Ιδέες και συμβουλές για τους καλοκαιρινούς κατοίκους: κιόσκια και διακόσμηση κήπου και βεράντας

Ένας σπάνιος ιδιοκτήτης ενός εξοχικού σπιτιού το αντιλαμβάνεται αποκλειστικά ως ένα μέρος όπου μπορείτε να καλλιεργήσετε πατάτες, λαχανικά και καλλιέργειες φρούτων. Οι περισσότεροι κάτοικοι του καλοκαιριού προσπαθούν να βελτιώσουν τη γωνιά τους, να την κάνουν όμορφη και όσο το δυνατόν πιο κομψή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διακοσμήσετε έναν κήπο και μια βεράντα, ένα κιόσκι και πώς να συντονίσετε διάφορες διακοσμητικές τεχνικές μεταξύ τους..

Ιδιαιτερότητες

Σε εξοχικές κατοικίες, τα ίδια στυλ σχεδιασμού χώρου μπορούν να εφαρμοστούν όπως σε οποιοδήποτε άλλο οικόπεδο. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης συγκεκριμένα χαρακτηριστικά λόγω του γεγονότος ότι τα περισσότερα από αυτά δεν είναι τόσο υπέροχα. Κατά συνέπεια, οι τεχνικές τοπίου που καταλαμβάνουν πολύ χώρο ή το απορροφούν οπτικά είναι κατηγορηματικά απαράδεκτες. Όσοι μόλις αρχίζουν να αναπτύσσουν ένα κομμάτι γης που αποκτήθηκε πρόσφατα θα πρέπει να λάβουν υπόψη το επίπεδο φωτισμού και την κατανομή του στο χώρο, τον τύπο του εδάφους και τα χαρακτηριστικά των καλλιεργειών, τα υπάρχοντα ή τα προγραμματισμένα κτίρια.

Τι μπορεί να γίνει για άνεση?

Οι ιδέες για μια καλοκαιρινή κατοικία μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, μερικές φορές αρκεί μόνο να σκεφτούμε πώς να νικήσουμε αυτό ή εκείνο το οικονομικό ή οποιοδήποτε άλλο κτίριο. Δείτε τι έχουν κάνει οι γείτονες (καταλήξτε). Μπορείτε να επαναλάβετε την προσέγγισή τους ή, ξεκινώντας από αυτήν, να δημιουργήσετε κάτι πρωτότυπο, εντελώς νέο. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ ενδιαφέροντα κοσμήματα με τα χέρια σας, ξοδεύοντας πολύ λίγα χρήματα ή ακόμη και επανασκευάζοντας παλιά αντικείμενα που δεν χρειάζονται πλέον. Σπασμένα παιχνίδια και σπασμένα έπιπλα, λάμπες και κουτιά, περιβλήματα οικιακών συσκευών, θραύσματα οικοδομικών υλικών και διακοσμητικά στοιχεία συχνά βοηθούν στη διακόσμηση του τοπίου..

Λαμβάνονται ενδιαφέροντα παρτέρια αν δεν μαζεύετε απλά όμορφα λουλούδια σε μεγάλες ποσότητες, αλλά επίσης προετοιμάζετε προσεκτικά τους χώρους για τη φύτευση τους, βγάζετε ένα πρωτότυπο δοχείο, δεν χρειάζεται καν να είναι στρογγυλό. Τα ορθογώνια, σε σχήμα διαμαντιού, τριγωνικά σχέδια φαίνονται πολύ καλά..

Η διάταξη μιας περιοχής αναψυχής με μπάρμπεκιου θα κάνει τη διαμονή σας στη χώρα πιο ελκυστική και θα σας επιτρέψει να ξεκουραστείτε καλύτερα, να αποκτήσετε δύναμη. Ακόμα κι αν ο διαθέσιμος χώρος είναι πολύ μικρός, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τη χρήση μπάρμπεκιου. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης, σε σύγκριση με μια ανοιχτή φωτιά, είναι μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία από την είσοδο καπνού, ανεξάρτητα από το πόσο κοντά στην εστία πρέπει να είσαι.

Η εύρεση μιας λύσης επέκτασης σπιτιού που δεν παραβιάζει βασικές αρχές χωροθέτησης είναι συχνά μια μεγάλη πρόκληση, ειδικά σε περιορισμένο χώρο και με υψηλές αισθητικές απαιτήσεις. Μια πρωτότυπη και μοντέρνα διέξοδος από την κατάσταση είναι να συμπληρώσετε το υπάρχον κτίριο με ένα ορθογώνιο κουτί με τοίχους με γυάλινα ένθετα. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε, να αναπαράγετε στο νέο δωμάτιο τη δομή των ξύλινων στοιχείων του παλιού κτιρίου.

Ένας ευκολότερος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία σχεδιαστή. Θα σας πει πώς μπορείτε να προσθέσετε δωμάτια χωρίς να σπάσετε το υπάρχον στυλ..

Η λευκή ντάκα φαίνεται πολύ όμορφη το χειμώνα, όταν τριγυρίζει απαλό και αφράτο χιόνι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κτίριο θα φαίνεται ακατάλληλο και ανέκφραστο τις ζεστές μέρες. Αντίθετα, με την επιδέξια χρήση του λευκού χρώματος και τη χρήση πολλών αποχρώσεων ταυτόχρονα, το σπίτι γίνεται αρκετά ελκυστικό.

Η εσωτερική διακόσμηση για τον δεύτερο όροφο μπορεί να είναι όσο πρωτότυπη θέλετε, αλλά δεν πρέπει να διαφέρει από τη διακόσμηση στον πρώτο όροφο. Διαφορετικά, εμφανίζεται μια δυσάρεστη αισθητική ασυμφωνία..

Ενα μέρος

Ένας κήπος εμπορευματοκιβωτίων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος οργάνωσης χώρου, ειδικά επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο ως δοχείο. Εάν έχετε μια τρυπημένη ή διαρροή μπάλα ποδοσφαίρου, είναι μια καλή βάση για να κρεμάσετε ζαρντινιέρες. Τα δοχεία φαίνονται ελκυστικά ακόμη και όταν υπάρχουν πολλές φυτεύσεις. Χρησιμοποιώντας ένα δοχείο, είναι εύκολο να κλείσετε τα κενά που εμφανίζονται στο παρτέρι όταν τα λουλούδια σταματήσουν να ανθίζουν ή αρρωσταίνουν.

Εκτός από τη βλάστηση, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διακοσμήσετε την αυλή μιας θερινής κατοικίας, αλλά είναι απαραίτητο να καθορίσετε με σαφήνεια ποια λειτουργία θα εκτελέσουν καταρχήν. Αυτό μπορεί να είναι ένας οικογενειακός χώρος αναψυχής ή μια γωνιά για πάρτι και κουβέντα με φίλους (αίθριο).

Συχνά, οι αυλές των καλοκαιρινών εξοχικών κατοικιών χρησιμεύουν ως χώρος για παιδικές χαρές – μπορεί να τοποθετηθεί αθλητικός εξοπλισμός, μερικές φορές τα περιττά πράγματα που μπορούν να αποθηκευτούν στον ύπνο διπλώνονται.

Μην ξεχάσετε να συμφωνήσετε για τον τύπο του σπιτιού και του κήπου, Διαφορετικά, η θέα ενός ξεχωριστού κρεβατιού, η οποία δεν είναι γενική, μπορεί να διαταράξει όλα τα σχέδιά σας και να δημιουργήσει μια άβολη ατμόσφαιρα στον ιστότοπο. Σκεφτείτε προσεκτικά όχι μόνο ποιες καλλιέργειες να φυτέψετε, αλλά και πώς να τις τακτοποιήσετε..

Όσο για το ίδιο το εξοχικό σπίτι, η χαμηλή σοφίτα μπορεί εύκολα να χτυπηθεί χρησιμοποιώντας πρωτότυπες μεθόδους σχεδιασμού. Για παράδειγμα, ένα σύστημα αποθήκευσης συχνά κατασκευάζεται στον χαμηλότερο κεκλιμένο τοίχο, το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε σημαντικά πράγματα και ταυτόχρονα να αποφύγετε την αίσθηση ενός “μικροσκοπικού ντουλαπιού”. Επίσης, τα κρεβάτια μπορούν να σταθούν κάτω από τα χαμηλότερα μέρη της οροφής..

Έπιπλα και μικροαντικείμενα

Βγαίνοντας ξανά στην αυλή, μπορούμε να βρούμε διώροφα κιόσκια εκεί. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι η τοποθέτηση ανοιχτών βεράντων στην ανώτερη βαθμίδα. Σε αυτές τις βεράντες μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία, να πιείτε τσάι ή απλά να απολαύσετε τη γαλήνια ηρεμία. Εξοπλίζοντας έναν ασφαλή τοίχο, καλύπτεστε πλήρως από την επιτήρηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να αφήσουν τον χώρο φαγητού στον κάτω όροφο και απλά να χαλαρώσουν στον επάνω όροφο. Δεν χρειάζεται να βάλετε πολλά έπιπλα, θα είναι αρκετό να χρησιμοποιήσετε ένα τραπέζι και αρκετές καρέκλες.

Και έτσι ώστε σε μια κρύα εποχή ή σε κακές καιρικές συνθήκες αυτό το έπιπλο να μην υποβαθμιστεί, οργανώστε τουλάχιστον μια εμφάνιση μιας στέγης από κυματοειδή φύλλα. Έτσι, δεν χρειάζεται να επαναφέρετε το κιόσκι μετά από κάθε χειμώνα ή έντονη βροχή..

Εάν ακόμα δεν ξέρετε τι είδους έπιπλα να αγοράσετε ή να φτιάξετε με τα χέρια σας για ένα εξοχικό σπίτι, μη διστάσετε να καθοδηγηθείτε από τα κλασικά και τα «ημι-αντίκες» κίνητρα. Αυτό είναι ένα win-win. Ακόμα κι αν το υπόλοιπο εξοχικό σπίτι είναι υπερσύγχρονο στο πνεύμα, μια γωνιά ηρεμίας και σιωπής θα χρειαστεί κατά καιρούς. Δεδομένου ότι ακόμη και στα dachas καθίσταται μερικές φορές απαραίτητο να κάνετε χειρόγραφες σημειώσεις, να σημειώσετε κάτι σε ένα σημειωματάριο και ούτω καθεξής, αξίζει να αγοράσετε ή να φτιάξετε τις δικές σας ξαπλωτές βάσεις μολυβιών.

Η φαντασία των σχεδιαστών κατά τη δημιουργία αυτού του αντικειμένου δεν έχει σχεδόν όρια – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απομίμηση λίθων, θαλάσσιων ζώων και πουλιών. Μια εξαιρετική επιλογή, και σίγουρα οικολογική, είναι ένα ξύλινο κατάστρωμα με εσοχή στο εσωτερικό του.

Με τα χέρια σας

Ο αριθμός των διακοσμητικών στοιχείων που μπορείτε να φτιάξετε με τα χέρια σας είναι πολύ περισσότερο από ό, τι φαίνεται. Ένα σπάνιο καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι δεν έχει υπόστεγα που προστατεύουν από τον καυτό ήλιο και τη βροχή. Η προσαρτημένη δομή διαφέρει στο ότι έχει μια κλειστή πλευρά και όλες οι άλλες είναι εντελώς ανοιχτές. Τοποθετώντας ένα τέτοιο θόλο στην εξώπορτα, θα οργανώσετε μια αυτοσχέδια βεράντα. Και αν το βάλετε στην απέναντι πλευρά του σπιτιού, θα έχετε ένα αρκετά καλυμμένο αίθριο..

Ένα ανεξάρτητο υπόστεγο με συμπαγή στέγη είναι επίσης χρήσιμο για υπαίθρια πικνίκ, ακόμη και για στάθμευση αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας κατά τη ζεστή περίοδο. Για όχι πολύ προετοιμασμένους κατασκευαστές, συνιστούμε τη χρήση ευθείας στέγης, καθώς είναι ευκολότερο να κατασκευαστεί και απαιτεί μόνο μικρή κατανάλωση δομικών υλικών. Για τη διακόσμηση στέγης, συνιστάται η χρήση προφίλ φύλλων, σχιστόλιθου ή μεταλλικών πλακιδίων. Εάν αυτές οι επιλογές δεν σας ταιριάζουν, πρέπει να επιλέξετε μεταξύ πολυανθρακικού και πλεξιγκλάς..

Το θόλο μπορεί να καλύψει το πηγάδι, προστατεύοντάς το αξιόπιστα από την εισχώρηση βρωμιάς και συντριμμιών που φέρνει ο άνεμος. Είναι εξίσου σημαντικό να εξοπλίσουμε ένα τέτοιο σπίτι με κλειδαριές για να δυσκολεύουμε την πρόσβαση των ξένων και να αποτρέψουμε ατυχήματα με παιδιά. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε νερό από ένα πηγάδι ακόμη και στην κρύα εποχή, κάντε μια μονωμένη κατασκευή..

Η επιλογή μεταξύ μετάλλου και ξύλου σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται: Το ξύλο χάνει την εξωτερική του γοητεία πολύ γρήγορα αν δεν το φροντίσουμε σωστά. Εάν, ωστόσο, προτιμάτε ένα ξύλινο προϊόν, σκεφτείτε το σχήμα του – τις περισσότερες φορές είναι στρογγυλό, τετράγωνο ή εξαγωνικό.

Όχι μόνο τα ειδικά δημιουργημένα κτίρια μπορούν να αποφέρουν μεγάλο όφελος, αλλά και δημιουργικές λύσεις που σας επιτρέπουν να θέσετε σε λειτουργία παλιά πράγματα. Πολλές τέτοιες ιδιότητες εμφανίζονται τακτικά σε οποιαδήποτε ντάκα και στη συνέχεια πετιούνται. Οι σκουριασμένοι τροχοί ποδηλάτων θα φαίνονται υπέροχοι όταν ενσωματωθούν σε έναν ανοιχτό φράκτη. Σε αυτή την περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να σας κατηγορήσει για έλλειψη πρωτοτυπίας..

Όταν το βαρέλι δεν είναι πλέον κατάλληλο για επιδείνωση, μπορείτε να το βάψετε ξανά και να το τοποθετήσετε για να συλλέξει το νερό της βροχής από την οροφή..

Όταν βρεθούν περιττοί σωλήνες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλαίσιο για ιδιωτικούς κήπους και παρτέρια. Ορισμένοι οικιακοί τεχνίτες χτίζουν ακόμη και τα θεμέλια για κιόσκια και άλλες κατασκευές από τέτοια στοιχεία. Και όταν διαπιστώσετε ότι η βρύση νερού είναι εκτός λειτουργίας, μην βιαστείτε να την πετάξετε ή να την παραδώσετε σε σημείο συλλογής σιδηρούχων μετάλλων, οι πιο απλές ενέργειες θα μετατρέψουν τα “άχρηστα σκουπίδια” σε ένα κομψό γάντζο για να κρεμάσετε διάφορα αντικείμενα ο δρόμος. Σωλήνες, ρούχα εργασίας, μεμονωμένα εργαλεία, τσάντες – όλα μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε αυτό.

Τα παπούτσια επίσης φθείρονται, και κυρίως μεταξύ των καλοκαιρινών κατοίκων, επειδή είναι συνεχώς σε επαφή με το έδαφος, είναι συχνά υγρά.

Από τη χαμένη κάθε ελκυστικότητα και τις άβολες μπότες, οι μπότες κάνουν εξαιρετικές αυτοσχέδιες γλάστρες με φυτά. Αλλά θα είναι απαραίτητο να εντάξουμε όλα αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία στη συνολική στιλιστική ιδέα..

Στυλ και σχέδιο

Οι σύγχρονες προσεγγίσεις στο σχεδιασμό των εξοχικών κατοικιών διαφέρουν από εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν πριν από αρκετές δεκαετίες. Κάθε φορά, ο χώρος πρέπει να διαμορφώνεται αυστηρά ξεχωριστά και όχι σύμφωνα με ένα πρότυπο. Αλλά ταυτόχρονα, μόλις επιλεγεί ένα στυλ, πρέπει να τηρείται όσο το δυνατόν αυστηρότερα. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των περισσότερων προσεγγίσεων είναι επανάληψη όταν το ίδιο στοιχείο χρησιμοποιείται 2 έως 4 φορές, επιτρέποντας έτσι στους άλλους να καταλάβουν ότι δεν ανέβηκε τυχαία.

Όποια και αν είναι η διακόσμηση, θα πρέπει να γίνει θεματική, σύμφωνα με το χόμπι και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Έτσι, για εκείνους που τους αρέσει να χαλαρώνουν κοντά στο νερό ή κοντά στην εστία, οι προσεγγίσεις θα πρέπει να είναι διαφορετικές..

Είναι πολύ καλό όταν μπορείτε να προσεγγίσετε μια μικρή δεξαμενή κατά μήκος μιας διαδρομής από στερεό υλικό που δεν μετατρέπεται σε μούστο και δεν γλιστράει ακόμη και μετά από μια καταιγίδα.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αστείες διακοσμήσεις σε εξοχικές κατοικίες, επιπλέον, είναι ακριβώς τέτοια τα στοιχεία που καθιστούν δυνατή την οριστική διάλυση της ιδέας της ως ένα βαρετό, λιτό κομμάτι της ζωής. Χρησιμοποιώντας φιγούρες πουλιών διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων για να διακοσμήσετε το φράχτη ή φυτεύοντάς τους σε στύλους, θα δημιουργήσετε μια εξαιρετικά πρωτότυπη συνοδεία.

Ένα μωσαϊκό DIY είναι επίσης μια καλή κίνηση. Φαίνεται πρωτότυπο και επιτρέπει την οπτική διαίρεση σε ζώνες. Για την κατασκευή τέτοιων κατασκευών, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο φυσικές πέτρες και χαλίκια, αλλά ακόμη και θραύσματα από κεραμικά, τσιπ γρανίτη, πλαστικά καπάκια μπουκαλιών.

Τα ψηφιδωτά μονοπάτια είναι συχνά τοποθετημένα από βότσαλα διαφόρων χρωμάτων, κάτι που είναι καλό γιατί δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, αποκλείεται ο σχηματισμός λακκούβων βροχής. Επίσης, υπάρχουν αρκετά διαδεδομένα στρωμένα με πρωτότυπο κάλυμμα με μοτίβο χώρων αναψυχής, περιοχές γύρω από πισίνες και τεχνητές δεξαμενές..

Τα λουλούδια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση στον ιστότοπο. Η ορτανσία είναι πολύ διαφορετική, κάθε μια από τις ποικιλίες της έχει τα δικά της ειδικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Έτσι, η ποικιλία μεγάλων φύλλων σχηματίζει φωτεινές ποικίλες “μπάλες” όλων των ειδών χρωμάτων – γαλαζωπό, ροζ, μικτό. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ποικιλίες πανικού σε διπλανούς φράχτες και κοντά σε μικρές λιμνούλες. Και στις δύο περιπτώσεις, σας επιτρέπουν να νικήσετε με ευγένεια προβληματικές περιοχές..

Χρήσιμα κόλπα

Λίγοι άνθρωποι μπορούν να εκπλαγούν από παραδείγματα όταν η ίδια ορτανσία ή άλλα λουλούδια φυτεύονται σε πλαστικά μπουκάλια. Or μπορείτε να κάνετε διαφορετικά, και να μετατρέψετε το ίδιο το πλαστικό σε λουλούδια και έντομα, σε διακοσμητικά φυτά που θα ευχαριστήσουν το μάτι σε κάθε καιρό. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος: όταν ένας λαμπτήρας τοποθετείται μέσα, λαμβάνεται ένας αρχικός λαμπτήρας..

Το μπάρμπεκιου συνδυάζεται καλύτερα με κιόσκι, αυτό θα διευκολύνει τη χρήση του τζακιού και θα κάνει τη ζωή πιο άνετη (αλλά μην ξεχνάτε τα μέτρα πυρόσβεσης).

7 φωτογραφίες

Όμορφα παραδείγματα και πρωτότυπες επιλογές

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι τα φυτά φαίνονται πάντα χειρότερα σε μια γλάστρα παρά σε έναν ανοιχτό χώρο. Υπάρχει μια πολύ ελκυστική κίνηση για την τοποθέτησή τους – κάποια διαμόρφωση κάτω από το “ιπτάμενο πιατάκι”. Και αν δεν σας αρέσουν πολύ τα μυστικιστικά κίνητρα, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε γλάστρες από πέτρες στερεωμένες με κονίαμα. Αποδεικνύεται ένα εκπληκτικό πράγμα στη διαμόρφωσή του.

Η ασυνήθιστη διάταξη της σοφίτας και του κιόσκι μπορεί επίσης να εκφραστεί στο γεγονός ότι είναι ένα πλήρες σαλόνι. Η φωτογραφία δείχνει ακριβώς ένα τέτοιο παράδειγμα με στρογγυλεμένη οροφή μέσω της οποίας διαπερνά το φως του ήλιου. Οι χώροι ύπνου και αναψυχής είναι οργανωμένοι, το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με ένα βάζο με λουλούδια, το πάτωμα καλύπτεται με σανίδες ευγενούς σκοτεινής σκιάς.

Η επισκευή της βεράντας στη χώρα για προετοιμασμένα αρσενικά χέρια δεν αποτελεί πρόβλημα. Οι τεχνίτες του σπιτιού μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν την κατασκευή μιας τέτοιας προέκτασης από ξύλο. Εάν τα σκαλισμένα σγουρά στοιχεία προκαλούν δυσκολία, μπορείτε πάντα να αγοράσετε έτοιμα μπλοκ.

Αλλά εδώ οι επαγγελματίες δούλεψαν σαφώς: το δωμάτιο είναι επενδεδυμένο με εξωτερική επένδυση, έχουν εγκατασταθεί κομψά παράθυρα, χωρισμένα με κάθετα σκοτεινά χωρίσματα.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το εξοχικό σπίτι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτή η λύση θα κάνει – μια ανοιχτή βεράντα με μια τραπεζαρία, στην οποία οδηγεί μια ξύλινη σκάλα με αρκετά λευκά κάγκελα. Το χρώμα των κιγκλιδωμάτων είναι το ίδιο με τις σανίδες δαπέδου.

Για ακόμη πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον σχεδιασμό της βεράντας, δείτε παρακάτω..