Πώς και πώς να καλύψετε τον αχυρώνα;

Για την κανονική διάταξη ενός καλοκαιρινού εξοχικού σπιτιού ή μιας πόλης, πρέπει να γνωρίζετε πώς και πώς να καλύψετε τον αχυρώνα. Ένα σημαντικό θέμα – πώς να καλύψετε το μπλοκ χρησιμότητας έξω φθηνά και όμορφα παρακαμπτήριος. Ακόμα πρέπει να το καταλάβουμε, φυσικά, με επένδυση τοίχων στο εσωτερικό φτιάξτε μόνοι σας αχυρώνα.

Ιδιαιτερότητες

Ο αχυρώνας γενικά θεωρείται απλός βοηθητικό κτίριο. Και μπορεί να φαίνεται ότι όταν το τελειώσουμε, αρκεί να κάνουμε με τις πιο απλές λύσεις, αν μόνο το υλικό είναι αξιόπιστο. Αλλά αυτή η γνώμη είναι ξεπερασμένη – αντίθετα, οι αισθητικές ιδιότητες των επιχρισμάτων δεν μπορούν να υποτιμηθούν. Υπάρχουν αρκετά υλικά με ελκυστική εμφάνιση.. Μεταξύ αυτών, μένει να επιλέξετε αυτά που:

 • σχετικά φθηνό;

 • μηχανικα ισχυρη?

 • εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 • ανθεκτικό σε αρνητικές θερμοκρασίες και διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

 • αντέχουν στο χτύπημα της βροχόπτωσης.

 • τοποθετημένο χωρίς περιττά προβλήματα.

Ποια υλικά είναι κατάλληλα για εσωτερική επένδυση?

Κατά τη διακόσμηση ενός αχυρώνα μέσα είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε υλικά που είναι ανθεκτικά σε γρατζουνιές, κοψίματα και κρούσεις. Ο λόγος είναι αρκετά προφανής – σε ένα τέτοιο δωμάτιο, εκτελούνται διάφορες εργασίες, αποθηκεύονται αιχμηρά και κοπτικά εργαλεία και άλλα παρόμοια αντικείμενα. Μπορεί επίσης να υπάρχουν εύφλεκτες, εύκολα εύφλεκτες ουσίες – αλλά αυτό είναι αρκετά σπάνιο και επομένως η προστασία από τη φωτιά δεν είναι πολύ σημαντική. Οι εξαιρέσεις είναι περιπτώσεις όπου τα εργαστήρια είναι εσκεμμένα εξοπλισμένα για ποικίλες εργασίες.. Πολύ μεγαλύτερη αντίσταση στην υγρασία και τη μούχλα, επειδή τα υπόστεγα συνήθως δεν θερμαίνονται και επομένως υπόκεινται σε σημαντικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Θήκη οροφής συνήθως παράγεται με τη σύνδεση ενός συγκεκριμένου υλικού στο πλαίσιο. Συνιστάται η τοποθέτηση κάτω από το επάνω κάλυμμα θερμομονωτικό υλικό. Ο σχηματισμός του κιβωτίου συνήθως πηγαίνει Ρέικι ή χάλυβα ανοξείδωτα προφίλ. Η χρήση αναρτήσεων σάς επιτρέπει να τοποθετήσετε παχύτερη μόνωση από ό, τι όταν στερεώνετε απευθείας στην οροφή.

Εάν επιλέξετε γυψοσανίδα, καλό είναι να προτιμάτε τα προϊόντα της κατηγορίας GKLVO, τα οποία είναι σχετικά ανθεκτικά στην υγρασία και τη φωτιά..

Τυπικές διαστάσεις των μπλοκ GKL:

 • μήκος 1,5-3 m.

 • πλάτος έως 1,2 m.

 • πάχος σε διάφορες εκδόσεις, κυρίως 12 ή 15 mm.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το γυψοσανίδα είναι σχετικά βαρύ. Είναι πιο σωστό να το στερεώσετε σε προφίλ αλουμινίου. Τα βοηθητικά υπέρθυρα βοηθούν στην ενίσχυση της δομής. Τα επενδεδυμένα φύλλα είναι στόκος στις ραφές χρησιμοποιώντας πλέγμα υαλοβάμβακα. Εφαρμόστε επιπρόσθετα γύψο και χρώμα.

Βασικές ιδιότητες της επίστρωσης γυψοσανίδας:

 • ομοιόμορφο στρώμα.

 • προσιτή τιμή?

 • οικολογικά χαρακτηριστικά ·

 • ποικιλία χρωμάτων?

 • σχετικά χαμηλή αντοχή.

 • απορρόφηση 15-20 cm σε ύψος.

 • μάλλον μακρά και περίπλοκη εγκατάσταση.

Το ανώτατο όριο μπορεί να επικαλυφθεί και πολυμερή πάνελ. Το PVC είναι πολύ ελαφρύτερο από γυψοσανίδα. Το πλάτος των πάνελ κυμαίνεται από 10 έως 60 cm και το μήκος από 1 έως 3 μ. Τέτοια μπλοκ διαφέρουν ως προς το χρώμα, το οπτικό μοτίβο. υπάρχουν επιλογές που μιμούνται τη φυσική πέτρα, το μέταλλο και άλλα υλικά.

Ορισμένα πάνελ περιέχουν κενά, ενώ άλλα, μονολιθικά, αν και πιο λεπτά, είναι λιγότερο κατάλληλα για υπόστεγο.

Η εσωτερική επένδυση μπορεί επίσης να γίνει προσανατολισμένες πλάκες. Για την απόκτησή τους, τα απόβλητα που απομένουν μετά την πίεση της παραγωγής ξύλου πιέζονται. Οι απαιτούμενες ιδιότητες αποκτώνται με την προσθήκη κεριού και συνθετικών ρητινών πριν από το πάτημα. Η τοποθέτηση πλακών πραγματοποιείται σε ξύλινη επένδυση. Δομές με πάχος 0,8 έως 1 cm τοποθετούνται στην οροφή · παχύτερα προϊόντα μπορούν επίσης να στερεωθούν στους τοίχους.

Το ανώτατο όριο στον αχυρώνα μπορεί επίσης να κατασκευαστεί με βάση λωρίδες αλουμινίου.. Ο ανοιχτός τύπος συνεπάγεται την παρουσία σχισμών περίπου 15 mm. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζονται διακοσμητικά ένθετα. Στην κλειστή έκδοση, τα μέρη επικαλύπτονται μεταξύ τους. Τα καλύτερα μοντέλα είναι χωρίς κενό, όπου υπάρχουν λείες άκρες και η εγκατάσταση παρέχεται από κοντά.

Για όλη τη σημασία των οροφών, η διακόσμηση τοίχων δεν μπορεί να αγνοηθεί.. Ξύλινη επένδυση δεν είναι πάντα κατάλληλο, επειδή είναι πολύ λεπτό και χρησιμοποιείται κυρίως για διακοσμητικούς σκοπούς. Προφίλ πίνακες κατάλληλα για εσωτερική διακόσμηση του αχυρώνα, αλλά είναι πολύ ακριβά. Ως εκ τούτου, στην πράξη, αξίζει γενικά να χρησιμοποιείτε απλούς πίνακες “ίντσας”. Είναι μαζί τους ότι για αρκετούς αιώνες ήταν σταθερά επενδεδυμένοι τοίχοι σε διαφορετικές χώρες – και είναι ανόητο να αγνοήσουμε μια τέτοια στιγμή..

Εξωτερικά τελειώματα

Η εξωτερική διακόσμηση του αχυρώνα εκτελείται με διαφορετικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας διάφορες επιλογές για πρώτες ύλες..

Παρακαμπτήριος

Οι τοίχοι μπορούν να επικαλυφθούν βινυλική όψη. Αυτή η διαδικασία δεν είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί λίγη προσπάθεια. Ένα ηλεκτρικό παζλ εξοπλισμένο με πριόνι με μικρό δόντι βοηθά στο κόψιμο της όψης. Εάν όχι, το πιο απλό μεταλλικό πριόνι θα κάνει. Το κόψιμο του πλαισίου με μεταλλικό ψαλίδι είναι μια πολύ κακή ιδέα..

Στερεώστε την επένδυση κατά προτίμηση με κρέμασμα. Με αυτήν την προσέγγιση, ένα μικρό κενό παραμένει από το υλικό στο υλικό. Αυτό το κενό είναι συνήθως 1-2 mm και αποκλείει την πλήρη επαφή. Ο λόγος είναι απλός: το βινύλιο είναι αρκετά ισχυρό σε επέκταση και συστολή..

Είναι επιτακτικό να διασφαλιστεί ότι το κενό εγκατάστασης μεταξύ της άκρης του πίνακα και των δομών του ίδιου του υπόστεγου είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή..

Επαγγελματική λίστα

Η τοποθέτηση κυματοειδούς χαρτονιού σας επιτρέπει να εξοπλίσετε έναν παλιό αχυρώνα και ένα εντελώς νέο κτίριο αγροκτήματος στη χώρα. Η επιλογή μεταξύ φύλλου με κυματιστή ή τραπεζοειδή επιφάνεια είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα προσωπικού γούστου.. Είναι πολύ απλό να τοποθετήσετε ένα προφίλ φύλλο στην πρόσοψη τόσο με συνεχή μέθοδο όσο και με επικάλυψη.. Για εργασία, χρησιμοποιούνται βίδες με αυτοκόλλητο ειδικό δείγμα. Το επαγγελματικό φύλλο είναι ανθεκτικό στην υγρασία, ζυγίζει σχετικά λίγο και διαφέρει σε διάφορα χρώματα. από τα προφανή μειονεκτήματα, αξίζει να σημειωθεί μόνο ένας δυνατός θόρυβος κατά τη διάρκεια της βροχής, αλλά για έναν αχυρώνα αυτό, φυσικά, δεν είναι θεμελιώδες.

Ξύλο

Η εξωτερική επένδυση πραγματοποιείται συχνά χρησιμοποιώντας πλάκες. Μια ελαφρώς λιγότερο κερδοφόρα, αλλά σημαντικά πιο κομψή επιλογή – τη χρήση ακανόνιστων σανίδων. Οι ίδιοι οι πίνακες είναι πιο συχνά τοποθετημένοι με ψαροκόκαλο. Εάν προγραμματίζεται η διατήρηση ζώων και πτηνών μέσα, χρησιμοποιήστε επιπλέον αντιανεμικό και υλικά φραγμού ατμών.

Το δέντρο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά χρειάζεται ειδικούς επιβραδυντικούς πυρκαγιές, βιολογικούς εμποτισμούς και δεν διαρκεί πολύ.

Αλλα

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να καλύψετε ένα υπόστεγο ή ένα βοηθητικό μπλοκ με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας κόντρα πλακέ. Πολλά τέτοια υλικά παραμένουν μετά την επισκευή και δεν έχει νόημα να εστιάσουμε στο χρώμα και το πάχος – αυτοί οι παράγοντες είναι απίθανο να παίξουν ρόλο. Απλά πρέπει να προσέξετε έτσι ώστε το κόντρα πλακέ να μην σαπίζει και να μην είναι κορεσμένο με υγρασία. Αρκετά ισχυροί τοίχοι μπορούν να καλυφθούν με κόντρα πλακέ ακόμη και χωρίς να προσθέσετε βοηθητικά ράφια. σε αυτή την περίπτωση, είναι απλά προσαρτημένο από μέσα σε ειδικά πηχάκια.

Αναφέρθηκε ήδη Οι πλακέτες OSB μπορούν επίσης να τοποθετηθούν έξω. Το πλαίσιο γίνεται η βάση για τη στερέωσή τους. Το συγκριτικό υψηλό κόστος μιας προσανατολισμένης πλάκας δικαιολογείται από την απλοποίηση των εργασιών εγκατάστασης και συντήρησης. Συνιστάται η πρόσθετη χρήση χρώματος για την προστασία της δομής όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα.. Εναλλακτικά, μπορείτε να εξετάσετε ένα εξωτερικό κάλυμμα κατασκευασμένο από:

 • πολυανθρακικό?

 • σχιστόλιθος;

 • παλέτες (παλέτες)?

 • Πάνελ SIP?

 • μπλοκ σάντουιτς.

Επένδυση του αχυρώνα με επένδυση – στο επόμενο βίντεο.