Εξωραϊσμός: χωρισμός οικοπέδου 20 στρεμμάτων

Έτσι, έχετε πρόσφατα αποκτήσει ή κληρονομήσει μια λεγόμενη hacienda. Και εσείς, όπως κάθε νέος ιδιοκτήτης γης, θέλετε να αρχίσετε να χτίζετε αμέσως.

20 στρέμματα είναι ένα κομμάτι γης όπου θα σας δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσετε πλήρως τα σχεδιαστικά σας όνειρα. Εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα κτίρια, να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία, σε γενικές γραμμές – να δημιουργήσετε ένα τέτοιο σχέδιο τοπίου, το οποίο ονειρευόσασταν από καιρό τη νύχτα. Σε μια προαστιακή περιοχή, μπορείτε εύκολα να διαθέσετε ελεύθερο χώρο για την πισίνα, το ρωσικό λουτρό, το θερμοκήπιο και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Προδιαγραφές

Ξεκινώντας να δημιουργήσετε ένα έργο για τη διευθέτηση του οικοπέδου σας, θα πρέπει να καταλάβετε σαφώς πώς να συντάξετε ένα σχέδιο για τον ιστότοπο. Σκεφτείτε τι ακριβώς θέλετε να τοποθετήσετε σε αυτό. Σκεφτείτε τις προπαρασκευαστικές εργασίες που πρέπει να κάνετε. Προσλάβετε εργαζόμενους εάν είναι απαραίτητο εάν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Ο προγραμματισμός ανάπτυξης γης εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα πιο βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου.

Το ανάγλυφο κάθε χώρου είναι ξεχωριστό. Μπορεί να έχετε μια επίπεδη επιφάνεια, λόφους, χαράδρες στο εξοχικό σας σπίτι. Η τοποθεσία του μελλοντικού σας σπιτιού και όλων των άλλων κτιρίων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του ανάγλυφου του χώρου. Εάν μεταφέρετε νερό, αέριο, φως στο dacha σας, τότε φροντίστε να δώσετε την προσοχή σας σε αυτήν την πτυχή. Μπορεί να είναι κρίσιμο στο τέλος.

20 στρέμματα γης είναι μια πολύ μεγάλη περιοχή, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία ανακουφιστικών ζωνών. Αυτή η ποικιλία, ίσως, θα γίνει ένα πραγματικό πλεονέκτημα εάν τα κτίρια βρίσκονται με επιτυχία στη γη. Έχοντας προγραμματίσει εκ των προτέρων τον σχεδιασμό του τοπίου του hacienda, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να πραγματοποιήσετε εξωραϊσμό.

Σχήμα και άλλες δυνατότητες του ιστότοπου

Το κομμάτι της γης σας μπορεί να έχει σχήμα ορθογωνίου, το γράμμα G και άλλη διαμόρφωση. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί η διαδικασία της θέσης των κύριων κτιρίων σύμφωνα με το σχήμα του οικοπέδου. Οι εργασίες για τη δημιουργία σχεδιασμού τοπίου πρέπει πάντα να ξεκινούν με την κατανομή της περιοχής..

Είναι καλό αν είστε τυχεροί με το χώμα και αποδείχθηκε γόνιμο. Και αν το έδαφος είναι βαρύ, σε τέτοιο έδαφος θα πρέπει να επιλέξετε διαφορετική σύνθεση φυτών από ό, τι σε φως.

Η διαδικασία ανέγερσης κτιρίων θα συνδεθεί στενά με μια σειρά πρόσθετων ενεργειών. Η γη στο εξοχικό σας μπορεί να έχει ετερογενή σύνθεση εδάφους. Η διενέργεια ανάλυσης εδάφους από διαφορετικά μέρη της γης σας θα σας βοηθήσει να αποφύγετε περιττές ανησυχίες και χαρτιά στο μέλλον..

Η θέση των δεξαμενών στη ντάκα σας έχει μεγάλη σημασία. Το βάθος των υπόγειων υδάτων είναι κρίσιμο. Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διάνοιξη φρεατίων και την αποστράγγιση του χώρου..

Δείτε αν η hacienda σας έχει παλιά κτίρια, σωλήνες λυμάτων και φυσικού αερίου. Αποφασίστε αν θα συμπεριλάβετε αυτά τα αντικείμενα στο σχεδιασμό τοπίου της επικράτειάς σας.

Δώστε προσοχή στο πώς ακριβώς βρίσκεται η περιοχή σας σε σχέση με τα βασικά σημεία. Αυτό θα σας δώσει μια ακριβή κατανόηση της κατεύθυνσης και της δύναμης του ανέμου, καθώς και την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας. Θα χρειαστείτε αυτή τη γνώση κατά την κατασκευή του χώρου και τον εξωραϊσμό της επικράτειάς του. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ειδική ανάλυση του ιστότοπού σας. Θα σας παρέχει τα πιο ακριβή δεδομένα.

Δώστε προσοχή στα διάφορα δέντρα και φυτά που μπορεί να έχετε στη γη σας. Σκεφτείτε αν θα θέλατε να τα διατηρήσετε, συμπεριλαμβανομένου του εξωραϊσμού σας, ή όχι. Maybeσως ένα παλιό σάπιο δέντρο μεγαλώνει στη χασιέντα σας. Κινδυνεύει να πέσει και να καταστρέψει κτίρια ή να τραυματίσει κάποιον. Αυτό το σενάριο πρέπει επίσης να εξεταστεί. Φυσικά, πρέπει να απαλλαγείτε από τέτοια δέντρα πριν ξεκινήσετε την κύρια εργασία. Αυτό θα σας προστατεύσει από περιττές ταλαιπωρίες στο μέλλον..

Χωρισμός εις ζώνας

Προκειμένου η εσωτερική υποδομή του οικοπέδου σας να λειτουργεί με ακρίβεια και χωρίς διακοπές, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνετε τη σωστή οριοθέτηση ολόκληρης της επικράτειας σε ξεχωριστές ζώνες, οι οποίες μπορούν να βρίσκονται χωριστά, αλλά ταυτόχρονα να συνδέονται μεταξύ τους Το.

Θα χρειαστεί να κάνετε ένα σχέδιο, πού και τι είδους κτίριο είναι καλύτερο να χτίσετε. Σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων, συνήθως υπάρχουν:

 • Σπίτι;
 • διάφορα εξωτερικά κτίρια.
 • ζώνη χαλάρωσης?
 • παιδική χαρά?
 • τεχνητή δεξαμενή.

Όλα εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τη φαντασία και το γούστο του ιδιοκτήτη. Η διαίρεση του εδάφους σε ξεχωριστές ζώνες γίνεται προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα πού να τοποθετηθούν οι μελλοντικοί χώροι.

Ζώνη – διαίρεση ενός τεμαχίου γης σε κομμάτια σύμφωνα με τις προγραμματισμένες λειτουργίες τους. Ο διαχωρισμός σε ζώνες πραγματοποιείται, λαμβάνοντας υπόψη τους βασικούς νόμους σχεδιασμού και τις επιθυμίες του ίδιου του ιδιοκτήτη γης. Οι ακόλουθες ζώνες διακρίνονται στο οικόπεδο:

 • Τομέας διαβίωσης – κτίρια που προορίζονταν για να ζουν άνθρωποι. Αυτά περιλαμβάνουν:
 1. το ίδιο το κτίριο κατοικιών ·
 2. βοηθητικό για επισκέπτες ή υπηρέτες.
 3. αλτάνκα.

 • Οικονομική ζώνη. Αυτή η ζώνη περιλαμβάνει:
 1. κουζίνα;
 2. κελάρι;
 3. κτίρια αποθηκών ·
 4. λούτρο;
 5. ξυλοκόπος;
 6. λεβητοστάσιο.

 • Χώρος χαλάρωσης – μεγάλη έκταση, αποτελούμενη από όλα τα είδη:
 1. χώρους για χαλάρωση?
 2. εσοχή.

 • Σχετικά με το ραντεβού ζώνες λαχανικών και κήπων εύκολο να μαντέψει. Συνήθως δημοσιεύουν εκεί:
 1. Δενδρόκηπος;
 2. κρεβάτια κήπου?
 3. μικρό πάρκο.

Σπάστε μερικά κρεβάτια εκεί και καλλιεργήστε τα αγαπημένα σας λαχανικά στον κήπο. Φυτέψτε σπορόφυτα και απολαύστε τη συγκομιδή ζουμερών μήλων ή αχλαδιών στον κήπο σας. Σπάστε τον αρχικό κήπο με λουλούδια.

Θυμηθείτε ότι αυτές οι ζώνες πρέπει να τοποθετούνται όπου οι συνθήκες του εδάφους είναι ευνοϊκές για την καλλιέργεια λουλουδιών, δέντρων, λαχανικών, φρούτων, μούρων.

 • Ζώνη νερού. Για ένα μεγάλο οικόπεδο, θα ήταν καλύτερο να συμπεριλάβετε αυτήν τη ζώνη στο σχέδιο ως ξεχωριστό στοιχείο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εργασία σχετικά με τη ρύθμιση των δεξαμενών απαιτεί γνώσεις και δεξιότητες. Η σύνθεση περιλαμβάνει τεχνητές δεξαμενές και άλλες σχεδιαστικές λύσεις.

Μπορείτε να συνδέσετε όλες αυτές τις περιοχές χρησιμοποιώντας μονοπάτια και να τις διαχωρίσετε με διαφορετικά δέντρα, θάμνους ή ειδικά γλυπτά κήπου. Οι σχεδιαστές έχουν καταλήξει σε μια όμορφη φράση – φράκτη. Μπορείτε να το φυτέψετε στον ιστότοπό σας. Θα αποδειχθεί πολύ όμορφο, και το πιο σημαντικό – λειτουργικό.

Αφού αποφασίσετε για τη θέση των ζωνών, πρέπει να τις σχεδιάσετε σχηματικά σε ένα ειδικό σχέδιο του hacienda σας. Λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του..

Θυμηθείτε ότι όταν εργάζεστε για τη διευθέτηση του καλοκαιρινού εξοχικού σας σπιτιού και σχεδιάζετε ένα σχέδιο, πρέπει να τηρείτε ένα στυλ. Καλύτερα να το επιλέξετε αρχικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την κακή γεύση. Έχοντας αποφασίσει για το στυλ, στο μέλλον θα είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε διακόσμηση και φυτά.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ που είναι αρκετά εφαρμόσιμα για τη διακόσμηση του σχεδιασμού τοπίου της χασιέντας σας. Επιλέξτε ένα στυλ, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του ιστότοπού σας και τις δικές σας ιδέες σχεδιασμού.

Στυλ

Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσετε πώς να οργανώσετε τη χασιέντα σας 20 στρεμμάτων και ποια να δημιουργήσετε ένα τοπίο. Υπάρχουν τόσα πολλά στυλ, και καθένα από αυτά είναι καλό και πρωτότυπο με τον δικό του τρόπο. Η διάταξη πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά.

 • Κλασικός σχεδιασμός καλό είναι να το χρησιμοποιείτε σε μεγάλα οικόπεδα. Σε αυτό το στυλ, κατά τη δημιουργία των κύριων κτιρίων και των επιμέρους τμημάτων του σχεδιασμού τοπίου, είναι καλύτερο να τηρείτε αυστηρή γεωμετρία. Φαίνεται να λένε στους καλεσμένους και στον ιδιοκτήτη του ιστότοπου ότι ο άνθρωπος ελέγχει τη φύση. Η χρήση του κλασικού στυλ στο σχεδιασμό ενός οικοπέδου απαιτεί πληρότητα και μεγάλους οικονομικούς πόρους. Αυτό το στυλ θα απευθύνεται σε παιδαγωγούς και νεαράδες..
 • Αγγλικό τοπίο δίνει μεγάλη προσοχή στις φυσικές μορφές. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η φύση και η φυσική της ομορφιά. Οι φόρμες που χρησιμοποιήθηκαν θα πρέπει να εστιάζουν στη δύναμη της φύσης και στην ανάγκη υποταγής στους κανόνες της. Θα πρέπει να υπάρχουν όμορφα μεγάλα σοκάκια στον ιστότοπο.

 • Στυλ γαλλικού πάρκου με “ξύλινο σπιτάκι”. Πολλοί άνθρωποι θα λατρέψουν αυτό το στυλ. Η κύρια ιδέα εδώ είναι η αρμονία και η άνεση. Η δημοτικότητα του στυλ αποκτά δυναμική. Προωθεί την έννοια της σύνδεσης με τη φύση και την αδιαμφισβήτητη υπακοή στους νόμους της. Κατά τη δημιουργία αυτού του στυλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά φυσικά υλικά που θα είναι σε αρμονία με το έδαφος. Ελαχιστοποιήστε την παρουσία τεχνητών στοιχείων. Αυτό το στυλ καθαρίζεται εύκολα. Θα μπορείτε να εξοικονομήσετε οικογενειακό προϋπολογισμό. Συμφωνώ, αυτό δεν είναι ασήμαντο.
 • Εξωτικά και τροπικά στυλ Ισχύει επίσης για οικόπεδο με γκαράζ. Είναι αλήθεια ότι θα σας κοστίσουν αρκετά δεκάρα. Για να διατηρήσετε ένα τόσο ακριβό στυλ, θα χρειαστείτε προσωπικό σέρβις..

 • Ρομαντικός το στυλ αρέσει στους καλοκαιρινούς κατοίκους. Συγκέντρωσε διαφορετικά στυλ στον εαυτό του. Δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες για την εγγραφή ενός τέτοιου ιστότοπου..
 • Στυλ υψηλής τεχνολογίας πολύ μοντέρνο και δυναμικό. Για να κανονίσετε μια καλοκαιρινή κατοικία σε παρόμοιο στυλ, χρησιμοποιούνται μόνο νεόκτιστα δομικά υλικά. Οι οικιστικοί χώροι και άλλα στοιχεία αρχιτεκτονικής είναι χτισμένα χρησιμοποιώντας όλες τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.
 • Μπαρόκ πολυτελές, εκλεπτυσμένο και καλλιτεχνικό στιλ. Το αγαπημένο σας κομμάτι γης θα μοιάζει με ένα εκατομμύριο δολάρια. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε το καλοκαιρινό εξοχικό σας, αλλά θα πρέπει να διαθέσετε ένα τακτοποιημένο ποσό για τη φροντίδα και τη ρύθμιση.

 • Αλπικό στυλ ιδανικό για περιοχές με μικρές κλίσεις. Εάν έχετε μια πεδιάδα και θέλετε να την οργανώσετε σε αυτό το στυλ, τότε θα πρέπει να πληρώσετε πολλά χρήματα για να έχετε το αναμενόμενο αποτέλεσμα..
 • Δασικό στυλ μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε με τα χέρια σας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα θα είναι η παρουσία δασικής φύτευσης δίπλα στον χώρο. Απλά πρέπει να κάνετε κηπουρική της χασιέντας με τέτοιο τρόπο ώστε το τεχνητό δάσος σας να συγχωνεύεται αρμονικά με το φυσικό. Δεν θα χρειαστείτε πολλά χρήματα για να δημιουργήσετε αυτό το στυλ. Επιπλέον, δεν χρειάζεται σχεδόν καμία φροντίδα..

Ξεκινήστε συνθέτοντας ένα σχέδιο σχεδιασμού. Εξετάστε όλες τις ζώνες και το στυλ. Καθοδηγούμενοι από αυτό το έργο, θα σχεδιάσετε τη διαδικασία κατασκευής και εξωραϊσμού. Εάν αμφιβάλλετε ότι θα είστε σε θέση να ανταπεξέλθετε στις εργασίες, τότε είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες..

Το οικόπεδο είναι ακριβώς το μέρος όπου μπορείτε να εκφράσετε πλήρως τη φαντασία σας και να πραγματοποιήσετε παλιά όνειρα άνεσης και ενότητας με τη φύση. Να είστε προσεκτικοί, τακτοποιημένοι, υπομονετικοί και θα μπορείτε να μετατρέψετε μια απλή ντάκα σε παράδεισο από τηλεοπτικές σειρές της Βραζιλίας.

Για ένα έργο σχεδιασμού τοπίου ενός οικοπέδου 20 στρεμμάτων, δείτε το παρακάτω βίντεο.