Οι λεπτότητες του σχεδιασμού της σάουνας στο διαμέρισμα

Οι λεπτότητες του σχεδιασμού της σάουνας στο διαμέρισμα

Όλοι γνωρίζουν από καιρό τα οφέλη της επίσκεψης σε σάουνες και μπάνια. Σήμερα είναι δυνατό να εξοπλιστεί ένα ατμόλουτρο σε μια κατοικημένη περιοχή. Μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη δομή ή να εξοπλίσετε μόνοι σας τη σάουνα.

Θα εξετάσουμε τις λεπτότητες της διακόσμησης μιας σάουνας σε ένα διαμέρισμα σε αυτό το άρθρο..

Ιδιαιτερότητες

Μια επίσκεψη στη σάουνα έχει ευεργετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα. Τώρα έγινε δυνατό να επισκεφθείτε το ατμόλουτρο χωρίς να φύγετε από το σπίτι. Μπορείτε να εξοπλίσετε μια σάουνα ακριβώς στο διαμέρισμα, αν, φυσικά, ο ελεύθερος χώρος το επιτρέπει.

Η εγκατάσταση τέτοιων κατασκευών σε κτίριο κατοικιών πολυκατοικίας δεν απαγορεύεται από κανονιστικές διατάξεις και είναι απολύτως νόμιμη. αλλά η εγκατάσταση σάουνας πρέπει να συντονίζεται με έναν αριθμό κυβερνητικών υπηρεσιών.

Τα μεγάλα δωμάτια μπορούν να εξοπλιστούν με σάουνα συνολικής χωρητικότητας δύο ατόμων. Σε μικρά δωμάτια, είναι δυνατή η εγκατάσταση μόνο μικρού μεγέθους δομών για ένα άτομο.

Το ατμόλουτρο σε κατοικημένη περιοχή, ανεξάρτητα από τις διαστάσεις του, είναι μια σφραγισμένη υαλοπίνακα εγκατάσταση που μοιάζει με καμπίνα σε σχήμα. Πρέπει να υπάρχει ρύθμιση καθισμάτων στη σάουνα.. Εάν η δομή είναι μεγάλη, τότε τα ράφια είναι εξοπλισμένα σε αυτήν..

Η εγκατάσταση τροφοδοτείται από ηλεκτρικό ρεύμα. Η θερμοκρασία του αέρα μπορεί να ρυθμιστεί αυξάνοντας την στον επιθυμητό βαθμό και σταματώντας τη θέρμανση.

Τα οφέλη από τις διαδικασίες νερού σε μια καμπίνα στο σπίτι δεν είναι λιγότερα από τα οφέλη της επίσκεψης σε μια κανονική σάουνα..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι σάουνες στο σπίτι κερδίζουν δημοτικότητα λόγω μιας σειράς σημαντικών πλεονεκτημάτων.

Ας εξετάσουμε τα κύρια πλεονεκτήματα τέτοιων κατασκευών:

 • Για τους λάτρεις της σάουνας, η εγκατάσταση παρόμοιου σχεδιασμού σε ένα διαμέρισμα θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα για την επίσκεψη στα δημόσια ατμόλουτρα..
 • Τα περισσότερα μοντέλα εξοπλισμού θέρμανσης για ζευγάρια στο σπίτι διαθέτουν τηλεχειριστήριο. Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, μπορείτε να ρυθμίσετε τον ρυθμό θέρμανσης και τη θερμοκρασία στο ατμόλουτρο.
 • Το υπέρυθρο ατμόλουτρο δεν απαιτεί μεγάλες δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Οι τακτικές επισκέψεις στο ατμόλουτρο έχουν ευεργετική επίδραση στο σώμα. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι περιπτώσεις όπου, για λόγους υγείας, αντενδείκνυται για ένα άτομο να επισκεφθεί τη σάουνα..

Οι σάουνες στο σπίτι έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα.. Ας υπογραμμίσουμε τα μειονεκτήματα τέτοιων σχεδίων:

 • Τα μοντέλα καλής ποιότητας είναι αρκετά ακριβά και δεν είναι πάντα δυνατό να φτιάξετε μόνοι σας μια σάουνα..
 • Δεν μπορούν όλα τα διαμερίσματα να φιλοξενήσουν ατμόλουτρο. Ο καθοριστικός παράγοντας σε αυτή την περίπτωση είναι η περιοχή του δωματίου.
 • Δεν μπορούν όλοι να επισκεφτούν τη σάουνα. Οι σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό σύστημα ή την ογκολογία είναι η βάση για την πλήρη απόρριψη των διαδικασιών νερού στο ατμόλουτρο.

Εργα

Ο σχεδιασμός μιας σάουνας στο σπίτι εξαρτάται κυρίως από τον ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο. Τώρα μπορείτε να αγοράσετε έτοιμες κατασκευές διαφόρων σχημάτων και μεγεθών ή μπορείτε να φτιάξετε μια καμπίνα μόνοι σας. Όσον αφορά την τοποθέτηση της σάουνας, λοιπόν Τις περισσότερες φορές οι καμπίνες εγκαθίστανται στα μπάνια. αλλά οι επιλογές τοποθέτησης όπως μπαλκόνι ή ακόμη και ντουλάπι είναι επίσης αποδεκτές.

Σε ένα διαμέρισμα τριών δωματίων, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο ως ατμόλουτρο. Όσον αφορά τα ιδιωτικά σπίτια, είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε ένα μέρος για να τοποθετήσετε ένα ατμόλουτρο εδώ..

Εδώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπόγεια ή σοφίτες..

Η τοποθέτηση μιας σάουνας σε ένα δωμάτιο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάταξη του δωματίου. Μεταξύ των έτοιμων κατασκευών, μπορείτε να βρείτε γωνιακές και επιτοίχιες καμπίνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα ήταν πιο σκόπιμο να φτιάξετε μόνοι σας ένα ατμόλουτρο..

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν το σχεδιασμό αυτών των δομών, η περιοχή της σάουνας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 24 m³. Η ελάχιστη επιφάνεια του ατμόλουτρου είναι 1 m3³. Το βέλτιστο ύψος καμπίνας είναι δύο μέτρα. Εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν μόνο με μίνι βαρέλια..

Κατά την εγκατάσταση μιας σάουνας στο σπίτι, η οποία είναι εξοπλισμένη με γεννήτρια ατμού ή ηλεκτρικό φούρνο, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε τον εξαερισμό. Τέτοιες δομές δεν εγκαθίστανται κοντά στον τοίχο, αλλά με κενό τουλάχιστον 20 χιλιοστών..

Εκτός από τον εξαερισμό, είναι σημαντικό να φροντίζετε για υψηλής ποιότητας θερμομόνωση και ηλεκτρική καλωδίωση. Το ορυκτοβάμβακα χρησιμοποιείται συχνότερα ως θερμάστρα. Υψηλής ποιότητας θερμομονωτικό υλικό θα εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση της σάουνας και θα διατηρήσει τη θερμότητα στην καμπίνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για την ηλεκτρική καλωδίωση πρέπει να χρησιμοποιείται ξεχωριστό καλώδιο καλυμμένο με θερμικό προστατευτικό στρώμα.. Το καλώδιο τραβιέται κατά μήκος του δαπέδου στο ατμόλουτρο και οδηγείται στον ηλεκτρικό πίνακα.

Υλικά (επεξεργασία)

Οι σάουνες στο σπίτι είναι πιο συχνά κατασκευασμένες από ξύλο. Για να εξασφαλιστεί αξιόπιστη στεγανοποίηση της καμπίνας, χρησιμοποιείται γυαλί για την παραγωγή θυρών καμπίνας. Οι καμπίνες ντους με λειτουργία ατμού είναι κατασκευασμένες από πλαστικό και γυαλί υψηλής αντοχής. Οι δομές σε σχήμα βαρελιού είναι κυρίως κατασκευασμένες από κέδρο..

Ένα ατμόλουτρο στο σπίτι μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία με τα χέρια σας. Ένα σημαντικό βήμα στην κατασκευή μιας σάουνας είναι η σωστή επιλογή υλικών.. Τα πλακάκια είναι ιδανικά για το φινίρισμα του δαπέδου., το οποίο τοποθετείται σε ένα προ-εξοπλισμένο θερμό κάλυμμα υπερύθρων.

Τα ξύλινα δάπεδα δεν συνιστώνται.

Το πλαίσιο, το περίβλημα, η εξωτερική και η εσωτερική επένδυση, καθώς και τα ράφια πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ξύλο υψηλής ποιότητας. Μην ξεχνάτε το φράγμα ατμών. Ειδική περγαμηνή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φράγμα ατμών. Για θερμομόνωση των τοίχων της δομής, το ορυκτοβάμβακα είναι κατάλληλο.

Σχετικά με ξύλο, τότε το υλικό πρέπει να υποστεί επεξεργασία με ειδική αντισηπτική και πυρίμαχη σύνθεση. Δεν είναι όλα τα είδη δέντρων κατάλληλα για την παρασκευή σάουνας. Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι η φλαμουριά, ένα πολύτιμο αφρικανικό είδος ξύλου αμπάς και ασπέν..

Κάθε τύπος ξύλου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει μια σάουνα στο σπίτι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά:

 • Ταράσσω είναι πρακτικά μη θερμοαγώγιμο ξύλο, επομένως χρησιμοποιείται τόσο συχνά για το φινίρισμα λουτρών και σάουνων. Το υλικό έχει υψηλή αντοχή, γεγονός που δείχνει αντοχή σε μηχανική καταπόνηση και παραμόρφωση. Η επιφάνεια του ξύλου είναι λεία και δεν εκπέμπει ρητίνη.
 • Τρομώδης είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη φθορά. Δεν σχηματίζονται ρητινώδεις εναποθέσεις στην επιφάνεια του υλικού.
 • Φιλύρα διατηρεί τη θερμότητα καλά, επομένως είναι ιδανικό για εσωτερική διακόσμηση της σάουνας. Η επιφάνεια ενός τέτοιου ξύλου είναι αρκετά επίπεδη, χωρίς κόμπους..

 • Καναδικό αιμόλοκο (αιώρα) έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και όμορφη φυσική υφή. Δεν υπάρχουν ρητίνες σε τέτοιο ξύλο..
 • Καναδικός κόκκινος κέδρος διαφέρει σε μεγάλο αριθμό φυσικών αποχρώσεων από ανοιχτούς σε σκούρους τόνους. Το υλικό είναι πρακτικά μη εύφλεκτο, ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες και υγρασία.
 • Μαύρη σκλήθρα (κολλώδης) πρακτικά δεν απορροφά το νερό και μπορεί να αντέξει την έκθεση σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το υλικό είναι ανθεκτικό στην παραμόρφωση και έχει χαμηλό επίπεδο θερμικής αγωγιμότητας.

Πώς να επιλέξετε μια σόμπα?

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις πυρασφάλειας, ο εξοπλισμός σόμπας που χρησιμοποιείται σε ατμόλουτρο σπιτιού πρέπει να είναι εργοστασιακής κατασκευής. Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση συσκευών για τη λειτουργία των οποίων απαιτείται στερεό καύσιμο ή αέριο..

Τα εργοστασιακά μοντέλα έρχονται με ενσωματωμένους αισθητήρες. Ρυθμίζουν τη διαδικασία θέρμανσης και τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής. Όταν η θερμοκρασία στο ατμόλουτρο φτάσει τους 130 βαθμούς ή η σόμπα λειτουργεί συνεχώς για 8 ώρες, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα.

Υπάρχουν δύο τύποι συσκευών σόμπας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σάουνες στο σπίτι:

 • φούρνοι που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια ·
 • IR – εξοπλισμός υπερύθρων.

Οι ηλεκτρικοί θερμαντήρες τροφοδοτούνται από 220 βολτ. Ειδικές πέτρες τοποθετούνται στο σώμα της συσκευής. Το μέγεθος των λίθων θα καθορίσει την ταχύτητα θέρμανσης του θαλάμου: όσο μεγαλύτερες είναι οι πέτρες, τόσο πιο γρήγορα θα πραγματοποιηθεί η θέρμανση. Στους ηλεκτρικούς φούρνους, υπάρχει πάντα ένα στρώμα θερμομόνωσης, το οποίο αποτρέπει την υπερθέρμανση της θήκης..

Παρά το γεγονός ότι η ηλεκτρική σόμπα είναι εντελώς πυρίμαχη, οι επιφάνειες του δαπέδου και των τοίχων της σάουνας δίπλα στη συσκευή πρέπει να τελειώσουν με πυρίμαχη επίστρωση..

Κατά την επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου ηλεκτρικού φούρνου, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ισχύς του. Η απαιτούμενη ισχύς υπολογίζεται ανάλογα με το μέγεθος του ατμόλουτρου. Το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο στο ηλεκτρικό δίκτυο σε ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι 6 κιλοβάτ. Μια σόμπα με αυτή τη χωρητικότητα μπορεί να αντιμετωπίσει τη θέρμανση ενός ατμόλουτρου 8 κυβικών μέτρων..

Για μεσαίου μεγέθους σάουνες, οι σόμπες 4 κιλοβάτ είναι συνήθως αρκετές..

Οι θερμαντήρες υπερύθρων διακρίνονται από το συμπαγές τους μέγεθος. Επιπλέον, το σώμα τέτοιων συσκευών δεν θερμαίνεται, επομένως οι συσκευές IR μπορούν να εγκατασταθούν σε επιφάνειες κατασκευασμένες από οποιοδήποτε υλικό. Στην εμφάνιση, ο θερμαντήρας είναι ένα ορθογώνιο σώμα με υπέρυθρο λαμπτήρα στο εσωτερικό του..

Η υπέρυθρη ακτινοβολία δεν αλλάζει τη θερμοκρασία του αέρα, αλλά επηρεάζει μόνο τα αντικείμενα, ζεστάνοντάς τα ομοιόμορφα.

Τύποι τελειωμένων κατασκευών

Οι κατασκευαστές σάουνων για διαμερίσματα παράγουν διάφορους τύπους σχεδίων. Κάθε μοντέλο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Όταν επιλέγετε μια έτοιμη έκδοση ενός ατμόλουτρου για ένα σπίτι, αξίζει να λάβετε υπόψη την τοποθεσία εγκατάστασης, καθώς και την περιοχή και τη διάταξη του δωματίου..

Καμπίνες ντους

Οι πιο απλές σάουνες είναι ντους με ενσωματωμένη λειτουργία ατμόλουτρου. Τέτοιες κατασκευές είναι πάντα εξοπλισμένες με γεννήτρια ατμού. Αυτό το στοιχείο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της απαιτούμενης θερμοκρασίας στην καμπίνα..

Οι καμπίνες ατμού είναι αρκετά συμπαγείς σε σύγκριση με άλλους τύπους σάουνων στο σπίτι. Το πλεονέκτημα τέτοιων συσκευών θεωρείται επίσης η δυνατότητα συνδυασμού των διαδικασιών μπάνιου με το συνηθισμένο πλύσιμο στο ντους..

Η εγκατάσταση κουτιών ντους με λειτουργία σάουνας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, η όλη διαδικασία περιγράφεται σαφώς στις οδηγίες για τον εξοπλισμό.

Διατίθενται επίσης συνδυασμένα μοντέλα με ξεχωριστούς χώρους ντους και σάουνας. Σε τέτοια σχέδια, το ατμόλουτρο μπορεί να είναι μονόκλινο ή διπλό..

Οι καμπίνες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό υψηλής αντοχής και τα χωρίσματα μπορούν να κατασκευαστούν από γυάλινα μπλοκ. Όσο για τον ατμό, μπορεί να είναι είτε ξηρός είτε υγρός..

Βαρέλια

Οι δομές σε σχήμα βαρελιού είναι μικρές και μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο ένα άτομο. Το κύριο πλεονέκτημα τέτοιων σάουνων είναι η συμπαγή τους..

Ένα τέτοιο ατμόλουτρο μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου..

Υπέρυθρα ατμόλουτρα

Οι υπέρυθρες σάουνες παίρνουν το όνομά τους από τον τύπο του εξοπλισμού θέρμανσης που είναι εγκατεστημένος. Η πηγή θερμότητας σε αυτήν την περίπτωση θα είναι εκπομπές υπερύθρων. Σε τέτοιες δομές δεν υπάρχει ατμός και, ως αποτέλεσμα, υγρασία, οπότε αυτό το μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι ή στο υπνοδωμάτιο..

Διατίθενται ατμόλουτρα υπέρυθρης ακτινοβολίας με όλες τις απαραίτητες συσκευές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σχέδιο αμέσως μετά την εγκατάστασή του. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία θερμοκρασίας χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Οι θερμαντήρες υπερύθρων έχουν ορισμένους περιορισμούς στις επιφάνειες θέρμανσης: η θερμοκρασία δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 60 βαθμούς.

Σε αντίθεση με τα σχέδια με ηλεκτρικούς φούρνους, οι υπέρυθρες σάουνες θερμαίνουν το σώμα πιο ομοιόμορφα και βαθιά. Οι θερμαντήρες κατανέμονται σε όλη την καμπίνα με τέτοιο τρόπο ώστε οι ακτίνες να επηρεάζουν το άτομο από όλες τις πλευρές. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του τύπου ατμόλουτρου είναι η πολύπλοκη θετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα στο σύνολό του..

Οι ακτίνες IR επηρεάζουν όχι μόνο το δέρμα, αλλά και τα εσωτερικά όργανα ενός ατόμου.

τούρκικος

Οι τουρκικές σάουνες είναι αρκετά μεγάλες και δεν είναι κατάλληλες για εγκατάσταση σε κάθε διαμέρισμα.. Το συνιστώμενο ύψος οροφής στο δωμάτιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,8 μέτρα. Το δωμάτιο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με απορροφητήρα. Η δομή είναι εξοπλισμένη με γεννήτρια ατμού και σύστημα “θερμού δαπέδου”.

Η μέγιστη θερμοκρασία σε τέτοιες δομές μπορεί να φτάσει μόνο τους 60 βαθμούς.. Ο υγρός ατμός χρησιμοποιείται στις τουρκικές σάουνες. Σε ορισμένα μοντέλα της γεννήτριας ατμού, είναι δυνατή η προσθήκη φυτικών εγχυμάτων ή αιθέριων ελαίων, λόγω των οποίων το αποτέλεσμα της εισπνοής επιτυγχάνεται κατά την επίσκεψη στη σάουνα.

φινλανδικός

Η φινλανδική σάουνα χρησιμοποιεί ξηρό ατμό και υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μπορούν να φτάσουν τους 110 βαθμούς. Τέτοιες δομές είναι μάλλον μεγάλες και δεν είναι κατάλληλες για εγκατάσταση σε μικρά δωμάτια..

Μίνι κατασκευές

Οι μίνι σάουνες μπορούν να ονομαστούν τύπος βαρελιού ατμού. Αυτό το φορητό μοντέλο είναι ένα μικρό βαρέλι από κέδρο με εξοπλισμένη γεννήτρια ατμού. Αυτός ο σχεδιασμός καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο στο δωμάτιο (περίπου 1 m³). Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας κινητής μίνι σάουνας είναι το χαμηλό βάρος της, το οποίο σας επιτρέπει να αλλάξετε εύκολα τη θέση της δομής.

Οι πτυσσόμενες φορητές σάουνες με συμπαγές πλαίσιο θεωρούνται ένας άλλος τύπος μίνι κατασκευών. Εξωτερικά, η σάουνα μοιάζει με μια μεγάλη τσάντα ή μια σκηνή με μια συμπαγή γεννήτρια ατμού.

Σχέδιο

Οι περισσότεροι τύποι σάουνων στο σπίτι είναι κατασκευασμένοι από ξύλο υψηλής ποιότητας. Το ξύλο έχει μια όμορφη φυσική δομή που δεν χρειάζεται να κρύβεται κάτω από βαφές. Οι ξύλινες κατασκευές φαίνονται αισθητικά ευχάριστες και ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε εσωτερικό σχεδιασμό.

Η σύγχρονη αγορά δομικών υλικών προσφέρει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και βερνικιών για την επεξεργασία ξύλινων επιφανειών.. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάψετε τη σάουνα σε οποιαδήποτε απόχρωση. Η εσωτερική διακόσμηση πρέπει να πραγματοποιείται με υλικά από σκληρό ξύλο. Θα αρκεί η επεξεργασία των υλικών φινιρίσματος στο εσωτερικό της δομής με μια ειδική προστατευτική ένωση κατά της μούχλας, η οποία δίνει επίσης έμφαση στη φυσική υφή του ξύλου..

Τα δάπεδα στη σάουνα μπορούν να έχουν πλακάκια. Μια τέτοια επίστρωση δεν θα είναι μόνο οπτικά ελκυστική, αλλά και αξιόπιστη. Παρά το γεγονός ότι τα ατμόλουτρα στο σπίτι είναι μικρά σε μέγεθος, δεν απαγορεύεται να διακοσμήσετε την καμπίνα με διακοσμητικά στοιχεία. Μέσα στο ατμόλουτρο, μπορείτε να οργανώσετε μια όμορφη σύνθεση από μικρές ξύλινες κουτάλες, καπέλα σάουνας, μπανιέρες και άλλα αντικείμενα.

Μερικές φορές τα ατμόλουτρα εγκαθίστανται σε πολύ μικρά μπάνια. Έτσι ώστε η δομή να μην φαίνεται τόσο ογκώδης σε ένα μικρό δωμάτιο και να μην μειώνει οπτικά το δωμάτιο, οι πόρτες της σάουνας είναι καλύτερα κατασκευασμένες από γυαλί.

Επιτρέπεται επίσης η κατασκευή ενός από τους τοίχους γυαλί..

Εάν, αντί για μια τελική σάουνα, σκοπεύετε να φτιάξετε τη δομή μόνοι σας, μπορείτε να ενσωματώσετε τυχόν ιδέες σχεδίασης. Επιτρέπεται ο συνδυασμός διαφορετικών τύπων δέντρων στην κατασκευή του εξωτερικού πλαισίου, καθώς και για εσωτερική διακόσμηση.

Επίσης, στο στάδιο του σχεδιασμού, μπορείτε να σκεφτείτε τον τύπο του τεχνητού φωτισμού και να επιλέξετε κατάλληλες συσκευές φωτισμού.

Κριτικές

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι οι θεραπείες νερού σε ένα ατμόλουτρο στο σπίτι και η επίσκεψη σε μια πραγματική σάουνα έχουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, οι κριτικές των ιδιοκτητών σάουνων στο σπίτι λένε κάτι εντελώς διαφορετικό..

Οι αγοραστές καθώς και οι κατασκευαστές των δικών τους σχεδίων σημειώνουν τα εξής:

 • Μια επίσκεψη σε ένα ατμόλουτρο στο σπίτι σας επιτρέπει να ανακουφίσετε γρήγορα το άγχος και τη σωματική ένταση και επίσης βελτιώνει τη συνολική ευημερία.
 • Ευκολία στη χρήση. Οι περισσότεροι τύποι συσκευών θέρμανσης μπορούν να ελεγχθούν χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο.
 • Με μεγάλη έκταση του δωματίου, μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και μια διπλή δομή.
 • Ορισμένες εταιρείες κατασκευάζουν σπιτικά ατμόλουτρα κατά παραγγελία. Έτσι, μπορείτε να αγοράσετε το πιο κατάλληλο σχέδιο για τη διάταξη του δωματίου..

Οι αγοραστές έτοιμων σάουνων προειδοποιούν για την υψηλή πιθανότητα αγοράς αγαθών χαμηλής ποιότητας. Δεν πρέπει να τσιγκουνευτείτε την αγορά ενός ατμόλουτρου και να αγοράσετε φθηνά κινέζικα προϊόντα..

Τα σχέδια κακής ποιότητας δεν πληρούν τα δηλωμένα χαρακτηριστικά και μπορεί να αποτύχουν πολύ γρήγορα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι σάουνες στο σπίτι είναι εύχρηστες. Ωστόσο, πριν χρησιμοποιήσετε το ατμόλουτρο για πρώτη φορά, πρέπει να γίνουν ορισμένα σημαντικά βήματα:

 • Η καμπίνα πρέπει να ζεσταθεί καλά. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε αυτό σε μέγιστες θερμοκρασίες, είναι καλύτερο να ορίσετε τη μέση τιμή. Οι πόρτες πρέπει να είναι ανοιχτές όταν η σάουνα θερμαίνεται για πρώτη φορά..
 • Προθερμαίνοντας την καμπίνα με την πόρτα ανοιχτή για περίπου μία ώρα, η πόρτα κλείνει καλά χωρίς να αλλάξει το καθεστώς θερμοκρασίας στο ατμόλουτρο.
 • Μετά από μία ώρα, η θερμοκρασία στο ατμόλουτρο αυξάνεται κατά 1,5 φορές. Η προθέρμανση μπορεί να τερματιστεί μετά από άλλη μία ώρα..
 • Συνιστάται να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για αρκετές ημέρες στη σειρά. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμοκρασία πρέπει να αυξάνεται κάθε φορά. Περίπου την τέταρτη ημέρα, μπορείτε να ζεστάνετε την καμπίνα στη μέγιστη θερμοκρασία..

Εάν, μετά από όλους τους χειρισμούς, δεν υπάρχουν αποτυχίες στη λειτουργία της σάουνας, τότε μπορείτε να χειριστείτε με ασφάλεια τη δομή.

Προκειμένου η σάουνα να διαρκέσει για πολλά χρόνια, η δομή χρειάζεται κατάλληλη φροντίδα. Εάν το ατμόλουτρο είναι κατασκευασμένο από ξύλο, ειδικά είναι σημαντικό να στεγνώνετε καλά την καμπίνα μετά από κάθε επεξεργασία νερού. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία από την επιφάνεια των τοίχων, των δαπέδων και των ραφιών με ένα στεγνό πανί και να αφήσετε την πόρτα στο ατμόλουτρο ανοιχτή για λίγο για να αεριστεί.

Όμορφα παραδείγματα

Τα μικρά ατμόλουτρα είναι ιδανικά για μικρά μπάνια. Οι γυάλινοι τοίχοι της σάουνας κάνουν το σχέδιο πιο εύκολο οπτικά.

Η συμπαγής καμπίνα με ξύλινα πηχάκια ταιριάζει απόλυτα στο κομψό εσωτερικό του μπάνιου. Οι εξωτερικοί προβολείς και η διακοσμητική επένδυση του μπροστινού τοίχου κάνουν τη σάουνα ακόμα πιο πρωτότυπη και ελκυστική.

Σε ευρύχωρα δωμάτια, μπορείτε να εγκαταστήσετε μεγαλύτερα ατμόλουτρα με ξαπλώστρα. Οι ξύλινες κατασκευές φαίνονται αρκετά ελκυστικές ακόμη και χωρίς πρόσθετη βαφή εξωτερικών τοίχων..

Το μπαλκόνι του διαμερίσματος μπορεί να οργανωθεί ως σάουνα. Για να φτιάξετε ένα ατμόλουτρο, δεν χρειάζεται να χτίσετε ένα πλαίσιο και να κάνετε ένα κιβώτιο – αρκεί να διακοσμήσετε τους τοίχους με ξύλινα πάνελ, να γείρετε τις επιφάνειες του δαπέδου και της οροφής και να εγκαταστήσετε μια σόμπα.

Μια σάουνα στο σπίτι μπορεί να γίνει όχι μόνο ένα μέρος για να κάνετε διαδικασίες νερού, αλλά και ένα ανεξάρτητο κομμάτι διακόσμησης δωματίου..

Μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε σάουνα σε ένα διαμέρισμα με τα χέρια σας παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.