταθούν χρησιμοποιώντας μηχανή συγκόλλησης. Τα κλιμάκια βοηθούν στην απλοποίηση και διευκόλυνση της διαδικασίας. Συνιστάται να κάνετε τη δουλειά μαζί με έναν συνεργάτη, καθώς αυτό βελτιώνει σημαντικά το αποτέλεσμα και καθιστά επίσης τη διαδικασία ασφαλέστερη. Όταν επιλέγονται οι κορυφές λαμβάνοντας υπόψη τις ακριβείς διαστάσεις και τη γεωμετρία, δεν είναι δύσκολο να συναρμολογήσετε τις κορυφές με τα χέρια σας..

Εάν δεν πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο προκύπτων σχεδιασμός να μην είναι αρκετά αρμονικός..

Προσοχή: οι χυτές κορυφές σύμφωνα με την τεχνολογία δεν μπορούν μόνο να συγκολληθούν, αλλά και απλά να εγκατασταθούν στις βάσεις των ράβδων.

Οι κορυφές από ξύλο συγκρατούνται στα πάνω μέρη των φρακτών με βίδες με αυτοκόλλητη τομή, ασφαλώς καλύπτονται με ένα στρώμα προστατευτικού βερνικιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ίδιος ο φράκτης και οι διακοσμήσεις ξύλου για αυτό παραγγέλλονται ταυτόχρονα από την ίδια εταιρεία, καθώς διαφορετικά μπορεί να προκύψουν πολλά προβλήματα..

Αυτοπαραγωγή

Τα ξύλινα κορδόνια είναι σχετικά απλά, το κύριο εργαλείο στο έργο είναι ένα παζλ (συνηθισμένο ή ηλεκτρικό). Συνιστάται να σχεδιάσετε ένα διάγραμμα του μελλοντικού φραγμού και της διακόσμησής του στο χαρτί εκ των προτέρων για να αποφύγετε πιθανά λάθη και λανθασμένους υπολογισμούς.. Τα μυτερά στοιχεία κόβονται από μια συμβατική δοκό σύμφωνα με τις σημάνσεις.

Προς ενημέρωσή σας: είναι καλύτερο για τους άπειρους να μην καταφεύγουν σε διακοσμητικές απολαύσεις, αλλά να περιορίζονται στις πιο απλές και οικονομικά προσιτές λύσεις. Αργότερα, όταν εμφανιστεί η εμπειρία, θα είναι πάντα δυνατό να αλλάξετε τις αρχικές κορυφές σε αυτές που έγιναν σύμφωνα με πολύπλοκα στένσιλ..

Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να επισημανθεί ολόκληρη η δέσμη, περίπου το ένα τρίτο της παραμένει σε απόθεμα – απαιτείται για μετέπειτα στερέωση. Τα μέρη πρέπει να κόβονται καθώς μειώνονται και η λεπίδα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη έτσι ώστε το παζλ να κινείται όσο το δυνατόν πιο καθαρά και προβλέψιμα. Οι άκρες των κενών γυαλίζονται σε τέλεια ομοιόμορφη κατάσταση με γυαλόχαρτο.

Το να φτιάξετε τα δικά σας σφυρηλατημένα κορδόνια είναι ανέφικτο, οι επαγγελματίες ερμηνευτές θα κάνουν την ίδια δουλειά γρηγορότερα και καλύτερα. Μια εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προφίλ μεταλλικό φύλλο., το οποίο σημειώνεται με μαρκαδόρο και κόβεται κατά μήκος των γραμμών με ειδικό ψαλίδι.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πλαστικές κορυφές που προσφέρονται από διάφορες εταιρείες είναι αρκετά αξιόπιστες και μοντέρνες..

Τέτοια αξεσουάρ είναι καθολικά, φαίνονται οργανικά τόσο σε σφυρήλατα όσο και κατασκευασμένα από μεταλλικά προφίλ, ακόμη και σε ξύλινους φράχτες. Το σχήμα της κοπής πρέπει σε κάθε περίπτωση να αντιστοιχεί στο κόψιμο του φράχτη. Οι πλαστικές κατασκευές είναι περισσότερο διακοσμητικές παρά βοηθούν στην προστασία του σπιτιού και της αυλής..

Για το πώς να φτιάξετε σφυρηλατημένες κορυφές με τα χέρια σας, δείτε το παρακάτω βίντεο..