Πώς να υπολογίσετε τον αριθμό των ταπετσαριών ανά δωμάτιο;

Η επένδυση τοίχου απαιτεί προσοχή και προσεκτική προετοιμασία. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε σωστά την ποσότητα του υλικού που απαιτείται ώστε να είναι αρκετό για το φινίρισμα κάθετων επιπέδων και να μην χρειάζεται να ολοκληρώσετε το φινίρισμα με υπολείμματα ή να αγοράσετε ένα ρολό που μπορεί να μην ταιριάζει με τον τόνο της υπάρχουσας ταπετσαρίας. Ο υπολογισμός του αριθμού των ταπετσαριών ανά δωμάτιο δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά..

Από πού να ξεκινήσετε?

Η ταπετσαρία που παρουσιάζεται προς πώληση με εμπορικά σήματα έχει διαφορετικά μήκη και πλάτη. Μπορούν να τυλιχτούν ή να συσκευαστούν, να έχουν μοτίβο ή ανάγλυφη υφή. Σε κάθε περίπτωση, οι παράμετροι της ταπετσαρίας, η εφαρμογή του μοτίβου, τα χαρακτηριστικά των κάθετων επιφανειών και το ύψος της οροφής έχουν σημασία. Επιπλέον, θα χρειαστεί να μετρήσετε τις διαστάσεις των ανοιγμάτων πόρτας και παραθύρου: αυτό εξαλείφει την περιοχή που δεν χρειάζεται επικόλληση.

Εάν η διάταξη του δωματίου προβλέπει την παρουσία προεξοχών, καμάρων, κόγχων ή πάνελ, αυτό πρέπει επίσης να μετρηθεί, καθορίζοντας την ανάγκη για φινίρισμα πρώτων υλών. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι ευκολότερο να μετρήσετε τον αριθμό των ταπετσαριών στην παλιά επίστρωση, αλλά το μοτίβο των νέων καμβάδων θα είναι εντελώς διαφορετικό, επομένως μην περιμένετε ότι η κατανάλωση θα είναι ίδια.

Εάν κατά την επικόλληση έχει προγραμματιστεί να τονιστεί η οροφή με ταπετσαρία, θα πρέπει να καθορίσετε τις παραμέτρους της περιοχής κόλλησης χρησιμοποιώντας μια ταινία κατασκευής. Σε κάθε περίπτωση, η περίμετρος του δωματίου μετράται αρχικά, ελέγχοντας κάθε δείκτη δύο φορές και γράφοντας τα δεδομένα σε ένα σχηματικό σχέδιο του σχεδιασμού του τοίχου: είναι ευκολότερο να φανταστεί κανείς τη μελλοντική διακόσμηση τοίχου και να επιλέξει τη μικρότερη ποσότητα επένδυσης μείον τις ανεπεξέργαστες επιφάνειες.

Γίνονται μετρήσεις από το ταβάνι στο επίπεδο του δαπέδου, χωρίς να πετάξετε πίσω το επίδομα για την πλίνθο του δαπέδου. Δεδομένου ότι οι τοίχοι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν καμπυλότητα, πρέπει να πραγματοποιηθούν σε διάφορα τμήματα, επιλέγοντας τον υψηλότερο δείκτη για τη σήμανση.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη καμπυλότητα των τοίχων μπορεί να προκαλέσει τη χρήση οριζόντιας επικόλλησης και αυτός είναι ένας διαφορετικός υπολογισμός του υλικού..

Μεγέθη ρολού

Μέχρι σήμερα, διαφορετικές παράμετροι της ταπετσαρίας παρουσιάζονται στην προσοχή των αγοραστών. Λόγω της σύνθεσης, της διακόσμησης, της μεθόδου παραγωγής, μπορούν να έχουν διαφορετικές παραμέτρους: έτσι οι κατασκευαστές παρέχουν την απλότητα και την ευκολία της επικόλλησης, ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των αρμών. Ταυτόχρονα, τα υλικά που απαιτούνται είναι επενδύσεις τοίχων μεγαλύτερου πλάτους και μήκους, το οποίο αναγράφεται σε κάθε υλικό, έχει ελάχιστο σφάλμα και συμμορφώνεται με τα υπάρχοντα πρότυπα.

Αυτά τα δεδομένα εισάγονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μέσω των οποίων μπορείτε να μάθετε την απαιτούμενη ποσότητα πρώτων υλών στο κατάστημα. Σήμερα, το πλάτος της ταπετσαρίας ρολού είναι 53, 60, 74, 106, 120, 150 εκ. Το μήκος των ρολών δεν είναι λιγότερο ποικίλο: ανάλογα με τον συγκεκριμένο τύπο υλικού που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του καμβά, μπορεί να είναι 5, 8, 10 (10.05), 12, 15, 18, 20, 25 μ.

Ο μεγαλύτερος δείκτης είναι ιδιαίτερα βολικός γιατί αν υπάρχει μοτίβο στην ταπετσαρία, δεν θα χρειαστεί να κολλήσετε στους τοίχους με υπολείμματα, κολλώντας τα κομμάτια που λείπουν με την εφαρμογή εκτύπωσης σε όλο το μήκος. Οι πιο απαιτητικές παράμετροι επένδυσης είναι η ταπετσαρία με διαστάσεις:

  • 53×105 cm – η καλύτερη επιλογή υλικού, βολική όταν επικολλάτε για αρχάριους ή σε μέρη με προεξοχές, γωνίες.
  • 106×105 cm – ένα κοινό μέγεθος που χρησιμοποιείται από τεχνίτες, το οποίο επιταχύνει την επένδυση.
  • 74×100 cm – Ευρωπαϊκό μέγεθος, το οποίο είναι ο χρυσός μέσος όρος μεταξύ των δύο πρώτων, βολικό για να δουλέψει κάποιος.

Επιπλέον, το πάχος της ταπετσαρίας έχει σημασία. Για παράδειγμα, οι λεπτές ποικιλίες τείνουν να συρρικνώνονται μετά την εφαρμογή κόλλας στο πίσω μέρος. Τα παχιά υλικά μπορεί να διαφέρουν σε μήκος, επομένως απαιτείται μικρή ποσότητα υλικού για κάθε λωρίδα για να ευθυγραμμιστεί το πάνω και το κάτω μέρος του πίνακα. Προστίθεται στον υπολογισμό που γίνεται ή σε κάθε λωρίδα (περίπου 5 cm).

Δεν μπορείτε να πάρετε την ταπετσαρία πλάτη με πλάτη: μερικές φορές είναι δυνατή η αποκόλληση ή ένα λάθος κομμένο θραύσμα στο έργο, το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί τουλάχιστον σε μικρά υπολείμματα από κάθε ρολό ή σε ένα μεγάλο από το μέτρο.

Τα υπολείμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το κόψιμο μικρών τμημάτων τοίχων (για παράδειγμα, πάνω από παράθυρα ή πόρτες).

Μέθοδοι υπολογισμού

Μπορείτε να υπολογίσετε σωστά την ταπετσαρία για την όψη του δωματίου με διάφορους τρόπους, οι οποίοι εξαρτώνται από τον αριθμό των τοίχων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αεροπλάνα είναι επενδεδυμένα με πάνελ, laminate, συχνά τοποθετούνται με τούβλα, πέτρα, πλακάκια, διακοσμητικό γύψο. Ο αριθμός των ρολών μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας τον τύπο, γνωρίζοντας την περίμετρο των τοίχων, χρησιμοποιώντας την περιοχή, από τις ζώνες σχεδίασης ή προφοράς. Εξετάστε τις επιλογές όταν η επένδυση τοίχου με ταπετσαρία πραγματοποιείται σε 4 τοίχους, επιλέγοντας για διακόσμηση ταπετσαρία μήκους 10 m με πλάτος 53 και 106 cm.

Περίμετρος

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να μάθετε την απαιτούμενη ποσότητα επένδυσης τοίχων περιμετρικά των επιφανειών που πρόκειται να επικολληθούν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μετρήσετε το μήκος κάθε πλευράς, λαμβάνοντας υπόψη πιθανές αποκλίσεις στην καμπυλότητα των τοίχων ή μετρώντας δύο πλευρές, πολλαπλασιάζοντας το αποτέλεσμα επί δύο. Με άλλα λόγια, πρώτα αθροίστε το άθροισμα των μηκών όλων των πλευρών. Για παράδειγμα, εάν οι μεγαλύτεροι δείκτες είναι 4 m, οι μικρότεροι είναι ίσοι με 3 m, ο τύπος μοιάζει με αυτόν: 4 + 3 + 4 + 3 ή (4 + 3) x2 = 14 μ.

Έχοντας μάθει την περίμετρο του δωματίου, μετρήστε το ύψος των τοίχων. Αυτό θα σας πει πόσες λωρίδες υλικού θα παραχθούν από ένα ρολό. Για να γίνει αυτό, το μήκος του ρολού διαιρείται με το ύψος των τοίχων: εάν, για παράδειγμα, αυτός ο δείκτης είναι 2,7 m, το πλάνο είναι 10 m, ο αριθμός των λωρίδων αναγνωρίζεται ως εξής: 10: 2,7 = 3,703 ( 3 ολόκληρες λωρίδες και το υπόλοιπο ίσο με περίπου 1,9 m). Μένει να υπολογίσουμε πόσα ρολά συγκεκριμένου τύπου χρειάζονται προκειμένου η ταπετσαρία να είναι αρκετή για την επεξεργασία των τοίχων. Για να γίνει αυτό, η περίμετρος του δωματίου που πρόκειται να επικολληθεί διαιρείται με το πλάτος του ρολού: στην περίπτωσή μας, 14: 0.53 = 21.415 ή 14: 1.06 = 13.2 (στρογγυλοποιώντας, παίρνουμε 22 λωρίδες με στενό πλάτος και 14 λωρίδες με φαρδιά). Στη συνέχεια, μένει να μετρήσουμε τον αριθμό των ρολών: η κατανάλωση είναι ίση με το συνολικό αριθμό των λωρίδων διαιρούμενο με τον αριθμό των λωρίδων σε ένα ρολό: 22: 3 = 7,3 (8 ρολά) ή 14: 3 = 4,6 (στρογγυλοποίηση έως 5 ).

Ανά περιοχή

Υπάρχει μια εξίσου ακριβής μέθοδος υπολογισμού ταπετσαρίας για επικόλληση, με βάση την περιοχή του δωματίου που πρόκειται να επικολληθεί, εάν ολόκληρο το δωμάτιο επικολληθεί με υλικό. Προκειμένου η ακρίβεια της μέτρησης να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερη, αξίζει να μετρήσετε το συνολικό πλάνο του δωματίου: μετρήστε το μήκος, το πλάτος και το ύψος των τοίχων σε διάφορα σημεία κάθε τοίχου, αποκαλύπτοντας τον υψηλότερο δείκτη με μια ταινία κατασκευής. Έχοντας μάθει τις μεγάλες μετρήσεις μήκους και πλάτους, προστίθενται τα πλάνα τους, πολλαπλασιαζόμενα επί δύο (δύο μεγάλα και δύο μικρότερα τοιχώματα), και στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται με το ύψος. Για παράδειγμα, εάν το μήκος των τοίχων είναι 4 m, το πλάτος είναι 2 m, το ύψος είναι 2,5 m, η περιοχή βρίσκεται με τον τύπο: ((4 + 2) x2) x2.5 = 12×2.5 = 30 τετρ. Μ.

Με άλλα λόγια, η επιφάνεια της κολλημένης επιφάνειας είναι 30 τετραγωνικά μέτρα..

Τώρα πρέπει να υπολογίσετε πόσο από την επιφάνεια του τοίχου θα καλύψει 1 ρολό. Για να το κάνετε αυτό, πολλαπλασιάστε το μήκος του ρολού με το πλάτος του. Για παράδειγμα, με πλάτος 53 cm και μήκος 10 m, παίρνουμε: 10×0,53 = 5,3 τετρ. μ. Χρησιμοποιώντας ταπετσαρία μεγάλου μέτρου, η περιοχή θα είναι μεγαλύτερη: 10×1,06 = 10,6 τετραγωνικά μέτρα. Μ.

Για να υπολογίσετε πόσα ρολά φινιρίσματος ταπετσαρίας για τους τοίχους πρέπει να αγοράσετε, απομένει να διαιρέσετε τον δείκτη εμβαδού επιφάνειας με την παράμετρο εμβαδού ρολού: 30 τετρ. m: 5 τετρ. m (στρογγυλεμένο 5,3 ανά ρολό) = 6 ρολά με πλάτος 53 εκ. Θα χρειαστούν λιγότερες φαρδιές ταπετσαρίες: 30: 10 = 3 ρολά. Ο υπολογισμός αυτής της μεθόδου δίνει πανομοιότυπα αποτελέσματα, σαν οι μετρήσεις να πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος της περιμέτρου..

Με σχέδιο

Είναι ευκολότερο να υπολογίσετε τον αριθμό των απλών ταπετσαριών, αλλά τα μοτίβα με μοτίβο απαιτούν διαφορετική προσέγγιση. Το γεγονός είναι ότι κάθε εκτύπωση διαφέρει στο μήκος της αναφοράς, το οποίο επηρεάζει κάθε λωρίδα και συχνά αυξάνει την κατανάλωση από ένα πάνελ σε 40 cm ή περισσότερο. Εάν ο υπολογισμός της προηγούμενης ταπετσαρίας μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι, στην ίδια περίπτωση, θα πρέπει να μάθετε τα έξοδα απευθείας επί τόπου (στο κατάστημα). Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι το γεγονός ότι συχνά η ταπετσαρία δεν είναι πάντα ορατή κοντά, Επομένως, εάν κάνετε τους υπολογισμούς απρόσεκτα, μπορείτε να κάνετε λάθος. Αρχικά, πρέπει να ξεδιπλώσετε τη λωρίδα ταπετσαρίας και να μετακινηθείτε τουλάχιστον δύο μέτρα πίσω: με αυτόν τον τρόπο θα είναι καλύτερα να δείτε πού τελειώνει η αναφορά.

Το μειονέκτημα της τυπωμένης ταπετσαρίας είναι πολλά υπολείμματα. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία εργασίας με γωνίες, ενδέχεται να υπάρχουν αποκλίσεις στο μοτίβο λόγω της καμπυλότητας των τοίχων και της διαφοράς στο ύψος τους, ενώ δεν είναι πάντοτε δυνατό να ταιριάζει με το μοτίβο των πάνελ όσο το δυνατόν ακριβέστερα Το Είναι σημαντικό να εκτελέσετε την επικόλληση πολύ προσεκτικά, συνδυάζοντας κάθε στοιχείο της εικόνας., χωρίς να τραβάτε ή να παραμορφώνετε την ταπετσαρία. Σε αυτήν την περίπτωση, ο βασικός δείκτης των υπολογισμών είναι η μεμονωμένη επανάληψη μοτίβου. Κατά κανόνα, στις ποικιλίες με floral print, είναι λιγότερο από ό, τι σε προϊόντα με μονογράμματα και γεωμετρικά σχήματα. Συνήθως, όταν αγοράζετε ταπετσαρία με εκτύπωση, η κατανάλωση υλικού φινιρίσματος αυξάνεται κατά περίπου 2 ρολά.

Μερικές φορές οι κατασκευαστές υποδεικνύουν την ποσότητα της σχέσης ή ταιριάζουν στην ετικέτα πληροφοριών κάθε ρολού. Αυτό απλοποιεί τους υπολογισμούς προσαρμογής υλικού, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιηθούν με βάση τις δύο πρώτες μεθόδους: ανά περίμετρο ή ανά περιοχή (όπως κατά τον υπολογισμό μονοχρωματικών ποικιλιών). Ωστόσο, η βασική διαφορά είναι η κατάλληλη: μπορεί να μετατοπιστεί κατά το σύνολο της συνολικής έκθεσης ή το ήμισυ της..

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένας κλασματικός αριθμός υποδεικνύεται στο εικονόγραμμα (σχηματικό σχέδιο) της ετικέτας του προϊόντος, ο αριθμητής του οποίου υποδεικνύει την αξία ολόκληρης της αναφοράς, ο παρονομαστής καθορίζει τη μετατόπιση της εικόνας (για παράδειγμα, 53 / 26,5 cm).

Σε αυτήν την περίπτωση, κατά τον υπολογισμό των τελειωμένων μηκών των καμβάδων, είναι σημαντικό να προσθέσετε το μήκος της αναφοράς στο μήκος της λωρίδας..

τραπέζι

Εάν οι υπολογισμοί είναι συγκεχυμένοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο τραπέζι που θα υποδεικνύει πόσα ρολά θα απαιτηθούν για επένδυση τοίχων με διαφορετικά ύψη οροφής και την περίμετρο του δωματίου. Περιέχει κατά προσέγγιση δεδομένα, οπότε κατά το τελείωμα είναι σημαντικό να προσθέσετε μικρά δικαιώματα σε κάθε λωρίδα, προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός κενών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι λογικό να μην κόβετε όλη την ταπετσαρία ταυτόχρονα σε λωρίδες του ίδιου μήκους: συχνά το άνω άκρο της ταπετσαρίας με μοτίβο ή ανάγλυφη υφή διαφέρει κατά αρκετά mm, το οποίο σχετίζεται με την καμπυλότητα των τοίχων. Μην κόβετε περισσότερες από μία λωρίδες ταυτόχρονα, σημειώνοντας την περικοπή της δεύτερης: είναι καλύτερα να κόψετε την επάνω κοπή του πίνακα όταν είναι κολλημένο το πρώτο, παρά να κολλήσετε τα χιλιοστά που λείπουν ή τραβώντας το πλευρικό άκρο έτσι ώστε το σχέδιο να συμπίπτει.

Κατά την ξήρανση, το υλικό μπορεί να στραβώσει, πράγμα που θα καταστρέψει την άψογη μονολιθική εμφάνιση του καλύμματος τοίχου. Έχοντας εξετάσει τα δεδομένα του πίνακα, το απαιτούμενο ποσό καθορίζεται από το ύψος της οροφής και την περίμετρο του δωματίου. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα ύψη διαφέρουν κατά 15 εκατοστά: αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πρακτικό να μεταφέρετε το υλικό πίσω, χρειάζεστε ένα μικρό περιθώριο. Συχνά, οι επισκευές δεν γίνονται αμέσως μετά την αγορά, δεν θα είναι εύκολο να επιλέξετε τη σωστή ταπετσαρία αργότερα, επειδή κάθε παρτίδα διαφέρει σε σκιά και κορεσμό του μοτίβου.

Υγρές επιστρώσεις

Η υγρή ταπετσαρία είναι ένα συσκευασμένο υλικό με επένδυση, είναι ένα είδος εναλλακτικής λύσης σε σχέση με τα αντίστοιχα, το οποίο χαρακτηρίζεται από απρόσκοπτη τεχνολογία. Αυτό το φινίρισμα έχει τρεις ποικιλίες (κυτταρίνη, μετάξι και μετάξι-κυτταρίνη), καθεμία από τις οποίες έχει τις δικές της αποχρώσεις και όγκο. Η υγρή ταπετσαρία πωλείται σε συσκευασίες βάρους 1 κιλού σε δύο παραλλαγές: με βάση μια σκόνη παρόμοια με πριονίδι με εμποτισμό κόλλας και ένα παχύ μείγμα έτοιμο για χρήση, για το οποίο τα τελευταία ονομάστηκαν “υγρή ταπετσαρία”. Αραιωμένο με νερό, το υλικό είναι μια παστωμένη μάζα, η οποία εφαρμόζεται στην επιφάνεια των επεξεργασμένων τοίχων σαν διακοσμητικό γύψο.

Η υγρή ταπετσαρία απλώνεται στον τοίχο με μια σπάτουλα, τυλίγεται με έναν κύλινδρο κατασκευής, ψεκάζεται με ένα ειδικό όπλο. Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση υλικού είναι διαφορετική, επειδή το πάχος του ίδιου του στρώματος είναι επίσης διαφορετικό, το οποίο μπορεί να είναι από 2 έως 6 mm.

Συνήθως, κάθε μάρκα υποδεικνύει την κατά προσέγγιση κατανάλωση υλικού στη συσκευασία υγρών ταπετσαριών. Ο κατά προσέγγιση δείκτης κατανάλωσης ανά 1 τετρ. m είναι ίσο με 0,3 kg παχιάς μάζας ή σκόνης. Αποδεικνύεται ότι ένα πακέτο βάρους 1 κιλού είναι αρκετό για 3,3 τετρ. μ. επιφάνεια εργασίας. Συχνά, για να καλύψει αυτή η κατανάλωση τις πραγματικές ανάγκες του υλικού φινιρίσματος, οι κατασκευαστές προσθέτουν άλλο 10% των πρώτων υλών στη μάζα της συσκευασίας..

Συχνά στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε απόψεις που η κατανάλωση υγρών ταπετσαριών είναι πολύ πιο οικονομική από την καθορισμένη. Πράγματι, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού με μεγάλο ακροφύσιο, θα χρειαστεί λιγότερο. Η χρήση κυλίνδρου θα μειώσει επίσης την απαιτούμενη ποσότητα πρώτων υλών. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα χρειαστεί το μισό: η εξοικονόμηση πάχους θα οδηγήσει στο γεγονός ότι οι τοίχοι θα λάμψουν, η μάζα θα εφαρμοστεί άνισα, γεγονός που θα καταστρέψει την εμφάνιση ολόκληρου του εσωτερικού. Σε γενικές γραμμές, εάν πρέπει να επικολλήσετε ποιοτικά ένα δωμάτιο με πλάτος 18 μ., Χωρίς τα παράθυρα και τα ανοίγματα της πόρτας, αξίζει το βάρος της μάζας ανά 1 τετραγωνικό μέτρο. m πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των απαιτούμενων τετραγώνων επένδυσης.

Με άλλα λόγια, 18×0,3 = 5,4 κιλά ή 6 σακούλες κατά τη στρογγυλοποίηση.

Μην ανησυχείτε ότι τα υπολείμματα της επένδυσης μπορεί να εξαφανιστούν. Πρώτον, δεν θα υπάρχουν πολλά από αυτά, καθώς το υλικό είναι ογκώδες και κατά την εκτέλεση εργασιών φινιρίσματος, δεν αποκλείεται ένας γάμος. Δεύτερον, τα υπολείμματα μπορούν να στεγνώσουν στον ύπνο, στη συνέχεια να μεταφερθούν σε καθαρό σάκο και να αποθηκευτούν μέχρι να διορθωθούν, έως και αρκετά χρόνια. Δεν θα εξαφανιστούν, αλλά αν αντικατασταθεί μια προβληματική μολυσμένη περιοχή, θα αποφύγουν την πλήρη αφαίρεση ταπετσαρίας από την επιφάνεια των τοίχων, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Μικρή περιοχή

Μην ξεχνάτε ότι οι παραπάνω υπολογισμοί αφορούν την όψη των περιοχών εξαιρουμένων των προεξοχών παραθύρων και των θυρών. Αυτό σημαίνει ότι κατά τον υπολογισμό της ποσότητας υλικού ταπετσαρίας, είναι απαραίτητο να αφαιρέσουμε τις διαστάσεις των μη επεξεργασμένων περιοχών. Για να το κάνετε αυτό, καθορίστε πρώτα την περίμετρο ολόκληρου του δωματίου, αφαιρέστε το πλάτος των ανοιγμάτων (παράθυρα), διαιρέστε την προκύπτουσα τιμή με το πλάτος του ρολού ταπετσαρίας και, στη συνέχεια, στρογγυλοποιήστε το αποτέλεσμα (αυτός είναι ο αριθμός των πάνελ).

Μετά από αυτό, μένει να διαιρέσουμε τον δείκτη του μήκους του ρολού με το ύψος της οροφής (αριθμός λωρίδων από 1 ρολό) και να διαιρέσουμε τον απαιτούμενο αριθμό λωρίδων με τον αριθμό των πάνελ σε ένα ρολό.

Η ποσότητα του υλικού μπορεί να μειωθεί εάν σκοπεύετε να επιστρώσετε μερικώς τον τοίχο ή να τονίσετε την προεξοχή. Για παράδειγμα, για να επισημάνετε το ίδιο επίπεδο του τοίχου, μπορεί να χρειαστεί να τονίσετε μία ή δύο λωρίδες έλασης, ή να φτιάξετε ένα πάνελ ή το πίσω μέρος του ράφι χρησιμοποιώντας υγρή ταπετσαρία..

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι και να υποδείξετε την κατά προσέγγιση περιοχή: αυτό θα σας επιτρέψει να καθορίσετε την κατανάλωση ενός συγκεκριμένου υλικού προφοράς. Κατά κανόνα, εάν το θραύσμα τοίχου είναι μικρό, αρκεί 1 συσκευασία υγρής ταπετσαρίας και 1 ρολό ποικιλίας μετρητή. Ωστόσο, εάν η ζώνη έμφασης είναι μεγάλη, σχεδιάζεται να εκτελεστούν σχέδια με υγρή ταπετσαρία, είναι λογικό να αγοράσετε υλικό με περιθώριο, με βάση έναν κατά προσέγγιση υπολογισμό για έναν τοίχο ανά περιοχή μείον την ανεπεξέργαστη επιφάνεια. Εάν πρόκειται για ρολό ταπετσαρίας για έναν τοίχο, μπορείτε να μετρήσετε τον αριθμό των λωρίδων λαμβάνοντας υπόψη το μοτίβο και στη συνέχεια να τις συσχετίσετε με το πλάνο της ταπετσαρίας.

Συστάσεις

Οι υπολογισμοί που εκτελούνται είναι κατά προσέγγιση: θυμηθείτε ότι το δωμάτιο μπορεί να έχει μη τυπικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού που πρέπει να συμπεριληφθούν στον τύπο. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια προεξοχή (προστίθενται τρεις προεξέχουσες άκρες), ένας πίνακας (το μήκος και το πλάτος της πρόσοψης αφαιρούνται), ένα παράθυρο προεξοχής (λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των επιπλέον άκρων).

Εάν το διαμέρισμα έχει τριγωνικούς τοίχους, γίνονται μετρήσεις όπως για τα συνηθισμένα ορθογώνια (το μήκος πολλαπλασιάζεται με το ύψος).

Εάν κατά το φινίρισμα σε ορισμένα σημεία το υλικό επένδυσης περνά στην οροφή, είναι σημαντικό να μετρήσετε τις παραμέτρους της επιφάνειας εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις σγουρές ή ευθείες γραμμές που σχεδιάστηκαν από το σχέδιο της όψης. Όταν επιλέγετε φινίρισμα τοίχου, λαμβάνοντας υπόψη την επένδυση τοίχου και τη διακόσμηση των ειδών επίπλων, μετρώνται οι επιθυμητές προσόψεις. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ταπετσαρία με μοτίβο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα λωρίδων για αυτούς τους σκοπούς, το μήκος των οποίων δεν είναι αρκετό για την ολοκληρωμένη απόσταση από το δάπεδο έως την οροφή. Μελετήστε τις πληροφορίες στη συσκευασία των ρολών: συχνά αναφέρεται ένας δείκτης της περιοχής που, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μπορεί να επικολληθεί με αυτό το υλικό ανά 1 ρολό.

Μην το ξεχασεις τα δεδομένα υπολογισμού αντιστοιχούν στην πραγματικότητα εάν οι τοίχοι του δωματίου είναι σχετικά επίπεδες και η υφή του υλικού επιλέγεται μια χαρά. Εάν παρέχεται οριζόντια επικόλληση τοίχων, ο υπολογισμός θα είναι διαφορετικός. Σε αυτή την περίπτωση, η απόσταση από τη μία άκρη του τοίχου στην άλλη χρησιμοποιείται ως μήκη κάθε πίνακα, λαμβάνοντας υπόψη τη μετάβαση του πίνακα σε ένα παρακείμενο επίπεδο περίπου 2 – 4 cm. Εάν οι τοίχοι είναι αισθητά στραβές, μπορείτε να προσθέσετε άλλα 2 εκατοστά σε αυτό το επίδομα.

Ωστόσο, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι θα πρέπει να κοπεί κατά τη διαδικασία επικόλλησης: η ταπετσαρία στις γωνίες είναι κολλημένη με μια επικάλυψη με μια μικρή επικάλυψη. Εάν η μετάβαση είναι μεγαλύτερη από 2 cm, θα είναι αισθητή, η οποία οπτικά φαίνεται άσχημη. Επιπλέον, με μια σπασμένη προοπτική, θα είναι πιο δύσκολο να μετρηθεί το μήκος των εγκάρσιων καμβάδων, λαμβάνοντας υπόψη προεξοχές ή διαφορετικά επίπεδα, από ό, τι κατά τη διεξαγωγή συμβατικών κάθετων μετρήσεων. Για να μην υποφέρετε σε αυτήν την κατάσταση, μπορείτε να παραλάβετε ταπετσαρία για να τελειώσετε τις προεξοχές, επικολλώντας τις πάνω στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του δωματίου με τον συνηθισμένο τρόπο (κάθετα).

Εκτέλεση αυτής της τεχνικής, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούνται δύο τύποι ταπετσαριών στη διακόσμηση: με μοτίβο και μονόχρωμη. Αξίζει να ξεκινήσετε από την πρακτικότητα και την απλότητα της επένδυσης. Σε αυτήν την περίπτωση, οι προεξοχές και άλλα χαρακτηριστικά είναι πιο εύκολο να επικολληθούν με υλικό χωρίς σχέδιο: με αυτόν τον τρόπο η καμπυλότητα των τοίχων δεν θα είναι αισθητή, είναι ευκολότερο να συνδυάσετε τις άκρες, καλύπτοντάς τις, εάν είναι απαραίτητο, με καλούπια ή μπαγκέτα Το Σε αυτή την περίπτωση, το κύριο επίπεδο των τοίχων μπορεί να επικολληθεί παράλληλα με το πάτωμα..

Ο συνδυασμός βοηθά εάν η εκτύπωση είναι αρκετά μεγάλη, βοηθά στην εξοικονόμηση στο φινίρισμα, ενώ δεν χάνεται στα εξωτερικά και πρακτικά χαρακτηριστικά της ταπετσαρίας..

Ορισμένες ποικιλίες αγοράζονται για να διακοσμήσουν τους τοίχους πάνω από την κύρια ταπετσαρία ή για να δημιουργήσουν τεχνικές συνονθύλευμα σε φωτεινά στυλ σχεδίασης, κολλώντας προ-κομμένα τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια ταπετσαρίας μικρού μεγέθους στον τοίχο με έμφαση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κατανάλωση υλικού θα είναι μεγαλύτερη, επειδή τέτοιες τεχνικές περιλαμβάνουν τη χρήση μικρής ποσότητας υλικού στη διακόσμηση. Επομένως, θα υπάρχουν πολλά υπολείμματα.

Για να αποφύγετε περιττά έξοδα, για το τελείωμα ενός μικρού τμήματος του τοίχου ενός δωματίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα ταπετσαρίας μετά την επισκευή άλλων δωματίων, εάν το χρώμα και το σχέδιο του υλικού ταιριάζει με αυτό που σχεδιάστηκε σε στυλ και αποχρώσεις. Εάν η πρώτη ύλη δεν είναι κατάλληλη, είναι προτιμότερο να αγοράσετε μια ταπετσαρία φωτογραφιών, να μαζέψετε μια εικόνα στο σωστό μέγεθος ή να παραγγείλετε μια εκτύπωση φωτογραφίας στο σωστό θέμα και συνδυασμό χρωμάτων για συγκεκριμένες μετρήσεις. Έτσι, δεν θα υπάρχουν υπολείμματα και η ατμόσφαιρα του εσωτερικού θα αντιστοιχεί στο σχεδιασμένο.

Τα καλύτερα υλικά

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν αρκετές ανθεκτικές ποικιλίες ταπετσαρίας που θα διακοσμήσουν το εσωτερικό κάθε δωματίου, δεν θα περιπλέξουν τη ροή εργασίας, θα τονίσουν τη λεπτή γεύση των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων, θα φαίνονται όμορφα και θα εξοικονομήσουν στο φινίρισμα, μειώνοντας την πιθανότητα γάμου στο τέλος της εργασίας στο ελάχιστο. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • μη υφασμένα υφάσματα – οικολογική ταπετσαρία πλάτους ενός μέτρου που δεν εκπέμπει επιβλαβείς ουσίες στον αέρα, πρακτικά και όμορφα υφάσματα που είναι εύκολο να επικολληθούν.
  • κλωστοϋφαντουργία – προηγμένη ταπετσαρία υψηλής ποιότητας για κόλληση από έμπειρους τεχνίτες, η οποία δεν χρειάζεται να επεξεργάζεται το πίσω μέρος του υλικού με κόλλα.
  • μεταξοτυπία-επιλογές με ανάγλυφη επένδυση βινυλίου, ταπετσαρία διπλού στρώματος με εμφάνιση μεταξωτών υφασμάτων.
  • γυάλινη ταπετσαρία – ένα υλικό που δημιουργείται σε μια υφαντική μηχανή, δίνοντάς της ένα σαφές σταθερό σχήμα μέσω πρόσθετων εμποτισμών.
  • για ζωγραφική – απλή ταπετσαρία σε χαρτί, μη υφασμένη και γυάλινη βάση, που χαρακτηρίζεται από την ελάχιστη κατανάλωση υλικού επένδυσης και την παρουσία υφής.

Από αυτά, η ελάχιστη κατανάλωση θα είναι για ποικιλίες για βαφή και υγρή ταπετσαρία. Δεν χρειάζεται να ταιριάζουν στο μοτίβο. Τέτοια υλικά περιλαμβάνουν ίνες γυαλιού, οι οποίες επιτρέπουν τη βαφή επιφανειών έως και 20 φορές..

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του αριθμού ταπετσαριών ανά δωμάτιο στο παρακάτω βίντεο..