Χαρακτηριστικά του ψησταριού

Παρά τις σύγχρονες τεχνολογίες και την καλά εξοπλισμένη στέγαση, κάθε άτομο στερείται ενότητας με τη φύση, οπότε οι περισσότεροι κάτοικοι των πόλεων προσπαθούν να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους έξω από τη μητρόπολη, οργανώνοντας συγκεντρώσεις στην εξοχή. Για αυτό, πολλοί άνθρωποι χτίζουν ένα ψητοπωλείο στο οικόπεδο τους, το οποίο είναι το ιδανικό μέρος για μια άνετη ξεκούραση με μια οικογένεια και συνάντηση φίλων. Χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό, σε ένα τέτοιο κτίριο, μπορείτε να μαγειρέψετε οποιοδήποτε φαγητό σε ανοιχτή φωτιά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, αφού το κτίριο ανεγείρεται και προστατεύει αξιόπιστα τους παραθεριστές από τον άνεμο, την αντίθετη βροχή και ακόμη και τη χιονοθύελλα.

Περιγραφή

Το ψητοπωλείο είναι κιόσκι που σας επιτρέπει να μαγειρεύετε φαγητό απευθείας μέσα στο κτίριο. Το κύριο χαρακτηριστικό μιας τέτοιας δομής θεωρείται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.. Συνήθως τα ψητοπωλεία είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο με τη μορφή κλειστής εξαγωνικής δομής, η οποία έχει πόρτα και παράθυρα. Η θεμελίωση μιας δομής είναι συνήθως κατασκευασμένη από ανθεκτικά υλικά. Η οροφή των κτιρίων είναι κατασκευασμένη από φυσικό ξύλο, δίνοντάς της ένα τριγωνικό σχήμα · εξωτερικά, μια καμινάδα είναι εγκατεστημένη στην οροφή, η οποία συνδέεται με την εστία.

Το εσωτερικό των λεγόμενων φινλανδικών σπιτιών είναι σχεδιασμένο με έναν τυπικό τρόπο – στο κέντρο του δωματίου υπάρχει μια καθολική σόμπα και πρόσθετα αξεσουάρ με τη μορφή καπνιστηρίου, σούβλας και μπάρμπεκιου. Επιπλέον, για μια άνετη διασκέδαση, ο σχεδιασμός συμπληρώνεται από μια επιτραπέζια επιφάνεια και πάγκους διακοσμημένους με δέρματα ζώων ή μαξιλάρια..

Η κατασκευή τέτοιων κατασκευών δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.. Είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας, αφού όλες οι εργασίες εκτελούνται με τον ίδιο τρόπο όπως η εγκατάσταση συνηθισμένων κιόσκι. Εάν εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση, τότε το ψητοπωλείο όχι μόνο θα χρησιμεύσει ως εξαιρετικό μέρος για μαγείρεμα, αλλά θα ζεστάνει καλά το δωμάτιο το χειμώνα, δημιουργώντας όλες τις απαραίτητες συνθήκες για χαλάρωση.

Τα κύρια πλεονεκτήματα τέτοιων κτιρίων περιλαμβάνουν:

 • Η ικανότητα μαγειρέματος κρέας με κάρβουνο, ψάρι, πατάτες και ζεστά ροφήματα. Η μοναδική μυρωδιά του καπνού δίνει στα πιάτα μια εξαιρετική γεύση που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο μενού εστιατορίων..
 • Άνετες συνθήκες για καλή ξεκούραση. Για να απολαύσετε μια ζωντανή φωτιά και να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας με τα μαγειρικά αριστουργήματά σας στη σχάρα, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τις εγκαταστάσεις και να κάνετε μια φωτιά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν έξω βρέχει ή χιονίζει..
 • Πολυλειτουργικότητα. Τέτοιες δομές συχνά συνδυάζονται με κτίρια για τη νύχτα και τα μπάνια. Χάρη σε αυτό, το φινλανδικό σπίτι μετατρέπεται σε μια πλήρη καλοκαιρινή κατοικία έξω από την πόλη..
 • Άνετη διάταξη. Έξω, το προαστιακό κτίριο μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά επειδή έχει σχήμα έξι ή οκταγωνικό, οι εσωτερικοί χώροι είναι ευρύχωροι.
 • Καλή κυκλοφορία αέρα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει εστία μέσα στα κτίρια, τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού παρέχουν καθαρό αέρα.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, το μόνο μειονέκτημα τέτοιων σπιτιών είναι η υψηλή τιμή. Αλλά υπάρχουν πολλά έργα προϋπολογισμού, χάρη στα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε μια οικονομική επιλογή σχεδιασμού..

Εργα

Το σπίτι του ψησταριού είναι η Φινλανδία. Χάρη στον βολικό σχεδιασμό και την κομψή εμφάνιση, έχει καθιερωθεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι κάτοικοι του καλοκαιριού ονειρεύονται ένα τέτοιο κτίριο στον τόπο τους. Πριν το εγκαταστήσετε, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη διάταξη και το σχεδιασμό της δομής. Για αυτό, καταρτίζεται πρώτα ένα έργο και επιλέγεται ο τύπος του μελλοντικού κιόσκι. Η δομή γίνεται συχνότερα με τη μορφή έξι, επτά ή οκταγώνου. Το πιο δημοφιλές σε έργα είναι το εξαγωνικό σχήμα., καθώς η κατασκευή του πραγματοποιείται γρήγορα και είναι ανέξοδη.

Το σπίτι με επτά γωνίες χαρακτηρίζεται από την παρουσία ασυμμετρίας, χάρη στο ενδιαφέρον σχήμα και την πρόσθετη όψη του, μπορεί να διακοσμηθεί αρχικά σε οποιοδήποτε στυλ. Όσον αφορά το οκτάγωνο, επιλέγεται για μεγάλα φινλανδικά κληματαριά, σχεδιασμένο για μια οικογένεια 6 ατόμων. Η εγκατάστασή του είναι δαπανηρή και επίπονη, αφού η κατασκευή απαιτεί πολλά υλικά. Αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το οκτάγωνο κιόσκι που φαίνεται το πιο ελκυστικό και πολυτελές..

Ένα τέτοιο σπίτι θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σχεδιασμό τοπίου ενός εξοχικού σπιτιού που βρίσκεται σε ένα ευρύχωρο οικόπεδο.

Για να σχεδιάσετε σωστά τα σχέδια, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις διαστάσεις της προγραμματισμένης δομής. Ένα φινλανδικό σπίτι κατασκευάζεται συνήθως με διάμετρο 3 έως 5 μέτρα και ύψος έως 2,5 μέτρα. Κατά την επιλογή των διαστάσεων της δομής, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες αποχρώσεις:

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ, για το οποίο θα σχεδιαστεί το κτίριο. Για μια οικογένεια 4-5 ατόμων, αρκεί να επιλέξετε ένα έργο με διάμετρο βάσης 4 μ. Εάν οι επισκέπτες συναντώνται συχνά, τότε είναι σκόπιμο να εγκαταστήσετε κιόσκι πάνω από 5 μέτρα.
 • Χαρακτηριστικά της διάταξης. Ανάλογα με το αν το δωμάτιο θα είναι εξοπλισμένο με μπάρμπεκιου, μπάρμπεκιου ή εστία, υπολογίζεται η περιοχή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια σόμπα τοποθετείται απλά στο κέντρο του κτιρίου..
 • Διαθεσιμότητα επιπλέον δωματίων. Πρόσφατα, τα έργα με επέκταση ήταν δημοφιλή. Τα σπίτια με λουτρό, σάουνα και κουζίνα χρησιμεύουν ως το ιδανικό μέρος για να ζήσετε έξω από την πόλη, αφού ένα κτίριο διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για αυτό.
 • Προϋπολογισμός. Η μεγάλη χειμερινή κατασκευή θα απαιτήσει πιο ακριβά δομικά υλικά, συμπεριλαμβανομένης της θερμομόνωσης. Όσο για το καλοκαιρινό κιόσκι, θα είναι φθηνότερο..

Ένας σημαντικός δείκτης για το έργο είναι το υλικό από το οποίο θα εγκατασταθεί το σπίτι. Συνήθως, είναι ανεγερμένο από ένα μίνι μπαρ, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν ξύλινο πίνακα. Η εσωτερική διάταξη πρέπει να υπολογίζεται έτσι ώστε η περιοχή του δωματίου να χωρίζεται σε δύο μέρη: το μεγάλο προορίζεται για το τραπέζι και το μικρότερο για την περιοχή αναψυχής..

Βάση

Η εγκατάσταση ενός φινλανδικού σπιτιού, όπως κάθε άλλο κτίριο, παρέχει ένα σύνολο κατάλληλων εργαλείων και δομικών υλικών. Επομένως, για να χτίσετε μια τέτοια δομή από μια μπάρα με τα χέρια σας, θα πρέπει να τα προετοιμάσετε εκ των προτέρων. Κατά κανόνα, αυτό θα απαιτήσει ταινία, τσεκούρι, σφυρί, ταινία, ηλεκτρικό τρυπάνι και βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Οι εργασίες εγκατάστασης δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες εάν έχετε οδηγίες συναρμολόγησης και ειδικό εξοπλισμό για την τοποθέτηση της βάσης στο χέρι.

Όσον αφορά τα υλικά, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην επιλογή τους, διαφορετικά το γκριλ θα αποδειχθεί εύθραυστο και θα διαρκέσει σύντομα.. Για την κατασκευή θα χρειαστείτε:

 • καπνοδόχος και συλλέκτης καπνού?
 • φόδρα;
 • φούρνος σχάρας?
 • Θερμική μόνωση;
 • ροδέλες και παξιμάδια?
 • Είσοδος;
 • μέτρια κόκκοι άμμου.
 • θρυμματισμένη πέτρα;
 • αφρό πολυουρεθάνης;
 • παράθυρα με διπλά τζάμια.
 • ξυλεία;
 • ακραία σανίδα?
 • μαλακά πλακάκια?
 • πλακοστρώσεις.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε για τη θέση του κτιρίου. Οι δομές συνήθως εγκαθίστανται δίπλα στο κύριο σπίτι μεταξύ κτιρίων. Πριν από τη θεμελίωση, γίνεται σήμανση του χώρου. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • αφαιρέστε το ανώτερο στρώμα του εδάφους.
 • καλύψτε την επιλεγμένη περιοχή με άμμο και χαλίκι.
 • συμπιέστε προσεκτικά το στρώμα υλικών και προετοιμάστε πλαστικούς σωλήνες για εγκατάσταση.
 • στρώστε πλακόστρωτες πλάκες και διακοσμήστε τις άκρες του με πεζοδρόμιο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατασκευή του πλαισίου χρησιμοποιώντας δοκούς στήριξης μήκους 2,5 m και τμήμα 100 × 100 mm. Έξι δοκοί εγκαθίστανται κάθετα και οριζόντια με δοκούς μήκους 1,5 m με τμήμα 80 × 80 mm. Η στερέωση γίνεται σε τρία σημεία: κάτω, πάνω και μεσαία. Είναι σημαντικό να ελέγξετε τη γωνία μεταξύ των στερεωμένων τμημάτων, πρέπει να είναι 60. Εκτός από τις κύριες δοκούς, επιπλέον δοκοί είναι επίσης τοποθετημένοι για πόρτες και παράθυρα.

Το επόμενο βήμα θα είναι η εγκατάσταση της οροφής. Για να το κάνετε αυτό, πρώτα συναρμολογήστε το πλαίσιο του από σανίδες με τμήμα 50 × 100 mm. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα εξαγωνικό σχέδιο, λόγω του οποίου η εσωτερική διάμετρος θα δημιουργήσει ένα εξάγωνο ανάλογο με το σωλήνα του τζακιού. Τα δοκάρια που παρασκευάζονται από σανίδες με άκρα θα χρησιμεύσουν ως βάση της οροφής. Πρέπει να στερεωθούν με μεταλλικές γωνίες και βίδες με αυτοκόλλητη τομή..

Το γκριλ είναι καλυμμένο με πλάκες OSB ή άλλο υλικό ανθεκτικό στην υγρασία. Συνιστάται η επένδυση του εσωτερικού του τοίχου με σανίδα. Όταν οι τοίχοι είναι έτοιμοι, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση θυρών και παραθύρων, τα οποία αποτελούν απαραίτητο συστατικό των φινλανδικών σχεδίων. Με την ολοκλήρωση όλων των κατασκευαστικών εργασιών, μια εστία που έχει προηγουμένως αποκτηθεί εγκαθίσταται στο κέντρο του δωματίου και το κτίριο διακοσμείται σύμφωνα με το γούστο σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πρόσφατα, πολλοί καλοκαιρινοί κάτοικοι προτιμούν να χτίζουν ψησταριές στα οικόπεδα του κήπου τους. Ταιριάζουν υπέροχα στον σχεδιασμό τοπίου του χώρου και χρησιμεύουν ως ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Για να κάνετε ένα τέτοιο σχέδιο όσο το δυνατόν πιο βολικό για τους ειδικούς του χόμπι συνιστάται ο εξοπλισμός του ως εξής:

 • Συμπληρώστε το κτίριο με εγκαταστάσεις σπα. Χρησιμοποιώντας τη ζεστασιά της εστίας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια καλή σάουνα. Έτσι, μέσα στο κιόσκι δεν θα υπάρχει μόνο μια θέση για τραπέζι φαγητού, αλλά και ένα ατμόλουτρο. Επιπλέον, οι πτυσσόμενοι πάγκοι αγοράζονται καλύτερα. Εάν είναι απαραίτητο, θα λειτουργήσουν ως χώρος ύπνου.
 • Εγκαταστήστε εξαερισμό. Για να γίνει αυτό, τα μπάρμπεκιου πρέπει να τοποθετηθούν μαζί με σωλήνα εξόδου αέρα με άνοιγμα τουλάχιστον 20 εκ. Για σχάρες, παρέχονται ειδικά καταστρώματα βεράντας, παρέχουν εξαιρετική ανταλλαγή αέρα μέσα στο δωμάτιο. Το δωμάτιο πρέπει επίσης να αερίζεται τακτικά..
 • Σκεφτείτε τη σωστή διάταξη. Συνήθως, μια σχάρα με καμινάδα και απορροφητήρα τοποθετείται στο κέντρο του σπιτιού και παγκάκια τοποθετούνται κατά μήκος των τοίχων..
 • Φινλανδική κατασκευή μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους θεμελίων, ιδανική επιλογή είναι στήλη, καθώς θα δημιουργηθεί ένα κενό μεταξύ του εδάφους και των τοίχων και δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε αεραγωγούς. Σε περίπτωση που το θεμέλιο επιλέγεται με τη μορφή πλάκας από σκυρόδεμα, τότε πρέπει να τοποθετηθούν σωλήνες για εξαερισμό σε αυτό..

Κριτικές

Τα ψητοπωλεία έχουν μεγάλη ζήτηση μεταξύ των προγραμματιστών, καθώς είναι εύκολο να εγκατασταθούν και σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε πλήρως στη φύση, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Οι περισσότεροι κάτοικοι του καλοκαιριού που έχτισαν τέτοιες κατασκευές στα οικόπεδά τους ήταν ικανοποιημένοι. Τα φινλανδικά κτίρια έλαβαν πολλές θετικές κριτικές, επειδή είναι πολυλειτουργικά κιόσκια, όπου μπορείτε όχι μόνο να μαγειρέψετε νόστιμο φαγητό, αλλά και να περάσετε υπέροχα με την οικογένεια και τους φίλους σας. Χάρη σε ένα ευρύ φάσμα έργων, έγιναν διαθέσιμα σε όλους. Οποιοσδήποτε, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές του δυνατότητες, μπορεί να κατασκευάσει ανεξάρτητα τόσο ένα απλό σπίτι όσο και μια δομή που αποτελείται από επιπλέον εξωτερικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός λουτρού και μιας κουζίνας.

7 φωτογραφίες

Όμορφα παραδείγματα

Ένα φιλόξενο ψητοπωλείο άνοιξε μεγάλες ευκαιρίες για να περάσετε υπέροχα από τη φασαρία της πόλης στο δικό του οικόπεδο. Για να απολαύσετε πλήρως την ομορφιά της φωτιάς και να ευχαριστήσετε τους επισκέπτες με μια σπιτική ατμόσφαιρα, πρέπει να προβλέψετε τον αρχικό σχεδιασμό του δωματίου. Τα φινλανδικά σπίτια διακοσμημένα σε σκανδιναβικό στιλ είναι πολύ δημοφιλή στους σχεδιαστές. Η φυσικότητα του εσωτερικού σε αυτή την περίπτωση τονίζεται από την ξύλινη διακόσμηση των τοίχων. Συνθέσεις διακοσμητικών κολοκύθων, κώνων και πλέξιμο κρεμμυδιών ή μανιταριών θα σας βοηθήσουν επίσης να κάνετε το δωμάτιο ασυνήθιστο..

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το σχέδιο και τα χρώματα, καθώς θα βοηθήσουν στη διαφοροποίηση της ατμόσφαιρας και θα δώσουν άνεση. Η φιλοξενία των οικοδεσποτών θα τονιστεί και οι χειροποίητες χαρτοπετσέτες από δαντέλα θα θυμίζουν ρωσικές παραδόσεις. Μια καλή λύση θα ήταν να διακοσμήσετε ένα σπίτι με θέμα κυνηγιού, διακοσμώντας τους τοίχους και τους πάγκους με δέρματα ζώων. Για τους πιο τολμηρούς ιδιοκτήτες, ένα εσωτερικό με το στυλ ενός πειρατικού πλοίου είναι κατάλληλο, εδώ, φυσικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μέγιστη φαντασία σας.

    Ο συνδυασμός χρωμάτων θα παίξει τεράστιο ρόλο στο σχεδιασμό του δωματίου, οπότε είναι σημαντικό να σκεφτείτε την παλέτα για κουρτίνες, πάγκους και μαξιλάρια. Οι υφασμάτινες κουρτίνες θα είναι μια όμορφη προσθήκη στη διακόσμηση, ενώ τα φωτεινά χρώματα γεμίζουν το σπίτι με ενέργεια και τα κλασικά χρώματα, αντίθετα, θα σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε καλά. Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις χωρίς σχέδια θα επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο και θα το κάνουν όχι πιο ευρύχωρο, αλλά θα μειώσουν τα σχέδια και το κλουβί στα υφάσματα.

    Ένα ενδιαφέρον βίντεο για τη συναρμολόγηση ενός ψησταριού, δείτε παρακάτω.